ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-15, 21:48   #1141
galloway
Rozeznanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

na pewno macie rację że ksylitol ma za dużo węgli, ale ja mam za każdym razem takie wyrzuty sumienia gdy używam aspartam (przecież to trucizna !), doszło do tego że słodzik używam raz na tydzień czasami dwa
Więc myślę że z czystym sumieniem mogę używać ksylitol jeżeli będę to robiła rozsądnie (czytaj= żadko)
Stary 2010-03-15, 22:00   #1142
elskede
Rozeznanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

No to kamień z serca uffff obie jesteście odpowiedzialne, tylko pochwalić stanowicie wzór dla nas wszystkich

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 22:05   #1143
Megi428
Wtajemniczenie

elskede jeśli to mnie i Kasię miałaś na myśli to chyba masz rację, bo w pewnym wieku wygląd wyglądem ale zdrowie ważniejsze, jakoś nie uśmiecha mi się po lekarzach chodzić, bo dieta mi zaszkodziła
Stary 2010-03-15, 22:06   #1144
grewana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez galloway Pokaż wiadomość
na pewno macie rację że ksylitol ma za dużo węgli, ale ja mam za każdym razem takie wyrzuty sumienia gdy używam aspartam (przecież to trucizna !), doszło do tego że słodzik używam raz na tydzień czasami dwa
Więc myślę że z czystym sumieniem mogę używać ksylitol jeżeli będę to robiła rozsądnie (czytaj= żadko)
Ehhh tak źle i tak niedobrze można by rzec Od jutra ograniczam słodzik do absolutnego minimum!!!

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 22:26   #1145
elskede
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
elskede jeśli to mnie i Kasię miałaś na myśli to chyba masz rację, bo w pewnym wieku wygląd wyglądem ale zdrowie ważniejsze, jakoś nie uśmiecha mi się po lekarzach chodzić, bo dieta mi zaszkodziła
oczywiście, że o Was dokładnie, zgadzam się w 100% ja też się boję, że się załatwię już teraz, a co będzie za 20 lat, tak się mówi, ale jak nie uszanujemy własnego zdrowia, nikt inny za nas tego nie zrobi

i w ogóle jakoś mam wrażenie, że już sam zapach ust świadczy, że to nie jest jednak normalna i mega zdrowa dieta, nigdy mi tak nie jechało, no chyba, że jakiś stan zapalny zęba miałam albo anginę... normalnie mam wrażenie, że mi dziób gnije, że tak powiem

Edytowane przez elskede
Czas edycji: 2010-03-15 o 22:29
Stary 2010-03-16, 06:42   #1146
Mariolcia =P
Zakorzenienie

zapach z ust jest kwestia trwawienia bialek i nie ma nic wspolnego ze zdrowiem przeciez

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 07:13   #1147
agamagda
Rozeznanie

Smile Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
agamagda drepczemy podobnie
no nie
bo ty już masz 5kg
a ja -4-4,3kg
od 6 marca nic mi nie spadło
tylko tak ciut w górę, potem w dół
i poziom ten sam

może za mało jem? metabolizm zwolnił?
owulacja lada chwila, może to?
nie wiem co ale wkurzaaaa

czytam dalej bo coś sporo popisłayście w nocy
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 07:48   #1148
ewamik1971
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Wczoraj dużo pisałyście o zdrowiu zgadzam się z Wami w 100%

Mnie niedawno koleżanka chciała załatwić receptę na zelixe sama to brała i sobie chwaliła ,ja już miałam się skusić ale na szczęście na razie ten lek i jemu podobne są chwilowo wstrzymane chociaż apteki internetowe je sprzedają
Dwa dni póżniej rozmawiam z inną koleżanką i ona zaczyna mi opowiadać jak jej siostra załatwiła sobie meridią wątrobę,w tej chwili jest szczupła ale w środku wrak.Ta koleżanka też jest"przy sobie"ale powiedziała że w życiu nie sięgnie po żadne leki.Ja stwierdziłam też nie pójdę na skróty bo zdrowie jednak ważniejsze od wyglądu i postanowiłam że poradzę sobie bez leków
ewamik1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 07:59   #1149
karadka
Zadomowienie

czesc dziewczynki
galloway dziekuje kochana

kasia - gratuluje!!!!!!! bardzo ladny wynik!

a u mnie znowu nic..... w ciagu 5 dni waga spadla 0,1kg
chyba za malo miesa jem i wiecie co jak tak czytam o tym slodziku to sie zalamalam.... wiecie ile ja go juz zuzylam!!!!! nie chce nawet pisac! chyba musze ograniczyc zdecydowanie! z wczorajszych planow to bylam glodna i zrobilam rozpustne kanapki ale nie za bardzo mi smakowaly i zjadlam tylko 3 z 5, tak sie napchalam ze juz tych kalafiorowych nie robilam ale upieklam smietanowiec(z tym tez mialam przeboje bo mi sie gluty z zelatyny zrobily i przez sitko wszystko przecedzalam) ale jest pyszny!!! wydaje mi sie ze za bardzo sie rozpuscilam... bo co chwile cos pieke, a tak na prawde powinnam trzymac sie miecha, ryb i jajeczek
i niech mnie ktos zmusi do tych brzuszkow!!!!! dzisiaj chyba ugotuje piers z kurczaka i zjem a na kolacje jajka z rzodkiewka... (i kawalek smietanowca)
co do zapachu z ust to po chyba 4 dniach przeszedl i jest normalnie ( co chyba oznacza ze za malo bialka jem) i jak na poczatku diety bylo tak super bo cos sie dzialo na wadze, tak dzis jakas zdolowana jestem....
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 08:17   #1150
ewamik1971
Raczkowanie

Karadka 7,4 kg w miesiąc to przecież rewelacyjny wynik organizm się musi przystosować no i skóra też , żeby nie było zwisów

U mnie ze skórą pewnie będzie problem po pierwsze z racji wieku (nieskończone 39 ) a po drugie mam straszliwe rozstępy po ciążach
Dlatego zakupiłam kilka różnych balsamów które zmieniam co kilka dni bo myślę że każdy ma inny skład i to może być korzystniejsze niż stosowanie ciągle tego samego-chyba że nie mam racji jak myślicie?

no i staram się ćwiczyć ale z tym różnie bywa
Stary 2010-03-16, 08:26   #1151
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewamik1971 Pokaż wiadomość
Karadka 7,4 kg w miesiąc to przecież rewelacyjny wynik organizm się musi przystosować no i skóra też , żeby nie było zwisów

U mnie ze skórą pewnie będzie problem po pierwsze z racji wieku (nieskończone 39 ) a po drugie mam straszliwe rozstępy po ciążach
Dlatego zakupiłam kilka różnych balsamów które zmieniam co kilka dni bo myślę że każdy ma inny skład i to może być korzystniejsze niż stosowanie ciągle tego samego-chyba że nie mam racji jak myślicie?

no i staram się ćwiczyć ale z tym różnie bywa
ewamik ja mam fajna skore, zadnych rozstepow, malo celulitu i nawet ostatnio z kolezankami gadalysmy o brzuchach i jak to baby pokazywalysmy jedna drugiej i jak zobaczyly moj brzuch to byly w szoku! bo nie mowie tu o tluszczyku ale ja mam bardzo elastyczna skore, gladka i napieta i juz kiedys w zyciu schudlam i na skorze nie bylo najmniejszego defektu ( co prawda bylam wtedy mlodsza)
ja wiem ze ponad 7 kilo ale tego na prawde tak po mnie nie widac..... w obwodzie to moze 2-3 cm w brzuchu i w biodrach i to wszystko..... jutro sie zmierze chociaz nie wiem czy tego chce..... (mam zapisane wymiary z 1 dnia) i mi sie wydaje ze sie strasznie rozpuscilam i dogadzam sobie za bardzo - bo ja wogole nie odczuwam ze na diecie jestem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 08:26   #1152
agamagda
Rozeznanie

karadka to obie dziś mamy doła
łoj
ja w ramach buntu zjadłam 4 delicje
ot cała ja
wiem że jak zrezygnuję z dukana to już nigdy nie schudnę
to moja ostatnia szansa

..
..
Stary 2010-03-16, 08:32   #1153
domino166
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
Bardzo się cieszę,że zaczęłyśmy się zastanawiać nad tym czy ta dieta jest zdrowa-nie jest,białka to ogromne obciążenie dla nerek i wątroby dlatego trzeba być ostrożnym.Po pierwsze,nie używać za dużo słodziku po drugie trzeba bardzo dużo pić.Ja chyba tak jak galloway przejdę na xylitol -trudno.

Megi-bardzo jestem ciekawa jak tam Twoje wyniki.

Karadka-nie załamuj się ta dieta ma to do siebie,że raz się chudnie bardzo potem jest przestój ale za jakiś czas znowu rusza -wiem to od osób,które już odchudzały się.Robiłaś test?Mnie wyszło,że te swoje 10 kg.zrzucę do 31.05.Dlatego trzeba się uzbroić w cierpliwość,czas płynie tak szybko nie zorientujesz się jak będziesz po

elskede-ja też mam problem z nieświeżym oddechem,odkryłam,że bardziej śmierdzi po białym serze a mniej po mięsie,myję często zęby i żuję gumęi jakoś daję radę

Witam nowe dietujące

Coś dawno nie było eweli mam nadzieje,że u niej ok
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 09:48   #1154
ewamik1971
Raczkowanie

Agamagda: baba:
nie grzesz więcej

Karadka i agamagda błagam znajdżcie sobie coś co poprawi Wam nastrój może wyjdżcie z domu na zakupy choćby do ciucholandu (bo na nowe ciuchy przecież szkoda kasy przecież rozmiar nam się zmniejsza )

Karadka to ja Ci zazdroszczę brzucha u mnie nie ma takiej opcji żeby mój brzuch obejrzał ktoś poza moim mężem

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Ale pusto chyba posłuchałyście mojej rady jeśli tak to życzę udanych zakupów

Eweli dawno nie nie było a i czarnulka gdzieś się zagubiła

Odezwijcie się kochane napiszcie co u Was
Stary 2010-03-16, 10:27   #1155
galloway
Rozeznanie

cześć dziewczyny
U mnie też dzisiaj humorek nie za bardzo,wczoraj naczytałam się tych złych opinii o diecie i konsekwencjach zdrowotnych,że nawet mnie nie cieszy że zaczęłam dziś P+W. I coś dzisiaj nie bardzo się jakoś czuje,moja mama też mówi że brzuch ją boli i w okolicach nerek...
I po poważnym zastanowieniu się,dochodzę do wniosku że od dzisiaj zaczynam sobie dogadzać (tak jak to robi karadka) czyli dużo piec itd, w efekcie na pewno będę zjadać więcej otrębów i ogólnie węgli (mleko w proszku,skrobia, otręby=węgle) ale wierzę że nadal będę chudła i mam nadzieję że porcelanka się poprawi,jedynie ze słodzeniem będę uważała, acha i dołączam też od czasu do czasu otręby żytnie...
Proszę nie krzycznie na mnie ale ja naprawdę zaczęłam się bać...

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

karadka ile wychodzi sztuk mufinek cytrynowych z tego przepisu? bo chcę też dać spróbować innym i nie wiem czy wszystkim wystarczy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 10:32   #1156
agamagda
Rozeznanie

ja też mialam taką fazę obawy jak poczytałam na forach opiniee
te na minus
póki co trwam, bo uważam że ta moja setka na karku niczym dobrym dla mojego orgaznizmu nie jest
a wiem że na innej diecie nie dam rady
niepotrafię liczyć co i kiedy jem
badania robiłam jakoś na początku lutego
były wszystkie dobre, za chwile ponowię i zobaczymy
jutro zakupię witaminki
jedynie co mi kiepsko wyszło to tarczycowe blisko dolnej granicy
aczkolwiek mieściły sie, na usg wyszły mi guzki
jutro mam wizytę u endo i zobaczę co mi powie
trochę się denerwuję

gołąbki robię
Stary 2010-03-16, 11:47   #1157
karadka
Zadomowienie

galloway sorki zapomnialam odpisac 12 sztuk wiec ja jak robie to z 2 porcji przedewszystkim proponuje kupic formy nie te papierowe ale silikonowe - rewelacja! ja juz pieklam w tych papierowych i sie przyklejaja troche a w silikonowych super

agamagda i delicje zostaw w spokoju! ja ostatnio tez kupilam (bo je uwielbiam) jak znajomi byli i mowie do meza ze jak te delicje mnie nie ruszaja to juz nic mnie nie ruszy! i nie zjadlam ani jednej i mysle dokladnie jak Ty ze dukan to ostatnia szansa bo ja do innej diety sie nie nadaje po prostu, jakies liczenie kalori, punktow itp to nie dla mnie( a swoja droga wiecie ile tu jest produktow serii weight watchers!!! szok !! pewno czesc z was slyszala o tej diecie ale to nie dla mnie! pewno jak skoncze dukana to pojawia sie rzeczy na dukanowa diete no ale takie zycie)
i kochana nie lam sie damy rade, troche mi dol przechodzi... wiec Tobie tez szybko minie
dla pocieszenia dowcip
maz podejzewal ze zona go zdradza wiec zanim wstala postanowil schowac sie do szafy i upewnic sie czy tak nie jest...
po 30 min dzwoni dzwonek do drzwi...
maz slyszy
- czesc Rysiek
wiec owy rysiek wchodzi do sypialni a maz zaglada z szafy i mysli: jaki ten rysiek zaje***isty... jaki przystojny i wogole..
rysiek sciaga plaszcz, a tu eleganckie ciuchy i wogole... maz mysli: na prawde ten rysiek jest super!
rysiek sciaga koszule a tu taka klata jak kaloryfer.. co utwierdza meza jeszcze bardziej ze rysiek to extra gosc
no to rysiek sciaga spodnie.. maz mysli: o jeju ale ten rysiek super!!!!!!!!!!!!!!!!!!
teraz rozbiera sie zona , sciaga koszulke itd... maz patrzy a tu piersi obwisle, celulit, sadelko... i tak sobie mysli: '' o k...a ale wstyd przed Ryskiem''

ps. nie umiem opowiadac kawalow

domino mi wyszlo ze 17 kg zrzuce do 24/06 ale test robilam tydzien po rozpoczeciu diety

ewamik w pracy siedze caly dzien....

wzielam rano multiwitamine
Stary 2010-03-16, 12:01   #1158
agamagda
Rozeznanie

hehe
słyszałam już ten kawał

dobra biorę się
gołabki zrobiłam
będę miała co jeść
Stary 2010-03-16, 12:22   #1159
galloway
Rozeznanie

oba kawały są dobre
ja też taka rozbita bo coś przeziębienie mnie dopadło,nos zapchany głowa boli, i w dodatku @ obfity jak zawsze
karadka na foremki silikonowe jeszcze muszę poczekać, jakoś ostatnio dużo kasy poszło na tą dietę spróbuję w papierowych będę najwyżej miała zajęcie w dłubaniu ciasta z papierków
Serum już wysłane...daj znać jak dojdzie

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez agamagda Pokaż wiadomość
ja też mialam taką fazę obawy jak poczytałam na forach opiniee
te na minus
póki co trwam, bo uważam że ta moja setka na karku niczym dobrym dla mojego orgaznizmu nie jest
a wiem że na innej diecie nie dam rady
niepotrafię liczyć co i kiedy jem
badania robiłam jakoś na początku lutego
były wszystkie dobre, za chwile ponowię i zobaczymy
jutro zakupię witaminki
jedynie co mi kiepsko wyszło to tarczycowe blisko dolnej granicy
aczkolwiek mieściły sie, na usg wyszły mi guzki
jutro mam wizytę u endo i zobaczę co mi powie
trochę się denerwuję

gołąbki robię
ja z guzkami żyłam ponad 10 lat,aż w końcu nadszedł ten czas że moja tarczyca jak gdyby'' sama się zjadła'' czyli nie było zdrowej tkanki na całej tarczycy, no i rok temu usunęli mi całą,teraz jestem na hormonach raczej do końca życia....Napisz co nowego,po wizycie
Stary 2010-03-16, 13:21   #1160
boszka1987
Raczkowanie

hehe karadka fajny ten kawał, podrzuć przepis na śmietanowca-jeśli możesz sernik już mi się przejadł za 3 dni zjadłam cały bleee dość już
agamagda powodzenia u lekarza
megi428 daj znać jak wyniki, też się boje o cholesterol bo ostatnio za dużo tych jajec jem, po 3 dziennie bo już nie mam pomysłów na nic innego
kasiad01 wow ale spadłaś z wagi super!! gratuluje i życzę osiągnięcia celu, reszcie również

mi waga po tygodniu w końcu łaskawie ruszyła, a już zaczynałam sie martwić że za dużo jem, dziś rano pokazała 58,5!!! mój I cel osiągnięty-który planowałam na początku dietki- II jest 55 myślę że się uda
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 13:28   #1161
grewana
Wtajemniczenie

Super boszka! gratulacje Ile masz wzrostu jeśli mogę zapytać? Ja też dążę do 55, ale nie wiem czy mi się to uda. Narazie jest 60 a było 65

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 13:32   #1162
boszka1987
Raczkowanie

mam ok. 1,62 wzrostu mała jestem też masz ładny spadek, a ty ile masz wzrostu? jak tyle nam się udało zrzucić to jeszcze pare kilo też jakoś spadnie, byle tylko jojo nie wróciło
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 14:34   #1163
ewela2612
Raczkowanie

Witam kochane
ewamik- miło, że pamiętasz
Powiem Wam kochane, że tak się rozpisałyście o zdrowotnym aspekcie tej diety,że postanowiłam i ja się wypowiedzieć. Od soboty zaprzestałam takiej 100% ukanowej diety bo czułam się fatalnie- moja największą bolączką była porcelanka, zapach z ust i pojawiło się u mnie takie dziwne uczucie niesmaku.... tzn . nie za bardzo wiem jak to opisać jakbym w ogóle nie miała smaku, kubki smakowe się zawiesiły czy cuś? No i powiem Wam, że od 4 dni jem pół dukanowo pół normalnie i jest super dzisiejsze menu dam dla przykładu: 2 grahamki z pastą serowo rybną plus 2 jabłka i jogurt (owocowy), kawkę nadal piję z mlekiem bez cukru itp. dużo nawyków mi pozostało choć długo na dukanie nie byłam (niecały miesiąc) w moim wypadku niekorzystnie wpłynął mały spadek bo najniższa waga jaką zanotowałam to 66,1 (po porcelance wymuszonej czopkiem) czyli straciłam 2,9kg obecnie od 4 dni utrzymuję wagę i jest ok. Ale się rozpisałam. Będę Was odwiedzać

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Ach no i trzymam za Was kciuki i DUŻYCH spadków zyczę
ewela2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 14:34   #1164
karadka
Zadomowienie

boszka jest na ostatniej stronie w przepisowni, moja wersja nazywa sie smietanowiec straciatella jest pycha!!! jak narazie ma nr 1 w dukanowych slodkosciach!!! nie sadzilam ze z dozwolonych produktow taki dobry bedzie
czyli jak narazie do czolowki zaliczam smietanowiec sernik i muffinki cytrynowe
humor mi sie znacznie poprawil
Stary 2010-03-16, 14:57   #1165
ewela2612
Raczkowanie

hehe karadka tak kusisz tymi muffinkami, że pewno już dawno bym zrobiła jakbym miała foremki ale od 18 w tesco są na promocji więc myślę, że jeszcze w tym tygodniu się wyrobię
Stary 2010-03-16, 15:08   #1166
karadka
Zadomowienie

ewela ja mam takie pojedyncze - chyba sa najlepsze tez takie harmonijki jak papier ma - wiec staraj sie za takimi rozgladac znalazlam na allegro http://www.allegro.pl/item956864394_...uffiny_pk.html
tylko te sa strasznie drogie!!!

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

a ciekawe co u nowych dukanek bo sie nie odzywaja cos

Edytowane przez karadka
Czas edycji: 2010-03-16 o 15:06
Stary 2010-03-16, 15:09   #1167
ewela2612
Raczkowanie

no właśnie będą taki i silikonowe i tak się zastanawiam nad tymi silikonowymi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 15:11   #1168
kahunia
Zadomowienie

Dziewczyny silikonowe foremki sa teraz w Poradniku Domowym, za 12 zl, niebieska forma na 6 mufinek albo czerwona taka na tarte.

Ja sie staram trzymac na Dukanie, waga troche spadla, ale chyba z brzucha mi nie leci bo dalej jest duzy No i zdarza mi sie zgrzeszyc... wytrzymalam 2 tygodnie, a teraz jakos kusi mnie coraz bardziej na cos innego.. Ale jak zgrzesze to przynajmniej porcelanka jest wiec na zdrowie mi to wychodzi

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 15:27   #1169
aniela40
Raczkowanie

dziś mój pierwszy dzień
na sniadano jajeczka,w pracy serek wiejski i jogurt naturalny,teraz rybka wędzona i na kolacje rozmrażam rybe(tylko nie wiem jak mam ją zrobic na parze czy grillowaną-co proponujecie??)
aniela40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 15:29   #1170
elskede
Rozeznanie

A ja doszłam jednak do wniosku, że schodzę do 69-70 i zaczynam III fazę wprowadzam wtedy duuuuuużo ruchu, a przy okazji utrwalę swoje nawyki wszystko będzie nadal miało ręce i nogi, będą zasady, ustalę sobie super menu, 5 posiłków dziennie - 1200-1300 kcal i tyle
Pewnie zajmie mi to jeszcze jakiś miesiąc, ale nie ma tego złego, byle przetrwać święta Dukanowo, a potem już długo nie będzie żadnych pokus

Też mnie rodzice nastraszyli tym słodzikiem, że to świństwo bardzo rakotwórcze jest, że ludzie przed tym przestrzegają.

Wiecie co, wchodzę w rozmiar L, czy zawyżony, czy zaniżony, w każdy jaki chcę. Jestem szczęśliwa, dumna, czuję się dużo lżej, tak po prostu cudnie. Chociaż mam trochę do poprawienia, ale tego samą dietą się nie zrobi, muszę zacząć ćwiczyć, czy tego chcę, czy nie Jak tylko stopnieją śniegi wracam do długich spacerów i biegów po lasku, nie dam się, o nieee. A jeszcze później basen - na rozluźnienie moich biednych (ukrytych, bo ukrytych) mięśni

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości