|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
Kootekk Maxi cosi Mura 4 to mój faworyt ![]() Bardzo mi się podoba, niestety (a może stety) zmieniliśmy zdanie i kupimy loolę up ( planuję travel system+gondola). Zmieniliśmy zdanie, bo: Mura się do samochodu zmieści (innym wyborem był Mutsy Urban Rider, mdzy innymi dlatego, że łatwo, go na podwójny wózek przerobić ![]() a po drugie zamierzam bardziej chustować niż wozić ![]() Mura nowa do najtańszych nie należy, to fakt, ale: jesli sprawdzić ebay, to wysyłana z Niemiec jest tańsza (niż w UK na pewno ![]() ludzie często mają ją w fantastycznym stanie, jako drugi wózek albo ktoś kupił, bo jest wózkoholikiem i sprzedaje, bo Mura jest za duża itd. Wtedy można upolować Murę i nie tylko za baaardzo przyzwoitą cene.(zresztą nie tylko murę ![]() De my mieliśmy kilka problemów z sąsiadami, jedna sytuacja wynikła na tle parkowania (wszyscy parkowali na ulicy i jeden z sąsiadów parkował tak, że przed autem zostawiał ponad metr, za autem ponad metr- jego syn dpstawiał swoje auto, i przez to brakowało miejsca). tZ grzecznie poprosił, by te przerwy były mniejsze, wyzwał go od pieprzonych (mówiąc delikatnie) obcokrajowców. Wezwaliśmy policję, gościu powiedział, ze incydentu nie pamieta. Od tamtej pory cisza, pewnie dlatego, że przy drugiej sytuacji na jedynie wizycie policji by się nie skończyło. Życze miłego dnia wszystkim ![]()
![]() |
#1142 |
Raczkowanie
|
Dzień doberek,
wczoraj wrociłam z 3 dniowej wyprawy na wesele siostry. Sporo im pomagalam w przygotowaniach to auto ustroić to kwiaty i salę przygotować. Jestem artystka więc wszyscy liczyli ,ze mi to przyjdzie bez trudu. Jednak w ciąży szybko się męczę i zmęczona jestem do dziś. Generalnie bylo super i nawet potanczylam. Co do brzuszka to raczej sama mówilam, ze jestem w ciązy bo chyba y sie nikt nie zorientował spoza rodzinki. Widzę,ze juz kupujecie na calego ![]() Wiktorek do tego czasu skonczy 2 latka,ale przecież gdzieś dalej na nozkach nie pojdzie. PORADZICIE coś mamy ktore to przerabialy?
natka80 ![]() Edytowane przez natka80 Czas edycji: 2010-06-14 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Odsypiałam weselisko ![]() ![]() Pogoda jak dla mnie cudowna ![]() ![]() Oczywiście standardowo muszę zabrać się do sprzątania :P PS. Może mnie tu nie być parę dni, bo coś z netem mogą robić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
przyjemnie chłodno dziś
![]() ![]() ![]()
#1145 |
Zakorzenienie
|
wlasnie w ddtvn zrobili w krakowie test na pasazerach komunikacji miejskiej. Dwie ciezarne podrozowaly tramwajem. Malo kto miejsca ustapil
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Wtajemniczenie
|
hej,
U nas też dziś przyjemnie na dworze, w końcu chłodniej, od razu lepiej mi się spało - całą noc przespałam, telefon mnie obudził o 9, i nadal jestem śpiąca. Co do wagi, to ja zaczęłam 18 tydz a przytyłam dopiero 0,5 kg - 1 kg, a wcale mniej nie jem, brzuszek rośnie, więc myślę, że jest wszystko dobrze. Zawsze ciężko było mi przytyć choćby 10 dag, więc to może dlatego. Aliszcze ja mam książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy " - boska jest ta książka, jest przezabawnie napisana, nie mówiąc już nic o obrazkach ![]() Ja wczoraj kupiłam sobie jasne rybaczki, takie wygodniutkie i dla dzidzi ubranka ![]()
#1147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się nie patyczkuję, co prawda autobusami itp nie jeżdzę, ale w supermarketach idę do kasy pierwszeństwa. A niech się ktoś odezwie- mógł patrzeć gdzie rozkłada cały kosz zakupów, a potem marudzi że się wpycham :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Rozeznanie
|
Hej wszystkim!!!
Nie mogę was nadrobić. Wstałam o 10. Nie mogłam się wyspać. To wstawanie po 4 mnie wykończyło, ale cóż uroki studiowania. Wczoraj dostałam małego kopa od dzidziusia. I narazie cisza. Każdy co mnie widzi wrózy mi chłopaka. Nawet wykładowca się do mnie śmiał że będzie to chłopak ![]()
#1149 |
Zakorzenienie
|
a ja u mnie w tesco nie widzialam kasy pierszenstwa
![]() nastepnym razem jak bede to sie w obsludze klienta az spytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Wy mnie tu wszystkie dobijacie z tym nietyciem. ja wprawdzie nie zauważyłam, bym jakoś tyła wszędzie, ale brzuch i twarz na pewno mam większe. Trudno mi powiedzieć ile przytyłam, bo nie znam wagi sprzed ciąży
![]() ![]() ![]() ![]() Vcelka, wyggoglam zaraz w necie tę książkę ![]()
#1151 |
Zakorzenienie
|
W koncu chlodniej!Nawet z pieckropli deszczu spadlo
![]() Ja jeszcze nie mysle ani o wozkach , an i o meblach, ani o ubrankach - kiedys kupie ![]() ursull, z ciekawosci spytam - jakiego rodzaju jestes artystką? ![]() Tzn. co robisz? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
laseczki ale sie usmialam, parodia.
Fajny blog o przygodach kobiety w ciazy w kasie pierszenstwa ![]() ![]() http://www.nowamatkapolka.pl/forum/v....php?f=4&p=264 |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajne ![]()
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mura strasznie mi sie podoba bo ma sporą gondole, a że nasz dzidziuś będzie zimorodek to jak go na ubieram będzie zajmował więcej miejsca w gondoli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zadomowienie
|
Witam Was babeczki
![]() Przez weekend nie zaglądałam bo nad jeziorkiem była taka parówa że non stop pod prysznicem siedziałam heh ![]() A swoja drogą dziś zamawiam łóżeczko dla małego i w tym tygodniu też przewijak z wanienką ![]() ![]() Z łóżeczek to albo pierwsze albo drugie...sa z szufladą zakrywana której nie widać na zdjęciach a co do przewijaka to też albo pierwszy albo drugi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-14 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
ishka ten drugi komplet poscieli ladniejsze w te paseczki
![]() a na przewijaku i tak cos trzeba polozyc, bo by sie dzieciak przykleil gola pupa do ceratki ![]() Ja mam welon 3 metrowy do wykorzystania jako moskitiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
fajne mebelki, bardzo słodkie
![]() ![]()
#1158 |
Zadomowienie
|
super, mi osobiscie ten pierwszy komplet sie bardziej podoba.
#1159 |
Zakorzenienie
|
ja bym tez ten pierwszy komplet wzięła, choć mi się szczególnie te baldachimy nie podobają, kwestia gustu, latem dziecku założę bo spełnia funkcję moskiterii ale póki co nie zamierzam kupować. strasznie fajne są te pościele firmy feretti i sterntaler
![]() ![]() http://www.sterntaler.com/spielwaren...s&m=17&p=31933 |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Rozeznanie
|
to ze mna cos nie tak jestem w 19 t. i przytyłam 6 kg.
chodz z kalkulatorem sie zgadza http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-06-14 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1162 |
Zadomowienie
|
Te całe łóżeczko jest w kwocie ok 500zł takze nie znowu takie drogie no i ta szuflada przydatna jednak
![]() ![]() ![]() ![]() Te pierwsze fotki to tak wygląda nasz wózio a fotka dalej to taki kolorek mamy i fotelik który też juz czeka na dzidziola ![]()
#1163 |
Zadomowienie
|
taaaa ja tak samo byłam w piatek u lekarza i mnie ważyła i mam 6 kg na plusie w 19tc, tylko ze fajki rzuciłam to i też pewnie dlatego troche wiecej mi przyszlo
![]()
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Aliszcze ja właśnie chce kupić tą owieczke, jest taaka słodka
![]() ah dziewczyny, nie przejmujcie się wagą, najważniejsze że dzidziusie są zdrowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1166 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ![]()
#1167 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Bebecar Racer to nie to samo. To zupełnie inny wózek. Ale znalazłam na polskiej stronie mój wózek tutaj a więc w Polsce też jest ![]() Co do Pascala - całkiem zapomniałam, że był taki program o gotowaniu. Kurczę ja nie cierpię jak kogoś znam o takim imieniu, bo mi się zawsze jakoś kojarzy. Co do tego kucharza to nicf przeciwko niemu nie mam, więc może zostawię jednak to imię. Ale do końca jeszcze nie jestem pewna. Mąż zaakceptował jeszcze 2 inne imiona: Kevin i Simon (wymawia się Zimon). Kevinkiem miał być mój Thomas i wtedy mąż się nie zgodził. Nie wiem czemu teraz nagle nie ma nic przeciwko ![]() ![]() No na razie stanęło na Pascal. Mam jeszcze 4 m-ce na ostateczną decyzję ![]() De28 ja kupiłam go dosłownie za połowę ceny, bo za 250 Euro. I mam na niego jeszcze rok gwarancji. Chciałam tak do 150, ale w tych kolorach co mi się podobały, to wszystkie są droższe. Np. ten czerwony, który chciałam poszedł za 290 euro. W takiej cenie możesz już kupić nowy wózek ze sklepu jakiejś innej firmy. Ja jednak uparłam się na Hartana, bo marzyłam o nim już przy moim Thomasie, tylko, że on odziedziczył wózek po Oliwii i nie musiałam kupować. Moja kumpela chciała mi odsprzedać Hartana ale granatowego za 150 euro, no ale granat to nie moja wymarzona kolorystyka więc odmówiłam. Cytat:
![]() Cytat:
Thomas był w głębokim wózku, więc gdy Oliwia się zmęczyła, to sadzałam ją zaraz na początku wózka, bo młody jeszcze był krótki i w tym miejscu nie było jeszcze jego nóżek. Mojej córce wystarczało nieraz 10 minut na odpoczynek i szła dalej. A jak młody miał 4 m-ce to przesadziłam go do spacerówki i Oliwię sadzałam na budce ![]() Dużo osób zaopatruje się też w takie deseczki na kółkach, które przyczepia się do wózka i to strasze dziecko na tym stoi i trzyma się wózka. Bardzo praktyczna rzecz. Jest na allegro tutaj i jeszcze tu Cytat:
Przewijak to też fajna rzecz. Ja do swoich dzieci nigdy w to nie inwestowałam. Przewijałam na łóżku. Teraz kupię przewijak/nakładkę na łóżeczko, bo mam dość ciasno w sypialni i za nic na świecie nie zmieszczę tam dodatkowego mebla czy przewijaka. Ale jak ktoś ma miejsce, to uważam, że to super sprawa. Dziecko sika w pieluchy średnio do 2,5 roku, a więc przyda się ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
ja się tam moją wagą przejmuję niestety bo jak bym miała te cc to też ćwiczyć nie za bardzo będzie jak - pocieszam się tylko faktem że moja mama będzie mi pomagać przy dzidziołku w pierwszych dniach bo wiadomo jak to czasem po takim cięciu się człowiek czuje a tż pracuje na dwóch etatach zresztą na samą myśl że miałby zając się kruszynką ważącą mniej niż 6 kilo - on to myśli że ja słonica jestem i giganta urodzę
![]() ![]() ja mam wózek kupiony w 2 miesiącu ciąży - heh szkoda ze nie widziałyście miny mojej teściowej jak się dowiedziała, jeszcze nie wie że wózek jest czarny to może zawału dostanie - taki bonus ![]() ![]() ![]() jeszcze coś wesołego znalezione w necie a propo głupot na temat ciąży i porodu - autentyk: " rozawiaja na poczekalni do ginekologa 3 babki wszystkie w ciazy i jedna juz przy koncowce wyleciala z tekstem " ja tylko sie modle zeby to nie byl porod posladkowy bo ja sobie nie wyobrazam jam mam rodzic tylkiem" rozwalila mnie ta kobieta musialam z wyjscie bo tak zaczelam sie rechotac,ze tragedia myslalam,ze ze smiechu wody mi odejda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez sie ubieram na czarno, wiekszosc ubran mam czarnych bo lubie ten kolor. Tez slyszalam,ze kobiety w ciazy nie ubieraja sie na czarno. A dlaczego? Po prostu sie nie ubieraja! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
heh a ja właśnie kupiłam Łóżeczko
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.