|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
ale sie rozpisalyscie
![]() u mnie wczorajszy wieczorek minal OK ogladalismy Wall'ego... nie spodziewalam sie, ze nawet tam bedzie maly element o zareczeniu (robocik znalazl pudeleczko z pierscionkiem i... pierscionek wurzucil a pudelko zachowal)... dzis chcialam zaprosic mojego TZta na seans kinowy na TVN 'Dom Woskowych Cial' ale jak na zlosc nie mam glosu w satelicie a wczoraj jeszcze byl
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
boje sie horrorów
po czyms takim nie zasnelabym lub dostala zawał w czasie seansu
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-21 o 23:24 |
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
ja lubię
![]() tylko nie sama i nie jak mam zaraz potem iść spać ![]() ostatnio był w tv film o takich dzieciak, 9tce, wszyscy blondyni i z dziwnymi zdolnościami.. może kojarzycie? grała tam kirstie alley... ooo, wioska przeklętych tytuł ![]() akurat był tż to mu kazałam wyłączyć (oglądaliśmy do tzw. "snu" ), bo już jak zamykałam oczy to to dzieciaki widziałam.. ale następnego dnia, w południe, obejrzałam już sama ![]() ha ha ja już po zajęciach, kpina!
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
ja dalej siedze w pracy...............głodn a juz...............
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-21 o 23:25 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
bylam kiedys, jeszcze w szkole podstawowej HAHA
czesto wrózka powie Ci co chcesz usłyszec
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
no, jak padnie pytanie "kiedy sie oswiadczy" to wiadomo o czym marzy dziewczyna
![]() ehh sprzatalam troche, ale juz mi sie znudzilo. musze sie uczyc znow dzizas ![]() a moj tz jednak nie wiem czy dzis, czy jutro buuuu
|
|
|
|
#1150 |
|
Raczkowanie
|
hm... wróżka, kiedyś rozmawiałam z taką przez internet, tzn wysłałam jej pieniadze a pozniej sie z nia umowilam, chcialam szybko z kims takim pogadac a nie mialam czasu jezdzic (zerwalam po 3 latach z chlopakiem, byly rozmowy o slubie dal pierscionek ale pytanie czy zostane jego zona nie chcialo mu przejsc przez gardlo i chcialam wiedziec czy dobrze zrobilam odchodzac od niego :P on mowil ze kocha itp) ona powiedziala ze dobrze zrobilam, ze gdybym z nim zostala to bylaby masa niespelnionych marzen... i ze poznam chlopaka i ze bedzie dobrze. I tak jest...
tylko nie wiem czy one mowia to co chcemy uslyszec, czy naprawde cos tam widza...
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Witam witam witam
![]() Nie było mnie 2 dni a tyyyyle naskrobałyście że szok. U mnie niestety bez zmian. Chociaż nie, są zmiany na gorsze. ![]() Już sama nie wiem czy ja chce tych zareczyn, pierścionków, kwiatów.... Jest mi smutno, TZ nie zobacze jeszcze przez kilka dni wiec na normalna rozmowe nie ma szans. A rozmowy przez telefon czy smsy to same wiecie jak to jest ![]() Chyba jednak czas na starcie ostateczne. I albo zaręczyny i krok do przodu albo koniec z tym wszystkim... Ech, ale ja chyba tak nie potrafie. |
|
|
|
#1152 |
|
Rozeznanie
|
[quote=Aelitka;9776947]Tancerka co sie dzieje???
![]() nikt się tu mną nie przejął...a pisałam wczoraj....
|
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
chyba troche nie na temat napisalam
troche balabym sie teraz pojsc do wrozki, a jak powie cos czego nie chcialabym uslyszec....
|
#1154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
„Jeśli idzie o małżeństwo to uczciwe dziewczyny są zawsze bardziej niecierpliwe od innych” siedemnastowieczne przysłowie
Czekam. I próbuję przewidzieć przyszłość, jak to będzie po zaręczynach (pewnie tak samo) i jak po ślubie. Nie mogę się doczekać i kombinuję jak tu zrobić żeby za dużo o tym nie myśleć Dostałam od babci książkę pt. Śluby polskie ze Świata Książki (jakaś aluzja? to nie reklama!) Są w niej przysłowia, takie jak to wyżej. Ciekawe i można powiedzieć pouczające ![]() Napisze jeszcze kilka które dają przetrwać napady niecierpliwości : „Małżeństwo, instytucja, na której dziś wspiera się społeczeństwo, tylko nam kobietom daje odczuwać cały swój ciężar; dla mężczyzny wolność, dla kobiety obowiązki” Honore de Balzac hmm….. coś w tym jest „Szczęśliwe małżeństwo to gmach, który odbudowywać trzeba co dzień” Andre Maurois Czyli czeka Nas ciężka praca ![]() „Mężczyźni żenią się z przesytu; kobiety wychodzą za mąż z ciekawości; obie strony się rozczarowują” Oscar Wilde „Jest rzeczą pewną moim zdaniem, że kobieta nie biedna i nie garbata może poślubić kogo zachce” Thackeray William Makepeace I jeszcze męski punkt widzenia :p : „Przyjmijcie kobiety, dobrą radę od doświadczonego człowieka; gdy miłość się kończy, zacznijcie bardzo dobrze gotować” przysłowie niemieckie „Mężczyzna jest na ogół bardziej zadowolony z dobrego obiadu na swoim stole niż z tego, że jego żona mówi po grecku” Samuel Johnson. Mój TZ też lubi dobrze i smacznie zjeść ale to chyba zależy od egzemplarza :p
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
moja koleżanka wierzy, że tarot z onetu się sprawdza...
powiem Wam, że robiłam jakieś 2 miesiące temu i wyszło mi, że w niedalekiej przyszłości spełnią się moje marzenia (a wiadomo, o czym marzyłam ), tylko czy ta 'niedaleka przyszłość' będzie za miesiąc, czy rok, tego nie wie nikt... Tancerko, jeśli ślub za 2, 3 lata, to zaręczyny maksymalnie do roku. To chyba już coś znaczy, hm? |
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny muszę się czymś pochwalić!!! Właśnie wróciłam z TŻtem z galerii i oglądaliśmy pierścionki
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też uważam, że tancerka jest na jak najlepszej drodze do ołtarza
![]() zresztą, warunki ku temu sprzyjają, jak już macie mieszkanie, i tż o tym mówi, to super, pozazdrościć ![]() i czekać, bo to chyba już niedługo ![]() a swoją drogą, jak mu będziesz odpowiadać że wcale ci się nie spieszy, jak ci się spieszy, to tak możesz czekać czemu mu nie powiesz co naprawdę czujesz, jak pyta?
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też bym ze stresu padła. moja taktyka jest taka, że jak jesteśmy sami to mu ciągle marudzę, ale w centrum handlowym nawet nie patrzę na sklepy z sukniami ślubnymi i jubilerów. przy znajomych też zgrywam nie chcącą ślubu, np. na pytanie "kiedy się ohajtacie?", ja: "najlepiej nigdy" ewentualnie: "mnie o to nie pytaj", ale ostatnio mój luby powiedział, żebym nie ściemniała, bo chcę tego i mi było głupio ![]() szczerze, wybierz taki jaki Ci się podoba, zwłaszcza, że masz ograniczony budżet, to nie ma co na siłę mini brylancika brać
|
|
|
|
|
#1161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oooo, jak ci dobrze!!! super wiadomość, nic tylko się cieszyć!!! ![]() ja to się prędko raczej nie doczekam ;/ mi się nie podobają takie malutkie pierścionki - mam na myśli nie kamień, tylko samą obrączkę... ale w sumie to nie oglądałam jeszcze żadnych więc nie wiem a co to znaczy prędzej czy później? bo jakby się miał zetrzeć (co to w ogóle znaczy, znieknie po prostu???) za 30 lat to bym to olała
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
Kobitka powiedziała, że cyrkonia się zniszczy a brylant zawsze będzie połyskiwał. Sama nie wiem jaki w końcu chcę heh. A TŻ mówi, że mam się zdecydować, żeby wiedział co ma kupić. Cyrkonia czy brylant oto jest pytanie?
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
napewno Ciebie też to czeka
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
a moj tz przyjedzie jutro dopiero, mamy jechac wybierac................ wieszak do przedpokoju
![]() uhhh :P |
|
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
_agatka, kiedyś jak rozmawialiśmy myslał tak samo jak ja- że chwilę pomieszkać z rodzicami, potem na swoje. Raczej się to nie zmieniło bo by o tym wspomniał.
Tak jak części z Was nie podają mi się takie malutkie pierścionki- zawsze potrafię je wygiąć, choćbym nie wiem jak uważała Takie grubsze nie zmieniają swojego kształtu. Zwresztą, jak dla mnie ładniej wyglądają takie grubsze, nie koniecznie z wielką ilością oczek. Prostota przedewszystkim
|
|
|
|
#1167 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie ja bym sie bala ze ledwo wloze na palec to mi sie polamie
![]() takie filigranowe to nie dla mnie ;> zwykly pierscionek - "obraczka" plus jedno oczko.. eh
|
|
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
No własnie ja nie chcę jakiegoś wielkiego ordynarnego, ale takiego żeby było go widać na palcu i żeby się nie wygiął i nie złamał
Ale przede wszystkim skromnego z jednym oczkiem, typowo zaręczynowego.
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to w ogóle nie wiem jakie są ceny...
ahh aż popatrzę na strony apartu i kruka [jedyne jubilerskie jakie kojarzę ]no takie jak w załącznikach.. ale one mają chore ceny - nawet 3000 ![]() na stronie kruka w ogóle znalazłam za 34000
Edytowane przez Aelitka Czas edycji: 2008-11-19 o 19:11 |
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
Ceny sa spore, zwłaszcza jeśli chodzi o brylanty 400zł to minmum. A jesli chodzi o cyrkonie to już za 200-300 zł można coś fajnego wybrać. Ja bym chciała pierścień w białym złocie a wy?
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

(robocik znalazl pudeleczko z pierscionkiem i... pierscionek wurzucil a pudelko zachowal)... dzis chcialam zaprosic mojego TZta na seans kinowy na TVN
'Dom Woskowych Cial' ale jak na zlosc nie mam glosu w satelicie
a wczoraj jeszcze byl 

to nie reklama!) Są w niej przysłowia, takie jak to wyżej. Ciekawe i można powiedzieć pouczające