Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 01:01   #1111
anlaya
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
Napisane przez szarri
wygrałam kiedyś tam bilety z Wedla i będą ze mną kręcili filmik reklamowy -,- W CO JA MAM SIĘ UBRAĆ?!
Pie****ć ZARĘ, ale... wygrać bilety na Euro... jeeeejuuuuuuuuuuuuu!!!
Ja mogłam mieć tylko bilety na mecze w Poznaniu, ale rozdałam kolegom, bo akurat nie były to mecze, dla których byłabym gotowa odraczać egzaminy na wrzesień ;p
co do bloga almaanies - zgadzam się. Powielanie stylizacji z wieszaków Zary i fotki w lustrze... a szkoda, bo niby fajny, prosty styl - jednak czegoś brakuje.
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:00   #1112
evvelinek
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/39565/tola_w_kalesonach/ co to w ogóle jest? i czy aby za jej wizerunek nie odpowiada Sablewska? w sumie to z niej też się robi coraz większy lump.. trafiłam na jej bloga ostatnio i się przestraszyłam tego co zrobiła sobie z brwiami.. nie każdemu pasuje farbowanie brwi na blond niestety
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:24   #1113
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
http://www.pudelek.pl/artykul/39565/tola_w_kalesonach/ co to w ogóle jest? i czy aby za jej wizerunek nie odpowiada Sablewska? w sumie to z niej też się robi coraz większy lump.. trafiłam na jej bloga ostatnio i się przestraszyłam tego co zrobiła sobie z brwiami.. nie każdemu pasuje farbowanie brwi na blond niestety
i ona i Kupisz wyglądają jak bezdomni ; p chyba jestem za mało hipsterska żeby to zrozumieć...

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:32   #1114
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
i ona i Kupisz wyglądają jak bezdomni ; p chyba jestem za mało hipsterska żeby to zrozumieć...
Kupisz i jego kreacje...jak to się może podobać??
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:36   #1115
201606201234
Konto usunięte

Cytat:
ubrała się wygodnie, no co?

Edytowane przez 201606201234
Czas edycji: 2012-04-14 o 11:38
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 12:03   #1116
cute poison
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Dziunia dla mnie też nie jest jakimś negatywnym określeniem gorzej z 'Dzagą' .. - która jednoznacznie kojarzy mi się z głupią Dodą ..
a dla mnie wręcz przeciwnie Dżaga to po prostu laska, świetna figura i wszystko, a Dziunia - plastik. więc nie spierajmy się już o jedno rzucone przez kogoś słowo, bo się nie dogadamy, a nie o to w tym wątku chodzi
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3352255 3]dla rozluźnienia atmosfery... wiocha z wiochy.pl [/QUOTE]

łaał
cute poison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 12:41   #1117
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Kupisz i jego kreacje...jak to się może podobać??
akurat Kupisz jest dobrym projektantem. Może sam preferuje na codzień hipsterkę absolutną, ale jego kolekcja HEROES... jedna z najlepszych jakie widziałam

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 12:45   #1118
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
akurat Kupisz jest dobrym projektantem. Może sam preferuje na codzień hipsterkę absolutną, ale jego kolekcja HEROES... jedna z najlepszych jakie widziałam
Mnie się nie podoba to,co do tej pory widziałam-ale z ręką na sercu przyznaję,że mogę się nie znać I bez żadnej ironii czy złośliwości-po czym poznać,że jest dobrym projektantem?Jestem naprawdę ciekawa
Stary 2012-04-14, 12:55   #1119
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Mnie się nie podoba to,co do tej pory widziałam-ale z ręką na sercu przyznaję,że mogę się nie znać I bez żadnej ironii czy złośliwości-po czym poznać,że jest dobrym projektantem?Jestem naprawdę ciekawa
to tak jakby zapytać po czym poznać, że książka jest dobra mnie się nie podoba lekką ręką 80% nowych wydawnictw, za to w związku ze studiami grzebię w XIX/wczesnym XX wieku i pochłaniam mało znane starocie, które zdaniem moim i innych literaturoznawców są świetne. czy książki zapolskiej o prostytucji czy zapomniane wczesne powieści orzeszkowej wzbudzą zachwyt zwykłego czytelnika który połyka to co mu podaje empik? nie. tak samo jest z modą, ze sztuką (malarstwem chociażby)... jak ktoś nie siedzi w temacie i się brzydko mówiąc nie zna to będzie mu się wydawało dziwne, nie takie patrz znajomość mody na wizażu, a właściwie jej brak

Edytowane przez makeupnotwar
Czas edycji: 2012-04-14 o 12:57
makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 12:59   #1120
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
O, a podałabyś adres tego bloga? Bo wujek Gógle podsunął mi tylko jakieś dziwne strony o Toli sprzed ładnych kilku lat...
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:06   #1121
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
to tak jakby zapytać po czym poznać, że książka jest dobra mnie się nie podoba lekką ręką 80% nowych wydawnictw, za to w związku ze studiami grzebię w XIX/wczesnym XX wieku i pochłaniam mało znane starocie, które zdaniem moim i innych literaturoznawców są świetne. czy książki zapolskiej o prostytucji czy zapomniane wczesne powieści orzeszkowej wzbudzą zachwyt zwykłego czytelnika który połyka to co mu podaje empik? nie. tak samo jest z modą, ze sztuką (malarstwem chociażby)... jak ktoś nie siedzi w temacie i się brzydko mówiąc nie zna to będzie mu się wydawało dziwne, nie takie patrz znajomość mody na wizażu, a właściwie jej brak
Rozumiem.
Ps-teksty Orzeszkowej o konieczności emancypacji kobiet są moim skromnym zdaniem świetne
Stary 2012-04-14, 13:06   #1122
waits
Raczkowanie

A mnie rozwala to całe hipsterstwo i w ogóle. Bo co zrobić, jeśli się tak ubierało przed narodzinami pierwszych hipsterów (tych teraz)? Z tego co pamiętam, to Kupisz chodzi w tych swoich rozciągniętych szmatkach już długo i jeszcze dłużej. Ze mną też jest problem, bo kiedyś tam sobie ustaliłam, że koniec z kupowaniem ciuchów i korzystam tylko z tzw. drugiej ręki i tego, co sama skonstruuję. Wyszło tak, że mój własny brat mówi na mnie szafiarka-szmaciarka, innych może trochę rozwalam idąc ulicą (Was też pewnie rozwaliłabym stukrotnie, poważnie), wiele osób za to mówi mi, że ubieram się świetnie, ale... No cóż, ostatnio dowiedziałam się, że zasłużyłam na miano hipstera i nie ma przebacz. Może ktoś mi wytłumaczy jak z tym jest? ; ).

Rozwalacz tygodnia? Standardowo - piętnastki w butach do nieba, na których chodzić za bardzo nie potrafią i... bliźniaczki (również pietnastki) z dwóch innych matek, które koniecznie musiały podkreślić swoje pokrewieństwo - te same buty, te same pończochy, te same czarne szorty, te same białe koszule, te same kurtki. A na koniec - takie same, w kolorze również, włosy.
waits jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:11   #1123
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waits Pokaż wiadomość
A mnie rozwala to całe hipsterstwo i w ogóle. Bo co zrobić, jeśli się tak ubierało przed narodzinami pierwszych hipsterów (tych teraz)? Z tego co pamiętam, to Kupisz chodzi w tych swoich rozciągniętych szmatkach już długo i jeszcze dłużej. Ze mną też jest problem, bo kiedyś tam sobie ustaliłam, że koniec z kupowaniem ciuchów i korzystam tylko z tzw. drugiej ręki i tego, co sama skonstruuję. Wyszło tak, że mój własny brat mówi na mnie szafiarka-szmaciarka, innych może trochę rozwalam idąc ulicą (Was też pewnie rozwaliłabym stukrotnie, poważnie), wiele osób za to mówi mi, że ubieram się świetnie, ale... No cóż, ostatnio dowiedziałam się, że zasłużyłam na miano hipstera i nie ma przebacz. Może ktoś mi wytłumaczy jak z tym jest? ; )
Dostaniesz "sprawność hipstera" jak w harcerstwie
Stary 2012-04-14, 13:13   #1124
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
O, a podałabyś adres tego bloga? Bo wujek Gógle podsunął mi tylko jakieś dziwne strony o Toli sprzed ładnych kilku lat...
chodziło mi o blog Sablewskiej (http://majasablewskablog.pl/), trochę niefortunnie sformułowałam wypowiedź a co do Toli, to już wolałam jak była wymalowana do przesady niż w tym bezmakijażowym wydaniu

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2012-04-14 o 13:15
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:13   #1125
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Ja też chcę
Stary 2012-04-14, 13:31   #1126
weronika7
Wtajemniczenie

Cytat:
chodziło mi o blog Sablewskiej (http://majasablewskablog.pl/), trochę niefortunnie sformułowałam wypowiedź a co do Toli, to już wolałam jak była wymalowana do przesady niż w tym bezmakijażowym wydaniu
ja tak samo
weronika7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 13:58   #1127
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
masz na dobry początek Ukrainkę http://andyhide.blogspot.com/
a tu Polka, też b. ładna http://beauty-fashion-shopping.blogspot.com/
Ja ostatnio trafiłam na http://www.skinnyliar.blogspot.com/
Chyba dopiero zaczyna, ale jest bardzo ładna

Kiedyś było bardzo głośno na innym portalu o seduceme. Dziewczyna robiła niezłe zamieszanie swoją osobą Zaglądam czasem na jej profil, ale mało zdjęć już wkleja.
Stary 2012-04-14, 14:01   #1128
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Ja ostatnio trafiłam na http://www.skinnyliar.blogspot.com/
Chyba dopiero zaczyna, ale jest bardzo ładna

Kiedyś było bardzo głośno na innym portalu o seduceme. Dziewczyna robiła niezłe zamieszanie swoją osobą Zaglądam czasem na jej profil, ale mało zdjęć już wkleja.
taki mały offtop, czym zrobiła zamieszanie?

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:13   #1129
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
taki mały offtop, czym zrobiła zamieszanie?
Zdjęciami, które wrzucała
Dodałabym linka do jej profilu, ale nie wiem czy mogę

Edytowane przez NuFCia
Czas edycji: 2012-04-14 o 14:16
NuFCia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:19   #1130
weronika7
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdjęciami, które wrzucała
Dodałabym linka do jej profilu, ale nie wiem czy mogę
Oj dawaj
weronika7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:24   #1131
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Pie****ć ZARĘ, ale... wygrać bilety na Euro... jeeeejuuuuuuuuuuuuu!!!
Ja mogłam mieć tylko bilety na mecze w Poznaniu, ale rozdałam kolegom, bo akurat nie były to mecze, dla których byłabym gotowa odraczać egzaminy na wrzesień ;p
co do bloga almaanies - zgadzam się. Powielanie stylizacji z wieszaków Zary i fotki w lustrze... a szkoda, bo niby fajny, prosty styl - jednak czegoś brakuje.
Ja wygrałam na Polska-Czechy we Wrocławiu, więc teoretycznie całkiem nieźle, ale najśmieszniejsze jest jedno - i ja, i mój M. nienawidzimy piłki nożnej . Uznaliśmy jednak, że te 1,5 godziny możemy się przemęczyć, a warto się wybrać ze względu na samą akcję - tak generalnie, zobaczyć, jak to jest na Euro w Polszczy. Chociaż muszę przyznać, że mój tata, który nieskutecznie brał udział w losowaniach na calutką rodzinę (pewnie włącznie ze mną) chyba troszkę mnie znielubił, ale trudno... Za 23zł (słodycze) +17zł (kurier z paragonem i masą papierów) mogę się przejechać

Edytowane przez szarri
Czas edycji: 2012-04-14 o 14:26
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:30   #1132
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika7 Pokaż wiadomość
Oj dawaj
http://stylio.pl/moja-szafa/?userId=3499
Stary 2012-04-14, 14:33   #1133
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Rozwala mnie moda na hipsterskiego kloszarda. I jeszcze te brudne buty do kompletu. Co do samego nurtu hipsterskiego, najbardziej bawi mnie, że oni wszyscy są w tak głębokim stadium epatowania swoją odmiennością, że w rezultacie wyglądają identycznie. No i te koszmarne kujonki.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:36   #1134
reverse
Zadomowienie

Mnie w ogóle rozwala całe to "hipsterstwo" Brzmi to dla mnie jak zachowanie gimnazjalistów, a najbardziej rozwala mnie to, że dotyczy najczęściej dorosłych ludzi...
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:36   #1135
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
a co ona takiego robiła, bo w sumie od samego początku ją śledzę i to chodzi o jej wahania wagi i czasami chamskie zachowania?

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 14:42   #1136
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
a co ona takiego robiła, bo w sumie od samego początku ją śledzę i to chodzi o jej wahania wagi i czasami chamskie zachowania?
No między innymi to o czym piszesz i zdjęcia w bieliźnie lub bez
Niby nic, a jednak dość dużo różnych emocji wywoływała (sądząc po ilościach komentarzy i np. wątkach o niej na gronie)....

Edytowane przez NuFCia
Czas edycji: 2012-04-14 o 14:45
NuFCia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:38   #1137
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Ja wygrałam na Polska-Czechy we Wrocławiu, więc teoretycznie całkiem nieźle, ale najśmieszniejsze jest jedno - i ja, i mój M. nienawidzimy piłki nożnej . Uznaliśmy jednak, że te 1,5 godziny możemy się przemęczyć, a warto się wybrać ze względu na samą akcję - tak generalnie, zobaczyć, jak to jest na Euro w Polszczy. Chociaż muszę przyznać, że mój tata, który nieskutecznie brał udział w losowaniach na calutką rodzinę (pewnie włącznie ze mną) chyba troszkę mnie znielubił, ale trudno... Za 23zł (słodycze) +17zł (kurier z paragonem i masą papierów) mogę się przejechać

1. Zazdroszcze faceta, mój ma obsesję na punkcie piłki
2. Może jednak dajcie/sprzedajcie bilety biedakom, którzy o tym marzą, skoro macie się meczyć

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:00   #1138
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri
Zazdroszczę i całkowicie rozumiem Twojego tatę ;P Gdyby się dało tak po prostu kupić bilety na mecze Euro , które mnie interesują, to nie byłoby mi szkoda ani jednej złotówki Ale to punkt widzenia fanki futbolu. Zrekompensowałam sobie jednak to Euro biletami na wrześniowy koncert Coldplay, akurat na Narodowym

Mnie natomiast rozwala to, że wszystkie trĘdi ciuchy (jeśli chodzi o kolor i kształt) są na allegro promowane hasłami "hit blogerek" i ceny takich ciuchów są automatycznie windowane. No i cała masa aukcji pod znakiem: "mint boyfriend blazer, must have, kasia tusk"
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:47   #1139
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
1. Zazdroszcze faceta, mój ma obsesję na punkcie piłki
2. Może jednak dajcie/sprzedajcie bilety biedakom, którzy o tym marzą, skoro macie się meczyć
Nii, sprzedawanie powyżej wartości jest nielegalne (wiem, że nikt się tym nie przejmuje, ale...), a za 900zł to mi się nie opłaca sprzedawać - już wolę się przejechać i zobaczyć to od środka. A faceta mam w ogóle genialnego Jedyny sport, jaki uprawia i jakim się interesuje, to strzelectwo - nie cierpi wszelkich gier zespołowych. Ja w przeciwieństwie do niego wiem przynajmniej, ile osób liczy drużyna piłkarska (tzn. ile na raz popyla po boisku), on nie ma zielonego pojęcia

Cytat:
Zazdroszczę i całkowicie rozumiem Twojego tatę ;P Gdyby się dało tak po prostu kupić bilety na mecze Euro , które mnie interesują, to nie byłoby mi szkoda ani jednej złotówki Ale to punkt widzenia fanki futbolu. Zrekompensowałam sobie jednak to Euro biletami na wrześniowy koncert Coldplay, akurat na Narodowym
Da się tak po prostu kupić, ale od koników i za straszne kwoty (kiedyś pytałam, za te które ja mam mogłabym jakieś 2500zł wziąć, tzn. za oba - w żyyyyciu bym tyle nie zapłaciła ). Zanim wygrałam mój tata kupił już sobie od znajomego, po cenie nominalnej w zasadzie (na jakiś tam mecz w Poznaniu), więc nie chodzi o to, że mi zazdrościł, że będę (chociaż ma żal, że mam na reprezentacji), raczej o to, że wylosowałam jednym losem za wartość ptasiego mleczka, a on biedny próbował na kilkanaście osób i mu się nie udało
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:54   #1140
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Ona rzeczywiście ma męskie kalesony!

Cytat:
A mogłabyś rzucić tytułem??

Cytat:
Mnie natomiast rozwala to, że wszystkie trĘdi ciuchy (jeśli chodzi o kolor i kształt) są na allegro promowane hasłami "hit blogerek" i ceny takich ciuchów są automatycznie windowane. No i cała masa aukcji pod znakiem: "mint boyfriend blazer, must have, kasia tusk"
Też to zauważyłam

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości