Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-31, 07:14   #1111
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Jest już galeria ze zdjęciami ze spotkania "Mama rozmawia" na tej stronie :
http://www.mamarozmawia.pl/w-kadrze-...nie-poznanskie

Zgadnijcie, które to my

Ach odnośnie telefonu i kontaktowania się między sobą, jestem ZA. Ostatnio właśnie zastanawiałam się jak to zorganizować....
Jest ktoś chętny? Najlepiej będzie wydaje mi się, jeżeli będą to dziewczyny z terminem na luty i styczeń. Byle nie sam początek stycznia, bo nie wiem czy jak urodzimy to tak od razu będziemy tu miały siły zajrzeć
ja się zgłosiłam, jako ta lutowa, termin mam na 19 lutego, chyba wystarczająco późno
tylko trzeba jakieś zasady ustalić.....
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 07:24   #1112
s_a_j
Rozeznanie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez kaaroolina Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny
Czaje się i czaje aż w końcu odważyłam się odezwać. Mam nadzieje, że z Waszą pomocą jakoś się tu odnajdę bo tymczasowo jakoś kiepsko mi to idzie Jestem w 24 tygodniu i termin mam na 13 lutego. Ciąża prowadzona jest w uk ale już za miesiąc będę na stałe w domu - odliczam już dni. Opieka tu nie jest rewelacyjna więc już się nie mogę doczekać kiedy zobacze swojego gina

Witam Mamusię Karolinę Znasz płeć maleństwa?

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Jest już galeria ze zdjęciami ze spotkania "Mama rozmawia" na tej stronie :
http://www.mamarozmawia.pl/w-kadrze-...nie-poznanskie

Zgadnijcie, które to my
Marika na 8 zdjęciu pierwsza z lewej to Ty a obok Ciebie siedzi JeSuis. To moje typy

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Jadę na giełdę wyhaczyć jakiś fajny szlafroczek. Miłego dnia Mamusie!
Stary 2010-10-31, 07:26   #1113
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Ok...3mam Cie za slowo co do moich egzaminow
kochana, studiując podyplomowo nie mogłam zabrać się za pisanie pracy dyplomowej, tak więc któregoś dnia poszłam do szefowej na poważną rozmowę: "Pani Dyrektor musi chyba mnie zwolnić, bo ja nie napiszę tej pracy i nie zdobędę wymaganych kwalifikacji" No i oczywiście w ryk, bo jak to moje hormony. Na co ona: "Nigdy w życiu, masz pójść do lekarza, wziąć od pozostałych posad L4 i zjawić się u mnie w poniedziałek o 8 rano z wszystkimi materiałami i sprzętem. Kiedy dodatkowo będziesz miała czas przy usypianiu dzieci pozwalam też na pisanie itd." Na szczęście nie musiałam brać L4, bo w szkole okazało się wolne, w ognisku też. Zabrałam się za to pisanie, ona stała nad moją głową i pilnowała, żebym się nie obija. Przy tym jest polonistką, więc sprawdzała na bieżąco mój styl, który ma wiele do życzenia. Tak napisałam u niej w gabinecie pierwszy rozdział, a reszta poszła jak z płatka . No i powiedzcie, że szefowie mogą być całkiem ok. Historia zakończona sukcesem.
Tak więc Weraa11 dasz czadu!!! Wierzę w to.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość

Jadę na giełdę wyhaczyć jakiś fajny szlafroczek. Miłego dnia Mamusie!
Witam w słoneczną, piękną niedzielę

życzę udanych łowów
Stary 2010-10-31, 08:17   #1114
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Witam się i Ja

pogoda zapowiada sie faktycznie ładna

wszystkich świętych w tym roku chyba pierwszy raz bedzie takie ciepłe ,bo z tego co kojarze zawsze było juz mrozno a i śnieg się zdarzał
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 08:21   #1115
muron
Zakorzenienie

moj brzuchol w 30 tc, nisko nie?
buciki prezenciki, czerwone bambosze, ale to juz na kilka miesięcy i pycie "Dla mojej babci";-) oraz zdobycz z TK Maxx- bluzka, spódnica i getry za 25 zł z 89, też na jakieś pół roku conajmniej

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 08:22   #1116
muron
Zakorzenienie

w zeszłym roku tez ciepło było we WŚ
mnie bolą mięśnie w pachwinach, że aż się poryczałam w nocy. Jak się przewracam, to żeby nie naciągać brzucha odruchowo podpieram sie na piętach i nogami ciągnę cielsko, Jest efekt-ałaaaaaaaa

Stary 2010-10-31, 08:49   #1117
Patrilla
Zakorzenienie

Muron współczuję bólu Masz cudny malusieńki brzuszek!! Zazdroszczę Tk Maxx bardzo i łowów
Odnośnie problemów z gardłem Zosik możesz używać tantum verde w sprayu i do płukania i ja ratowałam sie dzis koszmarną wodą z solą - ale pomogło śpię na siedząco gardło mnie boli od nadmiaru kwasu
Karoolinko witaj
Torunianki ja zapraszam do mnie na kawę jak moje dziecię znów pójdzie do przedszkola mam nadzieje że to nastąpi niebawem
Odnośnie ciuszków jeśli macie Pepco tam są rewelacyjne ciuszki i akcesoria dla dzieci w bardzo rozsądnych cenach i naprawdę dobrej jakości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 08:55   #1118
Stokrotka81
Wtajemniczenie

a ja obstawiam ze nasze dziewczyny to te na pierwszym zdjeciu w fioletowej bluzeczce Marika , i ta blondyneczka to Justyna

mnie grypa żołądkowa chyba opusicila, i mam nadzieje ze juz nie wróci bo zaraz wyjezdzamy na groby
Stary 2010-10-31, 09:01   #1119
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
mnie bolą mięśnie w pachwinach, że aż się poryczałam w nocy. Jak się przewracam, to żeby nie naciągać brzucha odruchowo podpieram sie na piętach i nogami ciągnę cielsko, Jest efekt-ałaaaaaaaa
Masz rację mój mąż tez tak właśnie mówi ,ale w zeszłym roku mi wypadaly w tym czasie nocki w pracy więc tydzień wyjęty z życiorysu

brzuszek śliczny i papućki też

Mnie dzisiaj też coś strasznie bolą pachwiny ,aż mi się zle chodzi

Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Czas edycji: 2010-10-31 o 09:02
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 09:08   #1120
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
Muron współczuję bólu Masz cudny malusieńki brzuszek!! Zazdroszczę Tk Maxx bardzo i łowów
Odnośnie problemów z gardłem Zosik możesz używać tantum verde w sprayu i do płukania i ja ratowałam sie dzis koszmarną wodą z solą - ale pomogło śpię na siedząco gardło mnie boli od nadmiaru kwasu
Karoolinko witaj
Torunianki ja zapraszam do mnie na kawę jak moje dziecię znów pójdzie do przedszkola mam nadzieje że to nastąpi niebawem
Odnośnie ciuszków jeśli macie Pepco tam są rewelacyjne ciuszki i akcesoria dla dzieci w bardzo rozsądnych cenach i naprawdę dobrej jakości
Dziękuje za zaproszenie, a kiedy nastąpi to pójście do przedszkola?
Wiesz moze o sklepie smykoland? jak nie to odezwij sie na priv

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 09:25   #1121
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

muron śliczne te zdjęcia . Tak w zeszłym roku była ładna pogoda na WŚ

anula_79 Mnie też wczoraj pachwiny nieziemsko bolały....... Aż nie mogłam spać, siedzieć i chodzić. Kapa jak nic. I czułam się jak chodząca kaczka

Nie wiem czy Wy też tak macie, ale przed wyjściem z domu idę do ubikacji, a ja już wyjdę to znowu czuję potrzebę pójścia do toalety. I zdaje mi się, że mogę pomarzyć o dłuższym spacerku. Grrrrrrrr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 09:27   #1122
Patrilla
Zakorzenienie

mysiopez oj mam nadzieję że w przyszłym tygodniu bo obie oszalejemy ciężko żyje sie aktywnemu 3latkowi z leżącą mamą
O sklepie słyszałam "" bo dostałam ulotkę i byłam na stronie internetowej ale tam nie mają np maclarenów leżąc i tak najczęsciej kupuję w sieci ...
maluch kopie auuu
Stary 2010-10-31, 09:54   #1123
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
mysiopez oj mam nadzieję że w przyszłym tygodniu bo obie oszalejemy ciężko żyje sie aktywnemu 3latkowi z leżącą mamą
O sklepie słyszałam "" bo dostałam ulotkę i byłam na stronie internetowej ale tam nie mają np maclarenów leżąc i tak najczęsciej kupuję w sieci ...
maluch kopie auuu
na stronie nie ma nawet części tego co jest w sklepie. Z jakiego osiedla jestes? oj, ja chyba przegapiłam, ze Ty leżąca jestes. A mogę wiedzieć dlaczego?

Wczoraj dnia i suszarki mi nie starczyło na pranie.. wiec dziś kontynuje jakże ciekawe zajecie. Przez tą pogodę jestem nieprzytomna..

http://allegro.pl/carter-s-kocyk-71x...287908438.html zobaczcie cene kocyka i cene przesyłki?

Edytowane przez mysiopez
Czas edycji: 2010-10-31 o 10:13
Stary 2010-10-31, 10:24   #1124
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/carter-s-kocyk-71x...287908438.html zobaczcie cene kocyka i cene przesyłki?
wysyłka jest z USA, dlatego tyle kosztuje...
Stary 2010-10-31, 10:45   #1125
achaia
Raczkowanie

Witam,
ale pogoda jeszcze niech się utrzyma troszkę bo we wtorek chcę się wybrać na zakupy.

Też uważam że lepiej nie ktoś z samego początku stycznia bo może być kiepsko z czasem Najlepiej by było jakby ( jak już znajdzie się druga chętna) te dziewczyny które są zainteresowane i są na naszej liście napisały na PW do naszych "skrzyneczek kontaktowych" z prośbą o podanie numeru gorącej lini

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
hello

achaia ja jutro na śniadanko zjem chlebek z jajkiem, bo tak sobie zaplanowaliśmy
No ja na kolację wczoraj pożarłam znów jajo

Cytat:
Napisane przez kaaroolina Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny
Czaje się i czaje aż w końcu odważyłam się odezwać. Mam nadzieje, że z Waszą pomocą jakoś się tu odnajdę bo tymczasowo jakoś kiepsko mi to idzie Jestem w 24 tygodniu i termin mam na 13 lutego. Ciąża prowadzona jest w uk ale już za miesiąc będę na stałe w domu - odliczam już dni. Opieka tu nie jest rewelacyjna więc już się nie mogę doczekać kiedy zobacze swojego gina
Witamy

Cytat:
buciki prezenciki, czerwone bambosze, ale to juz na kilka miesięcy i pycie "Dla mojej babci";-) oraz zdobycz z TK Maxx- bluzka, spódnica i getry za 25 zł z 89, też na jakieś pół roku conajmniej
Fajny brzusio rzeczywiście nisko A mała już główką w dół?? Bo mój właśnie tak opadł jak mała się obróciła.
Takie małe butki są urocze, podobnie jak takie małe skarpeciątka.

Cytat:
A własnie miałam Was pytac o ten ból w pachwinach Od paru dni mnie męczy i dodatkowo utrudnia poruszanie a zwłaszcza nocne akrobacje...Czy to coś tam się znów rozchodzi??
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 11:26   #1126
kaskup
Rozeznanie

witam i ja niedzielnie..

pogoda cudowna ale ja jakaś słaba jestem..
ugotowałam barszcz..
zaraz bede robic "cycki" w pomidorach, czosnku i bazyli..

a Wy co robicie dobrego??

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość

A własnie miałam Was pytac o ten ból w pachwinach Od paru dni mnie męczy i dodatkowo utrudnia poruszanie a zwłaszcza nocne akrobacje...Czy to coś tam się znów rozchodzi??

tez znam ten ból normalnie jakby mnie ktoś rozrywał.. ale mnie raczej boli jak sie w nocy przewracam lub chce wstac
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 11:54   #1127
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ufff... Nadrobiłam
Póki co nie kupiłam żadnej typowo ciązowej bluzki, bo spokojnie wkładam wszystkie swoje, nawet dopasowane, sweterki i bluzki i ładnie podkreślają brzuszek.
ja bluzki zdanej ciazowej nie kupowałam i nie bede - mam duzo roznych tunik z okres przed ciążą, a do zwykłych bluzek które są za krótkie, dokupiłam 2 pasy ciążowe i styka

Cytat:
anula_79 Mnie też wczoraj pachwiny nieziemsko bolały....... Aż nie mogłam spać, siedzieć i chodzić. Kapa jak nic. I czułam się jak chodząca kaczka

Nie wiem czy Wy też tak macie, ale przed wyjściem z domu idę do ubikacji, a ja już wyjdę to znowu czuję potrzebę pójścia do toalety. I zdaje mi się, że mogę pomarzyć o dłuższym spacerku. Grrrrrrrr
ja miałam takie bóle w pachwinach, tak gdzieś do 5 miesiaca, potem mi przeszły same
a z tym kibelkiem do sie zgadzam - rano wstaję do pracy, to do wc,a jak się skończe szykować i chcę wychodzić, to by znowu trzeba isć

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 12:28   #1128
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
ja bluzki zdanej ciazowej nie kupowałam i nie bede - mam duzo roznych tunik z okres przed ciążą, a do zwykłych bluzek które są za krótkie, dokupiłam 2 pasy ciążowe i styka

ja miałam takie bóle w pachwinach, tak gdzieś do 5 miesiaca, potem mi przeszły same
a z tym kibelkiem do sie zgadzam - rano wstaję do pracy, to do wc,a jak się skończe szykować i chcę wychodzić, to by znowu trzeba isć
dokładnie, a ja ostatnio przeszłam sama siebie;D jechalismy do rodziców.. i coś mnie podkusiło, zebysmy jeszcze do sklepu wstąpili. Sklep jakies 3 minuty samochodem od domu.. w sklepie.. hm.. jakies 10 minut spędziliśmy a ja juz do kasy nie doszłam tylko od razu do wc leciałam dobrze, ze to taka "mini galeria" i, ze tam wc było..

Stary 2010-10-31, 13:13   #1129
s_a_j
Rozeznanie

Wróciłam z giełdy, ale się nachodziłam, POT WOR NIE
Szlafroka oczywiście nie kupiłam, ale za to upolowałam super koszulki do szpitala, jedna taką do porodu, druga na później na przebranie. Nie jakieś worki, tylko fajne koszuleczki, wyprofilowane, z podkreslonym biustem, jedna za 20 zł, druga 27, na allegro fajniejszych nie widziałam. Ale szlafroczek to już zamówię sobie chyba właśnie przez internet, bo na giełdzie to były same dla starych bab podomki hahaha

Mi się kości krocza rozchodzą już od kilku dni, przy chodzeniu to bardzo czuję, tak dziwnie.

Uciekam zabierać się za jakiś szybki obiadek, całuję Was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 15:23   #1130
weraa11
Zadomowienie

Cytat:

Marika na 8 zdjęciu pierwsza z lewej to Ty a obok Ciebie siedzi JeSuis. To moje typy

Tez tak mysle bo Justynka dostala prezent i tez jest fotka jak go odbiera

Cytat:
kochana, studiując podyplomowo nie mogłam zabrać się za pisanie pracy dyplomowej, tak więc któregoś dnia poszłam do szefowej na poważną rozmowę: "Pani Dyrektor musi chyba mnie zwolnić, bo ja nie napiszę tej pracy i nie zdobędę wymaganych kwalifikacji" No i oczywiście w ryk, bo jak to moje hormony. Na co ona: "Nigdy w życiu, masz pójść do lekarza, wziąć od pozostałych posad L4 i zjawić się u mnie w poniedziałek o 8 rano z wszystkimi materiałami i sprzętem. Kiedy dodatkowo będziesz miała czas przy usypianiu dzieci pozwalam też na pisanie itd." Na szczęście nie musiałam brać L4, bo w szkole okazało się wolne, w ognisku też. Zabrałam się za to pisanie, ona stała nad moją głową i pilnowała, żebym się nie obija. Przy tym jest polonistką, więc sprawdzała na bieżąco mój styl, który ma wiele do życzenia. Tak napisałam u niej w gabinecie pierwszy rozdział, a reszta poszła jak z płatka . No i powiedzcie, że szefowie mogą być całkiem ok. Historia zakończona sukcesem.
Tak więc Weraa11 dasz czadu!!! Wierzę w to.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Witam w słoneczną, piękną niedzielę

życzę udanych łowów
No tak...taki bat nad glowa tez jest dobry juz troche przez weekend odzyskalam sil i mam nadzieje, ze dam rade pisac ta prace w ogole zajac sie wszystkim...

Cytat:
Ale masz fajny brzusio taki w sam raz ale nie wydaje mi sie zeby byl jakos bardzo nisko chociaz moj jest chyba troche wyzej a ruchy czuje tak nisko jakby dziecko mialo ze mnie zaraz wyjsc

A dzis mam jakis taki zakrecony i meczacy dzien...chyba przez ta zmiane czasu... Cos sie przestawic nie moge i wciaz mi sie wydaje, ze juz jest tak pozno i mi spac zaczyna od razu chciec
No i moja ropa z dziasla zaczela mi schodzic juz mnie nie boli... dzis znowu wyplucze szalwia i mam nadzieje, ze jutro juz nie bedzie po tym sladu ciekawe co to moglo byc

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 15:36   #1131
muron
Zakorzenienie

Cytat:
na stronie nie ma nawet części tego co jest w sklepie. Z jakiego osiedla jestes? oj, ja chyba przegapiłam, ze Ty leżąca jestes. A mogę wiedzieć dlaczego?

Wczoraj dnia i suszarki mi nie starczyło na pranie.. wiec dziś kontynuje jakże ciekawe zajecie. Przez tą pogodę jestem nieprzytomna..

kocyk leci ze stanów, toteż opłaca się w kilka osób jak ktoś chce, pojedynczo-nonsens, to juz lepiej prosto z Wysp, bo fakt faktem wciąż ładniejsze rzeczy mają;-)

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość
Witam,
ale pogoda jeszcze niech się utrzyma troszkę bo we wtorek chcę się wybrać na zakupy.

Też uważam że lepiej nie ktoś z samego początku stycznia bo może być kiepsko z czasem Najlepiej by było jakby ( jak już znajdzie się druga chętna) te dziewczyny które są zainteresowane i są na naszej liście napisały na PW do naszych "skrzyneczek kontaktowych" z prośbą o podanie numeru gorącej lini

No ja na kolację wczoraj pożarłam znów jajo

Witamy

Fajny brzusio rzeczywiście nisko A mała już główką w dół?? Bo mój właśnie tak opadł jak mała się obróciła.
Takie małe butki są urocze, podobnie jak takie małe skarpeciątka.

szczerze mówiąc mnie to rybka jak obrócona bo ja cc;-) A brzuch do dołu od samego poczatku Nie obniżył się, taka moja uroda, usg we wt rano

Te pachwiny to albo jak u mnie mięśnie, albo więzadła z tego co wiem

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość

tak to miałam już przed ciązą od małego chodzę i sikam non stop;-) Dodam, że zawsze mało piłam żeby śmieszniej było

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
kocyk leci ze stanów, toteż opłaca się w kilka osób jak ktoś chce, pojedynczo-nonsens, to juz lepiej prosto z Wysp, bo fakt faktem wciąż ładniejsze rzeczy mają;-)

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

szczerze mówiąc mnie to rybka jak obrócona bo ja cc;-) A brzuch do dołu od samego poczatku Nie obniżył się, taka moja uroda, usg we wt rano

Te pachwiny to albo jak u mnie mięśnie, albo więzadła z tego co wiem

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

tak to miałam już przed ciązą od małego chodzę i sikam non stop;-) Dodam, że zawsze mało piłam żeby śmieszniej było
czuję się jak MASTODONT dzisiaj;-) jest mi ciężko jeszcze zjadłam surówki z kapusty i sernik.. i nawet spacer nie pomógł...ale siedzenie za stołem już tak robi

Stary 2010-10-31, 16:36   #1132
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dziewczyny, ale mam dzisiaj lenia...........nawet obiadu nie miałam chęci zrobić, ale dzidzia tak się domagała, że się w końcu ruszyłam . Na szczęście jutro jemy znowu u teściowej

czemu wszystkie czujemy się dzisiaj tak wykończone??
Stary 2010-10-31, 17:29   #1133
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja dokladnie tak samo pomyslalam choc moj drugi typ to to zdjecie 65 - te dwie czarnulki kolo siebie.
Co do nr kotaktowego-jestem jak najbardziej za-tylko ja mam termina na 13 stycznia i juz teraz na forum bywam rzadko...

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
muron śliczne te zdjęcia . Tak w zeszłym roku była ładna pogoda na WŚ

Co do wizyt w toalecei to ja mam tak samo od jakiegos czasu..nawet sie pytalam lekarza co to moze byc-czy moze jakas infekcja..i infekcja nie, tylko mlody sie tak uklada na pechherzu.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 17:29   #1134
shg_88
Przyczajenie

GG do shg_88

Wiecie skąd wziąć test ciążowy z krwi?
shg_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 17:44   #1135
magdaka13
Wtajemniczenie

Isc do lab. na badanie betaHcg-inaczej tego nie zrobisz.

A ja sie czuje ok dzisiaj-wstalismy o 10tej-w koncu sie wyspalam, potem sniadanko, kapanko i na cmentarz [jutro jedziemy do dalszej rodzinki na cmentarz]. Pozniej dobry obiadek-kurczak na ostro z frytkami[wiem, ze niezdrowo-ale raz na jakis czas chyba mozna] no i bajka-"Basnie z 1001 nocy"- a teraz nadrabiam wizaz a mlody szaleje w brzuchu.

Co do tego spotkania "Mama rozmawia"-to tez sie zapisalam-ciekawa jestem jak to w Gdyni bedzie wygladac...No i wczoraj zakonczyly sie u nas zajecia w szkole rodzenia-ogolnie jestem zadowolona-juz sie mniej boje porodu, jak juz mniej wiecej wiem jak bedzie to wygladac, no i mam jakies pojecie o opiece nad noworodkiem, kapiela i jego pielegenacja. Teraz jeszcze sobie doczytam do konca moje ksiazeczki o ciazy i opiece nad dzieckiem i powinno byc git. W ogole jestem mile zaskoczona-bo na koniec dostalismy dyplomy oraz probki kosmetykow dla dzieci, jakies gazetki dzieciowe, butelke Aventu i smoczek TT.

Co do tunik ciazowych-ja kupilam sobie jedna bluzeczke z napisem "wychodze zima" i to wlasciwie wszystko, zas spodni ciazowych mam chyba z 4 pary i wiecej nie zamierzam kupowac. Teraz jak bym miala jeszcze raz kupowac-to bym brala od razu z allegro od sprzedawcy na ktorego trafilam ost. - markowe ciuchy ang. po smiesznych cenach. No i czesc rzeczy bym kupila uzywanych-no ale jak to sie mowi "madry Polak po szkodzie"...

No a na dobry humor zapodaje:
http://www.youtube.com/watch?v=brzT_vp27SI
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 17:56   #1136
_havana_
Raczkowanie

Witam niedzielnie!
Nawet szybko nadrobiłam te dwa dni. Wiadomo przed świetami wszystkie zapracowane
Odnośnie mojej wypłaty to we wtorek przejadę się do ZUSu i tam wybadam sprawę gdzie tak właściwie leży problem. Czy u nich czy u mojej cudownej firmy. A potem trzeba będzie działać dalej. Mam nadzieję, że szybko to wyjaśnie bo nie wyobrażam sobie teraz remontować kuchni i łazienki, opłacać rachunków i robić zakupów z samej pensji Tż
No i koniecznie chciałam pójść do prywatnego lekarza z tym moim torbielem a nie mam teraz za co

Lilijka jak dla mnie bomba Dobrze by było mieć dwie osoby do nagłego kontaktu. Popieram kandydaturę Mariki i Twoją

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Witajcie znowu mnie kilka dni nie bylo...chcialam nadrobic wszystko i odpisac na pewne wypowiedzi...ale w koncu wszystko skasowalam i potem juz nawet nie wchodzilam tu na forum ;/

Mialam taki ciezki tydzien tyle stresow, zmartwien...no doslownie wszystko mi sie wali... chyba az z litosci TŻ w koncu zmienil sie wobec mnie...
No i jakby tego wszystko bylo malo doszla mi kolejna dolegliwosc ciazowa (??) i nie wiem czy mam sie martwic czy to normalne... Pojawilo mi sie w buzi cos takie jak afta...nie wiem czy to jest to...ale tak to wyglada...jedno na dziasle, tak dosc gleboko w buzi a drugie po wewnetrznej stronie dolnej wargi... Ta na wardze sie juz zagoila (w 2 dni) ale ta na dziasle mnie tak strasznie boli... co chwile wyciskam z tamtad rope... Dzis plukalam usta szalwia...ale nie wiem czy pomoze...
Od czego to moge miec?? przyznam sie ze ostatnio mialam duzo wlasnie tych stresow...do tego czuje sie tak jakos slabo...znowu jakbym miala mdlec... No i juz od dluzszego czasu nie biore zadnych witamin...bo wciaz zapominalam myslicie ze to moglo mnie tak oslabic?
Kurczę coś Cie bidulko zaatakowałoTo chyba nie tyle co dolegliwość ciążowa, ale faktycznie przez stres i osłabienie mogła dopaść Cie jakaś infekcja. Proponuję lekarza żeby przypadkiem się nie zaczęło powiększać
Koleżankami się nie przejmuj! Poprostu Ci zazdroszczą, że one muszą tyle się uczyć żeby zdać a Ty jesteś taka zdolna, że idzie Ci to łatwiej

muron te buciczki są przesłodkie!!
Stary 2010-10-31, 19:20   #1137
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, ale mam dzisiaj lenia...........nawet obiadu nie miałam chęci zrobić, ale dzidzia tak się domagała, że się w końcu ruszyłam . Na szczęście jutro jemy znowu u teściowej

czemu wszystkie czujemy się dzisiaj tak wykończone??
oj ja mam to usprawiedliwione

zaliczyłam kilka kursów po schodach...w końcu przenoszę się do pokoju w którym już "wiję gniazdko"

w ogóle złapałam doła bo przytyłam...ale nie ciążowo tylko w tyłku od 2 dni nic nie jem jak masę słodyczy...co raczej wskazane nie jest

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:

Marika na 8 zdjęciu pierwsza z lewej to Ty a obok Ciebie siedzi JeSuis. To moje typy [COLOR="Silver"]
to mnie zszokowałaś

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
ee nie jest az tak nisko ale fajny... nie męczący :P skoro nie duży .

Moja znajoma to miała w 7m-cu taki wielki ... a dodatkowo małe dziecko miała urodzone wczesniej to męczyła się strasznie;

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:

dzieki wielkie... cena przewyzsza cene kocyka..PHI

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

halo halo co to taka cisza
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 19:41   #1138
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

kurde, chyba się zaraziłam od męża, bo zaczyna mnie gardełko pobolewać i pojawił się lekki katar grrrrrrrr

JeSuis trafiły dziewczyny??

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

PADŁAM ZE ŚMIECHU
Co zrobić, by zapewnić jej jak najlepszą przyszłość. I wtedy... cały świat postanawia ci pomóc – mama, teściowa, sąsiadka i obca kobieta na przystanku chcą podzielić się z tobą „prawdami” znanymi od wieków.
W ciąży odkryjesz, że wszyscy wokół wiedzą lepiej, co ci wolno, a co jest absolutnie w tym stanie zabronione. I tu nie chodzi wcale o zalecenia zdrowotne, tylko o ludowe przesądy, które mają uchronić ciebie i twoje maleństwo od wszelkich „plag” tego świata. Ponieważ „życzliwych rad” nie da się uniknąć, lepiej przygotuj się na nie! I z przymrużeniem oka potraktuj zalecenia, żeby zapomnieć o:
  • farbowaniu włosów – „Przecież nie chcesz, żeby dziecko było rude!”
  • obcinaniu włosów – „Bo utniesz swojemu maluchowi rozum!”
  • spoglądaniu na księżyc – „Twój chłopiec przedwcześnie wyłysieje...”
  • koralach i innych ozdobnych zawieszkach, a także deptaniu po kablach, przechodzeniu pod trakcjami elektrycznymi – „To uchroni malca przed owinięciem się pępowiny wokół szyi”
  • siadaniu po turecku – „Dziecko będzie miało krzywe nogi”
  • pochlapaniu brzucha w czasie zmywania – „Uchronisz dziecko przed skłonnością do zaglądania do kieliszka”
  • nawlekaniu igły, zaglądaniu przez dziurkę od klucza – „To może wywołać zeza u twojego dziecka”
  • przeskakiwaniu przez kałużę – „Spowodujesz wodogłowie u malca”.
Oprócz zakazów, czeka na ciebie również kilka nakazów. Z pewnością dowiesz się, że musisz natychmiast: zapuścić grzywkę („Inaczej synek będzie miał skłonności do łysienia”); słuchać muzyki poważnej i czytać filozofów („To niezawodna recepta, aby zadbać o mądrość dziecka”). Okaże się także, że twoja niepohamowana ochota na ptysie i czekoladę, to zapowiedź córki, a gładka cera – wskazuje na syna. Znajmomi nie pozwolą ci zapomnieć, że dotykanie brzucha ciężarnej przynosi szczęście... Traktuj te „przykazania” lekko. I śmiej się z nich, a wiedzę medyczną czerp od swojego ginekologa.
Ale, ale, w natłoku nakazów nie zapomnij powiedzieć wszystkim, że ciężarnej nie można niczego odmawiać, bo to... grozi zjedzeniem przez myszy!
Chociaż ludowa mądrość rzadko się sprawdza, są przesądy, w których jest ziarnko prawdy, np. „Nie złość się, bo dziecko będzie płaczliwe”. Przyszłe mamy nie powinny denerwować się w czasie ciąży, bo to rzeczywiście może sprawić, że maluszek urodzi się wyjątkowo... pobudliwy.
Stary 2010-10-31, 19:55   #1139
Konto usunięte

Nie wiem czy Wy też tak macie, ale przed wyjściem z domu idę do ubikacji, a ja już wyjdę to znowu czuję potrzebę pójścia do toalety. I zdaje mi się, że mogę pomarzyć o dłuższym spacerku. Grrrrrrrr[/QUOTE]

Ja też tak mam i jak mi sie zachce pisiu to mała od razu zaczyna ładować kopniaki w pęcherz ,chyba jej pełny przeszkadza ,a to boli....auć....

Werra -to co Ci wyskoczyło to afty ,może zjadłaś coś brudnymi rękoma albo nieumyte jabłko,albo jakiś inny owoc bo przeważnie od tego się to cholerstwo robi, teraz musisz uważać bo z tym jak z opryszczką jak raz załapiesz to się to wraca

lilijka-dobre,dobre

Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Czas edycji: 2010-10-31 o 20:01
Stary 2010-10-31, 19:58   #1140
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zosik Pokaż wiadomość
Czy my możemy czymkolwiek leczyć ból gardła? Czy pozostaje tylko herbatka. Na wszystkich tabletkach jakie mam na ból gardła, pisze żeby nie stosować w trakcie ciąży.
A mała dziś tak wariuje Jak leżę i obserwuję brzuch, to widać jak się kręci. Mam nadzieję, że mi da pospać w nocy.
polecam propolki są na bazie naturalnych składników i można w ciąży stosować i poza tym są skuteczne
a ten syrop dla kobiet w ciąży ma też swoją "ładną" cene...

Cytat:

Jeżeli nie macie nic przeciwko temu to mogę udostępnić swój numer telefonu, termin mam na drugą połowę lutego.
a wiesz że ja o Tobie Lilijka właśnie myślałam często się udzielasz więc byłabyś idealna no i może ktoś z początkowym terminem coby pamiętać o nas z końca lutego wy dojdziecie do siebie i będziecie mogły śledzić forum a my się w tym czasie rozpakowywać będziemy więc może Ty Marika?a smsy najlepiej jak będziemy pisać ppodwójnie do obu dyżurujących bo to różnie bywa - termin nie jest wyrocznią

Cytat:
Marika, że co??? Jakiej miseczki??? Nawet nie skapowałam, rozumiem, że chory wymysł marketingu znowu.
Ktoś do Katowic jedzie? choć ja nie wiem jak mobilna będę w grudniu;-)
ja i lilijka się wybieramy

Mariko dzięki za recenzje spotkanka, teraz jestem przekonana na 100% że warto

muron śliczny brzuszek ale jednak większy od mojego (bo kiedyś pisałaś że podobny a ja 25 tc zaczynam) a buciki po prostu miodzio

a ja przez te dwa dni spotkałam się z koleżankami co już mają dzieci i dostałam dużo fajnych rzeczy normalnie z siatami od nich wychodziłam w tym 4 komplety pościeli jak nowej więc to mam z głowy i kombinezon bialuśki i zabawki grające

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości