![]() |
#1141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
baha ale ja tylko pisze co mam w glowie,co akurat przyszlo mi na mysl,czy wskazuje na kogos palcem ze to podal?ze tak karmi dziecko?
![]() koncze dyskuje,bo w tym temacie napewno sie nie dogadamy,co ja napisze czepiasz sie slowek pojedynczych ![]() wiecie jak to sie mowi "TY masz swoje zdanie,ja mam prawo miec je w ![]() ![]()
#1142 |
Zadomowienie
|
Dzień straszny...oby jutro było lepiej
Fifi śpi ja leżę w wyrku i powoli zasypiam ze zmęczenia Młody dał mi dziś w kość i to porządnie... Wariateczko ja teraz też nie pale bo karnie piersią ale czasem mam ochotę,najbardziej jak młody mnie dobija.palenie rzuciłam jak. jak tylko na teście ciążowym pojawiły się II kreski i od tamtej pory nie paliłam ani jednego papierosa bo nie chce truć własnego dziecka...ale coraz bardziej mnie ciągnie i wydaje mi się że jak tylko skocze karmić to mogę zacząć znowu palić tym bardziej że tz kopci ... A co do jedzenia młodego to ja nie narzekam,zje co mu dam ![]() ![]() ![]() Daje też czasem bułeczke,chlebek i chrupka kukurydzianego ![]() ![]()
#1143 |
Zadomowienie
|
dygotko
![]() to nie wielkie halo,nie uwazam sie za jakas eko mamcie(nie chce nikogo urazic jesli nia jest ![]() ![]() ![]() joamic ale mala slodka,a jak juz zasuwa po tej trawie ![]() ![]()
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to po co je piszesz, skoro zaraz uważasz że się czepiam, ![]() Już kilka postów dalej zaproponowałam zakończenie tematu....
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-08-22 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
PRZELATUJĘ WAS
![]() ![]() I zgadzam się z Oliveirą, że lepiej czasem podac słoiczek niz cos z niepewnego źródla. Ja gotuje tak pół na pół- raz sama raz słoiczek, zalezy czy mi Tz kupi na targu warzywka. A kupuje od takich wiejskich ludzi, tak samo jajka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
nie wiem czy slyszeliscie kiedys o czytaniu ze zrozumieniem ...
![]()
#1147 |
Zakorzenienie
|
Baha,a od poczatku wozicie synka przodem do kierunku jazdy??policja was ani razu nie zatrzymała z tego powodu?z ciekawości pytam...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-08-22 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja po prostu napisałam jakie jest moje przekonanie na ten temat ![]() a co do słoiczków - oczwiscie że cale życie nie będzie jeść słoiczków, bo i też chyba produkowane są one maksymalnie do 18mies (?) choc nie jestem pewna, poza tym jesli ktoś ma sprawdzone źródło produktów to pewnie że najlepsze takie jedzenie ![]() poza tym ktoś w końcu te schematy stworzył (naukowcy, lekarze) i są one poparte wieloletnimi badaniami nad organizmem malego czlowieka, a nie wyssane z palca ![]() poza tym jak juz któraś napisała - układ pok niemowląt jest bardzo delikatny i nie przystosowany do przyjmowania wszystkich pokarmów, składników w nich zawartych - zwlaszcza tych nie najzdrowszych, które przez wiele lat kumuluja się w organizmie, z którymi dorosly organizm sobie poradzi, ale małego dziecka juz niekoniecznie ...
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
Zmykam spać...dobranoc mamusie. :-D
#1150 |
Zakorzenienie
|
Oli, oczywiscie, że nie biorę tego do siebie,
![]() Wlasnie zajadam się pizzą ![]() Dobrej nocki ![]()
#1151 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- joamic cudna ta Twoja Niuńka ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- nie ma to jak samą siebie zacytować ![]() ![]()
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
oliviera fakt,zrobilo sie nerwowo,niech bedzie na mnie
![]() jedno tylko sprostowanie-pokazcie mi gdzie ja kogos pouczam? ![]() dobra ale nie mecze tamtu ![]()
#1153 |
Zadomowienie
|
działają ![]() ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Uuu aledyskusja
A ja sie w jezyk gryze. Tylko powiem ze kiedys bylam swiadkem jak w restauracji- nie knajpie czy barze- podawali zupe orem z pieczarek ktOraokazala sie goracym kubkiem ![]()
#1155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dalia czy jakoś tak ![]() Co do baniek to mnie lenistwo dopadło ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Ojjj tam ojjj tam jak dziecko zje raz na jakiś czas zupkę barową to mu się nic nie stanie ![]() ....ale koniec dyskusji na ten temat ![]() Idę kimać bo mąż mi mówi ,że mam skończyć siedzieć przed kompem:P
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no my sobie jakis czas temu z Tz zestaw obiadowy zamowilismy, on miał barszczyk, a ja cos własnie w tylu zupy grzybowej- na zywca był z torebki, taki sztuczota ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
zaczyna się od zupek a nie powiem na czym się może skończyć,ale że to nie nas nie dotyczy to idę sobie spać
![]() nettka-ale bańkami podobno brzucha nie można masować??a Ty masuejsz??
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-08-22 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Raczkowanie
|
U nas wszystko w porządku, jesteśmy w trakcie przygotowań
![]() Glam Wszystkiego najlepszego hirołsie!! ![]() ![]() Byliśmy na wakacjach ze znajomymi i ich prawie trzyletnim synkiem. Podstawowymi składnikiami menu małego były: M&M, chipsy, żelki, coca cola, barwione soczki, trochę zupy i dwie porcje mleka, czasami jakiś owoc. W miejscach publicznych jadał frytki, gofry. Mały póki co dobrze się rozwija ( mino godzin przez tv) i jest normalnej budowy. Ale na dzień dobry rodzice kształtują w nim kiepskie nawyki żywieniiowe, oboje też jadałą tłustoo, pikatnie. Mały dostaje zbędne kalorie, cukry proste i tłuszcze trans. Choćby nie wiem, co robił w przyszłości raczej nie będzie szczupły. Z winy rodziców. Poza tym nie gromadzi odpowiedniej ilości witamin i mikroelementów potrzebnych jego ogranizmowi. Napisałam tę informację nie po to by pouczyć, czy kogoś urazić. Chodzi mi o to, by pokazać, co rodzice potrafią fundować swoim dzieciom. W dobrej wierze. I tutaj nie chodzi mi o to, by Baha zmieniła nawyki żywieniowe, bo robi wszytsko, by jej syn jadał dobrze. Ale musimy mieć świadomość, tak jak napisałyście, że w miejscach publicznych kucharze często smażą na starym tłuszczu, dodają wegety, kostek rosołowych do zup, sosów, która zawiera glutaminian sodu i nadmiar soli. Więc nawet jeśli wydaje nam się, że powiedzmy zupa pomidorowa będzie dobra dla naszego dziecka, bo kojarzymy ją z zupą domową, może się okazać zupą - wywarem z kostki rosołowej, wegety oraz taniego koncentratu pomidorowego ( 40% cukru, 40% wody, 20 % pomidorów). Sama daję Franulowi do spróbowania różnych rzeczy, a to makaron z zupy, a to marchewkę. Zjechaliśmy setki kilometrów i zanim dałam coś dziecko porządnie się zastanowiłam nad tym, czy warto. Wiem, że teraz musi dostawać produkty, które coś porzytecznego zawierają w sobie: witaminy, mikroelementy, cukry złożone, tłuszcze proste. Aktualnie karmię go słoiczkami i cyckiem głównie, dlatego że strasznie gardzi innymi produktami. Ot, takie kapryśne dziecko mi się trafiło. Nie dajmy się zwariować warzywom eko i schematom żywieniowym ( owszem są one stworzone przez naukowców, ale z biegiem lat się zmieniają), ale też pamiętajmy, że trudno teraz kupić produkty bez 'chemii', czy zjeść zdrowo 'na mieście' za rozsądne pieniądze. A na koniec wywodu anegdotka, teściowa zaprosiła nas na obiad, Franek miał ze 4-5 miesięcy. Zaserwowała kotlety schabowe, domowe. Zjadłam, bo miałam ochotę. Mimo iż jadałam już smażone. Tego kotleta chyba nawet dostałam bez panierki, by przypadkiem nie zaszkodził. I zaszkodził. Kilka dni temu również dostaliśmy kotlety schabowe, ale również bez panierki. Gotowe do usmażenia. Przyjrzałam się tym kotletom... widziałam pieprz i małe pomarańczowe kawałki oraz drobniutką zieleninkę... co się okazało? Że teściowa, by jedzonko miało lepszy 'smaczek' dodaje wegety!! ![]() ![]() P.S. Nie wiem, czy napisałam to składnie i logicznie, bo jestem już padnięta. Mam nadzieję, że ogólny zarys wypowiedzi jest zrozumiały. Buziaki Dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zadomowienie
|
hej
![]() tuszka - logicznie, z sensem i na temat ![]()
#1160 |
Zadomowienie
|
żywieniowy temat...to tak jak temat wiary, kościoła i księży...
dzień dobry ![]() ale spałyśmy dzisiaj ![]() prawdopodobnie jutro albo w sb jedziemy na wakacje ![]() ![]() ![]() czeka mnie organizacja i pakowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
ale rozczarowanie, nocka po prostu do ![]() Tuszka przyznam sie ze nie jestem swieta i moja trzylatka tez dostaje slodycze i chipsy ![]()
#1162 |
Zadomowienie
|
Dzięki za komplementy. Każdej z Nas dziecko jest super
![]() Nie wiem czy wstawiałam tą fotkę ale uwielbiam ją z racji tego że OliV wujek jest DJ
#1163 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa jak Baszka napisała, że mały zjadł zupę barową, a nagle niektóre mamy jadą po tym temacie to nie dziwcie się, że Baszka może te słowa odebrać jako apel do niej.. Tyle w tym temacie ![]() ![]() DZIEŃ DOBRY ![]() Ale pospaliśmy, 7:30 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- oj tak ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Tylko błagam o zakończenie tematu kwestii żywienia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-08-23 o 07:24 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
I ja też już nie draże tematu, wczoraj napisałam długiego posta i bateria w lapku mi padła, może to i lepiej ![]() Cytat:
![]() widze że jest nas więcej nerwusów ![]() ![]() dzięki własnie kurcze ja też odpuścilam ale zacznę od dziś chyba znowu bo przyznam że już po kilku razach widzialam efekty.
![]() |
#1165 |
Wtajemniczenie
|
Olka chodzi o te bańki na cellulit? Ja coś myślałam o zakupie, ale leń jestem straszny w tym temacie.. I pewnie bym użyła kilka razy i leżały by w szafce..
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Ciekawe jak sara na wakacjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja was bardzo prosze czy mozecie CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM? pokszywka ma racje,te sprawy zywieniowe to chyba wiecej niz wiara i kosciol ![]() ![]() Dobry ![]() nocka w miare dobra,wprawdzie mala jekolila troche alle widac juz efekt jekow-prawa jedynka wylazla prawie ![]() ![]() mala konczy dzis 8 miesiecy ![]() idziemy jesc sniadanie
![]() |
#1167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też len jestem ale tz wykorzystywałam do tego ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
a mi zul powiedzial ze mi bedzie masowal reke
![]() ![]() w temacie sie wkurzylam. kupilam chlopcom na all 3 pizamki + 3 zestawy bodzialow po 2szt. i niby jest napisane ze wysylka pazcka do 4 szt 10 zl. a mi naliczylo 17 ![]() ![]()
#1169 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
glam my ostatnio z dygotka i kims jeszcze pisalysmy wlasnie o cenach za przesylke na all,to sie moim zdaniem juz coraz mnie oplaca
i chyba ktoras napisala,ze od kosztow przesylki nie ma prowizji,wiec dlatego daja sprzedajacy drozej ![]() moze Ci cos odpisza normalnego,mam nadzieje
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.