|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() tylko trzeba jakieś zasady ustalić..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Witam Mamusię Karolinę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Jadę na giełdę wyhaczyć jakiś fajny szlafroczek. Miłego dnia Mamusie!
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
kochana, studiując podyplomowo nie mogłam zabrać się za pisanie pracy dyplomowej, tak więc któregoś dnia poszłam do szefowej na poważną rozmowę: "Pani Dyrektor musi chyba mnie zwolnić, bo ja nie napiszę tej pracy i nie zdobędę wymaganych kwalifikacji" No i oczywiście w ryk, bo jak to moje hormony. Na co ona: "Nigdy w życiu, masz pójść do lekarza, wziąć od pozostałych posad L4 i zjawić się u mnie w poniedziałek o 8 rano z wszystkimi materiałami i sprzętem. Kiedy dodatkowo będziesz miała czas przy usypianiu dzieci pozwalam też na pisanie itd." Na szczęście nie musiałam brać L4, bo w szkole okazało się wolne, w ognisku też. Zabrałam się za to pisanie, ona stała nad moją głową i pilnowała, żebym się nie obija. Przy tym jest polonistką, więc sprawdzała na bieżąco mój styl, który ma wiele do życzenia. Tak napisałam u niej w gabinecie pierwszy rozdział, a reszta poszła jak z płatka
![]() ![]() ![]() Tak więc Weraa11 dasz czadu!!! Wierzę w to. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Witam w słoneczną, piękną niedzielę ![]() życzę udanych łowów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Konto usunięte
|
Witam się i Ja
![]() pogoda zapowiada sie faktycznie ładna ![]() wszystkich świętych w tym roku chyba pierwszy raz bedzie takie ciepłe ,bo z tego co kojarze zawsze było juz mrozno a i śnieg się zdarzał |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
moj brzuchol w 30 tc, nisko nie?
buciki prezenciki, czerwone bambosze, ale to juz na kilka miesięcy i pycie "Dla mojej babci";-) oraz zdobycz z TK Maxx- bluzka, spódnica i getry za 25 zł z 89 ![]()
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
w zeszłym roku tez ciepło było we WŚ
![]() mnie bolą mięśnie w pachwinach, że aż się poryczałam w nocy. Jak się przewracam, to żeby nie naciągać brzucha odruchowo podpieram sie na piętach i nogami ciągnę cielsko, Jest efekt-ałaaaaaaaa
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
Muron współczuję bólu
![]() Odnośnie problemów z gardłem Zosik możesz używać tantum verde w sprayu i do płukania i ja ratowałam sie dzis koszmarną wodą z solą - ale pomogło ![]() ![]() Karoolinko witaj ![]() Torunianki ja zapraszam do mnie na kawę jak moje dziecię znów pójdzie do przedszkola mam nadzieje że to nastąpi niebawem ![]() Odnośnie ciuszków jeśli macie Pepco tam są rewelacyjne ciuszki i akcesoria dla dzieci w bardzo rozsądnych cenach i naprawdę dobrej jakości ![]()
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
a ja obstawiam ze nasze dziewczyny to te na pierwszym zdjeciu w fioletowej bluzeczce Marika , i ta blondyneczka to Justyna
![]() mnie grypa żołądkowa chyba opusicila, i mam nadzieje ze juz nie wróci bo zaraz wyjezdzamy na groby
#1119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() brzuszek śliczny i papućki też ![]() ![]() Mnie dzisiaj też coś strasznie bolą pachwiny ,aż mi się zle chodzi Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 Czas edycji: 2010-10-31 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz moze o sklepie smykoland? jak nie to odezwij sie na priv |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
muron śliczne te zdjęcia
![]() anula_79 Mnie też wczoraj pachwiny nieziemsko bolały....... ![]() ![]() Nie wiem czy Wy też tak macie, ale przed wyjściem z domu idę do ubikacji, a ja już wyjdę to znowu czuję potrzebę pójścia do toalety. I zdaje mi się, że mogę pomarzyć o dłuższym spacerku. Grrrrrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
mysiopez oj mam nadzieję że w przyszłym tygodniu
![]() ![]() ![]() O sklepie słyszałam "" bo dostałam ulotkę i byłam na stronie internetowej ale tam nie mają np maclarenów ![]() maluch kopie auuu ![]()
![]() |
#1123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj dnia i suszarki mi nie starczyło na pranie.. wiec dziś kontynuje jakże ciekawe zajecie. Przez tą pogodę jestem nieprzytomna.. http://allegro.pl/carter-s-kocyk-71x...287908438.html zobaczcie cene kocyka i cene przesyłki? Edytowane przez mysiopez Czas edycji: 2010-10-31 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1125 | ||||
Raczkowanie
|
Witam,
ale pogoda ![]() Też uważam że lepiej nie ktoś z samego początku stycznia bo może być kiepsko z czasem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Takie małe butki są urocze, podobnie jak takie małe skarpeciątka. Cytat:
![]()
![]() |
#1126 | |
Rozeznanie
|
witam i ja niedzielnie..
pogoda cudowna ale ja jakaś słaba jestem.. ugotowałam barszcz.. zaraz bede robic "cycki" w pomidorach, czosnku i bazyli.. a Wy co robicie dobrego?? ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
tez znam ten ból normalnie jakby mnie ktoś rozrywał.. ale mnie raczej boli jak sie w nocy przewracam lub chce wstac ![]()
![]() |
#1127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a z tym kibelkiem do sie zgadzam - rano wstaję do pracy, to do wc,a jak się skończe szykować i chcę wychodzić, to by znowu trzeba isć ![]()
![]() |
#1128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Rozeznanie
|
Wróciłam z giełdy, ale się nachodziłam, POT WOR NIE
![]() Szlafroka oczywiście nie kupiłam, ale za to upolowałam super koszulki do szpitala, jedna taką do porodu, druga na później na przebranie. Nie jakieś worki, tylko fajne koszuleczki, wyprofilowane, z podkreslonym biustem, jedna za 20 zł, druga 27, na allegro fajniejszych nie widziałam. Ale szlafroczek to już zamówię sobie chyba właśnie przez internet, bo na giełdzie to były same dla starych bab podomki hahaha ![]() Mi się kości krocza rozchodzą już od kilku dni, przy chodzeniu to bardzo czuję, tak dziwnie. Uciekam zabierać się za jakiś szybki obiadek, całuję Was ![]()
![]() |
#1130 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dzis mam jakis taki zakrecony i meczacy dzien...chyba przez ta zmiane czasu... Cos sie przestawic nie moge i wciaz mi sie wydaje, ze juz jest tak pozno i mi spac zaczyna od razu chciec ![]() No i moja ropa z dziasla zaczela mi schodzic ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1131 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Te pachwiny to albo jak u mnie mięśnie, albo więzadła z tego co wiem ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ale mam dzisiaj lenia...........nawet obiadu nie miałam chęci zrobić, ale dzidzia tak się domagała, że się w końcu ruszyłam
![]() ![]() czemu wszystkie czujemy się dzisiaj tak wykończone?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do nr kotaktowego-jestem jak najbardziej za-tylko ja mam termina na 13 stycznia i juz teraz na forum bywam rzadko... ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Przyczajenie
|
Wiecie skąd wziąć test ciążowy z krwi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Wtajemniczenie
|
Isc do lab. na badanie betaHcg-inaczej tego nie zrobisz.
A ja sie czuje ok dzisiaj-wstalismy o 10tej-w koncu sie wyspalam, potem sniadanko, kapanko i na cmentarz [jutro jedziemy do dalszej rodzinki na cmentarz]. Pozniej dobry obiadek-kurczak na ostro z frytkami[wiem, ze niezdrowo-ale raz na jakis czas chyba mozna ![]() Co do tego spotkania "Mama rozmawia"-to tez sie zapisalam-ciekawa jestem jak to w Gdyni bedzie wygladac...No i wczoraj zakonczyly sie u nas zajecia w szkole rodzenia-ogolnie jestem zadowolona-juz sie mniej boje porodu, jak juz mniej wiecej wiem jak bedzie to wygladac, no i mam jakies pojecie o opiece nad noworodkiem, kapiela i jego pielegenacja. Teraz jeszcze sobie doczytam do konca moje ksiazeczki o ciazy i opiece nad dzieckiem i powinno byc git. W ogole jestem mile zaskoczona-bo na koniec dostalismy dyplomy oraz probki kosmetykow dla dzieci, jakies gazetki dzieciowe, butelke Aventu i smoczek TT. Co do tunik ciazowych-ja kupilam sobie jedna bluzeczke z napisem "wychodze zima" i to wlasciwie wszystko, zas spodni ciazowych mam chyba z 4 pary i wiecej nie zamierzam kupowac. Teraz jak bym miala jeszcze raz kupowac-to bym brala od razu z allegro od sprzedawcy na ktorego trafilam ost. - markowe ciuchy ang. po smiesznych cenach. No i czesc rzeczy bym kupila uzywanych-no ale jak to sie mowi "madry Polak po szkodzie" ![]() No a na dobry humor zapodaje: http://www.youtube.com/watch?v=brzT_vp27SI
#1136 | |
Raczkowanie
|
Witam niedzielnie!
![]() Nawet szybko nadrobiłam te dwa dni. Wiadomo przed świetami wszystkie zapracowane ![]() Odnośnie mojej wypłaty to we wtorek przejadę się do ZUSu i tam wybadam sprawę gdzie tak właściwie leży problem. Czy u nich czy u mojej cudownej firmy. A potem trzeba będzie działać dalej. Mam nadzieję, że szybko to wyjaśnie bo nie wyobrażam sobie teraz remontować kuchni i łazienki, opłacać rachunków i robić zakupów z samej pensji Tż ![]() No i koniecznie chciałam pójść do prywatnego lekarza z tym moim torbielem a nie mam teraz za co ![]() Lilijka jak dla mnie bomba ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Koleżankami się nie przejmuj! Poprostu Ci zazdroszczą, że one muszą tyle się uczyć żeby zdać a Ty jesteś taka zdolna, że idzie Ci to łatwiej ![]() ![]() muron te buciczki są przesłodkie!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1137 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaliczyłam kilka kursów po schodach...w końcu przenoszę się do pokoju w którym już "wiję gniazdko" ![]() w ogóle złapałam doła bo przytyłam...ale nie ciążowo tylko w tyłku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moja znajoma to miała w 7m-cu taki wielki ... a dodatkowo małe dziecko miała urodzone wczesniej to męczyła się strasznie; ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- halo halo co to taka cisza ![]()
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
kurde, chyba się zaraziłam od męża, bo zaczyna mnie gardełko pobolewać i pojawił się lekki katar grrrrrrrr
![]() JeSuis trafiły dziewczyny?? ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- PADŁAM ZE ŚMIECHU ![]() Co zrobić, by zapewnić jej jak najlepszą przyszłość. I wtedy... cały świat postanawia ci pomóc – mama, teściowa, sąsiadka i obca kobieta na przystanku chcą podzielić się z tobą „prawdami” znanymi od wieków. W ciąży odkryjesz, że wszyscy wokół wiedzą lepiej, co ci wolno, a co jest absolutnie w tym stanie zabronione. I tu nie chodzi wcale o zalecenia zdrowotne, tylko o ludowe przesądy, które mają uchronić ciebie i twoje maleństwo od wszelkich „plag” tego świata. Ponieważ „życzliwych rad” nie da się uniknąć, lepiej przygotuj się na nie! I z przymrużeniem oka potraktuj zalecenia, żeby zapomnieć o:
Ale, ale, w natłoku nakazów nie zapomnij powiedzieć wszystkim, że ciężarnej nie można niczego odmawiać, bo to... grozi zjedzeniem przez myszy! Chociaż ludowa mądrość rzadko się sprawdza, są przesądy, w których jest ziarnko prawdy, np. „Nie złość się, bo dziecko będzie płaczliwe”. Przyszłe mamy nie powinny denerwować się w czasie ciąży, bo to rzeczywiście może sprawić, że maluszek urodzi się wyjątkowo... pobudliwy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Konto usunięte
|
Nie wiem czy Wy też tak macie, ale przed wyjściem z domu idę do ubikacji, a ja już wyjdę to znowu czuję potrzebę pójścia do toalety. I zdaje mi się, że mogę pomarzyć o dłuższym spacerku. Grrrrrrrr[/QUOTE]
Ja też tak mam i jak mi sie zachce pisiu to mała od razu zaczyna ładować kopniaki w pęcherz ,chyba jej pełny przeszkadza ![]() Werra -to co Ci wyskoczyło to afty ![]() lilijka-dobre,dobre ![]() Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 Czas edycji: 2010-10-31 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ten syrop dla kobiet w ciąży ma też swoją "ładną" cene... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mariko dzięki za recenzje spotkanka, teraz jestem przekonana na 100% że warto ![]() muron śliczny brzuszek ale jednak większy od mojego ![]() ![]() a ja przez te dwa dni spotkałam się z koleżankami co już mają dzieci i dostałam dużo fajnych rzeczy normalnie z siatami od nich wychodziłam ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.