|
|
#1141 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: zazdrośnice cz. 53 :-)
Cytat:
Nie chce mi się więcej dyskutowac na ten temat z osobą, która nie ma o temacie pojęcia. I nie bronię tego dlatego, że jestem ze śląska, co za argument w ogóle Nie lubię wypowiadania się na temat o którym się g.. za przeproszeniem wie. Ale zauważyłam, że Ty wiesz wszystko na każdy temat. Przynajmniej tak Ci się wydaje.Wyślij tż na śląsk, niech pozapierdziela na kopalni 25 lat i zobaczymy co wtedy powiesz. I dla Twojej wiadomości, mam w bliskiej rodzinie górnika który pracuje od 10 lat i ani razu nie widziałam, żeby gdziekolwiek był brudny ![]() Dla mnie koniec tematu.
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyna wyraziła swoje zdanie, a WY od razu na nią nagonka
![]() Od pewnego czasu NIC tutaj nie można napisać, bo zaraz wielka obraza majestatu... Forum jest do rozmowy
|
|
|
|
#1143 |
|
MBZ♥
|
Ilsa w 302 miejscach w Polsce są obecnie protesty:
http://www.energiawiatru.eu/wydarzen...iu-mieszkancow i zobacz, nie tylko "głupi" Śląski protestuje ![]() Pony nie przesadzaj jeśli Ktoś pisze takie rzeczy o odszkodowaniach, o problemie niezmycia pyłu ze skóry to mam przejśc nad tym do porządku dziennego i po główce pogłaskać?Nie zgadzam się z takim przedstawieniem sprawy i tyle
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2012-03-26 o 00:41 |
|
|
|
#1144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
a moje dane są mniej realne ? Prawda jest taka, że górnicy są przepłacani, węgiel drogi, energia wiatru tania i naprawdę nikt im nie zakazywał się uczyć i mogliby poprzeć energię wiatru a sami się przekształcić zawodowo, nawet są oferowane im różne kursy ale im się nie chce bo dostają kupę kasy jako górnicy a żony wielkie odszkodowania po ich śmierci
no to o czym tu gadać
|
|
|
|
#1146 |
|
MBZ♥
|
Ilsa czy myslisz, że te "wielkie" odszkodowania po śmierci są w stanie zrekompensować tym Zonom śmierć ukochanego Męża? Nie wierzę, że tak jest, myslę że prowokujesz specjalnie. Jesli tak to dla mnie temat skończony
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz, ale Ilsa ma takie zdanie a nie inne, a w moim mniemaniu część wypowiedzi, kierowanych w jej stronę, jest lekko agresywna.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coś się tak uczepiła tej kasy?A żeby nasze Państwo zaczęło wytwarzac tyle energii wiatrowej żeby starczyło dla całego kraju to nawet jakby dzisiaj rząd to podpisał to trzeba kilkudziesięciu lat! I czy chcesz czy nie, przez najbliższe kilkadziesiąt lat kopalnie będą istniały a Ty będziesz psioczyc że górnicy i ich żonki pływają w kasie.
|
|
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok, rozumiem, można właśnie do potrzeb farmaceutycznych zostawić jedną kopalnię a nie całe mnóstwo niepotrzebnych reliktów przeszłości---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
wiesz ale wiatr codziennie wieje tak samo a nie że musi się rozkręcić. A wiatrak na pewno stawia się krócej niż organizuje akcje ratunkowe w kopalniach czy buduje im kolejny poziom bo węgiel się kończy i trzeba szukać głębiej. Stawiasz, podłączasz i pyk-pyk, nie ma strat w transporcie. Jeśli tak bardzo nie podoba wam się wiatr to można jeszcze wykorzystać przemagnesowywanie metali i z tego tworzyć energię.
|
||
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Latwo mowic przeksztalcic zawodowo, a bezrobocie wysokie, takze wsrod ludzi po studiach
a tak przynajmniej ludzie maja prace.Nadrobilam z telefonu i odmeldowuje sie na czas nieokreslony... Dobranoc.
|
#1151 |
|
MBZ♥
|
Ilsa nie chcę wiedzieć nawet jakie masz zdanie o żołnierzach
![]() Po prostu nie podoba mi się w jaki sposób piszesz o gónikach, jak nieukach, trzymających się kurczowo kopalni i zbijająch fortune tam. To cięzka praca niewspółmierna do ryzyka i zarobków. Już raz wypłacane były odprawy, po kilku latach okazało się, że bez kopalni sobie nie poradzimy i gónicy wrócili pod ziemię. Jęsli już masz kogoś za to winić to rząd, minsterstwo ale nie tych ludzi. Oni chcą zarobić na chleb, a że moga to zrobić w kopalni bo akurat mieszkają na Śląsku i innych perspektyw nie ma to juuż wiesz.... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 |
|
MBZ♥
|
Hawwa czemu na niekreślony?
|
|
|
|
#1153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież to są potężne sieci elektrowni... Mi się np bardzo podoba ta idea, byłam w Niemczech, Holandii gdzie z wielkim powodzeniem się to wykorzystuje i pewnie, że chciałabym żeby w Polsce to zaczęło działac, ale nie mogę zdzierżyc po prostu jak wypowiadasz się o pracy w górnictwie.Jeśli któraś moja wypowiedź Cię osobiście uraziła Ilsa to przepraszam, ale lepiej jeśli temat kopalni w tej chwili skończymy
|
|
|
#1154 |
|
MBZ♥
|
ale dziewczyna:
http://dominikabudzynska.blogspot.co...max-results=15 dibtranoc |
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Jestem nieprzytomna mój organizm wie, że jest godzina 6:13. A wróciłam koło 2. Spaaaaać ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Popieram.
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() co do elektrowni wiatrowych to potwierdzam, że nie jest to technologia nie szkodząca środowisku. Wcześniej była to technologia mało popularna, obecnie coraz bardziej więc dopiero teraz można zauważyć jej negatywne skutki.
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobię... ![]() Weekend w szkole, muszę znowu wpaść w wir pracy, do tego moja mgr-ka już mnie goni bardzo, więc będzie mnie mniej... Co tam? (choć nienawidzę tego pytania kierowanego do mnie )
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
cześć! przeleciałam Was troszku, ale nie da się wszystkich
![]() weekend spędziłam z tż-em u niego, w sobotę byliśmy z moją siostrą i jej mężem na kręglach muszę się pochwalić, że w pierwszej grze wygrałam ![]() podczas spacerku mówił coś o majówce, że gdzieś by mnie zabrał, bo już planuje urlop, no ale temat się urwał... ![]() edit: a dziś wyniki ostatniego mojego egzaminu z przedłużonej sesji... brrrr
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siostro Magdaleno, a nic tam, a u Ciebie co tam? ![]() Wczoraj mi W. zrobił popis zazdrości przy reszcie towarzystwa
|
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
Ja od siebie dodam, że nie mam nic do zarobków górników, ponieważ ich praca jest niebezpieczna. Tak samo jak myślę, że lekarze, strażacy, policjanci, żołnierze itp powinni zarabiać dużo, bo ich praca jest niebezpieczna/odpowiedzialna/ważna. I tyle na ten temat
Ale dziś zimno. Brrr. U mnie było 0 stopni a musiałam iść na badania. Teraz ciepła herbatka i odmarzam
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tu też nic ![]() Aaaaaaaaaaaaaaaaaa, zapomniałam Wam napisać ![]() TŻ zawiózł mnie rano w sb na pociąg, bo jechałam na uczelnię, po czym nagle dzwoni i mówi: "Tłumacz się teraz". Myślę, o co chodzi, co znalazł ![]() A On na to: "Co to jest za kartka z napisem na czerwono Magda i serduszkiem???" Mysłałam, że padnę, hahahahahhaha Bo to kartka z powitania warszawskiego
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
czołem
![]() dziewczęta dziękuje za komplimenty Med pierścionek nie zgnije hehe a tekst o ołtarzyku mnie powaliłSmerfi ty tego swojego boya to naucz manier przed ślubem. To kobiety mogą się obrażać, ale nie faceci, jak panienka jakaś. Naj nasz seks prawie zawsze jest zabawny ![]() Ilsa ciesz się, że nie wiesz jak to jest jak w kopalni jest wypadek i czekasz na jakiekolwiek wieści, czy ktoś bliski żyje czy nie. Mój ojciec zawsze powtarza, że Bogu dziękuje, że przepracował tyle lat bez wypadku bo wiele jego znajomych nie miało tyle szczęścia. Ale dziś zimno, buuu.... ja chcę słoneczko ![]() ![]() Osz zdolniacho ![]() Magda co tam ?? ![]()
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do zarobków górników i w ogóle ich pracy, to ja mocno obstaję przy zdaniu większości, mimo że nie jestem ze Śląska
pracował u nas były górnik, większość życia spędził pod ziemią. I chylę czoła, naprawdę.---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() Nooo, kolejny level + stres przedwyjazdowy...
|
|
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() sorki że się nie odzywałam ale cały Weekend spędziłam z TŻ idę trochę nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do tematu górników, żołnierzy itp mam takie zdanie jak większość "szacun" za ich wysiłek |
||
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w pracy na razie cisza... Wypłatę dostałam z kasy, a szef milczy
ech... do duszy.Za to mój dobry kolega jest, próbuję mu jakąś pracę u nas skroić, bo się chłopaczyna męczy, a naprawdę porządny człowiek.
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Magda przecież możesz mieć wielbiciela
ale dobry tekst sprzedał Twój tż ![]() tak wogóle to trzeba się zgrzebać z łóżka, zrobić śniadanie, wypić kawkę.....
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

i skoro zdarzają się wybuchy metanu to nie powinnaś nazywać moich informacji bzdurami bo się zdarzają i to ze 4 razy w roku
a ile razy w roku zdarza się wybuch elektrowni wiatrowej ? Raz się ją postawi i będzie działać, nie trzeba nawet ludzi do obsługi wiatraka, tyle co zakonserwować.
Nie lubię wypowiadania się na temat o którym się g.. za przeproszeniem wie. Ale zauważyłam, że Ty wiesz wszystko na każdy temat. Przynajmniej tak Ci się wydaje.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

13.03.2008
Coś się tak uczepiła tej kasy?
ok, rozumiem, można właśnie do potrzeb farmaceutycznych zostawić jedną kopalnię a nie całe mnóstwo niepotrzebnych reliktów przeszłości
mój organizm wie, że jest godzina 6:13. A wróciłam koło 2. Spaaaaać 

(choć nienawidzę tego pytania kierowanego do mnie