Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-29, 16:58   #1141
rousse
BAN stały

Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Cała szczęśliwa kliknęłam dziś paczulę Etro na allegro, zapłaciłam przez PzA, założyłam wątek rozbiórkowy i zapach rozebrałam. A przed chwilą dostałam takiego mejla od sprzedawcy (sklep, nie osoba prywatna):

---------------
Dzien dobry

Dziękuję za udział w aukcji,
Mieliśmy do sprzedaży jedną sztukę perfum marki ETRO zapach Patchouly, z racji tego że jest to unisex, perfumy były oferowane w obu kategoriach zapachach damskich i męskich jednocześnie.
Prszykro mi, ale perfumy zostaly już sprzedane a jak pisałem wcześniej w ofercie posiadaliśmy tę jedną sztukę, oferty z kateorii sąsiedniej nie zdążyłem wycofać, jak widać perfumy są bardzo poszukiwane i proszę być pewną że w przyszłości będą również dostępne.
Proszę o numer konta na krtóry odesłać mamy Pani pieniądze w kwocie 260zł.

Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację.
Gdybym mógł udzielić dodatkowcyh informacji sluże pomocą
xxxxxx
---------------

Co z tym zrobić u licha? Mam ochotę na pierwszego w życiu negatywa.
Kokufa, zależy mi na tych perfumach
a można jeden przedmiot wystawiać na dwóch aukcjach jednocześnie? chyba nie. Na pewno nie można wystawiać czegoś czego się nie ma, a ta sytuacja jest bardzo podobna. Sprawdź w regulaminie i ewentualnie zgłoś to do Allegro I neg byłby zasłużony dla nich
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 16:59   #1142
Goldlight
Zona najukochanszego Meza

Cytat:
Cała szczęśliwa kliknęłam dziś paczulę Etro na allegro, zapłaciłam przez PzA, założyłam wątek rozbiórkowy i zapach rozebrałam. A przed chwilą dostałam takiego mejla od sprzedawcy (sklep, nie osoba prywatna):

---------------
Dzien dobry

Dziękuję za udział w aukcji,
Mieliśmy do sprzedaży jedną sztukę perfum marki ETRO zapach Patchouly, z racji tego że jest to unisex, perfumy były oferowane w obu kategoriach zapachach damskich i męskich jednocześnie.
Prszykro mi, ale perfumy zostaly już sprzedane a jak pisałem wcześniej w ofercie posiadaliśmy tę jedną sztukę, oferty z kateorii sąsiedniej nie zdążyłem wycofać, jak widać perfumy są bardzo poszukiwane i proszę być pewną że w przyszłości będą również dostępne.
Proszę o numer konta na krtóry odesłać mamy Pani pieniądze w kwocie 260zł.

Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację.
Gdybym mógł udzielić dodatkowcyh informacji sluże pomocą
xxxxxx
---------------

Co z tym zrobić u licha? Mam ochotę na pierwszego w życiu negatywa.
Kokufa, zależy mi na tych perfumach
Znam Twoj bol. Ja ostatnio kliknelam 100ml za 290 zl (z malym ubytkiem) a dostalam maila, ze to jednak 50ml za 200 zl i ze wizazanka sie pomylilam, zdazylam zalozyc watek i nawet dostac 1 przelew...

Zdarza sie niestety.

Innym razem tak mialam z Grosellina, nie przychodzila a pozniej sprzedajacy stwierdzil, ze jej nie moze znalezc w magazynie. Po kolejnym tygodniu zaoferowal, ze odda pieniadze.

Niesmak pozostal, ale nic za bardzo zrobic nie mozesz.

Edytowane przez Goldlight
Czas edycji: 2011-10-29 o 20:22
Goldlight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 20:08   #1143
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
a można jeden przedmiot wystawiać na dwóch aukcjach jednocześnie? chyba nie. Na pewno nie można wystawiać czegoś czego się nie ma, a ta sytuacja jest bardzo podobna. Sprawdź w regulaminie i ewentualnie zgłoś to do Allegro I neg byłby zasłużony dla nich
Nie można wystawiać czegoś, czego się nie ma. To znaczy można , ale wiąże się to z niewywiązaniem się z umowy kupna - sprzedaży, a na to już jakiś paragraf Allegro znajdzie

Cytat:
Napisane przez Goldlight Pokaż wiadomość
Znam Twoj bol. Ja ostatnio kliknelam 100ml za 290 zl (z malym ubytkiem) a dostalam maila, ze to jednak 50ml za 200 zl i ze wizazanka sie pomylilam, zdazylam zalozyc watek i nawet dostac 1 przelew...

Zdaza sie niestety.

Innym razem tak mialam z Grosellina, nie przychodzila a pozniej sprzedajacy stwierdzil, ze jej nie moze znalezc w magazynie. Po kolejnym tygodniu zaoferowal, ze odda pieniadze.

Niesmak pozostal, ale nic za bardzo zrobic nie mozesz.

No po prostu ręce mi opadły. Tak jak sugerowała Rousse (nawiasem mówiąc lutensowskie Rousse też ma ten sprzedawca - jedną aukcję w perfumach damskich, drugą w męskich ) mogę zgłosić w Allegro. Tylko że perfum mi to nie stworzy, chlip, chlip.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 17:30   #1144
rousse
BAN stały

Cytat:
(nawiasem mówiąc lutensowskie Rousse też ma ten sprzedawca - jedną aukcję w perfumach damskich, drugą w męskich ) mogę zgłosić w Allegro. Tylko że perfum mi to nie stworzy, chlip, chlip.
tak, widziałam chyba, dobrze, że nie kliknęłam swoją drogą faceta pachnącego Rousse sobie nie za bardzo wyobrażam
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 17:21   #1145
rozważna_i_romantyczna
Rozeznanie

Dziewczyny, szybkie pytanie. Otóż zostałąm oszukana na ok.80 zł przez allegrowiczkę, u której wygrałam aukcję, i która nie przysłała mi wylicytowanego towaru. Najpierw zwodziła mnie telefonicznie, potem przestałą odbierać telefony i odpowiadać na maile. Wytoczyłam spór przez Allegro, ten spór kończy się za 4 godziny. Co mam teraz zrobić? Zakończyć spór, przesyłąjąc zgłoszenie? Czekać aż się spór sam zakończy? Zamierzam iść na policję, nie popuszczę bezczelnemu babsku, ale co mam przedstawić na policji? Proszę pomóżcie, pierwszy raz jestem w takiej paskudnej sytuacji, a czas nagli.
rozważna_i_romantyczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 17:27   #1146
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez rozważna_i_romantyczna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szybkie pytanie. Otóż zostałąm oszukana na ok.80 zł przez allegrowiczkę, u której wygrałam aukcję, i która nie przysłała mi wylicytowanego towaru. Najpierw zwodziła mnie telefonicznie, potem przestałą odbierać telefony i odpowiadać na maile. Wytoczyłam spór przez Allegro, ten spór kończy się za 4 godziny. Co mam teraz zrobić? Zakończyć spór, przesyłąjąc zgłoszenie? Czekać aż się spór sam zakończy? Zamierzam iść na policję, nie popuszczę bezczelnemu babsku, ale co mam przedstawić na policji? Proszę pomóżcie, pierwszy raz jestem w takiej paskudnej sytuacji, a czas nagli.
Wdrukuj e-maile dotyczące transakcji, kontaktu w sprawie wysyłki i dowody wpłaty z tym idź na policję. Sporu nie kończ, poczekaj aż wygaśnie i wtedy też zgłoś allegro. Możesz się ubiegać o rekompensatę z POK (programu ochrony kupujących) są odpowiednie formularze, ale warunkiem zwrotu pieniędzy jest zgłoszenie na policję. Masz na to trochę czasu (na zgłoszenie do All) a na policję idź śmiało Wbrew pozorom nawet małych kwot nie olewają, przynajmniej w moim przypadku tak było.Powodzenia.
Wszelkie informacje o POK są -->TU

Edytowane przez _carlajna_
Czas edycji: 2011-11-03 o 17:29
_carlajna_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 17:33   #1147
rozważna_i_romantyczna
Rozeznanie

Dzięki serdeczne, tak zrobię. Podbudowałaś mnie.
rozważna_i_romantyczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 14:25   #1148
nadus
Raczkowanie

Hej dziewczyny, nie wiem czy piszę we właściwym wątku, jeśli nie, to bardzo proszę mnie przekierować

Kupiłam na Allegro Midnight Poison edp 50 ml. Dziś perfumy przyszły. Wprawdzie opakowanie bez folii, ale takie było też na zdjęciu, więc mnie to nie zdziwilo. Butelka oryginalna, opakowanie, kody (miałam już wcześniej kilka buteleczek) Szczęśliwa psikam a tu jakiś dziwny zapach Pomyślałam, że są może stare. Wpisałam w datacalculator i wyszło, że są z lipca 2007 roku. Zupełnie zmieniły zapach

Co robić??? Pomóżcie.
Stary 2011-11-09, 14:31   #1149
jessica855
Zakorzenienie

reklamuj
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 11:04   #1150
Goldlight

Ja mam jakis niefart normalnie. Nabyte ok 95/100ml Eau d'Eden to podroba. Czy ktos masowo skupuje puste flakony po oryginaolnych wodach i napelnia je podejrzanymi, duszacymi, niepodobnymi do oryginalu zapachami. Zalamie sie zaraz.

Kontaktowalam sie ze Sprzedajaca telefonicznie, ale stwierdzila, ze odezwie sie wieczorem bo to jej corka sprzedawala.

Czekam
Stary 2011-11-29, 11:08   #1151
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jakis niefart normalnie. Nabyte ok 95/100ml Eau d'Eden to podroba. Czy ktos masowo skupuje puste flakony po oryginaolnych wodach i napelnia je podejrzanymi, duszacymi, niepodobnymi do oryginalu zapachami. Zalamie sie zaraz.

Kontaktowalam sie ze Sprzedajaca telefonicznie, ale stwierdzila, ze odezwie sie wieczorem bo to jej corka sprzedawala.

Czekam
O kurka....

Pachnie jak tamte?
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 11:22   #1152
siarka40
Szef ds. Wymianek

Gold, ale faktycznie pech O_o.
ciekawa jestem, co powie corka...
Stary 2011-11-29, 11:52   #1153
Goldlight

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
O kurka....

Pachnie jak tamte?
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Gold, ale faktycznie pech O_o.
ciekawa jestem, co powie corka...
Pachnie inaczej niz tamta podroba, ale zupelnie inaczej niz oryginal. Skusilo mnie info 100% oryginal. Perfumy owiniete bablami ale woda wyslana w zwyklej kopercie i to wszystko za moje 10 zl wysylki listem poleconym ekonomicznym...

Na dodatek nie ma kodu na spodzie, tzn nie ma tej naklejki z kodem.

Tak myslalam ze 249 zeta to zbyt piekne by bylo prawdziwe...
Stary 2011-11-29, 11:57   #1154
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Współczuję... ciekawe co powie córka... a tak w ogóle to co to za tłumaczenia, że córka sprzedawała? Jej konto przecież....
Stary 2011-11-29, 12:06   #1155
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Współczuję... ciekawe co powie córka... a tak w ogóle to co to za tłumaczenia, że córka sprzedawała? Jej konto przecież....
akurat to nie musi byc klamliwe tlumaczenie, znam sporo osob, ktore posluguja sie/poslugiwaly sie kontem kogos z rodziny .

Gold, to Twoim zdaniem flakon jest w porzadku, jedynie zawartosc nie ten teges? tak pytam, bo zaczynam dumac czy jest mozliwe, aby te perfumy tak pachnialy jak sie popsuja^^.
Stary 2011-11-29, 12:29   #1156
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
akurat to nie musi byc klamliwe tlumaczenie, znam sporo osob, ktore posluguja sie/poslugiwaly sie kontem kogos z rodziny .
Ale nie o to mi chodzi , wiem, że tak bywa tylko tak nie można, mogą za to konto zawiesić
Stary 2011-11-29, 13:07   #1157
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ale nie o to mi chodzi , wiem, że tak bywa tylko tak nie można, mogą za to konto zawiesić
ale z kolei ja to wiem. chodzi mi jeno o to, ze co miala odpowiedziec, jesli faktycznie nie byla kompetentna odnosnie do rozmowy o oryginalnosci perfum^^.
Stary 2011-11-29, 14:54   #1158
Goldlight

Cytat:
ale z kolei ja to wiem. chodzi mi jeno o to, ze co miala odpowiedziec, jesli faktycznie nie byla kompetentna odnosnie do rozmowy o oryginalnosci perfum^^.
Niemozliwa jest az taka zmiana zapachu. Flakon nie ma naklejki z kodem na denku. Mam wieeeeele Escad - wiem jak pachna zepsute perfumy. To nie jest ten zapach - no way...

Nie chce nic pisac w tym watku do piatku - mam nadzieje, ze do tego czasu sprawa sie wyjasni.
Stary 2011-12-01, 15:20   #1159
Goldlight

Uprzejmie informuje, ze spotkalam sie dzisiaj ze sprzedajaca. Pokazalam jak powinna pachniec i wygladac ta woda (kolor psikacza przy atomizerze byl czarny a nie bialy i srebna nasadka miala odrobine mniejsza srednice - nie bylo tego widac na zdjeciach). Dostalam zwrot pieniedzy a sprzedajaca probke oryginalnej wody na pamiatke i rozstalysmy sie w milej atmosferze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-01, 15:22   #1160
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Uprzejmie informuje, ze spotkalam sie dzisiaj ze sprzedajaca. Pokazalam jak powinna pachniec i wygladac ta woda (kolor psikacza przy atomizerze byl czarny a nie bialy i srebna nasadka miala odrobine mniejsza srednice - nie bylo tego widac na zdjeciach). Dostalam zwrot pieniedzy a sprzedajaca probke oryginalnej wody na pamiatke i rozstalysmy sie w milej atmosferze.
Dobrze, że się tak skończyło , super
Stary 2011-12-01, 15:22   #1161
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje pomyślnego zakonczenia całej sprawy

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 14:17   #1162
ania105
Zadomowienie

Padłam ofiarą sprzedawcy i przestrzegam http://allegro.pl/m-micallef-royal-m...966233656.html

śmierdziel i podróba jak się patrzy-następnym razem będę czytała negatywne komentarze -babok woli dostać negatywa niz zwrócic pieniądze.......
ania105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 14:28   #1163
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez ania105 Pokaż wiadomość
Padłam ofiarą sprzedawcy i przestrzegam http://allegro.pl/m-micallef-royal-m...966233656.html

śmierdziel i podróba jak się patrzy-następnym razem będę czytała negatywne komentarze -babok woli dostać negatywa niz zwrócic pieniądze.......
a może uświadom paniusie, co grozi za handel podróbkami

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 15:07   #1164
jessica855
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
dokładnie...
nie odpuszczaj jej, niech zwraca pieniądze
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 15:24   #1165
ania105
Zadomowienie

Cytat:
Powiedziała ,że mogę sobie iśc na policję bo ona ma to w d...ie -założyłam spór-powiedziała,że w Q kupiła tą odlewkę-baba mnie zcięła z nóg bo powiedziałam przez tel. że Q odlewek 5 cio ml. nie sprzedaje na to ona powiedziała,że nie dałam jej dokonczyć bo ona zakupiła jednak cała flaszkę(Pani S. z Missala jak by powachała ,,tego,, RM to ręce opadają ,,stwierdziła ,że córka sama odlewkę z jej flakonu zrobiła -ale fałsz
Butelka była po RM-odlewka znaczy się, a zostało wlane do niej potem coś innego fetorowato-mydlanego-jak mi się uda wstawię odlewkę -może ktoś pozna swoją buteleczkę-no jestem wściekła-no chcę dranicę pociągnąć do odpowiedzialnosci
Stary 2011-12-12, 15:45   #1166
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
kurcze a to czasem nie Wizażanka?,jakos tak kojarze ten nick

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 15:54   #1167
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania105 Pokaż wiadomość

A masz z czym porównac tą odlewkę?
Na mnie RM śmierdzi starymi mydlinami i nie wiadomo czym jeszcze..
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 16:34   #1168
ania105
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
A masz z czym porównac tą odlewkę?
Na mnie RM śmierdzi starymi mydlinami i nie wiadomo czym jeszcze..
Miałam odlewki 5 ml. ,10 ml.-ową i ostatnio 5 ml.-zdązyłam zapach poznać-ten po prostu spirytusem i czymś jeszcze-jakby popłuczyny i spirytus-jest u mnie mamcia jak powąchała -pierwsze jej słowa.....oooojejjjjj.... .. dałam nie dokonczoną odlewkę RM-no to to jest zapach.z miła chęcią wyslę odlewkę ,,tegoż cuda'' Otwierałam odlewkę przy mamci i listonoszu .Bosz....... co za mydlina ,a ja kocham RM-połaszczyłam się bo cena była w miare niska -po 5 zł.za ml. Posiada żółtą rażącą naklejkę

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
kurcze a to czasem nie Wizażanka?,jakos tak kojarze ten nick
Było by mi przykro bardzo Pierwszy raz cos takiego mi się zdarzyło-nie przepraszam drugi zakupiłam flakon A.Mani ale sprzedający natychmiast zgodził się oddac pieniadze bez żadnego ale,a tu babka ze mnie wyszyderowała -powiedziałam ,że wyslę jej próbkę oryginalnych perfum -powiedziała ,że nie ,nie trzeba ,,czyli wie o co chodzi
nie chciała nawet słyszeć o zwrocie-no cóz na kolosalna sumę się nie nacięłam,ale uważajcie dziewuchy bo szkoda pieniedzy
zabolało mnie ze nie chciała nawet słyszec o ugodzie.Pytałam czy moze sama padła ofiarą kupna podrobionej odlewki i sama nie wie co sprzedaje-ale niestety powiedziała,że odlewka jest zakupiona w Q,a później sprostowanie ,,Flakon zakupiłam w Q i odlewka jest z flakonu-babok krędził

Edytowane przez ania105
Czas edycji: 2011-12-12 o 16:53
Stary 2011-12-12, 16:52   #1169
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

na mnie MR tez smierdzi ,żulem leżacym pod ławka , oblanym mydlinamiwszystko razem sie pieknie wymieszalo i zapach okropny brrr..

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 17:04   #1170
ania105
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
na mnie MR tez smierdzi ,żulem leżacym pod ławka , oblanym mydlinamiwszystko razem sie pieknie wymieszalo i zapach okropny brrr..
Rozumiem.Na mnie RM pachnie Cudnie brałam udział w rozbiórkach i wymiance-to co dostałam to po prostu ,,potwarz,, nikt nie wciśnie ciemnoty komuś kto zna i lubi zapach
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości