Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 12:18   #1141
asioczka
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Kurcze, nie wiem....ja w sumie tez mialam jakis juz czas temu...

Dziewczyny, patrzcie....

http://allegro.pl/item978848420_nowo...i.html#gallery

http://allegro.pl/item980505194_nako..._silikids.html

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 12:40   #1142
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

co do okresu... ja nie dostalam jeszcze wcale, ale jesli macie jakiekolwiek podejrzenia, to test zrobic trzeba, kosztuje 10zł, od razu macie wynik, a przynajmniej wszystko jest jasne
aczkolwiek watpie zeby akurat teraz brak okresu byl oznaką ciazy...
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 12:42   #1143
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
A mnie nie daje spokoju zafarbowana marchewka lyzeczka mojego dziecka, byla biala,a jak zostawilam nie umyta jakis czas to sie zrobila taka pomaranczowa i nie chce zejsc,czy u Was tez tak jest ze marchewka ze sloiczka az tak farbuje czy to jakies barwniki???Moze ja juz mam jakies schizy ale nie daje mi to spokoju Zastanawiam sie nad gotowaniem samodzielnie dla malej
Ta marchewka ze sloiczka tak farbuje bo moja tez jest zafarbowana mino ze ja zawsze po skonczeniu jedzenia mylam ja a i tak zafarbowala

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
ja też mam ten problem jak juz wcześniej pisałam @ dostałam 2marca i teraz też jeszcze nie mam i sie zastanawiam czy robić test czy czekać jeszcze
Jesli chodzi o test to u mnie nie ma mozliwosci zebym byla w ciazy wiec nawet tego pod uwage nie biore. Wiec skoro i Ty nie masz @ to wydaje mi sie ze organizm jeszcze nie powrocil do takiego cyklu co wczesniej, no chyba ze ty masz takie podejrzenie ze mozesz byc w ciazy

karenina, asioczka ale wynajdujecie wynalazki

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 12:46   #1144
mamrotka
Wtajemniczenie

Myslalam ze po porodzie cos sie zmieni i @ juz nie bedzie takich jazd i nie bedzie trzeba ibupromow garsciami jesc, a tu nic z tego i wlasnie ide skonsumowac jakiegos procha bo juz nie daje rady

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ta marchewka ze sloiczka tak farbuje bo moja tez jest zafarbowana mino ze ja zawsze po skonczeniu jedzenia mylam ja a i tak zafarbowala
juz mi ulzylo a myslalam ze to jakies barwniki w sloiczki pakuja a tak w ogole ktoras mama sama gotuje czy raczej sloiczki?

ja dalam malej starte jabluszko i mala byla zachwycona i chyba bede dawac czas od czasu, jablka mam od rodzicow, nie pryskane wiec czemu nie a jak sama jadlam jablko i dalam malej liznac, ale miny strzelala
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 13:08   #1145
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

ja dalam malej starte jabluszko i mala byla zachwycona i chyba bede dawac czas od czasu, jablka mam od rodzicow, nie pryskane wiec czemu nie a jak sama jadlam jablko i dalam malej liznac, ale miny strzelala
To tez muszę spróbować zetrzec jabłuszko i dac Kamilce

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Chce kupić Kamilce taki na szyba ao samochodu zeby ja słoneczko bnie razilo jak jedziemy takie na przyssawkach tyloko jak mam to szykac za allegro wie któraś??

Aniołek[*]
Stary 2010-04-07, 13:15   #1146
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie nie daje spokoju zafarbowana marchewka lyzeczka mojego dziecka, byla biala,a jak zostawilam nie umyta jakis czas to sie zrobila taka pomaranczowa i nie chce zejsc,czy u Was tez tak jest ze marchewka ze sloiczka az tak farbuje czy to jakies barwniki???Moze ja juz mam jakies schizy ale nie daje mi to spokoju Zastanawiam sie nad gotowaniem samodzielnie dla malej
Te słoiczki są pasteryzowane, dlatego tak farbują wszystko dookoła
Jakbyś sama zrobiła zupke, to przypuszczam że aż tak by nie farbowało.
Ja myję miseczkę i łyżeczkę od razu a i tak są zafarbowane.
Przymierzam się do zrobienia zupki, takiej z marcheweczki, pół ziemniaczka kawałeczka selera i pietruszki. Tylko nie wiem, gdzie kupić te warzywa, żeby mieć do nich pewność, więc dopóki nie znajde jakiegoś sklepu z bio warzywami w okolicy to zostają słoiczki

Co do zafarbowanych ciuszków, to vanish ten różowy w proszku tak średnio sobie z nimi radzi, czym Wy to spieracie?

Karenina robisz ekspozycję na gluten?

Młody właśnie śpi, dostał marchewkę z ziemniaczkiem ( jego ulubione) i nawet wypił około 40 ml z kubka niekapka
Ale nie herbatki, tylko tego z Hippa herbatka & sok ( koperkowa z sokiem jabłkowym).
W sumie, to w tych warzywnym słoiczkach mały wybór jest, dałabym mu już mięsko, ale lekarz powiedział, że o mięsku będziemy rozmawiać, jak przyjdziemy na szczepienia, więc na razie się wstrzymuję

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:

Chce kupić Kamilce taki na szyba ao samochodu zeby ja słoneczko bnie razilo jak jedziemy takie na przyssawkach tyloko jak mam to szykac za allegro wie któraś??

http://allegro.pl/18685_rolety_przeciwsloneczne.html

Ja też muszę takie kupić, ale to chyba w jakichś marketach na dziale z akcesoriami do auta będzie.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 13:44   #1147
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

http://allegro.pl/18685_rolety_przeciwsloneczne.html

Ja też muszę takie kupić, ale to chyba w jakichś marketach na dziale z akcesoriami do auta będzie.
Dziekowac

ZŁAMAŁAM SOBIE PAZNOKCIA a takie mialam wszystkie śliczne dlugie i tak ladnie wymalowane i jednego zlamalam przy samej skórce niecierpie tak miec

Aniołek[*]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 13:50   #1148
mamrotka
Wtajemniczenie

Warzywka tez mam od cioci tz i sa bio bo od niej i do sklepow biora bo nie pryskane Tylko teraz tak mysle czy moge sobie te warzywka obrac i zamrozic bo za duzo ich nie bedzie, a do nowych to jeszcze duzo czasu i nie wiem czy tak mozna? Ale to chyba tylko marchewke, pietruszke i seler mozna zamrozic bo chyba ziemniaczki nie da rady? Chociaz przyznam sie ze sloiczki sa o wiele wygodniejsze. Gorzej bedzie z mieskiem, trza bedzie kupic kurczaczki i uchodowac dla niuni, moze jeszcze kroliczka, ale bede typowa baba ze wsi Zapytam u cioci tz kto ma zdrowo uchowane kurki No i ogrudek zrobie i wychoduje marcheweczke bez chemii

Tez musze sie rozejrzec nad tymi ochraniaczami na okna do samochodu, teraz to pieluszka mala izoluje od slonca ale z tz jezdzilismy do tej pory, a ostatnio odwozilam tz do pracy bo zabalowal i nie chcial prowadzic co by prawka sie nie pozbyc i jak wracalam to mi dziad wyjechal, burak jeden stopa mial przed soba ale sie nawet nie zatrzymal i nie spojrzal czy nikt nie jedzie zatrabilam chama i dobrze ze z naprzeciwka nic nie jechalo bo bym go skasowala albo w bok albo w tyl, a nie jechalam szybko, jakies 60km/h a co gdybym szybciej jechala? i mialam dziecko w samochodzie, ludzie teraz sa bezmyslni, potem jechalam 30km/h i sie ciagnal za mna bo srodek miasta i nawet sie nie zblizyl blizej jak na 30m chyba sie przestraszyl ze mu hamulec wcisnei bedzie bigos ...
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:02   #1149
kamilla123
Rozeznanie

Witam!

Trochę mnie nie było, bo się wszyscy na święta pochorowaliśmy i nawet nie miałam jak i kiedy zajrzeć na wizaż.
U Kuby ze zwykłego kataru rozwinęło się zapalenie oskrzeli i ciągle jeszcze jest na antybiotyku, no i mnie i tż też jakieś przeziębienie dopadło, tak więc mały szpital mieliśmy w domu

Wczoraj byliśmy z małym u kontroli i na szczęście już jest lepiej. Dzisiaj kończy 4 miesiące i wczoraj go ważyliśmy to miał 8700a ja już pleców nie czuję, bo staramy się go dużo nosić, żeby nic mu tam nie zalegało w gardle.

Tak więc cały plan mi się posypał z karmieniem, spaniem, zabawą i muszę zaczynać od początku Ale co zrobić, najważniejsze żeby wyzdrowiał do końca. Na spacerze to już nie pamiętam kiedy byliśmy, a taka pogoda piękna...

Dzisiaj tż na nockę idzie więc ponadrabiam was trochę, bo już wypadłam z tematu, a jestem ciekawa co tam u kogo słychać.

Miłego popołudnia życzę!!!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:05   #1150
katekatee
Zadomowienie

Witam Ja się tylko melduję całą bez humoru, leniwa i wogóle do bani. I jeszcze muszę tą prace pisać. Jeszcze Wiktor ostatnio odkrył że najabardziej na Nas działą jego krzyk a potem kaszel I jak już mu się znudzi leżenie to najpierw krzyczy a potem kaszle i to widać że z premedytacją bo jak go tylko wezmę do góry to mu dziwnie przechodzi Nic idę pisać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:22   #1151
malina81
Zadomowienie

Dziewczynki śliczne zdjęcia
Ja też dziekuje za komplementy ale zbliżając sie do 30-stki chyba nie mozna wyglądac jak siostra swoich dzieci

Jesli chodzi o gluten to ja dzis pierwszy raz podałam jabłuszko z kaszką manna Gerbera...

I jeszcze życzonka dla Tomusia, Olivierka (mam sentyment do tego imienia bo przez 2 lata byłam z Francuzem Olivierem) oraz synusia Kamili
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 14:35   #1152
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Sto lat dla Kubusia Kamili

Aniołek[*]
Stary 2010-04-07, 15:22   #1153
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
a ja też wystawie jakąś aktualną fotkę
nie moge na Ciebie patrezc taka zes szczupla i ladna od razu sie wpada w kompleksy ;p

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
n
A tak swoją drogą to mam pytanie do mamuś już dłużej podających pokarmy stałe.
1. Ile wasze pociechy zjadają (ze słoiczka),
2. jak często,
3. ile mleka wypijają w ciągu dnia i
4. czy po posiłku podajecie herbatkę?
1. 1 maly sloiczek
2. kolo 10 owoc a kolo 14 obiadek
3.ttyle co wczesniej 4x 200ml mleka
4. Tak mlody wypija 100ml

Cytat:
Właśnie sobie siedzę z zieloną glinką na twarzy, dekolcie i włosach i mam nadzieję, że się Filuś przypadkiem nie obudzi, bo małż z Rufusem wyszedł, a obawiam się, że syn mógł by się mnie wystraszyć

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Mój mały miewa krostki na buzince- takie czerwonawe, niedużo ich... no i są widoczniejsze w domu, na zewnątrz ich nie widać, ale skóra jest czasem suchsza...
Od czasu do zcasu tez obsypuje mu szyję, boczki, i tam gdzie zapina się pampka... tu obstawiam potówki... Miała któraś takie coś?
Moj tez ma takie czerwone krostki na buzi na brzuchu i nozkach i to najprawdopodobniej potowki

Cytat:

A mialam wam pokazac, co nakleilam na okno w pokoju malego...fotka jest przy zaslonietej rolecie...

Załącznik 3011871Załącznik 3011872
Cytat:
sliczne my nie dlugo zaczynamy remont kolejnego pokoju tym razem dla mlodego wiec pewnie zgapie i tez cos takiego ponaklejam;p

Cytat:

tak w ogole ktoras mama sama gotuje czy raczej sloiczki?
ja gotuje sama zupki a jak mi sie nie chce to gotuje babcia a jak babci sie nie chce to daje sloiczki;p

Cytat:
Ja też dziekuje za komplementy ale zbliżając sie do 30-stki chyba nie mozna wyglądac jak siostra swoich dzieci
Oj mozna mozna wystarczy popatrzec na Ciebie i na twoich pieknych Synkow

Sto lat dla Jubilatow!

A my od wczoraj jezdzimy w spacerowce bo mlody protestuje jak go wkadamy do gondoli.. w spacerowce jest na pol lezaco tak wiec nie jest zle ale bardzo mu sie podoba ja k moze wszytsko obserwowac

Od piatku zasypia o 20 i budzi sie o 9 rano i ne wstaje w nocy do jedzenia:brzydal :

hm co jeszcze? jest okropnie marudny .. normalnie nie daje rady.. nie wiem czy toskok czy to zeby bo pcha wszytsko dobuzi i krzyczy jak chce mu zobaczyc do dziobka..

Zdjecia maluszkow piekne normalnie a zebry Fryzurka bardzo mnie sie podoba ja mam aktualnie wlosy dlugie bo zapuszczam do slubu zeby koczka na boku zrobic ale po slubie scinam

zamowilam krzeselko dla Fifika jutro chyba juz przyjdzie http://www.allegro.pl/item969986456_...olor_w_wa.html

to BROWN

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:45   #1154
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

No a jednak MOZNA...chyba, ze to nie twoje zdjecia sa to sie przyznaj...

Brombi kurcze, jeszcze jestem do tylu z tym glutenem...ale mam kupiona kaszke manna i zaczne juz jutro...

My po spacerku i przy okazji zakupach...Wynik zakupowy - dwie bluzko-sukienki dla mnie, 2 rampersy dla malego, spodenki i body...
I oczywiscie kilka sloiczkow dla malego glodomorka

A tak w ogole to stwierdzam, ze jestem zdecydowanie do tylu z dzisiejsza moda, bo przymierzalam bluzke dzisiaj i nawet mi sie podobala tylko, ze sprzedawczyni uswiadomila mnie, ze mam ja zalozona tyl na przod...
No i niestety w wersji wlasciwej juz mi sie nie podobala...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:30   #1155
DiTu77
Zakorzenienie

100 lat dla jubilatów

zdjęcia jak zwykle super

Dziewczynki, podobają mi się Wasze krzesełkowe zakupy

Nareszcie może Was nadrobię - chrzciny się udały, chociaż kosztowało mnie to sporo roboty na szczęście pomagała mi moja mama...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:40   #1156
malina81
Zadomowienie

Agusiu i Kareninko normalnie mnie zawstydzacie...
Same jesteście ślicznymi kobietkami wiec przestańcie mi słodzić A z tą wagą Agusiu to wcale nie jest tak fajnie bo jakbym teraz musiała wyjść na plaże w stroju kąpielowym to plażowicze mogli by sie anatomii na mnie uczyć wiec marze o tym żeby przytyć troche
Stary 2010-04-07, 16:46   #1157
zebra666
Zakorzenienie

Aniulka i tak spoko, że robi Ci mała taką dłuższą przerwę w nocy... Mój je w dzień co 2,5 to walcze o noc chociaż... A zdjecia śliczne

Jak myslicie... zostawić tak jak jest czyli, że mały je co jakieś 2,5 czasem 3 h czy próbować zawsze mniej więcej co 3? I wogóle dałam mu dziś 2/3 słoiczka dyni z ziemniaczkiem to powinnam mu podać sok do popicia lub herbatkę czy mleko?

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:51   #1158
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
zamowilam krzeselko dla Fifika jutro chyba juz przyjdzie http://www.allegro.pl/item969986456_...olor_w_wa.html

to BROWN
Bardzo fajne to krzesełko. Pokaże Tż-owi i moze tez zamówie
Stary 2010-04-07, 16:55   #1159
elalank
Zadomowienie

heloł

Karenina- ale uzdolniona bestia jesteś pękne malowidła i naklejki piratów też mi się podobają

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
OMG jaki

Brombi- zielone najładniejsze

A mi sie udało sprzedać krzesełko, tylko tera nie umiemy z TZem spakować do kartonu, nie mieści się nam nie wiem jakim cudem wczesniej sie zmiesciło

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 17:55   #1160
zaharia
Rozeznanie

witam po swiatecznie

zdjecia i wy dziewczyny wygladacie po ciazy zaje...fajnie

co do @ to ja jeszcze nie dostalam, i zaczynam sie martwic czy nie mam jakis poroblemow z chormonami.
czy ktoras z was, tych ktore rodzily w listopadzie - nie dostala jeszcze @???
nie zebym na nia czekala z jakims utesknieniem, ale juz prawie 5 miesiecy po ciazy a tu nic!!!

kochane ratujcie, tak mi wypadaja wlosy a to nie tylko ze wyciagam garsciami ale mam juz lyse placki jestem zalamana i nie wiem co robic.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 18:16   #1161
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Heloł Kochane
Stary 2010-04-07, 19:15   #1162
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Agusiu i Kareninko normalnie mnie zawstydzacie...
Same jesteście ślicznymi kobietkami wiec przestańcie mi słodzić A z tą wagą Agusiu to wcale nie jest tak fajnie bo jakbym teraz musiała wyjść na plaże w stroju kąpielowym to plażowicze mogli by sie anatomii na mnie uczyć wiec marze o tym żeby przytyć troche
eh przesadzasz.. u mnie mogli by za to podziwiac ogrom tkanki tluszczowej ktrej za cholere nie moge sie pozbyc.. a tak marze o moim rozmiarze 36

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość

co do @ to ja jeszcze nie dostalam, i zaczynam sie martwic czy nie mam jakis poroblemow z chormonami.
czy ktoras z was, tych ktore rodzily w listopadzie - nie dostala jeszcze @???
Ja urodzilam 31 pazdziernika nie karmie piersia od miesiaca i @ jeszcze nie mam nie tesknie za nia i mam nadzieje ze nie zawita do mnie w najblizszym czasie.. ale ostatnio mialam schize i zastanawialam sie czy nie jestem w ciazy ale nieeee to nie mozliwe

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:38   #1163
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
U nas Święta bardzo intensywne. Chrzciny się udaly, pogoda dopisala, ksiądz palnął fajne krotkie kazanie, rodzinka spox, tak ze bardzo pozytywnie. Po imprezie wszyscy rozjechali sie jak to w święta odpoczywac, a do nas wieczorem przyszli chrześni i zrobilismy sobie małą imprezkę A wczoraj bylismy u rodzicow. Wszyscy sa zgodni że nasze dziecko to anioł
Super, że chrzciny się udały

Cytat:
Wszystk iego naaaaaaaaaajlepszego dla

Tomusia Kropci!!

oraz

Olivierka Bogusia

Dołączam się do życzeń

Cytat:

Skad ja to znam....

Jej, ale u nas dzisiaj pieeekna pogoda!

W koncu namalowalam cos wiosennego na nasze okno w kuchni...
Załącznik 3011876

Załącznik 3011877

Załącznik 3011878
Kareninko śliczne

Cytat:

U nas z ta wysypka jest nieciekawie, tak jak pisalam bylismy w tamtym tyg u lekarza Kamilka dostala masci ale nic nie pomoglo wiec bylismy wczoraj znow u lekarki i znow ma masci i do czasu az wysypka nie zniknie mam zalkadac pielchy tertowe i nie moge uzywac tez chusteczek do pupci, tylko przy kazdym przebieraniu musze ja myc woda z mydelkiem, strasznie duzo kombinacji ale jak tylko ma jej to pomoz to jakos musze to przetrwac lekarka mowila ze z tydzien napewno tak musze robic
Trzymam kciuki, żeby problemy szybko zniknęły. Ale jak Ala miała wysypkę, to też nie używaliśmy chusteczek, tylko wody, a potem przeszłam na chusteczki bez zapachowa, bez parabenów i bez alkoholu i są także bez phenoxyentanolu czy jakoś tak i teraz jest ok. Nam pomógł tormentiol, ale stosowałam go tylko przez 3 dni, bardzo cieniutką warstewką ze względu na kwas bromowy.

Cytat:
U nas też wszystko odbarwione, a myje zaraz po posiłku. Nic się na to nie poradzi.

U nas święta bardzo udane. Rodzina zachwycona Alicją, a całe moje kuzynostwo zapragnęło dzieci :P
Ala zaczęła chwytać swoje stópki, zabójczo wygląda
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 19:51   #1164
bogus85
Raczkowanie

Cytat:
Wszystk iego naaaaaaaaaajlepszego dla

Tomusia Kropci!!

oraz

Olivierka Bogusia

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
dołączam sie do zyczen
Cytat:
Ja też dołączam do życzeń
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla solenizantow Tomusia i Olivierka
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
STO LAT DLA SOLENIZANTÓW TOMUSIA I OLIVIERKA I DUŻO DUŻO ZDRÓWKA
Cytat:
Sto lat dla Oliwiera i Tomusia
Cytat:
Dołanczam sie do życzyń STO LAT DLA SOLENIZANTÓW
Cytat:
I jeszcze życzonka dla Tomusia, Olivierka (mam sentyment do tego imienia bo przez 2 lata byłam z Francuzem Olivierem) oraz synusia Kamili

Dziękujemy bardzo Wszystkim za pamięć i życzenia

Ja z Olivierem składamy najserdeczniejsze życzenia Tomkowi i Kubie

Mój mały już od tygodnia mówi "mama mammmma", szczególnie gdy płacze mu to tak dramatycznie wychodzi, że biegne do niego mało nóg nie połamie. Na dodatek nauczył się piszczeć , a w czasie karmienia chce mieć i cyca, i palec w buzi, przec co karmienie trwa dwa razy dłużej bo musze co chwile tego palucha wyciagać.

bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:10   #1165
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Skad ja to znam....

Jej, ale u nas dzisiaj pieeekna pogoda!

W koncu namalowalam cos wiosennego na nasze okno w kuchni...
Załącznik 3011876

Załącznik 3011877

Załącznik 3011878
ładne

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
oooo nieee, widzialyscie to?? (

http://www.figa.pl/Modne-nosidelka-p...niemowlat-a310

ja juz mam traume apropos przyszlych wakacji, u moich tesciow w ogrodku jest oczko wodne i juz sie boje co bedzie jak Blanka bedzie chodzic... jak go nie ogrodza albo nie zlikwiduja to na pewno tam z dzieckiem nie przyjade, przeciez wystarcza sekundy nieuwagi i tragedia gotowa...
ja jak na początku nosiłam małą w chuście to bardzo uważałam, żeby właśnie nie miała noska ani ust na mojej piersi i starałam się zawsze obracać jej główkę w jedną albo drugą stronę. Zresztą też nie używaliśmy jej zbyt często

Cytat:

Kurcze, nie wiem....ja w sumie tez mialam
http://allegro.pl/item978848420_nowo...i.html#gallery
czego to ludzie nie wymyślą

A dziś u mnie była masakra. Tz wstawał dziś o 5, bo jechał w delegację, to Sandra też po karmieniu zamiast dalej spać zaczęła w najlepsze sobie gugać ale jak jej dałam smoczka to zasnęła, obudziła się przed 9, ale byłam tak potwornie niewyspana, że wziąłąm ją na karmienie do łóżka i obudziła mnie piszczeniem o 10. Ale wtedy byłam już w jako takiej formie. Potem pojechałyśmy na zakupy - kupiłam jej sweterek i kurteczkę na wiosnę i lato na chodniejsze dni, a tztowi 2 koszule (przynajmniej nie będzie miał takiego żalu gdy pozbędę się jednej, której świat już widzieć nie powinien ). A po zakupach była jedna wielka masakra. Młoda zmęczona była potwornie ale spać nie chciała, a po karmieniu przed kąpielą większość jej kolacji wylądowała u mnie na dekolcie a usypianie trwało przeszło godzinę, tyle że obyło się bez płaczu, tylko co chwilę gadanie było dla Sandry o wiele ciekawsze niż spanie

No i z mleczkiem jest już lepiej. Już w nocy było spoko i rano obudziłam się nie tyle z mokrą koszulką, ale przemoczoną. Tak samo wyglądało prześcieradło i kołdra Czyli rozruch mleczarni idzie ku dobremu
Stary 2010-04-07, 20:16   #1166
zebra666
Zakorzenienie

Bogus mój też ostatnio jak je to wpycha piąstke jednocześnie... przy ssaniu smoka to samo- przez co mu wypada i się wścieka...a lbo sam go sobie wyciaga i włorzyć nie umie Nawet jedząc dania ze słoiczków wpycha sobie śliniak z rączka i karmeinie trwa i trwa:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:21   #1167
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
...

No i z mleczkiem jest już lepiej. Już w nocy było spoko i rano obudziłam się nie tyle z mokrą koszulką, ale przemoczoną. Tak samo wyglądało prześcieradło i kołdra Czyli rozruch mleczarni idzie ku dobremu
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:33   #1168
brombusia
Zakorzenienie

Heloł
Byliśmy u kuzynki na urodzinach, a Młody został z Teściówką i urządził mały strajk głodowy. Mleka modyfikowanego nie chciał, kaszki nie chciał dopiero jak wróciłam to pociągnął cyca i poszedł spać

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy z małym u kontroli i na szczęście już jest lepiej. Dzisiaj kończy 4 miesiące i wczoraj go ważyliśmy to miał 8700a ja już pleców nie czuję, bo staramy się go dużo nosić, żeby nic mu tam nie zalegało w gardle.
Gratulacje dla Kubusia z okazji 4 miesiączków
I zdrówka mu w tej chwili życzę przed wszystkim
Ale z niego kawał chłopa

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość

to BROWN
No i kurna dopadł mnie dysonans pozakupowy, bo Twoje bardzo ładne i kolor nie kupkowy I ten bolec taki fajny ma, ale już sobie przypomniałam, że chciałam żeby na dole krzesełko miało te poprzeczne łączenia i dlatego takiego nie zamówiłam

Cytat:

Jak myslicie... zostawić tak jak jest czyli, że mały je co jakieś 2,5 czasem 3 h czy próbować zawsze mniej więcej co 3? I wogóle dałam mu dziś 2/3 słoiczka dyni z ziemniaczkiem to powinnam mu podać sok do popicia lub herbatkę czy mleko?
Z soczkiem nie należy przesadzać, mnie lekarka mówiła, żeby nie dawać więcej niż 50 ml na dzień. Możesz mu dać herbatki albo wodę, jeśli chce pić Mój to po łyczku wody odstawia takie histerie że głowa boli

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
kochane ratujcie, tak mi wypadaja wlosy a to nie tylko ze wyciagam garsciami ale mam juz lyse placki jestem zalamana i nie wiem co robic.
Nie wiem co Ci poradzić, bo ja już odstawiam różne cuda, a i tak wypadają
U Ciebie to może być dodatkowo nasilone przez te problemy z tarczycą też, co?

Cytat:

Wiedziałam, że tak będzie
Super

Co do @ to ja miałam w styczniu i od tamtej pory nic
Nawet test robiłam kiedyś, ale raczej nie wydaje mi się żeby to była ciąża, w każdym razie 14 idę do gina to się może coś wyjaśni.

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-04-07 o 20:34
Stary 2010-04-07, 20:41   #1169
gucia6
Zakorzenienie

fajne te krzesełka. My nawet nie szukamy, bo dostaniemy od znajomego po jego dziecku.

A co do @, to chyba normalne, że po ciąży organizm dość długo się regeneruje i może trochę potrwać zanim znów będzie wszystko regularnie
Stary 2010-04-07, 20:54   #1170
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

A co do @, to chyba normalne, że po ciąży organizm dość długo się regeneruje i może trochę potrwać zanim znów będzie wszystko regularnie
Tak mi się też wydaje, dlatego nie wpadam w histerię

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości