![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biżuteryjny wątek plotkowy VII
Ja bym się jednak przeszła, bo z samego podrażnienia mechanicznego oko nie ropieje. Niewykluczone, że ów paproch wpadł i nie wypadł. Z oczami niema żartów
![]() Z tego, co wiem, to wszystko co fajne est na receptę. Teoretycznie jak się przejdziesz do apteki to ci coś poradzą - okłady z rumianku [uwaga na alergie], krople antybakteryjne, ale badania nie zastąpią. To się wymądrzyłam :/ Ale ja w ciąży miałam straszne problemy z oczami i pęcherzem, to mnie nauczyło, by najpierw odwiedzić lekarza a dopiero potem kombinować, bo można przekombinować.
![]() |
#1142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
To ja się chyba do tej Palmy przejdę, mam nadzieję, że nie będę musiała zapisywać się do okulisty i zwykły lekarz wystarczy. Chyba faktycznie lepiej kupić coś lepszego na receptę niż miesiąc kurować się jakimś rumiankiem czy innym ziołowym specyfikiem babuni z bliżej nieokreślonym składem
![]()
![]() |
#1144 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli wywiązał się jakiś stan zapalny np. zapalenie spojówek to i tak pewnie skończysz z antybiotykiem do oczu. A zanim dotrzesz do okulisty, możesz spróbować kropić oczy sztuczną łzą nawet co godzinę (jest tego bardzo dużo różnych rodzajów - różnej trwałości, jakości i ceny - najlepiej spytaj w aptece). Ale do lekarza uderzaj koniecznie, bo z oczami faktycznie nie ma żartów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
To Ci się ciągnie już 4 dzień dziewczyno, marsz do okulisty! Dostaniesz najprawdopodobniej jakiś antybiotyk dooczny. Nie lekceważ tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Rozeznanie
|
Dziwczyny dobrze piszą - do okulisty najlepiej. Teraz zanim jeszcze się dostaniesz do lekarza spróbuj kropli do oczu ze świetlikiem.
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
Dzięki wam za porady
![]() ![]()
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze raz zapraszam do wymianki(link w podpisie) jeszcze tylko 32h na zapisy
![]()
![]() |
#1149 |
Raczkowanie
|
Chciałabym założyć sobie nowego bloga, no i nie wiem czy zdecydować się na blogspota czy bloxa... A może jeszcze coś innego?
Czy mogłybyście przedstawić mi plusy i minusy jednego i drugiego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
Mam takie oto pytanie - czy są pośrednicy usług kurierskich UPS, którzy nie wymagają nr telefonu klienta?
Edytowane przez Beacia87 Czas edycji: 2011-11-12 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Emilka większość z nas ma na blogspocie chyba, na bloxie nigdy nie miałam więc ciężko mi powiedzieć
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Ja mam na blogspocie, ale ostatnio mnie wnerwia... Od czasu tej wielkiej awarii mam ciągle problemy, np. z pracy pod IE nie mogę komentarzy dodawać... W domu nie mam czasu, więc kończy się niedodawaniem wcale...
![]() |
#1154 |
Zadomowienie
|
ja mam bloga na bloxie, ale czasami dodawanie zdjęc to katorga...albo mi się nie wczyta, albo wczytuje w edytor bardzo wolno... Przyzwyczaiłam się po prostu i nie chcę mi się przenosić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, nie wiecie gdzie mogę dostać takie drewniane pałeczki/rurki? nigdzie w internetowych sklepach z półproduktami nie widziałam.
![]() |
#1157 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam blog na wordpressie w swojej domenie i przyznam, że jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Zadomowienie
|
dziewczyny trzymajcie, bo mi dawno tak nisko witki nie opadly...
dostalam dzis wiadomosc PRZEZ GALERIE od dziewczyny, ktora "od bardzo dawna podziwia moja bizuterie i tez chcialaby tak tylko, zebym napisala od czego zaczac co kupic itd." na szczescie adres usunela moderacja i przez galerie odpowiedziec musialam kulturalnie ![]() nie dosc, ze nie mam na tyle czelnosci zeby isc do ulubionej restauracji i prosic szefa o przepis, niezaleznie czy konczyl francuskie szkoly czy jest samoukiem, to jeszcze litosci - to wszystko wypisujemy w necie po sto razy dla kazdego dzieciaka, ktory chce sie pobawic koralikami, same przeczytalysmy setki mniej lub bardziej sensownych rzeczy wlasnie w necie, a ktos mi wmawia, ze jest biedna istotka, ktora nigdzie nie znalazla nic na ten temat, za to dala rade "od kilku lat sledzic te cuda w necie" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#1161 |
Rozeznanie
|
Ja też miałam wesoło - ostatnio Was się radziłam w sprawie allegro, sprzedawałam jako prywatna osoba i kupujący miał ale w sprawie przedmiotu. Kazałam mu odesłać ... i dostałam w opłakanym stanie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli wyszarpał i zniszczył, to nie podlega już reklamacji a odpłatnej naprawie.
![]() |
![]() |
#1163 |
Rozeznanie
|
Dziś mu "ładnie" odpiszę, bo rozpoczął spór na allegro, gdy zastanawiałam się, czy pozolić na odesłanie... Ręce mi już opadają do tego gościa, bo pisze jedno, za chwilę zmienia zdanie i udaje, że tego co wcześniej napisał to on nie pisał. Po prostu jakiś dzieciak
![]() ![]()
![]() |
#1164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Rozeznanie
|
Zaraz do niego piszę, bo jakoś to odkładam od kilku godzin ...
![]()
![]() |
#1166 |
Raczkowanie
|
powiecie mi jak to jest ze sprzedażą prac zrobionych na podstawie bezpłatnych tutoriali? na przykład robię jakiś wzór identycznie jak w tutorialu, zmieniając może kolory i rodzaje użytych materiałów i wychodzi mi to tak ładnie, że uważam, że mogę sprzedać - mogę? czy mogę coś takiego wstawić do galerii internetowej?
a gdyby wzór mi tak podpasował, że chciałabym zrobić więcej wersji tego samego wzoru, ewentualnie dodając coś od siebie? wolno mi tak? czy takie prace to już tylko na własny użytek ewentualnie do sprezentowania siostrze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Rozeznanie
|
Anateja też się nad tym ostatnio zastanawiam
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Rozeznanie
|
Ja też się nad tym zastanawiałam, niektóre mają sprecyzowane że nie mogą być użyte do celów komercyjnych, ale zdecydowana większość czegoś takiego nie ma. A tym bardziej, co jeśli lekko zmodyfikuję wzór, nie tylko kolorami ale też rodzajem koralików - tak że efekt końcowy już wygląda inaczej?
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie mamy prawa sprzedawać wiernych kopii - wszak kupujemy instrukcję a nie licencję. To trochę tak jak instrukcja dot. składowej.
![]() |
![]() |
#1170 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o stepiki Extrano to pisze, iż jeśli wykona się projekt z instrukcji, należy podać autora wzoru. Ciekawi mnie jednak kwestia sprzedaży takiego "tworu" w galerii - czy wystarczy napisać, że kierowało się wzorem danej osoby, czy raczej nie powinno się wystawiać takiego przedmiotu w galerii.
http://kreatywny-kacik.blogspot.com/ Edytowane przez Astartis Czas edycji: 2011-11-16 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.