|
|||||||
| Notka |
|
| Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.
Cytat:
![]() kolejna porcja słówek na czwartek. tylko 80 a jeszcze nic nie umiem .
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Świetny wątek - Chciałabym dołączyć do waszego grona![]() Moim celem w najbliższym czasie jest przypomnienie sobie angielskiego (miałam prawie 10-letnią przerwę) i nauka niemieckiego, który na razie jest dla mnie czarną magią, a muszę sie go nauczyć, bo wkrótce czeka mnie emigracja![]() Angielski strasznie zaniedbałam, ale ostatnio próbuję nadrabiać i uczę się słówek za pomocą fiszek własnoręcznie pisanych (tak szybciej mi wchodzi ). Dołujące jest to ze często trafiam na słowa/teksty, które umiałam doskonale i bez problemu używałam w rozmowie, a teraz muszę znowu tego się uczyć![]() Bardzo Wam dziękuję na podawanie rożnych stronek do nauki |
|
|
|
#1143 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
A że takie rzeczy jak phrasal verbs bardzo lubią wypadać z głowy, niestety zbyt dobrze o tym wiem ![]() Jak wspomniała Nadzieja: trzeba ćwiczyć, żeby się obyć z danym słówkiem, inaczej nauka nie ma sensu. Można np. budować zdania i głośno do siebie mówić, żeby się osłuchać. Chociaż fakt, że niektóre słówka mogą wydawać się niepotrzebne, ale cóż, trzeba się w jakiś sposób przemóc, bo jak nie trafią do codziennego języka, to przepadną w otchłani pamięci. Dlatego kiedyś nie lubiłam uczyć się słówek, ale niedawno trafiłam na fajną książkę i mimo różnych (czasem) dziwolągów językowych, sprawia mi to wielką frajdę
|
|
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę wreszcie wygospodarować sobie trochę czasu na angielski, bo nigdy nie zrobię tego certyfikatu
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
Mogłabym prosić o sprawdzenie?
1. The booking was online. 2. Accommodation is located 50 meters from the school. 3. Place of accommodation is motel. 4. The language course was friendly. I haven't any objections. 5. What places did you visited? 6. What was the accommodation? 7. What was the food? 8. Did care durning a trip (or tripcare?) was right? |
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbytnio nie pomogę bo kiepska jestem
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Czy ja również mogę dołączyć ? Wykupiłam sobie kurs na eTutorze już jakiś czas temu, ale niestety leży i kwiczy, zupełnie nie wiem jak się za to zabrać by skutecznie się tam uczyć, macie już jakieś obejście z tą stroną? Mam zamiar pierw od podstaw osiągnąc B2 z angielskiego a potem zabiorę się za niemiecki
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinno być visit. Ja bym napisała was the care during the trip right?
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś w Was zamawiała na stronie jezykiobce.pl ksiązki Edgara na kwotę powyżej 80 zł? Bo ja chciałam zamówić, ale przy wybraniu sposobu płatności, nie pokazało mi się, że przesyłka jest darmowa (powyżej 80 zł). Czy mam po prostu wybrać sposób przesyłki (pocztą), kliknąć dalej i to samo mi wyliczy, że przesyłka jest darmowa? Bo chcę płacić przelewem i nie chcę, żeby coś mi naliczyli, a ja źle zapłacę i problem
|
|
|
|
#1150 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Składa się z 116 tematycznych rozdziałow, na jednej stronie znajdują się definicje po angielsku + przykłady zdań jak stosować (ok. 40 słów na str), a na drugiej ćwiczenia utrwalające. Taki pakiet jest za każdym razem Jasno i klarownie wyjaśnione. Od ok. 70 rozdziału pojawią się już same konstrukcje, przyimki i phrasale. Plus niektóre nagrane ćwiczenia z osobami mówiącymi różnymi akcentami, czasem można się pobubić Czasem żałuję, że przerabiałam przy okazji inne książki powinnam je odstawić i skupić się tylko na tej. Słówka z niej zawarte znalazłam w testach w innych książkach, czyli można śmiało powiedzieć, że użyteczne Nadziejko, masz tyle możliwości pisania do mnie, a zagadujesz w wątku? Wiesz, że teraz jestem w temacie CAE, mam nadzieję,że po sobocie będzie to już wszystko za mną - pytaj śmiało, sporo książek zachomikowałam na półkach ... a jak będziesz grzeczna, dam Ci jeszcze inne namiary na siebie niż klub ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam inne dojścia, ale pomyślałam, że skoro piszesz tutaj o tej książce, to zapytam "tematycznie" Pamiętam o Twoim CAE i trzymam kciuki
|
|
#1152 |
|
Kawaii strona mocy
|
Inne dojścia niż ja ... brzmi jak potwarz
![]() |
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Inne dojścia do Ciebie niż ten wątek
![]() Dobra, koniec prywaty
|
#1154 |
|
Imperatorowa Undi I
|
jak możecie mnie tak zdradzać no
Misia mi się za każdym razem później odejmowało i było bezpłatnie
|
#1155 |
|
Rozeznanie
|
witam i ja z poziomu false beginner
zaopatrzyłam się dziś w Profesora Henry na PCta i od jakiegoś czasu na maczku lecę z Rosettą Stone. Jak w pracy akurat nie ma klientów to myk słuchaweczki na uszy i lecim muszę sobie wypracować jakiś sytem bo póki co to skaczę - troche rosetty (super na wymowę), potem słówka z PH, jak mi się nudiz to rozumienie ze słuchu więc nieco chaotycznie to wygląda
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, slyszałam że bardzo dobra jest książką do nauki: blondynka na językach" (ja chce niemiecki) i chciałam zapytać Was czy nadaję sie dla kogoś kto dopiero zaczyna od podstaw sie uczyć?? Czy może są rożne poziomy?? i ogólnie co sadzicie o niej??
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź |
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam też inne książki i kursy multimedialne i z nich sie uczę,a chciałam jakaś taką, którą mogłabym wziąć wszędzie i będzie wciągająca.Uczę sie niemieckiego od podstaw (czyt. od alfabetu prawie) gdzieś mniej więcej od tygodnia i nawet już trochę się nauczyłam Na szczęście mam sprawę trochę ułatwioną, bo mąż zna niemiecki biegle i mnie mobilizuje i pomaga )
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
Jak idzie nauka? Ja cały czas walczę z powtórkami w profesorach.
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cały czas coś robię, ale bardzo chaotycznie. Powtarzam słówka, słucham radia, czytam, przygotowuję się na zajęcia... Muszę to usystematyzować plus dołożyć więcej angielskiego.
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
tonia ja mam tą książeczkę do angielskiego, jest baardzo przyjemna, ale do nauki na podstawowym (komunikatywnym) poziomie, później trzeba sięgnąć po coś bardziej zaawansowanego
Pytanie do użytkowniczek anek: w jaki sposób mogę połączyć kilka moich własnych talii ?
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
Ja prawie już od miesiąca na oczy Profesora nie widziałam i w sumie chyba dlatego aż tak boję się tam zajrzeć :/ Muszę się w końcu zebrać, wyjść z powtórek i przerobić materiał do końca :/
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Wielka motywacja była i się zmyła. Ostatnio uczyłam się na nerwach i wczoraj sięgnęłam po te wszystkie fiszki i pustka... Nie pamiętam nic kompletnie. Na początku mnie do zdemotywowało i stwierdziłam, że może za dużo tego wszystkiego sobie narzucam na głowę bo w sumie od jakiegoś czasu tkwię pół dnia w książkach i później tonę w fiszkach, ale doszłam teraz do wniosku, że nie mam zamiaru wszystkiego tak nagle zostawić i skoro mam dziś wieczór bez żadnych książek to sięgnę jeszcze raz na spokojnie po fiszki.
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
OJ, ja też mam zaległości
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
możecie polecic jakas książkę, do nauki niderlandzkiego od podstaw. Chodzi mi głównie o podstawowe zwroty itp. Wyjeżdzam za 2 mc jako au pair do Holandii i chciałabym znac chociaz z 5 słów w ich języku.
|
#1166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze sie pochwalić ze dziś naprawde zrobiłam trochę
Znalazlam u kolezanki chwaloną przez Was ksiazke do nauki gramatyki z angielskiego English in Use i zrobilam dzis 10 unitow )
|
|
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Mam w domu "Niderlandzki nie gryzie!" wyd. Edgard i "Niderlandzki szybki start" wyd. SuperMemo i chociaż uwielbiam wyd. Edgard to muszę przyznać, że druga pozycja jest dużo lepsza, szczególnie jeżeli ktoś zaczyna od zera.
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie uzyskam pomoc, żeby ktoś mi sprawdził moją prezentację po hiszpańsku pod względem gramatycznym? Zależy mi, żeby to było dość poprawnie, oprócz lang-8. Na jakichś forach, czy gdzie?
Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

- Chciałabym dołączyć do waszego grona
i nauka niemieckiego, który na razie jest dla mnie czarną magią, a muszę sie go nauczyć, bo wkrótce czeka mnie emigracja

Na szczęście mam sprawę trochę ułatwioną, bo mąż zna niemiecki biegle i mnie mobilizuje i pomaga
?