|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
ciężko tak opisać, jak tydzień temu tam byłam, była raczej jasna, prosta z takimi słodkimi falbankami na samym dole
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a je 5 razy po 120ml, bo kurcze budzi mi się raz w nocy, a jak się budziła 2 razy to było o posiłków
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
powiesiłam na żyrandorze kolorowego pelikana, moja mała jak wchodze z nią do pokoju to pierwsze co to głowę do góry podnosi i się na niego patrzy i się śmieje
![]() potrafi leżeć na łóżku i sie dłuuugo patrzeć na niego. dla rozrywki czasem jej go poruszam coby za nudno nie było ![]() moja też sporo dziś spała. mam nadzieję że do 20 mi wytrzyma bez spania bo najgorzej to jak zaśnie mi właśnie w tej godzinie koło 18 później mamy problem z kapielą i ze snem o ludzkiej porze...
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-03 o 17:46 |
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile twoje mleko ma kcal? podoba sie wam ktores z tych 2? http://www.mothercare.com/Disney-Min...qid=1307115740 http://www.matalan.co.uk/fcp/product...ist=Dept,brand ??
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-03 o 17:47 |
|
|
|
|
#1146 |
|
BAN stały
|
ALE JA SIE WKURZYŁAM BRRRRRRRRRRRRRR....
Poszlam do reala z malym i corka pod koniec maly sie rozplakal szukam kasy pierwszenstwa i mowie przepraszam do wszystkich i przechodze do przodu/stalo ok 8osob/ a facet ktory juz mial byc obsluzony do mnie z pretensja CO TO MA BYC!! ON SIE SPIESZY Tu mi dziecko ryczy a ten ma jakies wonty Mowie mu ze przeciez to kasa z pierwszenstwem a ten sie rzuca jak chce niech idzie gdzie indziej A TEN DO MNIE DZIW@O KTO CI KAZAL DZIECI ROBIC??? OMG!!! /FACET W GARNITURZE,ZESTAW SLUCHAWKOWY W USZACH NIE JAKIS MENEL/ MOWIE DO NIEGO-CO PROSZE?? A ON ZE SIE SPIESZY ITP I DALEJ JAKIES PRETENSJE jak ja sie wkurzylam i mowie do niego TY BEZCZELNY, STARY FIUC@E CHOCIAZ BYS SIE NIE ODEZWAL BO SIE NORMALNIE PONIAZASZ W TYM MIEJSCU JAK POCZEKASZ TO SIE NIE PORYCZYSZ JAK MOJE DZIECKO !! WIDZIALAM ZE CALA KOLEJKA SIE Z NIEGO SMAIALA BO JESZCZE FACET MI MOWIL ZEBY OCHRONE WEZWAC ALE MALY PLAKAL WIEC ZAPLACILAM I POSZLAM masakra co za ludzie... |
|
|
|
#1147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem pokażę która, bo lecę na piwko Cytat:
Cytat:
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie. źle znosiłam wszelkie tabletki niskoskładnikowe, wiec gin stwierdzil, ze i te bede zle tolerowac. na razie gumki. a wy?? |
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Iweczka,
Traicionera, to byłoby najbardziej prawdopodobne, zwłaszcza skoro ćwiczysz i stosujesz dietę. Po ciąży przemiana materii na pewno może zwolnić ale bez przesady... Ego, Na ramieniu, w pionie trzyma ładnie, wręcz się próbuje odginać do tyłu a na brzuchu nie chce...Tajka, swojego pyska to ja rzadko fotografuję bom brzydka i nie chce mi się malować ![]() Mirabilka, trzymam kciuki Krusiak, ale burak skąd się tacy biorą ![]() Olusia, ja tylko gumki, tabsy odpadają. Wierzę w ich skuteczność, i obym się nie zawiodła bo już wszystkie dzieci mam
|
|
|
|
#1150 | |||
|
Zadomowienie
|
o matko młoda chce mnie wykończyć, do południa super radosna a od 14 istny diabeł, cały czas marudzi i nic tylko na rączki chce jak nigdy
jak ją odłożę to marudzenie i zawodzenie a jak wezmę to aniołek ahh i truskawki jednak nie dla nas bo Nadii wyskoczyły takie drobne czerwone krosteczki na twarzy, malutko ich jest i zastanawiam się czy to od truskawek, na próbę zjadłam jeszcze 5 po fasolce małej nic nie ma Cytat:
ciesz się że chociaż kupiła :P moja od początku nawet złamanego grosza Nadii nie dała moja mama zadzwoniła nawet na dzień dziecka i buziaki Nadusi przesłała a ta nic, kij jej w oko gosik śliczna ta twoja perełka ja ważę 55 i się ciesze a kiedyś marzyłam o 50 mirabilka niewiem czy nie za późno ale i tak trzymam ![]() Cytat:
mówili żeby na basen zacząć chodzić jak niemowlę ma 7 kg jeszcze zapytam pediatry jak ona sądzi i może zaczniemy w końcu chodzić na basen ![]() Cytat:
kurcze jak ja ci zazdroszczę tego ogrodu moja pada kiedy chce i gdzie chce krusiak no padłam co za bezczel ![]() olusia my też
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- chodizlo mi o Aleksa ale mozesz pokazac obydwa pyszczki;p
|
|
#1152 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dziwne to żeby nie kłaść bo za bardzo trzyma... i weź teraz jeden gada co innego drugi co innego to tak jak u nas - ortopeda mówił żebyśmy na boku nie kładli bo to bardzo źle dla bioderek a pediatra żeby kłaść bo to bezpieczne na ulewanie... i co wybrać? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo gorąco mój też dziś maruda straszna...Cytat:
ciekawa świata mój choćby nie wiem ile spał to i tak zaśnie zawsze mniej więcej ok 21 odpukać ![]() Cytat:
bez komentarza bo tego się nie da skomentować...Cytat:
póki co jest ok Cytat:
mój to nawet na rękach się nie uspokaja...ja zjadłam dziś jedną truskawką wczoraj jedną i nic ale to za mało hehe jutro spóbuję tak z 5 a mój też ma w jednym miejscu koło oczka krostki takie malutkiewiecie co kupiłam dziś krem na ciemieniuszkę pisze żeby posmarować głowę w miesjcu ciemieniuchy rano a wieczorem zmyć no to posmarowałam i czerwone się zrobiło... czyżby mały miał uczulenie? to krem z AA dla skóry atopowej i ze skłonnością do alergii a całą głowkę w miejscu co mu posmarowałam miał czerwoną. teraz zeszło już
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
A nas dzisiaj w koncu odwiedziła burza
Olusia widzimy sie dopiero pod koniec czerwca,ale pociesza mnie to,ze to juz ostatnia taka rozłąka,bo Tz ma wolne do 25 lipca,pozniej wraca na 2 tygodnie do Anglii,przyjezdza do mnie,bo idziemy na wesele,no i wracamy całą trójką do Anglii gosikks hej ![]() Eirene gratuluje skończonych 2 miesięcy..leci to,co? ![]() Krusiak mogłaś się odwinąc! ![]() Wanilia współczuje tego noszenia Maja na szczęscie nie jest przyzwyczajona i jak trzymam ja dluzej niż 5 minut,to zaczyna się wyrywac i narzekac Któraś z Was pytała,kiedy cwiczenia po cesarce? Ja tam nie wiem od kiedy można,a zaczęłam cwiczyc po 4 tygodniach ![]() Eeeeej,mam potworne problemy z załatwianiem się Już w ciąży miałam hemoroidy,ale teraz to jest masakra! Nie dosc,ze się nie umiem załatwic(czasem nawet 7 dni przerwy),to jeszcze ta krew... smarowałam mascią,ale nic nie pomaga. Wiem,ze teeraz mniej jem,wiec moze to w połowie wina złej diety :/A okresu nadal nie mam...
|
|
#1154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Używam maści Posterisan ale często zapominam i chyba dlatego mi nie pomaga. W ciąży nie miałam z tym problemu ale po porodzie coś mi się porobiło
|
|
|
|
|
#1155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie!!! debil!!
godzina 20 moje dziecko śpi. jeszcze chyba nigdy nie poszła mi tak wcześnie spać ciekawe jaka będzie nocka.ale już tak marudziła że nie dało się dłużej jej przetrzymać i po 19 musiałam ją kąpać a zawsze ją kąpię tak 20.30 ![]() no nic dziecko śpi. mąż wybył.wieczór mam dla siebie ![]() oglądałam pogodę na TVN i normalnie idzie do nas żar tropików!!! we wtorek i w środę temp u mnie na przykład 32 stopnie w cieniu
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
O 20 położyłam małą do łóżeczka,
myślałam, ze zasnęła, tymczasem wchodzę przed chwilą do sypialni a ta ma oczka szeroko otwarte ![]() ciekawe kiedy zaśnie, pójdę zobaczyć za pół godziny czy już śpi. 67 w 100ml Cytat:
![]() staraj się bardzo dużo pić
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja niunia nie dość, ze w ciągu całego dnia 3/4 ryczała, przysnęla na 50 min i teraz dopiero usnęła, jestem wykończona |
|
|
|
|
#1159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja M się właśnie obudziła ale po co i kto jej kazał???????? ![]() leży i się patrzy szeroko otwartymi oczami. ![]() ojj te dzieci ![]() aaa Gosikk fajnie że jesteś!!! super masz niunię a mam pytanko. korzystała może któraś z was z Groupona lub Grupera??? Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-03 o 21:25 |
|
|
|
|
#1160 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie na basenie pisze, ze od 3 miesiąca i wtedy mamy zamiar zacząć chodzić Cytat:
mam podobnie, bo neurolog kazała trzymać na ramieniu, ze to dobrze na mięśnie szyi działa, a ortopeda zabronił, ze źle na bioderka ![]() Cytat:
super, ze już niedługo będziecie razem we trójkę Cytat:
ja korzystałam z groupona, kupiłam wejściówkę do restauracji i wszytko oki właśnie wróciliśmy z piwka, bardzo fajnie było, znajomi zachwyceni Nadia, bo taka grzeczna i tylko się popisywała przed takim audytorium
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
traicionera przeżyłam
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój Oli też chwilę na rękach i zaczyna się prężyć i wiercić nie lubi ![]() co do załatwiania się to ja mam też problem po porodzie tydzień nie byłam w toalecie potem tydzień na czopkach jechałam a teraz chodzę rzadko i boli trochę właśnie. powiem ci że przez pewien czas jak dużo piłam to było ok codziennie chodziłam a teraz piję mniej i lipa... a że okresu nie masz to się ciesz ja też nie mam ale ja tabsy biorę to nie będę mieć ![]() zawiodły?
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
widzisz, jaka z ciebie dzielna mama
Cytat:
|
|
#1164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo właśnie przeglądam i dla mojego miasta oczywiście nie ma nic ale jest fotoksiazka to może skorzystam bo cena kusi i mi przyślą![]() a jakby nie zawiodły to by jej nie było .a tak to masz swoje małe szczeście
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki - chyba pomogły
na następna wizytę mam iśc po roku - szmery przez jakieś tam naczynko co się jeszcze za życia płodowego nie wklęsło - ale to podobno normalka u większości dzieci no i jakiś tam otwór na 2 mm w którejś tętnicy - ale też po roku się samo zamknie (oby). Lekarz mnie trochę uspokoił Tra to chyba mamy podobny problem -oby tylko okresu niemowlęcego ![]() pozdrawiam w końcu mój Herkules usnął ![]() a co do wc po porodzie to ja to chyba jestem jakis hardcore - ale rodziłam w nocy a na kibelek z rana zaraz... ale bałam się jak cholera, że coś mi pęknie - to jak drugi poród heh
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-03 o 22:09 |
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama już im nie zaufammirabelka-rzeczywiscie podobnie, musimy poczekać i mieć nadzieje,z e się samo zarośnie
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-03 o 22:11 |
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1168 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Oj mi się wydaje że mój to ciągle ma jakieś skoki, ale czy to możliwe, żeby były aż tak przyspieszone? w sumie 10 dni przeterminowany... tylko czy skok 8 tygodnia, jest przy ósmym skończonym czy zaczętym?
I wczoraj i dziś wracałam biegiem ze spaceru z dzieckiem które brzmiało jak obdzierane ze skóry Biegłam w tym upale wczoraj to byłam cała mokra, dziś już na luzie. Oczywiście wchodzę do domu biorę na ręce i cisza Nie chcę go wyciągać na dworzu jak płacze bo jak skuma to będę chodziła nawet na spacer na rękach.No i ogólnie mamy od kilku dni inny rytm dnia i nocy. w nocy pobudka o 3, 6/7, 9 i jeszcze dospanie czasem do 11 no i potem juz nie bardzo.. przysypia przy cycku, ewentualnie gdzieś się zdrzemnie na pół godzinki czy godzinkę. No i tak jak wcześniej kąpiel była koło 21:30 i potem zasypiał o 22:30 tak dziś o 21 już spał i to go przetrzymałam bo męża siostra przyszła na chwilę.W ogóle jestem w szoku że Izabella np może położyć Idalkę i ta sobie ładnie sama zasypia u nas nawet nie ma na to szans - po pierwsze Franek wieczorem zawsze zasypia przy cycu i takiego go niosę do łóżeczka. Choć też jak się obudzi w łóżeczku, to siedzę przy nim i głaszczę główkę, lub trzymam za rączkę - lub mix. Jakos nie umiem wyjść. Ale to pewnie dlatego że ja nienawidzę zasypiać sama Zawsze mi jest źle, jak tż jeszcze coś robi a ja już się chcę kłaść.Cytat:
![]() Cytat:
Ja mierze Franka i wg mnie to on ciagle ma maks 55 cm :| to jakim cudem musze kupowac pajace 62 bo wszedzie te nogi za krotkie ?? a body 56 wchodzi teraz. słodziak Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale przejrzałam ze już mi chcetak jak pisala Tity - wszystko mdle i brzydkie dla chlopaków, a jak juz jest cos fajnego to 40 zl za pajaca najbardziej chcialabym jakiegos pajaca bez nóg ale takiego na prawde cieniutkiego i zeby nogawki byly bardziej obcisle a nie takie wielkie ze 3 nogi Franka by się zmnieścily. a najgorsze ze jak dla chlopca to blekitne a ja tak nie lubie malego w blekitnych ![]() Krusiak ten facet to jakaś masakra - skąd się biorą tacy byzmesmeni Cytat:
Cytat:
i po 7 dniach gdzieś - idę do łazienki i jakoś mi dziwnie a tak nic nie ma. Aż byłam w szoku wszędzie czytałam że się już tej wielkości nie wchłoną sameAle mi pomagał nabiał - jak zjadłam 1 jogurt dziennie to było lepiej. W ogóle mam głupie pytanie jak pierzecie obkupane ubranka? Franek to ma chyba jakieś żarte kupy bo nic ich nie rusza 0 - muszę moczyć i trzeć mydłem... A piorę w 40stopniach w jelpie... może temp za mała..
|
||||||||
|
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do antykoncepcji ja w poniedzialek zakladam mirene i boje sie jak cholera, myslicie ze to glupie? przezylam taki hardcorowy porod a boje sie zalozenia spirali![]() gumek nie lubie - te tabletki jednoskladnikowe jak dla mnie maja za duzy wskaznik ryzyka - no i jeszcze to moje zapominalstwo. a na pewno najblizsze 3 - 4 lata nie bedziemy chcieli dzieci.
|
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu są siatki centylowe, ja mam tez takie w książeczce zdrowia aż się zaczęłam zastanawiać, czy moja jakaś nie za wysoka jest ![]() ceny są masakryczne, dlatego ja w sklepach kupuje tylko na wyprzedażach, a tak to używane na alle moja młoda nigdy nie obkupkala ciuszków, za to przesikala x razy tabletki jednoskładnikowe działają wczesnoporonnie, dlatego aj tylko jedne cykl je biorę, a potem to normalne
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-03 o 22:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

później mamy problem z kapielą i ze snem o ludzkiej porze...

pamiętam twoje zdjecia w tym miejscu z tym małym brzucholem
Na ramieniu, w pionie trzyma ładnie, wręcz się próbuje odginać do tyłu a na brzuchu nie chce...
jak ją odłożę to marudzenie i zawodzenie a jak wezmę to aniołek 

chce