Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 19:44   #1141
Cestia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)

Ja tak jak Judi, nie kupuję używanych butów dla Mati Ale jeśli komuś to nie przeszkadza, to za używane Geoxy - chyba odpowiednia cena

Maluśna, gdzie te obiecane foty Buni?

Edytowane przez Cestia
Czas edycji: 2010-08-16 o 19:45
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 19:47   #1142
wersta
Zakorzenienie

Zofia z nadal z pieluchą z nocy wstaje z ogrooomnie napompowaną
zaczęła obgryzać paznokcie nie wiem, o co chodzi - nic się nie zmieniło, żadnych nowych stresów, sytuacji ale widzę, że dzieci na placu zabaw to samo: paluchy do dzioba bajek oprócz peppy i sezamków nie ogląda

dziś raczę się mojito
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:55   #1143
Sosnowa
Zakorzenienie

U nas też była mega burza całym domkiem telepało. schowałam nawet portfel do kieszeni, żeby miec pod ręką dokumenty w razie ewakuacji. Ale okazało się, że w pobliżu przejżdżał na rowerze kolega i wpadł sie schornić, więc z ulgą powitalam jakiegoś samca na gospodarstwie....

Marti---masakra, współczuję przeżyć
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:09   #1144
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
U nas też była mega burza całym domkiem telepało. schowałam nawet portfel do kieszeni, żeby miec pod ręką dokumenty w razie ewakuacji. Ale okazało się, że w pobliżu przejżdżał na rowerze kolega i wpadł sie schornić, więc z ulgą powitalam jakiegoś samca na gospodarstwie....

Marti---masakra, współczuję przeżyć

Sosnowa a to ty jesteś sama w tym domku a gdzie masz tz

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:38   #1145
taka sobie
Zakorzenienie

Wersta moja obgryza ponad miesiąc, do tego od czasu do czasu rwie włosy z głowy i tez nie wiemy o co kaman z włosami najlepiej nie reagowac a jak wsadza palce do dzioba to straszymy ja ze przyjdzie duszek i jej odgryzie paluszek poki co działa choc duszka zaczyna sie coraz mniej bac i nie wiem co potem. Tego duszka to TZ wymyslił , ja raczej przeciwna jestem, takiemu straszeniu ale Wiki w sumie jakiejs paniki nie sieje a ręce wyciąga z paszczy

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 22:10   #1146
kristi75
Zakorzenienie

a ja oglądnęłam sobie weselę z przed 3 lat
ale się uśmiałam //nawet poprawiło mi to humor //
byłam tam starościną i wygląda na to że nie źle się tam bawiłam

wiecie co ja zauważyłam
że Karolek boi się w nocy byc na dworze /boi się gwiazd,boi się księżyca
a jak już samolot leci to już koniec świata
przyklei się jak kleszcz i ani drgnie
ostatnio w sumie było jeszcze jasno na dworze i był taki ładny księżyc //taki bajeczny /i pokazuję dzieciakom go a Karolek od razu na ręce i ani nie oddychał i tłumaczenie mu co to jest że nie musi się bać nie pomagały

Stary 2010-08-17, 07:46   #1147
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

witajcie

Widzę, że zrobilo sie nawet tłoczno

A ja nie mialam czasu wczoraj wejsc na net... utknelam na sprzataniu chaty, a tak mi się nie chciało

Za to dzisiaj mam wolne od sprzatania

Widze, ze rozne strachy dzieci sie trzymaja. Moj to dostaje ataku histerii na reklamie "śmig" Masakra, najlepiej bo tule delikwenta, a on mi i tak wyglada przez ramie jakby sie upewniał czy jeszcze jest sie czego bac

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 12:20   #1148
Cestia
Zakorzenienie

Mati boi się "tylko" pradziadków

Sosno, to sama tam z Łucją siedzisz? Ty portfel przygotowałaś, a ja widząc co się zbliża gotowa byłam wiać z dzieckiem i psem do piwnicy
Stary 2010-08-17, 12:40   #1149
Sosnowa
Zakorzenienie

heloł, mieszkamy tu wszyscy, ale TŻ normalnie do pracy chodzi. Więc wychodzi rano i wraca popołudniu
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:05   #1150
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hejka

u nas wietrzysko straszne, musiałam Majce ubrać długi rękaw na spacer histerię mi nieziemską odwaliła, bo jak zwykle nie chciała wyjść z placu zabaw kładła się na chodnik, wyła, gile po pas widowisko na całe osiedle, ludzie się gapią, no kurna co jest dzień w dzień to samo, już mam dosyć wychodzenia z domu!!! i nieważne ile siedzi na dworze, dziś byłyśmy w sumie 3h ale to ciągle mało wysiadam, baby...powiedzcie, że wasze robią to samo

Cestusia - haha, ja zapomniałam o tych fotach buni muszę przejrzeć i coś wygrzebać to wkleję

mam pytanko, bo wy już wszystkie robiłyście dzieciakom urodzinki co miałyście w menu tylko tort, kawa i szampan czy coś jeszcze?
Stary 2010-08-17, 13:08   #1151
wersta
Zakorzenienie

Maluśna my zrobiliśmy na zimno; sałatki warzywne, owoce itp., bo było prawie 40 st. - było zbyt gorąco na typowe dania. byli tylko moi rodzice

biedna Sosna porzucona przez męża
Stary 2010-08-17, 13:18   #1152
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Werstusia - dzięki ja na upały na końcu sierpnia już nie liczę u nas będzie 12 osób (z nami). nie chciałabym się umordować z przygotowywaniem żarcia, po drugie mam zbyt małe mieszkanie żeby jadło dla tylu osób pomieścić na rozkładanej ławie...chyba poprzestanę na torcie i może jakieś ciasto i lody z owocami do tego plus oczywiście napoje

edit: zajrzyj na pocztę
Stary 2010-08-17, 13:20   #1153
marticia
Zakorzenienie

U mnie przebojow ciag dalszy, ale o tym opowiem wam pozniej, tymczasem spiesze doniesc, iz dzis wstapilam w krag 30-latek . Matko jakam juz stara... ide kupic se krem przeciwzmarszczkowy, ale to po torciku..hihihi. Buziaczki!!!
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:28   #1154
wersta
Zakorzenienie

Marti najlepszego nie napiszę w tak zaawansowanym wieku już rośnij duża szczęścia
Stary 2010-08-17, 13:30   #1155
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Martiś kochana rycząca 30-tko buziaki z okazji urodzinek, duuużo miłości i światowej kariery zdrówko
Stary 2010-08-17, 13:42   #1156
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
hejka

u nas wietrzysko straszne, musiałam Majce ubrać długi rękaw na spacer histerię mi nieziemską odwaliła, bo jak zwykle nie chciała wyjść z placu zabaw kładła się na chodnik, wyła, gile po pas widowisko na całe osiedle, ludzie się gapią, no kurna co jest dzień w dzień to samo, już mam dosyć wychodzenia z domu!!! i nieważne ile siedzi na dworze, dziś byłyśmy w sumie 3h ale to ciągle mało wysiadam, baby...powiedzcie, że wasze robią to samo

Cestusia - haha, ja zapomniałam o tych fotach buni muszę przejrzeć i coś wygrzebać to wkleję

mam pytanko, bo wy już wszystkie robiłyście dzieciakom urodzinki co miałyście w menu tylko tort, kawa i szampan czy coś jeszcze?
U nas bylo tez jakies 12 osob, ale przygotowalam cos do jedzenia. Przekaski i salatke. Oczywiscie wszystko zjedzone, czyli jednak byla taka potrzeba.
Czytalam wlasnie, ze dla dzieci to duzo nie trzeba, one i tak sa zajete zabawa i nie beda za bardzo chcialy jesc. Ale dorosli przy samym slodkim tez nie wysiedza, wiec tez lepiej cos przygotowac.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

No no no. NAsza Marti świętuje!
Wszystkiego Naj Naj.
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:47   #1157
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
U nas bylo tez jakies 12 osob, ale przygotowalam cos do jedzenia. Przekaski i salatke. Oczywiscie wszystko zjedzone, czyli jednak byla taka potrzeba.
Czytalam wlasnie, ze dla dzieci to duzo nie trzeba, one i tak sa zajete zabawa i nie beda za bardzo chcialy jesc. Ale dorosli przy samym slodkim tez nie wysiedza, wiec tez lepiej cos przygotowac.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

No no no. NAsza Marti świętuje!
Wszystkiego Naj Naj.
hmmmm, nie pocieszyłaś mnie
u mnie dzieci tylko 2 sztuki będą (moje i 6-letnia siostrzenica) więc nie przewiduję ich zbyt długo przy stole a problem z dorosłymi będzie bo rodzina mojego męża ślini się na słodkie, za to u mnie wszyscy na słodkie to mają dłuugie zęby i weź tu spróbuj dogodzić każdemu...
Stary 2010-08-17, 13:54   #1158
wersta
Zakorzenienie

masz garnuszek do founde? zawsze się sprawdza ta niewymagająca zaangażowania opcja
Stary 2010-08-17, 14:11   #1159
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
masz garnuszek do founde? zawsze się sprawdza ta niewymagająca zaangażowania opcja
niestety nie mam u mnie kuchnia minimalistyczna jeśli chodzi o takie gadżety i akcesoria...nie mam gdzie tego trzymać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 14:27   #1160
taka sobie
Zakorzenienie

WITAM
wsztsrkiego najlepszego Marticia!!!!!! nie wkurzaj mnie ze stzara jestes bo ja 30 obchodziam 9 dni po urodzeniu Wiki

Mala ja robiłam grill party wiec wiadomo jakie zarcie przodowało. Poza tym u nas w rodzinie jest tak ze w takie uroczystosci to stoły są pełne jedzenia. To chyba zalezy od tradycji bo np moja kumpela zawsze daje tylko ciasto, paluszki, jakies czipsy i tyle dla mnie to dziwne bo przeciez goscie siedzą parę godzin, no ale jak napisałam ja jestem do czego innego przyzwyczajona

Wiki dzis znowu strasznie płakała najgprsze ze ona wie ze ja spie po nocce i sie wydziera tak ze mi serce pęka i wstaję nie lubie miec kilku nocek pod rząd bo kazda kolejna jest gorsza, mozna niedospac dzien , dwa, ale jak widze mój grafik i 5 nocek pod rzad pod koniec miesiąca to mi słabo

skakanka od 01.03....
Stary 2010-08-17, 14:29   #1161
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
U mnie przebojow ciag dalszy, ale o tym opowiem wam pozniej, tymczasem spiesze doniesc, iz dzis wstapilam w krag 30-latek . Matko jakam juz stara... ide kupic se krem przeciwzmarszczkowy, ale to po torciku..hihihi. Buziaczki!!!
Martiś, wszystkiego najlepszego, zdrowka i milosci! pieniedzy i cudownego zycia!

witaj w kregu ryczacych trzydziestek (niektore z nas z hakiem)

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 15:06   #1162
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Martiś, wszystkiego najlepszego, zdrowka i milosci! pieniedzy i cudownego zycia!

witaj w kregu ryczacych trzydziestek (niektore z nas z hakiem)
tiaaaa niektóre z baaardzo dużym hakiem

Takuśna - jakbym miała możliwość zrobić imprezę na dworze to też postawiłabym na grilla, sałatki itp. tak najwygodniej
Stary 2010-08-17, 15:07   #1163
marticia
Zakorzenienie

No... to bardzo milo, ze mnie tak przyjelyscie cieplo to grona 30-tek..hihihi. Generlanie czuje sie bardzije sexy.. z wykrzywionymi plecami . Dziekuje za zyczenia.. a plecki maja juz sie lepiej, dzieki cwiczeniom, juz cos sie naprostowalo

Z przedwczorajsza oscia to byly takie buty, ze nie sama osc byla straszna, ale brak pomocy ze strony sluzby medycznej. nie macie pojecia jakiw rzask podnieslismy w szpitalu, bo nikt nei chcial malym sie zajac, plakal, wymiotowal, a nie bylo komu zajrzec mu do buzi. Dopiero po moich krzykach oraz krzykach innych ludzi pojawil sie jakis lekarz, ktorzy powiedzial,z e sprobuje zajrzec i zobaczuc czy cos widac. Jesli nie to musielibysmy czekac na specjalne urzadzenie z kamerka, tkore by pokazalo, gdzie osc utwila. Cale szczescie byl to migdal, lekarz wyciagnal osc szczypcami i po krzyku. Ale co sie strachu najedlismy..
w ogole to baby przez dlugi czas nie podam malemu ryby z oscmi, choc zawsze dokladnie przegladalam, czy ich nie ma. A Mario wlasnie taka chce rybe i tu sa buty, na drugi dzien ciagal dziadka do sklepu rybnego..

No a teraz.. zalapalismy jakeis nie wiadomo co, mlody cierpi na bol brzucha ma goraczke i katar, rpzeziebienie? takei to dupowate te nasze wakacje w tym roku..
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 15:08   #1164
kristi75
Zakorzenienie

Witam się

Marticia sto lat i dużo sukcesów no przedewszystkim zdrówka

Małą u mnie to też raczej taka tradycja że jedzenie musi być do końca imprezy
u mnie to było ciacho, tort, zimne przekąski, sałatki i mięsko z grila
oczywiście napoje

a co można przygotować z tego garnka founde na imprezkę

Stary 2010-08-17, 15:29   #1165
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

aha jeszcze jedno...alkohol podawałyście? bo ja w zeszłym roku kulturalnie szampana tylko wina nikt u mnie nie pije (oprócz moich rodziców, siostry i mnie ) a piwa nie zamierzam serwować, bo wg mnie jakoś nie pasuje
Stary 2010-08-17, 18:38   #1166
taka sobie
Zakorzenienie

czemu nie pasuje? przeciez to imprezka dla najbizszych a nie jakies sztywne przyjęcie
u nas było wino bo tak wybrali goscie, zawsze sie pytamy a do wyboru jest wodka, wino, drinki. Piwa nie podaje bo raczej nie piją, ale skoro wiesz ze Twoi goscie lubia to dla mnie nie byłoby problemu

Marti myslałam ze tylko polska słuzba zdrowia kuleje dobrze ze jest ok

skakanka od 01.03....
Stary 2010-08-17, 19:27   #1167
Judi21_84
Zakorzenienie

hello
Marticia 100 lat

U mnie również był grill alkoholu nie, bo ja nie uznaję alkoholu na dziecięcych imprezkach (jako jedyna w rodzinie)
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 19:29   #1168
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
aha jeszcze jedno...alkohol podawałyście? bo ja w zeszłym roku kulturalnie szampana tylko wina nikt u mnie nie pije (oprócz moich rodziców, siostry i mnie ) a piwa nie zamierzam serwować, bo wg mnie jakoś nie pasuje
U nas tez mniej wiece wiem co kto pije i to wlasnie mamy. Co do jedzenia, to jezeli bedzie alkohol, to powinno byc cos do jedzonka.
nie musi byc duzo, zrob salatke, zimne jakies cos do przegryzienia i tyle. a reszta cos slodkiego jezeli lubicie, u nas to nie bardzo slodkie. tylko tortu kazdy po kawalku je, a pozniej juz nic ze slodyczy nie idzie.
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 19:46   #1169
Cestia
Zakorzenienie

Marticia 100lat kochana!!!!

U nas były 2 sałatki, tort, ciasta, takie kanapeczki ze szprotkami i cytryną - stały punkt każdej imprezy i znikają w mig , szampan i alkohol co tam kto chciał, bo była i wódka + różne napoje i wino, i gin z tonikiem. Ale u nas zwykle taki asortyment jest na stanie

Alkohol na dziecięcej imprezie... kulturalnie, po 1/2 drinki, nikt przecież nie przychodzi się urżnąć
Stary 2010-08-17, 19:51   #1170
taka sobie
Zakorzenienie

u nas tak samo, wiadomo, kazdy wie czego sie moze spodziewac po swoich gosciach

Wiki padła a ja o 23 do pracy. Dzis moze byc cięzko bo spałam z przewrami jakies 6 godzin dla mnie stanowczo za mało ale co zrobic. Jakiegos dopalacza kupie na BP i dotrwam

pochodziłam dzis po sklepach dziecięcych i wiecie ze nie ma kurtek jesiennych juz zimowe są. W coccodrilla była jedna tylko, zero wyboru. No i nie mogę kupic zwykłego białego podkoszulka na cienkich ramiaczkach dla Wiki, wzystko kolorowe, a mała ma kilka bluzeczek z troche wiekszym dekoltem i do tego dość cienkie wiec kolorowe przeswitują a body wystaje

skakanka od 01.03....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości