Dietowanie studentek :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-30, 10:08   #1141
kluseczka kuleczka
Raczkowanie

Dot.: Dietowanie studentek :)

Cytat:
Napisane przez jabluuuszko Pokaż wiadomość
ja jestem za! Jak coś ciekawego znajde to dam znać Przynajmniej mam mobilizacje!
Póki co robie cos takiego, że klade sie na podłodze i uginam nogi w kolanach, i raz podnosze jedną raz drugą pod kontem 90' wypierając pięte do góry.. ale na co to działa to nie wiem
nie wiem czy nie na pośladki ja muszę wprowadzić w nawyk siedzenie z wciągniętym brzuchem...

Czasem warto zastanowić się nad swym życiem i po prostu coś zmienić...

talia: 63->jest 61-> będzie 60!!

walczę o swoje piękno..
kluseczka kuleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 10:09   #1142
Nati_kk
Zakorzenienie

Wiem co ile jeść posiłki, na podwieczorek biorę jogurt pitny + parę suszonych śliwek więc z tych rzeczy muszę wybrać tylko jedną

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 10:09   #1143
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Moje udo ma 52 a po środku również 46-47, a że mam 161 cm wzrostu i króciutkie nóżki to nie zachwyca mnie jak ono się nagle poszerza do góry. Nic nie mam do zewnętrznej ani wewnętrznej części (niech żyją radosne buły ), chciałabym, żeby było trochę mniejsze. Niedużo.Taki szczyt-szczyt radości to by było 48.

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 10:11   #1144
kluseczka kuleczka
Raczkowanie

http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Fitne...strona-ud.html

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Wiem co ile jeść posiłki, na podwieczorek biorę jogurt pitny + parę suszonych śliwek więc z tych rzeczy muszę wybrać tylko jedną
to może ten obiadek??

walczę o swoje piękno..
Stary 2011-03-30, 10:13   #1145
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kluseczka kuleczka Pokaż wiadomość
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Fitne...strona-ud.html

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

to może ten obiadek??
No właśnie tak myślę, że chyba dołożę sobie sałaty do tego i będzie grało

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2011-03-30, 10:17   #1146
jabluuuszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Moje udo ma 52 a po środku również 46-47, a że mam 161 cm wzrostu i króciutkie nóżki to nie zachwyca mnie jak ono się nagle poszerza do góry. Nic nie mam do zewnętrznej ani wewnętrznej części (niech żyją radosne buły ), chciałabym, żeby było trochę mniejsze. Niedużo.Taki szczyt-szczyt radości to by było 48.
Ja od zawsz miałam kompleks ud, ale myśle że świadomosc ze mam 48 by je zmniejszyła
Ja mam 165 ale moje uda i tak zajmuja najwięcej miejsca
Stary 2011-03-30, 10:19   #1147
kluseczka kuleczka
Raczkowanie

Cytat:
Ja od zawsz miałam kompleks ud, ale myśle że świadomosc ze mam 48 by je zmniejszyła
Ja mam 165 ale moje uda i tak zajmuja najwięcej miejsca
patrz
http://www.modeling.pl/?sub=artykuly...&poz=11&art=48

walczę o swoje piękno..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 10:24   #1148
jabluuuszko
Rozeznanie

ooo widzisz
to mi sie podoba

4serie po 12 ćwiczeń?:P
ja może będe robiła 1 zeby znowu mi sie udo nie zwiększyło
Stary 2011-03-30, 10:27   #1149
kluseczka kuleczka
Raczkowanie

Cytat:
ooo widzisz
to mi sie podoba

4serie po 12 ćwiczeń?:P
ja może będe robiła 1 zeby znowu mi sie udo nie zwiększyło
ja też bo ja robie 8 minutówki co 2 dzień więc tak będzie ok

walczę o swoje piękno..
Stary 2011-03-30, 10:39   #1150
jabluuuszko
Rozeznanie

to co, w wakacje będziemy opalać nasze odchudzone, zadbane i zgrabne ciała?
Stary 2011-03-30, 10:57   #1151
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Ja będę się chowac przed słońcem, gdyż lubię jasność, ale reszta się jak najbardziej zgadza :p

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 11:03   #1152
karateczka000
Zakorzenienie

o jaaa dziewczyny wy od rana juz startujecie, ja wlasnie przyszlam na drugie sniadanie i zaraz znowu lece na uczelnie, u mnie taka paskudna pogoda, mglisto i szaro-buro, moj nastroj dzisiaj dostosuje sie niestety do tej aury

Cytat:
to po co ci szczuplejsze??:O:O chcesz mieć jak patyki?? mi wszyscy mówią, żebym z ud nie chudłą bo to będzie brzydko wyglądało więc??

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

dziewczyny jak wpiszecie w google płąski brzuch to w grafice pierwszy rysunek czy uważacie, że ta babka ma płaski brzuch?|?
chodzi Ci o tą w białym bikini z pareo na biodrach? ma bardzo ładny brzuszek, fakt, ze nie umięśniony, ale ładny

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 12:03   #1153
kluseczka kuleczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
o jaaa dziewczyny wy od rana juz startujecie, ja wlasnie przyszlam na drugie sniadanie i zaraz znowu lece na uczelnie, u mnie taka paskudna pogoda, mglisto i szaro-buro, moj nastroj dzisiaj dostosuje sie niestety do tej aury

chodzi Ci o tą w białym bikini z pareo na biodrach? ma bardzo ładny brzuszek, fakt, ze nie umięśniony, ale ładny
w takich jeansowych spodenkach jest i koszuli w kratkę bodajże
ale mi ktoś skutecznie zrypal humor;/;/ za jakieś pół godzinki obiad...

walczę o swoje piękno..
Stary 2011-03-30, 12:57   #1154
Moni_sss91
Zadomowienie

Dzień dobry Kiedy wy znajdujecie czas na przesiadywanie na wizażu ? ja nawet jak znajdę jakąś godzinkę czy dwie żeby posiedzieć na necie, to nie chce mi się produkować postów Jestem z siebie dumna jak przeczytam wszystko
no ale do rzeczy... po wczorajszym wf (badminton) mój tyłek woła o pomoc mam taaaaaaaakie zakwasy W ogóle wstałam przed 7, nawet na bazarek rano wskoczyłam (+mało ludzi!), śniadanko i na siłownię Lubię takie aktywne dni, a już wszczególności jak słoneczko tak cudownie świeci

jako że znudziła mi się normalna ryba w przyprawach, a w panierce nie lubię , zaczęłam kombinować z pomidorami. Natarłam rybą ulubionymi przyprawami, usmażyłam na oliwie, na patelce obok podsmażyłam czosnek, rozpaćkałam pomidory z puszki (ale bez tego soku), dorzuciłam oregano, bazylie trochę soli. Na talerzyku położyłam rybę i polałam tym sosikiem, wyszło pyszneeee! polecam

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 16:14   #1155
masija
Zakorzenienie

Hej
Ja już po obiedzie-spaghetti
Zaraz zabieram się za ankietę a widzę, że Wy się produkujecie co nie miara

kluseczka co się stało?

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 16:51   #1156
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
U mnie udo, na którym mi najbardziej zależy jeszcze nie drgnęło, ale z łydy spadł centymetr - znaczy się, tendencja spadkowa jest Zaraz się biorę za swoje ćwiczenia, tylko zmyję cynamon z włosów.
Cynamon? Nakładasz na włosy cynamon? Jestem bardzo ciekawa jak to robisz i czy pomaga. Cierpię na włosomanię, ale z takim patentem się nie spotkałam dotąd.

Cytat:
nie wiem czy nie na pośladki ja muszę wprowadzić w nawyk siedzenie z wciągniętym brzuchem...
A po co z wciągniętym brzuchem? Oprócz bólu żołądka coś to daje?

Cytat:
to co, w wakacje będziemy opalać nasze odchudzone, zadbane i zgrabne ciała?
Ja zostanę smokiem bladawcem, bo moja skóra nie toleruje słońca w żadnej postaci i niestety uciekam od plaż i bikini najbardziej jak się da.

A zaraz zabieram się za pieczenie piersi z indyka (znowu trupek ). Będę miała pierś z surówką z marchwi i kapusty. A na kolację serek wiejski z rzodkiewką.

Na podwieczorek za to kupiłam sobie lody Grycana cafe latte. Pychota 100 g takich lodów ma tyle kcal co serek homogenizowany (koło 150), więc sobie wybaczam.
Stary 2011-03-30, 16:58   #1157
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
Cynamon? Nakładasz na włosy cynamon? Jestem bardzo ciekawa jak to robisz i czy pomaga. Cierpię na włosomanię, ale z takim patentem się nie spotkałam dotąd.
A co stosujesz na włosy?
Ja kupiłam dzisiaj Placentę i zamierzam ją w najbliższym czasie wypróbować

Co do opalania to już nie mogę się doczekać
Dzisiaj czekając na autobus wystawiłam twarz na słońce, rozłożyłam się wygodnie na ławce i opalałam moją bladziuchną twarz I już nawet mi trochę piegów wyszło

Stary 2011-03-30, 17:12   #1158
Nati_kk
Zakorzenienie

Ja wróciłam przed chwilą z zajęć i idę dalej do nauki na jutrzejsze 3 (!!!) kolokwia

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2011-03-30, 17:42   #1159
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
A co stosujesz na włosy?
Ja kupiłam dzisiaj Placentę i zamierzam ją w najbliższym czasie wypróbować

Co do opalania to już nie mogę się doczekać
Dzisiaj czekając na autobus wystawiłam twarz na słońce, rozłożyłam się wygodnie na ławce i opalałam moją bladziuchną twarz I już nawet mi trochę piegów wyszło
Lepiej zapytaj mnie czego nie stosuję Placenta jest całkiem spoko, chociaż nic specjalnego moim zdaniem. Wiesz tylko, że dobrze takim odżywkom robi posiedzenie z głową w cieple przez 1-2 godziny? Ja używam do tego celu angorowej czapeczki. Bardzo lubię WAX-a. Często nakładam też olej kokosowy, naftę albo robię mieszankę oleju rycynowego z jajkiem. Polecam też odżywki Lorys - 1kg kosztuje ok. 15zł. Są dostępne w Auchanie i świetnie nadają się do codziennego stosowania (mają milion zapachów i rodzajów - ja szczególnie polecam taki w pomarańczowym opakowaniu Nutri Sun Gloss). Na końcówki pryskam też keratyną w płynie. I smaruję jedwabiem (dobry jest z Subriny). A z szamponów to bezkonkurencyjnye jest fryzjerski firmy Stapiz. To tak w skrócie

Masz piegi? Też chcę!!! Podziel się Strasznie mi się podobają ludzie z piegami (szczególnie takimi delikatnymi). Mam bardzo jaśniutką cerę, ale piegów niestety nigdy nie miałam.

Nati, to powodzenia w uczeniu się. Ale żeby aż 3 kolokwia jednego dnia... Stanowczo się nad wami znęcają na tych studiach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 17:57   #1160
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej zapytaj mnie czego nie stosuję Placenta jest całkiem spoko, chociaż nic specjalnego moim zdaniem. Wiesz tylko, że dobrze takim odżywkom robi posiedzenie z głową w cieple przez 1-2 godziny? Ja używam do tego celu angorowej czapeczki. Bardzo lubię WAX-a. Często nakładam też olej kokosowy, naftę albo robię mieszankę oleju rycynowego z jajkiem. Polecam też odżywki Lorys - 1kg kosztuje ok. 15zł. Są dostępne w Auchanie i świetnie nadają się do codziennego stosowania (mają milion zapachów i rodzajów - ja szczególnie polecam taki w pomarańczowym opakowaniu Nutri Sun Gloss). Na końcówki pryskam też keratyną w płynie. I smaruję jedwabiem (dobry jest z Subriny). A z szamponów to bezkonkurencyjnye jest fryzjerski firmy Stapiz. To tak w skrócie

Masz piegi? Też chcę!!! Podziel się Strasznie mi się podobają ludzie z piegami (szczególnie takimi delikatnymi). Mam bardzo jaśniutką cerę, ale piegów niestety nigdy nie miałam.

Nati, to powodzenia w uczeniu się. Ale żeby aż 3 kolokwia jednego dnia... Stanowczo się nad wami znęcają na tych studiach.
hah to szalejesz

Tak,wiem. Zawsze siedzę z odżywką nie mniej niż 15 minut. Dawniej siedziałam dłużej, z reklamówką na głowie i do tego ręcznik, żeby było ciepełko
Teraz-brak czasu.
Właśnie chciałam wypróbować bo słyszałam zachwyty.
Wax-stosowałam ale krótko bo zniechęciłam się jego przetłuszczaniem włosów, które i tak mi się przetuszczają na potęgę
Codziennie daję jedwab na końcówki. I staram się także po umyciu nałożyć na chwilkę Serum Babuni-ale spłukuję. Ot tak, żeby nie były takie szorstkie
A w jakiej cenie jest ten szampon?
Hm.. co do tych odżywek to kiedyś pomyślę-do Auchana mi nie po drodze a już wydałam swoje 13 zł na Placentę

Masz: D
Dawniej ich nienawidziłam. Co ja to nie robiłam, żeby się ich pozbyć A teraz nie mogę się doczekać słońca, żeby wystawić twarz i patrzeć jak mi twarz piegowacieje

Ech, męczę się z wykresami a nie wiem czy i tak je dobrze robię

Nati powodzenia i miłej nauki, Kochana

A w ogóle to chciałam się wyżalić.
Poszłam do Natury. Kupiłam naprawdę potrzebne rzeczy, dosłownie 5.. 70 zł. nie moje Później jeszcze do Ross'a i 20 również poszło.
Fakt-kupiłam 2 szampony (w tym w Rossie dałam za Garniera 2,79) , puder, tusz, maseczkę, żel antycell.
Ale jestem przerażona jak mi kasa ucieka..

Stary 2011-03-30, 18:41   #1161
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Poszłam do Natury. Kupiłam naprawdę potrzebne rzeczy, dosłownie 5.. 70 zł. nie moje Później jeszcze do Ross'a i 20 również poszło.
Fakt-kupiłam 2 szampony (w tym w Rossie dałam za Garniera 2,79) , puder, tusz, maseczkę, żel antycell.
uuu no to zaszalalas w tej naturze mi tez ostatnio kasa tak leci, a najgorsze, ze na rzezcy, ktore nie sa mi do niczego potrzebne specjalnie, musze sobie postanowic, zeby nie kupowac bzdur bo zbankrutuje

ja dzisiaj kupilam w biedrze zieloną herbate malinową w torebkach i zachwycam sie jej smakiem caly czas, moze dlatego, ze dotychczas pilam zwykłą zieloną sypaną, ktorej smak w porownaniu z maliną jest dosc hm..'trawiasty'
a do obiadu miałam pyszną pierś z kurczaka wcześniej marynowaną w mleku, czosnku i majeranku(uwielbiam to ziółko) wyszła aromatyczna i soczysta
juz to mówiłam, ale dzisija pogoda mnie dobija

Stary 2011-03-30, 19:27   #1162
wiewioreczka
Wtajemniczenie

ja właśnie nadrobiłam Wasze posty od wczoraj bo ja od wczorajszego popołudnia siedzę i non stop się uczę na jutrzejsze kolokwium, ale neistety oprócz nauki nagrzeszyłam strasznie wczoraj wieczorem zajadałam się mieszanką studencką i ZJADŁAM CAŁĄ PACZKĘ!!!!! przecież łącznie to daje około 1200 kcal !!!!!! a dziś z rana w ramach przerwy od nauki upiekłam ciasteczka owsiane żeby jutro zawieźć mamie i tym sposobem zjadłam ich do południa pół blaszki ale od południa jestem już grzeczna i jem dietetycznie, właśnie jedząc kolację białkowo warzywną!! jutro będę pól dnia w pociągu i kupiłam sobie na jutro grahamkę, jabłka i serek wiejski, + na obiad w pociągu zjem grahamkę z piersią z kurczaka ugotowaną i kupiłam małe pomidorki i marchewki do podgryzania
ale mam nadzieję że moje wczorajsze orzeszkowe szaleństwo nie zemści się na mojej wadze

podziwiam z całego serca tyle odżywek i specyfików na włosy !! ja jedyne co robie to stosowanie jedwabiu i tyle z mojej opieki nad włosami a są coraz bardziej zniszczone, jak już schudnę to biorę się za włosy

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 19:42   #1163
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
hah to szalejesz

Tak,wiem. Zawsze siedzę z odżywką nie mniej niż 15 minut. Dawniej siedziałam dłużej, z reklamówką na głowie i do tego ręcznik, żeby było ciepełko
Teraz-brak czasu.
Właśnie chciałam wypróbować bo słyszałam zachwyty.
Wax-stosowałam ale krótko bo zniechęciłam się jego przetłuszczaniem włosów, które i tak mi się przetuszczają na potęgę
Codziennie daję jedwab na końcówki. I staram się także po umyciu nałożyć na chwilkę Serum Babuni-ale spłukuję. Ot tak, żeby nie były takie szorstkie
A w jakiej cenie jest ten szampon?
Hm.. co do tych odżywek to kiedyś pomyślę-do Auchana mi nie po drodze a już wydałam swoje 13 zł na Placentę

Masz: D
Dawniej ich nienawidziłam. Co ja to nie robiłam, żeby się ich pozbyć A teraz nie mogę się doczekać słońca, żeby wystawić twarz i patrzeć jak mi twarz piegowacieje

Ech, męczę się z wykresami a nie wiem czy i tak je dobrze robię

Nati powodzenia i miłej nauki, Kochana

Dupa nie nauka usnęłam

Zjadłam właśnie kolację - 2 małe jajka na twardo + sałatka przerobiona z dzisiejszo/wczorajszego obiadu

Teraz idę z twardo już się uczyć, a potem może troszkę brzuszków jeszcze porobię

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2011-03-30, 19:43   #1164
jabluuuszko
Rozeznanie

a ja zgrzeszyłam, zjadłam kiełbaski z grilla.
Robiłam z rodzicami w sadzie i grzech było nie zapalic grila na taka pogode, a jescze wiekszym nic nie zjeść..

Ale chleb do tego był ciemny!:P

Własnie sie pomierzyłam.. straciłam 5cm w pasie, 7cm w biodrach, 9cm pod biustem, 3cm w talii!
schudłam 3kg!

Edytowane przez jabluuuszko
Czas edycji: 2011-03-30 o 20:37
jabluuuszko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 20:42   #1165
ama
Wtajemniczenie

Masija, mi też kasa leci strasznie. Tylko, że mam wrażenie, że kupuję tylko potrzebne rzeczy. Inna sprawa, że kupuję tylko hipoalergiczne kosmetyki z apteki, więc jak coś mi się kończy to od razu stówa w plecy. O, np. w weekend kupiłam jeden krem: -50zł na koncie. Jutro muszę kolejny, bo też mi się kończy - znowu pewnie z -50.
Szampon Stapiza kosztuje ok. 15zł z litr (w mniejszej pojemności nie kupisz, bo to produkt dostępny w sklepach i hurtowniach fryzjerskich).

Byłaś dziś w Rossmanie, tak? Zauważyłaś może, czy dalej jest promocja na tusze Max Factora? We wtorek widziałam je bardzo poobniżane (2000kcal kosztował 25 a nie 40zł) i chciałam kupić, ale nie miałam ze sobą kasy. A teraz nie wiem, czy jeszcze promocja trwa (do Rossmana muszę jechać do centrum, a mam prawie godzinę drogi).

Nati, ja też zasnęłam. Poszłam na minutkę do łóżka o 18, a wstałam o 20. Z tym, że ja jutro nie mam w ogóle zajęć, więc chyba tylko przejadę się do h&m, bo podobno jakieś przeceny są.

Karateczka, muszę wybrać się po tą zieloną herbatką skoro tak zachwalasz. U Ciebie jest zła pogoda? W Warszawie było dziś 15 stopni i ani jednej chmurki na niebie. Ale żeby bilans mojego pecha wyszedł na zero to rozkleiły mi się piękne skórzane buty i muszę zanieść je do szewca.

Wiewióreczka, będzie bacik Nie wolno tak się objadać. Nie robię Ci wyrzutów, ale co innego jak się czegoś kalorycznego chce zjeść, więc idzie się, kupuje i je, ale takie wcinanie bo trzeba skończyć całą paczkę i jeszcze wchodzi jest bardzo niezdrowe. Zakładam się, że od połowy paczki nawet nie zwracałaś uwagę, co wkładasz do ust. A świadomość jedzenia jest bardzo ważna. Mogłaś przynajmniej w spokoju i powolutku, delektując się tymi orzeszkami je zjeść. Ale spokojnie, jeden raz nie powinien Ci zaszkodzić
Ja w każdym razie zawsze unikałam takich rzeczy do pogryzania przed TV, popcornu w kinie, czy jakiś drażetek w czasie nauki, bo nawet nie myślę wtedy, a pcham to w siebie póki idzie.

Jabłuszko, wielkie brawa!!!
Stary 2011-03-30, 21:55   #1166
Nati_kk
Zakorzenienie

Nie mówcie mi nawet o wydatkach....Mi w marcu poszło prawie 1000zł!!! (bez kosztów życia na stancji), bo a to siostra miała urodziny i trzeba było jej dać trochę kasy,a to na roczek byliśmy zaproszeni i też te 200zł trzeba było dać...
W dodatku jeszcze wiadomo, parę kosmetyków, korzystałam trochę ze zniżek z InStyle bo potrzebowałam nowej torebki i płaszczyka + 2 pary butów z Sigmy i duuuuuuuupa blada
A jeszcze w tym miesiącu miałam tylko raz korki z moimi uczniami, bo raz byłam chora a potem oni lecieli na Kanaryjskie na 2 tyg, także cieszę się, że już teraz w piątek korki wracają i że dodatkowo idę do pracy, bo zawsze trochę kasy wpadnie

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2011-03-30, 22:50   #1167
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
uuu no to zaszalalas w tej naturze mi tez ostatnio kasa tak leci, a najgorsze, ze na rzezcy, ktore nie sa mi do niczego potrzebne specjalnie, musze sobie postanowic, zeby nie kupowac bzdur bo zbankrutuje
\
Skąd ja to znam
Chociaż dzisiaj powstrzymałam się przed kupnem szalika

Cytat:
Masija, mi też kasa leci strasznie. Tylko, że mam wrażenie, że kupuję tylko potrzebne rzeczy. Inna sprawa, że kupuję tylko hipoalergiczne kosmetyki z apteki, więc jak coś mi się kończy to od razu stówa w plecy. O, np. w weekend kupiłam jeden krem: -50zł na koncie. Jutro muszę kolejny, bo też mi się kończy - znowu pewnie z -50.
Szampon Stapiza kosztuje ok. 15zł z litr (w mniejszej pojemności nie kupisz, bo to produkt dostępny w sklepach i hurtowniach fryzjerskich).

Byłaś dziś w Rossmanie, tak? Zauważyłaś może, czy dalej jest promocja na tusze Max Factora? We wtorek widziałam je bardzo poobniżane (2000kcal kosztował 25 a nie 40zł) i chciałam kupić, ale nie miałam ze sobą kasy. A teraz nie wiem, czy jeszcze promocja trwa (do Rossmana muszę jechać do centrum, a mam prawie godzinę drogi).
!
Oj nie patrzyłam niestety na ten tusz-kupiłam Kobo-zamiennik MF
Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Nie mówcie mi nawet o wydatkach....Mi w marcu poszło prawie 1000zł!!! (bez kosztów życia na stancji), bo a to siostra miała urodziny i trzeba było jej dać trochę kasy,a to na roczek byliśmy zaproszeni i też te 200zł trzeba było dać...
W dodatku jeszcze wiadomo, parę kosmetyków, korzystałam trochę ze zniżek z InStyle bo potrzebowałam nowej torebki i płaszczyka + 2 pary butów z Sigmy i duuuuuuuupa blada
A jeszcze w tym miesiącu miałam tylko raz korki z moimi uczniami, bo raz byłam chora a potem oni lecieli na Kanaryjskie na 2 tyg, także cieszę się, że już teraz w piątek korki wracają i że dodatkowo idę do pracy, bo zawsze trochę kasy wpadnie
Czego uczysz?

Idę spać Dobranoc

Stary 2011-03-30, 22:58   #1168
karateczka000
Zakorzenienie

o mamuniu tysiąc to jak dla mnie na prawdę dużo

ama, tak u nas bylo dzis strasznie, caly dzien mgla, szaro-boro i ponuro, kropił deszcz, ale jutro ma podobno przyjsc ta ladna pogoda ze srodka Polski tez na północ takze licze na poprawe

bialkowa kolacja w postaci serka wiejskiego za mną, więc ja tez lece juz dziewczynki do lozka, trzymajcie sie dzielnie

Edytowane przez karateczka000
Czas edycji: 2011-03-30 o 23:00
Stary 2011-03-30, 23:18   #1169
Nati_kk
Zakorzenienie

Histologia i chemia analityczna

Ale już nie mam siły i też idę spać...

Dla mnie mimo, że dzięki korkom mam parę groszy zawsze dodatkowe to też baaaaaaardzo dużo, szczególnie w tak szybkim czasie i trzeba będzie przystopować

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2011-03-31, 09:31   #1170
masija
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja nie mam pojęcia gdzie ta kasa tak leci Jedno wyjście do Biedronki i 50 zł. A i tak w tygodniu jeszcze coś dokupuję, wiadomo-zawsze coś zabraknie.
Ale wczoraj to naprawdę się załamałam w tej Naturze..

Tak myślę sobie czasami jak to będzie jak już będę po ślubie i z TŻtem będziemy musieli się utrzymać.. + kiedyś dzieci
Jeszcze niech paliwo dojdzie do 10 zł, cukier to samo a będzie po prostu druga Irlandia

Dzisiaj na śniadanie nudy jak zwykle: 3 małe kromki ciemnego z szynką i warzywami.

Kochane a widziałyście może gdzieś klasyczną małą czarną?
Potrzebuję kupić w końcu taką kieckę. Zawsze mam problem z ubraniem na jakieś wyjścia a taka by załatwiła sprawę.
Widziałyście może gdzieś w sklepach

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości