"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 12:25   #1141
e_rosa
Raczkowanie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Współczuję. Ja sama nie wiem, co ze mną będzie jeszcze... Ale jestem prawie pewna, że ona mi powiedziała, że to TSH mam za niskie... Wynosi 1,46.

[/FONT]
nie jestem lekarzem ale chyba wynik 1,46 jest ok. Ja robiłam tsh sama jeszcze przezd pierwszą wizytą u gina, tak z ciekawości bo już bardzo dawno nie miałam badań robionych i na pierwszej wizycie pokazałam jej te badania , nawet sobie do karty poprzepisywała niektóre wyniki i nic nie mówiła żeby coś było nie tak a wynik mam 1,27, norma jest 0,4-4

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

A ja to dziś mam takigo lenia, nic mi się nie chce i chyba tylko obiad zrobie i sobie wszytko odpuszcze, chyba ciśnienie jakieś dziwne, chętnie bym poszła spać
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:33   #1142
Timii
Rozeznanie

Unhappy Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

drogie dziewczyny,

ja Was niestety opuszczam, serduszko juz nie bije
zycze wszystkim przyszlym mamom samych radosnych chwil
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:52   #1143
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
drogie dziewczyny,

tak mi przykro to straszne, trzymaj się kochana

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:09   #1144
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
drogie dziewczyny,

przykro mi bardzo Timii trzymaj się mocno

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:15   #1145
dewi
Rozeznanie

Cytat:
[FONT=Arial]

Kilka rzeczy nie daje mi spokoju:
- dlaczego moja ginekolog nie kazała mojemu mężowi zrobić tesy grupy krwi (ja mam '0' Rh+);
- po co właściwie mam iść do internisty;
- po co jej jakaś informacja od stomatologa (ja aktualnie chodzę cały czas, bo sobie zaniedbałam dwa lata i skutki są).

Poza tym jakoś kiepski humor mam.
z tym konfliktem nie pomogę bo ja mam rh -
Do internisty nie wiem po co...
Do stomatologa to raczej standard... takie sa wymagania

Cytat:
drogie dziewczyny,

strasznie mi przykro...
Stary 2010-06-18, 13:47   #1146
sylfiaaa
Zadomowienie

Witam się weekendowo
Cytat:
Ja też pracuję w szkole, ale zdecydowanie odpuszczam... Kilka sprawozdań będę musiała pewnie mailowo przesłać, ale to tyle. Moje zdrowie i zdrowie dziecka przede wszystkim...
Ja też pracuje w zawodzie n-la ale z młodszymi dziećmi

Cytat:
Napisane przez Edi581 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam pytanie czy o którejś wystąpiło brązowe plamienie w pierwszych tygodniach? Wczoraj wieczorem jak poszłam siusiu to na papierze toaletowym zostały takie ciemne brązowe plamy. Potem latałam co chwilę sprawdzać i w pewnym momencie na papierze został taki kawałek jakby śluzu (bardzo brązowy - nie koloru krwi) wielkości 1/3 zapałki . Strasznie się zdenerwowałam. aha, i plamienie tylko przy podcieraniu widać, podpaska jest czyściutka. I postanowiłam, że pójdę dzisiaj do mojej ginki. Ale rano plamienia już prawie nie ma. Teraz od rana byłam chyba z 5 razy sprawdzać. I za każdym razem jest czysto. Dodam, że wizytę mam na wtorek zaplanowaną i nie wiem, czy iść dzisiaj czy poczekać do wtorku
Koniecznie idź do lekarza !!
Ja zignorowałam, je z pierwszej ciązy z niewiedzy że coś może być nie tak i skończyło się poronieniem Uciekaj raz dwa na pewno da Ci duphaston albo luteine.

Timii wiem co czujesz.............. przykro mi, trzymaj się !

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 14:04   #1147
mila24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz

[FONT=Arial
- dlaczego moja ginekolog nie kazała mojemu mężowi zrobić tesy grupy krwi (ja mam '0' Rh+);
- po co jej jakaś informacja od stomatologa (ja aktualnie chodzę cały czas, bo sobie zaniedbałam dwa lata i skutki są).

Poza tym jakoś kiepski humor mam. [/FONT]
Jezeli masz Rh+ to gr krwi TZ nie ma znaczenia, obojetnie jaka by mial konfliktu nie bedzie, nie wiem po co do internisty, pewnie zeby potwierdzic ze jestes zupelnie zdrowa

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
drogie dziewczyny,

bardzo mi przykro... trzymaj sie dzielnie

Dziewczyny, trzymajcie kciuki lece na USG.

Edytowane przez mila24
Czas edycji: 2010-06-18 o 14:05
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 14:14   #1148
SzAnGaLa
BAN stały

GG do SzAnGaLa

WITAJCIE DZIEWCZYNY.
ehh w dniu 16.06 do planowanych zakupów nie doszło, bo schodząc rano w domku po schodach spadłam z nich, każdy stopień ma odznaczony na pośladkach, żebrach i ręku. rozbolał mnie brzuch, więc mąż mnie w te pędy zawiózł do szpitala, od razu skierowanie, izba przyjęć i rozpoznanie : poronienie zagrażające. ufff tyle strachu się najadłam, 3 usg dowcipne pełne obaw, leki na podtrzymanie...ale skończyło się pomyslnie i jestem już w domu, w swoim łóżku na usg dowiedziałam się, że to dokładnie 5 tydz.3 dzień i jest widoczny pęcherzyk ciążowy wielkości 8 mm. nic poza tym nie było widać, całe szczęście, że lekarzem prowadzącym w szpiatalu był ginekolog do którego się zapisałam, wizytę przesunął z 23 na 1 lipca, powiedział,że mam brać tabletki, odpoczywać, żeby dzidzia spokojnie rosła.
Mam nadzieje, że 1 lipca zobacze juz serduszko mojej kruszynki.
pozdrawiam serdecznie.
p.s. timii przykro mi.
SzAnGaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 14:16   #1149
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
nie jestem lekarzem ale chyba wynik 1,46 jest ok. Ja robiłam tsh sama jeszcze przezd pierwszą wizytą u gina, tak z ciekawości bo już bardzo dawno nie miałam badań robionych i na pierwszej wizycie pokazałam jej te badania , nawet sobie do karty poprzepisywała niektóre wyniki i nic nie mówiła żeby coś było nie tak a wynik mam 1,27, norma jest 0,4-4
(...)
Wiem, ale moja ginekolog zawsze powtarza, że normy nie obejmują ciężarnych. Wg moich informacji normy są nawet szersze: 0,27 do 4,2.

Cytat:
drogie dziewczyny,

Tak mi przykro... Zdaję sobie sprawę, że to żadna pociecha, ale trzymaj się ciepło!

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
z tym konfliktem nie pomogę bo ja mam rh -
Do internisty nie wiem po co...
Do stomatologa to raczej standard... takie sa wymagania

strasznie mi przykro...
Ale co mi ten stomatolog pomoże? Ma mi coś w kartę wpisać, czy jak? Bo okulista to rozumiem, nawet wybieram się jesienią na kontrolę.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 14:49   #1150
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
oj, na mnie TŻ ostatnio działa jak płachta na byka. Denerwuje mnie, że jakby zapomina o moim stanie, choć parę dni temu mówiłam Mu, że mogę być bardziej nerwowa i wyczulona na wszystko, bo to związane jest z tymi wszystkimi zmianami jakie we mnie zachodzą, a On...przestał być po prostu wyrozumiały i jakby tego nie rozumie

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Gratuluje Rocznicy!
...i tego, że wytrzymujecie tyle czasu bez większych kłótni, u mnie by to nie przeszło
dziekuje wlasnie to czuje ze On mnie nie rozumie

Cytat:
drogie dziewczyny,

strasznie mi przykro trzymaj sie;(

Cytat:
Napisane przez SzAnGaLa Pokaż wiadomość
WITAJCIE DZIEWCZYNY.
ehh w dniu 16.06 do planowanych zakupów nie doszło, bo schodząc rano w domku po schodach spadłam z nich, każdy stopień ma odznaczony na pośladkach, żebrach i ręku. rozbolał mnie brzuch, więc mąż mnie w te pędy zawiózł do szpitala, od razu skierowanie, izba przyjęć i rozpoznanie : poronienie zagrażające. ufff tyle strachu się najadłam, 3 usg dowcipne pełne obaw, leki na podtrzymanie...ale skończyło się pomyslnie i jestem już w domu, w swoim łóżku na usg dowiedziałam się, że to dokładnie 5 tydz.3 dzień i jest widoczny pęcherzyk ciążowy wielkości 8 mm. nic poza tym nie było widać, całe szczęście, że lekarzem prowadzącym w szpiatalu był ginekolog do którego się zapisałam, wizytę przesunął z 23 na 1 lipca, powiedział,że mam brać tabletki, odpoczywać, żeby dzidzia spokojnie rosła.
pozdrawiam serdecznie.
p.s. timii przykro mi.
OOOJj to uwazaj na siebie...kobietkoo

U mnie Nudy laski nadla jestem jakas zla w srodku i woogle dzis caly dzien spalam masakra

Sorki ze marudze;
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 14:51   #1151
Aliszcze
Zakorzenienie

SzAnGaLa, uważaj na siebie!! odpoczywaj i unikaj schodów!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 15:24   #1152
vilya
Zadomowienie

Stomatolog, dlatego, że nie leczone zęby moga byc źródłem infekcji a ponadto w czasie ciąży zęby się szybciej i łatwiej psują z uwagi na duże zużycie wapnia.
Co do konfliktu to też myślałam, ze tylko o RH chodzi ale poczytałam i rzeczywiście kobieta która ma grupę 0 Rh + również może być objęta konfliktem serologicznym jeżeli ojciec dziecka ma inną grupę krwi. Może powinnaś podkreślić na kolejnej wizycie jaką masz grupę krwi i zapytać się czy to jest bezpieczne bo czytałaś, że może być z tym problem. Wtedy lekarz powie ci jakie jest jego zdanie. Gdyby twierdził, że wszystko ok to chyba skonsultowałabym sie z innym lekarzem i w razie czego zmieniła obecnego.
Do internisty, zeby osłuchał, opukał, czy jesteś zdrowa, posłucha też czy serce prawidłowo bije i nie ma żadnych szmerów w nim.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 16:16   #1153
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:

Poza tym jakoś kiepski humor mam.
1. ja mam te samą grupę krwi,
kilku ginów mi powiedziało, że konflikt w grę nie wchodzi
jaką ma mąż nie wiemy do dziś
2. internista ma przebadać ogólnie, stomatolog sprawdzić zęby
też byłam u obu w pierwszej ciąży
w drugiej na razie zaliczyłam internistę, dentysty się boję (bo w pierwszej leczył mi zęba bez znieczulenia- nigdy więcej!!!)
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 16:21   #1154
vilya
Zadomowienie

http://www.fozik.pl/poradnik/251/Kon...20serologiczny

"Do konfliktu serologicznego może dojść w przypadku istnienia niezgodności serologicznej pomiędzy rodzicami dziecka. Gdy przyszła mama ma grupę krwi Rh ujemną a ojciec dziecka Rh dodatnią to mówi się wówczas o istnieniu tzw. niezgodności serologicznej. Do konfliktu serologicznego dochodzi wówczas, gdy dziecko odziedziczy Rh ojca i jego krwinki w czasie ciąży przenikną do krwioobiegu matki. Dochodzi do tej sytuacji najczęściej podczas porodu lub poronienia. Wówczas organizm matki zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciwko krwinkom płodu. Do konfliktu bardzo rzadko dochodzi podczas pierwszej ciąży, gdyż organizm matki nie posiada jeszcze tych przeciwciał. W pierwszej ciąży konflikt może pojawić się w sporadycznych przypadkach. Najczęściej przyczyną jest przebyte niezauważone przez kobietę poronienie zarodka o dodatnim czynniku Rh, zabiegi wykonane podczas ciąży tj, amniopunkcja, kordocenteza czy inne, incydenty krwawień podczas ciąży. Wytworzone przeciwciała stają się groźne najczęściej w kolejnej ciąży i mogą doprowadzić do choroby hemolitycznej u noworodka pod warunkiem, iż dziecko ponownie odziedziczyło dodatni czynnik Rh. Konflikt może doprowadzić do silnej niedokrwistości u płodu a w konsekwencji nawet do jego obumarcia. Konflikt serologiczny może dotyczyć nie tylko czynnika Rh, ale również grup głównych czy rzadkich grup krwi. Może pojawić się, gdy matka ma grupę krwi np. 0 a dziecko dziedziczy A lub B."

i jeszcze :
http://www.ciaza.ebrzuszek.pl/index....576&Itemid=116

"Konflikt w grupach głównych
Występuje w przypadku, gdy płód odziedziczył grupę krwi od ojca A, B lub AB w przypadku grupy krwi matki O. W każdym przypadku niezgodności grupowej przyszłych rodziców, zwłaszcza w przypadku kobiet ciężarnych mających grupę O, a mężczyzn grupy AB, A lub B, w przebiegu ciąży powinno systematycznie określać się miano izoglutynin, których wzrost może być sygnałem o możliwości konfliktu w grupach głównych."

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-06-18 o 16:26
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 16:32   #1155
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość

Gabriella, mnie też dopadły problemyz cerą, właśnie paraduję z ogromnym prycholem na policzku:m ad:

CZyli też nie jestem sama nie wiem jak Was, ale mnie normalnie wysypało strasznie staram się nie "gmerać" ale nie mogę się opanować swoją drogą...wszystko mi dziś leci z rąk, mega wariactwo
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 16:49   #1156
Katarina89
Raczkowanie

Hejka dziewuszki ^^
Ja dalej u mojego TŻta. Teraz siedzę sama, bo on w pracy, a teściowie pojechali sobie na wieś na jakiś tydzień, także z TŻtem mamy wolne mieszkanko
W poniedziałek idziemy pierwszy raz razem do gina, nie mogę się doczekać aż mój TŻ zobaczy jak serduszko bije, bo "zdjęciem" jest zachwycony i ciągle wszystkim by się tylko nim chwalił.

Co do problemów z cerą, to mi też ciągle coś wyskakuje :/ a przed ciążą nie miałam z tym większych problemów...
Stary 2010-06-18, 16:57   #1157
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
WITAJCIE DZIEWCZYNY.
ehh w dniu 16.06 do planowanych zakupów nie doszło, bo schodząc rano w domku po schodach spadłam z nich, każdy stopień ma odznaczony na pośladkach, żebrach i ręku. rozbolał mnie brzuch, więc mąż mnie w te pędy zawiózł do szpitala, od razu skierowanie, izba przyjęć i rozpoznanie : poronienie zagrażające. ufff tyle strachu się najadłam, 3 usg dowcipne pełne obaw, leki na podtrzymanie...ale skończyło się pomyslnie i jestem już w domu, w swoim łóżku na usg dowiedziałam się, że to dokładnie 5 tydz.3 ęzień i jest widoczny pęcherzyk ciążowy wielkości 8 mm. nic poza tym nie było widać, całe szczęście, że lekarzem prowadzącym w szpiatalu był ginekolog do którego się zapisałam, wizytę przesunął z 23 na 1 lipca, powiedział,że mam brać tabletki, odpoczywać, żeby dzidzia spokojnie rosła.
pozdrawiam serdecznie.
p.s. timii przykro mi.
ojej no to masz szczęście w nieszczęśiu. Dużo teraz odpoczywaj

Dziewczynki mam dla Was coś nt wyborów prezydenckich
Obejrzyjcie sobie pana Janusza Korwina Mikke do końca
W tv tego nie widziałam
http://www.wykop.pl/link/387476/najn...rach-spot-jkm/

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 18:09   #1158
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
3 lata to ttylko malzenstwo, lacznie 7 lat mamy sposoby na siebie
dosttalam pieknego storczyka i lody z bita smietana

dziewczyny jak wizyte mam dopiero 7 lioca to kiedy et badania zrobic? starzy np tydzien przed??

Gosiaczek ja robiłąm tydzien wcześniej badania

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gosiaczek
gratuluje rocznicy i wszystkiego naj! kolejnych lat bez kłótni

My w październiku będziemy obchodzić 3 rocznicę a w sumie to już 8 lat razem bywa różnie bo ja to nerwowa jestem a TZ nieustępliwy, ale w ciąży stara się bardzo-ja z resztą też i na razie bez większych scysji

wyniki ja z reguły robię tydzień przed wizytą.

a wczoraj w szafie odkopałam 2 opakowania śpioszków, ktore kiedyś przywiozłam z Anglii - to już coś mam dla dzidzi

będę się dziś wygrzewać na słonku pod parasolem ofkors

miłego dnia!
Malinka u Nas też w pażdzierniku ale 4 rocznica , a jesteśmy już ze sobą 7 lat

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
drogie dziewczyny,

TIMII bardzo mi jest przykro, wiem co czujesz
Trzymaj sie Kochana

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
WITAJCIE DZIEWCZYNY.
pozdrawiam serdecznie.
p.s. timii przykro mi.

Szangala , jejku jak dobrze że nic sie nie stało
Teraz lez i niech maleństwo rośnie zdrowe

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 18:20   #1159
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
CZyli też nie jestem sama nie wiem jak Was, ale mnie normalnie wysypało strasznie staram się nie "gmerać" ale nie mogę się opanować swoją drogą...wszystko mi dziś leci z rąk, mega wariactwo
ehhh ja też ostatnio miałam mega problemy z cerą. wyleczyłam ją sudocremem i jak na razie mam spokój, mam też skłonności do nadmiernego oczyszczania cery z wszelkich krostek, grudek itp....walczę z tym ciągle wrrr

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 19:15   #1160
Edi581
Przyczajenie

Hejka, wróciłam niedawno od ginki. Nie wiadomo skąd to plamienie, bo wszystko jest w porządku. Dostałam luteinę i nospę i za tydzień na kontrolę. I dała mi tydzień L4, żebym sobie poleżała i odpoczęła
I na USG było widać jak bije serducho kruszynce : love:
dostałam zdjęcie dla męża
Edi581 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 19:16   #1161
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edi581 Pokaż wiadomość
Hejka, wróciłam niedawno od ginki. Nie wiadomo skąd to plamienie, bo wszystko jest w porządku. Dostałam luteinę i nospę i za tydzień na kontrolę. I dała mi tydzień L4, żebym sobie poleżała i odpoczęła
I na USG było widać jak bije serducho kruszynce : love:
dostałam zdjęcie dla męża

Bardzo sie ciesze że wszystko ok.
My też prosimy o foto maluszka

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2010-06-18, 19:34   #1162
gabriellao0
Zakorzenienie

w pierwszej ciąży gin mi dawał nagrane całe usg (miałam u niego robione trzy w 9 i 20 i 36 tygodniu)
teraz mam tylko wydruki-fotki
szkoda
Stary 2010-06-18, 20:27   #1163
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
w pierwszej ciąży gin mi dawał nagrane całe usg (miałam u niego robione trzy w 9 i 20 i 36 tygodniu)
teraz mam tylko wydruki-fotki
szkoda

A chodzisz do tego samego czy innego??

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2010-06-18, 20:33   #1164
mallinka
Zadomowienie

Timii strasznie mi przykro trzymaj sie ciepło

Szangalaga co za przygoda uważaj na siebie! i wypoczywaj teraz

ja dziś robie porządki w szafie-chowam rzeczy, których przez najbliższy rok nie założę mam miejsce na nowe..

a co do konfliktu serologicznego to mi lekarz powiedziała że w 1 ciąży konflikt nie występuje...

idę już spać - bardzo się dziś zmęczyłam tymi porządkami...
do jutra!

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 06:49   #1165
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
A chodzisz do tego samego czy innego??
do innego niestety
poprzedniego mogą zamknąć do więzienia niestety
nie sądzę, ale jakby co to nie chce w połowie ciąży bez gina zostać
Stary 2010-06-19, 07:56   #1166
dżiza
Raczkowanie

Cytat:

Współczuję. Ja sama nie wiem, co ze mną będzie jeszcze... Ale jestem prawie pewna, że ona mi powiedziała, że to TSH mam za niskie... Wynosi 1,46.
To napewno jest dobry wynik! Normy dla ciężarnych są inne, ale jeśli chodzi o tsh to właśnie niższe - tak jak mówiłam- do max. 2-2,5. Jestem świeżo po wizycie u endoktrynologa, więc to pewne informacje, a zresztą sprawdź sobie w necie ile wynoszą normy tsh dla kobiet w ciąży. Tak więc spokojnie.

Ja od dziś biorę leki, ale ponoć moje wyniki nie są złe. Teraz tylko się zastanawiam czy nie zrobić wcześniej niż 30.06 usg, żeby się uspokoić czy wszystko ok.

Timii - strasznie, strasznie mi przykro - to bardzo, bardzo smutne.
dżiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 08:24   #1167
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

a co do konfliktu serologicznego to mi lekarz powiedziała że w 1 ciąży konflikt nie występuje...
"Gen (geny) odpowiedzialny za grupę Rh(+) powoduje ,,powstanie'' na powierzchni krwinki białkowego znacznika(ów). Ten znacznik informuje organizm i jego układ odpornościowy ..,,to jest moja krwinka''. Osoba z gupą krwi Rh (-) nie ma znacznika białkowego na powierzchni krwinki i każdą krwinkę ze znacznikiem Rh(+) rozpoznaje jako obcą. Jeśli matka ma Rh(-)a układ wymiany w łożysku nie jest zbyt ,,szczelny'' to krwinki dziecka RH(+) mogą się przedostać do krwi matki i tam zostają rozpoznane jako obce. Jeśli obce to trzeba je zniszczyć (Tak samo rozpoznaje organizm np. wirusy). Organizm matki ,,uczy się wytwarzać przeciwciała a krew dziecka działa trochę jak szczepionka. Najczęściej ,,matce nie starcza czasu'' by uszkodzić krwinki pierwszego dziecka bo bariera łożyskowa jest jednak dosyć szczelna. Gdy nie zapobiegamy temu, to przy następnej ciąży, jeśli jest z konfliktem Rh układ odpornościowy matki jest już gotowy do walki z obcymi krwinkami"

Timii - współczuję Ci bardzo, też już to przeżyłam, więc rozumiem Cię i Twój ból doskonale. Trzymaj się mocno...

Edytowane przez kma1982
Czas edycji: 2010-06-19 o 08:26
kma1982 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 08:44   #1168
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dżiza Pokaż wiadomość
To napewno jest dobry wynik! Normy dla ciężarnych są inne, ale jeśli chodzi o tsh to właśnie niższe - tak jak mówiłam- do max. 2-2,5. Jestem świeżo po wizycie u endoktrynologa, więc to pewne informacje, a zresztą sprawdź sobie w necie ile wynoszą normy tsh dla kobiet w ciąży. Tak więc spokojnie.

Ja od dziś biorę leki, ale ponoć moje wyniki nie są złe. Teraz tylko się zastanawiam czy nie zrobić wcześniej niż 30.06 usg, żeby się uspokoić czy wszystko ok.

Timii - strasznie, strasznie mi przykro - to bardzo, bardzo smutne.
Wszystko okaże się jak zrobię w końcu te nowe badania, ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok... Jak robiłam za pierwszym razem to już musiałam być w ciąży.
Cytat:
ehhh ja też ostatnio miałam mega problemy z cerą. wyleczyłam ją sudocremem i jak na razie mam spokój, mam też skłonności do nadmiernego oczyszczania cery z wszelkich krostek, grudek itp....walczę z tym ciągle wrrr

Mam dwa otwarte opakowania Sudocremu, ale jakoś nie mam odwagi zastosować go na twarz... Wydaje mi się okropnie ciężki.

Co do konfliktu serologicznego - muszę poprosić męża, żeby dał się pokłuć. Jestem ciekawa, jaką ma grupę, a z tego co wiem, to na pewno nie '0'. Prawdopodobnie 'A'. Tak sobie myślę, że ostatecznie takie badanie warto mieć i nosić gdzieś przy sobie...
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 09:05   #1169
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
do innego niestety
poprzedniego mogą zamknąć do więzienia niestety
nie sądzę, ale jakby co to nie chce w połowie ciąży bez gina zostać

a co on takiego zrobił, że grozi mu więzienie?

Stary 2010-06-19, 10:03   #1170
achaia
Raczkowanie

Witam weekendowo

Zaczęłam popijać po troszku melisę i miętkę i nie chcę zapeszać, ale chyba w końcu moje problemy trawienne hihi mijają U mnie to były nie tyle mdłości ile rewolucje jelitowe

Kma1982 - hehe to obie takie strachulce jesteśmy teraz jeszcze zauważyłam że np podczas jazdy samochodem jak sa np jakieś wyboje to jakby kurczę się dookoła brzuszka instynktownie

Cytat:

Trochę zazdroszczę tym przyszłym mamom, które mogą jeszcze chodzić do pracy. Ja siedzę w domu, w którym nawet nie mogę posprzątać porządnie.
Ja też zazdraszczam staram się jak najwięcej polegiwać bo dla fasolki wszystko ale lekko nie jest zwłaszcza ze fizycznie czuje się dobrze i mogłabym non stop śmigać na szmacie bo mi się czyścioch straszny załączył

Cytat:
drogie dziewczyny,

Współczuję bardzo

Cytat:
WITAJCIE DZIEWCZYNY.
pozdrawiam serdecznie.
p.s. timii przykro mi.
OMG!!! Jak dobrze że nic się Wam nie stało!!! To teraz odpoczywanko i żadnych schodów

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
Cytat:
Ja niestety też mogę dołączyć do tego grona Już dawno nie miałam tak paskudnej cery Same grudki i krostki. Próbowałam sudocremu ale u mnie jakoś rewelacji nie zdziałał choć pokładałam w nim nadzieje bo boje się stosować inne specyfiki. Tak więc teraz nakładam go punktowo na co wieksze okazy a grudki zostawiam same sobie A wiecie może czy peelingi enzymatyczne można stosować?? Bo upatrzyłam sobie Ziaje Pro enzymatyczną na KWC i nie wiem czy mogę. A chcę choć troche tą cere oczyścić bo dodatkowo taka jakby sucha sie do tego zrobila
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości