![]() |
#1141 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: a z 1980?
Cytat:
![]() ja póki co cwicze w domu na przemian fitness i pilatess dla cięzarówek, spacerki z mężem i basenik od czasu do czasu, ale brakuje mi moich trenigów nie tylko nie marynarzem, choć w sumie ja miałam być marynarzem i nawet złozyłam dokumenty do wyższej szkoły morskiej, ale potem zycie wymogło zmiany i jestem naukowcem - energetykiem Cytat:
![]() miłego łykednu kobietki, mam planu leniuchowo naukowy - bo egzamin juz całkiem wcale niedaleko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Wtajemniczenie
|
zostałam własnie uswiadomiona
![]() "kobiety mają problemy z parkowaniem, bo mężczyźni przez całe życie im wmawiają, że 15 centymetrów to dużo"
![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
hahaha
![]() ja tez wzielam sie w garsc z dieta.. bo waga pokazala mi dzis ponad 2kg wiecej niz w opisie z poczatku kwietnia... nie jest to budujace.. tyle wysilku i klapa na calej linii.
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
Z tą mądrością i zadbaniem... pomilczę razem z Katarzinką...
![]() Uśmiałam się z tego parkowania ![]() A ja dzisiaj trzeci raz się rozbujałam... wczoraj miałam ze sobą psa... nie powiem... nawet ładnie biegł przy nodze ![]() A dzisiaj ze znajomą - i całe szczęście, że bez psa, bo mi lis przebiegł drogę... Ale bym miała tempo pomiędzy tymi krzaczorami ![]() Swoją drogę - już widzę efekty... padam po 60-ciu a nie 50-ciu metrach ![]() MamoNiny - jakim cudem Ci ta waga poszła w górę, skoro żyjesz tak aktywnie? ![]() A jutro po pracy pędzę na babskie spotkanie ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
no z ta zadbana mlodzieza to bylo ironicznie, chodzilo mi o jej wyglad: kolezanka uczy w LO i kiedy krytykuje ostry makijaz czy stroj uczennicy, to czasem slyszy: 'to, co sorko nie mozna byc zadbana kobieta?'
wilcza jagoda, no bylo to tak w nd po pysznosciowej kolacji zrobionej przez meza bylo duzo wina i ginu z tonickiem ![]() (9g soli potrafi zatrzymac 1kg wody w organizmie).
![]() |
#1146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To ciekawe ile daje sól + olej... ![]() A przedwczoraj... martini + chipsy + czekoladki... ![]() Ale tak z drugiej strony... No przecież człowiek nie będzie sie katował, żeby stracić 300 gram masy ciała - a może się zdarzyć, że nikt tego nie zauważy... ![]() No i jaki byłby ze mnie kompan, jakbym na obiad zjadła same buraczki a na wspomnianej imprezie sączyła z bólem wode mineralną niegazowaną i przegryzała selerem... ![]() A co do zadbanych "kobiet" z gimnazjum i ciut wyżej... nadal nie będę tego komentować... Niektóre rzeczy przychodzą chyba z wiekiem. Okres szkolny jest dla wielu jeszcze chyba okresem szukania własnego stylu... No niby "kto szuka - nie błądzi" ale w tej kwestii są chyba wyjątki... ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
pocieszam sie, ze za naszych czasow interenet nie byl tak rozpowszechniony i mialysmy bardziej ograniczony dostep do informacji na tematy dbania o siebie itp a wyszlysmy na ludzi
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
Raczkowanie
|
Tak sobie myślę, że ten ograniczony dostęp do informacji ogólnie może czasami wyjść na dobre... Szczególnie, jak ktoś jest jeszcze na tyle "nie wyrobiony", żeby odróżnić ziarna od plew... ekhem... że tak biblijnie to określę z okazji niedzieli
![]()
Kobiety mają swoje wewnętrzne, tajemnicze życie i mogą popełniać czyny absolutnie niezrozumiałe dla mężczyzn. Edytowane przez wilcza jagoda Czas edycji: 2009-05-03 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | ||||
Wtajemniczenie
|
witajcie połykednowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i mam nadzieje, ze dół został zakopany głęboko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, ze wypoczęłyście przez łykend - ja trochę poleniuchowałam , trochę się pouczyłam do egzaminu i tak zleciało no i maleńswto zapodało mamie pierwszego bolensego kopa - no cóż ma coraz wiecej siły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Maraton - wiesz co... ja - największa kombinatorka na w-f-ie... Nawet teraz, jak mówię, że sobie chcę wieczorami potrchtać, to ci, którzy mnie znali "za młodu" reaguja mnie więcej tak: ![]() A swoją drogą - kolega ostatnio brał udzial w maratonie... Był w pierwszej pięćdziesiątce! ![]() Dół z przyjaciółką zarzucałyśmy chipsami i podlewałyśmy martini... Może się nie zasypał do końca ale wpadło kilka nowych pomysłów... A mój największy to: RZUĆ GO! No ale tego nie powiedziałam na głos... Bo ta dezyzja nie należy do mnie... Mogłam w sumie tylko sugerować, że "ja bym..." Swoją drogą, szkoda patrzeć, jak bliska osoba nie może sobie poskładać tak ważnej sfery... Co do młodzieży - to jest baaaaaardzo różna... ![]() A najlepsze jest to, że rodzice często w ogóle nie mają pojęcia, że ich dzieci już współzyją! Wie połowa szkoły, połowa wsi, połowa osiedla... Tylko rodzice nie sluchają... A dzieciaki wiedzę o życiu czerpią z Inernetu, dziwnych gazet, od innych dzieciaków, którym wydaje się, że "wiedzą"... I wtedy mamy dorosłych "15-latków"... Dojrzałych fizycznie a nie dojrzałych emocjonalnie - którzy nie maja pojęcia co zrobić z tą dysharmonią... Ufff... ale sobie ulżyłam... Katarzinko! A czego Ty sie spodziewałaś? Specjalistka od kopnięć chciałaby być traktowana ulgowo? ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Katarzinko
![]() ![]() Wilcza, masz racje ze wszystkim. co tu duzo gadac.kilka lat temu, jeszcze na studiach pomagalam w nauce ze wszystkiego dziecku sasiadow, bo non stop zagrozona byla, jak przerobilysmy polski, to wisiala matma, angielski itd. no znam dziewuche od urodzienia, ploty po ulicy chodzily, ze z jakims starym dziadem sie prowadza a ja sie zloscilam, ze zycie biednemu dziecku stare plotkary zatruwaja. i co? pewnego razu dziecko, zaczelo mi opowiadac, chyba na tochcac zaimponowac ?! wszystko okazalo sie niestety prawda ![]() kariera, zarabianie na zycie nie zwalniaja nas od obowiazku wychowywania. a jak trudna to jest sprawa, przekonuje sie dzien w dzien od prawie roku ![]() ![]() teraz ja sie wygadalam, bo ja nie obwiniam dzieci, czuje ogromny zal do ich rodzicow.
![]() |
#1152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja osobiście nie cierpię biegać i chyba dlatego w szkołach różnych kazali mi na zawodach międzyszkolnych biegać, ale ja i jestem aktywna wiec nie musze biegać ![]() teraz fitness/pilatess dla ciężarówek , basen i spacery wiec i tak jest ok ![]() a co do dzieciaków - jako pedagog wiadomo, patrze wiecej ale widze to co Wy - dzieciaki szybko dojrzewają fizycznie, edukują się w internecie lub od znajomych, a psychicznie to jeszcze dzieci, nawet jeśli spędzaja czas robiąc "dorosłe" rzeczy i tak jak powiedziałyście obydwie są pogubione w tym wszsytkim a babskie wieczory to zawsze jest super sprawa, a co do koleżanki no cóż decyzja należy do niej, Ty mozesz jej swój punkt widzenia przedstawić i tyle , gorzej jak bedziesz widziec , ze robi zyciowy błąd a Ty nie bedziesz mogła nic z tym zrobić- ja to przerobiłam jak jedna z kumpeli brała ślub, nie chciała nikogo słuchac, wszsycy jej zazdrośliśmy i się nie znaliśmy na rzeczy jej zdaniem i efekt jest taki, ze mąż to pan i władca a ona siedzi sama i nie ma innego świata poza mężem ![]() a co do kopniaków no cóż - musze sie przyzwyczajać powoli i tyle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
MamoNiny - ja kiedyś byłam świadkiem żenującej rozmowy na gg. Pewien siedemnastolatek chciał mi pokazać, jaka panna "z dobrego domu" potrafi być durna... Chodziły pogłoski wśród młodzieży, ze owa panna (15-to letnia) - że tak powiem - umilała czas kolesiowi w pobliskim parku, na klęczkach... Dodam, że nie byli parą. Więc ten siedemnastolatek spytal ja wprost, czy to prawda a panna bez żenady, że tak i ze będzie to robić, bo Iksiński to dla niej prawie ideał...
![]() Dodam, że dobrze znam Iksińskiego i higiena osobista to dla niego fizyka kwantowa - nie do przejścia... ![]() Czyli: efekty: opłakane ryzyko: ogromne motyw: nieznany i nie zrozumiały... Katarzinka - ja z racji wykonywanego zawodu, widzę równie dużo jak Ty, jak nie więcej (niestety)... Naprawić błędy wynikające z wychowania w rodzinie - to niemal syzyfowa praca. A prawda jest taka, że kijem rzeki nie zawrócisz... ![]() A co do dziwnych wyborów... Znam kilka "prawdziwych" powiedzeń na ten temat... Np. "kochaczka gorsza niz sra..ka" albo "miłość, to uczucie głupie - zaczyna się na ustach a kończy na du..e"... ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#1154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dziwne wybory - no cóż kumpela jest dorosła i wybrała, nie chciała słuchać wcześniej to teraz ma co chciała miłego dnia Wam życzę, choć za oknem nieco ponuro
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Rozeznanie
|
witam WAs dziewczyny . dawno mnie nie było.. stale po głowie chodzi mi pytanie - jak tu schudnac 5 kilo??? pomozcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
witaj
![]() ![]()
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() A ja się dzisiaj pochwalę ![]() Na jeden raz wzięłam dystans, który za pierwszym razem biegłam w trzech etapach ![]() No nie żeby to była jakaś duża odległość - ale mam widoczne efekty ![]() No i przedwczoraj pastwiłam się nad hula-hopem ![]() ![]() ![]() A w niedzielę idziemy na przyjęcie... Przez te uroczystości (bo jeszcze przecież chrzciny za tydzień) wpadliśmy normalnie w finansowy dół... ![]() ![]() ![]() Kybele - MamaNiny dobrze gada ![]() Katarzinka - bo "za naszych czasów" było inaczej... ![]() pozdrawiam
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
u mnie rowniez finansowe nieszczescia.. ehh
![]() gratuluje dystansu!! niedlugo wroze Ci maratony ![]() zgadzam sie z tym, ze za naszych czasow inaczej bylo... LEPIEJ ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
W temacie wieku - przypomnial mi się dowcip, którym mnie kilka dni temu poczęstował przedstawiciel młodzieży właśnie... Jako, żem blondyna - pozwalam go sobie przytoczyć
![]() Blondynka odpowiada na pytania - w celu wypełnienia jakieś formularza: urzędnik: imię...? blondi: Zuzanna urzędnik: nazwisko...? blondi: Kowalska urzędnik: urodzona...? blondi: tak ![]() Taaaa... MamoNiny... maratończyk ze mnie taki, jak z koziej d..y trąbka... ale to taki mój mały sukces ![]() ![]() Gorzej, że mi się komary pakowały do oczu i nosa... ![]()
![]() |
#1160 | ||||
Wtajemniczenie
|
witam!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moimi oprawcami są mata do ćwiczeń, piłka rehabilitacyjna i małe hantle (po 0,5 kg) no i basen, ale też ciągle cwicze - jestem z Wami !!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() robi się ładna pogoda, a ja mam w łykedn zajęcia ze studentami, a już po tym tygodniu mam nieco dość, zwłaszcza, ze studneci już zyją juwenaliami no i wiecej entuzjazmu na moje zajęcia okazywały ławki niz oni ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Rozeznanie
|
och nie moge sie wziasc za siebie z tym odchudzanirem .. jesli chodzi o o mnie to gybbi mnie piwko...strasznie je lubie a szczegolnie latem .. a lato juz sie zbliza..
jutro do pracy. nie.... siedze w komisji na maturach ustnych całe trzy bite dni od rana do wieczoora......a wy jak jutro planujecie dzien? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
u mnie waga stoi
![]() a jutro: 7.00 pobudka, kapiel, sniadanie dla rodzinki, ok 8.30 pierwszy spacer z wózkiem, 10.30 usypianie dziecka, ogarniecie chałupy, zrobienie obiadu, czas na wizaż ![]() i tak codziennie ![]()
![]() |
#1163 |
Rozeznanie
|
ło jeeeny mamo Niny to coz to za praca na kompie po nocach??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
no sklep online robie, pzoa tym zawodowe reczy-tlumaczenia
![]() nawet biegac nie mam ostatnio sily ![]()
![]() |
#1165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale jesteś zorganizowana... i pracowita... i pewnie zamęczona... ![]() a ja wręcz przeciwnie - ostatnio nabrałam ochoty na to, żeby to bieganie jakos na stałe zagościło w moim harmonogramie ![]() ![]() ![]() ![]() Bo tak sobie myślę, że koło tej trzydziestki - to może warto zabrać się za swoją "ruchliwość" ( ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ps. co to za sklep? (w sumie - nie wiem, czy tak można tu legalnie szafować takimi informacjami - niereklamowo... ![]()
![]() |
![]() |
#1166 | |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() pokazuję się co byście nie myslaly ze sie wypiełam na wizaz ja mam pracy mnóstwo (zbliza się sesja )studneci są oburzeni, ze coś od nich wymagam i ze nie bedzie mozliwości we wrześniu na powtórki (bo chyba na porodówce), za niecałe dwa tygdonie egzamin doktorski nr 2 ![]() szef goni z pracą, pracujemy nad zawodami dla dzieciaczków a ja w tym wszystkim zaczynam byc coraz bardziej zmęczona ![]() i kurde nie mam czasu na wizaz - w sumie to nie wiem co to ma znaczyć ![]() ![]() c Cytat:
![]() ściskam Was mocno i mam nadzieje, ze znow sie tu niebawem pojawie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Katarzinko.. jak na wizaż brakuje czasu to dobrze nie jest
![]() podziwiam Cię, że ciągle pracujesz ![]() ![]() a, to prawda, co piszesz o organizacji. nie odkładam na później nic, bo wiem, że wcale nie będzie więcej czasu tylko wszystko robię na zapas.. a mąż twierdzi, że sama sobie generuję robotę ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
Hej kobiety!
Śpicie??? Takiej ciszy tu jeszcze chyba nie było... Chwalcie się, co u Was dobrego! ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
dzien dziecka
![]() ![]() Wszystkiego naj naj naj dziewczyny!
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
Ja tam się ciągle czuje trochę, jak dziecko... Mój mąż jest nadopiekuńczy... Ostatnio nawet zaliczyliśmy pierwszą powazną malżeńską kłótnię - własnie z tego powodu
![]() ![]() Ale jakby nie było: Wszystkiego najlepszego ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.