|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)
Ja tak jak Judi, nie kupuję używanych butów dla Mati
![]() Maluśna, gdzie te obiecane foty Buni?
Edytowane przez Cestia Czas edycji: 2010-08-16 o 20:45 |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Zofia z nadal z pieluchą
z nocy wstaje z ogrooomnie napompowaną ![]() zaczęła obgryzać paznokcie nie wiem, o co chodzi - nic się nie zmieniło, żadnych nowych stresów, sytuacji ale widzę, że dzieci na placu zabaw to samo: paluchy do dzioba bajek oprócz peppy i sezamków nie ogląda ![]() dziś raczę się mojito
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też była mega burza
całym domkiem telepało. schowałam nawet portfel do kieszeni, żeby miec pod ręką dokumenty w razie ewakuacji. Ale okazało się, że w pobliżu przejżdżał na rowerze kolega i wpadł sie schornić, więc z ulgą powitalam jakiegoś samca na gospodarstwie....Marti---masakra, współczuję przeżyć
|
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sosnowa a to ty jesteś sama w tym domku a gdzie masz tz |
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta moja obgryza ponad miesiąc, do tego od czasu do czasu rwie włosy z głowy
i tez nie wiemy o co kaman z włosami najlepiej nie reagowac a jak wsadza palce do dzioba to straszymy ja ze przyjdzie duszek i jej odgryzie paluszek
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
a ja oglądnęłam sobie weselę z przed 3 lat
ale się uśmiałam //nawet poprawiło mi to humor // byłam tam starościną i wygląda na to że nie źle się tam bawiłam wiecie co ja zauważyłam że Karolek boi się w nocy byc na dworze /boi się gwiazd,boi się księżyca a jak już samolot leci to już koniec świata przyklei się jak kleszcz i ani drgnie ostatnio w sumie było jeszcze jasno na dworze i był taki ładny księżyc //taki bajeczny /i pokazuję dzieciakom go a Karolek od razu na ręce i ani nie oddychał i tłumaczenie mu co to jest że nie musi się bać nie pomagały |
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Widzę, że zrobilo sie nawet tłoczno A ja nie mialam czasu wczoraj wejsc na net... utknelam na sprzataniu chaty, a tak mi się nie chciało ![]() Za to dzisiaj mam wolne od sprzatania ![]() Widze, ze rozne strachy dzieci sie trzymaja. Moj to dostaje ataku histerii na reklamie "śmig" Masakra, najlepiej bo tule delikwenta, a on mi i tak wyglada przez ramie jakby sie upewniał czy jeszcze jest sie czego bac
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Mati boi się "tylko" pradziadków
Sosno, to sama tam z Łucją siedzisz? Ty portfel przygotowałaś, a ja widząc co się zbliża gotowa byłam wiać z dzieckiem i psem do piwnicy
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
heloł, mieszkamy tu wszyscy, ale TŻ normalnie do pracy chodzi. Więc wychodzi rano i wraca popołudniu
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
u nas wietrzysko straszne, musiałam Majce ubrać długi rękaw na spacer histerię mi nieziemską odwaliła, bo jak zwykle nie chciała wyjść z placu zabaw kładła się na chodnik, wyła, gile po pas widowisko na całe osiedle, ludzie się gapią, no kurna co jest dzień w dzień to samo, już mam dosyć wychodzenia z domu!!! i nieważne ile siedzi na dworze, dziś byłyśmy w sumie 3h ale to ciągle mało ![]() Cestusia - haha, ja zapomniałam o tych fotach buni mam pytanko, bo wy już wszystkie robiłyście dzieciakom urodzinki co miałyście w menu tylko tort, kawa i szampan czy coś jeszcze?
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna my zrobiliśmy na zimno; sałatki warzywne, owoce itp., bo było prawie 40 st. - było zbyt gorąco na typowe dania. byli tylko moi rodzice
![]() biedna Sosna porzucona przez męża |
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Werstusia - dzięki
u nas będzie 12 osób (z nami). nie chciałabym się umordować z przygotowywaniem żarcia, po drugie mam zbyt małe mieszkanie żeby jadło dla tylu osób pomieścić na rozkładanej ławie...chyba poprzestanę na torcie i może jakieś ciasto i lody z owocami do tego plus oczywiście napoje edit: zajrzyj na pocztę
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie przebojow ciag dalszy, ale o tym opowiem wam pozniej, tymczasem spiesze doniesc, iz dzis wstapilam w krag 30-latek
. Matko jakam juz stara... ide kupic se krem przeciwzmarszczkowy, ale to po torciku..hihihi. Buziaczki!!!
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Marti najlepszego
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalam wlasnie, ze dla dzieci to duzo nie trzeba, one i tak sa zajete zabawa i nie beda za bardzo chcialy jesc. Ale dorosli przy samym slodkim tez nie wysiedza, wiec tez lepiej cos przygotowac. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- No no no. NAsza Marti świętuje! Wszystkiego Naj Naj. |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie dzieci tylko 2 sztuki będą (moje i 6-letnia siostrzenica) więc nie przewiduję ich zbyt długo przy stole a problem z dorosłymi będzie bo rodzina mojego męża ślini się na słodkie, za to u mnie wszyscy na słodkie to mają dłuugie zęby i weź tu spróbuj dogodzić każdemu...
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
masz garnuszek do founde? zawsze się sprawdza ta niewymagająca zaangażowania opcja
![]() |
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie kuchnia minimalistyczna jeśli chodzi o takie gadżety i akcesoria...nie mam gdzie tego trzymać...
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
WITAM
wsztsrkiego najlepszego Marticia!!!!!! nie wkurzaj mnie ze stzara jestes bo ja 30 obchodziam 9 dni po urodzeniu Wiki ![]() Mala ja robiłam grill party wiec wiadomo jakie zarcie przodowało. Poza tym u nas w rodzinie jest tak ze w takie uroczystosci to stoły są pełne jedzenia. To chyba zalezy od tradycji bo np moja kumpela zawsze daje tylko ciasto, paluszki, jakies czipsy i tyle dla mnie to dziwne bo przeciez goscie siedzą parę godzin, no ale jak napisałam ja jestem do czego innego przyzwyczajona Wiki dzis znowu strasznie płakała najgprsze ze ona wie ze ja spie po nocce i sie wydziera tak ze mi serce pęka i wstaję nie lubie miec kilku nocek pod rząd bo kazda kolejna jest gorsza, mozna niedospac dzien , dwa, ale jak widze mój grafik i 5 nocek pod rzad pod koniec miesiąca to mi słabo
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w kregu ryczacych trzydziestek (niektore z nas z hakiem)
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóre z baaardzo dużym hakiem Takuśna - jakbym miała możliwość zrobić imprezę na dworze to też postawiłabym na grilla, sałatki itp. tak najwygodniej |
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
No... to bardzo milo, ze mnie tak przyjelyscie cieplo to grona 30-tek..hihihi
. Generlanie czuje sie bardzije sexy.. z wykrzywionymi plecami . Dziekuje za zyczenia.. a plecki maja juz sie lepiej, dzieki cwiczeniom, juz cos sie naprostowaloZ przedwczorajsza oscia to byly takie buty, ze nie sama osc byla straszna, ale brak pomocy ze strony sluzby medycznej. nie macie pojecia jakiw rzask podnieslismy w szpitalu, bo nikt nei chcial malym sie zajac, plakal, wymiotowal, a nie bylo komu zajrzec mu do buzi. Dopiero po moich krzykach oraz krzykach innych ludzi pojawil sie jakis lekarz, ktorzy powiedzial,z e sprobuje zajrzec i zobaczuc czy cos widac. Jesli nie to musielibysmy czekac na specjalne urzadzenie z kamerka, tkore by pokazalo, gdzie osc utwila. Cale szczescie byl to migdal, lekarz wyciagnal osc szczypcami i po krzyku. Ale co sie strachu najedlismy.. w ogole to baby przez dlugi czas nie podam malemu ryby z oscmi, choc zawsze dokladnie przegladalam, czy ich nie ma. A Mario wlasnie taka chce rybe i tu sa buty, na drugi dzien ciagal dziadka do sklepu rybnego.. ![]() No a teraz.. zalapalismy jakeis nie wiadomo co, mlody cierpi na bol brzucha ma goraczke i katar, rpzeziebienie? takei to dupowate te nasze wakacje w tym roku.. |
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Marticia sto lat i dużo sukcesów no przedewszystkim zdrówka Małą u mnie to też raczej taka tradycja że jedzenie musi być do końca imprezy u mnie to było ciacho, tort, zimne przekąski, sałatki i mięsko z grila oczywiście napoje a co można przygotować z tego garnka founde na imprezkę |
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
aha jeszcze jedno...alkohol podawałyście? bo ja w zeszłym roku kulturalnie szampana tylko
wina nikt u mnie nie pije (oprócz moich rodziców, siostry i mnie ) a piwa nie zamierzam serwować, bo wg mnie jakoś nie pasuje |
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
czemu nie pasuje? przeciez to imprezka dla najbizszych a nie jakies sztywne przyjęcie
u nas było wino bo tak wybrali goscie, zawsze sie pytamy a do wyboru jest wodka, wino, drinki. Piwa nie podaje bo raczej nie piją, ale skoro wiesz ze Twoi goscie lubia to dla mnie nie byłoby problemu ![]() Marti myslałam ze tylko polska słuzba zdrowia kuleje dobrze ze jest ok
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Marticia 100 lat U mnie również był grill (jako jedyna w rodzinie )
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musi byc duzo, zrob salatke, zimne jakies cos do przegryzienia i tyle. a reszta cos slodkiego jezeli lubicie, u nas to nie bardzo slodkie. tylko tortu kazdy po kawalku je, a pozniej juz nic ze slodyczy nie idzie. |
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Marticia 100lat kochana!!!!
U nas były 2 sałatki, tort, ciasta, takie kanapeczki ze szprotkami i cytryną - stały punkt każdej imprezy i znikają w mig Alkohol na dziecięcej imprezie... kulturalnie, po 1/2 drinki, nikt przecież nie przychodzi się urżnąć
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tak samo, wiadomo, kazdy wie czego sie moze spodziewac po swoich gosciach
![]() Wiki padła a ja o 23 do pracy. Dzis moze byc cięzko bo spałam z przewrami jakies 6 godzin dla mnie stanowczo za mało ale co zrobic. Jakiegos dopalacza kupie na BP i dotrwam ![]() pochodziłam dzis po sklepach dziecięcych i wiecie ze nie ma kurtek jesiennych juz zimowe są. W coccodrilla była jedna tylko, zero wyboru. No i nie mogę kupic zwykłego białego podkoszulka na cienkich ramiaczkach dla Wiki, wzystko kolorowe, a mała ma kilka bluzeczek z troche wiekszym dekoltem i do tego dość cienkie wiec kolorowe przeswitują a body wystaje
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

z nocy wstaje z ogrooomnie napompowaną 
nie wiem, o co chodzi - nic się nie zmieniło, żadnych nowych stresów, sytuacji
bajek oprócz peppy i sezamków nie ogląda 

widowisko na całe osiedle, ludzie się gapią, no kurna co jest

co miałyście w menu 
najgprsze ze ona wie ze ja spie po nocce i sie wydziera tak ze mi serce pęka i wstaję