|
|
#1141 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
|
#1142 |
|
KOTerator
|
Serio? Jaką karmę?
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
busy jak diabli i zostaje za malo czasu na prywate czyli wizaz
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym nie wydaje mi się, żeby aż osiem kotów należało do kogoś, a mimo to tam przychodzą: co najmniej 4 w ciąży, jedna z kk i już na oczko jej poszło, jeden z połową ogona, a poza tym wszystkie wyglądają na zaniedbane i chore- niektóre nie mają sierści w niektórych miejscach itp. Faktycznie- pictures of happiness )---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- http://kwejk.pl/obrazek/1104323/zemsta,krolika.html O matko! Biedny kocio- królik go zmolestował!!!!!
|
|
#1146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze marzyłam o króliku, właśnie powiedziałam mężowi żebyśmy zamiast drugiego kota wzięli królika. Nawet kolor umaszczenia kota z filmiku się zgadza
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie boisz się scenariusza z filmiku?
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
Nie, Ancijomak jest już bezpłodny
![]() Mama ma rudą głowę, tato ma rudą brodę, a Ancijomak ma rudą klatę |
|
|
|
#1149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i śliczny![]() I ciocia donka też trochę ruda od 2 dni
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Ciocia Donka wie co dobre |
|
|
|
#1151 |
|
KOTerator
|
Donka doczytałam, że masz tam dużo bezdomniaków koło siebie. Niestety w małych miejscowościach czy na wsi niewiele zdziałasz, ja szukałam kogoś do pomocy przy Milce czy Mrysi, nie chodziło nawet o pieniądze co o wsparcie psychiczne i porady, ale nie było się do kogo zwrócić... Jak chcesz coś zmienić, to trzeba liczyć na siebie, a my Cię tu możemy dopingować, jak mnie dziewczyny dopingowałyście od października
Do mnie obecnie przychodzą 4 bezdomniaki na wodę, chrupki i saszetki i znikają, było 5 ale pisałam w wielką sobotę co się z jedną kotką stało . Są 4: na 100% dwa kocury i te dwa pozostałe to chyba kotki, ale za ***** ich nie mogę złapać i ciachnąć, nie mam łapki a siatka na ryby z kotem pełnosprawnym nie przejdzie, zresztą funduszy też brak już na bezdomniaki , może za jakiś czas, oby to jednak były kocury... (proszę mi tu nie wklejać linki do miau.pl z wątkami w stylu "liczyłam, że koty to kocury, teraz mam 138623489362 kociaków" bo wiem o co chodzi, ale to nie takie proste samej).
|
|
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia
czasem siatka też daje radę ale nie jest to łatwe lepiej postaraj się by Ci zaufały i na transporter łapaj ![]() Donka, mój TZ jechał dziś do Czerska, i już sprawdzałam maps,google jak daleko to od Ciebie, no ale musiałabym kaltkę kombinować a Czersk i tak ze 100km prawie huh
|
|
|
|
#1153 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chciałam coś z nimi zrobić, ale co? Pisałam już wcześniej gdzie dzwoniła, co mówiłam, co pisałam. Nic. Zero chęci. Zero pomocy. Ja nie mogę przygarnąć ani jednego kota, bo gdzie bym go zostawiła? U taty? Tata planuje za 2 lata wyjechać za granicę, a nie zamierzam kogoś problemem obarczać. Tak więc jedyne co mogę, to chodzę tak kilka razy dziennie, dokarmiam, patrze, rozmawiam, rozczulam się, przeżywam ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Doczytalam Was Donka nie wiem czy wiesz ze wiadomości o tym ze ktoś przynosi papu wsród kotów roznosi sie bardzo szybko
dlatego przybywają Ci koteczki w ciąży bo każda chce papu szkoda ze tylko Ty masz takie wielkie serce dla tych bezdomniakow ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
#1155 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dokarmić koty- spotkałam pod blokiem tą Panią co od zawsze dokarmia- pamiętała mnie jak byłam smarkiem
![]() Pogadałyśmy i Pani zna ten problem, że "to proszę wyłapać do kartonów, a my przyjedziemy" Pani ma jednego rudego kocura (jakie ma spojrzenie! Reszta kotów nie jest jej, ale dokarmia je. Jedną kotkę przetrzymuje po cichu w piwnicy. Ma tak z 2-3 lata. Od kociaka przesiadywała pod jej oknami, więc chciała ją wziąć do domu, ale kociaczka bała si Rudaska... A taki pieszczoch!!!! A taki spasły!! hihihih Taka czarno ruda.. A ryjek tak pod persa delikatnie podchodzi, a oczy o takie . Ale ją wygłaskałam!!!!Koty nakarmione. Donka szczęśliwa, bo głaskała kota
Edytowane przez donka_bez_ogonka Czas edycji: 2012-04-19 o 21:06 |
|
|
|
#1157 | |
|
|
Cytat:
Mieliśmy z nią dużo problemów, był niby ktoś ze wspólnoty w jej sprawie i od tego czasu mówiła wszystkim, że to bezdomne koty, a ona je dokarmia
|
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
Nimfa20- są takie świruski, ale tą Panią, co dokarmia to ją znam, i wiem, że tylko dokarmia, a nie, że to jej koty.
Dziś nawet koty do niej nie podeszły. Mówiła mi, że są trochę dzikie i trochę się boją, ale ona i tak będzie dokarmiać je.
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
Ślicznie to wygląda |
|
|
|
#1160 |
|
|
Siejusia dobrze , że kicia dochodzi do siebie
Ja spadam spać, jutro kolejna ranka ![]() Przez Was nie napisałam jeszcze pracy z polaka, bo żeście się jak na złość rozpisały
|
#1161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Ty jesteś agentem Donka
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Wtajemniczenie
|
Nimfa20 dobrej nocy i śnij o kotach
![]() ![]() Siejusia- jestem pewna, że gdybyśmy były z tej samej miejscowości to byś ze mną tak chodziła
Edytowane przez donka_bez_ogonka Czas edycji: 2012-04-19 o 21:13 |
|
|
|
#1163 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrej nocki ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Pewnie tak Razem raźniej
|
||
|
|
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
Niesamowicie się wzruszam dostając maile z domków kotów które wyadoptowałam.
Oliwka jest wyjątkowa, ma szczególne miejsce w moim sercu, dużo stresu kosztowało mnie jej uratowanie, ukradłam ją z budy przy głównej ulicy Gdańska, a jej "opiekunka" strasznie mnie wyzywała i straszyła, kazała kota oddawać. Oliwka miała wtedy ok 2 lat, rodziła 3 razy w roku na dworzu, jak ją zabierałam był listopad, miała 3 - 7 tyg maluszki i sama była w kolejnej ciąży ale opiekunka domu nie dała, wysterylizować nie chciała, bo to zabójstwo, oddać też nie chciała...Oliwka to cudowny kot, bardzo łagodny, od czasu zabrania z podwórka wręcz boi się świata zewnętrznego 3 miesiące szukałam jej domu ale znalazła cudny, u przyszłej Pani weterynarz. Zobaczcie jak chora była i w jakim stanie a jaka szczęśliwa teraz
|
|
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
Marea- ale bym babę zniszczyła! Ło Matko! Nie lubię takich ludzi. Na szczęście są jeszcze takie osoby jak Ty.
Pewnie, że super mieć dobre wieści od kogoś kto przygarnął kota od Ciebie, bo masz pewność, że już tylko samo dobro może ją spotkać ![]() Ehm. Która to Oliwka? Bo wszystkie koty ze zdjęć śliczne, ale pewnie wiesz, że czarne i maluchy rozwalają mnie na łopatki
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
by zobaczyli jak wygląda sytuacja i może by się ktoś trafił o "miękkim" serduszku...
|
|
#1167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbym tak zrobiła, to by przyjechali, zobaczyli, że nie są wyłapane i by pojechali... Wiesz jak to służby mundurowe w PL Pożal się Panie Boże!
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm a żadne jakieś pogotowie zwierzęce czy coś w tym stylu nie ma nic a nic? no kurde... no aż się nie chce wierzyć, że nikt nie chce pomóc
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Marea śliczna Oliwka ,piękna czarna
ale niestety takich jest wiele .....Cudownie ze znalazła dobry i kochający domek ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Podziwiam Cię Marea za to co robisz dla bezdomniakow
|
#1170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kotki nie podchodzą do mnie, a jak już to uciekają spłoszone. Nie zostaje mi nic innego jak je dokarmiać.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

Ciocia Donka wie co dobre
. Są 4: na 100% dwa kocury i te dwa pozostałe to chyba kotki, ale za ***** ich nie mogę złapać i ciachnąć, nie mam łapki a siatka na ryby z kotem pełnosprawnym nie przejdzie, zresztą funduszy też brak już na bezdomniaki
, może za jakiś czas, oby to jednak były kocury... (proszę mi tu nie wklejać linki do miau.pl z wątkami w stylu "liczyłam, że koty to kocury, teraz mam 138623489362 kociaków" 

lepiej postaraj się by Ci zaufały i na transporter łapaj
szkoda ze tylko Ty masz takie wielkie serce dla tych bezdomniakow
ale opiekunka domu nie dała, wysterylizować nie chciała, bo to zabójstwo, oddać też nie chciała...Oliwka to cudowny kot, bardzo łagodny, od czasu zabrania z podwórka wręcz boi się świata zewnętrznego