![]() |
#1141 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zadomowienie
|
RRR
![]() ![]() Śniadanko: zupa mleczna z kluseczką+ 2 kawałki chleba jasnego z dynią: jeden z masłem i serkiem hochland śmietankowym fit( pół trójkącika); jeden z masłem i powidłami śliwkowymi II Śniadanicho: 1 twarożek lekki+ łyżka masła orzechowego sante; kawa parzona z mlekiem ![]() Ćwiczenia Obiadek: ziemniaczki z natka pietruszki; kapusta kiszona, polędwiczki dorszowe smażone na oliwce Podwieczoruś: 1 jogurt actiregularis wiśniowy+ łycha musli lubelli- letnia pokusa; kawusia parzona z mlekiem Krótki spacerek Kolacyjka: 2 kawałki chleba jasnego z dynią: jeden z masłem z serem i wędliną drobiową; jeden z serkiem szczypiorkowym kanapkowym i wędliną drobiową; 2 mini ogórki kiszone; 1 pomidorek; 1 surowa marchew; herbata miętowa+ 1 słodzik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
Moje studenckie jadło (to będzie chyba U):
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
Nie będę w kolejnym poście cytowała jadła Malalejdi, bo też napisałabym, że przepysznie i wogóle cud, miód - nic bardziej twórczego nie wymyślę!
Poza tym wrzucę moje skromne U *Chorobowe jadło, cały dzień w domu prychając i kichając po kątach I Śniadanie Stand.(7ł.górskich, 1ł.otrębów, rodzynki, garstka pestek dyni) zalane 1/2 szklani mleka + na wierzch 3truskawki II Śniadanie 2 kromki razowca z masłem i: - pekinką łososiem, pomidorem, szczypiorkiem -pekinką, wędliną, pomidorem, szczypiorkiem szklanka ciepłego mleka z miodem (na gardło) ![]() Obiad 1) miseczka zupy pomidorowej z makaronem 2) 3ł.kaszy gryczanej, 2 jajka sadzone, surówka z kapusty kiszonej skropiona oliwą Podwieczorek najpierw; inka (pół na pół) z mlekiem i dwie delicje 150g. wiejskiego z wkrojonym surowym ogórkiem i szczypiorkiem + dla samku oregano Kolacja Sałatka z piersi z kurczaka, pekinki, ogórka kiszonego, pomidora - skropione oliwą + mix przypraw i odrobina ketchupu (nie wiem co tam było dokładnie); na zagrychę chrupiąca kromka razowca (taki 'wyskakujący' tost) Z prośbą o ocenę ![]() ![]()
#1146 |
Raczkowanie
|
U/R
8:00 Śniadanie: płatki owsiane (40g), 100ml mleka 3,2% + woda, 10g otrębów pszennych, starte jabłko, cynamon 11:00 II Śniadanie: kromka chleba razowego ze słonecznikiem z plastrem pomidora i rzeżuchą, banan 13:15 III Śniadanie: pół szklanki jogurtu naturalnego, łyżeczka otrębów pszennych, pokrojone kiwi, 4 suszone śliwki 15:30 Podwieczorek: pół serka wiejskiego (ok.100g), kawałek startego selera, rzeżucha, ćwiartka pomidora, kawałeczek papryki, łyżka jogurtu naturalnego 18:00 Obiad: reszta serka wiejskiego (ok.100g), dwa naleśniki z serem Proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
Kochane : Mircia14, Jelonk, Tula, Gorzkakawa dziękuje za ocenkę
![]() Rzeczywiście wszystko było przepyszne a na wieczór czułam się jak obżarciuch ![]() ![]()
#1148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- no to może wstawię jeszcze moje dzisiejsze U : I: owsianka na mleku (bardziej zupkowata ![]() II: kanapka z 2 kromek razowca z masłem, pikantną sałatką z makreli, rzodkiewką i sałata III: banan + batonik milkyway IV: ziemniaczki, filet z morszczuka obtoczony w mące i obsmażony na oleju rzepakowym, (ZA) dużooo surówki z kapusty czerwonej i jabłka (przesadziłam troszkę... ![]() V: grahamka; serek wiejski 200g + herbata zielona proszę o ocenę ![]() ![]()
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-04-16 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Przyczajenie
|
dziękuję bardzo za ocenę
![]() ![]() R: śn: kromka chleba ig z twarożkiem president 4%, pomidorem, zielonymi oliwkami, ketchupem, pomarańcza, herbata 2śń: jabłko ob: 4 łyżki kaszy gryczanej z 2,5 łyżkami sosu francuskiego knorr z białym winem, warzywami i ziołami(pycha!), 100g kupnej surówki wiosennej, herbata podw: marchewka, 3 orzechy włoskie kol: jajecznica z jednego jaja bez tł. z pomidorem, kromka chleba ig z twarożkiem presidnet 4%, herbata 1,75l wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Raczkowanie
|
Chcialam sie poradzic. zn nie za bardzo lubie warzywa, przejdzie najwyzej papryka i ogorek kiszony. Moglby ktos poradzic jakis jadlospisik na R albo ewentualnie przekierowac gdzies do watku dla mnie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=warrior_mortal;1862 0082]jw
Dziś byłam czasem półprzytomna...na pograniczu snu i jawy (przez tę gorączkę i ogólne przeziębienie). Dopiero teraz, jak rozpisałam swoje jadło widzę, że kiepskawo dziś wyszło. Ilości mniejsze, bo dosyć dużo spałam, zupełnie nie miałam apetytu...ehh cały dzień taki dziwny był ![]() Co do tych samym monotonnych posiłków to ciężko jest w szkole wymyślić coś innego oprócz grahamki/wieśniaka/homo/sałatki - stąd też moje 2 i 3 śn. wyglądają właśnie tak. A od owsianki jak na razie jestem uzależniona i nie wyobrażam sobie nic innego na ten pierwszy posiłek (oczywiście dodatki zmieniam, ale sama 'baza owsiankowa' to podstawa każdego poranka) Ale obiecuję, pomyślę nad eksperymentami kulinarnymi, choć owsianki będę bronić do upadłego ![]() ![]()
#1153 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(8.00) Szklanka mleka, 2 garsci musli. OBIAD(16.30) Makaron z białym serem i truskawkami. KOLACJA(20.00) 2 kromki razowca z zoltym serem, pomidorem i kielkami. Jabłko. Nie wiem co jest grane ale nie chce mi sie jesc... kompletnie nie mam apetytu:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ona doskonale o tym wie, nie oceniaj po prostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze U/R:
Śniadanie: 35g płatków owsianych+35g kaszki manny+średni banan+łyżka Inki+szklanka mleka 2%+woda Obiad: 1. zupa jarzynowa, 2. filet z miruny, pół torebki ryżu brązowego, 200g mieszanki warzyw + łyżeczka masła Podwieczorek: sałatka owocowa: banan, jabłko, pomarańcz, kiwi, łyżka wiórków kokosowych Kolacja: zapiekanka: 1 jabłko, 200g serka wiejskiego, 2 łyżki otrąb granulowanych Proszę o ocenkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
BAN stały
|
Oceń mój jadłospis. 1200kcal, prosze o pomoc ;-)
Hej
![]() Do wakacji zostało 10tyg, planuję schudnąć 10kg, 1kg/tydz. Chcę to zrobić zdrowo, a więc przygotowałam sobie dietę 1200kcal i przykładowe dania. Oceńcie jak to się ma do utraty 1kg/tydz, oczywiscie ruch też będzie, czy dam rade w takim tempie chudnąc? Co zmienić? Śniadanie(ok.300kcal) I.grahamka z jajkiem na twardo, pomidorem, pomarańcza. II.jajecznica 100g, grahamka, jabłko III. 300ml mleka 2%, 6łyżek płatków kukurydzianych, gruszka IV.jajecznica z pomidorem, grahamka V.jajko sadzone 100g, grahamka z pomidorem VI.sałatka owocowa z kiwi i pomarańcza, kaszka truskawkowa Serduszko. VII.100g sera białego typu włoskiego z 2łyżkami niskosłodzonego dżemu. II śniadanie (ok.120kcal) I.3kromki chrupkiego pieczywa z chudą wędliną z indyka. II.jabłko, pomrańcza, kiwi III.Danone, Gratka. Obiad (ok.400kcal) I.ryż z jabłkami 150g+pomidorowa z ryżem 250g. II.300g kurczaka pieczonego bez skóry+2ogórki konserwowe. 200g pomidorowej z ryżem. III.jajko sadzone 200g+100g ziemniaków bez tłuszczu IV.100g ziemniaków bez tłuszczu, 200g piersi pieczonej na grillu+brokuły V.ryż 200g+mix warzyw z patelni, pieczonych bez tłuszczu. Podwieczorek(ok.120kcal) jakiś owoc, galaretka czy jogurt. Kolacja(ok.240kcal) I.100g sera białego typu włoskiego II.kaszka truskawkowa Serduszko, jabłko III.2jajka na miękko, pomarańcza IV.kromka chleba orkiszowego z serem żółtym Płyny: woda mineralna, herbata czerwona, zielona, pokrzywa. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
Wczorajsze U
I śniadanie: owsianka: 4 łyżki owsianych, łyżka musli, 2 łyżki otrębów pszennych, łyżka rodzynek, cynamon na szklance mleka 2%; kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie: grahamka ze słonecznikiem: pół z masłem i serem; pół z wędliną; na obie połówki pomidor i ogórek; herbata owocowa;jabłko Obiad: dwa gołąbki z mięsem i ryżem w sobie pomidorowym zabielanym śmietana Deser: 50g(?) pół opakowania chałwy mlecznej; 50g mieszanki bakaliowej Podwieczorek: szklanka maślanki truskawkowej z 2 łyżkami otrębów pszennych; kawa z mlekiem i cukrem Kolacja: 2 jajka na miękko, 2 kromki razowca z masłem, pomidorem i ogórkiem; herbata Oceni ktoś?? ![]()
#1160 |
Raczkowanie
|
moje UUU: dostałam @
śniadanie I: owsianka [ 3 łyżki owsianych, 2 łyzki otrąb żytnich, 2 łyżki otrąb pszennych, 2 łyżeczki lnu mielonego, 2 łyżeczki serka homo nat, cynamon, kostka gorzkiej czeko, 3 łyżki bran flakes, garsc różnych poduszkowców, garsc orzechów + żurawinki troche suszonej, na to troche wieśniaka] jabłko, herbata zielona śniadanie II; tzn. tylko jabłko ogromne o troche winogron bo zaraz był obiad Obiad: miska żurku z jajkiem i posypanego grzankami podwieczorek: jogurt naturalny eko- Magda 300g, garsc orzechów, troche żurawiny, pół banana wkrojone, troche ZB, wkruszone 2 LU Go wielozbożowe, troche poduszkowców, jabłko kolacja: omlet [ 2 jajka, troche mleka, przyprawy, szczypiorek] posmarowane serkiem wiejskim, pół pomidora, kilka plastrów ogórka zielonego, 3 rzodkiewki, sałata zielona, polane ketchupem ![]() w ciagu dnia 2 l wody niegazowanej, zielonych herbat ze 3 i jak ???jakas ocenka??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
Moje U:
1. dwa tosty (każdy po dwie kromki chleba tostowego 3 ziarna) z kiełbasą, serem i ogórkiem kwaszonym, posmarowane ketchupem, do tego jajecznica na maśle z dwóch jaj 2. kawa z mlekiem 2% (pół na pół) 3. półmisek makaronu z pszenicy Durum(około 1,5 szklanki ugotowanego) z pesto pomidorowym 4. kilka wafelków familijnych kakaowych (nie pamiętam, około 4) oraz garstka orzechów wyjedzonych z musli 5. będzie prawdopodobnie miseczka płatków cookie crisp z mlekiem 2% lub dwie kromki chleba z serkiem Turek. Bardzo proszę o ocenę. I jeszcze takie pytanie, czy rzeczywiście utrzymujecie wagę na U mimo że nie zawsze jecie równą ilość kalorii (bo jak się domyślam nie liczycie ich co dzień)? |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Oceń mój jadłospis. 1200kcal, prosze o pomoc ;-)
Cytat:
W punkcie 3 nie bardzo podobają mi sie te płatki kukurydziane. Moze lepiej by było zamienić je na jakieś musli z małą zawartością cukru, lub otręby. W VI punkcie, są same węgle, i moze troche białka z kaszki. A gdzie tluszcze? A kaszka - nie wiem czy to dobry pomysł. Lepiej zrób coś sama: płatki owsiane z własnymi dodatkami, płatki ryżowe, jogurt nat. z musli. W VII punkcie, masz 100g sera białego, dzem ok. Ale nie powiesz mi ze sie tym najesz ;o dorzuc cos do tego sera, mogą byc jakieś orzechy, owoc, cokolwiek, bo moim zdaniem za mało. Cytat:
II - ok. może troche serka wiejskiego z orzechami zamiast jednego owocu? III ok. Cytat:
reszta ok. Cytat:
Cytat:
punkt I - mało, bardzo mało. Dorzuć do tego warzywa i oliwe z oliwek, porcje sera zwiększ do conajmniej 150g. punkt II - jabłko wyrzucamy, na kolacje się nie nadaje. Eh ta kaszka.... punkt III. - jajka ok. pomarańcza out. Ale mało. Gdzie warzywa? punkt IV - chleb to węgle, na kolacje sie ich unika. Ser żółty - trochę za tłusty jak na redukcję. Jeżeli już chcesz zjeść tą kanapke to zamień ser żółty na chudą węglinę np. z indyka, albo kurczaka, lub polędwicę sopocką. Ogólnie nie za dobrze. Dlaczego boisz się warzyw? Nie lubisz? W każdym posiłku powinny się znalezc. Nie wierzę, ze nie lubisz wszystkich warzyw, napewno coś sobie dobierzesz na każdy posiłek. Unikaj węgli na kolację, czyli chleb i owoce w pierwszej części dnia. Kolacja bardziej białkowa. I myślę, ze w niektórych przypadkach, naprawde mozesz sobie te porcje zwiększyć. Mój 6 letni brat je więcej, a jest chudy jak patyk. Spokojnie, zastąp niektóre rzeczy lepszymi, a wtedy będziesz mogła sobie zwiększyć porcje, nie dowalając kcal. przy tym. I jak widzisz, nie tylko kalorie się liczą. Zachęcające jest to 1200, ale tak jedząc niewiele byś schudła. Bardziej korzystne będzie dla ciebie zwiększenie kcal do 1300 np. i usunięcie z diety niektórych produktów, zmienienie odrobine jadłospisu. I tak niewielkim kosztem, te 100 kcal więcej wyjdzie ci na dobre. Sama nie jestem mistrzem w żywieniu, ale napisałam ci to, co napewno sama wiem, z doświadczenia i uwag innych mądrych osób odnośnie mojego jadłospisu ![]() dużo ruchu, dużo płynów i będzie bardzo dobrze ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Raczkowanie
|
MalaLejdi jej jakie cudne jadło
![]() ![]() ![]() jak tam idzie tycie? (jak przypuszczam też edkowa jesteś, a raczej byłaś z tego co widze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() wcale nie masz wysokiej wagi, z resztą nie to jest najważniejsze. Widać, że cieszysz się życiem, masz do siebie dystans, a chyba o to chodzi. to, że tak wyglada Twoje U świadczy tylko o tym, że można Ci pozazdrościć metabolizmu. Jadło jak zwykle superowe, trzymaj tak dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Rozeznanie
|
Moje menu na RRRRRR:
I śniadanie (godz. 9.00) – na czczo szklanka letniej niegazowanej wody mineralnej, potem serek wiejski lekki 2,5 % tłuszczu (150 g) z ok. ¼ szklanki mleka 1,5 % tłuszczu, do serka i mleka wrzucone płatki owsiane zwykłe grube(4 łyżki) z otrębami pszennymi(1 łyżka) i zarodkami pszennymi(1 łyżka) oraz pokrojone w kosteczkę 2 rzodkiewki oraz szczypiorek,natka pietruszki i zielony koperek oraz poszarpane 2 liście sałaty. PYCHOTKAJPOLECAM J Godz.10.00-1 szklanka herbatki z pokrzywy Godz.12.00-1 szklanka oryginalnej prasowanej w kosteczkę zielonej herbaty (pierwsze zalanie) Obiad(godz. 13.00)— gulasz z chudej łopatki z sosem zaciągniętym mąką żytnią razową (typ 2000),kasza gryczana posypana obficie natką pietruszki, gotowane buraczki Godz.14.30-1 szklanka herbaty zielonej(drugie zalanie) Podwieczorek (godz. 17.00)- 1 grapefruit,1 serek homogenizowany naturalny 2,5 % tłuszczu 180 g + 1 łyżeczka otrębów śliwkowych Godz.19.00- 1 szklanka herbaty zielonej(trzecie zalanie) Kolacja(godz. 20.00)-sałatka z mrożonki mieszanki warzywnej(brokuł, marchew, kalafior),do tego 2 jajka, pomidorek i ogórek konserwowy, to wszystko polane jogurtem naturalnym z czosnkiem Przed snem (godz. 22)- twaróg chudy 70 g |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Brakuje jednego posiłku, podwieczorek też kiepskawy. Reszta j.w Cytat:
![]() |
#1166 |
Raczkowanie
|
U/R
07:30 Śniadanie: 40g płatków owsianych +10g otrębów pszennych + 100 ml mleka 3,2% + woda, kiwi, pół banana, 2 łyżki serka wiejskiego 10:00 II Śniadanie: 1 kromka chleba razowego ze słonecznikiem, 3 łyżeczki serka wiejskiego, rzeżucha, troszkę papryki, troszkę cebulki, szklanka soku warzywnego 12:30 III Śniadanie: jajko na twardo z rzeżuchą, odrobiną papryki, natką pietruszki, 1 marchewka 15:00 Podwieczorek: reszta serka wiejskiego (ok. 120g), pół szklanki jogurtu naturalnego, małe starte jabłuszko, 4 suszone śliwki, łyżka otrębów pszennych 16:00 Obiad: 1 ziemniak, 2 kawałki filetu z ryby w panierce, surówka z kiszonej kapusty Ocenka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Rozeznanie
|
U (schudłam, ale nazwijmy to U. Choć wszyscy nalegają na P...)
śniadanie: owsianka standardowo ( 3 łyżki owsianych na wodzie, dwie łyżki jogurtu naturalnego, garść suszonej żurawiny, jedna suszona gruszka, garść musli, cynamon) IIśniadanie: bułka musli (60g): - z masłem, sałatą, szynką drobiową i ogórkiem konserwowym - z masłem, almette pomidorowym, pomidorem, rzodkiewką szczypiorkiem gruszka obiad: mniej niż pół woreczka kaszy gryczanej, 3 małe ruloniki (około 4-5 cm) z bakłażana w środku z kawałkami marchewki, pieczarek, brokuła, cebulki - to zapieczone w piekarniku podwieczorek: activia truskawkowa z cynamonem kolacja: bułka musli (60g znów, bo zabrakło na 2 ś razowca) - z masłem, tuńczykiem w sosie pomidorowym - z masłem, sałatą, szynką drobiową, almette pomidorowym, pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem, cebulką czerwoną Oprócz tego 1.5 - 2l wody... Bardzo mi zleży na ocenie ![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
R
![]() I - pół bułki z ziarnami, 2 kromki razowca z wędliną, pomidorem, sałatą, ogórkiem, rzodkiewką ; jabłko ; kawałek sernika II - omlet z 1 jaja z serkiem homo wan. (domowej roboty) 1,5h rolki III - pierś z kurczaka z teflonu, trochę ziemniaków IV - podprażone plastry jabłka z serkiem wiejskim 30min biegania V - kromka razowca z polędwicą ; jajko na twardo |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
BAN stały
|
jejku, dziękuję bardzo.
![]() Hm, nie przepadam za warzywami, ale czego się nie zrobi dla pięknej figury <3. W sumie lubię marchewkę, czy mogę ją chrupać surową kilka razy w ciągu dnia? bardzo też lubię kukurydzę z puszki, nadaje się? |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się w większości z Asią, jednak oprócz tego mam 2 uwagi:
1) Jeżeli możesz to wywal te wszystkie Serduszka, Danony i Gratki bo to jest świństwo, chemia i sam cukier. Zamiast tego jedz serki wiejskie, jogurty naturalne i serki homo,które sama możesz wymieszać z ulubionymi dodatkami (kakao, cynamon, łyżeczka dżemu słodzonego fruktozą, miód, odrobina orzechów czy kokosu; lub też na słono- z przyprawami, szczypiorkiem, warzywami) 2) Twaróg typu włoskiego (choć przepyszny! ![]() Surową marchewkę możesz. Kukurydza raczej odpada.
Edytowane przez gabka9 Czas edycji: 2010-04-17 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.