|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
TK głowy nie zaszkodzi małemu ! a trzeba sprawdzić co sie dzieje ![]() ![]() ![]() wszystko będzie dobrze !!! u mnie nieśmiało coś tam się przebija ale niby ma być dziś do 20 stopni u nas ![]() muszę iść na spacer .... w ogóle to tak sobie myślę, że jak mnie te skurcze tak bolą to też tak jakby w pachwinach ale i brzuch trochę też i to trudno odróżnić czy to rozciąganie tylko czy już bolesny skurcz ..... (tak a propo tego co mimbi pisała) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Aguś, a Ty to nie powinnaś teraz jak najwięcej odpoczywać a nie chodzić i sprzątać?
![]()
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mam zielone swiatlo od gina a ktos musi to zrobic ![]() mowilam w domu, ze nie jestem wiezniem i bede robic wszystko jak do tej pory! ![]() jak za tydzien to za tydzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() andziot moj pierwszy mlody, byl praiwe nie wyczuwalny, czyli bardzo spokojny, po opuszczeniu brzucha chodzace adhd ruchowe. ten do poniedzialku wierzgal jak szalony, ale mam nadzieje ze po wyjsciu z dwupaku bedzie spokojny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
![]()
mimbi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() agus Ty jakoś sporo na te zakupy jeździsz....nie może Tż sam jechać? ![]() aliczka ![]() siasiek w szpitalu ![]() ![]()
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mieszkamy sami wiec zakupow sie sporo robi :P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
Rozeznanie
|
Siasiek kciuki !!!!!
#1149 |
Zakorzenienie
|
agus u nas też sporo zakupów sie robi dlatego jeszcze z tydzień i tż sam będzie jezdził bo ja to juz siły nie mam
![]() ewesko o której masz wizytę?
#1150 |
Zadomowienie
|
Eve - nie WRÓĆIŁAŚ się po LODY???
![]() ![]() ![]() ![]() mary - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i ![]() aga_pe - tak Kochana, nawet po nocy wstaje z baleronami ![]() ![]() Grazin ![]() oby było wszystko OK ![]() pierwsza warstwa galaretkowego ptasiego mleczka zastyga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry ciężaróweczki
![]() ![]() U mnie dzisiaj piękna pogoda, tak więc tylko zrobię ręczne pranie, wstawie pościel małej do pralki i zmykam na leżaczek ![]() Doczytałam wiadomośc o Siasieczka i jestem podłamana ![]() ![]() Anula śliczny masz brzuszek, ślicznie wyglądasz a zakupy jak zawsze rewelacja ![]() ![]() Mimbi przeczytałam wytrwale do końca Twój post, bardzo Ci współczuję kochana, a dla pocieszenia powiem, że następną wizytę w szpitalu (czyt. poród) nie odczujesz już tak boleśnie. Ja w tej ciąży tyle się należałam i tyle widziałam, że już nic mnie nie zdziwi i tak jak Ewesce już mi wszystko jedno czy bada mnie jeden lekarz czy czterech+2stażystki, czy każą mi pokazywac wkładkę na sali przy wszystkich pacjentkach itd. Można się znieczulic ![]() Aliczka gratuluje udanej wizyty i Misiu jaki już duży ![]()
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Ej jak napisalam, ze ide nadrabiac 100 stron, to nie myslalam, ze faktycznie mam do nadrabiania 100 stron :P W kazdym razie wszystko przeczytalam i raz jeszcze dziekuje za kciukasy
![]() 1. Czy ja dobrze mysle, ze Weredka i Siasiek w szpitalach leza, a Agus i Moria wypuszczone do domu??? Agus bez czopa (jak to brzmi), a Moria z rozwarciem w domu? Chyba powinni Was zatrzymac, no ja nie wiem, nie znam sie, ale po tym co sie nasluchalam, to mi to wyglada na zblizanie sie duzymi krokami do porodu. Trzymam za Was wszystkie kciuki jeszcze mocniej niz Wy za mnie, tylko koslawo troche, bo mam palce spuchniete ![]() 2. Wozek, ktory dostalam i ktory tu wklejalyscie (Bebecar Rversus) okazal sie byc wozkiem uwaga .... wielofunkcyjnym, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu. Z siedziska robi sie gondole i odwrotnie, ale nie podoba mi sie reszta - male piankowe podwojne kolka i rączki jak typowo w spacerowce. A do tego buja sie na boki jakies 40 cm, jakby mial sie zaraz rozpasc, ja sie boje, ze mi dziecko z tego wypadnie - tak to wyglada po testach w domu, nie wyobrazam sobie, co to bedzie na krzywych chodnikach. Kupimy wiec chyba uzywanego Xlandera od mojej przyjaciolki. Oczywiscie juz leca komentarze, ze mi sie nie podoba nic od rodziny TZ, ale powiedzialam, ze poprosze moja przyjaciolke z polrocznym dzieckiem, zeby przejechala sie z nim tym wozkiem po ulicy. Organoleptycznie to chyba bedzie najlepiej, bo moze sie okaze, ze ten Bebecar to jednak jest superstabilny i siodmy cud swiata. 3. Po wizycie u okulistki nie ma zadnych przeciwskazan do porodu SN i nie bede nastepna Alicja Tysiac ![]() ![]() 4. Chcialam poinformowac, ze oficjalnie wystapilam z klubu nierozstepowcow i wkroczylam do klubu rozstepowcow, w zwiazku z tym poprosze o lampke Picollo ![]() 5. Uwaga moje drogie, jako ze nie moge nosic majtek, a pociekuje ze mnie po luteinie, mam przykazanie nosic te wielkie podpiź*dzielce poporodowe, przez co jestem w domu wulkanem seksu. Metoda na pingwinka mozna to nawet utrzymac miedzy nogami, wiec sie nie bojcie, ze pogubicie. Ja nosze te z Belli Mama, uczucie... hmmm... chyba tak sie bedzie czula moja mala z pielucha? No, ale nic strasznego, wiec sie nie bojcie, chociaz widok niezly, co widac na zalaczonym obrazku. 6. Dziekuje za gratulacje za wygrana w konkursie ID ![]() ![]() 7. Poniewaz leze plackiem (znaczy - powinnam) i nie moge sprzatac, a TZ wraca z pracy niezywy, a do tego ma reprezentowac rodzine na zjezdzie - zamowilam sobie dziewczyne do sprzatania. Ma mi umyc 5 okien (+ futryny i parapety), odkurzyc i umyc podlogi (60 m). Czy 100 zlotych to jest wystarczajaca kwota? Srodki do czyszczenia bedzie miala ode mnie, wiec to tylko za robocizne. Okien nie mylam z rok, wiec sa bardzo brudne, ale nie wiem czy 100zl to duzo czy malo? |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
moniqac no wlasnie, za agage winie maca, ale warto bylo, szczegolnie z ejak piszesz neidlugo koniec z maczkiem
![]() andziotku DZIEKUJE ![]() czas mija wolno, bo piekna pogoda wreszcie za oknem! normalnie ma byc tak caly weekend! az sie wierzyc nie chce ![]() aga pe zlecialo, zlecialo! ja na szczescie nie mam az tak duzo opuchlizny ale kolanka tylko... asiak jestem jedna z wytrwalszych pracusiow na forum ![]() ![]() ![]() jeszcze tylko kilkaaaa godzin! |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |||
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrzemnęłam się ![]() Dzięki dziewczyny za kciuki ![]() Aga może dziś zabiorę się za tą torbę i ją spakuję :P Muszę porządki porobić żeby później w środku nocy się nie budzić i myśleć że jeszcze to i to do zrobienia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Eweska, co dostalas z MACa z konkursu? Podzielisz sie z Twoja corcia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Mimbi, ja kompletnie nie orientuję się jakie są stawki za sprzątanie
![]() ![]()
#1158 |
Moderatoreska
|
Kochana tu są zaprezentowane te kosmetyki http://pedzlem-malowane.blogspot.com...a-wygrana.html
Co do dzielenia się to raczej dzielic się nie będę musiała ![]() Ale gdyby coś przypadkiem odpadło to dzielić się będę ![]() Odpoczywaj jak najwięcej kochana w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zadomowienie
|
Siasku trzymaj sie!!!
Co sie na tym naszym wątku dzieje ![]()
![]() |
#1161 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Czyli Moria i Aguś nadal w dwupaku ![]() ![]() Mimbi- współczuję chodzenia po domu w pieluchach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
mimbi Dobrze, że już w domu jesteście
![]() ![]() W ogóle jakaś masakra. Teraz będę się bać jechać na IP, bo nie wiadomo, co człowiekowi wykryją ![]() Aliczka ![]() ![]() anula Super, że wreszcie posiedzisz w domku i odpoczniesz ![]() Baby shower chętnie zorganizuję, jak już się nauczę na przykładzie własnych błędów co i jak ![]() Siasiek Ojej... Znów szpital ![]() ![]() A z tą tomografią to nie wiem... Lekarze chyba wiedzą, co robią... mimbi Mój wujek ma panią od sprzątania i płaci jej chyba właśnie 100zł za jednorazową wizytę (tylko ona jest u niego 2 razy w tygodniu). Myślę, że jest ok ![]() Znajomy, który ma firmę sprzątającą płaci 8,50zł za godzinę pracy ![]() Ja dziś całą noc przespałam, bez żadnych ekscesów ![]() Ale za to mi się śniło, że zajmowałam się jakimś dzieckiem u wujka w mieszkaniu (2 piętro) i z balkonu mi i mojej mamie to dziecko wypadło i spadło na dół ![]() Moja mama się w ogóle nie przejęła, a ja w panice zbiegłam na dół. Okazało się, że dziecko żyje, bo SPADŁO NA 4 ŁAPY jak kot ![]()
![]() |
#1163 |
Rozeznanie
|
oj tak..coraz większe emocje... Szkoda tylko,że emocje nie tylko związane z porodem w niedługim czasie, ale tak jak w przypadku Siaska, szpital
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzę, że razem z agus zwiększyłyśmy poziom forumowego napięcia ![]() ![]() mary no ja na mojego czarnucha czekałam od stycznia. A gwarancję mam z datą, gdy wózek do mnie dotarł czyli 14.03. eweska, mary ale Wam się sny zsynchronizowały ![]() aga_pe, moniqac mi opuchlizna z nóg też nie schodzi w ogóle. Dziś jadę kupić sobie herbatkę z pokrzywy i żel z wyciągiem z kasztanowca. Myślę, że taki zestaw może pomóc. Oprócz tego wykupię sobie jeden lek, z tych które mi ginka przepisała bo tylko ten jeden nie ma żadnych przeciwwskazań a drugi w ciąży niezalecany więc nie biorę. mimbi – dzięki za relację, miło się czyta i cieszę się bardzo, że wróciłaś do domu. Jednak szpital to szpital i chyba nikt nie czuje się w nim dobrze. Co do mojego rozwarcia, to jest na jeden palec więc leżenie w szpitalu nie jest konieczne. Czasem z rozwarciem na 4 palce można i 3 tygodnie chodzić anula - mi się sukienusie bardzo podobają ale dla takiego malutkiego, leżącego dziecka wydają mi się niepraktyczne, że się podwijać będą no i rajstopki trzeba naciągać? Myślałam o zakupie chociaż jednej do jakiejś sesji zdjęciowej ale to już jak się Igosława urodzi i będę wiedziała jaki rozmiar. Nie mogę się doczekać zdjęć Zosi w tych pięknych kreacjach! No i w końcu idziesz na urlopik! Bardzo się cieszę ![]() Siasiek – kochana trzymam kciuki za Ciebie ![]()
![]() |
#1165 |
Wtajemniczenie
|
Siasiek, trzymam mocno
![]() anula_81, , a ja do 39tc zamierzam pracować ![]() ![]() Mary, eweska - - za wizytę ![]() mimbi - może te majtki poporodowe z siateczki zakładaj, będzie Ci wygodniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mialam wizyte ale jakbym dzien przed wizyta pojechala z tymi skurczami do szpitala mimo, ze byly raz regularne, raz nie, to by mnie do domu juz nie wypuscili ![]() wiec jestem w domku ![]() a te drugie podpaski te wielkie to absorgyn u mnie tez sa takie ![]() ![]() Cytat:
nie bedziesz miala glowy do tego ![]() Cytat:
ja pewnie wam napisze jak mi wody odejda hehe, tz mowi, ze pierwsze to wizaz informuje, a pozniej rodzine ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki Kochane, dziekuje za troskę i w ogóle pamięc o mnie
![]() ![]() ![]() ![]() aż mi sie łezki polały ze wzruszenia, małz jak wrocił pytał czemu jestem rozmazana ![]() Tym bardziej teraz rozumiem, jakim wsparciem są eski od nas, dla naszych Koleżanek leżących w szpitalach!! Bedę zaraz do Wszystkich pisała ![]() Jak Wam Dziewczyny przekazały, tesciowe na dole robią jakiś mały remoncik i pan musiał kabelki poodpinac ![]() ![]() Miałam wydrukowany jeden przepis na duszony schabik w sosie pieczarkowo-czosnkowym z serem zółtym i az mi mąż dał buziaka za obiad - taaaaakie pyszne było ![]() ![]() Na SR byłam sama, małż zadzwonił, ze wyjezdza z pracy gdy ja już wychodziłam z zajęć ![]() Dowiedziałam sie, ze od 15.04 zmieniają sie przepisy i trzeba juz płacic za ZZO 400zł.... Dodatkowo, w IP musimy podać (to tez wynika ze zmiany przepisów) namiary na wybraną sobie przez nas położną środowiskową.. nalezy podać imie, nazwisko, nr tel itp dane. Wczoraj otworzyli w tym moim szpitalu 2 nowe sale porodowe, jednak jeżeli chcę na niej rodzić to muszę dodatkowo zapłacić ![]() Wstyd mi było, bo siedziałam w 1 rzędzie i jak pani opowiadała o porodzie i w ogole o dzidziach kilka razy łezka mi sie polała ![]() ![]() No a wczoraj również jak Anulinka, byłam u ginka. KTG za mną pierwsze ![]() ![]() Od ostatniej wizyty która była 17 lutego, przytyłam 1 kg ![]() Wiecie dlaczego.... A teraz co do newsów z forum... Czytałam i własnym oczom nie wierzyłam. Zakręciła mi sie łza jak przeczytałam to co napisała Mimbi i Aguś.... Naprawdę dotarło do mnie, że to juz coraaaaaaaaz bliżej. Bardzo mi przykro z powodu Siaski ![]() ![]() ![]() Oczywiscie, wszystkie Wasze brzuszki sweetasne ![]() Ciesze, sie ze Moria i Michasia w domku ![]() ania2631, co z Twoją cukrzyca? Wszystko Ci powiem, co mozna co nie, jak sie okaze czy ją masz czy nie.. Trzymam kciuki aby było w porządku !! Moniqac, dawaj linka do zdjec pokoiku ! Tyle sie naczytałam komplementów i o samolocikach jakichś ? a ja zdjęc nie widze ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-07 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież dopiero od stycznia chyba ZZO jest darmowe ![]() To już chyba wolę zapłacić za to koło porodowe niż za znieczulenie ![]() A o co chodzi z tą położną?? Znaczy mamy wybrać pediatrę i pielęgniarkę środowiskową PRZED porodem? Dobrze, że wizyta ok ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Matall, jesli chodzi o położoną to wynika to także ze zmiany w przepisach dotyczących opieki okołoporodowej... a co do ZZO, to nie wiedziałam ze od stycznia sie cos zmieniło
![]() Kurde, nie mam tu w domu lexa... ale na pewno mówiła o dacie 15.04 jako wejscie nowych przepisów i własnie odpłatnosci za ZZO. Aaaaa i mówiła, ze nalezy przed wyjazdem na poród, gdy jest już akcja, wypic duuuzo słodkiej herabty, zreszta w szpitalu też ją potem serwują tylko kurcze nie pamietam dlaczego? Zmniejsza ból, przyspiesza poród? nie pamietam ![]() Jak Twoj TŻ ?? Znasz datę Jego wyjscia ??? Trzymasz sie Słonce jakos ?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.