Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-31, 19:59   #1141
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Ale, ale, w natłoku nakazów nie zapomnij powiedzieć wszystkim, że ciężarnej nie można niczego odmawiać, bo to... grozi zjedzeniem przez myszy!

to jest bardzo praktyczne i sama to lubię wykorzystywac :P
Cytat:
Chociaż ludowa mądrość rzadko się sprawdza, są przesądy, w których jest ziarnko prawdy, np. „Nie złość się, bo dziecko będzie płaczliwe”. Przyszłe mamy nie powinny denerwować się w czasie ciąży, bo to rzeczywiście może sprawić, że maluszek urodzi się wyjątkowo... pobudliwy.

a
z tym to się zgodzę z własnej obserwacji - mąż taki był w niemowlęctwie

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 20:20   #1142
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Dziewczynki czy u Was tez tak dzieciaki biegały po cukierki ?

Nas dzisiaj nie było w domu,wróciliśmy ok 20 i się zaczeło ...normalnie co chwilę "cukierek albo psikus" diabełki,duchy,wampiry ,wilkołaki,zombie...
w poprzednich latach tak nie bylo w zeszłym roku tylko znajomych blizniaki nas nawiedziły ,a w tym roku
dobrze żekupiłam cukierki ,teściowa mi opowiadała że w zeszłym roku nie pomyślała ,zapomniała kupić cukierków to jak rano wyszła z domu to prawie zawału dostała ...obrzucili dom jajami...
dlatego ja kupiłam ...jak by nie przyszli to i tak by się cuksy nie zmarnowały
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 20:24   #1143
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
polecam propolki są na bazie naturalnych składników i można w ciąży stosować i poza tym są skuteczne
a ten syrop dla kobiet w ciąży ma też swoją "ładną" cene...

a wiesz że ja o Tobie Lilijka właśnie myślałam często się udzielasz więc byłabyś idealna no i może ktoś z początkowym terminem coby pamiętać o nas z końca lutego wy dojdziecie do siebie i będziecie mogły śledzić forum a my się w tym czasie rozpakowywać będziemy więc może Ty Marika?a smsy najlepiej jak będziemy pisać ppodwójnie do obu dyżurujących bo to różnie bywa - termin nie jest wyrocznią

ja i lilijka się wybieramy

Mariko dzięki za recenzje spotkanka, teraz jestem przekonana na 100% że warto

muron śliczny brzuszek ale jednak większy od mojego (bo kiedyś pisałaś że podobny a ja 25 tc zaczynam) a buciki po prostu miodzio

a ja przez te dwa dni spotkałam się z koleżankami co już mają dzieci i dostałam dużo fajnych rzeczy normalnie z siatami od nich wychodziłam w tym 4 komplety pościeli jak nowej więc to mam z głowy i kombinezon bialuśki i zabawki grające
bo od tego czasu urósł;-)

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

ciuszków mam kupę od siostry i szwagierki. Innych rzeczy co widac w pokoju to nawet bym ie chciała bo mam dopasowane do siebie motywy wystroju, a ja straszna pod tym wzgęldem jestem. Zresztą te ciuszki co mi się niezbyt podobają-podziękowałam i schowałam, bo potem i tak oddaję;-) Ale sporo fajnych, od razu uprane i wyprasowane. Bodziaków to mam dla całego oddziału;-) A dziewczyny naprawdę fajne miały

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 20:30   #1144
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie!
Nawet szybko nadrobiłam te dwa dni. Wiadomo przed świetami wszystkie zapracowane
Odnośnie mojej wypłaty to we wtorek przejadę się do ZUSu i tam wybadam sprawę gdzie tak właściwie leży problem. Czy u nich czy u mojej cudownej firmy. A potem trzeba będzie działać dalej. Mam nadzieję, że szybko to wyjaśnie bo nie wyobrażam sobie teraz remontować kuchni i łazienki, opłacać rachunków i robić zakupów z samej pensji Tż
No i koniecznie chciałam pójść do prywatnego lekarza z tym moim torbielem a nie mam teraz za co

Lilijka jak dla mnie bomba Dobrze by było mieć dwie osoby do nagłego kontaktu. Popieram kandydaturę Mariki i Twoją

Kurczę coś Cie bidulko zaatakowałoTo chyba nie tyle co dolegliwość ciążowa, ale faktycznie przez stres i osłabienie mogła dopaść Cie jakaś infekcja. Proponuję lekarza żeby przypadkiem się nie zaczęło powiększać
Koleżankami się nie przejmuj! Poprostu Ci zazdroszczą, że one muszą tyle się uczyć żeby zdać a Ty jesteś taka zdolna, że idzie Ci to łatwiej

muron te buciczki są przesłodkie!!
Na szczescie juz prawie tego nie mam...ale zauwazylam, ze u mnie wciaz jakies problemy z dziaslami sa od kiedy jestem w ciazy ;/ jak nie lejaca sie krew to jakas ropa...;/

Cytat:
kurde, chyba się zaraziłam od męża, bo zaczyna mnie gardełko pobolewać i pojawił się lekki katar grrrrrrrr

JeSuis trafiły dziewczyny??

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

PADŁAM ZE ŚMIECHU
Co zrobić, by zapewnić jej jak najlepszą przyszłość. I wtedy... cały świat postanawia ci pomóc – mama, teściowa, sąsiadka i obca kobieta na przystanku chcą podzielić się z tobą „prawdami” znanymi od wieków.
W ciąży odkryjesz, że wszyscy wokół wiedzą lepiej, co ci wolno, a co jest absolutnie w tym stanie zabronione. I tu nie chodzi wcale o zalecenia zdrowotne, tylko o ludowe przesądy, które mają uchronić ciebie i twoje maleństwo od wszelkich „plag” tego świata. Ponieważ „życzliwych rad” nie da się uniknąć, lepiej przygotuj się na nie! I z przymrużeniem oka potraktuj zalecenia, żeby zapomnieć o:
  • farbowaniu włosów – „Przecież nie chcesz, żeby dziecko było rude!”
  • obcinaniu włosów – „Bo utniesz swojemu maluchowi rozum!”
  • spoglądaniu na księżyc – „Twój chłopiec przedwcześnie wyłysieje...”
  • koralach i innych ozdobnych zawieszkach, a także deptaniu po kablach, przechodzeniu pod trakcjami elektrycznymi – „To uchroni malca przed owinięciem się pępowiny wokół szyi”
  • siadaniu po turecku – „Dziecko będzie miało krzywe nogi”
  • pochlapaniu brzucha w czasie zmywania – „Uchronisz dziecko przed skłonnością do zaglądania do kieliszka”
  • nawlekaniu igły, zaglądaniu przez dziurkę od klucza – „To może wywołać zeza u twojego dziecka”
  • przeskakiwaniu przez kałużę – „Spowodujesz wodogłowie u malca”.
Oprócz zakazów, czeka na ciebie również kilka nakazów. Z pewnością dowiesz się, że musisz natychmiast: zapuścić grzywkę („Inaczej synek będzie miał skłonności do łysienia”); słuchać muzyki poważnej i czytać filozofów („To niezawodna recepta, aby zadbać o mądrość dziecka”). Okaże się także, że twoja niepohamowana ochota na ptysie i czekoladę, to zapowiedź córki, a gładka cera – wskazuje na syna. Znajmomi nie pozwolą ci zapomnieć, że dotykanie brzucha ciężarnej przynosi szczęście... Traktuj te „przykazania” lekko. I śmiej się z nich, a wiedzę medyczną czerp od swojego ginekologa.
Ale, ale, w natłoku nakazów nie zapomnij powiedzieć wszystkim, że ciężarnej nie można niczego odmawiać, bo to... grozi zjedzeniem przez myszy!
Chociaż ludowa mądrość rzadko się sprawdza, są przesądy, w których jest ziarnko prawdy, np. „Nie złość się, bo dziecko będzie płaczliwe”. Przyszłe mamy nie powinny denerwować się w czasie ciąży, bo to rzeczywiście może sprawić, że maluszek urodzi się wyjątkowo... pobudliwy.
hehe dobre
nie daj sie chorobie

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22981579]Nie wiem czy Wy też tak macie, ale przed wyjściem z domu idę do ubikacji, a ja już wyjdę to znowu czuję potrzebę pójścia do toalety. I zdaje mi się, że mogę pomarzyć o dłuższym spacerku. Grrrrrrrr[/QUOTE]

Ja też tak mam i jak mi sie zachce pisiu to mała od razu zaczyna ładować kopniaki w pęcherz ,chyba jej pełny przeszkadza ,a to boli....auć....

Werra -to co Ci wyskoczyło to afty ,może zjadłaś coś brudnymi rękoma albo nieumyte jabłko,albo jakiś inny owoc bo przeważnie od tego się to cholerstwo robi, teraz musisz uważać bo z tym jak z opryszczką jak raz załapiesz to się to wraca

lilijka-dobre,dobre [/QUOTE]

Ja tez od kilku dni co chwile do toalety chodze...juz normalnie mowilam, ze chyba zamiast siedziec ogolnie w pokoju i wychodzic raz na jakis czas do toalety robic siku to ja zaczne robic na odwrot czyli bede siedziec w toalecie i tylko co jakis czas wychodzic do pokoju

Tez myslalam ze to afty...i troche tak to wygladalo, ale bylo bardzo malutkie...no i pisza ze to sie utrzymuje 1-2tygodnie a mi 1 zniknelo po 2 dniach a drugie tez juz prawie zniknelo a minely jakies 4 dni...hmm...no ale mozliwe ze to przez np.brudne rece, bo w szkole wciaz mam wrazenie ze mam brudne rece, do wc daleko jest a zjesc cos musze...wiec pewnie czasem dotkne taka kanapke reka i potem to zjem ;/ no i jadlam ostatnio mandarynki...to moze byly jakos mocno sypane i mi zaszkodzilo w ten sposob mam nadzieje, ze to nie jest nic groznego i faktycznie wyszlo przez jakis 'brud' czy chwilowe oslabienie...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 20:36   #1145
kaaroolina
Przyczajenie

[QUOTE=s_a_j;22970410]Witam Mamusię Karolinę Znasz płeć maleństwa?

Witam Niedzielnie - niestety dla mnie pracująco
Właśnie wróciłam z pracy i jestem padnięta - nie ma chyba gorszego dnia do pracy niż niedziela.
s_a_j mam chłopca imię już wybrane Jakub
Jak jest u Was z ruchami dzidzi? czujecie je każdego dnia? U mnie coś osłabły od 2 dni - mam wrażenie że maluszek się jakoś odwrócił i teraz czuje zamiast jak dotąd solidne kopniaki delikatne uderzenia w pęcherz... Zaczynam się martwić ale tutejsi lekarze zakładają że jak pojawi się solidne krwawienie i odchodzą wody to wtedy trzeba się martwić Mój mąż twierdzi że w delikatną paranoje już popadam i doszukuje się wszystkiego złego.... sama już nie wiem może i jakaś przewrażliwiona jestem.......
kaaroolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 20:39   #1146
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22982164]Dziewczynki czy u Was tez tak dzieciaki biegały po cukierki ?

Nas dzisiaj nie było w domu,wróciliśmy ok 20 i się zaczeło ...normalnie co chwilę "cukierek albo psikus" diabełki,duchy,wampiry ,wilkołaki,zombie...
w poprzednich latach tak nie bylo w zeszłym roku tylko znajomych blizniaki nas nawiedziły ,a w tym roku
dobrze żekupiłam cukierki ,teściowa mi opowiadała że w zeszłym roku nie pomyślała ,zapomniała kupić cukierków to jak rano wyszła z domu to prawie zawału dostała ...obrzucili dom jajami...
dlatego ja kupiłam ...jak by nie przyszli to i tak by się cuksy nie zmarnowały [/QUOTE]
popłakałam się ze śmiechu u nas takiego zwyczaju nie ma......

a ja zrobiłam właśnie ryż z odrobiną mleka, jabłkami i cynamonem pychotka

gardełko dokucza, mężuś zrobił cytrynkę z herbatą (bo inaczej tego nie można nazwać), po której mnie zgaga zaczęła męczyć no ale cóż przecierpimy dla dobra sprawy

co do ciuszków to dzisiaj zrobiłam sobie listę co już mam i osobno na kartce napisałam co z ubranek jest niezbędne do kupienia. Nie jest ich wiele, ale na początek wystarczy. Przewaga rozmiaru 62, ale na 56 też mam kilka rzeczy żeby nie było potem. I tak sobie pomyślałam, że zawsze później można dokupić gdyby co.
Dziewczyny, czy wy macie dużo ubranek z rozmiaru 56 czy tylko kilka sztuk??
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 20:47   #1147
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

zgadła zgadła :P

mój mały dzisiaj spokojny, przez moje wysiłki chyba - w ogóle strasznie zareagował na dźwięk wiertarki, tak jakoś się naprężył...nie spodobało mu się to

za to ostatnio wariował w nocy...a TŻ się z nim bawił; śmiać mi się chciało bo wystawił głowę z prawej strony i TŻ taki zdzwiony "Ja go czuję!" to zaczął go smyrać to ten mu oddawał zaraz z 2 strony

co do odwiedzin w WC - oj...idę przed wyjściem z domu, a po chwili znowu szukam toalety
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 20:49   #1148
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Ja mam chyba tylko jednego pajaca na 56 był taki słodki że nie mogłam się oprzeć kubusiowy
nie kupowałam takich małych bo moje dziewczynki rodziły się dłuższe 57 i 59 więc nie ryzykowałam

Dobranoc Dziewczynki Ja zmykam pod prysznic i lulu ...miłej nocki..

Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Czas edycji: 2010-10-31 o 20:59
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 20:55   #1149
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

a moja dzidzia ostatnio zaczęła się bawić ze mną o 1.30 w nocy najpierw mnie pukała, potem ja do niej i tak z 20 minutek, a jak zaczepiałam małym masowaniem to cisza

JeSuis to witaj w klubie kibelkowym

i jeszcze jedno pytanko 0-3 miesięcy to rozmiarówka między 56/62?? czy jak??

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-10-31 o 20:57
Stary 2010-10-31, 21:00   #1150
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
a moja dzidzia ostatnio zaczęła się bawić ze mną o 1.30 w nocy najpierw mnie pukała, potem ja do niej i tak z 20 minutek, a jak zaczepiałam małym masowaniem to cisza

JeSuis to witaj w klubie kibelkowym

i jeszcze jedno pytanko 0-3 miesięcy to rozmiarówka między 56/62?? czy jak??

wiesz...przeżyć to i bym to przeżyła bo w wakacje dużo piłam i latałam do wc...
ale teraz to przesada - zakładać rajty...spodnie... zaciągnąć bluzki a za chwilę z powrotem... to człowiek tyle czasu spędza na takich "przygotowaniach" :P

wydaje mi się że tak;
ja mam kilka takcih kilka takich, ale musze ogarnac ile czego mam...bo sie obudze potem z reka w nocniku :P ze za malo wiekszych mam czy cus;
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 21:07   #1151
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

JeSuis ja to ostatnio chyba rekord pobiłam w galerii , poszłam do toalety i w miarę sprawnie wyszłam na co mój mąż mówi: "Już? Tak szybko?"

chyba będę musiała pomału zaopatrywać się w rozmiarek 68, bo jak na razie to się wstrzymywałam
i co gorsza nie wiem jaka płeć dziecka, więc mam mniejszy dobór ubranek

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-10-31 o 21:08

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 21:14   #1152
Chantalle
Raczkowanie

oto mojego brzusia foteczka, 25 tydzien plus 4 dni, plus kocur

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 21:17   #1153
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ale sobie smaka narobiłam, robię podobny obiadek tylko bez żurawiny
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepisy/danie-dnia...zurawina,40092
i już wiem co w przyszłym tygodniu wyląduje mi na talerzu
Stary 2010-11-01, 07:09   #1154
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
ale maleńki brzuszek gdzie te panny się mieszczą ! ja mam wobec tego brzuch dla trojaczków
ja się śmieję ze mam pęcherz jak krowa wielki piję duo siusiam normalnie
ja zamówię te okrycia z racji materiału moga robić za kocyki
http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...281280667.html
Stary 2010-11-01, 07:16   #1155
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
ale maleńki brzuszek gdzie te panny się mieszczą ! ja mam wobec tego brzuch dla trojaczków
ładne ale ja odradzam- bo to malutkie, a takie naprawdę niewygodne

Stary 2010-11-01, 07:25   #1156
Patrilla
Zakorzenienie

Muron o kurka spojrzałam na rozmiar jeszcze raz i obejrzałam mojej córeczki ręczniki fakt małe tooo szkoda ...
bobas ma poranną gimnastykę a ja uciekam czytac może to go uciszy
Stary 2010-11-01, 07:39   #1157
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj od siostry ojca dowiedziałam, że wyglądam na bliźniaki...
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 07:43   #1158
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
śliczny i malusi brzuszek

Patrilla zjadłam bułeczkę z szyneczką i kakao i dzidzia zaczęła szaleństwo godzinne
Stary 2010-11-01, 07:44   #1159
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj od siostry ojca dowiedziałam, że wyglądam na bliźniaki...
no to ta z kolekcji "miłych" ciotek?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-01, 07:44   #1160
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

czy u was też jest tak słonecznie i ciepło?? no po prostu cud, miód i orzeszki
Stary 2010-11-01, 07:58   #1161
muron
Zakorzenienie

kurcze lilijka Ty się tak cieszysz z kopniaków, a ja przez nie płaczę w nocy... No ale ja mam starszą ciążę i dziecko większe. W nocy normalnie boli bo tyle się tam dzieje. Wiem, że dobrze, że aktywne etc. Ja zawsze miałam słaby instynkt macierzyński;-) Dzis sniło mi się, tak jakby na jawie, że poród się zbliża. Chyba po prostu noc stresująca była.

Stary 2010-11-01, 08:50   #1162
vilya
Zadomowienie

witam w świąteczny, słoneczny dzień.

Ja znalazłam na allegro kocyk z wełny wielbłąda - zastanawiam sie czy nie kupić http://allegro.pl/welniany-koc-dla-d...287095552.html. Jest drogi, ale wiem, że taki koc jest bardzo dobrej jakości, anty alergiczny i bardzo ciepły i milutki.
Widziałyście gdzieś na żywo coś takiego? Jak sie prezentuje?

Hihi zrobiłam sobie test z tej strony http://familie.pl/Ciaza/Przewodnik/f...ller-pojke.php i potwierdziło mi dziewczynkę. Kiedyś na innej stronie wychodził chłopak.
Ta chińska metoda chyba lepsza jest. Choć i tak w to nie wierzę.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-11-01 o 08:55
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 09:01   #1163
muron
Zakorzenienie

taaaa, u mnie chłopiec, a w brzuchu dziewczynka;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-01, 09:17   #1164
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Jaki malutki brzuszek...a mowia ze to moj jest maly...a ja nawet sie zastanawiam czy nie mam wiekszego juz brzucha od JeSuis

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
kurcze lilijka Ty się tak cieszysz z kopniaków, a ja przez nie płaczę w nocy... No ale ja mam starszą ciążę i dziecko większe. W nocy normalnie boli bo tyle się tam dzieje. Wiem, że dobrze, że aktywne etc. Ja zawsze miałam słaby instynkt macierzyński;-) Dzis sniło mi się, tak jakby na jawie, że poród się zbliża. Chyba po prostu noc stresująca była.
Moje kopniaki tez zaczynaja byc juz powoli nieznosne...bo takie coraz bardziej agresywne i przyznam ze raz na iles tam kopniakow jest bolesne...szczegolnie jak leze na boku...az to takie nieprzyjemne uczucie ze mi sie nagle tak skora napreza jakby miala doslownie zaraz peknac ;/ a co to dopiero pozniej bedzie...

A dzis rano moi rodzice sie klocili i az mnie obudzili i czulam sie taka troche zdenerwowana, bo sie kloca i bo mnie obudzili a dzidzia zaczela tak skakac intensywnie jak nigdy...czyli tez sie wkurzyla

muron ja w ogole to mam ten spis z 3 dni tego co jadlam wiec wklejam i jakbys mogla rzucic okiem i podac swoje uwagi to bylabym wdzieczna

25.10
- 2 kanapki z maslem, salata, plasterkiem szynki z indyka, z pomidorem i ze swiezym ogorkiem (na tego ogorka cos mnie ostatnio wzial apetyt )
- bulka z maslem, salata, pomidorem, ogorkiem i z papryka
- bulka z maslem, salata, szynka, ogorek
- kasza z miesem (chyba indyk) z sosem, ogorek kiszony
- sztuczne puree ziemniaczane ;/
- 2 kanapki z serkiem topionym+pomidor+ogorek

26.10
- 2 kanapki z maslem, szynka i pomidorem+swezy ogorek
- 4 kanapki z szynka i papryka (bo w szkole 7h siedze ;/)
- ziemniaki, sos, zrazy ze sliwka, buraki
- sałatka: sałata lodowa, swiezy ogorek, pomidor, papryka, kurczak, kukurydza, sos + 2 plasterki (ok.3cm grubosci) bagietki
- 4 mandarynki od tesciowej

27.10
- 1 kawalek chleba z maslem + jajecznica z 3 jajek, z cebula
- 2 kanapki z salata i z szynka
- salatka z kurczaka i warzyw
- zupa ogorkowa
- grejfrut
- 3 kanapki z ciemnego pieczywa z salata, szynka, pomidorem, ogorkiem

Tak szczerze to zauwazylam ze faktycznie za duzo chleba jem...i to przede wszystkim bialego...chyba musze sie chociaz przerzucic na ciemniejsze... No ale kanapki to jednak najlatwiej sobie zrobic na zajecia jak ja potrafie tam ponad pol dnia spedzic ;/

Stary 2010-11-01, 09:19   #1165
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
ja i tak kiepsko sypiam w nocy przez męża, bo co chwilę mnie budzi więc dla dobra sprawy staram się cieszyć z innych rzeczy skoro nie mogę się wysypiać, a każdy kopniak to niespodzianka

i pocieszę cię, teraz już trwa ponad 2 godziny zabawa dzidzi i do tego zaczęły mnie boleć wszystkie pachwiny, wiązadła i tak jakbym miała dostać okres zaczyna to już być bolesne i już się tak nie cieszę....
Stary 2010-11-01, 09:35   #1166
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
ja i tak kiepsko sypiam w nocy przez męża, bo co chwilę mnie budzi więc dla dobra sprawy staram się cieszyć z innych rzeczy skoro nie mogę się wysypiać, a każdy kopniak to niespodzianka

i pocieszę cię, teraz już trwa ponad 2 godziny zabawa dzidzi i do tego zaczęły mnie boleć wszystkie pachwiny, wiązadła i tak jakbym miała dostać okres zaczyna to już być bolesne i już się tak nie cieszę....
Oj biedna mi ostatnio kregoslup siada juz mi chyba za ciezko ale jak ja codziennie waze ponad 100g wiecej to co sie dziwic...poza tym nigdy tyle nie dzwigalam i czasem juz naprawde czuje sie jak slon bo mi doslownie ciezko isc...a najgorzej jak dlugo leze na lozku i potem musze wstac...i mi kazda kosc strzela w tym czasie

Stary 2010-11-01, 09:50   #1167
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

pytanie na wagę złota: czy w ciąży można stosować tamtum verde w areozolu?? sól nic nie pomaga........

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-01, 09:56   #1168
kaskup
Rozeznanie

witam i ja poniedziałkowo...
wczoraj poszliśmy an cmentarze z mysla ze zajedziemy jak zawsze na parking niedaleko naszych krewnych a tu ulice zamkneli jakis asfalt wylewali i musiałam isc przez ogromny cmentarz pod gore na piechote i czułam sie jak normalnie słoń.. ciezko mi było jak cholera.. jak wrócilismy to normalnie nog nie czułam...

Cytat:
pytanie na wagę złota: czy w ciąży można stosować tamtum verde w areozolu?? sól nic nie pomaga........
gdzies słyszałam ze mozna ale na necie czytałam ze nie wskazane..

a zaraz zbieramy sie przed obiadem do parku bo pogoda piekna..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 10:03   #1169
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
witam i ja poniedziałkowo...
wczoraj poszliśmy an cmentarze z mysla ze zajedziemy jak zawsze na parking niedaleko naszych krewnych a tu ulice zamkneli jakis asfalt wylewali i musiałam isc przez ogromny cmentarz pod gore na piechote i czułam sie jak normalnie słoń.. ciezko mi było jak cholera.. jak wrócilismy to normalnie nog nie czułam...

gdzies słyszałam ze mozna ale na necie czytałam ze nie wskazane..

a zaraz zbieramy sie przed obiadem do parku bo pogoda piekna..
a ja właśnie się doczytałam, że w ultoce jest napisane, że można

poza tym na innych forach często się pojawia

pytanie, czy jak zastosuję go raz, czy dwa razy to czy zaszkodzi maleństwu........
Stary 2010-11-01, 10:09   #1170
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
mi lekarz pierwszego kontaktu mowil ze tantum verde mozna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości