|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Cytat:
Mąż koleżanki ma alergie m.in. na jabłka w połączeniu z pyłkami drzew. Nie pamiętam jakie to ale teraz akurat jest czas intensywnego kwitnienia i pylenia. Wyglada strasznie, kłopoty z oczami, nosem i zatokami i gdyby teraz zjadł jabłko (lub coś co jest z nim) a nie dotarł na czas do szpitala to może się to tragicznie skończyć. Normalnie ma zaatakowane oczy, nos i zatoki przy pyłkach ale z nieszczęsnym jabłkiem to tragedia gotowa
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
jeszcze co do tych ubrań po rodzeństwie... nie wyjaśniłam dokładnie: cierpiałam mając 12-13 lat, kiedy to musiałam nosić ciuchy po siostrze, które już dawno z mody wyszły (6 lat różnicy), a w tym wieku już się zwraca uwagę na wygląd... przez to czułam się pokrzywdzona
![]() ![]() ![]() ![]()
#1144 |
Zakorzenienie
|
mozna podobno tez wczesniej,nam nasza lekarka mowila ze do ok 3 roku zycia sa nie miarodajne.
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
dostaje zyrtec, może przejdzie Od jakiego wieku można zrobić testy pokarmowe?
![]() |
#1146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam to w domu jeszcze po wczesniejszych wizytach u dermatologa, a jak jesj cos wyszlo moge sama to jej dac?bez konsultacji? ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() w tym temacie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do lekarza, mam jej dawać jak nie będzie nic schodziło to wtedy mam się zgłosić do przychodni
#1148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piszecie o zachowaniach dzieci ja nie mogę z tego: Uczę Danielka żeby się dzielil zabawkami,szczególnie w piaskownicy bo większość dzieci jest bez przyrządów a chce robić baby ale jak mam to zrobić jak on daje swoje a jest inne dziecko i nic nie da dotknąć,tylko słyszy wszędzie nie! to moje!!! trudne to ![]() Bao gratuluję dziewczynki ![]() ![]() a z ta lekarką to na prawdę masakra,ale są takie babska ![]() Minka niezłe masz fazy ![]() ja bym trochę chciała wpadę zaliczyć bo świadomie ciężko się zdecydować,zrobiłam to 2 razy i trzeci duuużo trudniej Machaj śliczna Kala ![]() Ana ja tez tak myślę świetny przykład moja mam mieszka z bratem w jednym mieście a widzą się może kilka razy w roku PoP trzymam kciuki żeby jednak i u Oliwki i u Nataszki nie miało wcześniactwo wpływu na zdrówko-bardzo mocno ![]() Sara jeżeli chodzi o zyrtec to wydaje mi się,że naszym już powinno się po 10 kropli dawać a nie masz na ulotce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
dziękuje dziewczyny za paszportowe info
![]() popik, nataszka idzie jak burza, bardzo się cieszę ![]() mało się ostatnio udzielam, bo jakiś słaby nastrój mam, ale czytam regularnie. Złożyłam wczoraj kartę do żłobka i ogłoszenie listy przyjętych ma być 17 maja
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Ja mam siostrę 9lat starszą. Zaczęłam się z nią dogadywać dopiero jak ona miała już swoje dzieci a ja prawie pełnoletnia... Teraz jest różnie, czasem co dzień gadamy przez tel a czasem miesiąc się nie odzywamy - zależy jak nam się chce
![]() Baobabek - jesteś chyba (wg listy na 1 str) tylko 2 lata młodsza ode mnie.. Albo u Was inne czasy były albo w moich regionach taka bieda - ja nosiłam po siostrze rzeczy, siostra po kimś czasem też. Mama nam często szyła bo nie było co albo za co kupić. Ale jako nastolatka to fakt już zaczęło być denerwujące i wolałam mieć 3 szmatki i sobie na nie samemu uzbierać. U nas choroby ciąg dalszy, byłam dziś u lekarza. Niby nic nam nie jest ale trochę zubożałam przy wykupieniu recepty ![]() ![]()
#1152 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w ciucholandach kupujesz szmaty? Tez czasem sa uzywane? a wygladaj jak nowki. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Maly mi padl wlasnie na kanapie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tort - przymierzam się do tego shwarcwaldzkiego, robię właśnie listę zakupów ![]() ![]() Okien nie myłam bo przed świętami Misiek był chory nie chciałam wychładzać domu (okna mam wielki i sporo ich..) teraz ja chora jestem... więc oby nikt się im nie przyglądał, a nawet niech pada ![]()
![]() |
#1154 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do tego wyzej to... niby tak jest ale ja akurat uważam, że często dziecko jest po prostu przyzwyczajone. Miałam takie etap w swym życiu że mala przez jakies 2 miechy spała ze mna od około 2 w nocy. o tak się nauczyła. Wystarczyła tylk jedna noc by ja oduczyć. Teraz nawet sama nie chce z nami spac. Mówi, że ma swoje lóżeczko i kaze się tam zaprowadzić. Ale boję sie, ze jak się przebudzi w nocy to nie stanie w łózeczku jak teraz tylko przylezie do nas i bedze gorzej nam ją tam z powrotem wyeksmitować. Po co ma się przyzwyczaić od nowa? My wolimi spać sami ![]() Cytat:
![]() ja wolałabym żeby Wercia miała rodzeństwo, to nie jest tak, ze twierdzę, że tak lepiej. Ale my się do tego nie nadajemy dlatego zostanie sama (raczej) ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziś cały nosek obszczypany i policzki bo trze ta buźkę caly czas. na szczęście sama obsługuje KATAREK i się oczyszcza co kichnie ![]() Cytat:
Wlasnie zauważyłam, ze mało Cie ostatnio... co się dzieje?? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że my byliśmy dawno -przynajmniej na nas nie jest że zaraziliśmy ![]() Misiek ma poraniony nosek już - sam co chwilę chodzi i mówi że ma katarek żeby mu wytrzeć... Michaś już wstał.. Idziemy hałasować do kuchni ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyz robie salatke gyros ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie no nikt ci nie bedzie na okna patrzyl ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Fakt dziecko sie przyzwyczaja, wiadomo, ale kazdy wiek rzadzi sie swoimi prawami, taki np 3 latek boji sie ciemnosci,samotnosci potrzebuje bliskosci , wiec jak mala bedzie przychodzic w nocy, nie bedziesz miec innego wyjscia . Nasze dwulatki moga miec jakies koszmary, wiec wtedy tez nie masz wyjscia jak sie nie uspokoji trzeba wziasc do siebie. Wiedz jedno , to minie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mysmy jak w Turcji byli to normalnie nam z 2 zostawali a my na impreze szlismy ![]() ![]() ![]() ![]() Oby na katrze sie skonczylo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Ja sie przyzwyczaiłam do trybu na pełnych obrotach od 5.45 do 23-0.00 w czasie 3 tygodni praktyk ze teraz od poniedziałku siedze znów w domu i czuje sie okropnie!! za duzo mam wolnego czasu a wsyztsko porobione tak sie wyuczyłam:d.. dzis wyszłam z dzieckiem zrobiłam 3 prania 2 sciagnełam jedno poprasowałam, cifem łazienke sprzatnełam poza kabina ![]() ![]() jest dopiero 19.30 i gdyby był mój mąz to pewnie bysmy zwozili ziemię taczkami bo nam przywieźli a teren musimy wyrównać... ale niestety pźniej z pracy wróci W dodatklu michalina kilka rzy dziennie spiewa i oczywiscie wymusza na mnie aby razem z nia spiewac i pokazywać My jestesmy krasnoludki.. , Jedzie pociąg z daleka itd!! padam... ![]()
![]() |
#1158 | |||
Zakorzenienie
|
lind, bardzo mi przykro z powodu choróbska
![]() ![]() A miałaś napisać jak tż się odnajduje w robocie Cytat:
a ja mam urodzinki zaraz po tobie, bo 22 ![]() wiesz co, różne rzeczy się nawarstwiły...wkurza mnie mój ojciec, kłopoty tż w pracy i moje potencjalne kłopoty w mojej, finanse, czekam w napięciu na wizytę u onkologa (co roku chodzę do poradni cycowej na macanko i skierowanie na usg) i usg piersi, bo w jednym miejscu mnie boli i wyczuwam gule...i takie tam... Cytat:
![]() ja też ogólnie dużoz przedszkola pamiętam, a teraz jak się patrzy na takie bąki małe to aż dziwne że tyle rzeczy może utkwić w pamięci na całe życie.... Cytat:
![]() bao, ta lekarka to masakra jakaś ![]() a my dziś dłużej na placyku byłyśmy i sobie rozwaliła nosa-zaryła japą w tartan (znaczy tą placykową podłogę) i sobie zdarła skórę na nosku i lekko koło ust-wygląda jak rudolf czerownonosy ![]() muszę jej fotkę walnąć. I wiecie co, normalnie pękam z dumy jak słyszę od wszystkich naokoło jakie mam rozgarnięte i mądre dziecko i jak pięknie mówi i CO mówi, jak sensownie itp. strasznie to miłe ![]() Koleżanka przedszkolanka mnie niedawno odwiedziła i mówiła że lenucha robi i mówi rzeczy z których ona przeprowadza diagnozy u swoich 5-latków z wczoraj: -gdzie teraz idziemy mamuś? -idziemy do przychodni po receptę na lekarstwo dla tatusia -żeby tatuś wyzdrowiał i się czuł? [w sensie dobrze] -tu idziemy? -nie, to jest kościół, a my do przychodni idziemy -babcia chodzi do kościoła, a my z mmausią nie chodzimy [ciekawe czy babcia jej robiła katolickie pranie mózgu ![]() sprzed paru dni: -a teraz gdzie idziemy? -do feniksu kupić dla ciebie czapeczkę -a kask też kupimy? -nie, bo tam gdzie idziemy nie ma kasków. W ogóle kupimy, ale nie dzisiaj -aha, dzięki mamusiu że mi wytłumaczyłaś
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-04-18 o 19:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesteś pewna, że ona w wieku naszych dzieci, może ją przenosiłaś w ciąży o jakieś 3 lata ![]() a w sprawach "psychicznych" mam nadzieję że wkrótce ci minie ![]()
Amelka ![]() ![]() Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2012-04-18 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
minka, ja sama jestem w codziennym szoku już nie JAK mówi, ale CO mówi.
Babka dziś na placyku myślała że lenucha ma co najmniej 3 latka i koparę do ziemi cały czas miała jak młodej słuchała. A na sam koniec, jak szłyśmy do domu, kawałek za tą babkę i jej dzieckiem, to lence się przypomniało, że nie podziękowała za mokrą chusteczkę i koniecznie chciała "teraz podziękować" i krzyczała "pani, pani!" żeby się zatrzymała i faktycznie podziękowała cała zadowolona. Powiedziałam jej że jestem z niej dumna, że jest bardzo kochana a ona na to "i dzielna też jestem" [wiecie, szczepionko było w poniedziałek]. A do rosmana musiałam się wracać, bo "nie powiedziałam pani do widzenia"-krzyczała potomka moja ![]() a i wczoraj miała robione zdjęcie do paszportu-dobrze że nie dziś z tym nosem....wkleje jutro do klubu posiedzonko na nocniku było, poszły siki -wstawaj, zrobiłaś już siku -obawiam się że jeszcze zrobię kupę ![]() no właśnie a propos, mamy progres! woła już od jakiegoś czasu kupę, i nie leje w gacie ani w pieluche tylko trzyma-dziś jak wstała z mokrą pieluchą przed 14, to sikała dopiero po 18 jak wróciłyśmy ze spaceru. Mało woła na siki, ale jak już bliżej 2h to ją sadzam i robi. ![]() I nie wiem czy pisałam, ale w zeszłym tygodniu był debiut trawkowy-spodobało jej się, ale musiałam zawiesić, bo wieje i chłodno. Dziś też pytała czy będziemy podlewać kwiatki. A jej pierwszy raz mówiłam właśnie że będziemy owe kwiatki podlewać, to się pytała czy konewką. A jak powiedziałam, że będziemy robić siku w parku (mówiłam to rano), i po południu poszłyśmy do parku, to biegnie, biegnie, nagle się zatrzymuje przed placykiem i wypala: "mamusiu, ale tu nie ma nocniczka w ogóle!"
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-04-18 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
Evitka
![]() ![]() A tz... długa historia. Jednak wziął tę drugą pracę. Kasa mniejsza ale po rozważeniu + i - lepsza... Czasem tylko przybity przychodzi jak się ciężko chorych naogląda (pracuje jako pracownik techniczny w szpitalu) Monka też myślę o jajkach - tz lubi, i jakieś mięsko upiekę. Do tego swój chlebek czy bułeczki ![]() Z tymi oknami i ogólnie porządkiem - moja mama to jak inspekcja sanitarna ![]() Myłyście ściany pokryte farbą lateksową (śnieżka barwy natury)? Czym? Nie zmyło się? Jak postawie stół na środku to najbrudniejsza ściana (pokopana przez Michała) będzie najbardziej widoczna ![]() Asiulek Misiek też czasem tak kicha że gile mu lecą... Albo jak chce żeby mu nosek wytrzeć a ja mówię że nic nie ma to tak długo dmucha aż mu zwisa z noska... Co do opieki nad dziećmi... moja mama czasem 3 mojej siostry zabierała. Jak siostra rodziła 4 dziecko to mi szwagier przywiózł starszą trójkę. Akurat uczyłam się do obrony licencjatu, brata do szpitala odwiozłam i praktycznie sama miałam tę ekipę na głowie... ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Evitka a jaka ona kulturalna ![]()
#1162 |
Zakorzenienie
|
lind, na lateksowych farbach się nie znam, ale warto spróbować tych gąbeczkę typu magic-one są jakimś płynem nasączone i ponoć nawet kredki ze ścian ścierają i inne trudno usuwalne syfy
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Kupię je w markecie?
zapomniałam się pochwalić...u nas dziś święto bo znów KUPA. I coraz częściej mamy święto... ostatnie 1.5 tyg to tak - ndz, wt, pt, pon i dziś... Najgorsze że mu lody obiecaliśmy za kupę i tak trochę rozdzielamy, rozpuszczamy trochę i po takiej kropelce dostaje ![]() ![]() Nie wiem tylko co go tak ruszyło bo od pt przed świętami dostaje dużą dawkę laktulozy (2x2łyżeczki), nie dostaje wit d3, pije znów dzieciowe mleko - zalecenia pediatry.
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Musisz niestety zupełnie wyeliminować kakao i czasami sprawdzać czy coś się dzieje Cytat:
i mam nadzieję że nastrój Ci wróci do normy ![]() Teksty Lenki powalają ![]() Ostatnio Tż wieczorami jest z Zosią i co chwila mi opowiada o jej nowych powiedzonkach ale daleko do Lenki. Oczywiście żeby nie było to jestem równie dumna z mojej pociechy jak Ty z Lenki ![]() Cytat:
![]() Oknami się nie przejmuj
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evitka lenka powala , moja też bardzo dużo mówi i często panie pytają w jakim jest wieku ale nie aż tak mądrze . i cwaniak z niej coraz większy .
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele, nowa reklama mi wyskakuje
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Evitka wow mala nie dosc ze wygadana to jeszcze przemila dla innych. Brawo za siki to juz maie spokoj
![]() ![]() ![]() Lind mozesz z bulek zrobic, ale bagietka lepsza ![]() ![]() ![]() ![]() Jak ci mama cos zafurczy co do okien to powiedz , ze kochana mamusiu bylam chora bla bla bla , jak ci rpzeszkadza to masz tu szmateczke i sprey i szuraj po oknie ![]() Ania no no korzystaj ![]() Moj dzis spal w dzien i juz dziekuje, od godziny zasypia , z rykiem, ponad 30 min musialam z nim siedziec i palec mu dac do trzymania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak byłam nastolatką to jako że umiałam szyć na maszynie przerabiałam sobie ciuchy i nikt nigdy nie miał takich jak ja jak słysze że coś jest MODNE to dostaję gęsiej skórki ,od razu dziesiątki dziewczyn w tym samym porażka Ja kiedyś byłam uczulona na wszystkie metale oprócz srebra ,ale z wiekiem mi przeszło ,teraz mogę nosić zwykłe kolczyki cały dzień i nic się nie dzieje. Ja to już chyba wyjątkowa syfiara ,bo okna nie pamiętam kiedy myłam ![]() ![]() Evitka mój przy Twojej Lence to całkiem cofnięty ,on dopiero zaczyna zdania budować i to takie proste maksymalnie 3 wyrazy Monka mój jak w dzień co najmniej 2 godziny nie pośpi to dopiero jest ryk zazwyczaj śpi 3 albo ponad ![]() Próbowałam go oduczyć to zasypiał wieczorem z rykiem ,chyba ze zmęczenia,nie mógł usnąć ,później zrywał się w nocy ,jak powróciły drzemki to wszystko wróciło do normy A dzisiaj mój talent wsadził palca do temperówki i przekręcił ![]() oczywiście krew się lała bo rozwalił i kawałek paznokcia ściął i co chwila latał żeby mu dmuchać ,palec wskazujący ,plastrem zaklejony i chodzi i go tak trzyma wyprostowany ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- A mi nic nie wyskakuje bo mam Adblocka hahaha ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj madry tz kiedys dal starszemu( jak byl maly) mikser do zabawy ten co kiedys pokazywalam ![]() ![]() ![]() Ja mam explorer wiec nie wiem jaki program zainstalowac , na chrome cos nie lubie smigac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.