Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 ! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 10:32   #1141
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa
Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !

Dzień dobry!

Ja tu na chwilkę się w zasadzie przywitać

Życie boli. Jestem już po przeglądnięciu pokoi, mieszkań i pracy. Marnie widzę przyszłość swą w tym kraju. W innych zresztą też Posłałam CV na dwie inwentaryzacje w ramach dorobienia. 9 zł brutto to ile netto? 7,50 zł?

Akusiowa, wybraliście termin! Gratuluję

Kuraki, może i ja się powinnam zainteresować salą? Ale na razie i tak nie mamy z czego rezerwacji zrobić. Znaczy teoretycznie mamy, ale to na inne cele - czarnogodzinowe.

A dziewczynki mam ochotę rzucić w diabły i iść na jakąś kasę. Marnie wyglądają te godziny w tym miesiącu i w przyszłym. Może zmienię już na tak serio po rozpoczęciu nowego semestru?

Idę się myć
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 10:35   #1142
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
drogo u was coś biorą... u nas mniej więcej od 1o0-130zł max
w jedynm lokalu to sobie 220 zł od osoby bez poprawin zaśpiewali, takie 160-170 zł to standardTaniej jest koło 30 km od mojego miejsca zamiekszania ale do tego doszedłby transport więc pewnie jedno wyjdzie
Stary 2010-11-23, 11:58   #1143
akusiowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja tu na chwilkę się w zasadzie przywitać

Życie boli. Jestem już po przeglądnięciu pokoi, mieszkań i pracy. Marnie widzę przyszłość swą w tym kraju. W innych zresztą też Posłałam CV na dwie inwentaryzacje w ramach dorobienia. 9 zł brutto to ile netto? 7,50 zł?

Akusiowa, wybraliście termin! Gratuluję
Dziękuję to taka nasz magiczna data powiększająca się co 4

A co do kraju to faktycznie depcze wyobraźnię ale musi kiedyś się polepszyć

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Próba generalna suwaczka
akusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:08   #1144
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
A na czym ten mix w Heyah polega? Dadza Ci jakis wypasiony telefon?
no niby takie jest założenie, można też wykupywać te pakiety, ze 3 h dziennie za darmo z jednym numerem.. ale te telefony nie sa takie wypasione jakie bym chciała, i trzeba długą umowę podpisywać, a ja nie lubię umów no i ceny tych telefonów też nie sa rewelacyjne już wole sobie kupić na allegro telefon który mi się podoba a nie zobowiązywać się, ze bedę płacić co miesiąc 30zł

a ja zaraz do dentysty lecę, boję się, boję się ...

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:28   #1145
studi
Zakorzenienie

Będzie borowanko?
podobo od jutra ma padać śnieg-która to tu na forum tak lubi śnieg-rzucam w nią śnieżną kulką
Stary 2010-11-23, 12:29   #1146
akusiowa
Raczkowanie

nie bój się swoją drogą ja też bym musiała iść bo górna 8 mi się wyrzyna brrr mojego Tż kuzynka musiała mieć zabieg usunięcia bo jej za daleko wychodził, boję się na samą myśl bo mnie też cała szczęka boli.. na dole tak nie bolało jak wychodziły.. po co komu 8 ?
Stary 2010-11-23, 12:36   #1147
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
nalezy mi sie bicie ale nie. musialabym isc na badania hormonalne, bo cytologie robie co roku
Sylvi! Idź do lekarza dziewczyno na prawdę z tym lepiej nie ryzykować bo to może poważnie wpłynąć na twoje późniejsze życie... kochana wiem co mówię bo sama się leczę bo moje hormony szaleją i nijak nie da się tego ustawić ale teraz pojawiło się światełko w tunelu jak coś to możesz napisać śmiało jakbyś miała pytania bo wałkuje to sama już z 5 lat i wiem jak to jest męczące...ale robięto dlatego żeby kiedyś mieć dzidzi i nie mieć kłopotów powikłań itp ale wiesz co twój lekarz może mieć rację że to z powodu tarczycy

swoją drogą to mnie zadziwia to że przecież każdy lekarz studiuje najpierw normalnie ogólnie medycynę a dopiero potem wybiera specjalizacje a większość zachowuje się jakby nie mieli pojęcia o niczym innym tylko tym co oni się zajmują)
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:36   #1148
akusiowa
Raczkowanie

znalazłam ostatnio sukienkę na allegro która mi się bardzo spodobała.. co o niej myślicie ?
ten stroik taki średni ale generalnie suknia mi się bardzooo podoba
Stary 2010-11-23, 12:49   #1149
Kohnelia20
Zakorzenienie

szczerze mowiąc nie podoba mi sie
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:04   #1150
anannke
Zakorzenienie

Akusiowa to zależy od stylu i co komu pasuje najważniejsze że ma się Tobie podobać wg mnie jest ładna ale ja bym takiej nie chciała i nie w moim typie ciekawy gorset szczególnie góra
Stary 2010-11-23, 13:11   #1151
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Będzie borowanko?
podobo od jutra ma padać śnieg-która to tu na forum tak lubi śnieg-rzucam w nią śnieżną kulką
ja nieskromnie przyznam ze lubie śnieg..ale tylko na święta
Cytat:
Napisane przez akusiowa Pokaż wiadomość
znalazłam ostatnio sukienkę na allegro która mi się bardzo spodobała.. co o niej myślicie ?
ten stroik taki średni ale generalnie suknia mi się bardzooo podoba
nawet nawet ale n ie w moim stylu.. widze ze pobieracie sie w moje urodziny hihi

anannke a moglabys mi napisac na jakie badania mialabym sie wybrac. chce isc do rodzinnego zeby mnie wyslal i od razu powiem o jakie mi chodzi
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:15   #1152
akusiowa
Raczkowanie

sylvi ja Ci mogę powiedzieć bo mam stwierdzone policystyczne jajniki.. generalnie jest to ciężkie do stwierdzenia.. wg mnie nie masz co iść do rodzinnego, bo to sprawa ginekologa.. on musi zrobic usg CI dopochwowo, bo jak zapewne już wiesz policystyczne jajniki to nic innego jak trochę inna budowa jajników, owszem objawiają się bardzo często brakiem miesiączki, albo jej zachwianiami,ale też nie zawsze.. prócz tego badania ginekolog musi zrobić CI badania na poziom hormonów, głownie prolaktyna ( przez nią najczęściej pojawia się zanik miesiączki ) dodatkowo robią 2 inne hormony.
Stary 2010-11-23, 13:18   #1153
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
sylvi ja Ci mogę powiedzieć bo mam stwierdzone policystyczne jajniki.. generalnie jest to ciężkie do stwierdzenia.. wg mnie nie masz co iść do rodzinnego, bo to sprawa ginekologa.. on musi zrobic usg CI dopochwowo, bo jak zapewne już wiesz policystyczne jajniki to nic innego jak trochę inna budowa jajników, owszem objawiają się bardzo często brakiem miesiączki, albo jej zachwianiami,ale też nie zawsze.. prócz tego badania ginekolog musi zrobić CI badania na poziom hormonów, głownie prolaktyna ( przez nią najczęściej pojawia się zanik miesiączki ) dodatkowo robią 2 inne hormony.
moze to jednak nie jajniki a hormony? bo jajniki w sierpniu i przy wczesniejszych badaniach byly czyste. czyli musialabym isc na badania hormonow

a jak sie robi badania hormonalne?

Edytowane przez sylvi_86
Czas edycji: 2010-11-23 o 13:19 Powód: dopisek
Stary 2010-11-23, 13:26   #1154
akusiowa
Raczkowanie

a na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że są 'czyste' ? hormony są ściśle powiązane z jajnikami.. tak czy siak lepiej idź do ginekologa, powiesz mu o co chodzi to zleci potrzebne badania. na własną rękę w zasadzie nić nie zrobisz a zwykły lekarz podejrzewam, że nie ma zbyt dużej wiedzy z endokrynologii, a normy to każdy z wyniku może odczytać więc to żadna pomoc ale nie bagatelizuj tego, bo jak będziesz miała zachwianą gospodarkę hormonalną, to później różnie może bywać przy min. planowaniu rodziny lepiej mieć oko na wszystko

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

głównie z krwi prolaktynę, FSH i LH
Stary 2010-11-23, 13:32   #1155
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
a na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że są 'czyste' ? hormony są ściśle powiązane z jajnikami.. tak czy siak lepiej idź do ginekologa, powiesz mu o co chodzi to zleci potrzebne badania. na własną rękę w zasadzie nić nie zrobisz a zwykły lekarz podejrzewam, że nie ma zbyt dużej wiedzy z endokrynologii, a normy to każdy z wyniku może odczytać więc to żadna pomoc ale nie bagatelizuj tego, bo jak będziesz miała zachwianą gospodarkę hormonalną, to później różnie może bywać przy min. planowaniu rodziny lepiej mieć oko na wszystko

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

głównie z krwi prolaktynę, FSH i LH
czyste ze bez torbieli ani zadnych takich. a skierowanie poniewaz moj gin za sama wizyte bez zadnych badan bierze 90zl a rodzinny to NFZ
Stary 2010-11-23, 13:34   #1156
akusiowa
Raczkowanie

no to spróbuj może da CI skierowanie na te 3 badania.. bo w sumie NFZ to pójdziesz na darmowe badania a od gina prywatnego to może się zdarzyć że będziesz musiała zapłacić..
Stary 2010-11-23, 13:42   #1157
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
no to spróbuj może da CI skierowanie na te 3 badania.. bo w sumie NFZ to pójdziesz na darmowe badania a od gina prywatnego to może się zdarzyć że będziesz musiała zapłacić..
szkoda ze tan moj gin nie przyjmuje na NFZ bo by bylo latwiej a tak to ehh .. za wizyte, usg plus cytologie dalam 140zl
Stary 2010-11-23, 13:46   #1158
akusiowa
Raczkowanie

moja przyjmuje, więc póki co korzystam a ma takie samo podejście do pacjenta na NFZ i prywatnie więc wole oszczędzać. Sylvi to może idź do innego na razie byle jakiego żeby wyłudzić badania w razie co jakby rodzinny odsyłał do gina.. trzeba sobie radzić w tym kraju
Stary 2010-11-23, 13:48   #1159
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
moja przyjmuje, więc póki co korzystam a ma takie samo podejście do pacjenta na NFZ i prywatnie więc wole oszczędzać. Sylvi to może idź do innego na razie byle jakiego żeby wyłudzić badania w razie co jakby rodzinny odsyłał do gina.. trzeba sobie radzić w tym kraju
chyba najpierw zaatakuje rodzinego bo babeczka jest bardzo w porzadku i w sumie gdyby nie ona to bym nie chodzila dzisiaj bo jak bylam mala to mialam niedoksztalcone panweki biodrowe i ona to zauwazyla
Stary 2010-11-23, 13:50   #1160
anannke
Zakorzenienie

ja też kombinuje właśnie jakby zrobić żeby mi rodzinny dał skierowanie na te badania co mam od gin prywatnie przepisane bo nie chcę tyle kasy płacić jak na nfz są tym bardziej że płaci się te składki całe... a nic z tego nie korzysta bo do lekarza specjalisty często prywatnie się idzie
Stary 2010-11-23, 13:54   #1161
akusiowa
Raczkowanie

tyle ludzi chodzi prywatnie a w tym kraju i tak są wszędzie kolejki i zapisy na za 3 miechy gdzieniegdzie to jest dopiero dziwne ja do dentysty chodzę prywatnie, a moja kumpela na NFZ i zapisy ma z 1,5 miesięcznym wyprzedzeniem teraz zaplanuj kiedy Cie ząb zaboli albo plomba wypadnie
Stary 2010-11-23, 14:02   #1162
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
tyle ludzi chodzi prywatnie a w tym kraju i tak są wszędzie kolejki i zapisy na za 3 miechy gdzieniegdzie to jest dopiero dziwne ja do dentysty chodzę prywatnie, a moja kumpela na NFZ i zapisy ma z 1,5 miesięcznym wyprzedzeniem teraz zaplanuj kiedy Cie ząb zaboli albo plomba wypadnie
ja tam nie wiem czemu ale jesli chodzi o dentyste to chodze tylko prywatnie jakos na NFZ nie wiem ale ciezko mi uwierzyc ze zrobia dobrze
Stary 2010-11-23, 14:04   #1163
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Sylvi! Idź do lekarza dziewczyno na prawdę z tym lepiej nie ryzykować bo to może poważnie wpłynąć na twoje późniejsze życie... kochana wiem co mówię bo sama się leczę bo moje hormony szaleją i nijak nie da się tego ustawić ale teraz pojawiło się światełko w tunelu jak coś to możesz napisać śmiało jakbyś miała pytania bo wałkuje to sama już z 5 lat i wiem jak to jest męczące...ale robięto dlatego żeby kiedyś mieć dzidzi i nie mieć kłopotów powikłań itp ale wiesz co twój lekarz może mieć rację że to z powodu tarczycy

swoją drogą to mnie zadziwia to że przecież każdy lekarz studiuje najpierw normalnie ogólnie medycynę a dopiero potem wybiera specjalizacje a większość zachowuje się jakby nie mieli pojęcia o niczym innym tylko tym co oni się zajmują)
Też jestem "pełna podziwu" dla lekarzy (dlatego ich unikam jak mogę ) - oczywiście zależy od człowieka, ale generalnie są to ludzie zadufani w sobie, nie przejmujący się pacjentem, zajęci głównie robieniem pieniędzy. W życiu spotkałam tylko jednego lekarza "z powołania" - i cieszę się, że go spotkałam. Nie wspomnę już o szpitalnych (i nie chyba nie tylko) pielęgniarkach.... nie wiem, moze mam pecha, że trafiam na akurat takich ludzi...

Hitem dla mnie jest przepisywanie przez ginekologów tabletek tylko po cytologii (lub nawet bez niej) - to są hormony, więc chyba od razu nasuwa się potrzeba zroniebia badań HORMONALNYCH!!!!

Cytat:
Dziewczynki.. zwlekaliśmy dlatego, że nie mieliśmy wszystkich informacji z banku i USC, a ogłoszenia cały czas oglądaliśmy od kiedy pojawiła się w ogóle taka możliwość. No ale okazało się, że to jednak zbyt mało czasu... Nawet jeśli wczoraj złożyli byśmy do urzędu dokumenty, to czekamy przy przyspieszonych procedurach 2 tyg, czyli najszybciej 7 byłby ślub, na uprawomocnienie dokumentów, aby móc składać je do wszelkich urzędów, banków itd musielibyśmy czekać kolejne 7 dni wiec mamy 14, zakładając że do tego czasu znaleźlibyśmy mieszkanie i od razu poszli z wnioskiem do banku zabrakło by nam tak czy siak kilku dni.. decyzja kredytowa to 3 tyg.. więc 4 otrzymalibyśmy decyzje, a gdzie załatwienie wszystkiego.. no cóż, zostają jeszcze nowe mieszkanie.. może to lepiej..

byłam w zeszłym tygodniu też w sprawie tej sali i wiecie co zakochałam się mój się ze mnie nabijał, bo wiedział że tak będzie więc sala wybrana,wstępnie zaklepana na 04.08.2012 po nowym roku mamy zadzwonić i już oficjalnie zaklepać 2 tys. aż przedpłata, ale ceny rewelacyjne, ok 150zl za osobę każe liczyć ale mówi, że to wszystko zależy od menu może okazać się ze 120 wyjdzie za osobę a wiekszą kwotę każe wziąć pod uwagę żeby nie było niespodzianki nieprzyjemnej a w tej kwocie ciasto w cenie co dla mnie jest szokiem i korkowego nie biorą
Lipa, że nie wyszło z tym mieszkaniem ale gratuluję wyboru sali i szybkiego podjęcia decyzji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 14:05   #1164
akusiowa
Raczkowanie

_kamea_
Stary 2010-11-23, 14:08   #1165
studi
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda ze tan moj gin nie przyjmuje na NFZ bo by bylo latwiej a tak to ehh .. za wizyte, usg plus cytologie dalam 140zl
O kurka to ładnie się ceni...moja tak koło 50-60 zł bierze z cytologią i przepisaniem tabletek anty, ale ja miałam wiecznie nawracające się infekcje, a ta moja lekarka w końcu mnie wyleczyła
do dentysty też tylko prywanie, całe leczenie u ortodonty odbyłam prywanie, bo ten na NFZ nie mógł mnie przez 8 lat wyleczyć z krzywych zębów
Stary 2010-11-23, 14:10   #1166
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Też jestem "pełna podziwu" dla lekarzy (dlatego ich unikam jak mogę ) - oczywiście zależy od człowieka, ale generalnie są to ludzie zadufani w sobie, nie przejmujący się pacjentem, zajęci głównie robieniem pieniędzy. W życiu spotkałam tylko jednego lekarza "z powołania" - i cieszę się, że go spotkałam. Nie wspomnę już o szpitalnych (i nie chyba nie tylko) pielęgniarkach.... nie wiem, moze mam pecha, że trafiam na akurat takich ludzi...

Hitem dla mnie jest przepisywanie przez ginekologów tabletek tylko po cytologii (lub nawet bez niej) - to są hormony, więc chyba od razu nasuwa się potrzeba zroniebia badań HORMONALNYCH!!!!
kamea wierz mi 90% ginow tak przepisuje tabsy.. w sumie to czasami nawet bez cytologii. a dziewczyny jak ida do gina po tabsy bo maja nieregularna miesiaczke to od razu Diane i heja banana. bo tabsy najlepsze bla bla bla, przeciez najpierw trzeba zrobic badania a pozniej leczenie nawet nie tymi antybebji a luteina ale po co sie meczyc nie?
Stary 2010-11-23, 14:15   #1167
studi
Zakorzenienie

Cytat:
kamea wierz mi 90% ginow tak przepisuje tabsy.. w sumie to czasami nawet bez cytologii. a dziewczyny jak ida do gina po tabsy bo maja nieregularna miesiaczke to od razu Diane i heja banana. bo tabsy najlepsze bla bla bla, przeciez najpierw trzeba zrobic badania a pozniej leczenie nawet nie tymi antybebji a luteina ale po co sie meczyc nie?
witaj w klubie!mi to jeszcze bezczelnie przepisywali dokładnie te tabletki które mieli wypisane na fartuchu jako sponsora pewnie wycieczek zagranicznych dla lekarza innych nie dostałam nigdy...zmieniłam lekarza i teraz jest o niebo lepiej, ale badań hormonalnych nigdy nie miałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 14:16   #1168
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
O kurka to ładnie się ceni...moja tak koło 50-60 zł bierze z cytologią i przepisaniem tabletek anty, ale ja miałam wiecznie nawracające się infekcje, a ta moja lekarka w końcu mnie wyleczyła
do dentysty też tylko prywanie, całe leczenie u ortodonty odbyłam prywanie, bo ten na NFZ nie mógł mnie przez 8 lat wyleczyć z krzywych zębów
ja do orto tez prywatnie

ja nawet jak ide po recepte to place 90 hehs

a moja kumpela ma ciagle nawracajace sie infekcje to wpiera jej(ten sam gin) ze moze facet ja zdradza albo ona ma wielu kochankow no i ze zrobi jej takie badania za 200zl bo moze byc ze ma HPV i ja przestraszyl na maxa
Stary 2010-11-23, 14:20   #1169
akusiowa
Raczkowanie

takie to leniwce są ja miałam badania przez moje zaburzenia, bo tak to kto wie.. a luteina jest bardzo silna i nie wiem czy to rzeczywiście dobry pomysł w leczeniu nieregularności miesiączek ( ja po luteinie mogłam spac 24h i ciągle byłam zmęczona) tu się zgodzę z ginami, że najmniej odbijającym się na wszystkim leczeniem jest leczenie anty, aczkolwiek tak czy siak badania powinny być bo anty często normują wszystko tylko na czas ich przyjmowania..
Stary 2010-11-23, 14:21   #1170
studi
Zakorzenienie

Cytat:
ja do orto tez prywatnie

ja nawet jak ide po recepte to place 90 hehs

a moja kumpela ma ciagle nawracajace sie infekcje to wpiera jej(ten sam gin) ze moze facet ja zdradza albo ona ma wielu kochankow no i ze zrobi jej takie badania za 200zl bo moze byc ze ma HPV i ja przestraszyl na maxa
jak mnie moja kochana pani ginekolog leczyła z infekcji to zapisałą też tabletki dla mojego TŻ,żeby u mnie i u niego wybić te dziady, pomogło, ale co zaliczyłam lekarzy to moje...Nie wiem kto kogo zaraził, może ja cos z basenu przywlokłam,ale takie są fakty

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości