Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 16:02   #1141
anlaya
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
Napisane przez szarri
Da się tak po prostu kupić, ale od koników i za straszne kwoty (kiedyś pytałam, za te które ja mam mogłabym jakieś 2500zł wziąć, tzn. za oba - w żyyyyciu bym tyle nie zapłaciła ). Zanim wygrałam mój tata kupił już sobie od znajomego, po cenie nominalnej w zasadzie (na jakiś tam mecz w Poznaniu), więc nie chodzi o to, że mi zazdrościł, że będę (chociaż ma żal, że mam na reprezentacji), raczej o to, że wylosowałam jednym losem za wartość ptasiego mleczka, a on biedny próbował na kilkanaście osób i mu się nie udało
Taaak, znam ten proceder, ostatnio nawet miałam do czynienia, mój patron zajmował się sprawą jednego pana konika, źle na tym wyszedł (ten pan konik):P Szkoda, że nie można po prostu kupić biletów w normalnej "kasie", ale tak już jest. Ja bilety do Poznania rozdałam, ale gdybym mogła iść na mecz Hiszpanii np. no i oczywiście na mecz Reprezentacji, nie wahałabym się nad zakupem legalnego, normalnego biletu ;p
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:52   #1142
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Taaak, znam ten proceder, ostatnio nawet miałam do czynienia, mój patron zajmował się sprawą jednego pana konika, źle na tym wyszedł (ten pan konik):P Szkoda, że nie można po prostu kupić biletów w normalnej "kasie", ale tak już jest. Ja bilety do Poznania rozdałam, ale gdybym mogła iść na mecz Hiszpanii np. no i oczywiście na mecz Reprezentacji, nie wahałabym się nad zakupem legalnego, normalnego biletu ;p
Taaa, byłyby kolejki jak za komuny - leżaki, namioty i całe rodziny stojące na zmianę w ogonku na tydzień przed otwarciem kas :p
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 17:02   #1143
anlaya
Zakorzenienie

No cóż, coś za coś :P
Stary 2012-04-14, 18:27   #1144
agneshelene
Raczkowanie

Coś dla modowych koneserów! http://allegro.pl/venezia-czerwone-t...256015880.html
Nawiasem mówiąc...czy ktoś widział kiedykolwiek coś podobnego u Kasi Tusk...? Ta 'soczysta czerwień' nijak mi do pasteli nie pasuje
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:33   #1145
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Coś dla modowych koneserów! http://allegro.pl/venezia-czerwone-t...256015880.html
Nawiasem mówiąc...czy ktoś widział kiedykolwiek coś podobnego u Kasi Tusk...? Ta 'soczysta czerwień' nijak mi do pasteli nie pasuje
u KT nie, ale u siebie widzę soczyście czerwone buty dosyć często, oczywiście nie takie ale spodziewam się że jak minie moda na pastele i wrócą soczyste i intensywne kolory to sie pewnie okaże że to jeden z jej ulubionych
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:20   #1146
owieczkaa
Zakorzenienie

To całe hipsterstwo mi zakrawa na takie ciśnięcie się na oryginalność - nic sobą nie reprezentuję więc poudaję że należę do jakiejś nieokreślonej grupy - tak jak bractwa studenckie i inne "sekretne stowarzyszenia" - tylko tu jeszcze ludzie coś razem robią.

Na allegro mnie najbardziej rozwala to, że tytuły aukcji przypominają bardziej zbiór tagów niż naprawdę mówią co jest w środku - np. "pastel neon tulipan klosz wysoki stan hit" - eeeee? A druga rzecz to jak na miniaturce jest zdjęcie katalogowe jakiegoś ciucha a jak się wejdzie to się okazuje że to jakaś szmata do podłogi - nie wiem czemu zupełnie jest to niezauważane przez całe rzesze pracowników allegro...
Stary 2012-04-14, 19:22   #1147
anlaya
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3354215 4]u KT nie, ale u siebie widzę soczyście czerwone buty dosyć często, oczywiście nie takie ale spodziewam się że jak minie moda na pastele i wrócą soczyste i intensywne kolory to sie pewnie okaże że to jeden z jej ulubionych [/QUOTE]
Ja lubię pastele, ale rzadko kiedy podoba mi się taki overlook. Dobrze jest je czymś przełamać albo odwrotnie - pastele w formie dodatków. Pięknie i subtelnie wyglądają na paznokciach np. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Jak ktoś ubiera się non stop w takie rozbielone, zgaszone odcienie od stóp do głów, to jest jakoś za bardzo mdło i niewyraźnie. Ale oczywiście nie ma tu reguły, można ubrać się pastelowo na całego i wyglądać świetnie i z charakterem. U Kasi Tusk jednak nie widziałam takiego zestawu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-14, 20:26   #1148
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

No to mnie poraża Alternatywa pełną gębą

http://29.media.tumblr.com/tumblr_l4...zhzdo1_500.jpg
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 22:48   #1149
justi2511
Raczkowanie

GG do justi2511

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Mnie się nie podoba to,co do tej pory widziałam-ale z ręką na sercu przyznaję,że mogę się nie znać I bez żadnej ironii czy złośliwości-po czym poznać,że jest dobrym projektantem?Jestem naprawdę ciekawa
Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
to tak jakby zapytać po czym poznać, że książka jest dobra mnie się nie podoba lekką ręką 80% nowych wydawnictw, za to w związku ze studiami grzebię w XIX/wczesnym XX wieku i pochłaniam mało znane starocie, które zdaniem moim i innych literaturoznawców są świetne. czy książki zapolskiej o prostytucji czy zapomniane wczesne powieści orzeszkowej wzbudzą zachwyt zwykłego czytelnika który połyka to co mu podaje empik? nie. tak samo jest z modą, ze sztuką (malarstwem chociażby)... jak ktoś nie siedzi w temacie i się brzydko mówiąc nie zna to będzie mu się wydawało dziwne, nie takie patrz znajomość mody na wizażu, a właściwie jej brak
ciekawe... jestem po dwoch latach projektowania i roku konstrukcji odziezy, przede mna dokonczenie szkoly i maturka a pozniej Akademia Artystyczna i nie uwazam Kupiszy za bog wie jakiego łaał projektanta, po prostu nie czuje jego wizji za to kocham ostatnia kolekcje m.in. Balmain'a czy polskiej La Manii... bo to calkowicie w moim stylu.
inna sprawa nie zaprojektuje jako projektantka czegos czego nie czuje, wiec moze i dlatego Kupisza czy jak mu tam do mnie nie przemawia. A co siwadczy o tym czy ktos jest dobrym projektantem - sadze osobiscie ze to w jakim nakladzie sie sprzedaja, choc pewnie nie do konca... moze to ile serca w to wklada, bo mozna byc dobrym ale niedocenionym (chyba)... nie wiem juz jest dla mnie za pozno na myslenie :P... trza zniknac i znalezc sie w lozku

My love is your love, your love is my love
justi2511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 01:10   #1150
szarri
Wtajemniczenie

OMG, wyparłam z głowy mój piątkowy rozwalacz - no po prostu mój umysł postarał się, bym wymazała to z pamięci. Stoję sobie na światłach, a tu dwie ubrane IDENTYCZNIE (nie podobnie, nie w przybliżone ubrania - po prostu w identyczne egzemplarze, kropka w kropkę, tylko chyba jedna miała większy rozmiar, ale niedużo, obie szczupłe/chude) dziewczyny. Tyłem stały, pomyślałam, że jakaś akcja promocyjna albo ulotki roznoszą, bo to jednak rzadko spotykany widok, chociaż kurczę, jakieś tandetne te ubrania miały (białe krótkie kurtki sportowe, jasne dżinsy, białe adidaski z tych uznawanych za "eleganckie" ) - takie raczej bikejki, blond tlenione włosy. W końcu się odwróciły... i jedna wyglądała na jakieś 13 lat, a druga najbidniej na 50... Raczej podobne do siebie, więc podejrzewam, że rodzina. Pewnie matka z córką, chociaż biorąc pod uwagę ogólne wrażenie równe dobrze ta starsza mogła być babcią. Żałuję, że sobie to przypomniałam.
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 01:31   #1151
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dziś centrum handlowe. Babka generalnie ubrana w ciepłej brązowej tonacji. Czerwona spódniczka, średnio brązowa ramoneska, torebka w identycznym kolorze, ciemnobrązowe rajstopy z jakimś dziwnym szlaczkiem z tyłu i do tego... fioletowe szpilki, które były z zupełnie innej planety...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 08:29   #1152
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Na allegro mnie najbardziej rozwala to, że tytuły aukcji przypominają bardziej zbiór tagów niż naprawdę mówią co jest w środku - np. "pastel neon tulipan klosz wysoki stan hit" - eeeee?
Allegro jest od tego, żeby sprzedawać, a nie żeby ładnie pisać I to są po prostu hasła jakie ludzie wpisują w allegrową wyszukiwarkę A w tytule dlatego, że nie każdy zaznacza "szukaj także w opisach"
Stary 2012-04-15, 09:00   #1153
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Allegro jest od tego, żeby sprzedawać, a nie żeby ładnie pisać I to są po prostu hasła jakie ludzie wpisują w allegrową wyszukiwarkę A w tytule dlatego, że nie każdy zaznacza "szukaj także w opisach"
true Aczkolwiek wygląda to debilnie
Mnie denerwuje jak jest aukcja "worka ciuchów" i na miniaturce jest zdjęcie z pokazu/zdjęcia ze stron sklepów itd, z ciekawości zawsze wchodzę a tam jakieś szmatki brzydkie

Szalenie mnie irytuje/rozwala Pani Borsukowa z allegro, w ciągu ostatnich lat dosłownie opanowała dział modowy, razem ze swoimi równie strasznymi koleżankami. Z roku na rok jest coraz bardziej przerażająca, a jej ciuchy tandetne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czerwonah.jpg (51,3 KB, 297 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (97,0 KB, 541 załadowań)

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 09:13   #1154
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ta druga ma fajnie blurem namalowane mięśnie brzucha Ja pamiętam, że kiedyś na Szafie na Wizażu była ogromna dyskusja na temat tych borsuków, bo znalazło się kilka ich zwolenniczek, które tradycyjnie uważały, że lepiej być plastikiem niż być grubą, niedomytą i niemodną
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 09:29   #1155
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
true Aczkolwiek wygląda to debilnie
Mnie denerwuje jak jest aukcja "worka ciuchów" i na miniaturce jest zdjęcie z pokazu/zdjęcia ze stron sklepów itd, z ciekawości zawsze wchodzę a tam jakieś szmatki brzydkie

Szalenie mnie irytuje/rozwala Pani Borsukowa z allegro, w ciągu ostatnich lat dosłownie opanowała dział modowy, razem ze swoimi równie strasznymi koleżankami. Z roku na rok jest coraz bardziej przerażająca, a jej ciuchy tandetne
Pani Borsuk gościła już w poprzednich częściach wątku Ja jestem ciekawa czy ona jest Polką
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 09:37   #1156
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Ta druga ma fajnie blurem namalowane mięśnie brzucha Ja pamiętam, że kiedyś na Szafie na Wizażu była ogromna dyskusja na temat tych borsuków, bo znalazło się kilka ich zwolenniczek, które tradycyjnie uważały, że lepiej być plastikiem niż być grubą, niedomytą i niemodną
Oj chętnie bym poczytała.

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 09:51   #1157
201606210931
Konto usunięte

mi się ona kojarzy z jedną z dziewczyn z "ballady o lekkim zabarwieniu..." od Mończyka
oglądałyście ?
Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Pani Borsuk gościła już w poprzednich częściach wątku Ja jestem ciekawa czy ona jest Polką
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 09:53   #1158
RiverOfDirt
Rozeznanie

U Kamili za to w ostatnim poście ubraniowym dobrze. Muszę przyznać, że sama bym chętnie przygarnęła ten naszyjnik z kanarkiem.
Poza tym podoba mi się jej koszula w kratkę z sesji na sianie.

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 10:00   #1159
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
No tak bo już nie ma nic pomiędzy

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 10:28   #1160
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Laseczka
Stary 2012-04-15, 10:29   #1161
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Stoję sobie na światłach, a tu dwie ubrane IDENTYCZNIE (nie podobnie, nie w przybliżone ubrania - po prostu w identyczne egzemplarze, kropka w kropkę, tylko chyba jedna miała większy rozmiar, ale niedużo, obie szczupłe/chude) dziewczyny. Tyłem stały, pomyślałam, że jakaś akcja promocyjna albo ulotki roznoszą, bo to jednak rzadko spotykany widok, chociaż kurczę, jakieś tandetne te ubrania miały (białe krótkie kurtki sportowe, jasne dżinsy, białe adidaski z tych uznawanych za "eleganckie" ) - takie raczej bikejki, blond tlenione włosy.
Byłam w wakacje na Węgrzech i do jakiego klubu czy pubu byśmy nie poszli, zawsze było pełno przypadków dwóch dziewczyn ubranych w identyczne ubrania (krótkie, błyszczące sukienki, jakieś świecące dodatki, koniecznie buty na ogromnej szpilce i solarium). Z początku myśleliśmy ze znajomymi, że to właśnie jakaś akcja promocyjna czy po prostu te panie tam pracują , ale po zmianie lokalu stwierdziliśmy, że to jakiś dziwny miejscowy obyczaj... A same stroje były straszne, wiało tandetą na kilometr, żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia takich dziuń-bliźniaczek
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 10:29   #1162
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
mi się ona kojarzy z jedną z dziewczyn z "ballady o lekkim zabarwieniu..." od Mończyka
oglądałyście ?
Pamiętam Panią Joannę Naturalny (tak się nazywała?) chyba do końca życia nie zapomnę i tego jak mówiła "nasze dziefczyny ..."
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Stary 2012-04-15, 10:35   #1163
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam Panią Joannę Naturalny (tak się nazywała?) chyba do końca życia nie zapomnę i tego jak mówiła "nasze dziefczyny ..."
Z tego serialu o lekkim zabarwieniu erotycznym? to był dopiero mega obciach, dziewczyny wierzyły, że zostaną modelkami

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 11:52   #1164
isetta_
Zadomowienie

http://kwejk.pl/obrazek/1096078/faszionelka.html
isetta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:01   #1165
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Pani Borsuk jest chyba Niemką ..

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:18   #1166
anlaya
Zakorzenienie

Nie wiem, czy ten temat był tu poruszany, ale po zobaczeniu kilku zdjęć nie mogę się powstrzymać. Mimo, że nie jestem wysoka, to rozwala mnie, kiedy niskie dziewczyny zakładają gigantyczne obcasy, koturny itp. Owszem, dodają sobie wzrostu, ale jednocześnie optycznie się skracają, a efekt jest karykaturalny. Patrz: Dulcecandy - gdzie wysokość buta równa się prawie połowie łydki:
http://farm8.staticflickr.com/7085/7...b84e69e8_b.jpg
Stary 2012-04-15, 13:22   #1167
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy ten temat był tu poruszany, ale po zobaczeniu kilku zdjęć nie mogę się powstrzymać. Mimo, że nie jestem wysoka, to rozwala mnie, kiedy niskie dziewczyny zakładają gigantyczne obcasy, koturny itp. Owszem, dodają sobie wzrostu, ale jednocześnie optycznie się skracają, a efekt jest karykaturalny. Patrz: Dulcecandy - gdzie wysokość buta równa się prawie połowie łydki:
http://farm8.staticflickr.com/7085/7...b84e69e8_b.jpg
też mnie to rozwala!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 13:32   #1168
BioIvO
Zakorzenienie

Ja też mam swoich modowych faworytów: czarne rajstopy i biała zwiewna sukienka. Zobaczyłam po raz pierwszy taka dziewczynę i myślałam, ze z choinki się urwała. Potem zobaczyłam jeszcze kilka takich dziewczyn i pojęłam, ze to taki trend.
Poza tym modny zestaw: balerinki i bardzo obcisłe dżinsy na niskiej, niezgrabnej dziewczynie. Dżinsy miały jeszcze taka właściwość, ze poza opinaniem krzywizn łydek i kolan, miały z tyłu nisko naszyte kieszenie. W efekcie młoda dziewczyna wyglądała jak kaczuszka-krótkonóżka.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 13:58   #1169
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Z tego serialu o lekkim zabarwieniu erotycznym? to był dopiero mega obciach, dziewczyny wierzyły, że zostaną modelkami
Tak

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
uff

Stary 2012-04-15, 14:03   #1170
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
tez mi sie wydaje, ze jest Niemka, swego czasu bylo glosno o tej modelce na Plotkowym, gdzie mozna bylo poogladac jej lepsze (pozytywnie, nie ironicznie) zdjecia.

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
też mnie to rozwala!
mnie nie rozwala, ale na pewno dziwi, kiedy mowi sie, ze niskie dziewczyny nosza bardzo wysokie obcasy wlasnie dlatego, ze sa niskie. a ja nie czaje tego, bo wychodzi, jakby "niska" oznaczala "gorsza" - i dlatego czyni proby bycia "wyzsza". no, chyba ze chodzi o sieganie samodzielnie produktow w supermarketach z najwyzszych polek?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości