![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: karmienie piersią w miejscach publicznych - opinie
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
wulgarne nie,tak jak bachor np.też nie jest słowem wulgarnym ,a jednak nie używa się go na określenie dziecka
są słowa nie uznawane za wulgarne,a jednak powodują dyskomfort u drugiej osoby
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc to by musiala być obca osoba, chyba bym nie musiała nic mówić odczytała by z wyrazu mojej twarzy, a jak by byla natretna to by bardziej odpychające teksty usłyszała. Na prawdę jest możliwa taka sytuacja że ktoś do mnie podejdzie zeby sie pochwalić kp? ![]()
![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Nie jestem polonista, ale wydaje mi się że bachor to inny typ słowa niz obrzydliwe.
---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
Hmm nie, myślę ze nic bym nie powiedziała. Po prostu zakończyła rozmowę i odeszła. Ciekawe co taka by powiedziała na moj zniesmaczony wyraz twarzy. dzięki panie boże za przychodnie z wizytami na godziny To ja żyje w normlanym swiecie, nigdy temat jeszcze na kp nie zszedl z obcą kobieta, czy znajoma.
![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby mi się udało karmić piersią i byłabyś moją koleżanką to tak pochwaliłabym się ![]() zwłaszcza np, że przy 1 dziecku miałam z tym spore problemy i wiem, że jak przy drugim by mi się udało to byłabym szczęśliwa i pochwaliłabym się koleżance czy przyjaciółce umiałabyś się cieszyć wtedy moim szczęściem czy usłyszałabym, że czynię Twoim zdaniem najobrzydliwszą rzecz na świecie?
![]() |
![]() |
#1147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można wyrażać swoje zdanie na tym się skupiając 'mnie się to nie podoba,nie lubię tego,nie mogłabym tego robić' lub oceniać 'to jest...', Ta druga opcja zwykle odbierana jest negatywnie i nie wierzę,że nie masz świadomości tego. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Hm,gdybym zobaczyła czyjś zniesmaczony wyraz twarzy na wzmiankę o kp w luźnej rozmowie ,to pomyślałabym,że jest dziwny,ale w sumie lottałoby mi to.
![]() |
![]() |
#1148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- zdarzyło się, ostatnio w pracy z dziewczyna spotkana w kuchni ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie np. obrzydzają motyle. Zwiewam od nich jak mogę i nie chcę mieć z żadnym kontaktu. Ale obiektywnie patrząc motyl nie jest obrzydliwy,tylko budzi we mnie takie odczucia.Moje odczucia,moja sprawa,ale co mi biedny motyl winny,żeby go od obrzydliwych wyzywać.
![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaa nie wierze, cos nas łączy mnie też odrzucają motyle
uwielbiam "okrągle" teksty, zamiast napisac jak krowie na rowie, faktycznie straszna roznica z tym obrzydza mnie a jest obrzydliwe.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2014-10-18 o 23:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli stosujesz terror butelkowy,bo np. Twoja znajoma bałaby się powiedzieć,że kp w obawie przed 'zniesmaczeniem' słaba ze mnie terrorystka laktacyjna w takim razie,bo mam wśród znajomych i mamy kp i karmiące mm,a nawet jedną z wyboru mm,i owszem,ona wie,że mam hysia na tle kp,ale to mój hyś,nijak nie dałam jej odczuć,że karmienie mm jest obrzydliwe ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() wbrew pozorom to jest różnica ![]() można powiedzieć 'uważam,że trochę przytyłaś' albo 'spasłaś się jak świnia'
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2014-10-19 o 00:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co więcej znajoma bałaby się w obecności iizabelii nakarmić swoje dziecko piersią ![]() a terror kp też tak działa nie? że kobieta czuje się zastraszona wyciągnąć butelkę z mlekiem ![]()
![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
ano,tylko z reguły to chyba jest w jej głowie,bo nie spotkałam nigdy takiej sytuacji,żeby ktoś piętnował matkę wyciagającą z torby butlę z mm
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dyskutuje na ten temat w życiu prywatnym wogóle. Tylko moje siostry i 2 przyjaciółki wiedzą ze mnie to obrzydza. A nawet z nimi dyskusji nie było, tylko stwierdzenie faktu bo żadna z piątki nie kp, więc temat nie istnieje.
![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Ja pierdykam idzcie dziewczyny na watek poglady ktore dziwia, obsmarujcie sobie tylki, niektorym to pomaga
![]() A co jest nie tak z ta chusta? Jakby karmiaca matka zalozylaby sobie taki kokon, to nikt by wymietolonego suta nie zobaczyl, dziecko by sie spokojnie najadlo, nie udusi sie chyba przeciez? Wilk syty i owca cala nie?
![]() |
#1156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Cytat:
a słyszałaś o tym, że głupich pytań nie ma? odpowiedzi za to owszem? żart pierwsza klasa ![]()
![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
ja też nie
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Ktoś wpadł na fajny pomysł, żeby zamiast wysyłać karmiące mamy do toalet, w kilku sklepach w CH zorganizować kącik dla mamy i dziecka. W wielu z nich są przecież przymierzalnie, więc łatwo byłoby coś takiego zorganizować. Parawan, brak luster, wygodne krzesło. I odpowiednia informacja widoczna dla ludzi, żeby nie było zaskoczeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1161 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dla swoich dzieci standardy jak dla siebie - nie mam ochoty korzystać z brudnej toalety to i dziecka tam nie poślę, nie mam ochoty jeść w nieprzychylnym otoczeniu to i dziecka nie będę zmuszała, nawet jeśli dziecko jest jeszcze na tyle małe, że zasadniczo jest mu wszystko jedno. Cytat:
Co do pogrubionego - trudno, żeby moja córka chodziła boso bo jej brat ryczy w sklepach, kupno czegokolwiek z tatą lub babcią nie wchodzi w grę, a buty przed kupieniem zawsze mierzymy ![]() Cytat:
Ikea ma świetnie zorganizowane pokoje do karmienia - cisza, spokój, delikatne światło, wygodne fotele lub kanapy, przewijak, umywalka w tym samym pomieszczeniu, możliwość zamknięcia się na klucz itd. Ostatnio jak byłam z koleżanką to zauważyłam też, że w części restauracyjnej w rogu sali jest coś w rodzaju loży, gdzie również można dziecko nakarmić piersią (jest napis, że to miejsce do karmienia) a jednocześnie będąc niewidoczną dla kogokolwiek innego, super sprawa, nie trzeba nigdzie wychodzić i nikt nikomu nie przeszkadza. Cytat:
To, że pokarm naturalny jest lepszy, nie znaczy, że mleko modyfikowane to trucizna po której dziecko dochodzi do siebie kilka tygodni... dla niektórych dzieci to jedyne wyjście żywieniowe i takie komentarze też się przykro czyta. Poza tym statystki mówią, że większość dzieci karmionych piersią początkowo (najwięcej kobiet karmi do 6 msc. życia) potem i tak jest dokarmianych mlekiem modyfikowanym, to jak to jest, że ta trucizna nagle okazuje się być świetnym rozwiązaniem gdy matki mają już dość naturalnego karmienia?
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2014-10-19 o 09:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z podobnych powodów dziecku mm rozszerza się dietę po 4 m-cu -jego jelita i tak są już 'rozszczelnione',więc można podawać coś poza mlekiem.(gdzie i tak korzystniejszą opcją dla zdrowia dziecka jest karmienie wyłącznie mlekiem -czy to matki czy modyfikowanym do 6 m-ca życia).
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2014-10-19 o 09:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Normalne slowo.
Gdyby Ciebie ltos okreslil takim slowem? Lub Twoje dziecko? Calkiem normalnie bys to przyjela, jak mniemam
![]() |
#1164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ciekawości rok temu podjęłam akcję zwiedzania miejsc do karmienia piersią ![]() W nieco mniejszym moim mieście rodzinnym z ciekawości również zajrzałam w jednym z większych centrów handlowych i jest co prawda miejsce do karmienia specjalnie przewidziane - ale był to mały pokój w białych kafelkach z ostrym światłem i leżanką jak u szkolnej higienistki za moich czasów, nie było ani umywalki, ani przewiajaka, ani kosza na śmieci, za to z głośniczka leciały dosyć głośno reklamy sklepów z tego centrum. Więc miejsce było, ale szału nie robiło. W jednej galerii w sklepie h&m obok działu dziecięcego widziałam też "pokój do karmienia" i miejsce do przewijania, dosyć mocno mnie to zaskoczyło, fajnie, że jest takie rozwiązanie, chociaż zrobione to było prawdopodobnie z nieużywanych przymierzalni, więc w rozmiarach mocno "mini". Byłam też dwa razy w kawiarniach typu "dla mam z dziećmi" i muszę powiedzieć, że dla dzieci powyżej 3 lat ok, ale dla niemowląt i mniejszych dzieci kompletnie niedostosowane. Przewijaki lokowane tak, że np. matka zmieniająca pieluchę stoi w drzwiach wejściowych i uniemożliwa skorzystanie z pomieszczenia innym, lokowane np. w korytarzykach, przejściach itd. Toalety tak małe, że matka z dzieckiem nie wejdzie, a 2 latek sam nie skorzysta z dużej toalety bez pomocy dorosłego i kończy się na korzystaniu przy otwartych drzwiach, w jednej w ogóle nie było miejsca do karmienia piersią (co mnie wkurzyło, bo akurat mój syn wtedy był kp i zależało mi na takim miejscu, żeby nie było problemu z jedzeniem a tu zonk, a lokal się reklamował jako pro-dzieciowy i przystosowany dla małych dzieci), w drugiej był fotel w rogu sali zabaw dla dzieci jako miejsce do karmienia, też moim zdaniem słabo, nie chciałabym karmić piersią przy cudzych bawiących się dzieciach. Cytat:
To ostatnie - za taką teorię posypały się gromy na moją biedną głowę od pediatry zdziwionego dlaczego mój 5 miesięczny synek je tylko i wyłącznie mleko - a gdzie kaszka, a gdzie gluten, a gdzie zupa? Normalnie poczułam się jak jakaś wyrodna matka co to chciała dziecko zagłodzić i rzeczywiście zaczęłam dawać zupkę (młody był chudy jak dziecko niedożywione, do tej pory taki jest) co niestety wcale nam nie pomogło bo mój synek z refluksem tak samo zwracał zupę jak i mleko, tylko się męczyliśmy niepotrzebnie oboje ;(
![]() |
![]() |
#1165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Standardy można uzyskać tylko przez odgórne regulacje i kontrolowanie tego. Kazda kobieta powinna byc swiadoma ze jak poprosi w szpitalu o mm, to pielęgniarka nie ma prawa jej odmówić, czy w inny sposób utrudniać dostęp do niego, zwlekac z jego podaniem, udawać że zapomniała itp. A juz tym bardziej poniżać ją stosując takie metody jak opisane w innym wątku np. sadzanie na krzesełku czy tez wykłady. To powinno być nadzorowane przez przełożonych/pracodawcę, czyli w tym wypadku dyrektor szpitala. Cytat:
Tak, to jest normalne.
![]() |
![]() |
#1166 |
Konto usunięte
|
Jak czytam wymagania klarissy to sie zastanawiam po co w ogole z domu wychodzi. Wszstko za male ma zle swiatlo brzydka lezanka etc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mowimy tu (dla mylacych te pojecia powtarzam raz jeszcze)o JEDZENIU.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
karmienie piersią w miejscach publicznych - opinie
[/COLOR]Klarisso, Linka ma rację. Jelita dziecka po jednorazowej dawce mm wracają do stanu przed 4 aż tygodnie. To jest dowiedzione naukowo.
Jak ktos nie ma wyjścia, to karmi mm, a jeśli moźe i chce kp, to wybiera lepszy pokarm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2014-10-19 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na to nigdy nie chciałabym patrzeć a na seks atrakcyjnych osób nawet mam czasami ochotę popatrzeć. ![]()
![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Nie straszcie z tymi jelitami po mm
![]() ![]() Zazdroszczę mamom, które z powodzeniem kp, bez żadnych większych problemów. Ja kp publicznie raz (pomijam karmienie w szpitalu czy przy rodzinie), w poczekalni do pediatry, zasłoniłam się pieluszką, ale i tak czułam straszny dyskomfort. Chyba z tych wstydliwych jestem ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2014-10-19 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.