![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Hopea - zamówienie
Aniu, to trzymaj się, może nie weźmie Cię tym razem na dobre. Ja właśnie kończę trzytygodniówkę krtaniową, więc wiem co to znaczy...
Przelew poszedł. Szkoda, że mieszkam za daleko, żeby pomóc... Do Szczecina mi nijak nie po drodze, jeszcze nigdy mnie tam nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Trzymam się, trzymam. Nie dam się. Zacznę umierać gdy już porozdzielam i porozsyłam :P
WAŻNA SPRAWA: kto chce faktury, łapka do góry [najlepiej jakby tu tak listę zrobić od nr 1 począwszy] ![]()
![]() |
#1143 |
Rozeznanie
|
Chętne na fakturę
1. Ewasko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Wtajemniczenie
|
Aniu - wg mnie jest błąd w podliczaniu kwota zamówienia + koszty przesyłki - formula dolicza wiersz 113, a koszty przesyłki masz wpisane w wierszu 114. Troszeczkę to mylące
![]() Poza tym z nadwyżki rozliczymy się już po zamknięciu - to nie problem (byle by nie zabrakło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Wtajemniczenie
|
Chętne na fakturę
1. Ewasko 2. kulkam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
Chętne na fakturę
1. Ewasko 2. kulkam 3. sunflower |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga sprawa - stworzyłam sobie wenętrzną tabelę porządkującą [osoby z kwotami za 1 lub oba zamówienia, rodzaj przesyłki, koszt przesyłki, adresy, wpłaty rozliczone - bez obaw, nie tabelę w dokumentach googlowych ale na prywatnym kompie - nikt do tych danych prócz mnie - nie ma dostępu]. Stąd przesyłki sumowały się u mnie a w tabeli hopeowej wpisałam dla Was. Teraz po poprawieniu ostatnich kilku kolumn liczy prawidłowo i kwota powinna zgadzać się z tą, którą Wam przesyłałam w PW ![]()
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-01-23 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
Przelew poszedł.
Faktura 1. Ewasko 2. kulkam 3. sunflower 4. Reverie
![]() |
#1150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
No... tak wstępnie. Bo największa jazda to mnie czeka z fakturą z hopei. Oni tak zabawnie nazwy dają, że np nigdy nie wiadomo jakie bigle są jakie, druty mają wspólną nazwę, niektóre rzeczy w ogóle na fakturze nazywają się inaczej niż mają symbole na stronie... do tego rzucają różnymi gramami i coś a'la sudoku. Jak 20 razy przelecę to w końcu się ułoży
![]() ![]()
![]() |
#1152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Zadomowienie
|
ja myślę że zatrudniają muły robocze
![]()
![]() |
#1154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam gdzieś jak oni robią inwentaryzację, ja to dopiero mam problem ze swoją jak patrzę na ich fakturę i mam zgadnąć, który to był drut 0,4 a który 0,8mm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Tak, wiem, dzwoniłam do Ciebie przy ostatnim zamówieniu w tej sprawie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Z najnowszych informacji: czekam jeszcze na przelewy od 5 osób i składam zamówienie ![]()
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-01-24 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
PiLLow Design
|
Faktura
1. Ewasko 2. kulkam 3. sunflower 4. Reverie 5. PiLLow kaska poszła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Rozeznanie
|
Faktura
1. Ewasko 2. kulkam 3. sunflower 4. Reverie 5. PiLLow 6. Dora Przelew poszedł wczoraj ![]()
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Zamówienie złożone.
Kciuki zaciskać, żeby doszło do piątku ![]() Jeśli któraś ma ochotę wpaść na rozdzielanie, to serdecznie zapraszam ![]() Nocleg zapewniam, do żarcia coś się znajdzie [co kto upoluje] ![]() Informuję, że zdrowieję - wczoraj był kryzys a dziś jakby choroba o mnie zapomniała, więc raczej nie ma obaw o sianie świńskiej grypy ![]()
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-01-25 o 01:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Wtajemniczenie
|
Czemu to tak daleko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez dagus_gd Czas edycji: 2012-01-25 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Rusa48 - oj tam, tylko kilka h pociągiem ;P
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Proforma powinna być dziś lub jutro. Miałam telefon. Braków na razie nie zgłaszano [zobaczymy gdy paczka przyjdzie]. Jeden kod był źle wpisany - ktoś wpisał zapięcie M/C12 jako M/C22 i pan z hopei dla pewności spytał, ponieważ były 2 x M/C22. Czyli fartem udało się naprostować ![]() No i drut 930 0,25 zostanie przysłany w 2 kawałkach, nie wiadomo jak długich, ale wagowo +/- jak zamówione [trafiliśmy na końcówkę - gdybym chciała w 1 kawałku to dopiero w przyszłym tygodniu...].
![]() |
![]() |
#1163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie to ja będę miała niedaleko do Ciebie (jak miło, że ktoś jeszcze wie gdzie jest Goleniów) ale przyjeżdżam na tydzień i chcę trochę czasu z rodziną spędzić a przyjaciółka kilka dni temu urodziła synka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Zadomowienie
|
Fajne zaproszenie, ale tych 670 kilometrow to ciut daleko jednak ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Faktura opłacona, potwierdzenie przelewu wysłane.
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Przesyłka wyszła. Jutro pewnie przyjdzie ale uczulam, że czas na dzielenie będę miała dopiero od piątku. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- A... jutro piątek, no tak.. ![]()
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam wprowadzanie danych do tabeli, jest zgodność z fakturą.
Gdy skończę kompletnie - dam Wam link do nowej tabeli, byście mogli porównać ze starą, w której zostaje wszystko jak było. Faktura o wiele czytelniejsza niż ostatnio. Było też mniej niż ostatnio ale i gramy lepiej doważone. Są małe psikusy, gdzieniegdzie jest kilka gram więcej lub mniej - szczególnie w łańcuszkach i drucie spiralnym obu grubości - ale zobaczymy jak się to przełoży na metry. Nie ma wg faktury żadnych braków ale towaru jeszcze nie dzielłiam, dopiero zaczynam - poinformuję na koniec. I zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami: - braki odejmuję od końca pomijając osobę, która dany produkt wprowadziła do tabeli [jest chroniona, o ile się pokolorowała w swojej kratce - w wierszu z produktem]. - nadmiar dodaję każdemu po trochu, chyba, że się zagapię i zostanie mi na koniec, to zwyczajowo albo doliczam sobie, albo daję Wam znać z nadzieją, że ktoś weźmie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Jesteście wszystkie spakowane.
Wysyłam w poniedziałek [jeśli nic nie stanie mi na przeszkodzie] - z wyjątkiem osób, które czekają na pudełka i będą miały jedną przesyłkę. Tabela nowa dostępna TUTAJ Proszę nie robić jeszcze żadnych dopłat - dopiero po wpisaniu rzeczywistych kwot przesyłek, o czym poinformuję w wątku. I teraz małe nie-halo: Ponieważ druty: 0,5 0,4 0,3 i 0,25 dzieliłam na czuja, czyli sprawdzałam ile mniej więcej owijek wokół słoika da 1 metr - i na tej podstawie odmierzałam metry - to ilość może się wahać, jedna ma ciut mniej, inna ciut więcej. Niemniej ważyłam każdy zwój i na podstawie wagi wpisywałam odpowiednią ilość metrów. Niektóre rzeczy były cięższe niż wpisano w tabeli, niektóre lżejsze i przysłano więcej [rozdzielałam po równo ale często nadmiar ukazywał mi się na końcu, więc dopisywałam sobie]. Iwogg - będziesz miała drut 0,4 w 2 kawałkach: 8,2 i 2,33 m za co bardzo przepraszam, ale w trakcie zwijania drut mi się wymsknął i źle odmierzyłam a gdy zważyłam to już było za późno, odcięty - dlatego dodałam te 2,33. kulkam - dostaniesz 6 zakończeń [wiersz 57] zamiast zamówionych 8. Upadł mi jeden i wyparował, nigdzie nie mogę znaleźć, więc zabrałam drugi do pary, żeby Cię nie zostawić z nieparzystą ilością. Sumuje Cię tylko za 6 sztuk. Przepraszam. Nie ma żadnych braków ![]() Z bardziej istotnych różnic: - drut spiralny 1,0 cięższy na metrze, niż podają w hopei - drut 0,8 930 lżejszy niż na stronie hopei, stąd dość odczuwalna różnica w cenie I na koniec UWAGA - DO RUDORFEREK: Jeśli któraś z Was się rozmyśliła i nie chce wspólnej wysyłki, chce srebro wysłane już w ten poniedziałek - ma czas do końca niedzieli by mnie o tym poinformować [nie zapomnijcie o podaniu jaką przesyłką ma iść: klasycznie pol prio czy pol prio wartościówka] W tym miejscu chciałabym gorąco podziękować za czynny udział w odmierzaniu drutu sposobem "metry na owijki": pustej butelce po frugo [czarnym], słoikowi z sosem spaghetti firmy Knorr [500g + waga słoika, psia jego mać] a także plastikowemu pojemniczkowi na sól i butelce płynu do demakijażu Bioderma, która jednak niestety nie wytrzymała "próby odwróceniowej" i mnie zaskoczyła wypływem zawartości - ale brawo za odwagę, naprawdę się starała.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-01-29 o 00:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.