|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Moja akcja porodowa od wystąpienia pierwszych skurczy,które trwały równo co 5min. trwała 6,5godzinki.
Nie tak długo jak na pierwszy poród?prawda? Tylko czemu mi nikt nie powiedział,że jak dziecko przeciska się przez kanał rodny to tak naciska na odbyt,że ma się wrażenie,że zaraz będzie kupa.Ja ciągle chodziłam do wc,bo się bałam zrobić przy porodzie ![]() A i oddychanie jest baaardzo ważne!!!Ja myślałam,że zemdleje,bo tak się nachłapałam powietrza ustami,dopiero położna mi powiedziała jak mam oddychać.Rodziłam w pozycji nr 6.Polecam ![]() http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/W...przyklady.html tak mi kazali,więc się słuchałam i kazali mi krzyczeć na koniec ![]() ![]() ![]() Sojka możesz dodać tę stonę z pozycjami rodzenia na główną,może komuś się przyda ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-18 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Ja kupie wlasnie z 4-6 paczek tych jedynek,bo sa super fajne tzn. wchlaniaja luzne kupki co jest wazne dla mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
normalnie masakra, nic nie kumam
![]() ![]()
#1144 |
Rozeznanie
|
Ja używałam cały czas butelek Aventa. Byliśmy zadowoleni.
Co do pieluch moim zdaniem lepsze od Biedronkowych są Lidlowskie, te z Biedrony są dużo bardziej twarde. W Lidlu są też fajne husteczki aloesowe, uwielbiałam ich zapach. Nigdy Marcel a nie uczuliły, więc je kupowałam. My na początek mieliśmy Pampersy, później próbowaliśmy wiele marek, najlepsze oczywiście pampki, ale też te lidlowe bardzo często kupowaliśmy. I rzeczywiście trzeba patrzeć nie tylko na cenę ale i na ilość, bo te tańsze po przeliczeniu nie zawsze się opłacały. |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kupione na chwilę obecną dwie paczki pieluszek huggies. Kiedyś w realu trafiliśmy akurat w promocji i do nich były jeszcze chusteczki nawilżone.
Myślę,że dzidzia nie będzie miał na nie uczulenia... Ja już od początku będę musiała dzidzie uczyć pić z butelki bo od października jak zacznie mi się uczelnia to Tż miałby problemy ![]() colds jak się czujesz? masz jeszcze temperaturę? Wiecie może jak długo jest ważne skierowanie na badania laboratoryjne? miesiąc?
#1146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33622492]u mnie to samo.jestem całkowicie zielona w opiece nad dzieciątkami
![]() Choco, moja córcia była moim pierwszym dzieckiem i nie wiem jak to przyszło, ale już w pierwszym dniu nie miałam oporu by malutką przebrać, czy rozebrać do kąpieli. Potem nam położne w pokoju kąpielowym pokazywały jak myć niemowlaczka. I jak wróciłam do domu to na drugi dzień odwiedziła mnie położna środowiskowa, która zademonstrowała kąpiel malutkiej ![]() ![]()
#1148 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33622492]u mnie to samo.jestem całkowicie zielona w opiece nad dzieciątkami
![]() Też jestem zielona ![]() Choć o pampersach to już chociaż troszkę wiem ![]() ![]() Weronika - Dziękuję. Czuje się lepiej, choć utrzymuje się stan podgorączkowy.. Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-04-18 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
No to dobrze, że nie masz wysokiej temp
![]() a butelki to antykolkowe kupujecie ?
Jaśko ![]() Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-04-18 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Rozeznanie
|
Choco, nie rycz, zobaczysz ani się obejrzysz a będziesz mieć Leosia w ramionach
![]() Angel, nie martw się, ja byłam przerażona jak wróciliśmy do domu i trzeba było mleko kupic dla małego. W szpitalu było gotowe, rozrobione, a w domu trzeba było z proszku robić, nie wiedziałam ile, jak itp. Tak jak dziewczyny piszą na początek pampki 1 myślę,że z 2-3 paczki, nie więcej, bo maluch szybko rośnie, my od razu używaliśmy tych nr.2. Butelkę można jedną małą mieć na wszelki wypadek, jak małemu nie przypasuje zawsze w aptece można kupić inną. Jak się karmi cycem butelka może być przez kilka miesięcyw ogóle niepotrzebna. Przez pierwsze tygodnie o ile dobrze pamiętam daje się ok. 30 ml mleka, nam ta najmniejsza butelka służyła jakieś 3-4 miesiące chyba. A opieką nad dzieckiem nie ma się co denerwować, instynkt się odezwie, chociaż sama pamiętam jak mi się ręce trzęsły jak małego miałam po raz pierwszy wziąć na ręce, leżał mi w tym wózeczku szpitalnym i tylko patrzyłam na niego, albo kiedy musiałam go przebrać jak kupę zrobił w nocy w szpitalu. Matko, ale stresa miałam. Położne pokazują co i jak robić, tak że nie ma obawy, dacie radę. A kąpać się bałam w domu, tż od pierwszego dnia kąpał synka, ja robiłam wszystkie pozostałe "zabiegi" Edytowane przez katrin1 Czas edycji: 2012-04-18 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33622282]to jakie są najlepsze pampersiaki?czytałam gdzieś że są pampersy bardziej odpowiedznie dla chłopców bardziej odpowiedznie dla dziewczynek.że niby chłopcy potrafią wszystko zasikać
![]() jak czytam opisy Waszych porodów to już bym chciała wrzesien i Leosia w ramionach ![]() w ogóle to już prawie się rozryczałam[/QUOTE] Mi dla synka najbardziej odpowiadały Happy Bella i na początku i później.Sama przetestowałam wiele pieluszek,ale te happy mają sporo wkładu i dla chłopaka polecam. A i siusiak ma być do dołu w pieluszce,bo inaczej siku zrobi na siebie,nie w pieluche.To cenna rada dla mamuś synkowych ![]() Zresztą sama sprawdzisz i będziesz wiedziała ![]()
#1153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Poczytalam pare artykulow z linka, który podała Kate i się poryczałam czytając cały opis porodu, bo przypomniał mi się mój własny
![]()
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet już w szpitalu kąpałam maluszka i dostałam opierdziel,bo nie było położnej w sali a ona za to odpowiada.I jak przyszła po obchodzie kąpać dzieci to ja mówie,że już wykąpałam,no i mi się dostało.
![]() |
#1157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak tu się nastawić pozytywnie? Oczywiście nie spałam pół nocy. A co najgorsze dałam sobie wmówić, że może być nieciekawie ![]()
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33622492]u mnie to samo.jestem całkowicie zielona w opiece nad dzieciątkami ![]() to dobrze, że nie jetem sama, bo aż mi głupio ![]() ![]()
![]() |
#1159 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a jak to jest z tą położna środowiskową.ona jest z przychodni do której zapisuje sie dzidka czy jak? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
ja tez te gazetki kupuje, lubie je czytac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Choco a ty już wiesz jakim będziesz karmić ? ja sie czasem opiekowałam malymi kuzynkami, jedne to sie prawie ze mna wychowały i dlatego tak marzy mi sie dziewczynka ![]() ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-04-18 o 10:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33622919]podobno dobrze jest w szpitalu łazić za położna jak kapie dzidka i te zabiegi pielegnacyje robi i sie przygladac i pomagac własnie bo potem w domu jest razniej więc taki mam plan
![]() a jak to jest z tą położna środowiskową.ona jest z przychodni do której zapisuje sie dzidka czy jak? ja mam specjalny notatnik w którym sobie notuje wszystko ![]() ![]() podobno sa specjalne kubeczki na siuśka w czasie przebierania malca żeby na Ciebie nie nasikał ![]() U nas w naszej przychodni jest położna środowiskowa, i jak mąż szedł zgłaszać w przychodni nie wiem czemu ale takie dostał wytyczne ze szpitala, to od razu umówił się z położną ![]() ![]() ![]()
#1162 |
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33622919]
podobno sa specjalne kubeczki na siuśka w czasie przebierania malca żeby na Ciebie nie nasikał ![]() ![]() ![]() Nam raz na sali położna opowiedziała jak jej jakieś dziecko wyskoczyło z grubszą sprawą przy przebieraniu ![]() ![]() A tak w ogóle,to gdzie jest Konczita?nic się nie odzywa... Filusia też zaginęła,nie wróciła jeszcze z Sopotu,czy jak?
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-18 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Katee27 o rany to ja już wole być obsikana na buzi ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Zadomowienie
|
Co możesz robić, aby uniknąć nacięcia lub pęknięcia krocza?
W czasie ciąży:
Robicie ten masaż?ja ćwicze tylko mięśnie Kegla (to wszystko jest na tej stronie co pisałam wcześniej)ale podam jeszcze raz ![]() http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/W...przyklady.html
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-18 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tak Was czytam to dostaje niezłego mętliku. ![]() Na chwile obecną jestem pewna pampersów. A butelek to nadal nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Wtajemniczenie
|
Naczytałam się was i chyba się boję porodu
![]() Sprzęcik dziecięcy (wprawdzie mój dzidek jest mój pierwszy ale w sumie z dzieciaczkami mam wprawę - jedno prawie że wychowałam): bebilon mleko - moja bratowa nie miała pokarmu więc go używała na początku, ale generalnie było za tłuste i mała strasznie heftowała. Potem kupowała zwykłe bebiko. butelki avant - sprawdziły się od początku. Pieluchy - pampersy of kors, pampers premium care - najdroższe i najlepsze, po innych małe są strasznie odparzone. A już na pewno pampersy tylko wtedy gdy dzieciaki mają biegunkę. No i maść cud - sudocrem. Na pewno kupię sobie duże opakowanie. Do mycia po szpitalu używała tylko mydła biały jeleń. Tak jej poleciła położna. Hehe ale się wymądrzyłam ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1170 |
Wtajemniczenie
|
Konczi napisała ze narazie mają leżeć w szpitalu do piątku a później zobaczą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.