Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V. :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 10:37   #1141
Silpe
Zadomowienie

Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Hej
Wrzucam obiecane zdjęcia będzie więcej, bo dosyć szybki internet mamy tu na wakacjach a tak wogóle to jesteśmy u siostry mojej mamy w Niemczech, w Velbercie. Przez pierwsze 3 dni Szczepan nic tu nie chcia jesc, okazało sie że własnie ósmy ząbek wychodził

A dziś Szczepan się całkowicie puścił i nie na parę kroczków, jak zwykle, tylko przełaził cały dzień, że o 19.00 padł

Jutro wracamy do Polski, lot samolotem zniosłam fatalnie, głowa mnie bolała koszmarnie... Szczepan też nie za dobrze, bo się nudził, a to tylko godzinka:/Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Na pierwszym zdjęciu Szczepan zdobywa schody, a na drugim jesteśmy oboje wymęczeni, zwiedzamy Kolonię, oczywiscie moje dziecię niewózkowe
Brawo dla Szczepanka
fotki

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
A to moje dzisiejsze zdobycze i fotki z sobotniego wypadu na Wyspę Młyńską ( to u nas w Bydgoszczy )

i za zdobycze

Cytat:
Napisane przez MalwInek Pokaż wiadomość
Widzę, że Bartek 'króluje', ale raczej jednak nie chce go kupować. aa jakieś inne marki?
Polecam Elefanten - to były pierwsze buty Gabi , jak i Cocordillo , ale te mają bardzo sztywną podeszwe mimo że śliczne . Natomiast teraz w lecie młoda śmiga w takich zabudowanych sandałkach Bären-schuhe , są cudowne i naprawde polecam , miekkie i naprawde super na małą nóżke - jak dla mnie to był najlepszy wybór

Dziewczyny popatrzcie a raczej posłuchajcie co mi mąż podesłał - padłam

http://www.youtube.com/watch?v=rbh-F...ature=youtu.be

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:45   #1142
gosia178
Przyczajenie

Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.

Cytat:
a jakaś firma? do allegro nie jestem przekonana. Słyszałam sporo o Bartku, ale nie wiem czy sie opłaca kupować. O Elefantenie i Ecco też troszke piszą na innych forach, ale Ecco podobno sie rozwala. U mnie w Częstochowie produkują buciki Emel, ale mało wiem na ich temat. Podobno mają tegoroczną nagrode "Najlepsze w Polsce", co mnie troszke przekonuje, no i plus, że mam blisko. Znacie tą firme? Jakieś opinie na jej temat? Opinie o innych firmach także mile widziane.
Czesc, wlasnie czytam to o czym tutaj piszecie i postanowilam sie zarejestrowac.
Naprawde polecam Ci buciki firmy Emel, jeszcze jesli mieszkasz w Czestochowie to masz blisko, warto tam podjechac. Slyszalam ze na miejscu jest duzy wybor wiec cos powinno Ci sie spodobac. Ja kupilam synkowi polbuty Elefanten i Emel model E791 z obu jestem zadowolona.
gosia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:47   #1143
Silpe
Zadomowienie

o w takich teraz Gabi śmiga - naprawde są super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t_p_detail.jpg (17,1 KB, 21 załadowań)

Stary 2011-07-12, 10:59   #1144
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Curly masz rację, jeśli się trafi jakiś lepszy model z Bartka to czemu nie. Dla mnie jednak dziwne, że takie drogie buty a w większości nie spałniają podstawowych wymagań jakie powinny mieć buciki dla dziecka, nie mają elastycznej podeszwy. Jak jestem w stanie przymknąć oko w rynkowych tandetnych butach, że są sztywne, tak od drogich i wielce reklamowanych oczekuję czegoś więcej. A jak wchodzę do sklepu i 90% to sztywne betony to coś nie tak dla mnie z tą firmą. Jedna para wtedy mi się jedynie spodobała, ale rozmiaru nie było
No właśnie dziwne,że drogie buty mają takie sztywne podeszwy a niby piszą na swojej stronie na necie,że podeszwa jest specjalnie zaprojektowana i się ugina lekko w pewnych miejscach..taaa . Jak chciałam małej kupić na wiosnę buty i weszłam pooglądac kamasze to co wzięłąm do ręki to twarde skorupy niestety a czemu tak robią to nie mam pojęcia...sama bym nie chciała chodzić w takich betonach.Ale mają i fajne modele jakte co kupiłam i sobie chwalę.Zadnej firmy nie przekreślam,zawsze mierzę i oglądam swoim okiem.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
O a gdzie można je kupić?Wyglądają na wygodne...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-07-12 o 10:52
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 11:03   #1145
MalwInek
Przyczajenie

Cytat:
Polecam Elefanten - to były pierwsze buty Gabi , jak i Cocordillo , ale te mają bardzo sztywną podeszwe mimo że śliczne . Natomiast teraz w lecie młoda śmiga w takich zabudowanych sandałkach Bären-schuhe , są cudowne i naprawde polecam , miekkie i naprawde super na małą nóżke - jak dla mnie to był najlepszy wybór
o Bären-schuhe jeszcze nie słyszalam, poczytam, pooczytaam, dziekuję

Cytat:
ładnee! dawo kupowałaś?

Cytat:
Napisane przez gosia178 Pokaż wiadomość
Czesc, wlasnie czytam to o czym tutaj piszecie i postanowilam sie zarejestrowac.
Naprawde polecam Ci buciki firmy Emel, jeszcze jesli mieszkasz w Czestochowie to masz blisko, warto tam podjechac. Slyszalam ze na miejscu jest duzy wybor wiec cos powinno Ci sie spodobac. Ja kupilam synkowi polbuty Elefanten i Emel model E791 z obu jestem zadowolona.
a jak z tymi podeszwami, miekkie są? opiszesz cos wiecej?

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
No właśnie dziwne,że drogie buty mają takie sztywne podeszwy a niby piszą na swojej stronie na necie,że podeszwa jest specjalnie zaprojektowana i się ugina lekko w pewnych miejscach..taaa . Jak chciałam małej kupić na wiosnę buty i weszłam pooglądac kamasze to co wzięłąm do ręki to twarde skorupy niestety a czemu tak robią to nie mam pojęcia...sama bym nie chciała chodzić w takich betonach.Ale mają i fajne modele jakte co kupiłam i sobie chwalę.Zadnej firmy nie przekreślam,zawsze mierzę i oglądam swoim okiem..
też raczej niechętnie chodziłabym w 'betonach' :P
zgadzam się z Toba, że najlepiej wszystko sprawdzić samemu

W Clarksie mają ładne modele, ale boje sie kupować z tych sieciówek, bo mozliwe, że robią na ilość, a nie na jakość i będą pieniądze wyrzucone w błoto

DecouIna <-
MalwInek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 11:03   #1146
Silpe
Zadomowienie

curly w Deichmanie , 79 zł - to są trzecie buty Gabi i nasz najlepszy wybór

kupiłam jakieś 4 tyg, temu może wiecej.

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2011-07-12 o 11:06
Stary 2011-07-12, 11:11   #1147
gosia178
Przyczajenie

Jasne Szczerze powiedziawszy to Macius na razie czesciej chodzi w Emelach bo sa na cieplejsze dni. Maja elastyczna podeszwe i sa leciutkie. Tylko niestty jak je kupowalam to machnelam reka na to ze sa zapinane na klamerke i maly sam ich sobie jeszcze nie potrafi zapiac.
Stary 2011-07-12, 11:12   #1148
MalwInek
Przyczajenie

ooo, to może jeszcze będą, poszukam na stronie

Edit:
Cytat:
curly w Deichmanie , 79 zł - to są trzecie buty Gabi i nasz najlepszy wybór

kupiłam jakieś 4 tyg, temu może wiecej.
:< niee maaa na stronie :/ ale z tego co widze, to rozmiary od 19, a jeszcze problem jest, bo Majka ma drobną stópkę o rozmiarze 18

Cytat:
Jasne Szczerze powiedziawszy to Macius na razie czesciej chodzi w Emelach bo sa na cieplejsze dni. Maja elastyczna podeszwe i sa leciutkie. Tylko niestty jak je kupowalam to machnelam reka na to ze sa zapinane na klamerke i maly sam ich sobie jeszcze nie potrafi zapiac.
Majka chyba nawet nie bedzie umiała zapinać bucików, nawet jakby były na rzepy :P a Maciuś nie przewraca się za dużo? chyba tam zadzwonie i się dowiem więcej na ich temat

DecouIna <-

Edytowane przez MalwInek
Czas edycji: 2011-07-12 o 11:28
Stary 2011-07-12, 11:40   #1149
kafuniax
Raczkowanie

Bydgosiu zdobycze super, a Wasza rodzina jeszcze lepsza
podobają mi się takie kalosze, chciałabym kupić, ale Sz. ma bardzo wysokie podbicie i wogóle ciężko jest mi kupić jakiekolwiek buty dla niego...

Spadam się pakować
dobrego dnia Dziewczyny

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 11:50   #1150
gosia178
Przyczajenie

O no dobry pomysl, moze dowiesz sie czegos wiecej z lepszego zrodla

Moj synek nie mial problemow z chodzeniem bo buciki nie maja rantow i nie zachacza stopka o stopke.
Stary 2011-07-12, 12:13   #1151
MalwInek
Przyczajenie

Noo i dzwoniłam. Pani z Emela mi powiedziała, że buciki są robione z jakiejś skóry garbowanej metodą roślinną, wkładeczki są bez chromu, wiec są zdrowe i ekologiczne i przepuszczają powietrze. Cena takich bucików do nauki chodzenia waha się od 80 do 100 zł i to zależy od fasonu buta. No i są polecane przez Instytut Matki i Dziecka, ale z tego co widze na stronie Bartka tez jest napisane, że Instytut ich poleca. I coś jeszcze mówiła o tym, że poleca je ortopeda...mówiła mi nazwisko, ale nie pamietam, coś na P.

aa i zapomniałam: mówiła, że są wykonywane ręcznie

DecouIna <-

Edytowane przez MalwInek
Czas edycji: 2011-07-12 o 13:58
Stary 2011-07-12, 12:20   #1152
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
hejka mam nadzieje ze do nas dołaczysz na stałe napisz cos o sobie i o synusiu ile ma latek itp witamy cie w naszym gronie

curly ło matko 4 kg moja 3220 dzieki za odzew na temat popłakiwania przez sen

co do butów to my chyba mamy 10 par dostalismy a i kiupilismy mlodej szybko rosnie noga wiec połowa z nich juz jest mała

lecem obiad robic wróce wieczorem papa

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 12:31   #1153
xxNiuniaxx
Raczkowanie

no właśnie, moja jeszcze nie chodzi- do tego ma malutką stópkę, r. 17. Z tego co wiem elefanten zaczynają się od 18
Przymierzaliśmy ostatnio 18 i młoda zdejmowała bez problemu, a rzepy były ciasno zapięte!
Stary 2011-07-12, 12:47   #1154
gosia178
Przyczajenie

Aaa może zostanę ale nie wiem na jak długo, bo łączę prace z opieką nad Maciusiem i zajmowaniem się domem. A aktualnie jestem na urlopie. Jak wynika z nicka jestem Gosia, mam 33 lata i jestem z Kłobucka. Jak już mowiłam jestem szczęśliwą żoną i mamą 2-letniego Maciusia. Witam Was serdecznie
Stary 2011-07-12, 13:07   #1155
farminka
Wtajemniczenie

My mamy już trzecią parę befado, za każdym razem testujemy inny model i jestem zadowolona. Nie żebym była maniaczką butów (prędzej ona ma takie zapędy, bo ciągle chodzi z którymś butem w ręce ), ale stopa tak rośnie, że zaczynałyśmy z 18, potem 19, a teraz 20. Chociaż rozmiar też zależy od firmy, bo kupiłam jej dosłownie parę tygodni temu sandałki 20 (na bazarku, ale z podeszwą jak należy, trzymające piętkę, skórzane), a już jej paluszki do samego końca dochodzą teraz Tak jej ta stopa wystrzeliła, że nie wyrabiam z kupowaniem butów. A w dodatku ma wysokie podbicie i mało które jej na stopę wchodzą...
A na te co Silpe kupiła też patrzyłam, ale u nas tak wykupili, że została tylko jedna para bodajże 23 :/
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:20   #1156
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
w tym momencie nawet cena nie gra roli, chciałabym, żeby Majka miała zdrowe stópki i przy nauce chodzenia nie lądowala często 'na czterech' :P chcociaz wiadomo, że początki są trudne
Może faktycznie przejde się do sklepu z Bartkiem i poszukam takich miękkich. Z Majeczką bede sie widziała dopiero w weekend wiec mam jeszcze troszke czasu na poszukanie czegoś idealnego
To mają byc buty na podwórko czy do domu?
Tak jak niektóre dziewczyny pisza, Elefanten ma bardzo ładne i miekkie buty, np. te http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...ce-p%F3%42buty

Jak do domu, to polecam Befado.

Cytat:

Luiza wyrosła mi z sandałków i teraz nie wiem czy warto kupowac nowe Ma na podwórko takie kapciowate butki, ale jak jest cieplo, to sie jej nóżka trochę poci. No i teraz słabo juz z butami na lato, nie zamawiaja nowych a numeracja jest juz słaba. ostatnio jak patrzyłam, to były ale tylko jakieś sztywne. Na siłę nie chce brac, bo to tylko na 2 miechy by było. czy kupić tez kapciowate, ale odkryte?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:47   #1157
gosia178
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
hejka mam nadzieje ze do nas dołaczysz na stałe napisz cos o sobie i o synusiu ile ma latek itp witamy cie w naszym gronie
Aaa może zostanę ale nie wiem na jak długo, bo łączę dom z pracą i opieką nad Maciusiem. Aktualnie jestem w trakcie urlopu, wiec moge sobie troszke odpocząć. Jak można się domysleć jestem Gosia, mieszkam w Kłobucku, mam 33 lata. Jestem szczęśliwą żoną i mamą 2-letniego Maciusia. Witam Was serdecznie
Stary 2011-07-12, 13:55   #1158
MalwInek
Przyczajenie

Cytat:
To mają byc buty na podwórko czy do domu?
Tak jak niektóre dziewczyny pisza, Elefanten ma bardzo ładne i miekkie buty, np. te http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...ce-p%F3%42buty

na dwór, na dwór

ładne faktycznie, ale od numerku 21...

DecouIna <-

Edytowane przez MalwInek
Czas edycji: 2011-07-12 o 13:57
Stary 2011-07-12, 16:36   #1159
Darianna25
Zakorzenienie

Hej,

Cytat:
Brawo dla Szczepanka
fotki

i za zdobycze

U mnie nie ma Befado ani Elephanta.
Będe w pl to pewnie zakupie Befado jako kapcie po domu

Cytat:

W Clarksie mają ładne modele, ale boje sie kupować z tych sieciówek, bo mozliwe, że robią na ilość, a nie na jakość i będą pieniądze wyrzucone w błoto
W Clarksie mają bardzo fajne buty i porzadne.Jeszcze możesz dobrać buta do grubości nóżki czego Daichman czy Bartek nie robi.
Moja Ola ma wysokie podbicie i kupiłam jej sandałki z Nexta na ebayu i nie wchodzą na podbiciu a za duże jeszcze.No i musze jednak kupić w Clarksie.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:18   #1160
kumkura
Rozeznanie

Cytat:

JEZU
Witam po dłuższej przerwie
Rodzinka już poinformowana o nowinie- wszyscy zadowoleni
Kwestia wymienionych drzwi ani razu nie została poruszona, więc ja tez milczałam Remont przesunął się nam na 5 sierpnia.Może i lepiej, zdążę wsio ogarnąć..Szukam jakigos fajnego ubranka na śluby i nic znaleźć nie mogę...Kupowałyście coś na necie, co możecie polecić?Ubranko dla mnie Luźne, ładne i niedrogie//

Edytowane przez kumkura
Czas edycji: 2011-07-12 o 18:19
kumkura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 07:57   #1161
Darianna25
Zakorzenienie

Hej,
Dziewczyny a co myślicie o butach Kornecki?
Moja starsza corka w nich chodziła.Podoba mi się ich desingh.
http://allegro.onet.pl/kornecki-nowe...672695830.html

Stary 2011-07-13, 09:19   #1162
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Mnie się ogólnie ich design też podoba,
ale akurat to co chciałam na wiosnę brać, to rozmiary nie te i odpuściłam.

Cytat:
Bardzo fajne

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
No właśnie dziwne,że drogie buty mają takie sztywne podeszwy a niby piszą na swojej stronie na necie,że podeszwa jest specjalnie zaprojektowana i się ugina lekko w pewnych miejscach..taaa . Jak chciałam małej kupić na wiosnę buty i weszłam pooglądac kamasze to co wzięłąm do ręki to twarde skorupy niestety a czemu tak robią to nie mam pojęcia...sama bym nie chciała chodzić w takich betonach.Ale mają i fajne modele jakte co kupiłam i sobie chwalę.Zadnej firmy nie przekreślam,zawsze mierzę i oglądam swoim okiem.[COLOR="Silver"]

Ja przestałam w ogóle na firmę patrzeć, bo często te taniej firmy mają duuuużo lepsze podeszwy, niż drogie

Dziewczyny, jeśli macie koło siebie TK MAXX to zaglądajcie, BARDZO fajne buty i niedrogie.

Cytat:

Majka chyba nawet nie bedzie umiała zapinać bucików, nawet jakby były na rzepy :P a Maciuś nie przewraca się za dużo? chyba tam zadzwonie i się dowiem więcej na ich temat
Moja potrafi - doskonale odpinać rzepy

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
podobają mi się takie kalosze, chciałabym kupić, ale Sz. ma bardzo wysokie podbicie i wogóle ciężko jest mi kupić jakiekolwiek buty dla niego...

Spadam się pakować
dobrego dnia Dziewczyny
\

http://allegro.pl/kalosze-kaloszki-g...704131099.html a takie?

Cytat:
Noo i dzwoniłam. Pani z Emela mi powiedziała, że buciki są robione z jakiejś skóry garbowanej metodą roślinną, wkładeczki są bez chromu, wiec są zdrowe i ekologiczne i przepuszczają powietrze. Cena takich bucików do nauki chodzenia waha się od 80 do 100 zł i to zależy od fasonu buta. No i są polecane przez Instytut Matki i Dziecka, ale z tego co widze na stronie Bartka tez jest napisane, że Instytut ich poleca. I coś jeszcze mówiła o tym, że poleca je ortopeda...mówiła mi nazwisko, ale nie pamietam, coś na P.

aa i zapomniałam: mówiła, że są wykonywane ręcznie
No, z tym polecaniem to bym przez palce patrzyła muszę wam artykuł znaleźć o IMID i danonkach, cyrk na kółkach

EDIT: proszę bardzo, na blogu jest przedruk artykułu IMiD a Danonki i takie tam

Dziewczyny, to są najzwyczajniej w świecie KUPOWANE opinie i tyle.
Jak mi odpowiednio zapłacą, to im takie cuda wysmaruję, że hej

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
no właśnie, moja jeszcze nie chodzi- do tego ma malutką stópkę, r. 17. Z tego co wiem elefanten zaczynają się od 18
Przymierzaliśmy ostatnio 18 i młoda zdejmowała bez problemu, a rzepy były ciasno zapięte!
Nooo maleństwo faktycznie, ja od 19 zaczynałam

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
My mamy już trzecią parę befado, za każdym razem testujemy inny model i jestem zadowolona. Nie żebym była maniaczką butów (prędzej ona ma takie zapędy, bo ciągle chodzi z którymś butem w ręce ), ale stopa tak rośnie, że zaczynałyśmy z 18, potem 19, a teraz 20. Chociaż rozmiar też zależy od firmy, bo kupiłam jej dosłownie parę tygodni temu sandałki 20 (na bazarku, ale z podeszwą jak należy, trzymające piętkę, skórzane), a już jej paluszki do samego końca dochodzą teraz Tak jej ta stopa wystrzeliła, że nie wyrabiam z kupowaniem butów. A w dodatku ma wysokie podbicie i mało które jej na stopę wchodzą...
A na te co Silpe kupiła też patrzyłam, ale u nas tak wykupili, że została tylko jedna para bodajże 23 :/
No a ja miałam nadzieję, że w sandałkach do końca lata damy radę, ale guzik, paluch wylazi przez dziurkę... muszę 21 kupić ale może kupię takie jakieś, by potem umyć podeszwę i do łażenia po domu będą/

Cytat:

Luiza wyrosła mi z sandałków i teraz nie wiem czy warto kupowac nowe Ma na podwórko takie kapciowate butki, ale jak jest cieplo, to sie jej nóżka trochę poci. No i teraz słabo juz z butami na lato, nie zamawiaja nowych a numeracja jest juz słaba. ostatnio jak patrzyłam, to były ale tylko jakieś sztywne. Na siłę nie chce brac, bo to tylko na 2 miechy by było. czy kupić tez kapciowate, ale odkryte?
no właśnie :/ u nas konieczność kupna...

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Hej,
Dziewczyny a co myślicie o butach Kornecki?
Moja starsza corka w nich chodziła.Podoba mi się ich desingh.
http://allegro.onet.pl/kornecki-nowe...672695830.html
Nie widziałam nigdzie

Dziewczyna mi właśnie brudy z pralki wyjęła i się ubiera
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 10:20   #1163
Darianna25
Zakorzenienie

Też zamierzam kupić w pl jakieś buciki typu kapcie z Zetpola lub innej firmy.

Mnie czeka dziś zabiegany dzien.
Olcia śpi a ja robię aukcje na all.Po południu bede wystawiała jej ciuchy.
Miasto mnie czeka-muszę kupić sandaly dla Oli.
Jestem w 3/4 spakowana.
W dodatku dostalam @ i niezbyt dobrze się czuje.

Stary 2011-07-13, 10:40   #1164
velluto
Zadomowienie

A jaka wode mineralna dajecie dzieciakom do picia?

Bo ja daję właśnie Żywiec niegazowany (to odnośnie artykułu wklejonego przez Szaję). Musze chyba lepiej zgłębić ten temat Wiem, że napewno musi to być woda źródlana nisko zmineralizowana.

My od początku mamy buciki w rozmiarze 18 i ciągle jest w nich sporo luzu A wcale nie kupowałam jakiś specjalnie większych "na wyrost".

velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 13:01   #1165
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
A jaka wode mineralna dajecie dzieciakom do picia?
My pijemy Primaverę, a teraz mąż kupił jakąś Polaris. My patrzymy na smak.

Dlatego ja nie lubię czytać gazet typu Maluszek, Moje dziecko, bo tam sa artykuły sponsorowane

Luiza chodzi dzisiaj i powtarza tatatatatata

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2011-07-13 o 13:02
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 13:49   #1166
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
My pijemy Primaverę, a teraz mąż kupił jakąś Polaris. My patrzymy na smak.

Dlatego ja nie lubię czytać gazet typu Maluszek, Moje dziecko, bo tam sa artykuły sponsorowane

Luiza chodzi dzisiaj i powtarza tatatatatata
U nas tez tylko tatatatatata. Chociaz ostatnio jak pokazuje pepuszek, to mówi cos w stylu "pepepepe"
Wodę pijamy raczej przegotowaną. Kranówkę. Czasem Żywiec Zdrój. Zależy jak leży
Młody śpi. 3 dzień zasypiamy w łóżeczku, jestem dumna jak paw Co prawda trwa to trochę, ale nie ma płaczu, raczej są zabawy, chodzenie po łóżeczku, co jakis czas buziak ode mnie i wreszcie zasypia
Dzisiaj odebrałam dowód osobisty Adama i nie mogę się napatrzeć
Norweskie dziewczyny, słyszałyście coś o fabryce okien w Bergen?? Pytam, bo moja psiapsióła prawdopodobnie się tam wybiera (praca załatwiona przez znajomą znajomej) i chciałam oblukać temat. Napiszcie coś
Stary 2011-07-13, 15:17   #1167
xxNiuniaxx
Raczkowanie

dziewczyny, może już wiecie... w deichmanie częśc butków elefanten poprzeceniana, te miękkie różowe widziałam za 29 zł, nam udało się upolowac za 39zł bardzo fajne. Troszkę za duże bo zaczynały się od 18, ale chyba jej wygodnie. to chyba okazja, biorąc pod uwagę że ceny tych butków zaczynają się od stówki
Do tego była promocja na przecenione butki- gdy kupujesz jedną parę, druga przeceniona 50%, a gdy bierzesz dwie to trzecia gratis. Warto się zaopatrzy, tym bardziej że stopy szybko rosną

Edytowane przez xxNiuniaxx
Czas edycji: 2011-07-13 o 15:18
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:06   #1168
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny, może już wiecie... w deichmanie częśc butków elefanten poprzeceniana, te miękkie różowe widziałam za 29 zł, nam udało się upolowac za 39zł bardzo fajne. Troszkę za duże bo zaczynały się od 18, ale chyba jej wygodnie. to chyba okazja, biorąc pod uwagę że ceny tych butków zaczynają się od stówki
Do tego była promocja na przecenione butki- gdy kupujesz jedną parę, druga przeceniona 50%, a gdy bierzesz dwie to trzecia gratis. Warto się zaopatrzy, tym bardziej że stopy szybko rosną
o dzięki za info

o tym sponsorowaniu badań przez instytuty już był nawet program w uwadze na tvn- nie, Mnie to najbardziej drażnią reklamy z supernianią, co psycholog ma wspólnego z żyweiniem? i to reklamuje najgorsze świństwa czyli ramę i danonki

bydgoś, kumkura u nas po tatata Wiktor sie strasznie rozgadał

a chwalę się postępami bo dziś syn mój ćwiczył kucanie i wstawanie z miejsca no i na placu zabaw strasznie teraz ciągnie do dzieci ale takich 2,3 latków
i nauczyłam go mruzyc oczy jak jest zadowolony hehe fajnie to wygląda
Stary 2011-07-13, 21:26   #1169
Curly81
Wtajemniczenie

Dobry Wieczór!

A tu znowu pustki...

Cytat:
Dzięki za infoAle znając moje szczeście pewnie już nie bedzie rozmiarów dla ALi...ale zajrzę na pewno.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
a chwalę się postępami bo dziś syn mój ćwiczył kucanie i wstawanie z miejsca no i na placu zabaw strasznie teraz ciągnie do dzieci ale takich 2,3 latków

moja Ala też lubi dzieci w tym wieku.Atakuje je a one uciekają.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
o tym sponsorowaniu badań przez instytuty już był nawet program w uwadze na tvn- nie, Mnie to najbardziej drażnią reklamy z supernianią, co psycholog ma wspólnego z żyweiniem? i to reklamuje najgorsze świństwa czyli ramę i danonki
/no właśnie,mnie też to drażnijak pierwszy raz zobaczyłam reklamę tej margaryny i tą babę to się mocno zdziwiłam,że reklamuje coś takiego jako produkt dobry dla dzieci...szok!

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 21:32   #1170
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenka też ma to już opanowane. Na dworze np. w piaskownicy nigdy nie siada tylko ciągle kuca. W domu w sumie też, bo szkoda czasu na siadanie- z kucków można szybciej wystartować, a ona ciągle w ruchu
Moja też starsze zaczepia,a na rówieśników mówi dzidzi Dzisiaj podleciała do dziewczyn ok.13 lat, złapała ich piłkę do kosza w obie rączki i dawaj przed siebie z nią Notabene cięzka taka piłka przecież,a ta bez problemu podniosła i ostro szła
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości