|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Konto usunięte
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Witam SPD
![]() ależ mieliśmy intensywny weekend, ledwo żyje ![]() wczoraj od 8:30 do 18 byliśmy na naukach przedmałżeńskich (swoją drogą szłam na nie jak na ścięcie,byłam bardzo anty nastawiona i niezwykle pozytywnie się zaskoczyłam, naprawdę bardzo nam się podobało, aż z chęcią bym to powtórzyła ![]() ![]() ![]() dieta poszła niestety w odstawkę, ale w sumie nie rozpaczam, od jutra kontynuuję ![]() wczoraj postanowiłam, że kupuję sobie rowerek stacjonarny i to jeszcze w ten weekend, ale Tż wpadł na pomysł, że mama jego przyjaciela ma i nie używa więc pożyczymy od niej i tym sposobem dzisiaj stałam się szczęśliwą tymczasową posiadaczką rowerka ![]() ![]() a dodatkowo znajoma zaproponowała mi, żebym przychodziła na aerobik (który ona prowadzi ),całkowicie za darmo- 2 razy w tygodniu po 2h ![]() muszę więc trochę potrenować kondycję i kupić sobie jakieś ciuszki do ćwiczeń no i za jakieś dwa tyg pewnie pójdę na pierwsze zajęcia no to tyle u mnie, tak się rozpisałam, że zapomniałam już co chciałam Wam podopisywać ![]() jedyne co mi utknęło w pamięci- Dudi trzymaj się i wracaj do nas szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
niniona- super z rowerkiem i aerobikiem
![]() a co robiliście na tych naukach???
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Konto usunięte
|
no więc jeśli chodzi o nauki to wyglądały tak (byliśmy na weekendowych-koszt 160 zł, takie normalne- darmowe trwają zazwyczaj ok 9 spotkań raz w tygodniu, ale niestety u nas w prawie wszystkich kościołach są w środy , a Tż ma akurat wtedy piłkę...):
- na początku msza w kościele -potem był blok tematyczny (to już na plebani) dotyczący miłości , który prowadziła para z 30letnim stażem, żadni tam zniewieściali czy coś w tym stylu, sami się zresztą pobrali z powodu ciąży kiedy ona miała 17 lat, bardzo fajnie opowiadali, puszczali piosenki o miłości itd -potem przerwa chyba 30 minutowa- kawa, herbata, ciasto, ciastka itd - dalej blok tematyczny z księdzem dotyczący 10 przykazań w odniesieniu do małżeństwa- bardzo fajny ksiądz, z poczuciem humoru więc było śmiesznie - potem dwudaniowy pyszny obiad -dalej kolejny blok tematyczny dotyczący konfliktów w małżeństwie prowadzony przez kolejną parę- ten był trochę nudnawy, bo taki tez był prowadzący, ale na szczęście był krótki - po bloku podzielili nas na dwie grupy tj damskie i męskie i w nich dyskutowaliśmy z tymi małżeństwami (kobiety z kobietami, faceci z facetami), na temat tego jak wyobrażamy sobie małżeństwo, nasze obowiązki, co jesteśmy w tanie zaakceptować, czy jesteśmy w stanie wszystko wybaczyć, czy ponosimy jakieś 'ofiary' będąc w tym związku itd- super sprawa- wiele daje, mi np pomogło to bardzo, bo po raz kolejny przekonałam się o tym, że mój Tz wcale nie jest jakimś wybrakowanym egzemplarzem, a wręcz przeciwnie, bo nie ma facetów idealnych i każdy ma wady, pod koniec dostaliśmy tzw 'list do Ciebie' na którym były pytania typu: kiedy myślisz o waszych wspólnych dzieciach to co czujesz, jakie cechy powinien mieć Twój przyszły mąż byś była z nim szczęśliwa itd, przekazano nam tez informację, że panowie dostali takie same listy i będziemy się nimi wymieniać -po zakończeniu babskiego spotkania, wyszłyśmy z sali a na korytarzu stali nasi Panowie i czekali na nas z długimi czerwonymi różami ![]() -poszliśmy zatem na górę a tam w 2 salach porozstawiane były dla każdej pary stoliki, na nich świeczki i poczęstunek, światło było zgaszone więc klimat był naprawdę randkowy ![]() -po randce jeszcze krótka pogadanka księdza i każdy z nas dostał kartkę- Panowie z modlitwą o przyszłą żonę, a Panie modlitwę o przyszłego męża, poszliśmy na chwilę do kościoła się pomodlić i koniec ![]() dziś- dzień drugi: -na początku pierwszy blok tematyczny z kolejnym małżeństwem- nie pamiętam czego dotyczył bo czułam się tragicznie i zasypiałam na siedząco ![]() -przerwa- kawa, herbata, ciastka,ciasta ![]() -następny blok tematyczny dla odmiany z jeszcze innym małżeństwem dotyczący sexu - bardzo fajnie po prowadzony bo nic nam nie narzucano, nie kazano, po prostu Pani(lekarz swoją drogą) przedstawiła stanowisko kościoła, a potem omówiła metody antykoncepcji z uwzględnieniem + i - , powiedziała, że ona nie jest od tego by komuś coś kazać i każdy z nas podejmie odpowiednią decyzję -msza w kościele -ostatni blok tematyczny dotyczący ogólnie małżeństwa tzn tego co je spaja, wzmacnia, a co powoduje, że są problemy i jak im zapobiegać oraz z nich wychodzić- prowadzony przez jeszcze inną ![]() ![]() w między czasie dostawaliśmy ankiety dotyczące naszego przyszłego małżeństwa tego jak se je wyobrażamy itd i się nim wymienialiśmy (tu Tż bardzo mnie zaskoczył bo np w ćwiczeniu w którym były wypisane obowiązki domowe trzeba było zaznaczyć co ja będę robić a co on, zaznaczył w większości przypadków siebie, albo nas obojga ![]() fajne było też to, że wszyscy tratowali nas jak dorosłych ludzi, nie potępiali jak ktoś np przyznał się, że ma dziecko grupa trafiła nam się fenomenalna więc cały czas się śmialiśmy, momentami aż mnie brzuch bolał Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2011-02-06 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
super te nauki
![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą kalendarz bardzo mi się podoba ![]() a co do wyjazdu w przyszłym roku to Amsterdam to piekne miasto więc warto oszczędzać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dorwałam książkę i sidze i czytam zamiast się uczyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Wtajemniczenie
|
Ale ciekawie brzmią te nauki
![]() ![]() ![]() ![]()
#1149 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. Wczoraj się nie odzywałam bo byłam na zakupach w Gdańsku. Kupiłam sobie 3 pary spodni za 200 zł, a TŻ kupił sobie garniutur.
A dzisiaj od rana mam dyżur. ![]()
#1150 |
Rozeznanie
|
Niniona, bardzo fajne te nauki mieliście
![]() My za weekendowe płaciliśmy 70 zł, ale w tym było tylko kawka/herbatka i drożdżówka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
NINIONA !!!!! Ja Ciebie kobieto proszę o zdjęcie twojej osóbki bo jak zobaczyła ten podpis to ja jestem ciekawa jak ty wyglądasz przy 52 kg jak chcesz zejść do 46!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Rozeznanie
|
Nurek, a co Cię tak wciągnęło??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zadomowienie
|
ale mi się nudzi....... masakra! pierwszy raz od roku chyba jest tak,że nic niemuszę robić
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Marze żeby nic nie musieć robić!!!
![]()
#1156 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zadomowienie
|
Ninionka zazdroszcze takich nauk. Wspaniałe poprostu
![]() U nas ich nawet nie było z tego co wiem to w mojej parafii wogóle ich nie ma a szkoda ![]() ssnow korzystaj kochana korzystaj ile się da. Nawet nie masz pojęcia jak bardzo chciałabym się z Tobą zamienić choćby na jedną dobę nic nie robienia. Więcej bym bez Julci nie wytrzymała ![]() TŻ o 20 będzie kąpał małą a ja będę miała 20 minut nic nie robienia ![]() Potem się pobawimy razem, kapiel i spać bo jutro znów o 6 pobudka ![]()
#1158 |
Zakorzenienie
|
Idę pomęczyć tłuszczyk, film i do wyrka
![]() Dobrej nocy SPD ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Copyraptor
|
A u mnie na blogu dziś przepis na grochówkę na wędzonce, pycha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
Napisałam wiadomosć ale chyba nie weszła grr.
W każdym bądź razie SPD ![]() ![]() Poszło nadwyraz dobrze ![]() ![]() Niniona zazdraszam nauk ![]() ![]()
#1162 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Właśnie pokazałam TŻtowi ziemniaczki na Blogu i sobie zazyczył takowe
![]() A Twój nick go rozwalił na kawałki ![]() ![]() Ja dziś robiłam rybę z piekarnika ![]() ![]() ![]()
#1165 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]() Ooo, jak dawno nie jadłam ryby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karmazyn hmmm nie jadłam, ale poszukam w sklepach ![]() ryba obowiązkowo w ziołach, pieprz, sól i zawinięta w folię aluminiowa do piekarnika ![]()
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Idęspać. Od jutra będe sie więcej udzielać. Dobranoc
![]()
![]() |
#1168 |
Rozeznanie
|
Niniona ale świetnie opisałaś te nauki, jestem antykościelna, ale ta randka, róża, ankiety.. kurcze, aż chce się iść na takie coś!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zadomowienie
|
Juluś śpi TŻ śpi a ja znów zasnąć nie mogę
![]()
#1170 |
Zakorzenienie
|
ja też zasnąć nie mogę
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.