|
|
#1141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Cytat:
właśnie znalazłam na tych moich wczorajszych wydruczkach że dzidziuś waży 9 gram! ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
ale jak kto woli, ta moja koleżanka za to uwielbia oliwki. dla kazdego cos dobrego ;p Moderna mam takie pytanko jako że mieszkasz w niemczech wiesz może czy nie pracując i będąc w ciąży albo po porodzie należy się kobiecie bezrobotne ? albo co zrobić żeby dostac mieszkanie z miasta?
|
|
|
#1142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Straszne chamstwo z tym paleniem
ja sama do niedawna paliłam, ale nigdy przy niepalących ! a już w zamkniętym pomieszczeniu to przecież masakra, bo się robi komora gazowa..Nam z Tżtem udało się rzucić zaraz po powrocie z urlopu, nie wiedziałam wtedy że jestem w ciąży ale poszło mi jakoś podejrzanie łatwo, no cóż... dzięki temu już od miesiąca nie palimy więc w sumie cieszę się że TŻ też jest dzielny bo inaczej bym go chyba ubiła wiadomo przy tym poziomie wrażliwości na zapachy - masakra.Kilka dni temu zaczęły się u mnie jakieś skurcze, lekkie pobolewanie w podbrzuszu, nie mam co prawda plamienia ale wczoraj już naprawdę kilka razy mnie zakuło więc zadzwoniłam do mojego lekarza się poradzić , to moja pierwsza ciąża więc mogę być przewrażliwiona i mam brać asmag forte ( któraś wie na co magnez pomaga ?) i no spę jakby bardzo bolało, leżeć i odpoczywać przez 2-3 dni a w czwartek stawić się u ginka bo chce mnie profilaktycznie zobaczyć, zwłaszcza że niezła ze mnie sierota i nie wiem czy bóle są tępe, czy regularne i jakoś nie potrafię tego opisać.. także lekko mnie to zestresowało.. liczyłam że mnie jakoś uspokoi a tu musiałam dziś olać pracę i leżę na kanapie... ![]() A poza tym witam nowe dziewczynki mam bmi 25.8 więc muszę się pilnować żeby się ekstremalnie nie zwielorybić
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
Heh, i znów czeka mnie wiele stron do nadrobienia, rany dziewczyny jak szalejecie! Ja ostatnio sie troche opuscilam bo.. przyjechalam na wakacje do rodzinnego miasta, jej jak dawno mnie tu nie bylo!
Ale jestem okropnie zbulwersowana! Chcialam sie wybrac wczesniej do tego lekarza jak Wam pisalam, stwierdziłam, że raz tutaj też się wybrać mogę a do swojego lekarza pójdę po powrocie.. wiec dzwonie do jednej przychodni- najblizsza wizyta za 4 tygodnie. Dzwonie do jednego prywatnego lekarza słysze ze w tym miesiacu nie rejestruja nowych pacjentek, ok dzwonię do drugiego- a bardzo niemila Pani do mnie - "a Pani ma kalendarz? wakacje są! zapraszamy od wrzesnia, na wakacjach doktor przyjmuje tylko stale pacjentki" .. Dzwonie do kolejnej pani doktor to tak owszem ona jest dzisiaj i moze by mnie gdzies wcisnela nawet ale ona jutro wyjezdza na urlop wiec generalnie nie bedzie siedziec dluzej w pracy dzis.. Nosz kurcze wkurzona jestem! Eh zabieram sie za czytanie
|
|
|
|
|
#1146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem też, że trzeba w czasie ciąży unikać jak ognia wit. A, zapomniałam już dlaczego, jak znajdę artykuł to go tutaj zamieszczę, dlatego trzeba uważać na kremy, balsamy z wit. A. (a takich przecież jest sporo) ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Super, że Twój facet rzucił z Tobą palenie
|
||
|
|
|
|
#1147 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=monicca1989;3588159 7]Właśnie mam zamiar go kupić, tylko zastanawiam się czy krem czy olejek bo są właśnie dwie wersje.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html A tą Mustele można dostać w normalnej drogerii? Czy raczej apteki? Niedawno gdzieś czytałam na forum o jej pozytywnym działaniu. Ja kupiłam w aptece i cholernie przepłaciłam 97 zł
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety ksiazka w jezyku niemieckim.. jezeli cos Cie bardziej interesuje moge skrotowo przetlumaczyc. ahhh przy przedostatnich cwiczeniach pisze, ze nalezy miec zgode lekarza Cwiczyc tez nalezy ostroznie, nic na sile, nie za duzo (wszystko tez zalezy od naszej kondycji przed ciaza - jezeli wczesniej cwiczylysmy to takie cwiczenia sa jak poranne sniadanie, natomiast jezeli wczesniej nie robilysmy nic, to naprawde ostroznie, by nie przesadzic, a najlepiej poradzic sie specjalisty lub nawet lekarza )Ja to bym najchetniej wybrala sie na jakis zorganizowany kurs, pod okiem specjalisty
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-14 o 10:53 |
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze ostatnie:
Tutaj np. pisza, ze cwiczenia na miesnie brzucha po pierwszym trymestrze nie mozna juz wykonywac z pozycji lezacej na plecach.. takze pierwszy trymestr jest najbezpieczniejszy, pozniej cwiczenia nalezaloby konsultowac.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-14 o 10:25 |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1151 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnez jest na skurcze, zmęczenie, bóle głowy
Ostatnio szwagier (specjalista w KAŻDEJ dziedzinie) stwierdził, że dla kobiet w ciąży magnez bez witaminy B6 jest odpowiedni. Ja jako notoryczna "brakini" magnezu (wcinam magnez nie tylko w orzechach ale i w tabletkach od kilkunastu lat) byłam przekonana, że B6 pomaga się wchłaniać magnezowi do organizmu. Cóż... zaskoczył mnie szwagier i tym razem No i a propos mdłości - wczoraj i dzisiaj mam zaległy urlop i co? Nie mogę się z łóżka wygramolić. Muli mnie przeokropnie... a tyle miałam zdziałać w te 2 dni...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-08-14 o 10:28 |
|
|
|
|
#1152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do papierosów, to my jakoś zawsze nawet paląc mieliśmy wyrzuty sumienia, że się tak trujemy i że śmierdzielimy dodatkowo prowadzimy taki arkusz z zapisywaniem wszystkich wydatków i jak paliliśmy razem to byliśmy w stanie 700 zł miesięcznie przepuścić z dymem
|
||
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkanie z miasta to tylko pomoc socjalna tzw. Hartz IV, Arbeitslosengeld II http://www.sozialhilfe24.de/hartz-iv...artz-iv-4.html a dla bezrobotnych Arbeitslosengeld I: http://www.sozialhilfe24.de/arbeitslosengeld-alg-i-1/ nie wiem jak w ciazy, ale zeby dostac w ogole pieniadze dla bezrobotnych trzeba miec przepracowane przynajmniej 1 rok w ciagu ostatnich dwoch lat. I jezeli dobrze kojarze, to w przypadku, gdy nie mamy przywileju na ALG I, to przysluguje nam pomoc socjalna... ale to wszystko jest zalezne z kim mieszkamy, niepelnosprawnosc, dzieci, zamezna czy rozwodka itd. Takie rzeczy to najlepiej bezposrednio w urzedzie ds. pracy
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy orientujecie się może czy mamy obowiązek informowania pracodawcy o ciąży? Nie myślę tutaj o przyszłym pracodawcy bo w takiej sytuacji pasowałoby
Mam umowę o pracę na czas nieokreślony ale sytuacja na rynku nie wygląda najlepiej... okropnie boję się zwolnień (wiem, teraz nie można mi wypowiedzieć umowy), a co najgorsze likwidacji firmy. Chciałabym mimo wszystko być fair w stosunku do szefostwa i na pewno za miesiąc, dwa im o tym powiem... na razie wolałabym się wstrzymać...
|
|
|
#1155 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja chwilę przed ciążą okazało się że mam TSH za duże i endokrynolog przypisal mi letrox i ponoć dzięki temu szybciej zachodzi się w ciążę...chyba coś w tym jest bo pierwszy strzał był udany no a teraz muszę tylko brać te tableteczki i mam nadzieję, że będzie ok...pozdrowionka---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Gratulacje klas ki:
|
||
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
poziomka a nie przekonuje twojego tż-ta ze tyle ci wydaje na papierosy to kupa kasy?
Moderna to ja prosiłam o ćwiczenia ale innym na pewno tez się przydadzą
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprawione, nawet nie zauwazylam, gdyz robilam zwykla funkcja cytuj, komputer cos dzis chyba szwankuje ![]() edit. i znowu, cytuje Twoj post, a on mi wkleja Dragusia.. hmm..
|
|
|
#1158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wolałam poinformować sama zanim byłoby coś widać i zanim rozeszłoby się pocztą pantoflową ja poinformowałam w 8 tygodniu i od razu powiedziałam kiedy chce iść na zwolnienie, żeby mieli czas się odpowiednio przygotować
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas kosztuje 2,95€ - czyli nie więcej niż 12zl Ja jako atopik i alergik nie stosuje plynow do kapieli, tylko wlasnie kilka kropel olejku do kapieli i pozniej jeszcze smarowanko ![]() A moze cos z serii Alterra Rossmanna? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...l-avocado.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...tte-olive.html Te kosmetyki tez sa naturalne ![]() Choc ja szczerze to bardziej lubie Alverde
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-14 o 11:07 |
|
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później sobie poczytam
|
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja 3 lata temu jak chodziłam na szkołe rodzenia to tam mielismy fajne ćwiczenia ale niestety już nie pamiętam jakie to były Cytat:
tak z ciekawości pytam
|
|
|
#1163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja lubię jak rzeczy (oprócz tego że są skuteczne) wyglądaja ładnie i ładnie pachną I te kosmetyki alverde sprawiają takie wrażenie, więc chyba nabędę przez alle...gro
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Co do skurczów, to mi lekarka powiedała, ze magne b6 mam brać i nospe2x dziennie po 1, wczoraj rano zaczal mnie bole brzuch jak na okres- zadzwoniłam, bo sie wystraszyłam do lekarki na urlopoie i kazała mi brac 3x2 tabletki no-spy i odpoczywać....Wziełam tylko 3 no-spy i na szczescie przeszło- 6 dziennie to chyba przesada...
DOm zamierzamy kupić, cena utargowana z 230tys na 205 Fakt, ze w remont jeszcze trzeba wwalic z 20tys lekką reką- alle od czego są kredyty;pDzieki za przydatną informacje o endokrynologu;* Także witam nowe mamy! |
|
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale naprawde nie powinnas miec obaw przed zwyklym balsamem.. tak naprawde te produkty na rozstepy nie roznia sie wiele od zwyklych kremow, oprocz tego, ze maja jakies tak dodatkowe skladniki pielegnujace. Zwykly balsam na pewno nie zaszkodzi.. a olejki sa fajne, jezeli ktos je lubi i ladnie pielegnuja skore... i sa na pewno w wiekszosci! bezpieczne ![]() Z tego co pamietam to jedynie uwaga na pochodne witaminy A np. retinol i kwasy (ale te pojawiaja sie glownie w pielegnacji twarzy). Poza tym nie ma szkodliwych skladnikow w balsamach do ciala, takze bez obaw oo znalazlam taki artykul: http://www.ofeminin.pl/ciaza/kosmety...40c214267.html
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to w lublinie czy gdzieś poza? Cytat:
truj mu głowę ciągle może w końcu to zrozumiea ja wam jeszcze napisze co sie u mnie wczoraj zdażyło może któraś tak też miała siedze sobie wieczorkiem trzymam rękę na brzuchu i nagle poczułam pod ręką takie dziwne powolne naciąganie skóry, napewno nie był to żaen wyraźny ruch bo na to raczej za wcześnie ale to tak jakby w środku się dzidzia ruszyła a ja tylko poczułam naciągnięcie skóry albo tak to sobie tłumacze
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
A to POLSKA własnie...obdzwoniłam kilka poradni enykrono. w Lbn i nigdzie nie maja wolnych miejsc do konca roku- nie pomogło nic to, że mówiłam, żem cięzarna...I za co płacić te składki? Nic to pójde prywatnie, bo zdrowie nasze teraz najważniejsze
A dom wLbn na Lsm-ie za Globusem Mam nadzieje, że pomyslnie sie wszystko ułoży.
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-14 o 11:24 |
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o naciągnięcie skóry to nie wiem, u mnie jest jeszcze chyba za wcześnie na takie obserwacje, wg usg kończę 5 tydz... ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja sie nie moge doczekac kiedy poznam płeć niby uwazam ze dziewczynka ale nie umiem sobie tego wyobrazic caly czas mysle o chlopczyku.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

05.07.2008
ja sama do niedawna paliłam, ale nigdy przy niepalących ! a już w zamkniętym pomieszczeniu to przecież masakra, bo się robi komora gazowa..
więc w sumie cieszę się że TŻ też jest dzielny bo inaczej bym go chyba ubiła
wiadomo przy tym poziomie wrażliwości na zapachy - masakra.

ja mam problemy z kręgosłupem i własnie zastanawiam sie jak on zareaguje na brzucholek
)
Gratulacje
klas ki: