![]() |
#1111 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
![]()
![]() |
#1112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Nie depcze krokusów
|
Dzięki za wiarę... To tylko jeden mały, miły i dobrze wychowany kocurek... ze śmierdzącymi szczochami i niespieralnymi plamami.
Po co mi to było ![]()
![]() |
#1114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Było Ci to, bo masz dobre serduszko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkania w blokach dziela sie na flats i apartments Flats - to raczej w starym budownictwie i tu zalezy od wlasciciela czy wyrazi zgode na zwierze choc jak jest wspolnota mieszkaniowa to raczej nie bedzie takiego pozwolenia Apartments to niby takie luksusowe mieszkanie (badzmy szczerzy nie zawsze jest choc zanim sie przeprowadzilam do domu to mieszkalam w dwoch apartamentach i byly naprawde super) - to nowe osiedla i tutaj wlasciciel nie ma nic do gadania, jest rada nadzorcza - chcesz kupic mieszkanie to podpisz regulamin a w regulaminie pisze ze nie wolno miec uciazliwych dla siasiadow zwierzat, czyli biegajacych, miauczacych, szczekajacych. I to nie jest zart, jak wprowadzalismy sie do apartamentu ten regulamin byl zalaczony do umowy najmu. I niestety ale ludzie na siebie nawzajem donosza (Irlandczycy). Domy - tutaj decyduje wlasciciel ale moge powiedziec ze trudno znalezc wlasciciela 'pet friendly'. Cyc z nami zostal bo akurat wlasciciel domu w ktorym mieszkamy w umowie napisal ze pets allowed. I teraz mozemy tylko sie przeniesc do domu (w Irlandii w zadnym mieszkaniu nie wolno trzymac zwierzat) gdzie mozna trzymac zwierzeta. od jakiegos czasu patrzymy na mieszkania w UK (Anglia, Polnocna Irlandia, nie wiemy do konca gdzie sie przeniesiemy) i naprawde jest duzo mniej ogloszeb z 'pet allowed' no ale sa tylko trzeba sie naszukac. Domy do wynajmu dziela sie na umeblowane i nieumeblowane i niestety nawet w tych nieumeblowanych w wiekszosci nie mozna miec zwierzat (wlasciciele zaraz mysla ze pies/kot posika dywan, podrapie podloge drewniana, tapety utp) W Irlandii bardzo czesto sie zdarza ze ludzie sie przeprowadzaja z domu do mieszkania i oddaja kota do schroniska. Bardzo przykre. Ja i moj maz jestesmy swiadomi ze teraz tutaj mozemy wynajac tylko dom bo nie wyobrazam sobie oddac chlopakow.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-04-19 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
Malla tutaj w I na kocie siki i smrodek najlepszy jest chlor , tylko jak wiadomo uwaga na kolorowe rzeczy
![]() ![]() ![]()
#1118 |
Wtajemniczenie
|
Malla, nie dawaj nowego do klatki, po Twoich opisach wyraźnie widać że to go b stresuje i się wycofuje, ekscesy z siusianiem mogą się nasilić przez ten stres, koty są b wrażliwe jak sama wiesz, a ten swoje przeszedł, pilnuj Danielsa żeby mu nie "dokuczał" wiem że krzywdy nie robi ale jest napastliwy a nowy jak mówił poprzedni dom miał świetne kontakty z kotami, więc ogniwem zapalnym pewnie jest Daniels
![]() ![]() Ja mieszkałam z tymczasem w grudniu na kawalerce, + 2 moje koty, jessuuuu było strasznie przez pierwsze dni, bo mój Mojo jak Twój Daniels, jak pirania za Antkiem krążył a ten się go bał i syczał i pacał, choć Mojo b łagodny jest i nie robił mu absolutnie nic, jęczał pół nocy, krążył wokół łóżka stękając jak Antek spał ze mną a po tyg wielka miłość chłopaków ![]() aha a na mocz, ocet, świetnie neutralizuje i odstrasza przy okazji kota ![]() ![]() Donka, popracujecie kilka m-cy i pójdziecie na swoje ![]() ![]() Przez 4 lata mieszkania w Irlandii, przewinęło się przez mój dom trochę zwierząt, nistety stwierdzam że dom pełen ludzi nie jest dobry dla posiadania swojego kota np, bo ciężko upilnować, każdy wypuści itp itd Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-04-19 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za powitanie
![]() mam nadzieję, że załączy się poprawnie zdjęcie moich kociorów. widzę, że temat rujowy aktualny ![]() i tak sobie egzystujemy przy wzajemnych próbach dostosowania reszty do własnego poglądu na rytm dnia i hierarchię wartości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Drapak czyściłam mleczkiem, zostawiłam na noc z wtartym Domestosem i nie zeszło ![]() ![]() Płytek nie mam - pod parkiet może wsiąkać i wtedy nie byłoby za fajnie. Nie mam fajnych zdjęć, a siadłoby nowe zgłoszenia adopcyjne poumieszczać, bo na ubiegłotygodniowe nie było żadnej reakcji ![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz już wiem, że każda próba wsadzenia Szarego do klatki skończy się sikaniem, więc nie będę ryzykować, ale ułożyłam mu tam posłanie i rano leżeli jeden w klatce, drugi obok, przytuleni przez kraty ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-19 o 15:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Witam; Wczoraj i dziś na moim osiedlu zauważyłam dwie ciężarne bezdomne kotki, które mieszkańcy dokarmiają z okien. Dzwoniłam w tej sprawie do schroniska, niestety nie mają tam klatek-łapek, ale poradzili mi, żebym zadzwoniła do Straży Miejskiej, bo oni mają obowiązek zgłoszone koty wyłapać i zawieść do Schroniska. Zadzwoniłam i powiedziano mi, że nie mają jak kotek wyłapać, a ja mogę sama je złapać chociażby w karton, to wtedy przyjadą. Kotki nie podchodzą bliżej niż na odległość 3m. Czy możliwością jest, że na terenie całego Szczecinka nie ma ani jednej klatki-łapki? Czy jest możliwość, żeby ktokolwiek się ze mną skontaktował, albo pomógł mi, bo póki co, to jedni odsyłają do drugich i nic w tej sprawie nie mogę zdziałać. Bardzo mi zależy na tym, ażeby coś zrobić z tymi kotkami, bo jak urodzą, to przybędzie co najmniej 10 kociąt! Serdecznie pozdrawiam" Nie dostałam żadnej odpowiedzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak sobie myślałam, bo my nie chcemy u polaków wynajmować, a czasami u "ciapaków" można wynająć pokój, i tylko przychodzą po pieniądze. Ich nic nie interesuje, prócz tego, żeby było zapłacone. I tak sobie myślę, że wtedy można by było jakiegoś kotka.. I w ogóle... Ale na razie tylko myślę. Kupiłam 8 saszetek biedronkowej karmy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
donka ehhh smutne to, że nawet odpowiedzi nie dostałaś! chore po prostu...
a z tym karmieniem bezdomniaków - podziwiam i normalnie ![]() ![]() ![]() też gdybym zauważyła jakieś bezdomne kotki, na pewno bym im coś zaniosła ![]()
#1123 | |
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=sjKs-P5wXEM
Konfrontacja Pedigree... Występują też karmy KK i Whiskas ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1124 |
Raczkowanie
|
a co do dokarmiania... czasem czuję się, jakbym miała 4 koty zamiast dwóch. mieszkam w kamienicy na parterze, a wewnętrzne podwórko zamieszkane jest przez dwie kotki-rezydentki. więc nigdy nic się po moich nie marnuje. choć okno przy aneksie kuchennym bywa drażniące, gdy podwórkowce wpatrują się z parapetu tęsknie w deskę do krojenia, a moje maleństwa łaszą się do nóg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Słodziaki ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Donka, wiesz że jesteś wspaniałą kobietą? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Wtajemniczenie
|
Siejusia- dziękuję kochana
![]() Zgłodniałam. Idę chyba sobie kanapeczkę zrobić. A za jakiś czas pójdę zobaczyć czy jakieś koty przyszły, bo ostatnio jednego nakarmiłam tylko- Tzn jedną. Kolejna z brzuchem przyszła ![]()
#1127 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Jeśli mieszkasz w Anglii, zajrzyj do schroniska ![]()
![]() |
#1128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym trzeba myslec pozytywnie, mnie przez przypadek trafil sie wlasciciel ktory lubi zwierzeta (sam ma 2 psy: owczarka i chihuahua) ale napewno jest takich wiecej. Ostatni raz byl u nas jeszcze jak Skutera nie bylo i strasznie mu sie podobala postawa Cyca. Lezal na kanapie i ani drgnal jak wlasciciel wszedl do salonu. Popatrzyl, poruszal wasami i wrocil do spania. Maz wzial Cycka na rece zeby zrobic miejsce na kanapie to Cyc z westchnal jak szczesliwy czlowiek i polozyl lepek na ramieniu meza. Wlasciciel smial sie ze Cyc wyglada jak 'picture of happiness'.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-04-19 o 16:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma za co. To sama prawda ![]() Zrób kanapeczkę, bo musisz mieć siłę skoro dbasz o kotki ![]() Śliczna ta koteczka ze zdjęcia. Ale mi jej żal ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Ale słodki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Wtajemniczenie
|
Dałam jej najpierw całą saszetkę mokrego, a później chciałam jej do miseczki sypnąć suchego, ale trochę się bałam, że mnie "chapnie". Ale jakoś nam się udało to sprawnie zrobić
![]()
#1131 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pożyjemy zobaczymy- jak będę w Londynie to zobaczymy u kogo będziemy, ale będziemy brać pod uwagę, to żeby właściciel pozwalał na zwierzaczka. 'picture of happiness'- ooo ![]() ![]()
![]() |
#1133 | |
|
Cytat:
![]() |
#1134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | ||||
|
Cytat:
![]() No i ogólnie jestem ciekawa, czy po prostu można dostać alergii po iluś latach. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() Jeśli właściciel nie potrafi odpowiednio wychować psa, dziecka też nie wychowa. Z resztą się zgadzam. ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() A wiecie pewnie, że można ograniczyć wydzielanie tego białka podając specjalną karmę?
![]() |
#1136 |
Wtajemniczenie
|
Nimfa20- nie wiedziałam, że można to ograniczyć!
Jak jeszcze Kitty żyła, to zawsze po obudzeniu- oczy podpuchnięte, czerwone, z nosa leciało- alergia. Ale nawet mi do głowy nie przyszło, żeby ją oddać. Wolałam łykać tabletki ![]() A z tą alergią, to niestety, ale może być tak, że nie jest aktywna, aż tu nagle pewnego dnia wychodzi.... Albo jest też opcja ze złą diagnozą- tak jak to ze mną było, jak byłam małą donką ![]() Idę do bezdomniaków.
#1137 |
|
Moja ok. 90 letnia sąsiadka rzekłaby: istny burdel!
![]()
#1138 |
Wtajemniczenie
|
Malla, współczuję naprawdę
![]() Trudny przypadek Ci się trafił, wiem jak śmierdzi niewykatrowany kocur i to jest straszne ![]() Zachowaj optymizm i daj dużo miłości nowemu ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-04-19 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | ||
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
nas tez
![]() a tu moje dwa 'pictures of happiness'
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.