|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
cieszy mnie tylko moja ślicznotka i pochwalę się nią ok?
![]() |
#1052 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ola- to masakra z tym fryzjerem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Madzia wspólczuje i powrotu do pracy i choroby Grzesia... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zadomowienie
|
a ja też wystawie jakąś aktualną fotkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Malinko wyglądasz jak starsza siostra i dwóch braci ![]() Edytowane przez karolina84 Czas edycji: 2010-04-06 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
Aniulka mam nadzieję, że to tylko przeislenie wiosenne
![]() ![]() Simpatica coś podejrzewasz? ![]() A to obiecana fryzurka :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Rozeznanie
|
witajcie
![]() ![]() moja niunia dziś rano pierwszy raz zrobiła obrót a brzuszka na plecki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i się przestraszyła i zaczela plakać ![]() ![]() potem jeszcze raz jej wyszło a potem już nie... no ale najtrudniejszy pierwszy raz już ma za sobą ![]() ![]() ![]() ![]() Madzia - współczuję choroby... mam nadzieję, że zdrówko szybko wróci i że Izunia od Maluszka nic nie złapie.. u nas od kilku dni jest horror ze spaniem i jedzeniem.. mała chce jesć co 1h lub 1,15.. tragedia... do tego nie chce jesć ani mojego zagęszczonego kleikiem melczka ani sztucznego - próbowałam jej podać NAN i Bebilon.. dziś poszukam u nas innych melczek i będę próbować dalej aż może któreś jej zasmakuje...no i zastanawiam się czy w takim razie nad podaniem pierwszej kaszki, ale czy 4ms 1tydz to nie zawcześnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że nie jest za wcześnie ale nie powiedziane, że jej kaszka posmakuje bo mój Adi np. nie lubi kaszek chyba, że w formie zagęstnika do mleczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Zadomowienie
|
Malinka- fotki boskie.
Madzia- współczuję zarówno choroby jak i powrotu dopracy. Jak sobie radzisz??? czy musiałaś iść do lekarza medycyny pracy??? Cytat:
![]() ![]() no ja właśnie też nie wiem jak z tą kaszką jest?? bardziej doświadczone mamusie, pomóżcie ![]() i załączam fotkę z soboty, byliśmy u teściów na ogródku i wygrzewałyśmy się na słońcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Wtajemniczenie
|
Ela w pracy na razie spoko
tak będę musiała do lekarza iść ale u mnie badania skończyły się w lutym to pewnie na dniach mnie wyslą zdjęcia fajowe fakt Malinko wyglądasz jak starsza siostra |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, moj tez piszczy...juz kilka tygodni, ale ostatnio w wozku na srodku ulicy daje sygnaly dzwiekowe... ![]() Ja mam 47 kg i chce wiecej...a nie chce byc wiecej... ![]() Cytat:
No to niezle....chociaz u mnie to bez 60-70 Euro nie ma co nawet wchodzic do fryzjera... ![]() Boskie minki!! ![]() Cytat:
Zrob test, co ma byc to i tak bedzie a tak przynajmniej bedzie wiadomo... ![]() Twoja malutka cudna! ![]() Fotki super! Chlopaki razem taaakie slodziaki ![]() Przyznaj sie, ile razy pytaja cie czy jestes siostra twoich smykow?? ![]() Bardzo ladnie!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja chcialam czekac z wprowdzaniem nowych pokarmow do 6 m-ca. Przez problemy z kupka zaczelismy 2 tyg wczesniej, ale jest ok. Poczekalabym jeszcze troszke ![]() Fotka super - relaks na calego ![]() Madziu duuuuzo zdrowka dla Grzesia ![]() My mielismy isc na spacerek, ale jedno kolo w wozku padlo wiec jestesmy przymusowo w domku... ![]() Moj synio ma dzisiaj na obiadek ziemniaczki + marchewke + wolowinke ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-04-06 o 13:24 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1062 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Aniulka może byś się napiła melisy, jak ja miałam te problemy z Wikim to mi bardzo pomagało, a doła masz też pewnie przez tą pogodę. A tymczasem trzymaj się babo i nie załamuj ![]() ![]() Malinko zazdraszam taka śliczna mama i synkowie. I jeszcze Kuba ![]() ![]() ![]() Asica Dominisia też urocza i ta karnacja tylko pozazdrościć ![]() Zebra fryzurka super ![]() Ela nie ma to jak słoneczko ![]() Madzia trzymam kciuki za Grzesia. Strasznie mi szkoda tego twojego maluszka ![]() I ja załącze fotkę z dzisiejszego szaleństwa na podłodze Załącznik 3009684 oraz drugą w kapeluszu dokładnie takim jaki tżt miał na głowie jak go poznałam ![]() Załącznik 3009685 |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Rozeznanie
|
kupiłam mojej niuni pieska, gąsieniczkę i zeberkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Zadomowienie
|
Madziu ucałuj od Nas Grzesia
![]() ![]() gissh gratulacje ![]() ![]() Aniulka może ta pogoda jest dobijająca ![]() ![]() Ola strasznie duzo za tego fryzjera ![]() zebra śliczne włoski ![]() Ela piękna pogoda |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za komplementy
![]() Elalank świetna fotka ![]() Katekatee ![]() A ja do tej pory z małym zawsze w czapusi a tu widzę, że Wy Eluś już bez... może też byśmy mogli jak będzie ładnie ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-06 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do czapeczki to my tez zawsze mamy, ale na ogrodzie było naprawdę ciepło, i nie było wiatru, więc zdjęłam Olce dosłownie na kilka minut ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanko co do mleka sztucznego ile można je trzymać w lodówce? bo zdaża mi się że mała mi całej butelki nie wypije
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
to moja przygoda z karmieniem chyba się już kończy. Młoda cały dzień dziś była nerwowa i wydaje mi się, że cały czas głodna, bo gdy próbowałam odciągnąć mleko po 3 godzinach, to prawie nic nie odciągnęłam
![]() ![]()
#1071 |
Zakorzenienie
|
Gucia 4,5 to naprawdę długo
![]() Maria modyfikowane można podać do godziny. Ale ja już po pól h jeśli nie zgłodnieje wylewam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Gratulacje dla Ciotki Gissh ![]() Madziu dla Grzesiulka zdrówka życzę ![]() Wszystkie dzieciaczki boskie, a Mamuśki śliczne jak zawsze ![]() Przyłażę z interesem, mianowicie wzięłam sobie na cel, kliknąć dzisiaj krzesełko do karmienia, bo mnie wkurza leżaczek ![]() Co sądzicie o tym? http://www.allegro.pl/item972567416_...karmienia.html
#1073 |
Zakorzenienie
|
Asicca moja to kruszynka i raczej duzo nie wazy, pewnie kolo 5,5 kg
![]() ![]() katee slodkosci ten Twoj Wikus ![]() Elalank i Malinka z dzieciaczkami wygladacie jak ich starsze siostry ![]() Gucia a czemu sie konczy?to ile po tych 3ech h odciagnelas?kurcze..Ty co zawsze tyle mleka mialas ![]() Ja mam cel: do 6ego miesiaca z karmieniem chce wyciagnac...widze te miny, ktore ciagle sie pytaja czy karmie piersia i sie bardzo dziwia ![]() ![]() Ja swoja Malutka ostro przestawiam, ale tez czasami lapie dola, ze moze tego mleka mam mniej ![]() ![]() ale dzis juz bylo jedzonko po 3,5h, po 2h, teraz tez minelo 2h, wiec uwazam za moj maly sukces od wzoraj, ze juz nie je co 1,5h... Brombi ja generalnie nakpierw patrze na wyglad, dopiero potem czytam czy krzeslko sie nada czy nie ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-04-06 o 16:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po tych 3 godzinach to odciągnęłam 30ml w ciągu 20 minut, a normalnie to odciągałam ok 80 z każdej piersi przez 15 min. Ale na razie jeszcze się nie dam i w tej chwili przystawiam młodą za każdym razem jak zaczyna marudzić. Wierzę, że to pomoże ![]() A tak swoją drogą to mam pytanie do mamuś już dłużej podających pokarmy stałe. 1. Ile wasze pociechy zjadają (ze słoiczka), 2. jak często, 3. ile mleka wypijają w ciągu dnia i 4. czy po posiłku podajecie herbatkę?
![]() |
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Domi ja też patrzę na wygląd i mnie się akurat podoba ale nie to niebieskie tylko to pomarańczowe z ptakiem
![]() Co do tego Twojego, to one wszystkie działają mniej więcej na tych samych zasadach ![]() ![]() Guciu to może być przez @ Czytałam na jakimś forum laktacyjnym dziewczyny pisały, że zawsze przed @ i w trakcie miały mniej pokarmu. ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
2. jeden na obiadek, pół słoiczka deserku ( na razie na tapecie jabłuszka) 3. Pije tyle co zawsze, tylko po obiadku ciągnie tylko minutkę, podejrzewam że po to by się napić, bo 4. nie chce pić herbatki, ani jabłka z melisą, ani malinowej, ani koperkowej ![]() ![]()
![]() |
#1076 |
Zadomowienie
|
no więc Brombi- ja sie nie wypowiadam na temat krzesełk, bo ja lubię takie pastelowe jak ja kupiłam
![]() ![]() ale to nie jest złe - nawet na nie też na początku okiem rzuciłam ![]() Domi- starsza siostra?? ![]() ![]() Gucia- ja długo nie karmię ze słoiczków, ale odpowiem ![]() 1.pół słoiczka 2. 1x dziennie 3. yyyyy............ ale chodzi ml zy ile razy cyca dostaje? 4. czasem herbatkę daję, a czasem cyca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Zakorzenienie
|
Dziołchy, ale mnie nie o wygląd chodzi, bo to rzecz gustu, myślałam, że może mi doradzicie czy ma wszystkie potrzebne funkcje, czy może czegoś brakuje albo coś w tym stylu
![]() Eluś, Twoje ładne jest, ale ja nie chcę nakładki, tylko normalne krzesełko ![]()
#1078 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na razie nie mam zadnych problemow, odpukać, dalej mi tryska mleko, ale wiecie już coraz częściej myślę że powoli trzeba będzie zamykac ten interes tzn 5, 6 m-c i raczej koniec. Szczerze? Jakoś nie usmiecha mi sie dłużej karmić. Jestem wyrodną matką? U nas Święta bardzo intensywne. Chrzciny się udaly, pogoda dopisala, ksiądz palnął fajne krotkie kazanie, rodzinka spox, tak ze bardzo pozytywnie. Po imprezie wszyscy rozjechali sie jak to w święta odpoczywac, a do nas wieczorem przyszli chrześni i zrobilismy sobie małą imprezkę ![]() ![]() Fotki fajne, foteliki wszystkei mi si,ę podobają ![]() ![]() Gucia, Twoje problemy to na bank przez @. Unormuje sie ![]()
![]() |
#1079 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do uslug ![]() Tylko jak chcesz, zeby sie maly obracal to nie kladz go na zbyt miekkim, bo wtedy trudniej idzie... ![]() Ale z tego twojego synia blondynek boski! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
1. 1 sloiczek...czasami jak nie smakuje to mniej a i tak polowa laduje wszedzie wokol... ![]() 2. konkretny obiadek kolo 12-13 i potem deserek kolo 17. I jeszcze cos, co chce nowego wyprobowac daje kolo 10, ale to tak 2 lyzeczki tylko, zeby zobaczyc reakcje... 3. mleko daje tak jak zawsze, wypija ile chce - czasami wiecej czasami mniej 4. podaje podaje, ale nie chce moja wredota mala i pluje na mnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja powiem szczerze tak - bardzo lubilam karmic malego, mimo jakichs tam trudnosci sprawialo mi to po prostu przyjemnosc. Ale teraz, po prawie 6 miesiacach - na "zyczenie" synka, bo to on nie chce pic piersi a ja mam dosc odciagania i ciaglych zatorow - juz odchodzimy od karmienia piersia i...troche czuje, ze odzylam...moge w koncu jesc co i kiedy chce, nie musze 6 razy dziennie wyskakiwac z bluzki itp. Bardzo podobala mi sie przygoda z karmieniem naturalnym, ale mysle sobie, ze tak jak kazda rzecz, trzeba ja kiedys zakonczyc - przeraza mnie widok nieco wiekszych maluchow ciagacych mamy za bluzki, zeby "daly cyca"... ![]()
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno najważniejsze pierwsze pół roku. Ja bym chciała dłużej, zwłaszcza że im więcej pokarmów stałych będzie jadł, tym mniej będzie cycował. Potem to pewnie tylko rano i wieczorem, tak by mi pasowało i mogę ciągnąć do końca roku ![]() Tak myślę nad tymi krzesełkami i chyba zdecyduję się jednak na to, które pierwsze chciałam. Zielone albo kremowo - brązowe ![]() http://www.allegro.pl/item972594983_...tisy_pepe.html To z ptakiem mi się podoba, ale mam wrażenie, że złożone będzie więcej miejsca zajmować, tylko że z kolei wydaje mi się bardziej stabilne niż to pepe ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-04-06 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.