|
|
#1141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.
Cytat:
Smerfetka.. oj znam to.. Mój ukochany też mówi że przesadzam, ze sama sie blokuje psychicznie. Może trochę racji ma... My na razie odpuszczamy psychicznie- nie zabepieczamy się, ale też nie będę już szaleć w płodne dni ( przynajmniej tak sobie obiecuję..) biorę kwas foliowy i witaminy, tż bierze salfazin.. i jeżeli do stycznia nie będzie "natalki" to wtedy zaczniemy sie martwic - przynajmniej taki jest optymistyczny plan...
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Mi niestety również w tym cyklu się nie udało choć miałam wielkie nadzieje a tu nic.
Teraz poczekam aż ta wstrętna @ się skończy i zabieram się z mężem znów do pracy. Póki co jestem pełna wiary że musi się przecież w końcu udać prawda? ![]() Za Was rownież trzymam kciuki. Pozdrowionka.
|
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny... a tak w ogóle to nie macie wrażenia że wokoło wszyscy albo sa w ciąży albo są właśnie po porodzie albo mają malutkie dziecko? Ja mam wrażenie że tylko ja jakiś "odmieniec" jestem.. bo wokół widze albo kobiety w brzuszkiem albo z wózkiem.. paranoja jakas!!
|
|
#1144 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszelkie hormony powinny byc poddawane bo przebadaniu. Bralam 3 cykle- nie jestem w ciazy- jeden nieudany, jeden bezowulacyjny, w 3 sie nie kochalam, bo TZ był chory. Odstawiam, czuje sie po nim fatalnie juz. Ale wyniki sie znacznie poprawily. Progesteron wzrasta pod wplywem brania. Teraz znowu na badania czy moge byc bez niego. I modle sie, zbeym mogla ![]() Przy PCO- sa nieregularne okresy, nadmierne owlosienie i powiekszone jajniki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
ewka_1984
ja tez mam takie wrazenie zaczynam sie czuc jak jakis odmieniec chociaz to dopiero poczatek staran, ehhh tym bardziej ze TZ poznalam 2lata temu...nie mialam wczesniej szczescia w zwiazkach i w zadnym z nich nie zdecydowalabym sie na mysl o zalozeniu rodziny...czesc znajomych "jedzie"juz druga rundke staran ![]() mikado5 - WITAMY! ![]() smerfetka83-moj TZ tez tak twierdzi. Zaczelam wbijac rozne ciekawe haselka w google. Mam juz wedlug wyszukiwarki tysiac podejrzen wiem, wiem nakrecam sobie paranoje...ale ilosc forow o problemach ze starankami rosnie a nie maleje...Ostatnio mialam taka sytuacje ze najblizsza mi X twierdzili z mezem ze "narazie nie, oni chca sie nacieszyc malzenstwem i bla bla bla, maja psa, sa szczesliwi, moze za rok?"..dopiero kiedy X zaszla w ciaze powiedziala mi ze starali sie przez kilkanascie miesiecy, testy owulacyjne, duphaston,ziolka, zdrowa dieta,mierzenie temperatury, sprawdzanie sluzu itp. Przykro bylo im, ze sie nie udaje i wszystkim naokolo mowili ze jako mlode malzenstwo maja jeszcze czas a tak naprawde rozgrywal sie im dramat... Przytulacie sie dziewczyny?
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Lemoorka a czemu bralas duphaston? Mialas jakies wskazania?
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira miałam progesteron jakbym menopazue miała
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie
![]() Już odliczam dni, kiedy będę mogła zrobić pierwszy teścik ![]() ![]() A co do liczby ciężarnych i małych dzieci to chyba faktycznie sprawka wyżu ![]() Miłego i owocnego przytulania na dziś wszystkim życzę
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Idę poczytać co napisałyście ![]() Nowe mamusie witam bardzo serdecznie i trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie ![]() Miłego Dnia!
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ...
a ja 1.08 odstawiłam tabletki, pierwszy okes był normalnie a później cisza, okresu wciąż nie ma więc jak mamy się starać? poczekam do końca tygodnia i wybieram się do lekarza. ostatnio inna lekarka powiedziała mi że jak do listopada nie będzie @ to trzeba będzie wywoływać... jakie tabletki przepisują lekarze na wywołanie okresu po odstawieniu anty...? ja wciąż widzę malutkie dzieci i dodawiaduję się że co chwilę ktoś w ciążę zachodzi a kiedy przyjdzie moja kolej?
|
|
#1151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na wyregulowanie cykli i wywolanie @ lekarze przepisuja Duphaston - to jest progesteron. Sama to jem bo po odstawieniu anty mialam okres co 60 dni. |
|
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam że po Duphastonie się tyje....
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
I po jednym i po drugim się tyje
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co lekarka pisała jeśli do listopada nie bedzie @ to na 100% tabletki dostanę... więc moje pytania: ile moża na nich przytyć i jak długo się je bierze - do pojawienia się @ czy dłużej?
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Luetine bierze sie przez 5 dni po tabletki po czym się czeka na okres. Duphatsonu na wywołanie okresu nigdy nie brałam, tylko na wyregulowanie |
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tak myślę że chyba lepiej było mnieć okres co 2 tyg niż brak od sierpnia
|
|
|
#1157 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zaczelam brac luteine na wywolanie (przez 10 dni x3), ale @ nie przyszedl, bo okazalo sie, ze jestem w ciazy
i teraz dalej biore lutke na ewentualne podtrzymanie. Nie przytylam po luteinie, ale odkad mam mdlosci nie znosze smaku tego badziewia
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
przed wizytą u lekarza zrobię jeszcze test, ale myślę że po tabletkach przyjdzie @...
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na powąznie życze powrotu do zdrowia Ja bym poszła na Twoim miejscu zrobić badania hormonalne po okresie |
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Raczkowanie
|
Nadia5 - a robiłaś już wogóle test? bo może jesteś w ciąży? Myślę, że Lemoorka ma rację - powinnaś sie przebadać po okresie. A narazie będziemy trzymać kciuki, żeby @ wreszcie przyszła.
JanuszAgnieszka - ależ ja Ci zazdroszczę!!! gratuluję serdecznie!!! fajnie, że jest wśród nas ktoś, komu się udało.Moja @ przyszła przedwczoraj wieczorem. Miałam silne bóle cały dzień, a czułam się tak jakby nie mogła się wykluć. Wczorajszy dzień też nie był najmilszy, bo męczyły bóle, a zmiana nastrojów tak silna, że w jednym momencie płacz, a za chwilkę śmiech. Oj ucierpieli troszkę moi najbliżsi . My kobiety to mamy naprawdę przechlapaneA więc zaczynamy zabawę od nowa. Czekam tylko kiedy @ sobie pójdzie i zabieramy się ostro z TŻ do pracy Zamierzam sprawdzać tempkę i sprawdzić testami jak z moją owulacją. @ nie spóźniła się za długo więc mam nadzieję, że wszystko wraca do normy.I cykl - 31 dni II cykl - 28 dni III cykl - 40 dni IV cykl - 32 dni, więc chyba nie jest tak źle. Mam ochotę pójść na monitoring cyklu, żeby wykluczyć jakieś nieprawidłowości, ale niestety nie mogę nigdzie zapisać się do gina z USG na fundusz, a wiadomo że prywatnie to kaska pójdzie niezła. |
|
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Jak wasz dzień? Mój - pomimo pogody- zaskakująco dobry. I aż sie sama sobie dziwię.. przestaliśmy rozmawiać o dziecku - i o dziwo - rozluźniło to napięcie między nami. Szkoda ze to rozluźnienie jest w dni niepłodne ale co tam Powiedzcie, że każda z nas będzie mamą! ![]() ![]() :pro si: Bo w końcu..jak nie my to kto?? 16 i 17 latki przecież zazwyczaj nie chcą - a ja tam zwariuję ze szczęścia!
|
|
#1162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jedna juz w tym cyklu, druga w nastepnym ale w koncu sie uda, zobaczysz
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
A mi chyba zaczęła się owulacja, bo tak mnie dzisiaj rano bolaly jajniki, aż musiałam wziąść tabletkę, więc może czas zacząć działać
chociaż z wyliczeń wynika, że ten ,, szczyt" będzie w niedzielę, ale póbować można, może akurat się trafi.
|
|
|
|
|
#1164 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie dzień też całkiem przyjemny - nawet słonko świeci Więc nastawienie pozytywne!!!A do pierwszego testu jeszcze 12 dni... Ale co tam dam radę Staram się o tym nie myśleć![]() Miłego dnia DZIEWCZYNY!!! ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() Żeby się udało!!!
|
|
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Dzis jakiegos powera dostalam pranie, mycie podlog,sprzatanie lazienki,zakupy Na obiad zrobilam sosik z poledwiczki wolowej -mniam![]() Przez zoladek do serca niech TZ sobie pojje![]() Postanowilam przesledzic swoja diete i staram sie jesc duuzo wiecej nabialu ![]() Oliweczka1985 -u mnie tez szczyt wypada w niedziele ![]() Rozmawialam z kolezanka i opowiadala mi ze jej siostra jest wlasnie w drugiej ciazy (brala 3 lata tabletki anty, pozniej dziecko,pozniej kalendarzyk)...i w sumie nieplanowane to drugie tak do konca....zaszla dzien!po okresie- w 6dniu cylu! (pozniej maz byl w delegacji wiec to napewno ten dzien). Wniosek z tego jeden- przytulac sie i w plodne i w nieplodne
|
|
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wniosek w 100% się zgadzammusi się w końcu udać ![]() moja mama też zaszła dzień po okresie, moja babcia tak samo za każdym razem (3 córki) ![]() Jeszcze jeden wniosek - zaraz po okresie są dziewczynki
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-10-21 o 18:09 |
||
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
To ja czekam jak tylko @ się skończy i od razu przytulanie.
Mam nadzieję ze nasze marzenia o dzidziusiu szybko się spełnią.
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy robić ten test...wczoraj miała być @ a nie ma... to już 3ci miesiąc bez
|
|
|
#1169 |
|
Raczkowanie
|
Mi sie znowu nie udało. Przyszła wredna @ i to w trakcie brania Duphastonu w 24 dniu cyklu. Tak jak po odstawienie anty miałam okres co 60 dni to teraz z Duphastonem mam co 24 dni. I tak źle i tak źle.
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - dziękuję za wsparcie
![]() Noteka - przykro mi A ja próbuję nie myśleć że dziś zaczęły się dni płodne, nie mysle o tym, nie myśle o tym, nie myśle o tym... tylko jakoś mi to nie wychodzi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

, a na forum nawet sie nie chce nikomu zajrzeć!!! Nie złościmy się, bo przynajmniej nie marnujecie czasu, ale jesteście trochę blee 

wiem, wiem nakrecam sobie paranoje...ale ilosc forow o problemach ze starankami rosnie a nie maleje...
be cool

fajnie, że jest wśród nas ktoś, komu się udało.