|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
Trzymam ze to jednak fosolka |
|
|
|
|
#1142 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
czesc dziewcynki
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dzis znowu leze w łoziu, ale to ostatni dzionek..w pt na studia trzeba jechac znowu... wogole moj tz mnie zniechęca do wszystkiego ostatnio jest jakis dziwny a japrzez to robie sie jakas dobita i oboejtna ehh bez sensu naprawde
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
#1143 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczynki za szybką opowiedz
![]() No ja się jutro pójde zapisać na wizyte i się zobaczy co i jak! Pierwszy raz mi się taka @ zdarzyła, czytałam,że tak się może dziać jak nie wystąpiła owulacja w cyklu,ale mi sie wydaje,żę owulacja była bo brzuch mnie bolał jak na @ w połowie cyklu. Dziś zmierzyłam tempke i mam 37,4 no ale ten negatywny test ach... ;/ Pozdrawiam cieplutko!!! |
|
|
|
#1145 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A jakie inne objawy masz? Skad jestes (bo jesli szczecin to moge Ci polecic gin i jutro mialabys wizyte )---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- A tempke mierzysz caly cykl? Sorki ze tle pytam
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Przyczajenie
|
Jestem z okolic Rybnika,więc to nie te rejony
![]() Co do objawów to tylko nie mam apetytu,ale często tak mam po @ i jestem senna no ale taka pogoda,że nie ma się też co dziwić. Narazie czekam i staram się nie nakręcać bo potem sama będe się objawów doszukiwać. |
|
|
|
#1147 |
|
BAN stały
|
No to nie pozostaje mi nic innego jak trzymac
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1148 |
|
Przyczajenie
|
A co do tempki to pierwsze cykle mierzyłam cały czas,ale 4 razy nam się nie udało,więc teraz postanowiłam aż tak sie nie nakręcać i przestałam mierzyć, ale zawsze po @ miałam tak 36,3 a przed @ to zawsze ponad 37. No i dziś zmierzyłam rano tak jak zawsze no i ponad 37. Chora nie jestem,czuje sie ok. Mam cichą nadzieje, że to dzidziuś
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dużo nas tu z Górnego Śląska, z tymi wizytami u gina to różnie bywa, ja dziś poszłam bez zapisów, do przechodni, połozna zarejestrowała mnie, a 10 minut póxniej byłam u lekarza i zazwyczaj u mnie tak jest. W mało której przychodni na NFZ u mnie jest na zapisy.
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to całkiem niedaleko ode mnie trzymam kciuki żeby była to fasoleczka![]() to jak tyle nas ze slaska to może jakis zlocik u nas ![]() ![]()
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-11-04 o 13:23 |
|
|
|
|
#1151 |
|
Wtajemniczenie
|
niby rozmaiwam..on jest ostatnio przepracowany zmeczony i zniechecony dzis mial sie cos dowiedziec na tematnowje pracy lepszej dla niego, ale jeszcze nie dzownil wiec nic nie wiem a ja sama nie mam ochoty dzwonic
![]() jest dziwnie, juz sobie cs wbijam do glowy..a jak mu cos mowie to odpowiada, ze jestb wlasnie jakis taki przemezon a wszystk jest ok..nio i niby okazuje mi milosc, ale sa takie momenty ze mam dosyc i czuje sie niedowartosciowana![]() VIOLA Witaj z nami..przepraszam, ze nie przywitalam sie wczesniej
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo Edytowane przez sas Czas edycji: 2009-11-04 o 13:30 |
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
no ja do Rynika to mam ze 25 km
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
ja też gdzieś tyle może ciut więcej , zalezy czy jade od mamy czy od siebie
rybnik mi sie fajnie kojarzy, szyłam tam sukienke na ślub![]() sas |
|
|
|
#1155 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Musisz z nim porozmawiac, powiedziec co sie z Toba dzieje i ze go potrzebujesz. Moim zdaniem za duzo bierzesz do siebie- tak jak ja z reszta. Musisz postarac sie nie myslec o tym wszystkim tak intensywnie. Spotkaj sie z kims, wyjdz na zakupy czy na spacer, porob cos, zeby nie siedziec w domu i nie naganiac mysli
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mnie się tak w połowie filmu wyłączyło i już spasowałam i tam nie oglądam
|
|
#1158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
proboje sobie cos tam w odmu dorobic ale to marn grosze...m.in. dlatego na dzidzie sie zdecydowalismy, ja akurat bym skonczylam drugi kierunek studiow, odchowalabym dzidzie i wtedy w pelni zajela sie praca...ale czasem wydaje mi sie ze on ma wielki zal do mnie, ze ja nie pracuje on wgole ma taki dogryzliwy charakter glupio sobie czasem zartuje..pwinnam przywyknac juz do tego, ale czasami biore za bardzo wszystko do siebie..ehh
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#1159 |
|
BAN stały
|
ALe dzisiaj cicho, jak nigdy! Az tesknie normalnie za tym potokiem stron do nadrabiania
Jak Wam mija dzien kobietki? Pewnie wszystkie zalatene ![]() Ja bylam krotko na zakupkach, musialam kilka rzeczy mamie kupic Spotkalam tesciowa, poszlysmy razem do warzywniaka i sluchajcie pierwszy raz w zyciu bylam swiadkiem kradziezy Za godzinke bede leciec juz na pociag do Köln .... jeny jak mi sie nie chce jechac Jeszcze w ten deszcz zapierniczac z walizka na dwrzec to juz w ogole pieknie ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Sas, hm nieladnie ze bola Cie czasem jego zarty, powinien uwazac na slowa ... Ale moj tez tak ma. Tyle ze ja jestem taka ze czesto sie odgryzam i wtedy jemu nie jest milutko. Wiem ze nie na tym zwiazek polega, ale nie polega tez na tym zeby dogryzac drugiej polowce! A co do dzidziusia, t zobaczysz, jak tylko wyluzujesz napewno sie uda! Swoja droga to moj TZ najpierw nie chcial zebym brala tabletki, twierdzil ze nie musze bo i tak sie przyzwyczail do gumisiow i wydaje mu sie ze tak higieniczniej, myslalam ze go udusze w tamtej chwili! Po czym przedwczoraj spytal sie czy musi ''sie ubierac'', powiedzialam mu ze jak nie chce to nie musi, ale ze tabletek jeszcze nie biore i z mam i tak i tak ni nieplodne wiec moze byc spokojny a on do mnie ze absolutnie i 'grzecznie' zalozyl ubranko. Dzisiaj rano tak samo, ze on juz chce bez itd Ale sie boi zeby dziecka jeszcze nie bylo i strasznie sie zdziwil jak mu powiedzialam ze o dziecko wcale nie jest tak latwo. Poprosil zebym mu to pozniej wytlumaczyla, dlaczego jest tyle wpadek a ja twierdze ze nie jest latwo zajsc w ciaze To mu nagadam Zauwazylam ze kiedy sie klocimy i zachowuje sie jak ostatni burak to w tym momencie nie chce dziecka z nim miec- natomiast jak jest w porzadku to bardzo glosne jest te pragnienie .... Nie rozumiem juz swojej psychiki, mysli i zachowan niektorych :/ ech nie jest latwo byc kobieta
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
ja też tęsknie za tymi wszystkimi stronami do przeczytania, wkońcu to była jedyna rzecz która mnie jakoś powstrzymywała od płakania w pierszych dniach po poronieniu, czytałam codziennie żeby nie myśleć....
no dziewczynki zapracowane pewnie ,dlatego taka cisza, albo pracuja nad dzidziami
|
|
|
|
#1161 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
no i bedziemy tu tylko w dwójke , ja nie moge się starać bo zabronił lekarz, a ty bo tż nie chce
no ale coś wymyślimy no nie???????
|
|
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
byłam dziś u tego całego lekarza irlandzkiego, ale nie chce mi się drugi raz pisać, to wam wkleję mój opis z mamusiek
![]() ![]() "a wogóle jaka jazda, byłam dziś u lekarza rodzinnego, tak jak się tu w irl robi. To byla najszybsza wizyta w moim życiu!! on mnie nawet nie zbadał ani nic, tylko mi na słowo uwierzył, że robiłam testy (cztery! sic!) i wszystkie wyszły pozytywnie, potem się zapytał kiedy miałam ostatni @, wypełnił papiery, zmierzył ciśnienie, pogratulował, kazał brać kwas foliowy i powiedział, że tak koło 12-13 tygodnia przyjdzie pocztą zaproszenie ze szpitala na badania... dziękuję, dowidzenia i 55 euro proszę aha i jeszcze na koniec mnie pocieszył, że około 1/3 ciąż kończy się poronieniem przed upływem trzeciego miesiąca i że do końca nie wiadomo co te poronienia wywołuje i dał do zrozumienia, że tu się takich rzeczy nie ratuje nie wiem czy śmiać się, czy płakać...
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla kobiet tam mieszkających od zawsze to może normalka, ale jak Polka tam pojedzie i ma porównanie opieki do 3 miesiaca tu i tam to musi chyba być jakiś koszmar. U nas warunkiem dostania becikowego jest zgłoszenie się do lekarza do 10 tygodnia ciąży, a tam zapraszają Cię po 12 tygodniu. Zgroza...
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1166 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Dora dziewczynki, zegnam sie juz! Pewnie w nocy podczytamczy cos naskrobane i sie odezwe Poki co czeka mnie 12 godzin jazdy! Milego dnia jeszcze!!! ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze przez chwile jestem
pozniej brykam do carrefoura po suszarke balkonowa, czajnik i jakies papu, potem prasowanie i dalszy ciag remontu
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ani badań krwi, ani nic... A ja najwcześniej do polskiego gimekologa mogę iść dopiero 20.11 bo teraz sobie wszyscy do polski pojechali... i będę tak w niepewności żyła jeszcze ponad 2 tygodnie
|
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki ja tez jestem
coprawda marudna i zdolowana ale jestem..Cosma ja tez mam zjazd teraz i tez mi sie nie chce ![]() jaszczka ja sie nasluchalm duzo o ciazach lekarzach itp w anglii i irlandii porazka po prostu
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a ja właśnie zorientowalam się ze nie kochałam się od połowy sierpnia
jak mój mąż dowiedział się że jestem w ciąży to nie chciał bo się bał, teraz jak poroniłam to do miesiączki pierwszej nie moge i ciekawe w grudniu to chyba go zgwałce![]() ![]() zastanawiam się tylko czy nic mnie nie bedzie boleć???? nie pamietam czy są z nami dziewczyny po zabiegu, ale jak jesteście to napiszcie ile czekałyscie i czy później coś was bolało albo coś???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

Mam skonczone 20 lat i od 5 cykli staram się z facetem o dziecko.
Trzymam
ze to jednak fosolka 
mezus wczoraj zmienil oponki, ale ja i tak sie boje jezdzic zima 

jest jakis dziwny a japrzez to robie sie jakas dobita i oboejtna

i będę tak w niepewności żyła jeszcze ponad 2 tygodnie
nie pamietam czy są z nami dziewczyny po zabiegu, ale jak jesteście to napiszcie ile czekałyscie i czy później coś was bolało albo coś???