Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-21, 13:36   #1141
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Mamusie a co macie do przewijania dziecka jak np idziecie w gości?? Czy ikea ma takie jakieś składane przewijaki czy coś?? Musze coś zakupić bo ceratka po Hani mi się podarła

Darusia ale masz fajnie I Ona tak na głos się ciągle śmieje??
Ja matę do przewijania miałam razem z torbą do wózka "torbydlamam". Używałam tylko w samochodzie. Mamy też podkłady do przewijania z Happy i kupiłam też kiedyś w Lidlu. Happy są duże i spookojnie można je przeciąć na pół i zamiast 1-go masz 2 (mała oszczędność)
Stary 2010-07-21, 13:38   #1142
sponsa_bella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tak tak dla kazdego , malej sie cera poprawila w `100% teraz jest gładziuteńka, a maść kosztuue 4 zl- przynajmniej ja w nocnej aptece kupowalam bo mi sie przypomnialo a przechodzilam tojest maść ochronna z witaminą A- zawsze mozna sprobowac.
super, dzięki
kupię dzisiaj
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 13:44   #1143
dusiaka
Rozeznanie

Pocieszcie mnie proszę
Wczoraj byłam z Olą na kontrolnym usg bioderek...
Prawe ok - Ib, lewe bez poprawy Ib/IIb. Doktórka po raz kolejny zaleciła szerokie pieluchowanie: tym razem dwie pieluchy flanelowe złożone tak by miały po 20 cm szerokości. Do tego wykrochmalone!
Przecież w takie upały to moje dziecię się zagotuje. W ubiegłym tygodniu w te upały nosuła tylko pampera. No i jak ją tak obabucham to jak niby mam ją karmić? Ola lubi na leżąco, a tu nogi tak dziwnie stoją... I jak ma spać, skoro lubi na boczku?
A ja myślałam, że już wszystko jest ok bo jak ją przewijam to widzę, że fałedki ma bardzo symetryczne, nóżki też (nie ma jednej krótszej albo inaczej układającej się w bioderku).
Czy ma któraś z Was podobny problem? Jak z tym żyć???
Czy te pieluchy ograniczając jej możliwość pełnego ruchu nóżkami spowolnią jej rozwój?

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-07-21 o 13:45
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 13:45   #1144
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
lindsey najzwyklejsza masc w aptece z witamina A!!!!
poradzila nam pielegniarka (sasiadka) rewwlacja, moja mala nie ma juz na buzce nic

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

oliwa z oliwek ja smaruje malej glowke bo ma ciemieniuche

O tak, ta maść też jest super, też nam na szk.r. polecali a oliwą z oliwek ja smaruję Hanię jak ją masuję. Jest super i nie uczula, bo to 100% natura, bez chemii.

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Na początku używałam żelu i też skóra schodziła... Potem Oilatum i jak się skończył to znów próbowałam żelu +oliwka (nivea sensitive) i Michasia wysypało... Kupiłam emolium i już nie jest tak super jak po Oilatum Parafinę mam i się zastanawiam czy będzie ok jak go będę smarować w tych suchych miejscach i w fałdkach, bo całe ciało raczej nie, za gorąco...

Wasze maluchy też się tak mocno pocą? Nawet jak nie jest gorąco to Michaś ma spocone stopy i dłonie. W czym śpią Wasze maluchy jak w nocy jest ok 25st w mieszkaniu? Przykrywacie czymś? Michaś śpi w body na krótki rękaw i jak zaśnie to przykrywam tetrą ale szybko ją skopuje. Zastanawiam się czy nie jest mu w nocy zimno, ja lubię mieć coś na siebie zarzucone zawsze, nawet jak jest upał...
Często johnson uczula dzieci
Moja się poci bardzoooo(ma to po mnie chyba )A stopy i dłonie prawie zawsze ma mokre Już pisałam o tym, że moja Hania zawsze skopuje z siebie przykrycie w nocy. Ja też lubię być czymś przykryta w nocy, nawet w takie upały, a ona nie. I jak jest ciepło śpi w samym body na krótki,albo w koszulce na ramiączkach, ja ją przykrywam tetrą, ona skopuje ją oczywiście a jak były najgorsze upały +27 w nocy w mieszkaniu to spała w samym pampku, i nie dawała się niczym przykryć. Doszłam do wniosku, że jak do tej pory się nie przeziębiła widać tak jej dobrze i już się tym nie przejmuję

A teraz śpi w chuście, w samym pampku, bo nie dało jej się inaczej uśpić dziś za chiny
Więc wyobraźcie sobie jak się lepimy do siebie teraz a ona przeszczęśliwa! A spróbuj ją odłożyć! Może znowu jakiś skok rozwojowy się zaczyna?
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 13:47   #1145
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

sponsa
Ja też miałam tą z canpola i właśnie łamała się w miejscach złożenia ... do du... Dzięki za linki

lindesley a w jakim salonie Twój mąż pracuje?? Muszę chyba zobaczyćte meble Do smarowania polecam diprobase https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1279709173
Mi to poleciła któraś z wizażanek i się świetnie sprawdziła na suchą skórę Marcela

fasolka ale ze mnie tępak Faktycznie w paintcie można to zrobić Dziękować
Mój Marcel to chyba od urodzenia ma skok rozwojowy Wiecznie chce cyckować. Ja nie wiem co to będzie jak do pracy wrócę Ale muszę się Wam pochwalić!! Jako że był przyzwyczajony w dzień spać w wózku - dużo spacerowaliśmy i tak sie przyzwyczaił, ja w końcu stwierdziłam że to bezsensu, bo bez wózka zasnąć nie umie i co będzie jak z nianią zostanie i w ogóle. Na noc pięknie zasypia sam i właśnie też teraz SAM zasnął w łóżeczku <huuuuuurrrra> Oczywiscie na brzuszku Ale jestem z Niego dumna

fasolka chusty Ci nie zazdroszczę Ja sama ze sobą się topię a co dopiero z takim małym piecykiem przy ciele

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-07-21 o 13:59
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 14:04   #1146
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja ma chyba uczulenie na johnsona, nivea chyba tez nie wiem kurde juz sama, bo znow krostki jej wyszly na buzi jak posmarowalam ja oliwka- wiec przestalam ja oliwkowac i zeszlo a teraz kurde znowu a przeciez nie stosowalam zadnych kosmetykow i co to moze byc?
wysmarowalam ja wit A i krem z ziajki sie nam super sprawdza wiec chyba przejde na kosmetyki ziajki skoro nic jej po nich nie jest.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Pocieszcie mnie proszę
Wczoraj byłam z Olą na kontrolnym usg bioderek...
Prawe ok - Ib, lewe bez poprawy Ib/IIb. Doktórka po raz kolejny zaleciła szerokie pieluchowanie: tym razem dwie pieluchy flanelowe złożone tak by miały po 20 cm szerokości. Do tego wykrochmalone!
Przecież w takie upały to moje dziecię się zagotuje. W ubiegłym tygodniu w te upały nosuła tylko pampera. No i jak ją tak obabucham to jak niby mam ją karmić? Ola lubi na leżąco, a tu nogi tak dziwnie stoją... I jak ma spać, skoro lubi na boczku?
A ja myślałam, że już wszystko jest ok bo jak ją przewijam to widzę, że fałedki ma bardzo symetryczne, nóżki też (nie ma jednej krótszej albo inaczej układającej się w bioderku).
Czy ma któraś z Was podobny problem? Jak z tym żyć???
Czy te pieluchy ograniczając jej możliwość pełnego ruchu nóżkami spowolnią jej rozwój?
nie sadze, ale skoro masz juz 2 zalecenie to sie stosuj, mojej sasiadki cora musiala w tych takich szynach byc a to dopiero ogranicza ruchy!
malej nic nie bedzie a moze pomoze.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 14:13   #1147
fasolka73
Rozeznanie

Dusiaka mojej sąsiadki córa miała taką szynę, ale teraz jest już ok, mała bryka aż rodzice nie mogą za nią nadążyć
Ale spała na brzuchu taty, bo inaczej nie mogła w tej szynie Tato się poświęcił.
Stary 2010-07-21, 14:27   #1148
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to o tym samym mowimy, tak szeroko dziecko ma nozki w tym takze lepiej ja przemeczyc i pieluchowac podwojnie niz pozniej ma sie jeszcze bardziej meczyc
A.Camus
Stary 2010-07-21, 14:30   #1149
dusiaka
Rozeznanie

Ja nie chcę tej szyny!!! I właśnie dlatego muszę się z małą przemęczyć, żeby nie mieć wyrzutów sumienia, tylko mi jej szkoda. Do tego te upały...No ale jaką mam pewność, że to pieluchowanie pomoże? Często się słyszy, że to stare przesądy i że raczej nie pomoże.

Nie wiecie może, czy mogę małą nossić w nosidełku? Właśnie planowałam taki zakup bo chusta się nam nie sprawdziła. Może to i lepiej bo w tej chuście, którą mam, bebe lulu, mała leży w pozycji, w której nie ma nóżek szeroko.

Dzienniki budowy:
Stary 2010-07-21, 14:45   #1150
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja nie chcę tej szyny!!! I właśnie dlatego muszę się z małą przemęczyć, żeby nie mieć wyrzutów sumienia, tylko mi jej szkoda. Do tego te upały...No ale jaką mam pewność, że to pieluchowanie pomoże? Często się słyszy, że to stare przesądy i że raczej nie pomoże.

Nie wiecie może, czy mogę małą nossić w nosidełku? Właśnie planowałam taki zakup bo chusta się nam nie sprawdziła. Może to i lepiej bo w tej chuście, którą mam, bebe lulu, mała leży w pozycji, w której nie ma nóżek szeroko.
Zjadło mi odpowiedź
Nie jestem specjalistą ale jak każą pieluchować to pielucować zwłaszcza, ze to było usg a nie badanie "na oko". Czytająć Twojego posta zaraz pomyślałam o upale. Lepiej jednak zapobiegać i stosować się do zaleceń niż później mieć większe problemy. Mam koleżankę z dysplazją stawu biodrowego i już z endoprotezą (trzeba ją co jakiś czas wymieniać). Jak masz wątpliwości to skonsultuj się z innym lekarzem.
Jeżeli nie ma nózek szeroko w chuście to dla mnie się nie nadaje. Co do nosidełka to nie mam pojęcia, najlepiej zapytać doktora

I nie daj się zwariować. Musisz liczyć na swoją intuicję. Osobiście nie słuchałam nikogo i jak lekarz kazał pieluchować to tak robiłam przez kilka godzin dziennie (nie cały czas). Efekt na kontrolnej wizycie wyszło wszystko dobrze. Wiem, że niektóre dziewczyny nie pieluchowały a mówiły że tak i też było dobrze. Robiłam to dla spokoju własnego sumienia, żebym nie mogła sobie nic zarzucić, że coś zaniedbałam

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2010-07-21 o 14:51
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 14:50   #1151
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dusiaka ja bym sie nad pieluchowaniem nie zastanawiala, ze upal ze to ze tamto tylko pieluchowala, ale dla pewnosci wybralabym sie chyba do jeszcze jednego lekarza.
A.Camus
Stary 2010-07-21, 14:51   #1152
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
fossil ale śliczna dziewczynka Jakie ma oczka cudne a mogłabyś wstawić zdjęcie kuchni ?? Chętnie zobaczę jak to wygląda na żywo a nie w tym programie ze stronki Ikei.

fasolka dziękuję Jak to się robi - tak na przyszłość??
ooo ja sie przylaczam do prosby Gmyrelki i tez poprosze o zdjecie kuchni
w sumie nie myslalam o tym czy widac paluchy. taka nam sie po prostu podoba i tyle. wychodze z zalozenia, ze kuchnia bedzie na dluzej niz okres brudzenia przez dzieci. a takie gladkie powierzchnie to jednak latwo raz dwa przemyc i po klopocie (chyba, ze sie myle i nie tak latwo??)

moje dziecie dzisiaj dalo nam pospac do 7 rano z jedna tylko pobudka maz stwierdzil, ze kwekala okolo 4 ale nie zareagowal i zasnela... ja nie slyszalam, bo to on mial dyzur. wtedy spie jak zabita

za to na wieczor jest marudna od 3 dni.. zastanawiam sie czy moze dlatego, ze zaczelam jej podawac acidolac baby? moze miec to wplyw?
teraz spi juz prawie 2 godziny zobaczymy czy bedzie w dobrym humorze jak sie obudzi

czy zauwazylyscie, ze Wasze dzieciaczki mniej jedza ostatnio? moja zjada max 120ml a zwykle to tak 70-90 co 3 godziny i duzo pije w miedzyczasie. juz nie ma az takich upalow, a ona nadal malutko je. o co chodzi??

Dusiaka najlepsza by byla chusta tkana. w takiej pozycji, ze mala przyklejona do twojej klatki piersiowej. bioderka sa wtedy mocno rozwarte i to na pewno zdrowe. nosidla chyba takiej pozycji nie daja, tylko poglebiaja wade.
ja nosze mala tak http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja
tylko nie w te upaly niestety

Edytowane przez yoonka
Czas edycji: 2010-07-21 o 15:05
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 14:52   #1153
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

dusiaka głowa do góry, będzie dobrze Mam koleżankę której córa nosiła szynę i nie wpłynęło to na jej stopień rozwoju ruchowego
Ja też bym poszła jeszcze do innego lekarza. Co do chusty to jak ją wiążesz że mała nie ma nóżek szeroko?? Mój Marcel jak Go w chustę zapakuję to ma bardzo szeroko ...

yoonka moja szwagierka zrobiła sobie kuchnię z Ikea biało-czarną i mówi że żałuje że biały dała u góry a czarny na dole bo na ciemnym duuuużo bardziej widać niż na jasnym. Ja wciąż się waham. Chciałabym złamaną biel (jakiś mleczny) i ciemny brąz.

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-07-21 o 14:56
Stary 2010-07-21, 14:53   #1154
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:

zabobon, nie zaboon, ale chyba nie masz wyjścia na ten czas
A chustę to polecam ale wiązaną, żadne tam bebe lulu i inne torby do noszenia dzieci. Moja pediatra bardzo pochwaliła, że noszę Hanię w chuście (wiązanej), bo wtedy nóżki są na żabkę i pod odpowiednim kątem. Na szk. rodz. były u nas babki od chust i miałyśmy szkolenie. A te wszystkie torby do noszenia dzieci nie są dobre jeśli chodzi o dysplazję bioderek. A leżąc "na kołyskę" dziecko, czyli na boku, to już wogóle...

poczytaj co fachowcy piszą:

http://pl.lennylamb.com/articles/8_anatomia_noszenia

http://www.chustomania.pl/online/chu...roche_anatomii

Może przemyśl to i pogadaj z lekarzem

A nosidła (oprócz tych ergonomicznych, np mei tai, ale to dzieć musi już samodzielnie siedzieć)są niedobre dla dzieci, bo dziecko wisi na kroczu i nóżki mu tak dyndają i to źle dla stawów biodrowych. A w chuście są podparte od dołów podkolanowych

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-07-21 o 15:04
Stary 2010-07-21, 15:03   #1155
sponsa_bella
Raczkowanie

Może którejś z Was się przyda. Natknęłam się podczas porannej prasówki

http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...apromocja.aspx
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 15:10   #1156
fossil
Przyczajenie

Dziękować za komplimenty przekaże Alicji vel Esmeraldzie to pewnie znowu bedzie sie cieszyć

Cytat:
fossil ale śliczna dziewczynka Jakie ma oczka cudne a mogłabyś wstawić zdjęcie kuchni ?? Chętnie zobaczę jak to wygląda na żywo a nie w tym programie ze stronki Ikei.

fasolka dziękuję Jak to się robi - tak na przyszłość??
Teraz jestem u rodziców i wstawić mogłabym ale dopiero za miesiąc wieć pewnie trochę za pozno.
Na stronie Ikea można zobaczyć
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...style_selector
zdjecie 16,18,19,20,21,22,23 to fronty zrobione na wysoki połysk. A tutaj zwykłe nie katalogowe zdjecie http://www.ikeafans.com/images/chimayafter1.jpg

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
ŚLICZNA JEST!!!! I bardzo dobrze wygląda, w sensie wagi Ja myślę, że maluchy same sobie to regulują. Może jak się taka duża urodziła, to już nie musi tak bardzo przybierać na wadze?

Moja jest kluska, o! właśnie słyszę, że kupka już zrobiona dla mamusi, coby na wizazu za długo nie sieziała
Pewnie tak, ale myśle też że ona po mnie taka duża sie urodziła bo ja ważyłam 4300. Mój tż twierdzi że ona jest pulchniutka i nazywa ją Bąbalina , zresztą ona ma ze 100 imion rzadko mówię do niej Alicja lub Ala

Cytat:
dusiaka ja bym sie nad pieluchowaniem nie zastanawiala, ze upal ze to ze tamto tylko pieluchowala, ale dla pewnosci wybralabym sie chyba do jeszcze jednego lekarza.
Zgadzam sie jeżeli trzeba to trzeba ale nie zaszkodzi przejśc sie do innego lekarza .
Stary 2010-07-21, 15:13   #1157
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nam wczoraj lekarz powiedzial ze jesli chcemy nosidlo to active infant jest fajne
A.Camus
Stary 2010-07-21, 15:34   #1158
fossil
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ooo ja sie przylaczam do prosby Gmyrelki i tez poprosze o zdjecie kuchni
w sumie nie myslalam o tym czy widac paluchy. taka nam sie po prostu podoba i tyle. wychodze z zalozenia, ze kuchnia bedzie na dluzej niz okres brudzenia przez dzieci. a takie gladkie powierzchnie to jednak latwo raz dwa przemyc i po klopocie (chyba, ze sie myle i nie tak latwo??)
Cytat:
dusiaka głowa do góry, będzie dobrze Mam koleżankę której córa nosiła szynę i nie wpłynęło to na jej stopień rozwoju ruchowego
Ja też bym poszła jeszcze do innego lekarza. Co do chusty to jak ją wiążesz że mała nie ma nóżek szeroko?? Mój Marcel jak Go w chustę zapakuję to ma bardzo szeroko ...

yoonka moja szwagierka zrobiła sobie kuchnię z Ikea biało-czarną i mówi że żałuje że biały dała u góry a czarny na dole bo na ciemnym duuuużo bardziej widać niż na jasnym. Ja wciąż się waham. Chciałabym złamaną biel (jakiś mleczny) i ciemny brąz.
Rzeczywiste łatwo się czyści te powierzchnie nie jest to jakieś uciążliwe, no i na białym widzę dopiero pod światło dzięnne przy sztucznym nie widać.
Ja mam sporo tych szafek ale najczęściej czyszczę tylko dwa fronty te które używam na co dzień czyli lodówka i szafka gdzie trzymam chleb, cukier itp.
Stary 2010-07-21, 15:35   #1159
dusiaka
Rozeznanie

Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi i pocieszenie. Z tym nosidłem to sobie jednak na razie daruję. Zaczekam, jak bedzie z małą wszystko dobrze, tak na wszelki wypadek.
A ta chusta, ktorą mam nie trzyma nóżek na żabkę bo ma funkcję kołyski, jak ta:
http://www.bebelulu.pl/v3/cont_artyk...?id=45&lang=pl
Wiem, że w normalnej, prawidłowo zawiązanej chuście mogłabym ją nosić, ale ja chyba bardziej ze strachu, że coś pomieszam daruję sobie na razie.
TZ też każe mi iść do innego lekarza, bo ta, do której chodzimy zawsze i każde dziecko każe pieluchować, a badanie usg trwa 15 sekund, dosłownie jak na taśmie produkcyjnej. Na jedną porę umawiają 3 dzieci... No ale widać jest coś nie tak skoro powiedziała, że jak się za m-c nie poprawi to będzie trzeba pomyśleć o innej metodzie
No więc musi się poprawić. Będę ją zawijać w te pieluchy, ale krochmalenie sobie daruję.
Dam radę, prawda? Przeraża mnie wizja tych szyn. Raz jeden widziałam jak z gabinetu wyszła zapłakana młoda mama z maluszkiem w tych szynach. Boziu uchowaj.

Dzienniki budowy:
Stary 2010-07-21, 15:46   #1160
fossil
Przyczajenie

Cytat:
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi i pocieszenie. Z tym nosidłem to sobie jednak na razie daruję. Zaczekam, jak bedzie z małą wszystko dobrze, tak na wszelki wypadek.
Wiem, że w normalnej, prawidłowo zawiązanej chuście mogłabym ją nosić, ale ja chyba bardziej ze strachu, że coś pomieszam daruję sobie na razie.
TZ też każe mi iść do innego lekarza, bo ta, do której chodzimy zawsze i każde dziecko każe pieluchować, a badanie usg trwa 15 sekund, dosłownie jak na taśmie produkcyjnej. Na jedną porę umawiają 3 dzieci... No ale widać jest coś nie tak skoro powiedziała, że jak się za m-c nie poprawi to będzie trzeba pomyśleć o innej metodzie
No więc musi się poprawić. Będę ją zawijać w te pieluchy, ale krochmalenie sobie daruję.
Dam radę, prawda? Przeraża mnie wizja tych szyn. Raz jeden widziałam jak z gabinetu wyszła zapłakana młoda mama z maluszkiem w tych szynach. Boziu uchowaj.
Tż dobrze mówi idz sie przejdz do innego lekarza bo lekarz też człowiek i może się pomylić.
Moja mama jak raz poszła z moją mała do lekarza to na pytanie czy Ala ma ciemieniuchę powiedziała ze nie - ale okazało się że ma - do tej pory się z nią meczę i skrobie główkę.
Stary 2010-07-21, 15:53   #1161
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my tez z ciemieniucha walczymy
A.Camus
Stary 2010-07-21, 15:56   #1162
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Faktycznie krochmalenie to sobie daruj. Ja na śzczęście wkładałam tylko normalną tetrę. Złożona wzdłuż na 4x (pas o szer. ok. 20 cm)a później nie tak całkiem na pół tylko na 2/3 żeby pod pleckami nie było dużego "uskoku" z materiału i nie przeszkadzało na kręgosłup jak dziecię leży na pleckach.
Dacie radę. To tylko miesiąc a efekty mogą być.
Zanim dotrzecie do innego doktora to mimo wszystko pieluchujcie
Stary 2010-07-21, 15:57   #1163
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

fossil nie skrob główki tylko na noc wylewaj dużo oliwki na nią i tak "uklepuj". Ja w ten sposób z tydzień temu pozbyłam się tego paskudztwa

Stary 2010-07-21, 16:11   #1164
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
nam wczoraj lekarz powiedzial ze jesli chcemy nosidlo to active infant jest fajne
jest fajne, ale niestety tam tez dziecko wisi na kroku.
Radziłabym wybrać takie, gdzie podparcie jest szersze, od dołu podkolanowego do dołu podkolanowego.Coś np. takiego;

http://www.chusty.com.pl/artykuly.ph...04081226580378

http://nosidla.com.pl/pl/product/bro...y=88181&page=1

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

ja na pewno nabędę, albo uszyję nosidełko mei tai, to jest uproszczona wersja chusty, jest miękkie, dostosowuje się do kształtu dziecka (a nie jak w usztywnianych nosidłach, gdzie to dziecko musi się dostosować do kształtu nosidła)i nadal nóżki w nim są "na żabkę", a przy tym są bardzo piękne z ładnych materiałów, wzorów.

http://www.babytuli.pl/collections/m...FUKT3wodsgL5gg

http://tulikowo.fotolog.pl/
Stary 2010-07-21, 16:12   #1165
yoonka
Rozeznanie

dziewczyny wiazanie chusty jest proste! trzeba tylko moooocno dociagac.

a na ciemieniuche uzylam olejuszki. jakies 3 godz przed kapiela i potem mycie glowki i zczesalam malej grzebykiem ta skorke. i nie ma pewnie jeszcze wroci
Stary 2010-07-21, 16:13   #1166
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
jest fajne, ale niestety tam tez dziecko wisi na kroku.
Radziłabym wybrać takie, gdzie podparcie jest szersze, od dołu podkolanowego do dołu podkolanowego.Coś np. takiego;

http://www.chusty.com.pl/artykuly.ph...04081226580378

http://nosidla.com.pl/pl/product/bro...y=88181&page=1

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

ja na pewno nabędę, albo uszyję nosidełko mei tai, to jest uproszczona wersja chusty, jest miękkie, dostosowuje się do kształtu dziecka (a nie jak w usztywnianych nosidłach, gdzie to dziecko musi się dostosować do kształtu nosidła)i nadal nóżki w nim są "na żabkę", a przy tym są bardzo piękne z ładnych materiałów, wzorów.

http://www.babytuli.pl/collections/m...FUKT3wodsgL5gg

http://tulikowo.fotolog.pl/
masz rację. Właśnie coś takiego już oglądałam i takie są ok.
Stary 2010-07-21, 16:16   #1167
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Też mi tak wyszło z liczenia ale we wniosku nic nie wpisałam. Niech sami to policzą. Dzisiaj mój tż złożył dokumenty i co ??? okazało się że mam żle wystawione świadectwo pracy (koniec umowy w dniu porodu). Tak się cieszyłam, ze nie sprawdziłam takich istotnych dat. Teraz załatwianie i poprawianie. Chyba jak już dostanę pieniądze to upiję się z radości (wodą bo nadal karmię )
To chyba razem sie upijemy, mi już chyba nie wierzą jak mówię że jeszcze nie dostałam

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 16:18   #1168
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dla mnie troszke za drogie , nawet nie wiem czy mala bedzie chciala byc noszona w nim ;/
A.Camus
Stary 2010-07-21, 16:22   #1169
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Mamusie a co macie do przewijania dziecka jak np idziecie w gości?? Czy ikea ma takie jakieś składane przewijaki czy coś?? Musze coś zakupić bo ceratka po Hani mi się podarła

Darusia ale masz fajnie I Ona tak na głos się ciągle śmieje??
Ja mam takie podkłady do przewijania z rossmana 10 szt za 9,99. starczają na długo bo zmieniam dopiero jak się czymś pobrudzi(wprawe mam w przebieraniu z pieluszką pod pupą)

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 16:26   #1170
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
To chyba razem sie upijemy, mi już chyba nie wierzą jak mówię że jeszcze nie dostałam
Mi też niekt nie chce wierzyć . Czekamy która pierwsza dostanie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości