DOBRY DERMATOLOG - kogo polecamy? - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-05, 10:33   #1141
patuska18
Zakorzenienie

Dot.: dermatolog - kraków

Poszukuje dobrego dermatologa z Wrocławia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 10:56   #1142
June6
Przyczajenie

Dot.: DOBRY DERMATOLOG - kogo polecamy?

W Krakowie jest co najmniej kilku dobrych dermatologów i na nfz i prywatnie.
June6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 11:03   #1143
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
W zeszłym roku było 83 zł, końcówki nie jestem pewna. Terminy są, prywatnie, krótkie, ale doktor przyjmuje w kolejności jak się przyjdzie - można się naczekać kilka godzin, podobno.
Tu przyjmuje -> http://www.lsp.zaprasza.net/
W tym miejscu leczyłam się kiedyś, niestety pani doktor nie pomogła, za to leki przepisywała drogie bez wykonania czy zlecenia dodatkowych badań, po prostu na chybił-trafił. Pomogła za to mojej mamie. Zależy w dużej mierze od problemu skórnego, uważam jednak, że nie jest to lekarz na tyle wybitny, żeby go polecać.
Korah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 13:15   #1144
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
W tym miejscu leczyłam się kiedyś, niestety pani doktor nie pomogła, za to leki przepisywała drogie bez wykonania czy zlecenia dodatkowych badań, po prostu na chybił-trafił. Pomogła za to mojej mamie. Zależy w dużej mierze od problemu skórnego, uważam jednak, że nie jest to lekarz na tyle wybitny, żeby go polecać.
Częściowo się zgadzamy. Naczytałam o niej sporo dobrego i spodziewałam się, że jest genialna. A ona przepisuje praktycznie to samo co inni dermatolodzy. Jest dobra, jest sympatyczna, wszystko dokładnie omawia i nie zmienia maści, bo przez miesiąc nie pomogła, tylko każe być cierpliwym. Ale w sumie to samo jest w ulotkach. Zupełnie nie ma sensu stać do niej od 5 rano, żeby się dostać na nfz czy czekać miesiącami. Myślałam, że jakieś cuda przepisuje czy też umie doradzić pielęgnację, a tu tego nie było.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-07, 08:47   #1145
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aishowa Pokaż wiadomość
A ktoś nie orientuje się jak wygląda sytuacja w Krakowie - chodzi mi o cenę i to czy długo trzeba czekać na prywatną wizytę?
Ja po raz pierwszy na wizycie prywatnej byłam w marcu, następny termin dostałam na maj. Także chyba źle nie jest. A chodzę do dr Trątnowieckiej, u której rano ludzie biją się o bloczek :P

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
KRAKÓW
Szukam dobrego dermatologa prywatnie (chodzi o trądzik). Zależy mi, aby lekarz profesjonalnie podszedł do sprawy, zbadał co trzeba, a nie przepisywał nic na ślepo. Chcę po prostu wyleczyć trądzik, bo mam już dość i jestem bliska załamaniu. Bardzo proszę o polecenie dobrego dermatologa!
(Mieszkam 10 min od centrum)
To może przejdź się do przychodni na Galla, dziewczyny już ją polecały też wcześniej. Oprócz dr Trątnowieckiej od czasu do czasu przyjmowała tam dr Haberka [NFZ] (nie wiem jak jest teraz). Też całkiem fajna babeczka, aczkolwiek u mnie nie trafiła z kuracją. Zmieniłam ją na dr Trątnowiecką, w przeciągu jednej minuty stwierdziła co mi jest (a leczę się już ponad rok i każdy lekarz strzelał w co innego) i przepisała leki. Co prawda działały i przestały, więc muszę iść na kolejną konsultację, ale widać że zna się na rzeczy. Na Galla trafiłam też kiedyś bardzo źle do jeszcze jednej pani doktor [NFZ], ale nazwisko wyleciało mi z głowy. No w każdym razie moja wizyta tam była zupełnie bezowocna, strata czasu. Dostałam takie leki, które powiedziałam że względnie działały :/
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-07, 16:32   #1146
Gixerka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Hej, czy ktoś poleci dermatologa z Sochaczewa?
Polecam doktora Mackowiaka przyjmuje w Alfie

Gixerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-07, 17:04   #1147
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Ja po raz pierwszy na wizycie prywatnej byłam w marcu, następny termin dostałam na maj. Także chyba źle nie jest. A chodzę do dr Trątnowieckiej, u której rano ludzie biją się o bloczek :P

To może przejdź się do przychodni na Galla, dziewczyny już ją polecały też wcześniej. Oprócz dr Trątnowieckiej od czasu do czasu przyjmowała tam dr Haberka [NFZ] (nie wiem jak jest teraz). Też całkiem fajna babeczka, aczkolwiek u mnie nie trafiła z kuracją. Zmieniłam ją na dr Trątnowiecką, w przeciągu jednej minuty stwierdziła co mi jest (a leczę się już ponad rok i każdy lekarz strzelał w co innego) i przepisała leki. Co prawda działały i przestały, więc muszę iść na kolejną konsultację, ale widać że zna się na rzeczy. Na Galla trafiłam też kiedyś bardzo źle do jeszcze jednej pani doktor [NFZ], ale nazwisko wyleciało mi z głowy. No w każdym razie moja wizyta tam była zupełnie bezowocna, strata czasu. Dostałam takie leki, które powiedziałam że względnie działały :/
Zapisałam się i idę za miesiąc do dr Kaczorowskiej-Stawarz zobaczymy

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-11, 15:44   #1148
spadajaca_gwiazda
Raczkowanie

Dot.: Dobry dermatolog w warszawie

Czy ktoś może polecić dobrego (w ideale specjalizującego się w leczeniu trądziku) przyjmującego prywatnie dermatologa w Gdańsku?

Nie możesz mieć wszystkiego. Gdzie byś to położył?
spadajaca_gwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 20:42   #1149
Zabuz
Przyczajenie

Dot.: Dobry dermatolog w warszawie

Szukam dobrego dermatologa z Łodzi.
Zabuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 15:58   #1150
madziula12
BAN stały

Ja z kilkoma rzeczami byłam i też kilka rzeczy usunęłam pod okiem dr Elżbiety Królikowskiej z Łodzi. Mogę polecić ją z czystym sumieniem jest konkretna, szybka i łatwo objaśnia. Natomiast powiem szczerze, że komora hiperbaryczna jest genialna na problemy skórne nie dość, że spowalnianie procesy starzenia to do tego doskonale radzi sobie z problemami z łuszczycą, pokrzywką, wysypką, rumieniem, AZS i trądzikiem. Mojego chłopaka siostra była na kilku zabiegach i powiem szczerze, że sama byłam w szoku. Poza tym komora ma jeszcze szereg innych zastosowań. Sama się zastanawiam, bo mam mięśniobóle i bóle migrenowe.
madziula12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-23, 15:23   #1151
DlaczegoTak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Poszukuje dobrego dermatologa z Wrocławia.

Polecam A. Chwojnickiego. Na wizytę nie czeka się długo,koszt nie jest z kosmosu a Pan doktor jest bardzo dobrym fachowcem. Jestem pod jego opieką od prawie roku już.
DlaczegoTak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-23, 15:51   #1152
ZuzannKaa
Przyczajenie

Madziula możesz powiedzieć co to za komora i o co z nią chodzi? Ja męczę się z trądzikiem od gimnazjum... Dermatolog nic nie pomógł, hormony też nie :/ Co mam robić
ZuzannKaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 06:49   #1153
Beata Margaretka
BAN stały

Cześć,

Nie mam doświadczenia na tym forum ale mam problem i postanowiłam poszukać pomocy wśród doświadczonych.
Od lat borykam się z trądzikiem, którego mam już dość.
Niedawno przeprowadziłam się do Krakowa i postanowiłam, że wraz ze zmianą miejsca zamieszkania zmienię też swoje życie (swój wygląd).
Zaczęłam szukać dermatologa czy też kosmetologa i wielokrotnie czytałam o Pani Agnieszce Gomolińskiej. Wyczytałam, że nie jest dermatologiem chociaż uczy dermatologii na UP ale podobno zagina dermatologów i ma jakieś bardzo ...wszechstronne leczenie.
Czy któraś z Was miała z nią doczynienia? Nie chcę kolejny raz rozpoczynać czegoś co mi nie pomoże ani gadać do kogoś kto mnie nie zrozumie!
Help
Beata Margaretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 13:26   #1154
madziula12
BAN stały

Tlenoterapia hiperbaryczna leczY wykorzystując czysty tlen o zwiększonym stężeniu w warunkach podwyższonego ciśnienia w specjalnej komorze ciśnieniowej.
Wynikiem zabiegu jest zwiększenie nasycenia tlenem płynów i komórek ciała dzięki czemu tlen dociera do wszystkich rejonów ciała, nawet tych gorzej ukrwionych. Na walkę z trądzikiem to polecane zabiegi. Tlen regeneruje i odmładza. Ponad to: działa stymulująco na fibroblasty, które odpowiedzialne są za syntezę m.in. kolagenu i elastyny, czyli włókien zapewniających elastyczność skórze, sprzyja wydajniejszej regeneracja nabłonka, przyspiesza wydalanie toksyn i poprawia metabolizm całego ciała.
madziula12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 08:51   #1155
ZuzannKaa
Przyczajenie

Brzmi całkiem fajnie A to jest za darmo? Gdzie się chodzi na taką terapię? To trzeba mieć od dermatologa jakieś skierowanie?

PS. Ja co do krakowa to nie pomogę bo ja warszawa
ZuzannKaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-29, 09:59   #1156
halina5
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Beata Margaretka Pokaż wiadomość
Cześć,

Nie mam doświadczenia na tym forum ale mam problem i postanowiłam poszukać pomocy wśród doświadczonych.
Od lat borykam się z trądzikiem, którego mam już dość.
Niedawno przeprowadziłam się do Krakowa i postanowiłam, że wraz ze zmianą miejsca zamieszkania zmienię też swoje życie (swój wygląd).
Zaczęłam szukać dermatologa czy też kosmetologa i wielokrotnie czytałam o Pani Agnieszce Gomolińskiej. Wyczytałam, że nie jest dermatologiem chociaż uczy dermatologii na UP ale podobno zagina dermatologów i ma jakieś bardzo ...wszechstronne leczenie.
Czy któraś z Was miała z nią doczynienia? Nie chcę kolejny raz rozpoczynać czegoś co mi nie pomoże ani gadać do kogoś kto mnie nie zrozumie!
Help
ja chodzę do salonu gdzie Pani Agnieszka przyjmuje, co prawda nie chodzę do niej na zabiegi ale raz miałam okazję z nią porozmawiać i jest świetną babką, konkretną, nie owija w bawełne i widać że wie o czym mówi, zresztą dziewczyny opowiadały mi że wyleczyła wiele różnych tragedii "podermatologicznych" więc myślę że możesz śmiało próbować
halina5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-02, 16:16   #1157
devinette86
Raczkowanie

Hej!
Postanowiłam wybrać się w końcu do dermatologa. Zmęczyła mnie już walka z niedoskonałościami, którą prowadzę od lat. Oczywiście interesuje mnie wizyty na NFZ. Zapisałam się na 30.06 do dr Pietkiewicza.
Słyszałyście coś o nim? Może któraś z Was u niego była? Jakieś opinie?
Będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam
devinette86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 18:40   #1158
21432a89447395501aa35b619d5848c8f54d290e_5fefb79556790
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rebelia Pokaż wiadomość
Mógłby ktoś polecić mi dobrego specjalistę z ŁODZI? Niekoniecznie na NFZ, wizyty prywatne również mi odpowiadają. Może któraś z Was leczyła się u doktora Dariusza Czubińskiego? Zależy mi na odpowiedzi, bo AZS daję w kość
hej, ja bylam u tego dermatologa ale tylko raz bo juz nie mieszkam w Łodzi.. poszlam z problemem z ktorym w sumie nie wiedzialam co sie siedzie, dostalam lekarstwa na ''wyprobowanie'' i mialam przyjsc na kontrole.
A Doktor bardzo przyjemny i uprzejmy, polecam
21432a89447395501aa35b619d5848c8f54d290e_5fefb79556790 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-21, 09:09   #1159
npm_
Raczkowanie

Witam. W ubieglym roku ktos polecil dr Filipowską z Zabrza. Czy ktos sie orientuje czy do tej Pani chodzi sie prywatnie? Szukam dermatologa na Śląsku w okolicach Zabrza nieprywatnie moja sprawdzona lekarka juz nie przyjmuje w starej przychodni na Sienkiewicza, a tam gdzie jest teraz nie moge sie dodzwonić

npm_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 14:44   #1160
MoonikaK
Przyczajenie

Witam
Czy może ktoś polecić dobrego dermatologa w Krakowie, który specjalizuje się w leczeniu przebarwień skóry?
MoonikaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 10:57   #1161
kasik16
Raczkowanie

Dot.: Dobry dermatolog w Warszawie? TCA?

hej jak długo trzeba czekać na wizytę u dermatologa na Koszykowej?Na NFZ.
kasik16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 11:01   #1162
poise
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoonikaK Pokaż wiadomość
Witam
Czy może ktoś polecić dobrego dermatologa w Krakowie, który specjalizuje się w leczeniu przebarwień skóry?
Jeżeli chodzi o przebarwienia, z czystym sumieniem mogę polecić Ci dr Trątnowiecką. Ja byłam u niej w Wadowicach, ale przyjmuje też w Krakowie. Przyszłam do niej w maju zeszłego roku z okropnymi przebarwieniami (twarz wyglądała jak poparzona), a dzięki niej wszystko zniknęło po kilku miesiącach. Wspaniała kobieta!

poise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 15:36   #1163
valerica
Przyczajenie

Witajcie,
mogłybyście polecić mi jakiegoś dobrego dermatologa w Kielcach? Przyznam, że najlepiej gdyby przyjmował na NFZ.
valerica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-30, 19:15   #1164
gazda21
Przyczajenie

Dermatolog Zielona Góra

Witam, tak jak w temacie czy mógłby polecić ktoś jakiegoś dobrego dermatologa w Zielonej Górze? Poszukuje najlepszego w mieście w leczeniu trądziku .

Pozdrawiam
gazda21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 17:54   #1165
gazda21
Przyczajenie

Dot.: Dermatolog Zielona Góra

gazda21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 15:49   #1166
xaisak
Raczkowanie

Dot.: Dermatolog Zielona Góra

http://www.znanylekarz.pl/mariola-pi...g/zielona-gora
najlepsza! właśnie dziś od niej wróciłam po raz kolejny, razem leczymy moją twarz i są efekty!
xaisak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 13:52   #1167
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poise Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o przebarwienia, z czystym sumieniem mogę polecić Ci dr Trątnowiecką. Ja byłam u niej w Wadowicach, ale przyjmuje też w Krakowie. Przyszłam do niej w maju zeszłego roku z okropnymi przebarwieniami (twarz wyglądała jak poparzona), a dzięki niej wszystko zniknęło po kilku miesiącach. Wspaniała kobieta!
Gdzie dokładnie przyjmuje w Krakowie? Ile za wizytę?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 17:56   #1168
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Gdzie dokładnie przyjmuje w Krakowie? Ile za wizytę?
W Galla-Derm na ul. Galla zdaje się

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-24, 17:25   #1169
Marcin_619
Raczkowanie

zna ktos dobrego niedrogiego ( czy to jest mozliwe? ) dermatologa we wroclawiu ktory nie ma problemow z wypisywaniem retinoidow doustnych ? zaden lekarz nie chcial pomoc z zaskornikami i lojotokiem
Stary 2014-07-29, 15:41   #1170
Antymionka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Marcin_619 Pokaż wiadomość
zna ktos dobrego niedrogiego ( czy to jest mozliwe? ) dermatologa we wroclawiu ktory nie ma problemow z wypisywaniem retinoidow doustnych ? zaden lekarz nie chcial pomoc z zaskornikami i lojotokiem
Co to znaczy że nie ma problemów z wypisaniem retinoidów doustnych? Aby wyleczyć trądzik i łojotok trzeba zacząć kurację minimum 6 miesięcy, a potem ten efekt podtrzymać lżejszymi lekami. Jeśli chodzi o mnie, na zmniejszenie przetłuszczanie pomaga witamina C (np. w serum)
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości