Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 09:56   #1141
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ale czymś się smarować muszę bo mi skóra całkiem wyschnie, niemożliwe, żeby przez 2 miesiące niczym się nie smarować. ale zastanowiła mnie ta granica 4 miesięcy, może któraś z koleżanek coś o tym wie.
można tym z rossmana
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
W Rossmanie jest też niedrogo krem Babydream fur mama, taki różowy, jest na nim napisane, że już od pierwszego miesiąca trzeba się smarować, także nie ma przeciwwskazań.
no wlasnie to samo mialam namysli

właśnie znalazłam na tych moich wczorajszych wydruczkach że dzidziuś waży 9 gram!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Właśnie mam zamiar go kupić, tylko zastanawiam się czy krem czy olejek bo są właśnie dwie wersje.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html
to zalezy czy lubisz olejki, ja kupilam raz sie posmarowalam i oddalam kolezanzace, dla mnie i mojej skory koszmar. wole balsamy ale jak kto woli, ta moja koleżanka za to uwielbia oliwki.
dla kazdego cos dobrego ;p

Moderna mam takie pytanko jako że mieszkasz w niemczech wiesz może czy nie pracując i będąc w ciąży albo po porodzie należy się kobiecie bezrobotne ? albo co zrobić żeby dostac mieszkanie z miasta?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:01   #1142
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Właśnie mam zamiar go kupić, tylko zastanawiam się czy krem czy olejek bo są właśnie dwie wersje.
Ja kupiłam krem, wypadło mi z głowy, że jest i olejek, tak to pewnie kupiłabym olejek. Stwierdziłam, że do 4 miesiąca to mało istotne czym się będę smarować, ważne, żeby nawilżyć. Później się może zastanowię nad tym Mustele, ale nie wiem, gdzie to dostać.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hej

jeeeaahhh u nas slonecznie
nareszcie troche slonca i u nas sie pojawilo, nie ma to tamto, ze lato tylko w Polsce
A w Lublinie pada chyba od świtu, bo co się nie przebudzę na siusianie to ten sam obraz za oknem, szaro, buro i ponuro.
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:01   #1143
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonaZ82 Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe mamusie!
Nieśmiało dołączę do Was....... właśnie zaczynam 8 tydzień ciąży! bardzo się cieszymy, tym bardziej że o fasolkę staraliśmy się od marca u.r. Test potwierdził moje oczekiwania 24.07. z moich wyliczeń tp wychodzi na początek kwietnia
buziaki i pozdrawiam
gratulacje i witamy
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:07   #1144
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Straszne chamstwo z tym paleniem ja sama do niedawna paliłam, ale nigdy przy niepalących ! a już w zamkniętym pomieszczeniu to przecież masakra, bo się robi komora gazowa..

Nam z Tżtem udało się rzucić zaraz po powrocie z urlopu, nie wiedziałam wtedy że jestem w ciąży ale poszło mi jakoś podejrzanie łatwo, no cóż... dzięki temu już od miesiąca nie palimy zresztą obok mnie w pokoju mój współpracownik jest palaczem, i jak wraca z fajki to mam ochotę więc w sumie cieszę się że TŻ też jest dzielny bo inaczej bym go chyba ubiła wiadomo przy tym poziomie wrażliwości na zapachy - masakra.

Kilka dni temu zaczęły się u mnie jakieś skurcze, lekkie pobolewanie w podbrzuszu, nie mam co prawda plamienia ale wczoraj już naprawdę kilka razy mnie zakuło więc zadzwoniłam do mojego lekarza się poradzić , to moja pierwsza ciąża więc mogę być przewrażliwiona i mam brać asmag forte ( któraś wie na co magnez pomaga ?) i no spę jakby bardzo bolało, leżeć i odpoczywać przez 2-3 dni a w czwartek stawić się u ginka bo chce mnie profilaktycznie zobaczyć, zwłaszcza że niezła ze mnie sierota i nie wiem czy bóle są tępe, czy regularne i jakoś nie potrafię tego opisać.. także lekko mnie to zestresowało.. liczyłam że mnie jakoś uspokoi a tu musiałam dziś olać pracę i leżę na kanapie...

A poza tym witam nowe dziewczynki ja też niestety ponieważ od pół roku walczyłam z paleniem ( rzucanie --> tycie, palenie ---> rzucanie)
mam bmi 25.8 więc muszę się pilnować żeby się ekstremalnie nie zwielorybić
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:09   #1145
monis001
Raczkowanie

Heh, i znów czeka mnie wiele stron do nadrobienia, rany dziewczyny jak szalejecie! Ja ostatnio sie troche opuscilam bo.. przyjechalam na wakacje do rodzinnego miasta, jej jak dawno mnie tu nie bylo!
Ale jestem okropnie zbulwersowana! Chcialam sie wybrac wczesniej do tego lekarza jak Wam pisalam, stwierdziłam, że raz tutaj też się wybrać mogę a do swojego lekarza pójdę po powrocie.. wiec dzwonie do jednej przychodni- najblizsza wizyta za 4 tygodnie. Dzwonie do jednego prywatnego lekarza słysze ze w tym miesiacu nie rejestruja nowych pacjentek, ok dzwonię do drugiego- a bardzo niemila Pani do mnie - "a Pani ma kalendarz? wakacje są! zapraszamy od wrzesnia, na wakacjach doktor przyjmuje tylko stale pacjentki" .. Dzwonie do kolejnej pani doktor to tak owszem ona jest dzisiaj i moze by mnie gdzies wcisnela nawet ale ona jutro wyjezdza na urlop wiec generalnie nie bedzie siedziec dluzej w pracy dzis.. Nosz kurcze wkurzona jestem!
Eh zabieram sie za czytanie
monis001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:17   #1146
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Mam też ten krem, ale nie podoba mi się. Bardzo długo się wchłania. Ja smaruje brzuch balsamem z AA. Wydaje mi się, że bez różnicy czym (oliwka, balsam, czy specjalny krem dla kobiet w ciąży) byleby skóra była nawilżona i rozciągała się równomiernie bez bólu.
Fakt, nie jest to jakaś rewelacja, mi osobiście to aż tak bardzo nie przeszkadza, że się długo wchłania. Co więcej, czytałam, że w zapobieganiu rozstępom istotną rolę odgrywa masaż, także przez ten czas masuję sobie brzuch
Wiem też, że trzeba w czasie ciąży unikać jak ognia wit. A, zapomniałam już dlaczego, jak znajdę artykuł to go tutaj zamieszczę, dlatego trzeba uważać na kremy, balsamy z wit. A. (a takich przecież jest sporo)

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Nam z Tżtem udało się rzucić zaraz po powrocie z urlopu, nie wiedziałam wtedy że jestem w ciąży ale poszło mi jakoś podejrzanie łatwo, no cóż... dzięki temu już od miesiąca nie palimy zresztą obok mnie w pokoju mój współpracownik jest palaczem, i jak wraca z fajki to mam ochotę więc w sumie cieszę się że TŻ też jest dzielny bo inaczej bym go chyba ubiła wiadomo przy tym poziomie wrażliwości na zapachy - masakra.

Kilka dni temu zaczęły się u mnie jakieś skurcze, lekkie pobolewanie w podbrzuszu, nie mam co prawda plamienia ale wczoraj już naprawdę kilka razy mnie zakuło więc zadzwoniłam do mojego lekarza się poradzić , to moja pierwsza ciąża więc mogę być przewrażliwiona i mam brać asmag forte ( któraś wie na co magnez pomaga ?)
Magnez jest na zmęczenie organizmu. Możesz mieć skurcze od jakiegoś wysiłku fizycznego, ja zauważyłam, że mam takie lekkie, po kilka sekund jak mocno kichnę, albo jak się czymś zmęczę.

Super, że Twój facet rzucił z Tobą palenie. Ja już mam dość gderania ciągle o tych fajkach. Miał rzucić, nie wyszło, więc uważa, że skoro ja jestem w ciąży to już nie musi
Stary 2012-08-14, 10:19   #1147
Leonikowa
Rozeznanie

[QUOTE=monicca1989;3588159 7]Właśnie mam zamiar go kupić, tylko zastanawiam się czy krem czy olejek bo są właśnie dwie wersje.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html

A tą Mustele można dostać w normalnej drogerii? Czy raczej apteki? Niedawno gdzieś czytałam na forum o jej pozytywnym działaniu.

Ja kupiłam w aptece i cholernie przepłaciłam 97 zł a na allegro 69 zł plus przesyłka więc kolejne opakowanie kupie właśnie przez internet

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:20   #1148
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka
Moderna moze masz możliwośc zeskanować ze swojej ksiażki ćwiczenia na wzmocnienie pleców ja mam problemy z kręgosłupem i własnie zastanawiam sie jak on zareaguje na brzucholek
zrobilam zdjecia wszystkich cwiczen, jakie sa w ksiazce (na rozne partie miesni, choc glownie przoduje tu brzuch i nogi).. ale to tak naprawde kropla w morzu, jest ich tu zaledwie kilka.
Niestety ksiazka w jezyku niemieckim.. jezeli cos Cie bardziej interesuje moge skrotowo przetlumaczyc.

ahhh przy przedostatnich cwiczeniach pisze, ze nalezy miec zgode lekarza (ale to juz pozniejsza ciaza, wiec pewnie dlatego).
Cwiczyc tez nalezy ostroznie, nic na sile, nie za duzo (wszystko tez zalezy od naszej kondycji przed ciaza - jezeli wczesniej cwiczylysmy to takie cwiczenia sa jak poranne sniadanie, natomiast jezeli wczesniej nie robilysmy nic, to naprawde ostroznie, by nie przesadzic, a najlepiej poradzic sie specjalisty lub nawet lekarza )

Ja to bym najchetniej wybrala sie na jakis zorganizowany kurs, pod okiem specjalisty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0728.jpg (69,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0733.jpg (79,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0735.jpg (78,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0736.jpg (72,5 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0737.jpg (64,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0738.jpg (51,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0742.jpg (72,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0747.jpg (73,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0748.jpg (76,3 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0750.jpg (52,7 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-08-14 o 10:53
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:21   #1149
Moderna
Zakorzenienie

i jeszcze ostatnie:

Tutaj np. pisza, ze cwiczenia na miesnie brzucha po pierwszym trymestrze nie mozna juz wykonywac z pozycji lezacej na plecach.. takze pierwszy trymestr jest najbezpieczniejszy, pozniej cwiczenia nalezaloby konsultowac.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0752.jpg (64,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0756.jpg (92,1 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-08-14 o 10:25
Stary 2012-08-14, 10:22   #1150
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Ja kupiłam krem, wypadło mi z głowy, że jest i olejek, tak to pewnie kupiłabym olejek. Stwierdziłam, że do 4 miesiąca to mało istotne czym się będę smarować, ważne, żeby nawilżyć. Później się może zastanowię nad tym Mustele, ale nie wiem, gdzie to dostać.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

A w Lublinie pada chyba od świtu, bo co się nie przebudzę na siusianie to ten sam obraz za oknem, szaro, buro i ponuro.
Mustela jest dostępna na allegro i cena jest najtańsza

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:26   #1151
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
mam brać asmag forte ( któraś wie na co magnez pomaga ?)
Magnez jest na skurcze, zmęczenie, bóle głowy Ostatnio szwagier (specjalista w KAŻDEJ dziedzinie) stwierdził, że dla kobiet w ciąży magnez bez witaminy B6 jest odpowiedni. Ja jako notoryczna "brakini" magnezu (wcinam magnez nie tylko w orzechach ale i w tabletkach od kilkunastu lat) byłam przekonana, że B6 pomaga się wchłaniać magnezowi do organizmu. Cóż... zaskoczył mnie szwagier i tym razem - nie pierwszy i nie ostatni raz zapewne. Mnie ginekolog przepisał nawet preparat, który ma więcej B6 (niż te które mam w domu) z uwagi na mdłości.
No i a propos mdłości - wczoraj i dzisiaj mam zaległy urlop i co? Nie mogę się z łóżka wygramolić. Muli mnie przeokropnie... a tyle miałam zdziałać w te 2 dni...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-08-14 o 10:28
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:29   #1152
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monis001 Pokaż wiadomość
Ale jestem okropnie zbulwersowana! Chcialam sie wybrac wczesniej do tego lekarza jak Wam pisalam, stwierdziłam, że raz tutaj też się wybrać mogę a do swojego lekarza pójdę po powrocie.. wiec dzwonie do jednej przychodni- najblizsza wizyta za 4 tygodnie. Dzwonie do jednego prywatnego lekarza słysze ze w tym miesiacu nie rejestruja nowych pacjentek, ok dzwonię do drugiego- a bardzo niemila Pani do mnie - "a Pani ma kalendarz? wakacje są! zapraszamy od wrzesnia, na wakacjach doktor przyjmuje tylko stale pacjentki" .. Dzwonie do kolejnej pani doktor to tak owszem ona jest dzisiaj i moze by mnie gdzies wcisnela nawet ale ona jutro wyjezdza na urlop wiec generalnie nie bedzie siedziec dluzej w pracy dzis.. Nosz kurcze wkurzona jestem!
Eh zabieram sie za czytanie
No nie dziwię Ci się, straszni Ci lekarze... widać za mała konkurencja

Cytat:

Magnez jest na zmęczenie organizmu. Możesz mieć skurcze od jakiegoś wysiłku fizycznego, ja zauważyłam, że mam takie lekkie, po kilka sekund jak mocno kichnę, albo jak się czymś zmęczę.

Super, że Twój facet rzucił z Tobą palenie. Ja już mam dość gderania ciągle o tych fajkach. Miał rzucić, nie wyszło, więc uważa, że skoro ja jestem w ciąży to już nie musi
No właśnie wczoraj i przedwczoraj jedynie sporo chodziłam, bo w domu ani żadnych zakupów nic mi Tż robić nie daje. No nic zobaczymy...

Co do papierosów, to my jakoś zawsze nawet paląc mieliśmy wyrzuty sumienia, że się tak trujemy i że śmierdzielimy dodatkowo prowadzimy taki arkusz z zapisywaniem wszystkich wydatków i jak paliliśmy razem to byliśmy w stanie 700 zł miesięcznie przepuścić z dymem więc już stwierdziliśmy że mamy lepszy pomysł na wydanie 8 tys rocznie niż hodowanie raka
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:35   #1153
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Moderna mam takie pytanko jako że mieszkasz w niemczech wiesz może czy nie pracując i będąc w ciąży albo po porodzie należy się kobiecie bezrobotne ? albo co zrobić żeby dostac mieszkanie z miasta?
ohh jej... ja sie na tym kompletnie nie znam, gdyz ja i maz pracujemy.

Mieszkanie z miasta to tylko pomoc socjalna tzw. Hartz IV, Arbeitslosengeld II
http://www.sozialhilfe24.de/hartz-iv...artz-iv-4.html

a dla bezrobotnych Arbeitslosengeld I:
http://www.sozialhilfe24.de/arbeitslosengeld-alg-i-1/

nie wiem jak w ciazy, ale zeby dostac w ogole pieniadze dla bezrobotnych trzeba miec przepracowane przynajmniej 1 rok w ciagu ostatnich dwoch lat. I jezeli dobrze kojarze, to w przypadku, gdy nie mamy przywileju na ALG I, to przysluguje nam pomoc socjalna... ale to wszystko jest zalezne z kim mieszkamy, niepelnosprawnosc, dzieci, zamezna czy rozwodka itd.

Takie rzeczy to najlepiej bezposrednio w urzedzie ds. pracy
Stary 2012-08-14, 10:49   #1154
Sorceresss
Wtajemniczenie

A czy orientujecie się może czy mamy obowiązek informowania pracodawcy o ciąży? Nie myślę tutaj o przyszłym pracodawcy bo w takiej sytuacji pasowałoby Mam umowę o pracę na czas nieokreślony ale sytuacja na rynku nie wygląda najlepiej... okropnie boję się zwolnień (wiem, teraz nie można mi wypowiedzieć umowy), a co najgorsze likwidacji firmy. Chciałabym mimo wszystko być fair w stosunku do szefostwa i na pewno za miesiąc, dwa im o tym powiem... na razie wolałabym się wstrzymać...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:51   #1155
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A ja dzis odebrałam wyniki krwi i wyszła mi nadczynnośc tarczycy...wynik TSH 0,05 a norma jest 0,27-4,2. Nigdy nie miałam kłopotów z tarczycą! Rodzinny mnie nastraszył, że on nie wie co się z tym w ciązy robi, że szybko do enokrynologa- ja do przychodni a tam zapisy na....Nowy Rok :0 Zadzwoniłam do przychodni gdzie chodze do gina i akurat dzis przyjmował lekarz (wizyta 100zł). Poszłam, pani doktor mnie uspokoiła, że nie panikować, że tak bywa, że trzeba dorobić badania (kolejne 75zł) i mam jej wysłac smsem (dobry pomysł) i Ona mi odpisze, czy mam przyjśc i przepisujemy leki, czy na razie kasy na wizyte nie wydawać, a przyjśc np. za 2-3 miesiące do kontroli-taka miła. Zatem w czwartek ide na krew znów... Na szczęscie pozostałe wyniki (morfologia, mocz, glukoza) w normie
Co do tej tarczycy to myślę, że lekarz wie co robi i nie trzeba sie stresować ja chwilę przed ciążą okazało się że mam TSH za duże i endokrynolog przypisal mi letrox i ponoć dzięki temu szybciej zachodzi się w ciążę...chyba coś w tym jest bo pierwszy strzał był udany no a teraz muszę tylko brać te tableteczki i mam nadzieję, że będzie ok...pozdrowionka

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonaZ82 Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe mamusie!
Nieśmiało dołączę do Was....... właśnie zaczynam 8 tydzień ciąży! bardzo się cieszymy, tym bardziej że o fasolkę staraliśmy się od marca u.r. Test potwierdził moje oczekiwania 24.07. z moich wyliczeń tp wychodzi na początek kwietnia
buziaki i pozdrawiam
Gratulacjeklas ki:
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 10:51   #1156
Malpka
Zakorzenienie

poziomka a nie przekonuje twojego tż-ta ze tyle ci wydaje na papierosy to kupa kasy?

Moderna to ja prosiłam o ćwiczenia ale innym na pewno tez się przydadzą dzieki wielkie w domu sobie to dokładnie poczytam
Stary 2012-08-14, 10:56   #1157
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka
Moderna to ja prosiłam o ćwiczenia ale innym na pewno tez się przydadzą dzieki wielkie w domu sobie to dokładnie poczytam
poprawione, nawet nie zauwazylam, gdyz robilam zwykla funkcja cytuj, komputer cos dzis chyba szwankuje

edit. i znowu, cytuje Twoj post, a on mi wkleja Dragusia.. hmm..
Stary 2012-08-14, 10:58   #1158
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
No Co do papierosów, to my jakoś zawsze nawet paląc mieliśmy wyrzuty sumienia, że się tak trujemy i że śmierdzielimy dodatkowo prowadzimy taki arkusz z zapisywaniem wszystkich wydatków i jak paliliśmy razem to byliśmy w stanie 700 zł miesięcznie przepuścić z dymem więc już stwierdziliśmy że mamy lepszy pomysł na wydanie 8 tys rocznie niż hodowanie raka

Cytat:
Ja na razie smaruje zwykłymi balsamami do ciala, a po kapieli nacieram olejkiem - kupilam w DM fajny z Alverde Mamaglück prześlicznie pachnie, same naturalne skladniki.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...iej-malwy.html
Stosuje tez na zmiane z innymi olejkami tej marki.

Ale raczej w ciazy nie bede stosować specjalistycznych, podobno działanie jest rozne i indywidualne - raz dziala raz nie wiec pewnie zostane przy olejkach
Moderna, a gdzie Ty kupujesz ten olejek? Bo chyba mnie skusiłas. Tylko jak rzuciłam okiem na allegro, to kosztuje ok 20 zł, a w tym linku który zamieściłas jest cena 8zł...
Stary 2012-08-14, 11:00   #1159
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
A czy orientujecie się może czy mamy obowiązek informowania pracodawcy o ciąży? Nie myślę tutaj o przyszłym pracodawcy bo w takiej sytuacji pasowałoby Mam umowę o pracę na czas nieokreślony ale sytuacja na rynku nie wygląda najlepiej... okropnie boję się zwolnień (wiem, teraz nie można mi wypowiedzieć umowy), a co najgorsze likwidacji firmy. Chciałabym mimo wszystko być fair w stosunku do szefostwa i na pewno za miesiąc, dwa im o tym powiem... na razie wolałabym się wstrzymać...
Od Ciebie zależy kiedy poinformujesz ja wolałam poinformować sama zanim byłoby coś widać i zanim rozeszłoby się pocztą pantoflową ja poinformowałam w 8 tygodniu i od razu powiedziałam kiedy chce iść na zwolnienie, żeby mieli czas się odpowiednio przygotować
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 11:03   #1160
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Moderna, a gdzie Ty kupujesz ten olejek? Bo chyba mnie skusiłas. Tylko jak rzuciłam okiem na allegro, to kosztuje ok 20 zł, a w tym linku który zamieściłas jest cena 8zł...
Ja kupuje w drogeriach DM, w Niemczech sa one w kazdym miescie, a Polsce nie wiem, czy sa juz tak popularne jak Rossmann i czy w ogole weszly juz na rynek?
U nas kosztuje 2,95€ - czyli nie więcej niż 12zl (podana cena 8 zl jest błędna)

Ja jako atopik i alergik nie stosuje plynow do kapieli, tylko wlasnie kilka kropel olejku do kapieli i pozniej jeszcze smarowanko
A moze cos z serii Alterra Rossmanna?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...l-avocado.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...tte-olive.html
Te kosmetyki tez sa naturalne
Choc ja szczerze to bardziej lubie Alverde

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-08-14 o 11:07
Stary 2012-08-14, 11:03   #1161
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ohh jej... ja sie na tym kompletnie nie znam, gdyz ja i maz pracujemy.

Mieszkanie z miasta to tylko pomoc socjalna tzw. Hartz IV, Arbeitslosengeld II
http://www.sozialhilfe24.de/hartz-iv...artz-iv-4.html

a dla bezrobotnych Arbeitslosengeld I:
http://www.sozialhilfe24.de/arbeitslosengeld-alg-i-1/

nie wiem jak w ciazy, ale zeby dostac w ogole pieniadze dla bezrobotnych trzeba miec przepracowane przynajmniej 1 rok w ciagu ostatnich dwoch lat. I jezeli dobrze kojarze, to w przypadku, gdy nie mamy przywileju na ALG I, to przysluguje nam pomoc socjalna... ale to wszystko jest zalezne z kim mieszkamy, niepelnosprawnosc, dzieci, zamezna czy rozwodka itd.

Takie rzeczy to najlepiej bezposrednio w urzedzie ds. pracy
dzięki później sobie poczytam

Stary 2012-08-14, 11:04   #1162
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
poprawione, nawet nie zauwazylam, gdyz robilam zwykla funkcja cytuj, komputer cos dzis chyba szwankuje

edit. i znowu, cytuje Twoj post, a on mi wkleja Dragusia.. hmm..
nie chce mnie zacytowac twój komputer
ja 3 lata temu jak chodziłam na szkołe rodzenia to tam mielismy fajne ćwiczenia ale niestety już nie pamiętam jakie to były

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Od Ciebie zależy kiedy poinformujesz ja wolałam poinformować sama zanim byłoby coś widać i zanim rozeszłoby się pocztą pantoflową ja poinformowałam w 8 tygodniu i od razu powiedziałam kiedy chce iść na zwolnienie, żeby mieli czas się odpowiednio przygotować
a w którym miesiącu planujesz isc na zwolnienie tak z ciekawości pytam
Stary 2012-08-14, 11:08   #1163
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupuje w drogeriach DM, w Niemczech sa one w kazdym miescie, a Polsce nie wiem, czy sa juz tak popularne jak Rossmann i czy w ogole weszly juz na rynek?
U nas kosztuje 2,95€ - czyli nie więcej niż 12zl (podana cena 8 zl jest błędna)

Ja jako atopik i alergik nie stosuje plynow do kapieli, tylko wlasnie kilka kropel olejku
A moze cos z serii Alterra Rossmanna?
Te kosmetyki tez sa naturalne?
Choc ja szczerze to bardziej lubie Alverde
no popatrzę jeszcze w Rossmanie, bo tak naprawdę to jeszcze za żadnymi kosmetykami dla mam się nie rozglądalam a zwykłego balsamu boję się używać. Więc muszę szybko coś znaleźć Ale ja lubię jak rzeczy (oprócz tego że są skuteczne) wyglądaja ładnie i ładnie pachną I te kosmetyki alverde sprawiają takie wrażenie, więc chyba nabędę przez alle...gro
Stary 2012-08-14, 11:12   #1164
klementyna1
Zakorzenienie

Co do skurczów, to mi lekarka powiedała, ze magne b6 mam brać i nospe2x dziennie po 1, wczoraj rano zaczal mnie bole brzuch jak na okres- zadzwoniłam, bo sie wystraszyłam do lekarki na urlopoie i kazała mi brac 3x2 tabletki no-spy i odpoczywać....Wziełam tylko 3 no-spy i na szczescie przeszło- 6 dziennie to chyba przesada...

DOm zamierzamy kupić, cena utargowana z 230tys na 205 Fakt, ze w remont jeszcze trzeba wwalic z 20tys lekką reką- alle od czego są kredyty;p

Dzieki za przydatną informacje o endokrynologu;*
Także witam nowe mamy!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 11:16   #1165
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
poziomka a nie przekonuje twojego tż-ta ze tyle ci wydaje na papierosy to kupa kasy?
Nie, on uważa, że tylko na to wydaje pieniądze, więc mu się należy. Szkoda słów po prostu.
Stary 2012-08-14, 11:18   #1166
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no popatrzę jeszcze w Rossmanie, bo tak naprawdę to jeszcze za żadnymi kosmetykami dla mam się nie rozglądalam a zwykłego balsamu boję się używać. Więc muszę szybko coś znaleźć Ale ja lubię jak rzeczy (oprócz tego że są skuteczne) wyglądaja ładnie i ładnie pachną I te kosmetyki alverde sprawiają takie wrażenie, więc chyba nabędę przez alle...gro

ale naprawde nie powinnas miec obaw przed zwyklym balsamem.. tak naprawde te produkty na rozstepy nie roznia sie wiele od zwyklych kremow, oprocz tego, ze maja jakies tak dodatkowe skladniki pielegnujace.
Zwykly balsam na pewno nie zaszkodzi.. a olejki sa fajne, jezeli ktos je lubi i ladnie pielegnuja skore... i sa na pewno w wiekszosci! bezpieczne

Z tego co pamietam to jedynie uwaga na pochodne witaminy A np. retinol i kwasy (ale te pojawiaja sie glownie w pielegnacji twarzy). Poza tym nie ma szkodliwych skladnikow w balsamach do ciala, takze bez obaw

oo znalazlam taki artykul:
http://www.ofeminin.pl/ciaza/kosmety...40c214267.html
Stary 2012-08-14, 11:23   #1167
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
C
DOm zamierzamy kupić, cena utargowana z 230tys na 205 Fakt, ze w remont jeszcze trzeba wwalic z 20tys lekką reką- alle od czego są kredyty;p
!
no to a to w lublinie czy gdzieś poza?

Cytat:
Nie, on uważa, że tylko na to wydaje pieniądze, więc mu się należy. Szkoda słów po prostu.
jak tylko na to a jedzenie, ubrania, proszek do prania, woda eh ci faceci truj mu głowę ciągle może w końcu to zrozumie

a ja wam jeszcze napisze co sie u mnie wczoraj zdażyło może któraś tak też miała siedze sobie wieczorkiem trzymam rękę na brzuchu i nagle poczułam pod ręką takie dziwne powolne naciąganie skóry, napewno nie był to żaen wyraźny ruch bo na to raczej za wcześnie ale to tak jakby w środku się dzidzia ruszyła a ja tylko poczułam naciągnięcie skóry albo tak to sobie tłumacze ale już się nie mogę doczekać usg i tego aż w końcu będzie czuć juz maluszka
Stary 2012-08-14, 11:23   #1168
klementyna1
Zakorzenienie

A to POLSKA własnie...obdzwoniłam kilka poradni enykrono. w Lbn i nigdzie nie maja wolnych miejsc do konca roku- nie pomogło nic to, że mówiłam, żem cięzarna...I za co płacić te składki? Nic to pójde prywatnie, bo zdrowie nasze teraz najważniejsze

A dom wLbn na Lsm-ie za Globusem Mam nadzieje, że pomyslnie sie wszystko ułoży.

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-08-14 o 11:24
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 11:43   #1169
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
jak tylko na to a jedzenie, ubrania, proszek do prania, woda eh ci faceci truj mu głowę ciągle może w końcu to zrozumie

a ja wam jeszcze napisze co sie u mnie wczoraj zdażyło może któraś tak też miała siedze sobie wieczorkiem trzymam rękę na brzuchu i nagle poczułam pod ręką takie dziwne powolne naciąganie skóry, napewno nie był to żaen wyraźny ruch bo na to raczej za wcześnie ale to tak jakby w środku się dzidzia ruszyła a ja tylko poczułam naciągnięcie skóry albo tak to sobie tłumacze ale już się nie mogę doczekać usg i tego aż w końcu będzie czuć juz maluszka
My jeszcze nie mieszkamy ze sobą, do ślubu został nam miesiąc czasu. Truje mu już od marca, także on już ma mnie powoli dosyć pod tym względem. Ale ja się nie poddam

Jeśli chodzi o naciągnięcie skóry to nie wiem, u mnie jest jeszcze chyba za wcześnie na takie obserwacje, wg usg kończę 5 tydz...

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:

A dom wLbn na Lsm-ie za Globusem Mam nadzieje, że pomyslnie sie wszystko ułoży.
To całkiem niedaleko mnie
Stary 2012-08-14, 11:56   #1170
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
jakies fotki? ile pokoi? pietro?dwa?

Cytat:
wow
a ja sie nie moge doczekac kiedy poznam płeć
niby uwazam ze dziewczynka ale nie umiem sobie tego wyobrazic caly czas mysle o chlopczyku.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości