|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część VII
Aktualizacja:
Flachy: - Chanel 19 edt, z wymiennym wkładem, lekko porysowane opakowanie, ok 47/50ml - Eau des merveilles ok 14ml/30ml (wymiana w imieniu koleżanki, która chciałaby w zamian najlepiej violet blond lub coco noir) - Yves Rocher - zima ok 50ml/60ml (rarytas pochodzący z miłej wymiany lecz niestety kolejny zapach wywołujący u mnie migrenę) - ogródek nilowy ok 10ml/15ml - czarna coco chanel ok 45ml/50ml (mam jeszcze kartonik, tu jednak się waham bo uwielbiam coco mimo częstych migren podczas jej noszenia, może dam się skusić na wymianę, ale raczej tylko za chance) Odlewki (wszystkie ze wspólnych zakupów albo z wizażowych wymian) - Musc ravageur ok 12ml (tylko na coś specjalnego) - Chanel nr 5 edp ok 9ml - Balenciaga, Cristobal ok 4ml (bez atomizera) - Ysl, Opium ok 9ml - Ysl, Paris edp ok 6ml (bez atomizera) - Shalimar light ok 18ml - lancome, cuir de lancome ok 7ml - L lolita lempicka ok 7ml - fendi theorema leggero ok 6ml Próbki: - Lorenzo Villoresi, Dilmun 2ml (firmowa) - Bond, New Haarlem 1,5ml (z quality) - Histoires des parfums 1969 1,5ml (z quality) Szukam - Nadal (mimo zakupu 50 ml edt)Chanel, chance edt lub (najchętniej w oryginalnym flakonie) - Armani, mania (najchętniej w oryginalnym flakonie) - Avignon (na spróbowanie) - Vetiver tonka i rose ikebana (na spróbowanie Póki co nic więcej nie przychodzi mi do głowy, ostatnio po większości zapachów boli mnie głowa więc ciężko będzie mnie skusić czymś z poza powyższej listy, ale próbować można zwłaszcza zapachami delikatnymi, aczkolwiek nie typowymi świeżakami, bo po nich również mam migrenę...
Edytowane przez aventino11 Czas edycji: 2012-12-24 o 19:47 |
|
|
|
#1142 |
|
Rozeznanie
|
Rozpaczliwie poszukuję na spróbowanie ok. 5ml Un Bois Vanille Serge Lutensa
![]() edit - znalazłam
Edytowane przez joanat Czas edycji: 2012-12-09 o 15:33 |
|
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
Wymienię:
9-10ml Prady EDP 7-8 ml Ambre Des Merveilles 5ml Opus III Amouage 5ml Sienne d'Hivier
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Eau de Shalimar 60/75ml edt
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Polu znalazłabyś u mnie coś za Sienne l'Hiver?
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
Oddam :
Najchętniej wszystko razem za niewiele. Diptyque baies – 0,5 ml un bois vanille – 2,5 ml oliver durbano jade – 0,5 ml eau de murano edp – 0,2 ml sequoia – 0,5 ml ananas fizz – 1,5 ml farala – 1,5 ml nina ricci belle- 2 ml back to black – 1,5 ml jacomo – 0,2 ml caarolina herrera – 4 ml teo cabanel oha – 0,2 ml demeter orange cream pop – 0,2 ml romance – 1 ml brown – 0,3 ml caron scre – 2 ml antonio fisco – 0,2 ml lalique perles - 9 ml. |
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy będzie zainteresowanie
, ale wymienię:Little red dress, Avon, jest ok. 2/3, flakon Midnight Pearl, Oriflame, ubytek ok. 1,5 cm, flakon Próbka nowego Opium - nie umiem określić objętości, podejrzewam, że fiolka 2 ml - jest 2/3. Dolce&Gabbana pour femme - fabr., bez półpsika, dziś otwarte (11.12.2012) Gdybym wiedziała o istnieniu tego wątku, nie oddawałabym masy markowych perfum-prezentów. ![]() Szukam: - Le baiser du dragon edp - Black tourmaline edp - z ciekawości ![]() - Tom Ford Black orchid edp - Montale Dark Oud -LM Black Oud - Gucci III edp - Lutens Chergui edp - Aqua allegoria herba fresca -Giorgio Armani, Armani Privé, Bois d'Encens - Giorgio Armani, Armani Prive Ambre Orient EDT i inne cuda...
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2012-12-11 o 21:18 |
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam:
Dior, Hypnotic Poison - we fiolce - ok. 6-7ml Lalique - Le parfum - firmowa próbka - pozostało 90% Tea for Two - robiona, fiolka - ok. 80% zawartości pozostało Naomi Campell - klasyczny złoty pazurek - mogę odpsikać do 10ml Cofinluxe Cafe - ok 1,8ml Hugo Boss - Orange edt - mogę odpsikać do 10ml YSL Parissienne edp - ok. 13/20ml Michalsky - Michalsky edp - 5ml Jesus Del Pozo Halloween - ok.9ml
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Czego pragniesz za Michalsky'ego?
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Właściwie niczego konkretnego, można kusić
|
#1154 |
|
Przyczajenie
|
Aktualizuję, plus coś nowego na wymianę
![]() Brecourt - Eau Libre - 1 ml (pr.fabr.) Brecourt - Esprit Mondian - 1 ml (pr.fabr.) Brecourt - Mauvais Gracon - ok.1,1 ml (pr.fabr.) D.S @ Durga - Sir - ok.1,8 ml LM Parfums - Patchouly Boheme - ok.1,8 ml Edytowane przez Hugo73 Czas edycji: 2012-12-10 o 23:18 |
|
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
Daim Blond ok.20ml w oryginalnym flakonie zamienię na coś innego,np.Chanel no5 edp,Royal Muska albo coś innego
|
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
szukam:
Chanel Coco Noir Chloe Intense Dior Forever and Ever Givenchy Very Irresistible edp Givenchy Dahlia Noir LUBIN Idole de Lubin edp Serge Lutens, Santal Blanc Sisley Eau de Soir |
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Szare - odleciały
Zielone - dokładki Szukam: 1. CDG: Avignon, Zagorsk, Hinoki 2. Guerlain Parfum Initial (najchętniej flakon z dzyndzlem) 3. Stara Black Cashmere 4. Diptyque Leau (Lente), Opone 5. Lutens, Fumerie Turque i inne niedostępne w Polsce 6. Kadzidlane, orientalne, przyprawowe, drzewne (zwłaszcza oudowe) różane, ambrowe 7. Niszowe, których jeszcze nie znam (czyli całkiem sporo) Flakony: 1. Armani Acqua di Gioia 47/50ml EDP, z dwoma balsamami po 75ml (1 testowany) 2. Jimmy Choo, 59/60ml, EDP z balsamem 100ml (testowany) 3 Miniaturki Diora: J'adore, Addict i Miss Dior nówki w pudełku +ew. z Dolce Vita z ubytkiem testowym 4. J'adore Diora, z Sephory, EDP, ok. 13-14ml, bez kartonika 5. Miss Dior EDP, (1P01), 99/100ml, z kartonikiem 6. Hermes Eau Od'range Verte, Cologne, ok. 80/100ml, jest pomarańczowe pudełko 7. Rasasi Roohy Tehebak, ok. 17 ml, z kartonikiem 8. Cerutti 1881, ok. 55-60ml, bez kartonika 9. Chanel Chance EDT, ok. 8ml (ale trudno mi ocenić, flaszka noszona w torebce, co widać, kod 1803) Oczywiście chętnie prześlę zdjęcia flakonów, podam kody itd. W Warszawie możliwa wymiana „osobista” Odleję ze swojego flakonu: - Miss Dior EDP (to ta sama flaszka co w pkt 5.) - Shalimar EDP – do 30ml - Samsara EDT – do 50ml - Chanel no 5 EDT – do 20ml - CristalleEauVerte EDT – do 20ml - Encre Noir EDT – do 30 ml Odlewki: John Varvatos Vintage 12ml - 1 psik - w rezerwacji Habanita Molinard 12ml -1 psik Alamut Lorenzo Villoresi 4ml - psik Opus III - 2,3ml Wazamba - 5ml Tendre Poison - 5ml (za coś równie rzadkiego) Dior Poison 2002 - 5ml - psik Slava Zaitsev Maroussia - 5ml - psik Oddam też raz psiknięte: - Chanel 22 - Bois des Iles w zamian za Sycomore lub Beige Próbki: - Lutens Santal Majuscule – 1 psik - Lutens Louve 0.7ml - Lutens Chypre Rouge - 0.4ml - La Vie Est Belle (N) - Boss Nuit (N) - nowa Robe Noir (N) - Kenzo eau Indigo (N) - Oscar de la Renta Intrusion (N) - DNKY Woman (testowana) -Boss for Woman (N) -Davidoff Hot Water (N) -Thierry Mugler Womanity (N) - Gucci Guilty Intense (połowa) - Gucci sport (3/4) -Versce Crystal Noir (-1 psik) - Clein CK One (>3/4) - Moschino I love love (>3/4) - Moschino toujours glamour (>3/4) - L’eau d’Issey – 0.7ml - mam też 14 przewąchanych próbek Rasasi po 0,5ml (niektóre testowane) - Angel Violette - 1ml - Loewe 7 - 1ml Próbki do rozdarcia: - L’eau par Kenzo - Flower by Kenzo - Givenchy Very Irresistible - Givenchy Eaudemoiselle pusty flakon -Lolita 30ml |
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Znajdziesz coś u mnie?
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
Niestety nie, podoba mi się Mitzah, ale mam całą flaszkę;-)
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Moje najostatniejsze chciejstwa: Anglomania Opium EDT klasyk Cuir de lancome Wazamba Padparadscha i inne w podobnych przyprawowo-skórzano-nieprzesłodzonych klimatach w ilościach od 5 ml; oddam to, co w wątku z podpisu ; |
|
|
|
|
#1161 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam
oddam odlewki:
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dokładka
![]() Flaszki (podaję pojemność wyjściową, ubytek widać na zdjęciach): * Eisenberg J'Ose 50 ml (używam, ale nie wykluczam wymiany jeśli mnie coś skusi) *L'Occitane Honey&Lemon, 100ml, unikat. kod 8643 / A287 ; FRAGRANTICA *Guerlain Aroma Allegoria Apaisant, 75 ml, unikat. Tester, jest kartonik. *The Body Shop Amber Oud EDP, 50 ml, nowy. *Sephora Vanille Patchouli, 100 ml minus kilka psików, kartonik. unikat *Yves Rocher Peche Jaune (Brzoskwinia) ok. 2-3/20 ml Odlewki: * The Body Shop Amber Oud EDP (do 15 ml) * Eisenberg J ' Ose(do 3 ml) * Guerlain Aroma Allegoria Apaisant(do 3 ml)* L'Or de Torrente 4 ml * Histoires de Parfums 1824 - 4 ml * Demeter Whiskey Tobacco ok. 2,2 ml * Villoresi Piper Nigrum 1,2/5 ml Pełna lista zapachów na wymianę i poszukiwanych tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=688 Zapraszam |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1164 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Mysiu, ja bym drapnęła to:
The Body Shop Amber Oud EDP, 50 ml, nowy ![]() ale to wiele za wiele jak mniemam niestety, buuuu
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
: D
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2012-12-11 o 18:41 |
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Rozpaczliwie poszukuję próbki lub odlewki Alien EDP, Michalsky EDP i John Varvatos EDP
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Z zapachów poszukiwanych przez Ciebie mam tylko Chloe Intense i to w pojemności rzędu 0,5 ml, chyba nie da się nic z tego ukręcić....
Jakich perfum poszukujesz w zamian? |
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

zwłaszcza zapachami delikatnymi, aczkolwiek nie typowymi świeżakami, bo po nich również mam migrenę...

, ale wymienię: