|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Cześć dziewuszki, właśnie was nadrobiłam od rana
![]() Kurcze, chętnie bym obejrzała tą matką Madzi w RwT, ale nawet nie wiedziałam,że takie coś jest. A z drugiej strony może dobrze, bo bym się tylko denerwowała ![]() Sas fajne zakupy, a marynarka dla małża super. Szkoda, że mój w takich nie chodzi ![]() Mandagorka Gratuluję kopniaków ![]() ![]() Blue te zdjęcia koszul do karmienia zawsze mnie rozbrajają, jak widzę takie wypucowane chude laski w makijażu jak na karanwał ![]() Witam nowe mamuśki ![]() Nate Jejku...Ci rodzice musza przeżywać koszmar...ja w ogóle nie wiedziałam,że dziecko może mieć wrodzone zapalenie płuc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | ||
Zadomowienie
|
KarolinaPW z tego co pamiętam pisałaś kiedyś, że masz cerę z problemami. Ja mam strasznie tłustą cerę i niestety często mi się zdarzają okropne stany zapalne. Używam teraz kremu ochronnego z Ivostin 50, ale właśnie mi się kończy i muszę kupić coś innego. Myślisz, że ta Boiderema będzie dla mnie odpowiednia? Bo w opisie na KWC napisane jest, że to do cery naczynkowej.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór wszystkim!
Jakoś Was nadrobiłam ale normalnie połowa rzeczy już mi z głowy wypadła taka jestem zakręcona w tej ciąży - skleroza mnie dopada normalnie... Przede wszystkim witam nowe Mamusie! Coś mi przemknął temat przytulanek - u nas na szczęście nie ma z tym problemu i dopóki lekarz nie zabroni to będziemy sobie szaleć - a co! No fakt, że uważamy bardziej ale mimo to jakoś się nie ograniczamy. Co do brzucha to niestety dalej mnie pobolewa ale nospa pomaga więc póki co czekam do wtorkowej wizyty - jakby coś się działo to zadzwonię do lekarza. Jeszcze niechcący uderzylam się dziś w brzuch - niby niezbyt mocno ale jednak :/ sas ja ważę 2 kg mniej od Ciebie a jestem niższa o 15cm... Przyszła dziś sukienka ślubna - ciut większa ale może to i dobrze. Jutro idziemy do krawcowej pokazać ją i zapytać czy lepiej ją wymienić na mniejszą czy ją przerobi spokojnie na 3 dni przed ślubem. A poniżej nasze obrączki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam ooolllccciiiaaa po wizycie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() Wielkie dzięki! ![]() Dziękuję bardzo! ![]() Dziękuję. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój małżon też czuł się poszkodowany, jak kładł rękę a dzidzia nie dawała wtedy znaku. Ale już parokrotnie poczuł i jest zadowolony ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1150 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak patrzę na 1 stronę, że np. linzey nie ma nic wpisane a chyba pisala, że dziewczynka?? Czy się mylę?? ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- ZObaczcie na tego bobasia: http://senorgif.memebase.com/2012/03...-ever-will-be/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
Tak patrzę na suwaczek ( który mi w końcu dobrze liczy
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ajka89 Czas edycji: 2012-03-29 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Prawda, że u nas dużo dziewczynek. Ciekawe, czy wszystkie pozostaną dziewczynkami po urodzeniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Z grubsza ogarnęłam wczorajszy dzień na wątku. Kobiety ile to można pisać?
![]() Bardzo dziękujemy za gratulacje po wczorajszej wizycie ![]() Hmm może to i prawda, ale żadna frajda mieć w każdym kącie pająki ![]() ![]() cocobella gratuluję syneczka ![]() Jak odkryjesz sposób w jak zaplanować płeć to koniecznie się podziel. Teraz mamy córcię więc następnym razem przydałby się synuś. Tylko jak to zrobić ![]() ![]() Karolina skromna jesteś. Że trochę się na tym znasz - znaczy na zębach, to za mało powiedziane. Tutaj wspomagasz nas bardzo mądrymi radami dotyczącymi zębów ![]() Czytałam, że macie problemy z pająkami? Próbowaliście je usuwać jakimiś preparatami? My w mieszkaniu na parterze mieliśmy mnóstwo, z tym, że tych chudych. Ale żadna frajda w każdym kącie pajęczyna i kilka pająków. Popsikaliśmy w mieszkaniu tym http://allegro.pl/vigonez-na-pajak-z...203180344.html i jest dużo lepiej. Zresztą można skorzystać z usług profesjonalistów - dzwoniliśmy do jakiegoś chłopa to powiedział, że bez problemu może nam opryskać mieszkanie czymś przeciw pająkom. No chyba, że lubicie pająki i nie zgadzacie się na takie traktowanie żyjątek ![]() Malwina_a super, że po badaniu jest wszystko dobrze. No i że Agatka jest Agatką ![]() Słyszałam ostatnio przesąd, że zerowe libido wskazuje na dziewczynkę ![]() ![]() Hanjah Dorotka jest przesłodka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zadomowienie
|
![]() No, muszę się pochwalić - pół dnia spędziłam na zakupach dzieciowych i wcale nie były to zakupy ubrankowe ![]() Najpierw wybraliśmy się z małżem do Ikei - stamtąd przywlokłam tę http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/40194789/ i tę http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/20172279/ pościel. Nabyłam też takie http://www.ikea.com/de/de/catalog/pr...8/?query=krama ręczniczki, bo na jakimś forum w rodzaju "hity i kity wyprawkowe" wyczytałam, że to świetna alternatywa dla tetrowych pieluch (szczególnie jak boimy się ulewania) a cenowo wychodzi chyba korzystniej (przynajmniej u mnie). No i jak zobaczyłam te zwierzątka http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/70183874/ stwierdziłam że trudno, że będą musiały poczekać dobry rok - biorę, choćbym miała się bawić sama ![]() ![]() Cała zadowolona z wyprawy (choć kupiłam w sumie niewiele, bo meble na razie nas nie interesują - łóżeczko mamy a na jakieś dedykowane przewijaki miejsca chyba w sypialni za mało) postanowiłam jeszcze "poprawić" w Toys"R"Us, skąd wyszłam z tą http://www.ebay.de/itm/Entdeckerwurf...#ht_3631wt_905 obłędnie kolorową kostką i delikatnym wyrzutem sumienia, że tyle kasy wydałam na taką pierdołę. Ale nic to, zaraz mi wyrzuty sumienia przeszły, jak tylko w H&Mie nabyłam takie (załącznik, bo na stronie nie znalazłam) słodkie czerwono-białe tenisóweczki przecenione o połowę. No i takie to dziś miałam ambitne przygody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do łóżka, to nie obawiasz się o jakośc? My mamy łóże z IKEI i jest do wyrzucenia...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajne obraczki, podobaja mi sie takie ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1159 |
Wtajemniczenie
|
Teraz zajażyłam, że wszystkiego mi nie zacytowało
![]() Karmelku, ładne te obrączki. Już macie takie?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;88/st/20070417/n/Kaja/k/e2c9/age.png http://www.suwaczki.com/tickers/iv099vvj87icbg1b.png https://wizaz.pl/forum/album.php?u=42773 Edytowane przez buena Czas edycji: 2012-03-29 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż nie ma szans, że ja będę wyglądać tak po porodzie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie chcę, żeby to źle zabrzmiało, ale może chwilowo potrzebujesz odpoczynku od nas. Na spokojnie posiedzisz sobie w domu, a jak poukładasz myśli, przestaniesz się martwić to będziesz czytać i pisać. No albo jak będziesz miała potrzebę wygadania się - z chęcią wysłuchamy. Cytat:
![]() A nie pokazywałaś nam innych? Jakoś mi się zakodowała obrączka z kamieniami i nie wiem czemu wydaje mi się, że w obrączce miały być jakieś przerwy. Nie wiem jak to opisać ![]() Sukienka prezentuje się jak na zdjęciach w katalogu? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A łóżeczko mamy jakieś inne, nie z Ikei (wspomniałam o niej tylko w tym kontekście, że dziś kupowaliśmy tam tylko drobiazgi, żadnych mebli). Nawet nie wiem, skąd ono - to prezent od przyjaciółki, której córeczka spała od początku z rodzicami (łóżeczko kupili, rozłożyli, po 2 miesiącach złożyli nieużywane z powrotem i zaproponowali, że mi oddadzą ![]() Natomiast nasze małżeńskie łóżko też jest ikeowskie i mam takie same doświadczenia, jak Ty - do wyrzucenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Bywają ostre... ale chciałyście sexi, to znalazłam kilka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Praktycznie identycznie takie same, jak nasze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aj miałam jeszcze ustosunować się do jakichś wypowiedzi ale nic już nie pamiętam co czytałam ![]() witam nową mamusię na stanie z synkiem ![]() i zaraz lece do łóżka bo właśnie pranie powiesiłam i mam wolne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zadomowienie
|
buena to są już nasze obrączki - te, które będziemy mieli na ślubie.
Mandragorrka faktycznie wcześniej były ciut inne obrączki (równe paski, cała matowa i moja z kamieniami) ale jak już jechaliśmy je zamówić to ostatecznie stanęło na tych i w sumie chyba dobrze - bynajmniej my jesteśmy z nich bardziej zadowoleni. A co do sukienki to zostanie raczej ta co pokazywałam ostatnio http://www.pieknybrzuszek.com/pl/p/S...Margerita/1087 - zobaczymy tylko co powie jutro krawcowa i jak ją znów przymierzę to wrzucę fotki w obu - tej z katalogu i tej z neta i same ocenicie. Malwina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Ja tak na chwilkę
![]() Wyleżałam się, teraz jem kolacyjkę. Już wymyta jestem, ogolona, nic tylko iść jutro do tego gina ![]() Lecę zobaczyć co tam naskrobałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |||||
Zakorzenienie
|
Pasta do zębów
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I ten jej chłop ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | ||||
Zakorzenienie
|
Eh bardzo bardzo pobieżnie ogarnęłam dzisiejszy dzień. Dużo tego
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja mama się cieszy - pierwsza wnusia ![]() Na zasadzie no super, ale przydałby się jakiś wnuk.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chce_byc_mama spokojnego lotu i udanego pobytu w Polsce. Odzywaj się czasem, żebyś nie zapomniała o nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zadomowienie
|
Boże jet tak późno a ja muszę coś zjeśc! Idę więc. DO jutra!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Głodna jestem
![]() Idę jeszcze posprzątać w kuchni - dzisiaj w ciągu dnia spałam trzy godziny więc do łóżka jeszcze się nie wybieram. I albo głód mi przejdzie, albo znajdę coś do żarcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.