|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Heloł Mamuśki!
Bafi fajnie się czyta o przebiegu Twojego porodu.Jednak duzo zależy od nastawienia kobiety i od tego żeby wiedziała jak dokładnie wygląda poród,co się dzieje z nią i dzidkiem i w ogóle i w szczególe.Fajnie sobie o tym wcześniej poczytać w jakiejś książce czy dowiedzieć sie w szkole rodzenia bo jednak przygotowanie psychiczne dużo daje |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33621026]Heloł Mamuśki!
Bafi fajnie się czyta o przebiegu Twojego porodu.Jednak duzo zależy od nastawienia kobiety i od tego żeby wiedziała jak dokładnie wygląda poród,co się dzieje z nią i dzidkiem i w ogóle i w szczególe.Fajnie sobie o tym wcześniej poczytać w jakiejś książce czy dowiedzieć sie w szkole rodzenia bo jednak przygotowanie psychiczne dużo daje[/QUOTE] To na pewno zależy od samego nastawienia, ja nie panikowałam, tylko jeśli miałam wątpliwości dzwoniłam do położnej. Dużo mi dało to, że byłam w swoich czterech ścianach, obok męża, byłam spokojniejsza. Ja szpitali nie lubię. Nie wiem jak będzie przy drugim porodzie - ale nie nastawiam się negatywnie. Będę współpracować z ciałem i pomagać dzidkowi przyjść na świat.
#1114 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dokładnie !!!!! my dziecku na pewno kupimy leteksowy, koszy wiadomo wiekszy od takiego kokosowego czy piankowego ale przeciez to dla naszych małych istotek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do tej kreski to ja mam, bardzo bladą, ale jest. brzuszka nie ma ale kreska jest ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A może tak zdjęcie można dać? ![]() Ja póki, co kupuję ciuszki ciążowe w lumpie, nie chcę wydawać multum pieniędzy na coś co mi się później nie przyda ![]() O, własnie. Co do butelek. W jakie zainwestować na początek? No i jaką firmę polecacie? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Co do pampersów,to my od początku używaliśmy pampersów tych oryginalnych i w tesco jest często taka promocja,że za 162 pampersy 99 złotych. Jedna paczka kosztuje teraz jakieś 56 złotych,więc to się opłaca
![]() Teraz już nie używamy pieluszek,bo mały ma dwa latka więc nie wiem czy teraz też by dobrze chłonęły ![]() Mnie tez denerwuje takie gadanie,że za szybko żeby coś kupowac dla dziecka. W pierwszej ciąży mi tak gadali,teraz nic nie gadają bo wiedza,że ja nerwowa jestem i zrobie jak uważam. I dlatego powolutku kupuje. Nigdy nie wiadomo czy się coś nie stanie. Moja kuzynka miała taką przykrą sytuacje,że dzidzia zmarła jej w brzuchu w 9 miesiecu ciąży i co też miała nic nie kupowac do porodu aż. Głupota poprostu. My idziemy zaraz na dworek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1120 |
Konto usunięte
|
co do pampersiaków to mam karte dla mamy i maleństwa w aptece dbam o zdrowie i przysłali mi maila i maja promocje do konca maja z ta karta pampersy newborn za cztery dyszki
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
#1122 |
Zadomowienie
|
HEJ LASKI!
Ale się wkurzyłam,opisałam Wam mój poród i się naprodukowałam a to wszysko dupa,bo mnie wylogowało ![]() ![]() ![]() Co do pieluch jako pierwsze stosowałam Huggissy i Happy(mają wycięcie na pępuszek),od pampersów Mały miał uczulenie i zawsze byłam niezadowolona,że drogie a siku,czy rzadka kupa wypływają.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-18 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
Co do butelek to ja od początku uzywałam Nuk. Bo miałam słynne Avent,ale moje dziecie nie chciało pic z tego wcale,nie wiem czemu,chyba ze względu na kształ smoczka
![]() ![]() A jeśli o poród chodzi to ja skurcze dostałam jednego dnia w dzień a dopiero na drugi dzień rano łaskawie mnie wzieli na badanie i porodówke,bo mówili,że jak wody nie odchodza to nie jestem gotowa do porodu ![]() ![]() ![]() A najgorsza była leawtywa w czasie skurczy,myślałam,że z kibla spadne jak mnie łapało co chwile ![]() ![]()
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek ![]() Gracjanek ![]() Fabianek ![]() Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-18 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33621969]co do pampersiaków to mam karte dla mamy i maleństwa w aptece dbam o zdrowie i przysłali mi maila i maja promocje do konca maja z ta karta pampersy newborn za cztery dyszki[/QUOTE]
zadna promocja ![]() http://allegro.pl/pieluchy-pampers-n...259649533.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Rozeznanie
|
Choco, masz rację, warto wiedzieć co i jak, ja niby wiedziałam, ale rzeczywistość wyglądała trochę inaczej niż sobie to wyobrażałam
![]() ![]() ![]() No to tak z grubsza to u mnie wyglądało ![]() Edytowane przez katrin1 Czas edycji: 2012-04-18 o 09:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli ogólnie jaka jest normalna cena tych pampersów new born? I ile ich jest w paczce? Muszę sobie gdzieś to wszystko zapisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
z tego co sie orientuje to w marketach te pampersy ok 27-30zl,ich jest 43 szt. w paczce. Natomiast dwojek jest ok 90 i cenowo juz 50zl
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
Jeden dzień mnie nie było i musiałam nadrobic 6 stron
![]() Witam mamuśki i wasze maleństwa ![]() ja dziś rano byłam na wynikach: morfologia i mocz. Standardowo zapomniałam kupic pojemniczek i musiałam siusiac w przychodni ![]() W ogóle kochane schudłam 2 kg, teraz wychodzi, że przytyłam tylko 0,5. Z jednej strony cieszę się, że nie tyję na potęgę ale nie wiem co myślec o utracie 2kg w ciągu tygodnia ![]() macie lub miałyście w poprzedniej ciąży takie wahania wagi? to chyba normalne? ![]()
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te new born w markecie paczka to ok 50-60 zł. Mi maż kupił jedną paczke jak urodziłam i przyniósł do szpitala,więc nie wiem ile kosztowały. A jak wróciliśmy do domu to używalismy tych większych już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uzywalam AVENT i NUK. AVENTY i TOMMY TIPPIE czy jakos tak sa juz po 7zl na all. Tak samo zestaw gdzie jest 2 butelki 125 2 butelki 250 i kubeczek plus wymiennie smoczki z firmy TOMMY TIPPIE za 60zl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
To tych 1 kupić na początek z 2/3 paczki? W zupełności wystarczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas ostatnio widziałam w markecie i ok 50-60 zł za te New Born |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
to jest poprawna nazwa
Tommee Tippee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogóle to już prawie się rozryczałam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ile ich jest w paczce? Czyli 2paczuszki w zupełności wystarczą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
Ja używałam tylko jedną paczke w szpitalu,w domu kupiłam już te większe
![]() Zmyakm na dworek z małym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
mozesz kupic ten zestaw new born co podalam w linku wyzej ich jest 4 paczki. dziennie bedziesz zlozywac od od 5-8pampersow to sobie policz,a waga dziecka jest do 5kg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.