|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Czy jesteś w stanie wybaczyć zdradę? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
216 | 19,22% |
NIE |
603 | 53,65% |
NIE WIEM |
305 | 27,14% |
Głosujący: 1124. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zdrada... czy potraficie ją wybaczyć?
to było dwa lata temu, moja dziewczyna zdradziła mnie na imprezie z moim kumplem, była wtedy bardzo pijana i jak mi powiedziała nie wiedziała co robi, prawie tego nie pamietała. wiem jak to brzmi ale ja... wybaczyłem. za moocno ja kocham by z niej zrezygnowac, ona mowi ze tego ciagle bardzo zaluje ale stało sie i czasu nie da sie cofnąc. pierwsze miesiace po tyn to był koszmar o niczym innym nie myslałemale powoli zapominam i nie wracamy do tego tematu, miedzy nami jaest dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy zdradzilas kiedys swojego faceta ?I czy on Ci to wybaczyl?
nie zdradziłam i nigdy tego nie zrobię. nigdy też bym zdrady nie wybaczyła-i mnie by nie wybaczono. poza tym mam trochę "staroświeckie" (czasem mam takie wrażenie) poglądy. Dla mnie zdrada to coś najgorszego, coś co chyba zraniłoby mnie najbardziej na tym świecie.
Razem z TŻ mamy takie zdanie, mamy swoje zasady i trzymamy się ich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie mówcie nigdy bo nie wiecie co bedzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
x
WIELKIE ODCHUDZENIE! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zoffen Czas edycji: 2009-07-27 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Raczkowanie
|
Zdradziłam mojego Ex chłopaka.Pewnego razu pod wpływem alkoholu powiedziałam Ex(gdy jeszcze nie byl ex) że go zdradziłam, gdy wytrzeźwiałam powiedziałam mu, że kłamałam, bo chciałam zobaczyć jego reakcję, uwierzył, dalej byliśmy razem
![]() Obecnego faceta nie zdradzę, nie mam zamiaru, a przed wszystkim nie odczuwam takiej potrzeby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi dziewczynki czy bedac z kims w zwiazku jestescie z nim z jakiego powodu? Kochacie go czy wydaje wam sie ze go kochacie?Po co z nim jestescie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pochwalam zdrady, ale zanim zaczęłabym zdradzającego potępiać zapytałabym o okoliczności i przyczyny całego zdarzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Raczkowanie
|
![]()
jak myślicie, to kobiety czy moze mężczyzni zdradzaja czesciej?
`naszło mnie na to pytanie, ponieważ leci wlasnie jakis program randkowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kto zdradza częściej?
jasne, ze faceci.
banda podłych wieprzy. żadnemu nie można ufać.
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
nie ma reguły, zalezy od człowieka, osobowosci, charakteru, itp
Ja znam wiernych facetow i zdradzające kobiety na prawo i lewo i odwrotnie ![]()
![]() |
#1152 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem niema reguly.kobiety tez sa niezłymi asami znam kilka takich.jesli czlowiek sie niewyszaleje, jest typem imprezowicza to i kobieta i mezczyzna zdradza. dla niektorych dziala to jak narkotyk, ze musza poznawac, zdradzac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Konto usunięte
|
Czuję, że będzie burzliwa dyskusja.
![]() Na pytanie o zwyczajne kto częściej odpowiem - mężczyźni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Ja sama nie wiem..to chyba zeleży od człowieka i motywu (nieudany związek, brak odwagi by z niego odejść, nietraktowanie związku poważnie itp.)i tego jak podchodzi do zdrady, przecież są osoby, dla których połączenie zdrada plus związekt to coś normalnego.
Wydaje się,że mężczyźni zdradzają częściej bo może częściej się do tego przyznają,albo częściej to wychodzi na jaw... moim zdaniem kobiety są trochę bardziej przebiegłe, nie mówią nic bo boją się, że stracą partera a zdradę traktują jako wstydliwy wypadek... takie ciche myszki.. poznałam parę takich, o których w życiu by mnie pomyślała,że mogą zdradzić, nie mają zamiaru powiedzieć, sumienie specjalnie też ich nie gryzie. Znam też dziewczyny dla ktorych pocałunki z innymi nic nie znaczą i właśnie są w trakcie przygotowań do ślubu ze swoim ukochanym.... Ale tak zapewne jest też u mężczyzn... nie generalizuję bo w sumie można tylko gdybać...
31maj 2013 ![]() ![]() Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2008-09-16 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze należałoby spytać: kto częściej wpada na zdradzie? albo: kto sie przyznaje do zdrady? ![]() Nawet wszelkie badania na ten temat są (moim zdaniem) zafałszowane, bo kobiety niechętnie (eufemizm) przyznaja sie do zdrady, nawet w anonimowych ankietach. Czasem, nawet jesli groźni im śmiertelne niebezpieczeństwo (szpital), to wybieraja śmierć a nie przyznanie sie do zdrady... Dochodzi jeszcze problem wieku: w różnym wieku i kobiety i mężczyźni sa w różnym stopniu "chętni" do zdradzenia partnera. Ja myslę, że i jedni i drudzy zdradzają, to nie zależy od tego jakiej jest się płci, to raczej zależy od charakteru, nastawienia, tego czy człowiek jest szczesliwy w zwiazku. Po prostu faceci są bardziej "beztroscy" i nie potrafia się ukrywać, dlatego sa częsciej przyłapywani na zdradzie. A w koncu z kims oni te zdrady popełniają, czyz nie? Nie zawsze jest to wolna dziewoja, najczesciej jest to zamężna koleżanka z pracy ![]()
![]() |
![]() |
#1156 |
Wtajemniczenie
|
Pytanie powinno brzmieć : kto lepiej maskuje zdradę : mężczyzna czy kobieta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
i bardzo dobrze odpowiesz.
kazdy facet (moze poza paroma wyjatkami potwierdzajacymi regule czyli np. moj tatus) to swinia. ![]() ![]()
![]() |
#1159 |
jak promyczek słońca....
|
Oj mocne słowa, uważaj troszkę co mówisz/piszesz, bo nie każdy facet taki jest.
![]() |
![]() |
#1160 |
Zadomowienie
|
Zdradza zawsze ten z słabszym charakterem.
Jeśli związek jest nieudany zawsze można odejść, nie trzeba robić świństw.
![]() |
#1161 |
BAN stały
|
Wiesz troszkę mnie to dotknęło bo w moim wypadku to Ona perfidnie zdradzała i nie wiem czy było by ci miło gdybym powiedział to one zdradzają ......................... ... Wiec proszę zważaj na słowa bo jak widzisz to nie tylko kobiety cierpią z powodu zdrady.
Odpowiadając na to pytanie sądzę że prawda leży gdzieś po środku, bo przecież zawsze znajdzie się wytłumaczenie na skok w bok po fakcie, pytanie dlaczego dopuszczamy do takiej sytuacji wiedząc że ta druga osoba może potem strasznie cierpieć. Czasami obserwując ludzi wokół mnie mam wrażenie że dziś niema zahamowań, brak jest jakichkolwiek skrupułów a ludzie często są bardzo egoistyczni nawet będąc w związku, patrzą tylko na siebie nie przejmując się jakie to będzie miało konsekwencje, wierząc że nic się nie wyda. Nawet jeśli nic się nie wyda to już nic nie będzie takie samo i to zazwyczaj jest początkiem końca. Reasumując sądzę że chyba zdradzają po połowie , kwestia tylko tego która ze stron potrafi się lepiej maskować. Ale to już chyba kwestia osobowości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
nie każdy facet taki jest, równie dobrze mógłbym powiedzieć że to kobietom nie można ufać (ale tutaj wzorowałbym się na własnym doświadczeniu i doświadczeniu kilku mi znajomych osób...) bo potrafią kłamać w żywe oczy a na boku mieć kolejny związek, albo przyjmować pierścionek zaręczynowy od wieloletniego chłopaka a kilka godzin wcześniej zdradzać z kolegą z pracy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Raczkowanie
|
Kobiety zdradzają częściej tylko trudniej je na tym przyłapać/zmusic do przyznania się.
![]() |
#1164 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli przykładowo jeden mężczyzna zdradzi żonę z piątką kobiet, to mamy przewagę. ![]() Nie da się tego oszacować. Swoją ocenę opieram na subiektywnym przekonaniu, że mężczyźni są do zdrady bardziej skłonni. Dla nich to czysta fizyczność. Cytat:
Musiałaś mieć nieciekawe doświadczenia. Mnie raczej chodziło o ujęcie ilościowe. Zakładałam, że wątek będzie się dynamicznie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Myślę, że faceci są bardziej skłonni do zdrady "bo to tylko seks", a kobiety kiedy związek im się sypie, ale boją się rozstać i być same, więc spotykają kogoś innego będąc jeszcze w tym związku. Wychodzi po równo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Niedawno usłyszałam w TVN idiotyczny tekst jakiegoś psychologa ze kobiety i mężczyźni zdradzają po równo, bo skoro facet zdradza to musi to zrobić z jakąś kobietą więc ile facetów tyle kobiet :/ Tego się uczył na psychologi? Bo jak tak to muszę mu pogratulować.
Niemniej jednak uważam że jeśli przeprowadzić by jakieś ankiety to wynik będzie oscylował gdzieś w granicach 50/50. Mężczyźni może częściej zdradzają, ale dziewczyny też święte nie są.
![]() |
#1167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzi po równo ![]() Tak szczerze, to wolnych kobiet znowu nie jest tak dużo, żeby każdy (ba, nawet wiekszość) mogła sobie zdradzać partnerkę z osobą wolną. Bo nie mówimy tu tylko o zalegalizowanych związkach. Poza tym zdradzic z mężatką/żonatym czy osobą zaangażowaną w inny zwiazek jest "bezpieczniej" obojgu zależy na ukryciu skoku w bok, a poza tym wtedy zdrada jest "bez zobowiazań". Cytat:
Ja swoja opinie opieram na tym, że obecnie dla coraz większej liczby kobiet zdrada staje się tylko "czysta fizycznością". Robimy co mozemy, ale to raczej dyskusje na zasadzie "godej mi do ...pleców", czyli gadania dla samego gadania, bo jakże tu udowodnic swoje racje? ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Zadomowienie
|
to też zależy co kto przez zdrade rozumie.
![]() ja uważam,że i kobiety i mężczyźni siebie są warci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Rozeznanie
|
Oj tam już nie brońcie facetów, bez przesady
![]() A moim zdaniem mężczyźni częściej zdradzają. Z tego co ja w życiu widziałam to kobieta zdradza, bo np. jest w związku i nie jest jej dobrze, ale boi się zostać sama a jak już zdradzi to np. się zakochała i kończy poprzedni związek i zaczyna być z tą osobą(znam kilka takich przypadków). A faceci często zdradzają po prostu. Nie muszą niczego poczuć, nawet czasami im taka osoba nie musi się wcale podobać, twierdzą że kochają partnerkę, oszukują. Oczywiście nie generalizujmy zbytnio. W obu płciach są osoby, które są uczciwe i wierne oraz takie dla których żadne wartości nie mają znaczenia i nie szanują siebie i drugiej osoby. Jednak jeśli miałabym powiedzieć kto częściej to zdecydowanie mężczyźni! Ale są tej w jednej kwestii mądrzejsi, bo rzadziej zdradę wybaczają. Moje osobiste zdanie, oparte na tym co przeżyłam i co widzę u znajomych itd. A ja tam zawsze będę kobiet bronić, solidarność jajników w końcu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mężczyźni - sfera fizyczna. W moim przekonaniu. W przypadku kobiet nieco inaczej... Cytat:
![]() Cytat:
Jednej oraz drugiej stronie zależy na dyskrecji i sprawa zamknięta. Cytat:
Tylko ja takim kobietom nie wierzę. ![]() Sfera psychiki kobiety i przesłanek, które nią kierują to dla mnie temat na osobny wątek... albo na kawę. ![]() Zważywszy na ilość wątków typu: "spotykam się z żonatym mężczyzną" - i tu wylewa morze łez ![]() BTW, czy jakiś mężczyzna miał tu problem, ponieważ spotykał się z mężatką? Ktoś wie? ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.