Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 14:01   #1141
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Najczęściej jestem zdenerwowana gdy mała hałasuje jak mały ma pić albo spać. Więc ją przeganiam by szła do swojego pokoju troche sama sie pobawić, porysować, poukładać. Aż mały zaśnie, wtedy mam czas tylko dla niej. Czasem tesciowa wpada to sie z nią bawi jak ja malego oporzadzam. Malego czasem tez ponosi to jest podwójnie cicho więc mogę się zająć dorywczą "pracą" tyle ze to tez zajmuje czas. Wiec jak tylko dwojka dzieci jest zajeta to nie wiem co pierwsze, sprzatac, umyc wlosy, pisac czy moze sie zdrzemnać.. zawsze pada na pisanie bo to poczekac nie moze.

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2011-01-10 o 22:56
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 14:19   #1142
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Jak sie nia zajmujesz?
Też się zastanawiam...

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Najczęściej jestem nerowo do bani. Więc ją przeganiam tylko...
A czy nie zastanowiłaś się, że to może ją bardzo krzywdzić?

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2011-05-26 o 09:20
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 14:25   #1143
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

A czy nie zastanowiłaś się, że to może ją bardzo krzywdzić?
bardzo dobrze o tym wiem wiec staram sie jak najwicej razem robic, albo bawic gdy maly spi choc to nielatwe z jego spAniem. i tlumacze jej ze ma nie hałasowac nie tupac nie uderzac jak on spi bo wtedy sie budzi i znow bedzie plakal i chciał jescc itp i wtedy znow nie bedziemy sie same bawic ale to jakos do niej nie docira i nadal halasuje budzac go. i znow nie mam czasu wylacznie dla niej.
Stary 2011-01-10, 14:26   #1144
entertete
Rozeznanie

idealne a może warto się przekonać do mm? Nie całkowicie tylko na wybrane posiłki? Są smoczki anatomiczne np. z medeli, które mają imitować pracę dziecka na piersi. Nie wiem czy można zjeść ciastko i mieć ciastko, jeśli dzidek nie ma wykształconych pewnych nawyków (zabawowych, spania, jedzenia, a większość z nich jest wyuczalna).
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 14:28   #1145
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

idealne przepraszam, że to napisze, ale Twoja córeczka musi byc bardzo nieszczęśliwa. Ona przecież jest mała, wymaga uwagi, miłości, zabawy. Powiem Ci tak. Jak bym miała do wybory karmienie piersia które wygląda u Ciebie jak wygląda albo wprowadzenie częściowo mm, co ułatwiło bym mi życie i pozwoliło zająć sie tez starszym dzieckiem to bez wahania wybrała bym to drugie. Pomysl sobie jak sie musi czyc taka mała dziewczynka przeganiana od 6 miesiecy? Możesz sobie zafundować niezle klopoty.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2011-01-10 o 14:30
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 14:36   #1146
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

marta zgadzam się w 100%
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 14:52   #1147
jaszczka
Zadomowienie

cześć!!!

wróciłam i nareszcie mam dostęp do internetu...
to był naprawdę dłuuuuugi miesiąc bez wizażu...
strasznie za Wami tęskniłam

teraz pomalutku będę się wkręcać spowrotem w wątek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 14:53   #1148
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
cześć!!!

Jesteś Ale długo Cie nie było!
Stary 2011-01-10, 15:11   #1149
idealnecialo
Zadomowienie

"przeganiam" ja wtedy gdy maly chce spac a ona przy nim halasuje. znaczy ze mowie by szla do swojego pokoju troche sama sie pobawic, porysowac, albo na bajke. Nie mowie ze kaze jej cale dnie siedziec w pokoju, nie odzywac sie i nie podchodzic. My czesto robimy duzo razem, malego biore na kolana, siedzimy u niej w pokoju i cos rysujemy, czy ukladamy, sama mi pomaga, nosi pampersy, przynosi zabawki i malemu pokazuje gada z do niego, w trojke lezymy sobie w lozku, przytulamy sie, nawet ona jego. wiec chyba troche zle zrozumialyscie bo najazd zrobilyscie ostry. ale wybaczam.
Nawet nie wiem jakby go nauczyc ciagnac ta butelke, tyle razy probowalam i nic, rozne smoczki, rozne wielkosci ksztalty i nic, tak jak smoczki. Uwaza maly ze to gryzaki, nic poza tym. wiec nie wiem jak inaczej probowac skoro prawie 6 miesiecy nie przynioslo korzysci.
Stary 2011-01-10, 15:29   #1150
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ale mialam sen...
a buty fajne
scoobs ale super z ta przespaną nocą
gloria ,chomiczek, zabcia śliczne dziewczynki
zabcia wspolczuje problemów zdrowotnych
ola super z tym domkiem
aneciaslonko jak tam powrot do pracy ?
mnie to czeka za miesiac
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

dziewczyny, ktorych dzieci nie chcialy smoczkow-zalapaly w koncu?
nie i juz nawet nie próbuje bo teraz jak mu daje to go sobie gryzie
anuszka super z ocenami ja z zarysu 3 a dietetyka i fizykoterapia 5
siala
ania ale cudnie wygląda na tym tronie
ania, nokardia gratuluje wygranych ja tez mialam wziac udzial ale ostatnio kupowalam nie tylko gerbera i 15 zl w gerberze sie nie uzbieralo ale chyba tez zagram chociaz sie nie ludze ze wygram

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 15:49   #1151
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
aneciaslonko jak tam powrot do pracy ?
mnie to czeka za miesiac:
Właśnie miałam pisać Pierwszy dzień ok (baardzo tęskniłam za Patulą,ale w sumie nie miałam czasu myśleć za dużo) dzień zleciał naprawdę szybciutko (pracuję od 5.30 do 13.00) nawet nie było mi ciężko wstać rano (pewnie dlatego,że byłam zdenerwowana i mało spałam w nocy).Dużo sie u mnie pozmieniało i muszę nadrobić zaległości wiec dziś nocka z kodeksemOgólnie przyjeli mnie bardzo miłoJak wróciłam to Patuśka się roześmiała i nie chciała schodzić mi z rąk..Podobno była bardzo zdziwiona i zdezorientowana jak mnie nie było..ale nie płakała.

idealne ja się zgadzam z dziewczynami,że nieraz trzeba wybrać mniejsze zło..czyli w tym wypadku mm.Nie znaczy to,że musisz zrezygnować z piersi (wprowadź konsekwentnie porządek dnia: mm rano lub wieczorem no i większe ilości obiadku!Dziecko iontuicyjnie wie ile może zjeść,więc jak ma ochotę na więcej i nie jest uczulone to dawaj.Kleik i kaszka na wodzie to bezsens i każdy lekarz Ci powie)Pamiętaj,że z każdym tyg będzie Ci ciężej bo maluch będzie potrzebował więcej uwagi i czasu.Poza tym jak ty będziesz zmęczona, to jednoczęśnie zdenerwowana,odbije sie to na relacjach z mężem,dziecmi,a szczęśliwa matka to szczęśliwe dzieci..
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 15:52   #1152
nokardia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ania, nokardia gratuluje wygranych ja tez mialam wziac udzial ale ostatnio kupowalam nie tylko gerbera i 15 zl w gerberze sie nie uzbieralo ale chyba tez zagram chociaz sie nie ludze ze wygram
masz rację próbuj, kto nie próbuje ten nie ma, a moze Ty będziesz miała fuksa i wygrasz 50 tysiaków a nie tylko 200 zl i dopiero będziesz miała sie czym tu u nas pochwalić
nokardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 16:29   #1153
entertete
Rozeznanie

idealne to może np. jeden posiłek - kaszka czy kleik łyżeczką?
Ja tak mam zamiar zrobić od przyszłego tygodnia, na drugie śniadanie, bo stopniowo przecież mamy eliminowac picie jedzenia na rzecz "jedzenia jedzenia".
Stary 2011-01-10, 16:46   #1154
glooria
Raczkowanie

u nas też Milena nie chciała butelki dlatego karmiłam łyżeczką, kupiłam różnego rodzaju butelki nic nie pomagało też się bawiła językiem, nawet smoczka nie chciała i też tylko cycuś ale któraż z mamuś napisała że zaczęła zajmować czymś dziecko jak karmiła i u nas tez to pomogło świeciłam komórka

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

a potem włączałam lampki na choince lub karuzelkę pomogło spróbuj
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 16:58   #1155
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
u nas też Milena nie chciała butelki dlatego karmiłam łyżeczką, kupiłam różnego rodzaju butelki nic nie pomagało też się bawiła językiem, nawet smoczka nie chciała i też tylko cycuś ale któraż z mamuś napisała że zaczęła zajmować czymś dziecko jak karmiła i u nas tez to pomogło świeciłam komórka

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

a potem włączałam lampki na choince lub karuzelkę pomogło spróbuj
ale jak cycem karmisz czy z butelki? by nie zasnał czy jak?
Stary 2011-01-10, 18:11   #1156
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Cześć Iga dziś nie obudziła się w nocy. Jeszcze śpi Zaczęła się strasznie rozkopywać, muszę kupić większy spiworek, bo ten który mam robi się za krótki.
ania akurat wczoraj kupiłam słoiczków za 27zł to wyślę zgłoszenie (o ile mam paragon)
idealne ja też bym robiła kaszkę na mm no i faktycznie, drzemka po 19-tej to kiepski pomysł, Iga np. o tej porze już jest po kąpieli i spi na noc.
zycze wam tego aby tak zostalo

u nas czasem jest drzemka 40min o 19.00 i Hubcio o 21.00 idzie spac

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość
moja dziewczynka:
Załącznik 3658365
ale slodko z ta spineczka co do umowienia sie na bioderka to jakas masakra

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
t

wczoraj napieklam pączkow, wyszly pyyyszne, duzo lepsze niz na sylwka. zaprosilam rodzicow, zeby ich troche rozweselic. tak mi zal taty
ale smaka narobilas...
ech no taka smutna atmosfera panuje ale w takim czasie chyba sie nie do konca sie da rozweselic musi minac jakis czas aby czlowiek sie "oswoil" ze strata bliskiej osoby

Cytat:
Wiesz dodatkowo co do butelki to naweet jakby sie udalo mu pić to n ie chciałabym mu dawać mm. Uwielbiam karmić i chciałabym by pił tylko cyc nie butle wiec pewnie nie umialabym sie zmusic by dac mu mm.

Tak na spacerkach spi. teraz ma ich dosc malo bo dlugo meczyl mnie wirus jelitowy i nie bylo szans. teraz na nowo by trzeba wprowadzic spacerki. No a jak byly wielkie mrozy albo wiatr to bylismy naprwde krotko, bo nawet starsza wolala ze zimno. Zasypial a w domu za chwilke sie budzil.
Cytat:
Najczęściej jestem nerowo do bani. Więc ją przeganiam tylko. Czasem tesciowa wpada to sie z nią bawi. Malego czasem tez ponosi to jest cicho troche ale ja jeszcze mam dorywczą "prace". Przepisuje cos na kompie i za to mam troche grosza. tyle ze to tez zajmuje czas. Wiec jak tylko dwojka dzieci jest zajeta to nie wiem co pierwsze, sprzatac, umyc wlosy, pisac czy moze sie zdrzemnać.. zawsze pada na pisanie bo to poczekac nie moze.
czytam to i sama nie wierze w to co piszesz! mlody zaraz konczy 6mc wiec generealnie te przeciwciala co mial dostac juz dostal z twojego mleka jesli nie chcesz mm tylko cyca to chyba trudno bedzie jakos do tego dojsc bo od poczatku nauczylas go tego ze cyc to uspokajacz i juz tak do konca waszego karmienia bedzie go traktowal znam wiele kobiet z dwojka dzieci ktore po 4 mc rezygnowaly z karmienia piersia wlasnie tylko i wylacznie dlatego zeby mogly posiwecic rownie duzo czasu drugiemu dziecku jesli chodzi o karmienie butla to wiele mam mialo problemy aby dziecko zaskoczylo butle ale uparcie trenowaly az sie udalo moze sprobuj zeby to tesciowa mu dala butle aby nie czul twojego zapachu a chodzi tu o to ze mm jest bardziej syte podobno i dziecko po takim mleku spi dluzej
poza tym chyba jestes nie zorganizowana osoba bo nie wyobrazam sobie takiego zamieszanai w domu jakie ty
jesli chodzi o pozne spanie mlodego to mysle ze sam to sobie z czasem pouklada i ty nie bedziesz miala na to wplywu
co do tego karmienia 3 rzeczami na raz to tez uwazam to za glupote juz wolala bym dodac ten kleik do obiadku podgrzac i w takiej formie go dac a nie mieszac z woda no i jesli przetestowalas obiadek przez kilka dni i nic malemu nie bylo to pewnie nagle se to nie odmieni wiec najpier bym mu dala caly sloiczek pozniej sprobowala soczek lub herbatke a jesli nadal byl by glodny to dopiero bym mu dala cyca a nie w takiej kolejnosci jak ty to opisujesz

jesli chodzi o uciszanie starszej corki to uwierz mi ze te drugie dzieci ucza sie spac w wiekszym halasie i nie stanowi to problemu a ja krzywdzisz uciszajac ja w kolko

Cytat:
cześć!!!

no w koncu jak Patrysiek sie miewa po pobycie w pl?
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:23   #1157
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze no świetny Tekst brzmi bardzo współcześnie a przecież to taka stara piosenka.
A zmierzyłam sie i mam 104 cm.
.
104 i karmisz? Jak tak to zazdroszcze, jak nie to witaj w klubie

Hej Jaszczus

Ania, Nokardia
ile zgloszen wyslalyscie czy smsow? Ja dzis kazalam tz smsa wyslac i jeszcze pisemnie wyslalam, ale znajac swoje szczescie to nic z tego

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:30   #1158
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze ja tez wyslalam juz od kilku dni sie zbieralam do tego a ile zgloszen mi juz przepadlo ale pewnie i tak nic z tego bo ja nigdy nic nie wygrywam
Stary 2011-01-10, 18:44   #1159
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

czytam to i sama nie wierze w to co piszesz! mlody zaraz konczy 6mc wiec generealnie te przeciwciala co mial dostac juz dostal z twojego mleka jesli nie chcesz mm tylko cyca to chyba trudno bedzie jakos do tego dojsc bo od poczatku nauczylas go tego ze cyc to uspokajacz i juz tak do konca waszego karmienia bedzie go traktowal znam wiele kobiet z dwojka dzieci ktore po 4 mc rezygnowaly z karmienia piersia wlasnie tylko i wylacznie dlatego zeby mogly posiwecic rownie duzo czasu drugiemu dziecku jesli chodzi o karmienie butla to wiele mam mialo problemy aby dziecko zaskoczylo butle ale uparcie trenowaly az sie udalo moze sprobuj zeby to tesciowa mu dala butle aby nie czul twojego zapachu a chodzi tu o to ze mm jest bardziej syte podobno i dziecko po takim mleku spi dluzej
poza tym chyba jestes nie zorganizowana osoba bo nie wyobrazam sobie takiego zamieszanai w domu jakie ty
jesli chodzi o pozne spanie mlodego to mysle ze sam to sobie z czasem pouklada i ty nie bedziesz miala na to wplywu
co do tego karmienia 3 rzeczami na raz to tez uwazam to za glupote juz wolala bym dodac ten kleik do obiadku podgrzac i w takiej formie go dac a nie mieszac z woda no i jesli przetestowalas obiadek przez kilka dni i nic malemu nie bylo to pewnie nagle se to nie odmieni wiec najpier bym mu dala caly sloiczek pozniej sprobowala soczek lub herbatke a jesli nadal byl by glodny to dopiero bym mu dala cyca a nie w takiej kolejnosci jak ty to opisujesz

jesli chodzi o uciszanie starszej corki to uwierz mi ze te drugie dzieci ucza sie spac w wiekszym halasie i nie stanowi to problemu a ja krzywdzisz uciszajac ja w kolko
a jakos moj sie nie nauczyl spania w takim hałasie jaki ona robi. Jak tupie i ryczy zaraz jest płacz, takie ze widac ze jest rozpaczliwie przerazony tego hałasu, ktory go obudzil. Poza tym jak ona szaleje to on nawet w spokoju nie umie pojesc a o zasnieciu nie ma mowy. sadze ze krzywda jej sie nie stanie gdy czasem przez 15 min pobawi sie w swoim pokoju sama, pouklada czy porysuje.; jeszcze nie slyszalam by przez 24/7 ktos dziecku poswiecal non stop czas, tzn caly czas sie z nim bawil. Dzieko przeciez tez musi umiec zajmować się sobą same, skoro niemowlaków uczycie by same sie bawilu na ziemi cyz w wozyku czy lozeczku to przeciez starsze tez powinno to umiec. i naprawde nie ejst to dla niej krzywda. A musi zrozumiec ze w niektorych sytuacjach powinno sie ciszej zachowywac, jak np w kosciele, alboo jak ona ma spac, tez inni sa ciszek. to jej wlasnie tlumacze, ze jak maly zasnie wtedy bedziemy mialy czas wylacznie dla siebie. A jak nie zasnie to wtedy musze go w inne sposoby uspakajać, noszac, dajac jesc, bawiac, lulajac a wtedy sam na sam z małą nie ma szans.

Wogole w co nie wierzysz z tego co pisze? [bo słowo "przeganiam" juz wytlumaczylam]. W to ze chce karmic wyłącznie piersią? Tzn bez mm. I nie chodzi mi o zadna odpornosc, bo akurat mala byla na mm a nie chorowala a maly na cycku i juz wiele razy cos mu bylo.
No coz skoro mowisz ze juz tego nie zmienie to trudno. Chyba z dwojgu rzeczy wole karmic cycem nawet jak przy nim spi, niz dawac mm i miec spokoj.

I owszem jestem niezorganizowana.
A kleik ryzowy z owocami? to wlasnie sa trzy rzeczy, takie jak ode mnie dostal. tyle ze mleko osobno kleik osobno i owoce tez. niesadze by zrobilo to jego zołądkowi róznice. A co widzisz złego w popijaniu jedzenia cycem? w koncu to tez picie. A soczkow wogole nie daje. Zakwaszaja tylko. Jestem bardzij zwolennikiem wody, hebarki, a ew starszemu soczek, ale po tych dla dzieci to nawet ja mam zgage takie kwasiory. Wiec już wole starszej kompot ugotować niz dac sok nawet dla niemowląt.

Ok dziewczynki, pare rad bylo, z niektorych skorzystam, z innych nie. Albo sie poprawi a jak nie to trudno. Jakos przezyjemy.
Dzieki za wszystkie rady.

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2011-01-10 o 18:49

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 19:00   #1160
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
idealneciało a czemu nie dajesz mu po całym słoiczku.
ja na przyklad mam podobnie co idealne, tyle że ja gotuję sama ale maly ostatnio nie chce jeść zupek a jeszcze niedawno chciał... coś mu się odmieniło...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 19:03   #1161
entertete
Rozeznanie

idealne no jak by nie było, jak spróbujesz wprowadzić jakieś zmiany to trzymam kciuki (bo naprawdę myślę sobie, że mój synek to aniołeczek tfu tfu jak czytam o Twoich przebojach). Naprawdę czasem warto się przełamać z czymś, co wydaje nam się niemożliwe czy tego się nie chce, żeby się przekonać, że może być inaczej, być może lepiej.

Na pocieszenie powiem Ci, że mój bibulek wczoraj zasnął żywcem po przebraniu w piżamkę, o godz 20, po czym po 20 minutach wstał, zjadł i szalał do 22.25.

A przed chwilą zjadł po kąpieli, zasnął na 20 minut i..... wstał, na śpiącego nie wygląda,
no ale wolę jak idzie później spać i spi do 7 8 niż jak szedl o 19 ale wstawał o 6, grrrrr

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2011-01-10 o 19:18
Stary 2011-01-10, 19:20   #1162
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Chyba z dwojgu rzeczy wole karmic cycem nawet jak przy nim spi, niz dawac mm i miec spokoj.
No to po temacie, bo wydaje mi sie ze Twoje problemy biorą sie z karmienia a właściwie z tego, ze on sie bawi, zasypia przy nim, traktuje jak smoczek. Nikt Ci nie napisał, ze masz zrezygnować z karmienia tylko spróbować dawać mu cos więcej, zeby zobaczyć czy sie najada.
Ja za wieksze zło uważam herbatki bo maja bardzo duzo cukru.

niezawsze jeszcze karmie i sie raz dziennie odciągam. Ale mam nadzieje, ze zmaleja do mojego rozmiaru.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2011-01-10 o 19:32
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 19:23   #1163
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Najczęściej jestem nerowo do bani. Więc ją przeganiam tylko. Czasem tesciowa wpada to sie z nią bawi. Malego czasem tez ponosi to jest cicho troche ale ja jeszcze mam dorywczą "prace". Przepisuje cos na kompie i za to mam troche grosza. tyle ze to tez zajmuje czas. Wiec jak tylko dwojka dzieci jest zajeta to nie wiem co pierwsze, sprzatac, umyc wlosy, pisac czy moze sie zdrzemnać.. zawsze pada na pisanie bo to poczekac nie moze.
Cytat:
bardzo dobrze o tym wiem wiec staram sie jak najwicej razem robic, albo bawic gdy maly spi choc to nielatwe z jego spAniem. i tlumacze jej ze ma nie hałasowac nie tupac nie uderzac jak on spi bo wtedy sie budzi i znow bedzie plakal i chciał jescc itp i wtedy znow nie bedziemy sie same bawic ale to jakos do niej nie docira i nadal halasuje budzac go. i znow nie mam czasu wylacznie dla niej.
zobacz sama jak te dwa posty wykluczaja sie nawzajem w jednym piszesz ze "ja przeganiasz TYLKO" i ze tesciowa sie z nia bawi czasem jak przyjdzie a w drugim ze starasz sie jej poswiecic jak najwiecej czasu

Cytat:
a jakos moj sie nie nauczyl spania w takim hałasie jaki ona robi. Jak tupie i ryczy zaraz jest płacz, takie ze widac ze jest rozpaczliwie przerazony tego hałasu, ktory go obudzil. Poza tym jak ona szaleje to on nawet w spokoju nie umie pojesc a o zasnieciu nie ma mowy. sadze ze krzywda jej sie nie stanie gdy czasem przez 15 min pobawi sie w swoim pokoju sama, pouklada czy porysuje.; jeszcze nie slyszalam by przez 24/7 ktos dziecku poswiecal non stop czas, tzn caly czas sie z nim bawil. Dzieko przeciez tez musi umiec zajmować się sobą same, skoro niemowlaków uczycie by same sie bawilu na ziemi cyz w wozyku czy lozeczku to przeciez starsze tez powinno to umiec. i naprawde nie ejst to dla niej krzywda. A musi zrozumiec ze w niektorych sytuacjach powinno sie ciszej zachowywac, jak np w kosciele, alboo jak ona ma spac, tez inni sa ciszek. to jej wlasnie tlumacze, ze jak maly zasnie wtedy bedziemy mialy czas wylacznie dla siebie. A jak nie zasnie to wtedy musze go w inne sposoby uspakajać, noszac, dajac jesc, bawiac, lulajac a wtedy sam na sam z małą nie ma szans.

Wogole w co nie wierzysz z tego co pisze? [bo słowo "przeganiam" juz wytlumaczylam]. W to ze chce karmic wyłącznie piersią? Tzn bez mm. I nie chodzi mi o zadna odpornosc, bo akurat mala byla na mm a nie chorowala a maly na cycku i juz wiele razy cos mu bylo.
No coz skoro mowisz ze juz tego nie zmienie to trudno. Chyba z dwojgu rzeczy wole karmic cycem nawet jak przy nim spi, niz dawac mm i miec spokoj.

I owszem jestem niezorganizowana.
A kleik ryzowy z owocami? to wlasnie sa trzy rzeczy, takie jak ode mnie dostal. tyle ze mleko osobno kleik osobno i owoce tez. niesadze by zrobilo to jego zołądkowi róznice. A co widzisz złego w popijaniu jedzenia cycem? w koncu to tez picie. A soczkow wogole nie daje. Zakwaszaja tylko. Jestem bardzij zwolennikiem wody, hebarki, a ew starszemu soczek, ale po tych dla dzieci to nawet ja mam zgage takie kwasiory. Wiec już wole starszej kompot ugotować niz dac sok nawet dla niemowląt.
fakt kazde dziecko jest inne moze Gabrys jest bardzo delikatny i ma czuly sen poprostu napisalam bo wiem z doswiadczenia ze dzieci ktore z poczatku budzily sie z kazdym drobnym stuknieciem z vzasem nauczyly sie spac naprawde w sporym halasie

nie widze nic zlego w tym ze dziecko przez jakis czas ma sie pobawic same ale ty wierdzilas w jednym z postow ze tesciowa sie z nia bawi "CZASEM" poza tym tu nie chodzi tylko o to ze ona ma sie bawic sam tylko o to ze ona tez jest mala i mysle ze troszke robi ci na przekor jak probujesz ja uspokoic bo napewno tez jest zazdrosna o mlodszego braciszka

dziewne jest dla mnie to ze prosisz o rade a pozniej je negujesz piszesz ze probowalas odciagnac mleko i dawac butle a teraz piszesz ze wogole nie chcesz dawac butli to albo w ta albo w ta

napisalas o tym ze wolisz karmic cycem niz dawac mm i miec spokoj sugerujesz ze kobiety karmiace mm robia to dla wlasnej wygody i dla swietego spokoju?

jesli chcesz karmic wylacznie mm to moze kup lepszy laktator abys mogla karmic swoim mlekiem z kaszka smakowa lub kleikiem polecam medele mini electric

nie napisalam ze widze cos zlego w popijaniu jedzenia cycem napisalam swoja rade co do kolejnosci bo jak dajesz mu i obiadek i kleik z woda i cyca to troszke mu mieszasz poza tym kleik z woda nie jest raczej przysmakiem dlatego zaproponowalam za mieszanie go z obiadkiem lub owocami to dawaj herbatke lub wode jak wolisz jesli uwazasz soki za zlo choc je tez mozna robic samemu i nie wiem co zakwaszajacego jest w soku np bananowym? tak swoja droga to przy anemi mojego syna wlasnie pediatra kazal podawac mi soczki wiec mysle ze sa o tyle lepsze od herbatek ze zawieraja witami i skaldniki odzywcze no ale to kwestia indywidualnego podejscia

no i widze ze odebralas bardzo negatywnie moj post ja wyrazilam swoje zdanie i udzielilam odpowiedzi na pytania jakie zadawalas wiec nie zlosc sie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 19:57   #1164
glooria
Raczkowanie

Cytat:
ale jak cycem karmisz czy z butelki? by nie zasnał czy jak?
do 6 miesiąca cycem ale w dzień jadła dwa posiłki łyżeczką (kaszkę rano o9-10 i obiadek15-16) a później przeszłam na mm jak tylko polubiła butelkę bo nie chciałam żeby jej sie odwidziało no i przygotowania do powrotu do pracy

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

dla mnie nie ma znaczenia czy karmi się cycem czy mm
karmilam piersia pół roku i drugie dziecko mam zamiar karmic też pół roku (oczywiście jak wszystko bedzie ok) i nie widzę niczego zlego w przejsciu na mm
myślę że po prostu przychopdzi taki czas że kobieta sama decyduje i nikt nie powinien mówić jej że cos jest złe... albo że idzie na łatwiznę

Idelaneciało to jest wyłącznie twoja decyzja jak bedziesz karmić a my po prostu próbowałyśmy tobie poradzić proponujac różne rozwiązania
myślę że wiesz czy twoje dziecko się najada bo przecież wychowałaś już córkę i jesteś bardziej doświadczona niz niektóre z nas problem tkwi w tym że twój synuś POKOCHAŁ PIERŚ TAK BARDZO ŻE NIE MOŻE BEZ NIEJ ZASNĄĆ i dziewczyny radzą abyś odzwyczajiła od zasypiania zamieniając pierś na butelkę ale przecież nie musi by w niej mm może być twoje mleczko
wiem że masz problemy z ściągnięciem ale jak dziecko ciągle ssie to możesz mieć z tym problemy to normalne radzę tylko się nie stresować przy odciaganiu i patrzeć na dziecko lub jego zdjecie może pomoże
Stary 2011-01-10, 19:58   #1165
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

aniaa nie absolutnie nie surowe dodajesz do zupki/obiadku najpierw np do filizanki dajesz zoltko pozniej troszke zupki/obiadku i dopiero laczysz z caloscia i zagotowujesz lub gotujesz jajko na twardo i dodajesz ugotowane juz tak zoltko tylko np rozcierasz zeby sie jednolicie polaczylo z obiadkiem dla alergikow polecane jest tez zoltko jaja przepiorczego
tak mi wlasnie sie wydawalo

Cytat:
cześć!!!

wreszcie jestes

Cytat:

Ania, Nokardia
ile zgloszen wyslalyscie czy smsow? Ja dzis kazalam tz smsa wyslac i jeszcze pisemnie wyslalam, ale znajac swoje szczescie to nic z tego
ja wyslalam jedno i nie wierzylam ze to cos da. ze strony wyslalam w sobote a w niedziele przyszedl sms ze wygralam
mi tez duzo przepadlo bo zawsze kupujemy sloiczki hurtowo i przewaznie gerbera
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:05   #1166
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Jesteś Ale długo Cie nie było!

Cytat:
Hej Jaszczus
hej!

Cytat:
no w koncu jak Patrysiek sie miewa po pobycie w pl?
no w końcu
Patryk ma się bardzo dobrze tylko troszkę nam ząbki zaczynają doskwierać, dlatego gorzej jest z jedzeniem, spaniem i humorkiem...
dziś skończył 6 miesięcy, a ja nie mogę uwierzyć, że to już tyle czasu minęło
wogóle to przez ten miesiąc Patryk bardzo się zmienił, i w wyglądzie i w zachowaniu, a ja patrzę na to z zachwytem, ale też z nutką żalu, że ten mój malutki dzidziuś już taki "dorosły" się robi

Aniaa -
Stary 2011-01-10, 20:11   #1167
glooria
Raczkowanie

a Milena ma bardzo szybko się budzi tylko coś stuknie, puknie albo jak jest jej za gorąco odrazu jest po spaniu taka jej uroda
no ale kto u mnie ma hałasować jak jesteśmy tylko we trójkę no chyba że małe łubu dubu z tż

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

jaszczka witaj
strasznie szybko czas leci.. ja też nie moge uwieżyć jak Milena szybko urosła i jak się zmieniła niedługo pójdzie do przedzkola, szkoły i na dyskotekę a tatuś za nią żeby jej sie krzywda nie stała
Stary 2011-01-10, 20:18   #1168
anoxa
Zakorzenienie

jaszczka pochwal sie aktualnym zdjeciami synusia i buziol dla niego za skonczone 6mc

glooria u nas w sumie przez prace tz'ta tylko we dwoje na ogol z Hubciem jestesmy i tez jest cicho bo niby co mam pokrywkami stukac? choc tv chodzi normalnie ale juz kilka razy jak bylismy np u mojej mamy i siedzielismy do pozna to mlody zasnal mimo gadania wszystkich i to dosc glosnego bo nie raz bylo to przy % i spal tez bez problemu
Stary 2011-01-10, 20:39   #1169
glooria
Raczkowanie

Cytat:
jaszczka pochwal sie aktualnym zdjeciami synusia i buziol dla niego za skonczone 6mc

glooria u nas w sumie przez prace tz'ta tylko we dwoje na ogol z Hubciem jestesmy i tez jest cicho bo niby co mam pokrywkami stukac? choc tv chodzi normalnie ale juz kilka razy jak bylismy np u mojej mamy i siedzielismy do pozna to mlody zasnal mimo gadania wszystkich i to dosc glosnego bo nie raz bylo to przy % i spal tez bez problemu
w nocy Mileny nic nie obudzi nawet jak wypije wodę beknie i śpi nawet na siedząco ale w dzień... budzi się
no ale na to nic nie poradzę ja też uczyłam ją spać przy tv, ale ona nawet nie lubi muzyczki przy karuzelce uwielbia dźwięk samego mechanizmu a jak miała kolki to szum suszarki ale jak juz pisałam taka jej uroda
Stary 2011-01-10, 20:40   #1170
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

jaszczka wszystkiego naj dla Patryka
Mi sie też łezka w oku kręci jak patrze na zdjęcia i widze na nich takiego malutkiego małpiszonka a na kolanach siedzi mi juz "duży" chłopczyk.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości