|
|
#1141 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)
Cytat:
To nie na moje nerwy... Jednak wierzę, że Twój TŻ i tym razem znajdzie jakieś wyjście!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Mango to ja podobnie, nie mogłabym byc z takim gościem co ma tak luzackie podejscie w sprawach finansowych.
|
|
|
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A skąd ta dziura w budżecie waszym, za dużo puściliście kaski ? A model sterowanego auta za 500 zł. to przesada |
||
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
A najlepsze (znaczy najgorsze) w tym wszystkim jest to że od 1 lipca wydaliśmy na życie, bez rachunków 4 tysie
I ja się pytam sie gdzie ta kasa jest?? Jak nawet kieckę kupiłam na karte kredytową bo kasy nie miała.
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
4 tys przez 20 dni?? A kupilscie coś konkretnego??
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....Oby tak dalej. Ja usiadłam z kartką i długopisem i wszystko spisałam, stałe wydatki itp. Poza tym jak jestem sama z dzieckiem to skończyło się marudzenie o specjały itp- jemy to na co mamy ochotę i wiadomo o połowę mniej niż kiedyś, więc automatycznie wydajemy mniej . Więc na codzień jadam może i oszczędniej ale za to mogę sobie nawet pozwolić na sushi z koleżanką |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli nie kupiliście za to żadnego ciucha i nie stołujecie się w restauracjach to kasa strasznie ucieka Wam przez palce, bo jakby nie było średnia wychodzi 200 zł na dzień. Możę w klubach tak szalejecie?? |
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Dori przepraszam, że zapytam, ale wy teraz sami z Tomkiem mieszkacie?
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze, wiedziałam, że kto jak to, ale silna kobietka z Ciebie
![]() Dalej myślisz o przeprowadzce, zmianie pracy? |
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie przepuszczamy...powiedzia łabym że nędznie żyjemy...na fryzjera nie mam, na puder nie mam, jedną sukienkę kupiłam na kartę kredytową, bluzkę na chrzciny za 30 zł w Orsey....na prezent tylko posżło 500 zł No nic tylko iśc się strzelićJa nie mam siły już z nim walczyc o kasę...za kazdym razem jak jest taka sytuacja ustalamy że ja zaczynam kontrolowac kasę...ale to ustalenie umiera śmiercią naturalną jak tylko się odkujemy..wtedy znowu hulaj dusza piekła nie ma.....
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Miskowa, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło. Nie martw się na zapas. Mango, to już niedługo kolejna mężatka pojawi się w naszym gronie ![]() Haniu nieźle poszaleliście z wydatkami. Nam teraz też dużo kasy idzie ale wydajemy kasę na nowe mieszkanie więc konkretne sumy idą ale widać na co.
|
#1153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę o wszystkim, ale na spokojnie, zaraz wyjeżdzamy na urlop z małym, nalezy nam się coś od życia. ![]() Cytat:
Widocznie u Was weekendy Was rujnują
|
||
|
|
|
#1154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reszta na picie i jedzenie. Cytat:
![]() Super Dori ze dajesz radę i jest nawet lepiej niż myślałaś. jak wyżej...nic konkretnego.
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, ja rozumiem Twój ból. U mnie jest podobnie. Nie zarabiamy z TŻ mało, ale ciągle nam brakuje... Nawet nie wiem na co ta kasa idzie...
Ale na plus działa, że TŻ na prawdę nauczył się oszczędzać od kiedy razem mieszkamy...na początku to w połowie miesiąca TŻ już nie miał ani grosza... a teraz to ma nawet takie miesiące, że mu zostaje...więc ja się cieszę, że mój TŻ jest reformowalny... Ale praktycznie u nas to ja zarządzam kasą...
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest stale obecny..ale tym razem miarka się przebrała. Zabieram sie do pisana listu do męża..to jedyny sposób na późniejszą konkretną wymianę zdań..bez bagatelizowania sprawy.
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że dasz sobie radę
Cytat:
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny możecie mi napisać ile macie i jakich szafek w kuchni. BO się w tym nie orientuję a czas wybierać kuchnię
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gość powinien przyjść wymierzyć i zaproponować rozkład mebli. Co Ci to da jak ci powiem jak to u mnie wygląda...skoro zapewne nie mamy takiego samego rozkładu kuchni
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ustaliłam narazie: - 3 szafki 60tki (z jednym blatem), do tego połączony stół (blat) (co może byc też blatem do krojenia), - 2 szafki 60-tki wiszące - szafka narożna - pod zlewem szafka 60- stka oraz 60-tka na szyflady. I nie wiem czy to nie za mało. Mam tez kilka wizji jak to poustawiac, ale tym się narazie nie przejmuję , interesuje mnie tylko ilość szafek. |
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Zrob tyle szafek ile Ci sie w kuchni zmieści
Szafek kuchennych nigdy za dużo...mi sie zmieściła na dole tylko jedna 60 pod zlewem, narożna i 3x 40. Na górze mam 5 x 40.Dla mnie to za mało..ale mam za małą kuchnię na więcej .
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu nie chce w całej kuchni bo za drogo by to wyszło, a to nie jest mieszkanie na nie wiem ile lat, więc chce zrobic tylko tyle abym się spokojnie zmieściła ze wszystkim. A nie umie sobie wyobrazić ile mi tych szafek będzie potrzebnych.
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miejsce na lodówkę/ ewentualnie zmywarkę, kuchenke, zlew, piekranik? Wzięłacś to pod uwagę? Chcesz mieć AGD w zabudowie? |
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chodzi o pomysł na rozmieszczenie to już mi projektant to jakoś zrobi, sama tez mam kilka pomysłów. Kwestią jest tylko ilość szafek aby nie było za mało i za dużo ![]() za pół godzinki będzie mąż i jedziemy własnie w tej sprawie do polecanej nam firmy. |
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę w wielu rodzinach to temat ciągłych sporów i kłótni, u przyjaciółki u której spędziłam weekend także - tylko u niej w drugą stronę przechył. ....Jej mąż trzyma WSZYSTKO w garści, ale wszystko mam na myśli nawet to, że ona z nim musi konsultować co będzie na obiad i ile na to wyda ? Dla mnie to przegięcie, nie dałabym rady w takim zniewoleniu. A najlepsze jest to, że ja to dopiero zobaczyłam teraz, bo ona nigdy nie mówiła że tak to u nich jest. Dzięki, może to mi pomogło, że wszyscy wierzyli że dam radę |
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to tymczasowe mieszkanie to zrób 6 szafek i po sprawie ![]() No jasne że dasz- kto inny jak nie TY.
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziu, Hania ma rację, najpierw głowę zawracasz o projekty czy nie wiadomo co, żeby porównywać ile kto ma szafek itp. (swoją droga bez sensu, bo każdy ma inną kuchnię, inny układ itp, poza tym każdy ma inny plan co by w tej kuchnia chciał trzymać, zależnie od posiadania spiżarki, jadalni itp) a za chwilę się okazuje, że właściwie jako, że chcecie tanim kosztem, to chcielibyście kilka szafek wcisnąć byle gdzie i po sprawie. Jak to tylko na chwilkę, to po kiego grzyba robicie meble na wymiar? Możecie kupić cokolwiek, wstawić, byle było gdzie gary i naczynia upchać... Haniu, a propos kasy jeszcze...nie możesz po prostu zarządzić, że od dziś Ty trzymasz kasę i koniec? Albo inaczej..zacznijcie sobie spisywać wszystkie wydatki i zobaczycie na co kasę rozwalacie... a czego moglibyście zrezygnować... Dori, cieszę się, że dajesz radę To najważniejsze się nie załamywac, tylko dalej do przodu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

To nie na moje nerwy... Jednak wierzę, że Twój TŻ i tym razem znajdzie jakieś wyjście!

: brzydal: