|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))
Witajcie kochane!!!
ja dzisiaj z czerwonymi oczami,zapchanym kichaczem i drapiacym gardlem..a jeszcze tak nie dawno sie cieszylam ze ciaza mi sluzy bo alergia do wczoraj nie dala znaku osobie a tu prosze...stezenie pylkow traw maksymalne a j umieram...asiula sliczny wozeczek co do zgagi to mnie meczyla przez jakies 2 tyg i odeszla nie powracajac...narazie:cool : poulette sliczne prezenty...no i masz juz prawie wszystko z glowy no gratuluje ![]() Leleth brzusio fajny Zmykam sprzatac bo jak disiaj wstalam to sie za glowe zlapalam jak zobaczylam jaki mam bałagan Milego dnia wam zycze |
|
|
|
#1142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super wózek ja też o czymś takim myślę. Kupowalaś w sklepie czy w internecie... drogi był???? |
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
a propos truskawek. Nam położna mówiła, żeby przez pierwszy miesiąć przestrzegać diety, z której odpadają też truskawki. I potraktować tą dietę na serio. A potem można zacząć powoli eksperymentować. Zjeść 1 truskawkę i obserwować dziecko, potem dwie... no i jak się nie dzieje nic niefajnego, to można wprowadzić je do swojego jadłospisu...
|
|
|
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
Asiula - wózek śliczny.Koniecznie daj więcej zdjęć
Judi - własnie ten termin na 13 lipca miałam wg USG i lekarz powiedział, że wracamy do pierwotnego terminu bo USG nie trzeba się sugerować.Więc nastawiam się raczej na 1 lipca djkika - super, że wszystko jest dobrze Dzis mam imieniny męża więc zaraz idę robic serniczek - dla niego nie ma nic lepszego niz słodkości. To może ja tez wkleję nasz ostatni zakup - mieliśmy nie kupować wózka bo nie mielismy kasy a siostra dała nam po siostreznicy ale, że rodzice sypnęli groszem (jedni i drudzy) wiec jednak zaszalelismy.Ale łątwo nie było.Najpierw zdążylismy zwiedzic chyba 6 sklepów i kompletnie się zniechęcić.Ale oto i nasz pojazd To djęcie od tyłu to żeby pokazac jak fajnie składa się koszyk - wystarczy lekko pociągnąć wajchę i bez problemu można wszystko wyjąć
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Jak juz wklejam zdjęcia to pokażę Wam jeszcze jak nasz Maksik będzie spał.
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
andape piękne wszystko!!!!!
i żyrafki hihih no to andape moze Ty pierwsza się rozpadniesz... ależ jestem ciekawa
|
#1147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Asiula wózek napawde fajny mały bedzie sie wygodnie woził![]() Andape i wózek i kojo boskie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 | ||||
|
Zadomowienie
|
Andape a ile płaciłas za torbe? bo tez mam graco tylko torby mi brak i nie wiem na ile sie nastawic z kasa
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
moze wy mi dziewczynki polecicie jakis fajny film do ogladniecia....bo szukam i nic nie moge znalezc....prosze o tytuly
bede wdzieczna
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę się znów położyć bo brzuch jak kamień, wnerwia mnie to myślę co z obiadem hmm, chyba sobie paczkę fasoli szparagowej ugotuję
|
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! Wspaniale Ci się synuś rozwija Anulcia dziewczyny tu wklejały kiedyś listę może Ci jeszcze raz wepną jak mają pod ręką i nie mam opisanych ciuszków jakie są potrzebne bo kupowałam według uznania i wszystkiego się dużo nazbierało
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raki są super. A tu jak nic lew będzie, tak jak moja siostra... charrrrrakterne dziecko będę mieć ![]() andape, wszystko śliczne. A ten miś nad łóżeczkiem mnie rozczulił
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja chcialabym miec lewka
sama nim jestem![]() anula jak chcesz ja tez ci moge moja liste wyslac ale wiadomo ze kazdy wg swojego uznania wypisuje co jest potzrebne
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Andape dopiero sie dopatrzyłam bo tu cały czas magisterkę smaruję, ale śliczne sprzęty!!! Wózeczek jest po prostu boski!!! Kolor ma także bardzo ładny, ogromnie mi się podoba
z pościelą wygląda cudnie! Martusia ja się wciągnęłam ostatnio w seriale z małżonem oglądamy praktycznie co wieczór dr. housa, ja sama na laptopiku oglądam sobie "bez skazy" - taki serial o chirurgach plastycznych oraz gotowe na wszystko - czeka na mnie 5 nowych odcinków
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe "gotowe na wszystko" juz wiem co bede oglądać ...dziekuję kasiuniu
a ile jest sezownow? |
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba na razie jest 4, poproszę o poprawienie mnie jakby co przez koleżankę Anisię - kolejną fankę tego serialu
|
|
#1157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w gondoli Aniu - wózek kupuję bezpośrednio u producenta - http://www.el-jot.com.pl/ ten mój to Matrix. Ta strona może nie jest aż taka rewelacyjna, ale oglądalam wózki tej firmy na żywo i myslę że będzi dobrze Koszt wózka to 650 zl, z przesyłką i tymi dodatkami które zamówilam wyjdzie mi 760 zł więc calkiem nie dużo ![]() A ja wrociłam z zakupów - wreszcie kupiłam truskawki. A do tego pierogi z truskawkami i truskawkowa maślankę i zrobiłam sobie truskawkowy obiad. Zaraz pęknę ![]() A co myslicie o tym: http://www.allegro.pl/item372316522_...om_nowosc.html |
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
młoda dostała własnie czkawki stulecia i caly brzuch mi podskakuje. Ja wrócilam z egzaminu, wrażenia trudne i raczej będzie poprawka we wrześniu. Po egzaminie poszłam na zakupy: lody,miksy tuskawkowe mrożone, truskawki i fasolka żółta szparagowa. Kurna nie wiem za co się zabrać... Ale miks truskawkowy juz zjedzony... pyszny był
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
ależ się najadłam, u mnie fasolka szparagowa zielona. wystarczy do 19stej do kolacji
![]() tak piszecie o tych truskawkach a ja jeszcze ani jednej w tym roku nie jadłam. w końcu zaskoczy mnie karmienie, dietka przynajmniej przez pierwszy miesiąc i truskawki się skończą w międzyczasie no ale widać nie jestem aż taką fanką. za to pomidory, dżisas, za nie oddałabym wiele, choćby i były po 15 zł
|
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
MaladT poczekaj na wyniki tego egzaminu Nie snuj od razu takich czarnych wizji
Nie raz tak jest ze człowiekowi wydaje sie że cos zawalił a czesto gesto udaje mu sie jednak zdać.Ja własnie skonczyłam bawic sie z małą ![]() przystawiałam sobie do brzuchola te pare maskotek które mam,wszystkie z grzechotkami w srodku i grzechotałam nimi małej wtedy ona delikatnie sie ruszała,a kiedy tylko przestawałam normalnie jakby z pretensja wyginała sie we wszystkie strony,wymiatając całym brzuchem
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
Jowisz ale mi smaka narobiłaś na ta fasolkę
uwielbiam zielona fasolkę szparagową,lekko podgotowana,potem podsmażoną na tłuszczu i z dodatkiem bułki tartej....PYCHOTA!!!na przełomie stycznia i lutego normalnie codziennie to jadłam!tylko wtedy wiadomo z mrożonki ale najlepsza jest świerza...
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Kasiulka22;7761796]Kochana to Ty już małego smoka nosisz
Gratulacje! Wspaniale Ci się synuś rozwija malego?? maly to on juz nie jest i ostatnio mm ochte tylko na truskawki i ogorki malosolne![]() no wlasnie jak samemu je zrobic?? |
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Moj Piotrus bedzie spal dokladnie w takiej samie oprawie zyrafkowej
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babki
Nie wiem jaka temperatura u Was dzisiaj ale ja mam w mieszkaniu 30 stopni a na dworze to wogole nie patrze. Jak bylam przed 10-ta na zakupach to nie bylo tragicznie. Potem przez godzinke nozki opalalam na balkonie i dzis sie juz zjaraly niezle. Ta lewa co sie wczoraj nierowno opalila nawet mnie piecze... Asiula - brzusio i wozek sliczne! Andape - ja wczoraj wieczorem akurat ten wozek zobaczylam na allegro...Spodobal mi sie ale sie zastanawiam czy on nie jest na zywo maly? rozumiem, ze to jest spacerowka z miekkim nosidlem tak? To cos w sam raz dla mnie - biore w nim mala i zasuwam na 4 pietro. Mam nadzieje ze latwo sie tez taki wozek sklada. Wyrko tez juz widze czeka na lokatora - super! leleth - zakupki i "brzusio na lezaco" super! Leonko - wspolczuje alergii Jowiszku - a Ty tez jestes zakrecony blizniaczek? No prosze i jak blisko mamy urodzinki - ja mam 5 czerwca Moj maz jest raczek - bardzo sobie go chwale |
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
odnosnie egzaminowych moich porazek zaczynam łapać dola ze beda same zaległosci i nie dam rady tego nadgonić. Pelna załamka
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej....
![]() Gino nie spi od 6.00 wiec i ja nie.... Andape, pokoik i wozek prezentuja sie bardzo fajnie, widze, ze ju wszytsko gotowe. Ja stwierdzilam, ze u nas musi byc wszytsko gotowe za 3 tygodnie, wiec mam tyle czasu, zeby wszytsko przygotowac. Ktos pisal o zgadze, ja mam codziennie juz od dosyc dawna.... tragedia. mam na szczescie tabletki na zgage specjalne dla ciezarnych, wiec codziennie przed snem jem.... w sumie to mam zgage tylko wiecorem jak sie klade, pozycja lezaca wspomaga zgage, wiec czym golwa wyzej tym dla nas lepiej.... No ale na siedzaco to ja spac nie umiem. |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
MaładT nie dołuj się babko, ja Ci mówię
Sama się męczę dzień w dzień z magisterką i pojęcia nie mam jak zdążę, jak nie zdążę to się obronię we wrześniu. Co ma wisieć nie utonie, głowa do góry! A co do zgagi to ja czasem mam kosmiczną, czasem obudzi mnie w nocy, ale raczej się na nią nie skarżę bo zdarza się stosunkowo rzadko, o wiele częściej ją miałam w drugim trymestrze. Są takie przesądy, że ponoć im większą zgagę ma mama tym więcej włosków będzie miało dziecko - nic podobnego jak większość przesądów. Moja Olcia ponoć już ma kudełki na głowie, a mnie zgaga jakoś straszliwie nie morduje.
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie akurat naszła zgaga...a dzisiaj juz sie chwaliłam że miewam ją wyjatkowo sporadycznie no i prosze
Jak to sie mówi "nie wywołuj wilka z lasu...Wczoraj widzialm prognoze pogody ponoć miało dzisiaj padać....a tu niebo bezchmurne i 31 stopni w cieniu....
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
U mnie paskudna pogoda, normlanie nic sie nie chce.. Maluda mi szaleje w brzuszku. Ciagle mi ludzie mowia, ze mam blizniaki, taka wileka juz jestem. Nie wiem ile waze bo zaprzestalam sie wazyc by sie wiecej nie przerazac. Im blizej niedzieli tym bardziej sie denerwuje.
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie ostatnio dużo wypoczywam mało chodze i nawet męczy mnie długie siedzenie przez to teraz tak mało tu zaglądam
przez ostatnie dni często mnie męczyły bóle w dole brzocha przy chodzeniu jak narazie to mi się to uspokoiło całe szczęście ale twardnienia brzucha mam nadal chociaż już nie tak częste ale może dlatego że dużo wypoczywam niemoge nic robić nawet ciężko mi po schodach wychodzić przy każdym podnoszeniu czegoś nawet nie ciężkiego typu czajnik z wodą zaraz mam twardy brzuch Bardzo wam dziękuje za pocieszenia dziękuję za link na tą klinike w eskulapie teraz już wiem na czym stoje i niewiem czy zdołam donosić do 36 tyg. żeby tam iść ale będe się starać pisałyście o spirytusie do smarowania pępusia ja ostatni używałam takich gotowych wacików nasączonych spirytusem są one pakowane każde osobno i są bardzo wygodne a ja jestem obecnie w 29 t.c |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

a tu prosze...stezenie pylkow traw maksymalne a j umieram...
no gratuluje 

Raki są super. A tu jak nic lew będzie, tak jak moja siostra... charrrrrakterne dziecko będę mieć 

uwielbiam zielona fasolkę szparagową,lekko podgotowana,potem podsmażoną na tłuszczu i z dodatkiem bułki tartej....PYCHOTA!!!