|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
[QUOTE=moni_ka.g;35870211]
pewnie, niech każdy decyduje za siebie, a uwagi i wiedza innych jest cenna. tyle, że na prawdę mam wrażenie, że lista rzeczy niedozwolonych w ciąży jest tak długa, że nie zostaje nic co robić można. ostatnio napisałam na którymś wątku, że na basen idziemy, od razu ktoś napisał, że basen nie jest dozwolony, tak samo jak kąpiele w wannie, a w ciąży można brać tylko prysznice, w dodatku letnie. wychodzi na to, że na co się nie ma ochoty to źle. ja po prostu z tej listy wszystkich rzeczy niedozwolonych wybieram to co wg mnie najmniej szkodliwe. QUOTE] mi Ginka powiedziała, że basen najlepiej sprawdzony i czysty a do tego tampona założyć i po zaraz wyjąć...ale ostatecznie stwierdziłam, że spacery będą dla mnie lepsze
|
|
|
|
|
#1112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Już nie wspomnę o tym, że w ciąży mam węch jak pies i papierosy działają na mnie jak czerwona płachta na byka ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1113 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
MY mamy wzrost i wagę porównywalne Ja 178 i 81-83kg ciągle się waha.---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Ja tak samo jak na razie to mdłości nie wielkie, i też żre jak opętana ale od dzisiaj własnie przestaje jeść po 18, zaczynam pic wodę (min te 2litry), od jutra spacery dłuższe, muszę zmienić też nawyki żywieniowe. Czuję sie strasznie gruba, źle się czuję sama ze sobą przez to jedzenie "wszystkiego". Mam tyłek taki że szok, nogi strasznie w udach mi poszły, do tego zaczynam się nie dopinac w koszule które są doprawdy wąskie, ale kiedyś były luźnawe a teraz to takie opiete że szkoda gadac. |
|
|
|
|
|
#1114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może w grupie wsparcia łatwiej będzie dbać o te dodatkowe kg ...tylko jak to zrobić gdy komus sprawia jedzenie przyjemność...no i właśnie się głodna zrobiłam...a wczoraj upiekłam pyszne ciasto drożdzowe ze śliwkami...mniam mniam...juz nie pieke nic wiecej |
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja sobie dzisiaj powiedziałam że koniec z podjadaniem, bo już żadne spodnie nie wchodzą luźno, tylko muszę je siłowo zapinac, a takie to wszystko opięte się robi że aż mi się płakac chce. Najgorsze ze za niecały miesiąc mam wesele i nawet nie wiem jak się ubrac, bo już raczej nic na mnie nie wejdzie
|
|
|
|
|
|
#1116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja ginka mówiła, żeby się wstrzymać do 13 tygodnia ale nie ukrywam, że od czasu do czasu przytulamy się z Tż i nic się dzieje
|
|
|
#1117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja mam też 8.09 weselicho ale chyba nie potancuje bo z takim bebzolem pewnie ciezko bedzie
|
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co ja od lat walczę z papierosami w moim pokoju. Z własnego doświadczenia wiem że nikt z tych pracowników którym zwracałam uwagę nie słucha moich uwag, a pewnie za plecami wyśmiewają się ze mnie i mnie nie lubią. A jeszcze jaki mają patent - niektórzy jak przychodzą do naszego pokoju to stoją w drzwiach trzymają fajkę na korytarzu i śmieją się do mnie że nie są w pokoju.
To wcale nie jest śmieszne, ale jak się pracuje ze starszymi ludźmi którzy żyją jeszcze w czasach PRL to nic się nie da zrobić.
|
|
|
#1119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od września mam zamiar się wybrać na FITNESS dla kobiet w ciąży "AKTYWNA MAMA i po ciąży" - powracających do pierwotnej formy, prowadzone w oparciu o program dr K. Sempolskiej. Od 01.09.idę na L4 więc będę miała dużo czasu Ja mam 170 i ważę 61,3 kg
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny (;
Chciałam się pochwalić że wczoraj zostałam ciocią (: Siostra mojego tżta urodziła synka (: Dzisiaj byłam ich odwiedzić w tzw hotelu poporodowym. Śliczny malec. I widzę że temat zszedł na wagę... Ja przed ciążą ważyłam 53 kg przy wzroście 163... teraz przybyło mi dwa kilo więc jest 55...
|
|
#1121 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi to ktos musiałby strzałką narysować, bo ja nic na zdjeciu nie widze ![]() ale wierze na slowo ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
A u mnie waga od kilku miesiecy stoi w miejscu, czy w ciazy, czy przed - wzrost 164, waga 50kg. Na pewno za kilka tygodni drgnie w gore ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#1122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wow fajnie no wiec wrociłam z wizyty i kochane wszystko dobrze! udało sie kość zmierzyć 1,3 czyli ok. i mój maluszek od czwartku urósł o 1cm!!! wiec ma już 4,5 cm! a serducho pędzi jak oszalałe 180 uderzeń! zdj wam nie daje bo są słabe i kiepsko widac. dziś mi wyszedł 11tydzień i 3 dzień oj chyba będzie wielki ![]() mam jeszcze wizyte na 27 sierpnia ktora miała mierzyc wlasnie chyba te karczycho i nosek ale no nie wiem chyba odwołam skoro już wiem że ok a potem we wrześniu znowu mam wizyte 6 chyba. w ogole pokłociłam sie dziś z tżtem że za czesto bla bla. co myslicie odwołac?
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis odebrałam wyniki krwi i wyszła mi nadczynnośc tarczycy...wynik TSH 0,05 a norma jest 0,27-4,2. Nigdy nie miałam kłopotów z tarczycą! Rodzinny mnie nastraszył, że on nie wie co się z tym w ciązy robi, że szybko do enokrynologa- ja do przychodni a tam zapisy na....Nowy Rok :0 Zadzwoniłam do przychodni gdzie chodze do gina i akurat dzis przyjmował lekarz (wizyta 100zł). Poszłam, pani doktor mnie uspokoiła, że nie panikować, że tak bywa, że trzeba dorobić badania (kolejne 75zł) i mam jej wysłac smsem (dobry pomysł
) i Ona mi odpisze, czy mam przyjśc i przepisujemy leki, czy na razie kasy na wizyte nie wydawać, a przyjśc np. za 2-3 miesiące do kontroli-taka miła . Zatem w czwartek ide na krew znów... Na szczęscie pozostałe wyniki (morfologia, mocz, glukoza) w normie![]() Co do wago to ja w 6 tygodniu wazyłam 58kg i 162cm teraz myslę, że 2-3kg na bank więcej-wzrost sie raczej nie zmienił;p Mi lekarka basenu i roweru zabroniła w 1 trymestrze, co do współżycia powiedziała, że czasami pozwala Niestety ja do seksu podchodze ostatnio jak pies do jeża...Nie wiem, czy psychiczne mam opory z obawy, że cos bedzie nie tak, czy hormony, ale mój Tż musi sie uzbroić w cierpliwośc
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie przyszłe mamusie!
Nieśmiało dołączę do Was....... właśnie zaczynam 8 tydzień ciąży! bardzo się cieszymy, tym bardziej że o fasolkę staraliśmy się od marca u.r. Test potwierdził moje oczekiwania 24.07. z moich wyliczeń tp wychodzi na początek kwietnia buziaki i pozdrawiam |
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1126 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do tego, że większość kremów jest od 4 m-ca - to tym bardziej myślę, że nie powinnaś teraz stosować innych, nie przeznaczonych dla kobiet w ciąży, bo niestety przez skóre mogą się przedostać do płodu.. Tak mi sie wydaje ![]() A te wszystkie tabletki to koszmar. Ja muszę łykac luteinę, na szczęście powoli mogę już zmniejszać dawke i do kolejnej wizyty za 2,5 tyg mam już barć tylko 2 tabl dziennie Cytat:
Ja np. wiem, że jestem bardzo podatna na takie zakażenia. Chyba nie było jeszcze wakacji z kompilemai w basenie, z których wróciłabym bez jakiegoś świństwa do domuJa też własnie przez lekkie mdłości muszę podjadać, bo jak tylko zaczynam mieć pusty żołądek to od razu mnie zamula I też szczególnie wieczorami No i z rana![]() Jeszcze raz gratuluję pięknego dzidziolka Cytat:
|
|
|
#1127 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
heh Cytat:
mnie to czeka za tydzień Cytat:
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo często masz te usg! Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1129 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za ciepłe przywitanie !
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
ale czymś się smarować muszę bo mi skóra całkiem wyschnie, niemożliwe, żeby przez 2 miesiące niczym się nie smarować. ale zastanowiła mnie ta granica 4 miesięcy, może któraś z koleżanek coś o tym wie.
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
W Rossmanie jest też niedrogo krem Babydream fur mama, taki różowy, jest na nim napisane, że już od pierwszego miesiąca trzeba się smarować, także nie ma przeciwwskazań.
|
|
|
|
|
#1133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja następną mam dopiero 19 września, gin. na urlopie 1-17.---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Mam też ten krem, ale nie podoba mi się. Bardzo długo się wchłania. Ja smaruje brzuch balsamem z AA. Wydaje mi się, że bez różnicy czym (oliwka, balsam, czy specjalny krem dla kobiet w ciąży) byleby skóra była nawilżona i rozciągała się równomiernie bez bólu.
|
|
|
|
#1134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wizyt, to raczej sama musisz zdecydować.. ale pisałaś, ze przezierność juz zmierzona, to moze ta dodatkowa wizyta jest zbędna? ![]() Cytat:
Cytat:
Nieśmiało zapytam, nie stosujecie żadnych balsamów i olejków do ciała, zeli pod prysznic i do kąpieli, make up, krem do twarzy, lakier do paznokci? Jeżeli mimo to boicie sie smarować cialo kremem, to najlepiej wybierać te przeznaczone dla dzieci, czy z naturalnych olejow i składników, np. seria Alverde czy Alterra.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-14 o 09:22 |
|||
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Witam się po weekendzie dla mnie dlugim bo jeszcze wczoraj miałam urlop w sobote robiłam soki z aroni w niedziele byłam w Warszawie cały dzień a wczoraj byłam z córcią u dentysty i dalsza część soków z aronii ja to zawsze mam pracowite urlopy ponoć wypoczynkowe![]() jesli pojawiły sie nowe mamusie to witam serdecznie postaram sie was nadrobić bo widze sporo naskrobałyście i jeszcze powiem wam ze zapisałam sie na usg na 30.08 i nie mogę się doczekać ![]() miłego dnia mam nadzieje ze u was słonecznie bo w Lublinie leje
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() jeeeaahhh u nas slonecznie nareszcie troche slonca i u nas sie pojawilo, nie ma to tamto, ze lato tylko w Polsce
|
|
#1137 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja od samego początku stosuje Mustele (na opakowaniu pisze, żeby stosować od początku ciąży do 1 miesiąca po porodzie)smaruje nim brzuch i piersi, a pozostałą część ciała smaruje balsamem z Nivei - granatowy jest przeznaczony do suchej skóry
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Oooo to zazdroszczę u mnie na termometrze 12 stopni ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Gratuluję, witamy
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prześlicznie pachnie, same naturalne skladniki.https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...iej-malwy.html Stosuje tez na zmiane z innymi olejkami tej marki. Ale raczej w ciazy nie bede stosować specjalistycznych, podobno działanie jest rozne i indywidualne - raz dziala raz nie wiec pewnie zostane przy olejkach
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-14 o 09:29 |
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
trochę was nadrobiłam
![]() IsiaG udanego urlopu klementynka i jak z tym domem co oglądaliście decyjza jakaś podjęta? no chyba że doczytam później ewcik ja nospy jeszcze nie brałam wogóle za 1 razem cale 9 miesiecy ani razu nie mialam potrzeby brać. A napisze ci jeszcze ze twój nick jest mi bardzo bliski bo zawsze siostry tak na mnie wołały ![]() Natala84 witaj Moderna odważnie z tymi włosami ale czasem trzeba cos zmienić Sunshine, Xenti witajcie poziomka jeśli nie masz żadnych komplikacji to normalnie można sie seksić megi-megi ale twoj synek sobie wybrał porę na pobudke moja Julcia na szczęście ładnie przesypia nocki uffSunshine myslę ze ćwiczenia dla kobiect w ciaży jak najbardziej ok ![]() Moderna moze masz możliwośc zeskanować ze swojej ksiażki ćwiczenia na wzmocnienie pleców ja mam problemy z kręgosłupem i własnie zastanawiam sie jak on zareaguje na brzucholek![]() ewcik jakby ktoś rozmawiając ze mną palił otwarcie bym powiedziała żeby tego nie robił nawet jakbym nie była w ciaży. Zawsze każdemu daje do zrozumienia ze przeszkadza mi dym papierosowy, w końcu nie każdy musi to lubić Liwka super ze wszystko dobrze śliczna foteczka ![]() xenti moja waga w 9 tyg(bo dopiero wtedy byłam u lakarza) 64,6 przy 178 cm Agnjeska brawa dla cioci ![]() Dragusia super ze po wizycie ok i jak byłaś wczoraj to ta z 27 ja bym odwołała i poszła na początku września
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-08-14 o 09:54 |
|
|
|
|
#1140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

to i tak się cieszę że to nic złego że tyle przytyłam

Ja np. wiem, że jestem bardzo podatna na takie zakażenia. Chyba nie było jeszcze wakacji z kompilemai w basenie, z których wróciłabym bez jakiegoś świństwa do domu
05.07.2008
ja mam problemy z kręgosłupem i własnie zastanawiam sie jak on zareaguje na brzucholek