|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
Cytat:
Bierzemy sie do roboty i już!!! ![]()
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Idę poskakać na skakance.
Jak skaczę codziennie po ok. 10 min [ na razie, stopniowo będę zwiększać] to nogi się umięśnią czy raczej sam tłuszczyk spali ? Bo już się pogubiłam. Raz słyszę, że tak a raz, że nie.![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- michalinka Ja miałam właśnie gorszy okres, dlatego mnie tu nie było... Sporo rzeczy się u mnie działo, m.in. mój ukochany piesek został otruty I nie wiadomo czy z tego wyjdzie, a jestem do niego strasznie przywiązana i nie wyobrażam sobie jakby mogło go zabraknąć
|
|
#1143 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mi sie jedynie łydki łądnie wyrzeźbiły, i kostki noi schudły nogi ale napewno nie jakoś umięśniły i Ja też zaczynałam od 5 minut dziennie nawet![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
agusia ładnie, to tak nas porzucać
mam ogromna nadzieje i trzyma mocno kciuki za psiaka. a temu kto go otruł nogi z gu... bym powyrywała. Musicie walczyć dzielnie! |
|
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam dziś na śniadanie pyszną sałatke i naparwde polecam.
Sałata lodowa albo pekińska na to ułożyłam ogórka świeżego i papryke pokrojoną w słupki oraz cebulke pokrojoną w piórkana to oliwki oraz tuńczyk a na tańczyka kiełki słonecznika, polałam sosem winegret z oliwą z oliwek.. normalnie I odkryłam w "stokrotce" taki sklep chleb jest 6 kromek wiekszych. Skład mniej więcej: ziarno żyta,mąka żytnia, ziarno słonecznika, płatki owsiane, droższe, woda, sól. To wygląda jak pozlepiane ziarna słonecznika i żyta pycha jest. I pisze bez konserwantów.
|
|
#1146 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja 'dietuję' tydzień a potem tydzień jem bez głowy
|
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
meryy gratuluje tych 2 kg!
![]() No proszę kto do Nas wrócił. Kochane powinnyście dostać baty na tyłek! No ale takie wredne nie jesteśmy! ![]() agrr no przyjmiemy przyjmiemy ![]() agusia przykro mi z powodu pieska... ja miałam kiedyś dalmatyńczyka i też mi go otruli... jak się załatwiał to samą krwią no i zdechł![]() Potem miałam drugiego to z zazdrości go pobili kijem... Miał wszystko połamane, 3 dni pod kroplówką był i musieli go uśpić... Ludzie potrafią być okrutni... No ale dosyć tych smutków!
|
|
|
#1148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1149 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Michalinka89, ja nie rozumiem takich ludzi. co te zwierzaki im zrobiły?
|
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
Ja ogólnie mam tak, że bardziej mi szkoda zwierząt niż ludzi i jestem za tym, aby za zabicie zwierzaka np psa czy znecanie się taka sama kara jak za człowieka. Przecież to też organizm, który czuje i żyje.
|
|
#1151 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Michalinka89. Masz rację. Przeglądałam Wasze wpisy na tym forum oraz w Internecie i się zorientowałam, że najważniejszą rzeczą jest zmiana trybu odżywiania się i jedzenie 5 a nawet 6 posiłków dziennie. Postanowiłam zacząć dietę albo inaczej - prawidłowo się odżywiać od 18 lutego.
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
iwetta prawidłowe, zdrowe odżywianie brzmi lepiej niż dieta
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Malinka => o mój Boże, nie wierze w to co czytam... Pobili psa kijem?! A właściwie zatłukli, skoro mówisz, że ostatecznie trzeba go było uśpić... Przecież to są potwory nie ludzi, trzeba ich jakoś odizolować od społeczeństwa! Nie mogę znieść takich historii, w takich chwilach jest mi strasznie wstyd, że jestem człowiekiem, a oprócz tego budzi się we mnie obrzydliwa agresja: sama zatłukłabym teraz takie gnidy. Zresztą otrucie psa jest równie bestialskie
![]() Meryy => doskonale Cię rozumiem, mam tak samo: też muszę mieć w domu psa. Nie wyobrażam sobie, żebym miała kiedyś mieszkać sama - bez zwierzaka. btw. mój piesek od trzech dni jeździ na kroplówki, a jutro będzie miał operację wycięcia wrzodu. Infekcja układu pokarmowego, weterynarze-konowały nie rozpoznali odpowiednio wcześnie (dopiero czwarty lekarz postawił dobrą diagnozę!) i teraz trzeba go otwierać... Niepokoję się, choć i tak mogło być gorzej... Ja dziewczęta, wprawdzie POWOLI :P, ale konsekwentnie jadę do 60 kg. Ech, pochorowałam się i przez gorączkę nic się przez weekend nie uczyłam, a mam za dwie godziny wielkie, rozgramiające kolokwium gramatyczne, które muszę zdać, bo inaczej nie zostanę dopuszczona do praktyk A czarno to widzę.... I jeszcze ten katar: przez niego od czwartku nie byłam na jodze, ani w ogóle nic nie robiłam, masakra... Ja jakoś dzisiaj mam fatalny nastrój... Może to się zmieni po kolokwium... ![]() agrr i agusia => cześć!
|
|
#1154 |
|
Zadomowienie
|
malina współczuję, jak bym wiedziała kto to zrobił to bym nogi z d.. powyrywała. mi się w głowie nie mieści jak można być takim okrutnym. sama mam pieska i nie wyobrażam sobie żeby mogło mu się coś takiego strasznego stać.
pestka no niestety tacy dzisiejsi lekarze są. mam nadzieję, że piesek wyjdzie z tego |
|
|
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
malinka bardzo ci współczuję trzeba być dobrej myśli.
bo to jego obowiązek złapać psa za obroże jak jedzie auto. A on mi ma to że mogłam nie hamować ręce opadają
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
a to dupek
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() I też jestem tego zdania, że za zabicie lub pobicie psa powinna być taka sama kara jak za człowieka! I tego, który otruł mi psa to kiedyś dorwę i nogi z dupy powyrywam! A tak a propos to mój tato był z pieskiem u weterynarza dzisiaj i już mu lepiej, więc chyba z tego wyjdzie cypisek Co za dupek! Nie dość, że skasowałaś sobie auto, bo przez jego nieuwagę pies wyleciał na drogę to jeszcze coś do Ciebie sapał? agrr Nie było nas, więc musimy nadrobić i dogonić pozostałe Ostro się bierzemy za ćwiczenia ![]() Kupiłam sobie gazetę SHAPE. POLECAM! Są w niej świetne ćwiczenia na każda partię ciała! I na okładce jest Kelly Osbourne, pamiętacie ją? Kiedyś była strasznie gruba i niezbyt ładna. Teraz, przy wzroście 158 cm, waży 50 kg. Schudła 25 kg! I brzuch, ramiona ma naprawdę super. Pokazana jest w bikini. Uda też ma fajne, ale łydki ma zbyt rozbudowane, ale to chyba genetycznie, bo od zawsze takie miała... Byłam na zakupach dzisiaj, bo zaczynam porządną dietę Nakupiłam sobie muesli, płatków owsianych, jogurtów naturalnych, serków wiejskich, mleka 0.5% i innych dietetycznych rzeczy Polecam Wam na kolację szczególnie filet z wędzonego pstrąga z pieprzem:http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...strag_2010.jpg Znajdziecie to w biedronce, co widać po linku , jest mało kaloryczny [ w jednej porcji jest tylko ok. 85 kcal] i zawiera głównie białko Więc na kolację idealnie się nadaje.
|
|
#1158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A muesli mam nadzieje bez dodatkowego cukru Mi zszedł z uda 1cm a z brzucha 3 ![]() Ale dziś z racji, że mam fatalny humor bo wraz z regułą jak się wali to wszystko mam dość i nie miałam ochoty pilnować swojego jedzenia. Najlepiej by było wylądować teraz na wyspie bez problemów i czekać aż wszystko wróci do normy. :I
It always seems impossible until it is done. Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2011-02-21 o 19:04 |
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dziewczyny
![]() Nazywam się Martyna, mam 20 lat. Od jakiegoś czasu próbuję już schudnąć, ale samej kiepsko mi to wychodzi. Przyjmiecie mnie do swego grona? ![]() Mam 178 wzrostu i ważę 77 kg. |
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Ach ludzie potrafią być naprawdę okrutni...;/
Michalinka gratuluje tych zgubionych cm ![]() martynachudnij witamy Cię i z miłą chęcią przyjmujemy do Naszego grona ![]() U mnie dziś było kiepsko z ćwiczeniami, ćwiczyłam jakieś 40 min;/ zawsze była ponad godz... No ale jak to się mówi lepszy rydz niż nic ![]() Dziewczynki oglądałam dziś program "rodzina na diecie" i pokazywali tak, że jedząc codziennie małą miseczke płatków tych takich z dmuchanego ryżu przez cały rok spożywamy ok 15 kg samego cukru, a jak to są kakaowe to ponad 18 kg... Jak to zobaczyłam to normalnie się za głowe złapałam! Masakra!
|
|
|
#1161 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo
![]() Muszę się przyznać, że największymi wrogami są dla mnie słodycze, które czasem pożerałam w dużych ilościach, dlatego chcę je wyeliminować z mojej diety (czasem w małych ilościach). Chcę też zmniejszyć porcje jedzenia. No i zacząć regularnie ćwiczyć i dużo spacerować ![]() Mam nadzieję, że razem z Wami dam radę i powoli będę osiągała jakieś małe sukcesy. Pozdrawiam Was serdecznie |
|
|
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
michalinka Bez dodatkowego cukru? Tzn? Sama nie wiem, kupiłam jakieś zwykłe muesli i nie patrzyłam na nic
Uświadomcie mnie, bo być może kupiłam niedobre ![]() Ale dzisiejszy dzień zaliczam do jak najbardziej udanych! Jestem z siebie dumna, bo dieta idealnie i ćwiczenia idealnie! Mogłoby być tak codziennie. Muszę się o to postarać, bo świetne jest to uczucie wieczorem, kiedy z czystym sumieniem mogę powiedzieć sobie "DAŁAM RADĘ" Czyż nie? ![]()
|
|
#1163 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam tak samo jak cały dzien działam bez zarzutów to jestem szczęśliwa, nie mam wyrzutów sumienia noi pełna motywacji na kolejny dzień a jak aby mi sie noga potknie to zaraz wcinam co popadnie.. więc wole potykać się bardzooo rzadko.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziewczyny wchodze dziś na wage i patrze 1 kg więcej!!
no ale myśle, że to przez to, że od 4 dni nie mogę się wypróżnić! nie miałam takich problemów nigdy grr... muszę dziś jabłko zjeść, jak nie pomoże to wypije wodę z miodem.
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
malinka Jeśli nie możesz się wypróżnić to prawdopodobnie jesz zbyt mało lub całkowicie nieregularnie.
Napij się kawy, mi się zawsze po kawie chce :lol2: Albo jak masz to czerwoną herbatę. ![]() michalinka A to jednak kupiłam dobre płatki, bo nie kukurydziane tylko są w nich orzechy i płatki owsiane Ale kupiłam sobie jeszcze suszone owoce właśnie i żurawina jest ... kandyzowana A czy to bardzo źle? ![]()
|
|
#1166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie agusia jem o regularnej porze i jem tyle co zawsze. Mam nadzieje, że to jednorazowy "wybryk";p hehe, ale już dałam radę!
|
|
|
#1168 |
|
Przyczajenie
|
Sprawdzony sposób na odchudzanie...
Ja mam 172 wzrostu ważyłam jakos 62kg(to byl max)niby nic a jednak troszke chcialam zrzucic zaczęłam jesc codziennie rano na sniadanie płatki owsiane (pół szklanki) zalane gorącą wodą mieszałam je az sie zrobił klej i jadłam. Nie rezygnowałam ze słodyczy...Jadłam wszystko normalnie tylko sniadanie to były własnie płatki...i jakie efekty...???Schudłam tyle ile chciałam Waże teraz jakies 58 kg. Juz nie jem platków bo bym dalej chudła a tego nie chce,no chyba ze raz w tygodniu zeby oczyscic to co gdzies zalega dodam ze chudnie sie latwo i przyjemnie bo niczego nie trzeba sobie odmawiac powodzenia;D
|
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A nikt w zdrowej codziennej diecie nie każe sobie odmawiać zdrowych produktów czy się głodzić.. ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
Zjesc właśnie jabłka, otręby, chlebek pełnoziarnisty, śliwki i pomoże
It always seems impossible until it is done. Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2011-02-22 o 18:06 |
||
|
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
michalinka Dziękuje za uświadomienie mnie
To malutka paczka, więc zjem ją w tym tyg. i następne nie kupię już kandyzowane ![]() malinka Hehe, no to super, że dałaś radę Jutro rano się zważysz i wtedy zobaczysz
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.

Bo już się pogubiłam. Raz słyszę, że tak a raz, że nie.

I nie wiadomo czy z tego wyjdzie, a jestem do niego strasznie przywiązana i nie wyobrażam sobie jakby mogło go zabraknąć 
mam ogromna nadzieje i trzyma mocno kciuki za psiaka. a temu kto go otruł nogi z gu... bym powyrywała.
chleb jest 6 kromek wiekszych. Skład mniej więcej: ziarno żyta,mąka żytnia, ziarno słonecznika, płatki owsiane, droższe, woda, sól. To wygląda jak pozlepiane ziarna słonecznika i żyta