zazdrośnice cz. 53 :-) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 00:34   #1141
Maalini
Rozeznanie

Dot.: zazdrośnice cz. 53 :-)

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
na przykładzie koleżanki, której ojciec pracuje w kopalni węgla brunatnego w Turku powiem że górnik zarabia 5.000 na rękę i skoro zdarzają się wybuchy metanu to nie powinnaś nazywać moich informacji bzdurami bo się zdarzają i to ze 4 razy w roku a ile razy w roku zdarza się wybuch elektrowni wiatrowej ? Raz się ją postawi i będzie działać, nie trzeba nawet ludzi do obsługi wiatraka, tyle co zakonserwować.
Wiem że jako ślązaczki będziecie bronić kopalni ale reszta Polski naprawdę ma je w poważaniu i wolałaby likwidować
To na pewno jest wyższy rangą. Zwykły pracownik nie ma mowy żeby tyle zarobił. Więc albo tata koleżanki jest co najmniej sztygarem albo ona zrobiła Cię w balona bo chciała się popisac Nie chce mi się więcej dyskutowac na ten temat z osobą, która nie ma o temacie pojęcia. I nie bronię tego dlatego, że jestem ze śląska, co za argument w ogóle Nie lubię wypowiadania się na temat o którym się g.. za przeproszeniem wie. Ale zauważyłam, że Ty wiesz wszystko na każdy temat. Przynajmniej tak Ci się wydaje.
Wyślij tż na śląsk, niech pozapierdziela na kopalni 25 lat i zobaczymy co wtedy powiesz. I dla Twojej wiadomości, mam w bliskiej rodzinie górnika który pracuje od 10 lat i ani razu nie widziałam, żeby gdziekolwiek był brudny
Dla mnie koniec tematu.
Stary 2012-03-26, 00:37   #1142
P-o-n-y
Zakorzenienie

Dziewczyna wyraziła swoje zdanie, a WY od razu na nią nagonka
Od pewnego czasu NIC tutaj nie można napisać, bo zaraz wielka obraza majestatu... Forum jest do rozmowy
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 00:38   #1143
BYou
MBZ♥

Ilsa w 302 miejscach w Polsce są obecnie protesty:
http://www.energiawiatru.eu/wydarzen...iu-mieszkancow

i zobacz, nie tylko "głupi" Śląski protestuje

Pony nie przesadzaj
jeśli Ktoś pisze takie rzeczy o odszkodowaniach, o problemie niezmycia pyłu ze skóry to mam przejśc nad tym do porządku dziennego i po główce pogłaskać?Nie zgadzam się z takim przedstawieniem sprawy i tyle

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2012-03-26 o 00:41
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 00:42   #1144
Maalini
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
Dziewczyna wyraziła swoje zdanie, a WY od razu na nią nagonka
Od pewnego czasu NIC tutaj nie można napisać, bo zaraz wielka obraza majestatu... Forum jest do rozmowy
Nie chciałam zrobic na forum żadnego kwasu, po prostu jak czytam takie głupoty to mi się ciśnienie podnosi. Ja podaję jej realne dane, bo wiem co nieco na ten temat, BYou daje mnóstwo linków ale ona wie swoje
Stary 2012-03-26, 00:44   #1145
Ilsa Lund
Zakorzenienie

a moje dane są mniej realne ? Prawda jest taka, że górnicy są przepłacani, węgiel drogi, energia wiatru tania i naprawdę nikt im nie zakazywał się uczyć i mogliby poprzeć energię wiatru a sami się przekształcić zawodowo, nawet są oferowane im różne kursy ale im się nie chce bo dostają kupę kasy jako górnicy a żony wielkie odszkodowania po ich śmierci no to o czym tu gadać

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 00:47   #1146
BYou
MBZ♥

Ilsa czy myslisz, że te "wielkie" odszkodowania po śmierci są w stanie zrekompensować tym Zonom śmierć ukochanego Męża? Nie wierzę, że tak jest, myslę że prowokujesz specjalnie. Jesli tak to dla mnie temat skończony

Stary 2012-03-26, 00:48   #1147
P-o-n-y
Zakorzenienie

Bosz, ale Ilsa ma takie zdanie a nie inne, a w moim mniemaniu część wypowiedzi, kierowanych w jej stronę, jest lekko agresywna.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 00:49   #1148
Maalini
Rozeznanie

Cytat:
a moje dane są mniej realne ? Prawda jest taka, że górnicy są przepłacani, węgiel drogi, energia wiatru tania i naprawdę nikt im nie zakazywał się uczyć i mogliby poprzeć energię wiatru a sami się przekształcić zawodowo, nawet są oferowane im różne kursy ale im się nie chce bo dostają kupę kasy jako górnicy a żony wielkie odszkodowania po ich śmierci no to o czym tu gadać
Co Ty pierdzielisz dziewczyno Coś się tak uczepiła tej kasy?

A żeby nasze Państwo zaczęło wytwarzac tyle energii wiatrowej żeby starczyło dla całego kraju to nawet jakby dzisiaj rząd to podpisał to trzeba kilkudziesięciu lat! I czy chcesz czy nie, przez najbliższe kilkadziesiąt lat kopalnie będą istniały a Ty będziesz psioczyc że górnicy i ich żonki pływają w kasie.
Stary 2012-03-26, 00:55   #1149
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Ilsa czy myslisz, że te "wielkie" odszkodowania po śmierci są w stanie zrekompensować tym Zonom śmierć ukochanego Męża? Nie wierzę, że tak jest, myslę że prowokujesz specjalnie. Jesli tak to dla mnie temat skończony
ja jestem po prostu zdania że giną kompletnie na marne bo i tak mamy ciągle obiecywane likwidacje i Polska doskonale by sobie poradziła bez nierentownych kopalni a planeta to by szalała z zachwytu że jej nie zanieczyszczamy. Absolutnie nie prowokuję tylko wyrażam swoje zdanie. No po co oni giną ok, rozumiem, można właśnie do potrzeb farmaceutycznych zostawić jedną kopalnię a nie całe mnóstwo niepotrzebnych reliktów przeszłości

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Maalini Pokaż wiadomość
Co Ty pierdzielisz dziewczyno Coś się tak uczepiła tej kasy?

A żeby nasze Państwo zaczęło wytwarzac tyle energii wiatrowej żeby starczyło dla całego kraju to nawet jakby dzisiaj rząd to podpisał to trzeba kilkudziesięciu lat! I czy chcesz czy nie, przez najbliższe kilkadziesiąt lat kopalnie będą istniały a Ty będziesz psioczyc że górnicy i ich żonki pływają w kasie.
cooooo wiesz ale wiatr codziennie wieje tak samo a nie że musi się rozkręcić. A wiatrak na pewno stawia się krócej niż organizuje akcje ratunkowe w kopalniach czy buduje im kolejny poziom bo węgiel się kończy i trzeba szukać głębiej. Stawiasz, podłączasz i pyk-pyk, nie ma strat w transporcie. Jeśli tak bardzo nie podoba wam się wiatr to można jeszcze wykorzystać przemagnesowywanie metali i z tego tworzyć energię.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 00:57   #1150
Hawwa87
Zakorzenienie

Latwo mowic przeksztalcic zawodowo, a bezrobocie wysokie, takze wsrod ludzi po studiach a tak przynajmniej ludzie maja prace.

Nadrobilam z telefonu i odmeldowuje sie na czas nieokreslony...

Dobranoc.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 01:00   #1151
BYou
MBZ♥

Ilsa nie chcę wiedzieć nawet jakie masz zdanie o żołnierzach
Po prostu nie podoba mi się w jaki sposób piszesz o gónikach, jak nieukach, trzymających się kurczowo kopalni i zbijająch fortune tam. To cięzka praca niewspółmierna do ryzyka i zarobków.
Już raz wypłacane były odprawy, po kilku latach okazało się, że bez kopalni sobie nie poradzimy i gónicy wrócili pod ziemię. Jęsli już masz kogoś za to winić to rząd, minsterstwo ale nie tych ludzi. Oni chcą zarobić na chleb, a że moga to zrobić w kopalni bo akurat mieszkają na Śląsku i innych perspektyw nie ma to juuż wiesz....

Stary 2012-03-26, 01:00   #1152
BYou
MBZ♥

Hawwa czemu na niekreślony?

Stary 2012-03-26, 01:00   #1153
Maalini
Rozeznanie

Cytat:
cooooo wiesz ale wiatr codziennie wieje tak samo a nie że musi się rozkręcić. A wiatrak na pewno stawia się krócej niż organizuje akcje ratunkowe w kopalniach czy buduje im kolejny poziom bo węgiel się kończy i trzeba szukać głębiej. Stawiasz, podłączasz i pyk-pyk, nie ma strat w transporcie. Jeśli tak bardzo nie podoba wam się wiatr to można jeszcze wykorzystać przemagnesowywanie metali i z tego tworzyć energię.
Nie wystarczy jeden wiatraczek pyk pyk i super Przecież to są potężne sieci elektrowni... Mi się np bardzo podoba ta idea, byłam w Niemczech, Holandii gdzie z wielkim powodzeniem się to wykorzystuje i pewnie, że chciałabym żeby w Polsce to zaczęło działac, ale nie mogę zdzierżyc po prostu jak wypowiadasz się o pracy w górnictwie.

Jeśli któraś moja wypowiedź Cię osobiście uraziła Ilsa to przepraszam, ale lepiej jeśli temat kopalni w tej chwili skończymy
Stary 2012-03-26, 02:08   #1154
BYou
MBZ♥

ale dziewczyna:
http://dominikabudzynska.blogspot.co...max-results=15

dibtranoc

Stary 2012-03-26, 06:26   #1155
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Można postawić elektrownie wiatrowe, w ogóle nie szkodzą środowisku a wiatr jest zjawiskiem, które zawsze będzie nam towarzyszyć dzięki różnicom ciśnień między poszczególnymi obszarami.
Tu akurat mylisz się zasadniczo - szkodzą i o tym się mówi coraz głośniej - poczytaj o danym zagadnieniu, zanim się wypowiesz w sposób tak autorytatywny
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 07:17   #1156
justyna_dt
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Jestem nieprzytomna mój organizm wie, że jest godzina 6:13. A wróciłam koło 2. Spaaaaać

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Tu akurat mylisz się zasadniczo - szkodzą i o tym się mówi coraz głośniej - poczytaj o danym zagadnieniu, zanim się wypowiesz w sposób tak autorytatywny
Popieram.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 07:40   #1157
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Dobry

co do elektrowni wiatrowych to potwierdzam, że nie jest to technologia nie szkodząca środowisku. Wcześniej była to technologia mało popularna, obecnie coraz bardziej więc dopiero teraz można zauważyć jej negatywne skutki.

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:15   #1158
magda2109
Zakorzenienie

Nie nadrobię...

Weekend w szkole, muszę znowu wpaść w wir pracy, do tego moja mgr-ka już mnie goni bardzo, więc będzie mnie mniej...

Co tam? (choć nienawidzę tego pytania kierowanego do mnie )
Stary 2012-03-26, 08:22   #1159
mikonada
Zakorzenienie

cześć! przeleciałam Was troszku, ale nie da się wszystkich

weekend spędziłam z tż-em u niego, w sobotę byliśmy z moją siostrą i jej mężem na kręglach muszę się pochwalić, że w pierwszej grze wygrałam

podczas spacerku mówił coś o majówce, że gdzieś by mnie zabrał, bo już planuje urlop, no ale temat się urwał...

edit:
a dziś wyniki ostatniego mojego egzaminu z przedłużonej sesji... brrrr
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:34   #1160
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
cześć! przeleciałam Was troszku, ale nie da się wszystkich

weekend spędziłam z tż-em u niego, w sobotę byliśmy z moją siostrą i jej mężem na kręglach muszę się pochwalić, że w pierwszej grze wygrałam

podczas spacerku mówił coś o majówce, że gdzieś by mnie zabrał, bo już planuje urlop, no ale temat się urwał...

edit:
a dziś wyniki ostatniego mojego egzaminu z przedłużonej sesji... brrrr

Siostro Magdaleno, a nic tam, a u Ciebie co tam?

Wczoraj mi W. zrobił popis zazdrości przy reszcie towarzystwa

Stary 2012-03-26, 08:37   #1161
vicky7
Zadomowienie

Ja od siebie dodam, że nie mam nic do zarobków górników, ponieważ ich praca jest niebezpieczna. Tak samo jak myślę, że lekarze, strażacy, policjanci, żołnierze itp powinni zarabiać dużo, bo ich praca jest niebezpieczna/odpowiedzialna/ważna. I tyle na ten temat

Ale dziś zimno. Brrr. U mnie było 0 stopni a musiałam iść na badania. Teraz ciepła herbatka i odmarzam
vicky7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:40   #1162
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość

Siostro Magdaleno, a nic tam, a u Ciebie co tam?

Wczoraj mi W. zrobił popis zazdrości przy reszcie towarzystwa
U la la, popis zazdrości to już kolejny level związku

A tu też nic

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa, zapomniałam Wam napisać
TŻ zawiózł mnie rano w sb na pociąg, bo jechałam na uczelnię, po czym nagle dzwoni i mówi: "Tłumacz się teraz".

Myślę, o co chodzi, co znalazł

A On na to: "Co to jest za kartka z napisem na czerwono Magda i serduszkiem???"

Mysłałam, że padnę, hahahahahhaha Bo to kartka z powitania warszawskiego Nie wiem, co TŻ sobie pomyślał, bo przecież Kochanek nie pisałby mi takich liścików, nie w tym wieku
Stary 2012-03-26, 08:41   #1163
elena_100
Wtajemniczenie

czołem

dziewczęta dziękuje za komplimenty

Med pierścionek nie zgnije hehe a tekst o ołtarzyku mnie powalił

Smerfi ty tego swojego boya to naucz manier przed ślubem. To kobiety mogą się obrażać, ale nie faceci, jak panienka jakaś.

Naj nasz seks prawie zawsze jest zabawny

Ilsa ciesz się, że nie wiesz jak to jest jak w kopalni jest wypadek i czekasz na jakiekolwiek wieści, czy ktoś bliski żyje czy nie. Mój ojciec zawsze powtarza, że Bogu dziękuje, że przepracował tyle lat bez wypadku bo wiele jego znajomych nie miało tyle szczęścia.

Ale dziś zimno, buuu.... ja chcę słoneczko

Osz zdolniacho

Magda co tam ??

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:44   #1164
justyna_dt
Zakorzenienie

Co do zarobków górników i w ogóle ich pracy, to ja mocno obstaję przy zdaniu większości, mimo że nie jestem ze Śląska pracował u nas były górnik, większość życia spędził pod ziemią. I chylę czoła, naprawdę.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
U la la, popis zazdrości to już kolejny level związku

A tu też nic

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa, zapomniałam Wam napisać
TŻ zawiózł mnie rano w sb na pociąg, bo jechałam na uczelnię, po czym nagle dzwoni i mówi: "Tłumacz się teraz".

Myślę, o co chodzi, co znalazł

A On na to: "Co to jest za kartka z napisem na czerwono Magda i serduszkiem???"

Mysłałam, że padnę, hahahahahhaha Bo to kartka z powitania warszawskiego Nie wiem, co TŻ sobie pomyślał, bo przecież Kochanek nie pisałby mi takich liścików, nie w tym wieku
ale dał czadu z tym liścikiem
Nooo, kolejny level + stres przedwyjazdowy...

Stary 2012-03-26, 08:51   #1165
Promyk03
Zakorzenienie

Dzień dobry
sorki że się nie odzywałam ale cały Weekend spędziłam z TŻ
idę trochę nadrobić

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
dobrze myślisz, to ja sie niedokładnie wyraziłam - on mieszkanie u rodziców określa jako u siebie
owszem, przykro mi, że ja się staram, a on tego nie szanuje. Do tego się obraża jak dziecko i nie odzywa cały dzień. Nie ma co miłą niedzielę mi zafundował
Nie ładnie się zachował

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
Straszne ze taki pies pogryzł tę dziewczynę ja mam takiego i moj by nikogo nie skrzywdził jest taaaki słodki i te jego oczy
no same powiedzcie
Ja też się boję takich psów a mój TŻ o taki marzy
co do tematu górników, żołnierzy itp mam takie zdanie jak większość "szacun" za ich wysiłek

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:04   #1166
carmelova
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
a co do akry smierci to morderców i degeneratów na tortury! a tak serio to kara smierci to najmiejsze zło do roboty tak jak ilsa mowi do kamieniołomów! niech sie zarobią na smierc
a jak tż siostra stwierdziła gwałcicielom i pedofilom uciąć kutasa włozyc w zad i zaszyć
igzekli
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:12   #1167
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Dzięki Eleno
Magda dobre z tym liścikiem

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:13   #1168
justyna_dt
Zakorzenienie

U mnie w pracy na razie cisza... Wypłatę dostałam z kasy, a szef milczy ech... do duszy.
Za to mój dobry kolega jest, próbuję mu jakąś pracę u nas skroić, bo się chłopaczyna męczy, a naprawdę porządny człowiek.

Stary 2012-03-26, 09:28   #1169
kkasia007
Zadomowienie

Dzień dobry
kkasia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:37   #1170
mikonada
Zakorzenienie

Magda przecież możesz mieć wielbiciela ale dobry tekst sprzedał Twój tż

tak wogóle to trzeba się zgrzebać z łóżka, zrobić śniadanie, wypić kawkę.....
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości