|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Hejka i znowu mam problem z Milusią
![]() A tak to u nas śliczna pogoda,a mała chora i chyba nici z jakichkolwiek wycieczek ![]() Seona a ty znowu w pracy? Juz pytałam,ale olałaś mnie ![]() Malutka kupki coraz gorzej,dzieki,że pytasz ![]() Marika super,że Igorek już dobrze i nie potrzebuje rechabilitacji ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Ursull, ja nie jestem urzędniczką
![]() A może Milusia coś zjadła? Stąd te rzadkie kupy. A jakieś zęby jej nie idą? Moja to wogóle ma jakieś fazy, raz kupy rzadkie, raz twarde, raz brązowe, raz zielone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zadomowienie
|
hej wam kobietki!!
jakos ostatnio nie mam czasu zeby usiasc przed laptopem. widze ze pisaliscie o wzroscie i wadze..moja Wercia ma jak dobrze pamietam 85 cm a wazy 10,3 kg..a zabkow mamy 12 a 3 wyzynaja sie..dzis bylismy na zakupach wiec zalaczam zdjecia Jagoda bardzo mi przykro..trzymaj sie..jestesmy z toba. ![]() Eve wracajac do mojej wypowiedzi to wlasnie chodzilo mi o ten ironizm tylko wtedy wlasciwego slowa nie moglam znalezc.. zdjecia: 1. spodnie z sciagaczami Weronisi, kolor szary ciemny na zdjeciu slabo widac kolorek 2. komplet bluza, bluzka na dlugi rekaw, spodniczka i getry, kolor szary i fioletowy 3.majteczki no musialam kupic jak je zobaczylam trzy pary miala juz wczesniej kupione a teraz dokupilam jej dwie pary 4. botki jak wam sie podobaja i Weroniczki kalosze i buciki do chodzenia 5. prezent od mojej mamy tuniczka i spodnie
#1145 |
Zakorzenienie
|
Hej wieczorowa pora
![]() Padam z nog... caly dzien chodzilismy i to calkiem konkretnym tempem, tz twierdzi, ze zrobilismy ponad 20 km i ja w to wierze ![]() ![]() Jagoda bardzo mi smutno ... Ursull jak Mala ? Olek co prawda nie robi brzydkich kupek, ale robi je z ogromna czestotliwoscia i to tak od tygodnia ![]() Marika dzieki za baty ![]() ![]() Seona jak tam w pracy bylo ? Ewelajn poszalalas widze zakupowo ![]() z ta ironia, to czasami jestem zle odbierana - do czego zdazylam przywyknac, czasami rzeczywiscie jest to ironia zamierzona, a czasami to po prostu jestem ja i moj, powiedzmy to, "styl" ![]() Szkoda, ze nie podalas konkretnego przykladu, byloby mi sie latwiej "wytlumaczyc" - wczesniej pisalam do Mellki, ze ja tez mam ocean, widok na gory i palmy - moze to Cie tak "ruszylo" ![]() ![]() Nie mam do tego zadnego problemu ![]() Magducha przytulam Cie cieplutko... |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
Jagoda
![]() Ursull może u Mili to zwykła wirusówka. U nas teraz wiele dzieciaków łapie. Taka pora roku... Szybkie zmiany temperatur powietrza... Nina właśnie to przechodziła, jeszcze jej podaję syropek prawoślaz, który dała nam pani doktor i witaminki. W poniedziałek już pójdzie do żłobka. Od poprzedniego czwartku tam nie była więc na nowo zacznie się płacz, bo nie miała kiedy na dobre się przyzwyczaić i musiała zostać w domku ![]() Marika nie kupiłam butów, jakoś nie mogę się zdecydować ![]() Hej laseczki, u nas po staremu. Dzisiaj do południa zdążyłam z Niną wyjść na godzinkę. Całe szczęście wybrałyśmy się z samego rana, bo w południe zaczął padać deszcz i pada do tej pory ![]() ![]() Teraz Ninula śpi, Tż na nocce w pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
![]() U nas dziewczynki chyba ostatni dzień ładnej pogody więc skorzystaliśmy z okazji i wybraliśmy sie z Igorkiem do parku na kasztany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rumianku - a długo jest już Tż bez pracy? No ja planuje miec drugie za ok 2 latka, po magisterce. malutka - u nas też jest super pogoda, ale ponoc tylko do jutra ![]() ![]() Seonka - teraz to ja sobie mogę pisac jak Ty juz dawno weekendem się cieszysz ![]() Ursull - a byłaś na emergency? może warto by było podjechac? bo te kupki to nieciekawa sprawa i do tego gorączka, chyba że to zęby. Tzn. w ogłoszeniu było co innego podane, a na rozmowie wyjaiwli kilka konkretnych warunków które mnie zniechęciły, i tak naprawdę guzik zapewniali. Ale to nie była ta firma na której mi zależało wtedy, ale oni zrezygnowali z tego menagerskiego stanowiska tak napisali na swojej stronie internetowej. A ząbków jakos nie zauważyłam, ale ważne że są. Zdrówka dla biednej Milusi, bo cosik często ja coś dopada, bidulka ![]() Ewelain - ale super zakupy zrobiłaś ![]() ![]() ![]() Ewcia - powiedz że podnieciły Cie baty w moim wykonaniu ![]() ![]() Cinka - to czekaja Cie wydatki butowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Marika
Ty zboczuchu okropny ![]() Zapomnialam Ci wczesniej napisac, ze nie jestes podobna do losia ![]() Ja normalnie sporo chodze, ale nie az tyle, 2 do 4 godzin to tak, ale dzisiaj lazilismy ok 8... tylko inaczej sie chodzi w towarzystwie, a inaczej samemu z wozkiem. To byl bardzo fajny dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczęłam czytać biografię Barbary Radziwiłłówny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Wtajemniczenie
|
U nas dalej ciepło, ale już niebo zachmurzone, trochę mglisto, a wieczorkiem deszczyk padał.
Ursull to może lepiej idź z Milusią do lekarza ![]() Ewelain podobają mi się te majteczki i kaloszki ![]()
#1151 |
Zakorzenienie
|
![]() Olek znowu spal do 9 !!! ![]() Za to pies zaczal szczekac jak wsciekly o 4 nad ranem i tz schodzil zobaczyc o co mu chodzi... Milej niedzieli, ja zmykam na sniadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
hej,
widać na wizażu od razu, że jest weekend, bo nie ma nikogo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marika nie wiem jak dzieci radzą sobie w kaloszkach ale ja mam zamiar kupić takie ocieplane co mają wywijaną skarpetę w środku (takie pokazała ostatnio Ewelajna , bo kupiła dla Werci). W tej skarpecie noga nie powinna się tak ślizgać. Zawsze można ją wyjąć, aby wyprać lub zupełnie z niej zrezygnować. Widziałam u nas takie w sklepie po 45 zł. Można też kupić kaloszki, które są u góry wiązane lub ściągane sznureczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Ja probowalam Olkowi zalozyc kaloszki, ale jak dotad jeszcze mi sie nie udalo... Olus ma dosc wysoka stope i mam wrazenie, ze to dlatego, a jeszcze sam nogi nie wsunie, wiec mam utrudnione zadanie.
My wlasnie skonczylismy posiedzenie sniadaniowe ... troszke nam zeszlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Jestem przywołana przez ursull ![]() podczytuje Was co jakiś czas ale nie mam kiedy odezwać się do każdego z osobna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zadomowienie
|
Eve wiesz juz teraz nie pamietam do jakiej wypowiedzi odnioslam takie wrazenie a niechce mi sie przeszukiwac stron..ale juz wyjasnilas i nie ma sprawy
Marika kaloszki kupilam na targu za 35 zl..juz zakladalam mojej niuni w domku zeby pochodzila i powiem ze bardzo latwo wklada sie jej na stopke a tez ma wysokie podbicie i chodzic juz potrafi choc inaczej niz w zwyklych butach..a nozka jej sie nie slizga.. co do zakupow to musialam jej troszke kupic rzeczy..a za ten komplecik z spodniczka to dalam 55 zl wiec nie tak duzo za 4 ciuszki..i tak jeszcze musze jej kupic pare ciuszkow na jesien.
![]() |
#1156 |
Zadomowienie
|
Elooo mamuśki
![]() Witam was w ten paskudny dzień. U nas leje cały boży dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ewcia - zaraz tam zboczuchu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cinka - i jak tam ta Twoja nowa lektura? ciekawa? A macie może w pobliżu takie figloraje, fikolandie, zozolandie? takie wiesz place zabaw z basenami z piłkami, ślizgawkami, labiryntami itd? to może tam? Ja chyba jednak kaloszki kupię na wiosne i lato żeby były, bo zaraz w zimowe trzeba będzie sie zaoptarzyc. malutka - no my naszym małym mężczyznom nie kupimy takich słodkich majtusiów. My mamy ze spidermenem ![]() Esti - no hej kochana ![]() ![]() ![]() Ursull - jak Milenka i jej kupki? jest poprawa? Ewelain - to fajna cena za te kaloszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zadomowienie
|
Ejjjjj no dziewczyny
![]() No co wy? juz południe a tu żadna się nawet nie pokazała, nie odezwała. Same się przyczyniacie do śmierci naszego wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zadomowienie
|
witam
ja wlasnie pije kawke a moje dziecie zasypia.. Marika tez sadze ze to niewiele bo widzialam w sklepie takie same kaloszki ten sam rozmiar za 65 zl ![]() ja dzis znowu musze zwiedzac urzedy juz mam tego dosc ile sie trzeba nalatac zeby z nich wydusic troszke kasy ![]() u nas dzis pochmurno pada od rana wiec narazie ze spaceru nici.wczoraj bylismy u rodzinki meza bo ich corka w piatek konczyla dwa latka ale nie zadzwonilismy wczesniej a oni mieli robotke wiec maz poszedl im pomagac a ja caly dzien przesiedzialam u nich w domu sama z dziewczynami i ciotka na wozku inwalidzkim za ktora nie przepadam.wkurzylam sie na siostre gospodyni domu bo na poczatku nie musiala im pomagac tylko sie krecila po podworku ale do mnie nie przyszla.no chyba tak sie nie robi
#1159 |
Zakorzenienie
|
czesc Baby...
Witaj Esti ![]() Ewelajn wizyta rzeczywiscie byla dosc dziwna ![]() ![]() Mariczka Ty moja kochana ![]() Tak, Olus grzecznie siedzi w wozku, mozna z nim spacerowac do woli, bywa niegrzeczny w sklepie, chociaz lubi dotykac ciuchow ![]() I tak, Olus ma wysokie podbicie, po mamusi... Pracowalam kiedys w Orsay'u ![]() ![]() A olus spal dzisiaj do 9, ale wstawalam do niego w nocy bo wczoraj mu sie katar przyplatal i w nocy sie budzil... teraz sobie za to odsypia ![]() Buziaki moj hipciu slicznosciowaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Dzisiaj siedzimy w domu ![]() Marika Z Igorka rozrabiaka? jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Mieliśmy wczoraj iść do parku na kasztany też, ale pogoda nie specjalna, słońce ale wiało, poszliśmy na krótki spacerek, zaraz wracaliśmy a tu i tak coś się przyplątało. Esti cześć Gosikk bużki za wyniki, a czemu Cię dzisiaj nie ma? Pakusia urlopuj się urlopuj ![]() cdn |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zadomowienie
|
hej juz po wizytach u urzedach.na szczescie juz wszystko zalatwilam.
teraz wzielismy sie z mezem za porzadki w mieszkaniu.. czy wasze dzieciaczki korzystaja juz z nocnika?? ktora kobietka sie za to zabiera bo ja tez juz o tym mysle ale niewiem jak sie za to wziasc ![]() Eve no wlasnie, wyobraz sobie jak ja sie czulam ![]()
#1162 |
Zakorzenienie
|
Hejka laski,widzę,żeście poszalały z ilościa postów
![]() Co u nas? Ja nadal w ciąży ![]() Butki drogie,niezbyt śliczne,ale zdrowe i wygodne ![]() http://www.clarks.co.uk/find/departm...ct-is-20341062 Wczoraj miałam lekkiego doła i poczułam totalne zmęczenie,więc pol dnia spędziłam w łóżku. W sobotę bylismy nad jeziorkiem karmić kaczki. Milucha zachwycona. Moja siostra nauczyła ją rzucać kamienie w wodę i mówić przy tym "plum",komicznie to brzmi.Potem goniła baranki na łące. Wrzucam kilka fotek,co by pochwalić się w jakiej okolicy mieszkamy ![]() Ewelain zkupy fajne,kaloszki wymiatają ![]() ![]() Eve gdzie chodziliście na te spacery? Masz jakies foteczki z waszych,piknych rejonów? Cinusiowa jak powrót Ninusi do żłobka? Ofiary były? ![]() Marika ja kiedyś oddałam krew,tylko raz i więcej tego nie zrobię,bo o mało tam nie zeszłam. Wzieli mi 450ml. Samo pobieranie ok,ale gdy miałam wstac to zrobiłam się zielona i zemdlałam. Musiałam leżeć jakiś czas na kozetce. Potem cały dzień czułam sie bardzo słabo. Więcej się na to nie piszę ![]() Esti no jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Angel cześć i zdróweczka dla Jasia ![]() Gossik a ty gdzie ![]() Haruno a ty lanie masz ![]() ![]() i obiecane fotki: |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Wtajemniczenie
|
Hej,
mnie Ursull i Rumianek na fb zaczepiły, więc wpadam sie przywitac... Oho, to się rozpisałam. Mały się obudził ![]() ![]() Pozdrowienia dla wszystkich bab i ich dzieciaków. |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zadomowienie
|
hej Laseczki
![]() ja tak na szybko o nocniku - u nas Gosia siada na nocnik przy okazji zmiany pieluszki - i czasem sika, a czasem nie ![]() zaczęło się od kupna nocnika dwa miesiące temu: zwykłego, najtańszego. Gosia się nim bawiła, siadała jak miała humor (rzaaadko). jak już się z nim oswoiła, zabierałam ją czasem ze sobą do łazienki i razem siadałyśmy, każda na swoim tronie ![]() ![]() i tak chwilowo zostało: po spaniu, przed kąpielą - za każdym razem kiedy zdejmujemy jej pieluchę sadzamy ją na nocniku, a ona raz zrobi siku, a raz nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Wtajemniczenie
|
Człowiek się pojawia, a te z pałą na niego
![]() Udało mi się małego położyć jeszcze na trochę, więc może tym razem uda mi się napisać chociaż kilka zdań więcej. Najpierw buziaki dla wszystkich ciężaróweczek - Ursull, Kalina, Gosik i Rozaliotka (ty chyba masz termin najbliżej, a może już urodziłaś?) Baaardzo Was podziwiam, że zdecydowałyście się na drugie dziecko, ja sobie nie jestem w stanie tego wyobrazić na chwilę obecną. U Nas bywało lepiej, mnie dopadła jakaś deprecha sezonowa, Iguś nieźle dokazuje, ząbkuje (a dopiero 8 zębów mamy, najgorsze jeszcze przed nami), a od dzisiaj wysoko gorączkuje. I nie wiem jak dałabym rade, gdyby nie mój kochany TŻ. Widzę, że u Was puchy, nic dziwnego skoro nie widzę Caro i Mellki ![]() Padło pytanie o nocnik. Dziewczyny nic na siłę. Dziecko samo pokaże Wam kiedy będzie gotowe. 2 miesiące temu Igul nie był w stanie wysiedzieć nawet minuty, żadne książeczki, zabaweczki - nic - nie było go w stanie zająć. Korzystałam z wakacji, puszczałam go po mieszkaniu bez pieluchy, albo na golasa albo w samych majteczkach. Gdy robil siku to pokazywałam mu na siusiaka. Później podczas robienia siku sam się łapał za siusiaka i z ciekawością oglądał jak siuśki wylatują. Oczywiście wchodził za mną czy mężem do łazienki, gdy my sikaliśmy. W pewnym momencie podczas kąpieli zaczął mówić "dzidzi" (sisi) i zaraz potem sikał. Uznałam, że to dobry moment żeby wyciągnąć ze schowka nakładkę na sedes (z nocnika ciągle schodził). Na dzień dzisiejszy ok 5 siuśków dziennie jest robionych do sedesu. Mały zwykle umie się wstrzymać. Ciągle pracujemy nad tym, żeby sygnalizował nam nadejście kupy, z tym trochę gorzej (a wydawało mi się, że powinno być odwrotnie). Aha, i moja jedna sugestia - nie przesadzajcie z zabawianiem dzieciaków na nocniku. Ignaś w pewnym momencie co chwilę wołał "dzidzi", a wcale nie chodziło mu o sikanie tylko o... zabawianie na sedesie, czytanie książeczek i mnóstwo innych pierdół. Taki z niego cwaniak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Ursull
nie pomaszerowalismy w zadne konkretne miejsce, dwa razy zrobilismy trase miasto-dom, przeszlismy miasto i poszlismy z miasta do domu przez park narodowy, ktory sie ciagnie stad do taaaaaaaaaaamtad ![]() Fotki oczywiscie mam, ale nie na tym kompie ![]() Ewelajn uraz niewatpliwie pozostanie... pewnie to nie bylo celowe, ale mimo to... My nocnika ani kibelka poki co nie uzywamy, chyba ja za leniwa jestem ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Wtajemniczenie
|
Helołłłł laseczki
![]() chyba zaczynam się poprawiać ![]() marika no co Ty jakie drugie forum...ja nic o tym nie wiem ![]() ![]() marika ja mam buty bez platformy ze szpilką 12 cm ![]() ![]() ![]() ![]() a za płaszczykiem też się oglądam ![]() ewelain my korzystamy z nocnika kilka razy dziennie jak Niki zawoła. Ja jeszcze nie planowałam nocnikować Niki ale ona bardzo chce. Jak widzi Julkę idącą do łazienki to pokazuje że też chce. Czasami ją wysadzam i zrobi a czasami chwile posiedzi i nic nie zrobi ![]() ![]() ![]() ursull a mi podobają się te buciki i kolor śliczny ![]() ![]() ![]() jjeju teraz spojrzałam na suwaczek ![]() ![]() fotki piiiiiikne ![]() jeszcze bym posiedziała bom się wciągnęła ![]() aha mój tel który kiedyś widniał na liście która sobie przesyłaliśmy jest już nieaktualny... o nas później... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
Ewelain
kaloszki przesuper, dobrze że sobie juz wszystko pozałatwiałaś, ja nie znoszę załatwiac papierkowych spraw, co do nocnika to na razie Jaśko traktuje nocnik jako krzesełko do przesuwania Jagoda jest mi bardzo, bardzo przykro, dbaj o siebie i trzymaj się Seona ![]() Malutka ![]() Kuro ![]() Bercia ![]() Rumiankowa ![]() Ursull cześć i dzięki, a jak się ma Miluchna? Ja już nie wiem czy to ząbki czy coś innego, przesła mu gorączka i sama nie wiem czy zostawać z nim jutro czy nie. Piękne fotki, mroczne przez to wyjątkowe, ale wiem że Ty lubisz takie klimaty. Butki fajniutkie, miałam kupowac Jaśkowi przejściówki, ale kupię chyba juz zimowe.Ostatnio kupiłam mu zwykłe buciki do biegania po domu, bo w papciach gorąco. Heksa U nas sytuacja z ząbkami wygląda identycznie, a ta gorączka wysoka to przez ząbkowanie?Jaśko nigdy nie gorączkował przy ząbkowaniu więc nie jestem pwena od czego może mieć teraz gorączkę,młodemu 3 i dalsze ząbki wychodzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.