Wesele w Lesznie i okolicach - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 17:04   #1141
Anulka_86
Raczkowanie

Dot.: Wesele w Lesznie i okolicach

Cytat:
Napisane przez paulla2509 Pokaż wiadomość
Jak czytm to forum to jestem przerżona. Zaplanowaliśmy wesele bardzo spontanicznie a termin mamy już na wrzesień tego roku Sale mamy w centrum konferencyjno- wypoczynkowym Sułkowski w Boszkowie...Szukałam jakis informacji na temat tej restauracji ale niestety nic nie znalazlam dlatego jeszcze raz bardzo prosze o jakies opinie!Zespół to Harley i z tego co piszecie wnioskuje, że są fajnidzieki za pomoc. A kiedy powinnam zacząć szukać sukienki? I gdzię mają fajny wybór za narmalne ceny? Dziewczyny co powinnam jeszcze zalatwić na pół roku przed datą ślubu? O czym pamiętać?
Jeśli chodzi o Niezapominajkę to super sala, jedzenie nie wiem, wiec nie pisze. My mamy wesele w Błękitnej 21 sierpnia 2010. Jedzenie jest bardzo dobre, nie widziałam i nie słyszałam złej opinii na temat tej Restauracji. Menu faktycznie właścicielka nie chce podać, dopiero przy podpisywaniu umowy, ale jeśli chcesz mogę zrobić zdjęcie i Ci wysłać na maila jak podasz. Co do menu jest ono do zmian,czyli możesz troszkę pozmieniać chociażby z zupa.... ( ja np. nie chciałabym rosołu, po pierwsze lato i upał, po drugie ten makaron ciągnący się i pryskający...itp.) babka powiedziała że nie ma problemu aby coś zmienić.

A kiedy masz to wesele??? zawsze będziesz miała opinie od tych par które mają w tym roku w Błękitnej.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:20   #1142
Olkaa88
Przyczajenie

No właśnie dlatego pytam ile od Was wołają księża, bo wydaje mi się, że od nas dużo chciał, ale widzę, że w porównaniu do Ciebie to grosze zapłacimy. W sumie za pozwolenie na ślub w innej parafii i zapowiedzi nie zapłaciliśmy nic, za sam ślub zapłacimy 500zł (w tym ksiądz, organista i kwiaty)
Olkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:21   #1143
Anulka_86
Raczkowanie

Dziewczyny... mam problem, ponieważ nie mogę się zdecydować na sukienkę.
Proszę o opinię
http://www.juliarosa.pl/kolekcja.php?lang=pl

mam wybrane sukienki nr 127, 921, oraz 91.
Mi strasznie zależy na długim trenie i najlepiej odpinanym a nie podczepianym. Tak mogę zrobić w sukience nr 921- ale z przodu chyba taka skromna jest...
natomiast w 127 jest tren ale z takiego cienkiego materiału.... ale mogę długi welon wtedy i jest zwiewna... i taka delikatna... a 91 jest taka bogata... i tez ma tylko tren cieniutki... ale za to mogę mieć długiiii welon...
Nie wiedziałam , że to będzie taki problem ...
jeśli macie troszkę czasu i ochoty...to zobaczcie te sukienki...i napiszcie co myślicie,

z góry dziękuję... mam czas do środy aby wybrać

pozdrawiam
Stary 2010-03-22, 17:40   #1144
żółta.ciżemka
Raczkowanie

Ile dziewczyn, tyle opinii, więc nie kieruj się tym, co myślą inni, ale pomyśl, w której z nich Ty czułabyś się najlepiej.

Mnie najbardziej podoba się 127, moja jest bardzo podobna. W 921 nie każda wygląda dobrze, bo ten zakryty dekolt nie wszystkim pasuje. 91 najmniej mi się podoba, ale jak już mówiłam - to tylko moje zdanie.

Szkoda, że nie wstawiłaś zdjęć, na których jesteś Ty w tych sukienkach, wtedy mogłybyśmy Ci doradzić, w której Ci najlepiej.
żółta.ciżemka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:44   #1145
aangell
Przyczajenie

No właśnie nr 921 z przodu trochę skromna i dekolt zakryty tył natomiast ma ciekawy (ale i tak większość wieczoru będzie zakryty welonem). Nr 127 baaaardzo delikatna jak dla mnie za bardzo. Natomiast 91 to jest to !!! I co z tego, że bogata w końcu o to chodzi, ale to tylko moje skromne zdanie i mój gust
aangell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:53   #1146
ashe
Raczkowanie

Mi również z tych 3 podoba się najbardziej 91..ale powinnaś tak jak mowi żółta.ciżemka zdecydować się na ta w której naprawdę dobrze się czujesz..i dokładnie każdej z nas podobają się nieco inne suknie...
ashe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 18:46   #1147
Anulka_86
Raczkowanie

podajcie maila to Wam wyśle zdjęcia
niestety nie jestem biegła w stawianiu zdjęć na wizażu...

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

ashe wysłałam Ci na maila i wysłałam także linka,tylko nie wiem czy Ci się otworzy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 18:50   #1148
micros
Raczkowanie

Witam. Jeśli chodzi o restaurację Błękitną w Gołaszynie (odpowiedź dla Pat) - moja siostra miała tam ślub na sali zielonej w lipcu 2008 roku. Restauracja przepiękna, jedzenie bardzo, bardzo, bardzo dobre!!! Nie ma potrzeby domawiać, wystarcza w zupełności i jeszcze mega, mega paki zabraliśmy do domu, ponieważ zostało, a siostra nie robiła poprawin. Obsługa perfekcyjna. Pełna kultura, panie z obsługi bardzo szybko podawały jedzenie, na stołach ład i porządek. Moja siostra płaciła 120 zł/osobę a desery dla gości (lody) były gratis. Polecam.
Stary 2010-03-22, 19:22   #1149
ashe
Raczkowanie

Anulka_86 obejrzałam i opinia mi się nie zmieniła w tej 91 wyglądasz prześlicznie
ashe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:33   #1150
18Anka22
Raczkowanie

Jak byś mogła to możesz przesłać to meni byłbym wdzięczna.
to mój adres e mail 18Anka22@wp.pl

Ślub mamy w przyszłym roku..

Bardzo mi się podoba ta sala..
18Anka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:05   #1151
agatkaaa5
Przyczajenie

Śliczne suknie są też w salonie Anetti na ul. Królowej Jadwigi,
szczególnie miło wspominam wizytę bo obsługiwała mnie Pani Aneta-właścicielka
agatkaaa5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 20:58   #1152
18Anka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 18Anka22 Pokaż wiadomość
Jak byś mogła to możesz przesłać to meni byłbym wdzięczna.
to mój adres e mail 18Anka22@wp.pl

Ślub mamy w przyszłym roku..

Bardzo mi się podoba ta sala..
-----------------------------------------------------------

Anulka_86

Nie mogę otworzyć tego załącznika na poczcie..
18Anka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 22:55   #1153
monik_w
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Hej. My mamy wesele z Restauracji Błękitna 21 sierpnia 2010. Na małej sali. Jest ładniejsza moim zdaniem,ale mała...więc my musieliśmy pomyśleć nad gośćmi aby się wszyscy zmieścili.
A kiedy Pat masz wesele????? co do dekoracje na tej sali to kierowniczka powiedziała, że możemy zrobić coś swojego Ona w ramach tej ceny jaką płacimy za osobę oferuje to co jest na każdych zdjęciach na ich stronie. Czyli takie sztuczne kwiaty- kremowe róże...
Jeśli natomiast chcemy żywe to już nasza inwencja i nasze pieniądze.

Co do jedzenia to z tego co wiem wszyscy są zadowoleni. Ja sama osobiście jadłam w tej Restauracji i to co jadłam było bardzo dobre.

pozdrawiam
O tym miejscu nic nie słyszałam. Ale jeśli chcesz mieć wesele w Osiecznej to jest bardzo ładna sala Kompleks Banderoza. Byłam tam rok temu na weselu i jestem zachwycona. Wesele było na 130 osób i nie było ścisku. Bardzo ładny wystrój, smakowite jedzonko, obsługa bez zastrzeżeń. Miejsce wszystkim bardzo przypadło do gustu. Szczerze polecam.
monik_w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:58   #1154
inka1984
Przyczajenie

Witajcie Dziewczyny
Ja mam pytanie czy któraś z Was wie czy w Kościele na Placu Metziga są nauki przedmałżeńskie w pięc niedziel z rzędu, bo nam nigdy w ciągu tygodnia nie pasuje (TŻ ma zazwyczaj popołudniową zmianę wtedy jak przypadają nauki niestety)

My mamy ślub na sali Metalplast w Lesznie, sala jest odnowiona i bardzo ładnie przystrojona według koloru jak się chce. Ślub mamy 02.10.2010.
inka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 03:44   #1155
migotka007
Raczkowanie

witam was. mam do was prosbe jezeli króras ma jakies zdjecia sukni ze slubu Agnes 4764 to prosilabym bardzo o ich wklejenie . widzialam ja na stronie agnes jednak chcialabym zobaczyc jak wyglada w rzeczywistosci.
migotka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 11:40   #1156
paulla2509
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lonia Pokaż wiadomość
Ja miałam wesele w Restauracji La Perla w Centrum Sułkowski w Boszkowie w zeszłym roku w czerwcu i gorąco polecam tą restaurację ( pisałam już z resztą o tym na tym forum) Jedzenie mieliśmy z tego zaproponowanego przez nich menu tylko z kilkoma zmianami (choć z tego co wiem to pozmieniać można wszystko) i było pyszne goście byli zachwyceni, wszystko było elegancko i bez zarzutu podane na nic nie mogliśmy narzekać. Sala jest elegancka i nie wymaga dodatkowych dekoracji, oni oferują obrusy serwetki i ten taki delikatny połyskujący materiał którego nazwa wyleciała mi z głowy i kwiaty ale nie jakieś bogate bukiety tylko skromne pojedyncze róże (tzn tak było u nas) w wysokich wazonach które nie przeszkadzają przy podawaniu dużych ilości jedzenia i do tego świece ale pewnie jak będziesz chciała to możesz zorganizować sobie sama jakąś dekorację. Jeśli chodzi o jedzenie to jest go naprawdę dużo my zapewnialiśmy wszystkim gościom noclegi i związku z tym śniadanie na drugi dzień po części z weselnego jedzenia a i tak jeszcze go bardzo dużo zostało my mieliśmy też ciasto od Kowolki w cenie więc dodatkowo musieliśmy zamówić tylko tort który przyjechał razem z tym ciastem więc o nic nie musieliśmy się martwić dodatkowo też kupowaliśmy napoje gazowane bo w ich ofercie były tylko soki. Jak byś miała jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem
My też oganizowaliśmy ślub spontanicznie w dokładnie 4 miesiące i wszystko pieknie się udało więc życze powodzenia Skoro salę i orkiestrę już macie to teraz fotograf kamerzysta jeśli oczywiście chcecie no i można załatwiać po mału sprawy kościelne jeśli śluba ma być kościelny bo cywilny to chyba można póżniej no i czas się ubierać
i trzeba zamówić obrączki jeszcze bo jak nie będziecie kupować gotowych to na robione nie raz trzeba czekać nawet miesiąc

Dziękuje za informacje

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cały czas się zastanawiam co z orkiestrą?! Mam mały problem ponieważ zobaczyliśmy nagranie...bardzo słabe nagranie z wesela gdzie grał zespół Harley i zaczynam wątpić czy dobrze zrobiliśmy wybierając ich....jeżeli byłyście w za weselach czy zabawach gdzie oni grali napiszcie jak to w rzeczywistości wygląda?! Ja się trochę obawiam o tą Panią z zespołu...
paulla2509 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 15:44   #1157
micros
Raczkowanie

Paula ja też mam mieć na swoim ślubie zespół Harley i szczerze mówiąc głos wokalistki też mi się nie podoba. Ale zespół ogólnie jest super a wokalistka zajmuje się głównie zabawami i grą na instrumentach. Rzadko śpiewa. Nie wiem czy byłoby fair w stosunku do niej powiedzieć, że po prostu ma nie śpiewać wcale. Ale mogłoby to źle wyglądać. Zespół jako całość jest naprawdę świetny, miałam okazję oglądać ich na żywo i wydaje mi się, że dokonaliśmy trafnego wyboru. Więc chyba przeżyję tą wokalistkę.
Stary 2010-03-30, 14:59   #1158
eskimoska24
Przyczajenie

Witajcie
w ten weekend dołaczyłam do grona przyszłych pannien młodych..
ślub za 4 miesiące mamy zamówiony zespół venus, ale czytałam tutaj komentarze na forum, ze podobno jest przereklamowany hmmm zaczęłam się obawiać. Jesli możecie to prosze o opinie pozdrawiam!
eskimoska24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:34   #1159
marcia620
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eskimoska24 Pokaż wiadomość
Witajcie
w ten weekend dołaczyłam do grona przyszłych pannien młodych..
ślub za 4 miesiące mamy zamówiony zespół venus, ale czytałam tutaj komentarze na forum, ze podobno jest przereklamowany hmmm zaczęłam się obawiać. Jesli możecie to prosze o opinie pozdrawiam!
Witam! Jak dla mnie są lepsze zespoły jak Venus, niestety popadli w dużą rutyne i zapomnieli jak to jest śpiewać z serca. No ale każdy ma inny gust. Pozdrawiam i życze powodzenia.
marcia620 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 15:54   #1160
eskimoska24
Przyczajenie

dziękuje za odpowiedź niestety 4 miesiace przed datą slubu trudno znaleźć jakiś wolny zespól a jakie jeszcze polecacie zespoły może jakis ma wolny termin na sierpień hmmm
Stary 2010-03-30, 22:33   #1161
dorisek85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny a znacie może jakiegoś skrzypka/skrzypaczkę co by mogla zagrać na ślubie cywilnym???
- u Nas będzie skrzypek - nasz kolega, nie żebym go reklamowała ale ma już doświadczenie w graniu na ślubie, po za tym świetnie gra, oto nr: Tomek - 605621530

12.11.2010

Edytowane przez dorisek85
Czas edycji: 2010-03-30 o 22:36
dorisek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 06:36   #1162
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorisek85 Pokaż wiadomość
- u Nas będzie skrzypek - nasz kolega, nie żebym go reklamowała ale ma już doświadczenie w graniu na ślubie, po za tym świetnie gra, oto nr: Tomek - 605621530
Dzięki za info, ale już znalazłam skrzypka
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 07:53   #1163
karolciad
Raczkowanie

dorisek ja skorzystan z nr!DZieki)
"Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał, to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął, wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego."
karolciad jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 12:09   #1164
mala_mi_
Przyczajenie

łał, w końcu 'znalazłam' skrzypka zanim będę dzwonić, mogę spytać skąd ten kolega jest?
mala_mi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 14:35   #1165
marti6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eskimoska24 Pokaż wiadomość
dziękuje za odpowiedź niestety 4 miesiace przed datą slubu trudno znaleźć jakiś wolny zespól a jakie jeszcze polecacie zespoły może jakis ma wolny termin na sierpień hmmm
Wiesz nie zawsze tak jest...czasem się udaje...ja na przykład w lutym zadzwoniłam do zespołu Holidays i sie okazało że zwolnił im się termin wesela na 17 kwietnia ( rany to już niedługo)...wiec czasami warto zadzwonić nawet do zespołów obleganych...
Dużo tu przewija sie zespół Harley...nie mam pojęcia bo ich nie znam...Szczerze Holideysów to też nie znamAle mam nadzieje że mnie nie zawioda...
Ale zespół Venus odradzam...mnie wcale a wcale nie urzekli,a miałam okazje ich posłuchać...niedawno sie dowiedziałam od jednej pani która jest właścicielka restauracji że oni sa mało kontaktowymi ludźmi...
Pozdrowieńka
marti6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 20:17   #1166
paulla2509
Raczkowanie

dziewczyny a słyszałyście może o zespole z Niechłodu? Dwóch chłopaków gra...
paulla2509 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:49   #1167
dorisek85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mala_mi_ Pokaż wiadomość
łał, w końcu 'znalazłam' skrzypka zanim będę dzwonić, mogę spytać skąd ten kolega jest?
kolega z Leszna, ale pewno jakby co to może dojechać do jakiejś innej, pobliskiej miejscowości

12.11.2010

Edytowane przez dorisek85
Czas edycji: 2010-04-01 o 08:51
dorisek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 10:29   #1168
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulla2509 Pokaż wiadomość
dziewczyny a słyszałyście może o zespole z Niechłodu? Dwóch chłopaków gra...
Słyszałam, porywają ludzi do tańca, ale jak dla mnie to za dużo disco polo grają.
No i nie można ich porównywać do zespołu z gitarą, perkusją, saksofonem itd., oni graja tylko na keyboardach(jak dobrze pamiętam), więc wspomagać się muszą podkładami muzycznymi, a to juz nie to samo co granie na żywo w 100%. Nie mniej jednak znam pary zadowolone z ich usług.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 13:09   #1169
eskimoska24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marti6 Pokaż wiadomość
Wiesz nie zawsze tak jest...czasem się udaje...ja na przykład w lutym zadzwoniłam do zespołu Holidays i sie okazało że zwolnił im się termin wesela na 17 kwietnia ( rany to już niedługo)...wiec czasami warto zadzwonić nawet do zespołów obleganych...
Dużo tu przewija sie zespół Harley...nie mam pojęcia bo ich nie znam...Szczerze Holideysów to też nie znamAle mam nadzieje że mnie nie zawioda...
Ale zespół Venus odradzam...mnie wcale a wcale nie urzekli,a miałam okazje ich posłuchać...niedawno sie dowiedziałam od jednej pani która jest właścicielka restauracji że oni sa mało kontaktowymi ludźmi...
Pozdrowieńka
hmm różne opinie słysze i szczerze Wam powiem recę mi opadaja buu inne zespoly w tym holidays maja zajete terminy i co tu robić chyba i tak bedziemy zmuszeni pozostac przy venus...
dzieki za info pozdrawiam i szczęścia zyczę!
Stary 2010-04-02, 17:38   #1170
Agatha84
Przyczajenie

CZESC;-)
PRZECZYTALAM CHYBA CALE TO FORUM I NIKT NIE ROBI PRZYJECIA NAPRZYKLAD NA RANCZO SMYCZYNA W LIPNIE SA TAM 3 SALE LADNY PLENER I PODOBNO BARDZO DOBRE JEDZENIE ALE CZY KTORAS Z WAS MOZE BYLA TAM NA JAKIMS PRZYJECIU I MOZE COS PODPOWIEDZIEC?
MILOBY BYLO POZDRAWIAM PANNY MLODE hee
Agatha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości