|
|
#1141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Shih Tzu cz. III
Cytat:
Jak z nim wychodzimy po nocy pierwszy raz to tak długo sika. A wcześniej tak nie było - robił kilka krótkich i biegł do domu.
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze kurteczka zimowa i pelerynka na deszcz. Julka obrażona, nawet nie chciała na mnie spojrzeć. Przeszło jej, jak wyniosłam szmatki z powrotem do piwnicy
|
|
|
|
#1143 |
|
BAN stały
|
EWA - ja bym poszła z nim do weta , te długie sikanie dziwne.
ELIS - ciuszki świetne szkoda że panna nie lubi ich ![]() |
|
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie pomyślałam że to może być coś z nerkami, ale on tak to zaczął nagle i napewno się nie przeziębił. Zdrugiej strony pomyślałam że może jak juz wcześniej wspominałyście że mu sie coś przestawiło
zadzwonie dziś do weta i sie umowie wrazie czego. Zbadamy. A co mam zrobić jak dalej bedzie mi sikał w domu??? Znów uczyć jak szczeniaczka??? :/ |
|
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj poprzedni pies miał właśnie piasek w pęcherzu który powodował stan zapalny. |
|
|
|
|
#1146 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No nie ma co spekulować , my wetami nie jesteśmy. Idz do weta i wszystko opowiedz - niech szuka przyczyny . |
|
|
|
|
#1147 |
|
Rozeznanie
|
Czesc wszystkim... nie bylo mnie kilka dni tu na forum, wiec chcialam powiedziec ze Monia, twoja pupilkowa rodzinka jest przes fajna
![]() Elis ciuszki naprawde superanckie uszylas. Ja postanowilam ze w tym roku na zime tez kupie nesi takie wdzianko ortalionowe na snieg bo tez zawsze byla tak ulepiona sniegiem ze wygladala jak balwan...zawsze po takim spacerze musialam jak wkladac pod wode bo te kule sniegowe nie chcialy sie roztopic. No wiec w tym roku musze jej sprawic takie wdzianko
|
|
|
|
#1148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to ja jestem chetna i mam pytanie do wszystkich a szczególnie do winogronka JAK SOBIE PORADZIĆ Z PRZEBARWIENIEM NA BRODZIE I LEKKO NA PYSZCZKU WYSTAWA ZA MIESAIC A TU MI TAKA NIESPODZIADKE PEDRUŚ ZROBIŁ ![]() PRZEBARWIENIE JEST OD SUCHEJ KARMY |
|
|
|
|
#1149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak coś pomieszałam to dziewczyny proszę o wyprostowanie ![]() Julitka ty masz hawańczyka nie ? |
|
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Winogronku, nie pomieszałaś
![]() Niestety z przebarwieniami jest tak że lepiej im zapobiegać, czyli myć mordkę po jedzeniu, często osuszać po piciu czy deszczowym spacerze. Taką desperacją jest wybielenie wąsów po prostu wodą utlenioną, ale to doraźnie bo wiadomo że to wysusza. Swoją drogą to chyba nie jest aż tak wielkie przebarwienie bo to nie robi się z dnia na dzień myślę że sędziowie przymkną oko w końcu to zwierze które żyje w normalnym środowisku a nie siedzi w klatce a jak nie to istnieją przecież kosmetyki maskujące .
|
|
|
|
#1151 | |
|
Raczkowanie
|
Zgadza sie biały hawańczyk
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
a te kosmetyki maskujace jakie masz na mysli coprawda jest tego sporo ale cos skutecznego bym chiała...ta woda bedzie ostatnia deska ratunku
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
No tutaj niestety nie popiszę się wiedzą bo nie mam wystawowego psiaka więc jakieś tam drobne przebarwienia mi nie przeszkadzają
i nie znam się na tych maskujących kosmetykach |
|
|
|
#1153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę że nikt Ci tu nie napisze więcej niż na shihtzakowym forum.
Najlepiej narkoza wziewna ale to już wiesz i nie martw się wet wiec oc robi skoro sam zalecił taki zabieg, master jest młodym pieskiem więc i silnym i na pewno wszystko pójdzie ok.To jest najlepsze wyjście bo wyobraź sobie jak by z tym jąderkiem zaczęło coś się dziać i przerzuciło by się na inne narządy? Suczkom też się rozcina brzuszek przy sterylce jest tu kilka dziewczyn które to przeżyły, niektóre całkiem świeżo ![]() Nie mogę powiedzieć że masz się nie martwić bo sama bym się martwiła, ale musisz być dobrej myśli Wszystko będzie ok
|
|
|
|
#1155 | |
|
Raczkowanie
|
No, ja też przegięłam :-( Zapuściłam moją Julę. Jak patrzę na fotki sprzed roku - wąsidła czyste, bielutkie, a teraz też zbrązowiały
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
pobawiłam się
Julka i Tobi
|
|
|
|
#1157 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1159 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Rozeznanie
|
stalo sie... oszalalam na punkcie moje psiaka
|
|
|
|
#1161 |
|
Rozeznanie
|
Monia dzieki za wstawienie tych fotek. Ale kochane slodziaki
Jak super wygladaja jak spia wszyscy razem A jeden spi w pampersie ?
|
|
|
|
#1162 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- No i bardzo się cieszę ! Pieski to naprawde szalenie wdzięczne istoty , za odrobinke zainteresowania i opieki oddadzą całego siebie i kochać człowieka będą bezgraniczna i bezinteresowna miłością . Ja bez niech nie wyobrażam sobie życia ! |
|
|
|
|
#1163 |
|
Rozeznanie
|
haha slodkie te twoje pieseczki Monia
|
|
|
|
#1164 |
|
Raczkowanie
|
Swietne zdjecia
... ale ktory to Tobi a ktora Julcia? ![]() ![]() Monia psiaki przeslodziaki, naprawde cudnie wszystkie razem wygladaja
|
#1165 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez monika733 Czas edycji: 2010-10-06 o 22:30 |
|
|
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
Monika fajna gromadka hehe, pewnie wesoło macie
a Tobi z Julką faktycznie podobni hehe i takie same pozy
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Dawno się nie udzielałam, ale czytam cały czas co piszecie.Chciałam wam powiedzieć, że wczoraj wieczorem dostałam shih tzu, mało nie zemdlałam gdy go zobaczyłam. Troche go pozabawiałam i znów zaczęłam usypiać, a ten gdy to zobaczył zaczął mnie całować po całej twarzy, więc położyłam go na podłodze i załatwił się na szmatce, a później znów luluać poszliśmy. Przyznam, że co jakiś czas podchrapuje, ale mi to nie przeszkadza. Około 7 znów mnie oobudził, bo był głodny. Dostał jeść, załatwił się troche później za mną pochodził i obserwował dom. Z owczarkiem moich rodziców spotkał się wczoraj i był tylko obserwowany, ale dziś przy śniadanku też. Drugi pies na szczęście nie przejawia agresji, tylko ciekawość. W sumie nie miała nigdy kontaktu ze szczeniakiem, więc się jej nie dziwie.Teraz maluch słodziutko śpi na moim łóżku, a ja go co jakiś czas obserwuje. Chciałam wam jeszcze powiedzieć, że jest w trakcie wymiany ząbków i nie ma na dole zębów, przez co wygląda bardzo śmiesznie. Wychodzić z nim będe mogła dopiero 27 października, już się nie moge dzoczekać ![]() Mam nadzieje, że będzie wam się chciało to całe przeczytać . PS. śliczne macie psiaki |
|
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinnley wstaw fote i się pochwal słodziakiem
|
|
|
|
#1169 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym ale nie umiem
|
|
|
|
#1170 |
|
BAN stały
|
Jak otworzysz nowe okno do pisania postu na dole na tle pomarańczowym szukaj napisu : Zarządzaj załącznikami - klinkij - otworzy sie onko do wyszukiwania zdjęć, klikasz na przeglądaj i tu musisz wiedzieć gdzie masz zapisane interesujące Ciebie zdjątko. Kolejnie klikasz na pomarańczowe okno : Załaduj i tu czekasz ( może to potrwać nawet bo 3 min) po czym zamykasz to okno pomarańczowym przyciskiem i na głównym znowu pomarańczowe pole z Wyślij wiadomość
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

Jak z nim wychodzimy po nocy pierwszy raz to tak długo sika. A wcześniej tak nie było - robił kilka krótkich i biegł do domu.

to ja jestem chetna 

i teraz ja się strasznie boję na to zdecydować, bo to narkoza i wogóle. powiedziała, że może nawet być tak, że będzie trzeba mu brzuch rozcinać, bo to jądro jest jakoś głęboko
ale jeśli się nie zdecyduję na ten zabieg to będzie istniało ryzyko rakowacenia