|
|
#1141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
Mój mąż był w ogóle przeciwny kotom, teraz mamy 2 i to właśnie jego obrały za "przywódcę stada" (o co z córką jesteśmy wściekłe, jako zakochane w kotach "kociary").Bardzo mu się to podoba , kocha oba koty, robi im zdjęcia i pokazuje znajomym żeby podziwiali
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Właśnie śpi u mnie na kolanach ![]() Dziś ugryzła mnie za łydkę gdy spałam :/ i to mocno :/ nie wiem co jej strzeliło do tej bystrej główki. A teraz anioł
|
#1143 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie
![]() moje kociaki dosłownie rosną w oczach. Po wizycie u weta i zmianie diety kociaki załatwiają się już normalnie. teraz jedzą gotowane mięso z marchewką i serduszkami plus sucha karma applaws. Zdziwiło mnie, że wet (na ul Krakusa) polecił mi karmę royal canin jako tą lepszą, w którą warto inwestować Gdy zaczęłam wymieniać mu bardziej zbilansowane wg mnie karmy, stwierdził, że też mogą być. Dziwne. No, ale niedługo zaczniemy dawać kociakom trochę puszek (chociaż jestem zwolenniczką gotowania im, ale słyszałam, że to gotowane nie ma tylu dodatkowych składników, co puchy), trzeba będzie pomyśleć, jak im to stopniowo wprowadzic. Jak na złość TŻ gdzieś pokitrał zdjęcia, więc wkleję je następnym razem
|
|
|
|
#1144 |
|
Nie depcze krokusów
|
pati991 - ten pan długowłosy? Koleżance z drapiącym się kotem zabronił RC, przeszła na surowiznę.
W sumie to nie dziwię się wetom, skoro przychodzą do nich głównie ludzie karmiący whiskaczem...
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
bmale kociaki strasznie szybko rosna. Moj urosl w przeciagu ostatniego miesiaca 700 g. W takim tempe niedlugo bede miec tygrysa w domu...
|
#1146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(mam 180cm). A ja się dziwię. Skoro już poleca coś, o czym ktoś nie ma pojęcia, mógłby podawać te lepsze karmy, a nie lepsze z gorszych.Moje surowizny jeszcze nie jedzą, wydaje mi się, że są jeszcze za małe |
|
|
|
|
#1147 |
|
Nie depcze krokusów
|
To nie są takie złe karmy
|
|
#1148 |
|
Konto usunięte
|
Nie, ale za taką kasę znajdą się lepsze. Ostatnio znajoma (z którą mieszkałam do maja) mówi mi, że jej kot cały czas wymiotuje po gourmetach. I... nic z tym nie zrobiła od 6 miesięcy
![]() ![]() Dzieciaki znalazły sobie świetną zabawę... Wspinają się po moich nogach, jak grzeję im jedzenie... Pomijam fakt, że niszczą mi spodnie, ale nogi mam tak pocharatane, że pójście pod prysznic do dla mnie katorga
|
|
|
|
#1149 |
|
Nie depcze krokusów
|
Teraz to zabawnie wygląda, ale jak ich nie oduczysz, będzie gorzej
|
|
#1150 |
|
Raczkowanie
|
A moja Malutka miała robala... Na szczęście wysrutała już martwego, po proszku na robactwo. Teraz już, po kilku dniach, nie ma śladu po dzikich lokatorach
Dziewczyny już ładnie razem śpią, jak uda mi się je uchwycić, to cyknę fotkę i sie pochwalę
|
|
#1151 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
Mój kotek - Franek
chodzicie z kotami na smyczy? mój ma szelki i jak wychodzę z nim na zewnątrz to nigdy nie chce iść tam, gdzie ja chce - po prostu siada na ziemi i za nic się nie ruszy
|
|
|
|
#1153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko, że one mają obroże, nie szelki.Uroczy Franio |
|
|
|
|
#1154 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mój też tak robi. Daj mu czas na oswojenie z szelkami. Niech sobie najpierw pochodzi po domu i przyzwyczai, a jak już zacznie normalnie biegać, zabierz na spacer.
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
Może mi coś poradzicie
? Od 3 ostatnich nocy kotek zamiast leżeć to poluje wciąż na nasze nogi i nas co chwila budzi. Wcześniej leżał koło mnie i jak widział, że sie juz obudzilam to też wstawał, a teraz to nam dosłownie nie daje spać. Czy w ogóle pozwalać mu na podgryzanie palców w ramach zabawy? Bo tak się przyzwyczaił, że aż na nasze nogi i ręce poluje, kiedy smacznie śpimy. Niestety w kuchni nie możemy go na noc zamknąć, bo nie ma tam drzwi (planujemy dopiero je tam zamontować).
|
|
|
|
#1156 |
|
Nie depcze krokusów
|
shirubya - wymęczcie go wieczorem tak, aby padał w trakcie zabawy, będziecie mieć parę godzin spokoju
|
|
#1157 |
|
Konto usunięte
|
nam dziewuszka też się do nóg dobiera. Kostki podgryza nawet gościom
mimo, że nigdy się tak z nią nie bawiliśmy i nie pozwalamy jej tego robić
|
|
|
|
#1158 |
|
Nie depcze krokusów
|
To jeszcze dzieciak
Jak nie utrwalicie w nich tych zachowań, to przejdą z czasem
|
|
#1159 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
Shila też poluje na nasze nogi, choć to taki grzeczny kotecek, to co rano urządza polowanko, często dostaje kopniaka bezbolesnego
ucieka i wraca i wraca aż nie wstaniemy i jej jeść nie damy niektóre typy tak mają. Mojo nigdy nie poluje na nasze nogi...
|
|
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
Ancijomak podgryza nam nogi jak wchodzimy do łóżka, albo jak się obudzi i nie chce już leżeć na poduszce.
|
|
|
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
My mamy codzienne poranne czułości czy chcemy czy nie. Szczególnie mnie sobie upodobała i co rana koło 4 mam seans mruczenia, tulania i myziania
![]() Ostatnio jak nie chciałam myziać, stanęła koło mojej buzi i zaczęła tak głośno mruczeń że nie było mowy o dalszym spaniu
|
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj miałam wolne i zamierzałam dłużej pospać, nic z tego chwilę po 9 kocisko siadło koło mojej głowy i łapą szturchał mi nos
|
|
|
|
#1164 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() A smycz i szelki muszę właśnie kupić Się gdzieś zapodziały ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- [1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35925076]nam dziewuszka też się do nóg dobiera. Kostki podgryza nawet gościom mimo, że nigdy się tak z nią nie bawiliśmy i nie pozwalamy jej tego robić[/QUOTE]Czytałam kiedyś, że tak robią koty, które się nudzą/ nie mają dostarczanych bodźców. Chowają się, atakują 'ofiarę, uśmiercają ją' i uciekają. Kot sąsiadki tak robił. Chociaż przy 2 letniej Oliwce bodźców to on miał
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,
raportuję co nowego. więc nie wiem jak to się stało ale już nie śmierdzi. nie zmieniałam karmy, ani żwiru, ani niczego a przestało. teraz w domu nie czuć już kotów także jestem przeszczęsliwa. koty upatrzyły sobie wnętrze tapczanu do spania wygodnickie szatany ogólnie strasznie szybko rosną i zauważyłam, że zmienia im się sierść. no i oczywiście śpią z nami w jednym łóżku absolutnie negują inne miejsca na nocny wypoczynek. regularnie was podczytuję i muszę przyznać, że zdjęcia kotów, jakie wstawiacie są cudowne Pozdrawiam
|
#1166 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1167 |
|
Wtajemniczenie
|
Z kotkami nie może być nudno
TZ wstał w nocy na siuu, chce rozwinąć rolkę z papierem a rolka, nowa! rozwinięta w połowie, Shilka taka pomocna
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2012-08-17 o 08:22 |
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35918675]
Moje surowizny jeszcze nie jedzą, wydaje mi się, że są jeszcze za małe[/QUOTE] kot nigdy nie jest za młody, żeby jeść naturalne jedzenie. Znam hodowców co karmią tylko barfem i to od maleńkości - tak na logikę jest to najbardziej naturalne, chcoiaż oczywiście można przejść na to pózniej
|
#1170 |
|
Nie depcze krokusów
|
Marea - kąpałam się rano, kocur wskoczył do wanny, wytarzał się, przeskoczył do zlewu, napił się z kranu, sięgnął na półkę po nową rolkę papieru, wytarł sobie o nią pazurki, zeskoczył, wziął w zęby mojego kapcia i uciekł. Zrozum kota
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

a był sceptycznie nastawiony do kotów... 
(o co z córką jesteśmy wściekłe, jako zakochane w kotach "kociary").
Gdy zaczęłam wymieniać mu bardziej zbilansowane wg mnie karmy, stwierdził, że też mogą być. Dziwne. No, ale niedługo zaczniemy dawać kociakom trochę puszek (chociaż jestem zwolenniczką gotowania im, ale słyszałam, że to gotowane nie ma tylu dodatkowych składników, co puchy), trzeba będzie pomyśleć, jak im to stopniowo wprowadzic. Jak na złość TŻ gdzieś pokitrał zdjęcia, więc wkleję je następnym razem
(mam 180cm). A ja się dziwię. Skoro już poleca coś, o czym ktoś nie ma pojęcia, mógłby podawać te lepsze karmy, a nie lepsze z gorszych.

ucieka i wraca i wraca aż nie wstaniemy i jej jeść nie damy
Się gdzieś zapodziały