![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
i gratuluje
![]() coraz częściej myślę o tym i coraz mi smutniej.. miałyście może podobne przeżycia ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
Hmm.. chyba nie. U mnie to raczej ja chciałam do tej decyzji dorosnąć i ...w końcu stało się. Głowa do góry, Twój dzień też nadejdzie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja czekałam 11 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ehhhh przeżyć to w końcu....
![]() ![]()
#5 |
Zakorzenienie
|
Warto czekać
![]() Po co myśleć i dołować się, że to jeszcze nie nadeszło? Fajniej jest raczej skupić się na radości bycia razem i myśli, że to będzie pięny moment, a na razie budować bliskość i wzrastać razem w coraz lepszym związku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, ja też czekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
czekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
moje miały być w czerwcu, przełożone na przyszłość bliżej nieokreśloną niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
...smutek nie raz miałam na twarzy ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
widzę, że w moim oczekiwaniu nie jestem osamotniona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
widzisz a moj na przyklad czesto o tym mowi, nawet jak jestesmy w jakims centrum handlowym to mnie ciagnie do jubilera...i nic...i nie martwi mnie to w ogole, chociaz przyznaje, ze wczesniej jak zaczynalam o tym myslec to robilo mi sie smutno, tym bardziej jak czytalam o jakiejs szczesciarze, ale zaraz po tym pomyslalam ze cale zycie przede mna i jakos na razie tylko czekam, nie jakos niecierpliwie
![]() ajestesmy ze soba ponad poltora roku, znamy sie duzo dluzej, ale i tak staz zwiazku nie jest tak dlugi, zebym miala zaczynac sie martwic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektórzy nie lubią o tych sprawach rozmawiać, za to potem jest wspaniała niespodzianka ![]() ![]() ten co dużo mówi mało robi...poczekaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
u mnie taki myśli pojawiają się co jakiś czas zwłaszcza jak mama zaczyna coś sugerować, że to tyle lat i że może mój TZ nie myśli o mnie poważnie.. i muszę się przyznać, że wtedy czuję w serduszku takie ukucie
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
uszka do gory.....jesli jestescie sobi pisani napewno ten dzien nadejdzie, na twoim miejscu pewnie tez bym sie wkurzala i latwo mowic osobie z boku ale czy nie mozesz pogadac z Tz jakie ma plany na przyszlosc zwiazane z Toba??? Wtedy bedziesz wiedziala na czym stoisz i czy warto w to dalej brnac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Moje zaręczyny mają być w lub po wakacjach więc dołączam do klubu czekających
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
My prawie 4 lata, ale tak myśląc o tym trzeźwo to perspektyw na samodzielne życie narazie brak mi jeszcze specjalizacja została i dopiero wtedy będę mogła w pełni sama się utrzymywać, teraz nawet nie mieszkamy razem, więc może i lepiej z tym wszystkim poczekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
a ja czekalam, czekalam a jak sie stalo, to bylo krotkotrwale bum i juz,
wciaz jest jak bylo tyle ze planujemy slub. A co do tempa, no coz moj chlopak wciaz mowil ze jest nie gotowy i wogole ze musi sam do tego dojrzec, i w sumie tak jest najlepiej nie pytac sie nie zadawac pytan poprostu kiedys nadejdzie ten moment ![]()
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
kiedyś jak rozmawiałam o tym z mężczyzną to powiedział "a jaki sens jest teraz przecież nic to nie zmieni i tak ślub możemy wziąć dopiero po Twoich studiach" może oni mają właśnie takie podejście, może dla nich nie ma to takiego znaczenia jak dla nas, bo dla mnie to już jakaś deklaracja, taki stopień wyżej
znam też taki związek, gdzie znajoma poznała chłopaka w pracy praktycznie z dnia na dzień zamieszkali razem a po 3 już byli małżeństwem i są szczęśliwi.. więc są różne przypadki.. jedni czekają latami drudzy bum i już |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka czekała 8 i już się pogodziła, że się jej TŻ nie odwidzi
a tu w święta szok i niespodzianka: sam z siebie, bez żadnej inspiracji z jej strony oświadczył się tak, że dziewczynie szczęka opadła, a wszyscy doznali małego szoku. Ślub chcą za to szybciutki, choć się śmiejemy ze znajomymi, że znowu będzie dekada czekania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
u mnie identycznie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
eh dziewczyny skad ja to znam ...
Czasami moj przyjaciel mnie zaciaga do jubilera,zeby sie rozeznac w tym co mi sie podoba i sie smieje,ze musi wiedziec bo bedzie przeciez musial mojemu TŻ pomoc w wyborze. Mi sie nie spieszy... lo , kiedys tak z ciekawosci powiedzialam,zebysmy weszli do jubilera bo niby cos tam chce zobaczyc i myslalam,ze sam moze cos zacznie ogladac,ale on jakby nigdy nic poszedl ogladac meskie zegarki ... tak sie w nie zapatrzyl ,ze nawet nie zauwazyl jak wyszlam ze sklepu.... ![]() Sam mowi,ze bardzo by chcial dzidziusia,ale o zareczynach nic nawet nie wspomni . Mieszkamy razem rok i te zareczyny pewnie nic wielkiego by nie zmienily,ale ja mialabym ta pewnosc,ze jestem ta z ktora on naprawde chce byc ... Juz sie nawet wczoraj zastanawialam,czy sama mu sie nie oswiadcze ![]()
#25 |
Zadomowienie
|
Ja nie czekałam na zaręczyny. W ogóle, szczerze mówiąc, nie myślałam ani o zaręczynach, a już tym bardziej o ślubie. Pierwsze napomknięcie TŻ-a na temat ślubu przeraziło mnie lekko i zaproponowałam mu, żeby wrócił do tej rozmowy za dwa do trzech lat. No ale w końcu jakoś poł roku później oswoiłam się z myślą i zaręczyliśmy się
![]()
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem mam ochote zastosowac terapie wstrzasowa ... On mysli o wszystkim innym,o dziecku ,o domu itd Tylko czasem mam wrazenie ,ze on to dziecko chcialby miec,ale beze mnie.. Wiem,ze mnie kocha,a skoro juz naprawde wykazuje duza chec posiadania potomstwa,to tymbardziej powinien byc dojrzaly do decyzji o zareczynach ... ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja zmieniłam zdanie na ten temat. Kiedyś uważałam,że warto poczekać, poznać dobrze ta druga osobę, nie spieszyc sie, ale gdy po 3,5 roku bycia razem BYŁY facet mnie zostawił zmieniłam zdanie. To były stracone dni, pełne łez i cierpień a juz myślałam,że to ten jedyny Z obecnym już mężem znamy sie rok a juz po 3 miesiącach sie zareczyliśmy a po 9 byl slub. Jest nam naprawde cudownie i nie żaluje,że tak szybko. Zreszta każda z nas ma inne zdania na ten tamet.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
mój dawno dawno temu zapytał mnie o rozmiar pierścionka.. ale na tym się skończyło, a teraz jak przechodzimy obok jubilera to mówi " o nie patrz tam" a ja przeciez nic nie mówię.. robi mi się wtedy tak bardzo smutno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze nie chce zebys tam patrzyla z innych powodow? ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.