|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cześć laski
![]() Nadrobiłam klub. I odpisałam w sprawie Zielonej.... Wątku nie uda mi się nadrobić ![]() Widziałyście gdzieś czapki-mikołajki na takie brzdące jak nasze? Chciałam kupić Krystiankowi na allegro, ale takich małych nie znalazłam ![]() Dzisiaj mój mały ma imieninki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() ale to nie wrzask z bólu czy mocny płacz, to kwękanie... jakbym miała reagować na każdy płacz małej to bym nawet do łazienki nie wyszła ![]() Cytat:
i klnę na czym świat stoi... Cytat:
![]() i brawa dla Poli ![]() Cytat:
zdrówka życzę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze laski jestem taka jakaś po tej drzemce ospała.....chyba muszę się ogarnąć.
Lucia Twoje odczucia są w pełni zrozumiałe i nikt Cię tu nie zbeszta. I nie nauczyłaś niczego złego. Starałaś się zadowalać swoje dzieciątko i Ono ci to za chwilę wynagrodzi. Mówi się, że najtrudniejsze są pierwsze 3 misiące. A od dziecka też dużo zależy. Bo sama widzę, że moje chłopaki to inne zupełnie. Ale zgodzę się, że w 100%, że ma duży wpływ zachowanie matki i jej ogólne samopoczucie. Ja to wychodzę z założenia, że w pełni zadowolone z macierzyństwa to tylko Kasia Cichopek i Reni Jusis. A co do kupowania ciuchów najlepszym przykladem jestem ja. Jak zaczęłam zarabiać to po prostu hulaj dusza. Kosmetyki, ciuchy, konsumpcja w pełni. A teraz - tzn od 2 lat - 5 razy się zastanowię zanim coś kupię. Ciągle wszystko wydaje mi się za drogie. Normalnie komórki mi podmienili ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Agaton, angel a dlaczego te teściowe tak często u Was siedzą? ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- A i mam prezent dla teściów na mikołaja - tzn dopiero go zrobię - kalendarz ścienny ze zdjęciami wnuków. Juz prawie wszystkie zdjęcia mam. Jeszcze tylko Kuba w stroju mikołaja na grudzień, a Paweł w pelerynie na listopad. Rodzicom planuję ze wszystkimi wnukami - mają ich 6. ale pewnie zanim mi wszyscy zdjęcia podeślą to uda się na dzień babci i dziadka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Pluca czyste i mam nadzieje ze tak juz zostanie.
#1145 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A my radzimy sobie same + czasem pomoc rodzinna. Moje dziecko w pierwszym m-cu było ciężkie z charakterem a teraz jest coraz lepiej i jak mam go zostawić na kilka godzin z tż to mi źle. A jak sie nad nim nachyle i sie uśmiechnie to jest z 50x wycałowany. Do lustra jak szeptem powie A GUUUU to znowu buziaki lecą i przytulasy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |||||
Zadomowienie
|
Witam się!
wyniki małej są ok - byliśmy u pediatry no ale przez 4 dni nie przytyła ani grama więc butla i mm idą w ruch już się z tym pogodziłam i staram się myśleć pozytywnie cycuszka będę dawać jak długo się uda przyszedł też dziś w końcu leżaczek dla małej i uwaga sama go poskręcałam i poskładałam całego i mała już sobie poleżała i porozglądała się teraz usnęła chyba z nadmiaru wrażeń ![]() Cytat:
Cytat:
mojej małej canpol podpasował tt jakieś za płytkie są i ciągle je językiem wypycha z buzi Cytat:
no i mnóstwo zdrówka dla Gracjanka Cytat:
no i dla mamy za piękne uszy ![]() Cytat:
jakiś wirtualny wirus??? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
kurtki szukam już ze dwa tygodnie i jakoś nic mnie nie powala a jak powala to rozmiar nie pasuje a;bo ja w tym wyglądam jak pokraka grzebać i szukać też jakoś nie mam zapału uwielbiam włosy Filipka tak jak oczy Melanii fenomenalną ma tą fryzurkę buźka też słodka i do zacałowania Cytat:
no i za zakupy moje ostatnio kończą się tylko porażkami bo nic nie udaje mi się znaleźć Cytat:
![]() Cytat:
dziecko musi popłakać - nie ma nie płaczących egzemplarzy a na brzuchu też leżeć musi - to dla jego dobra a jak tego nie rozumie to niech nie przychodzi i tego nie słucha Cytat:
niech te dolegliwości szybko mijają Jeszcze dla Tamlin zdrowia dużo ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Rozeznanie
|
Ja w kwestii żywienia planuję się poradzic naszej pediatry. Filip 18-stego zaczyna 4 miesiąc, więc w przyszłym tygodniu podejdę z nim , zważę, zapytam co i jak i kiedy wprowadzać, poczuję sie bezpieczniej, mam do babki zaufanie. Planuje dokarmiać mm, bo mam schizę , że się Młody nie najada piersia, chociaż ładnie przybiera. Ale wk........ mnie, że nie mam kontroli nad ilościa wypitego mleka
![]() ![]() Kraven kciuki za Jasia, wracajcie szybko do domciu ![]() My byliśmy na zakupach, ja oczywiście znowu wróciłam z niczym, mąż mnie usilnie namawiał na zakup czegoś do ubrania, ale nic mi sie znowu nie podobało ![]() Przyszła właśnie mata, Filip leży i w szoku jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Wtajemniczenie
|
to ja melduje ze jestem mega zla mama - pisze z dzieckiem na rece - bo nie waze swojego dziecka. na oko widze ze rosnie
![]() końcem grudnia się okaże czy mi przedłużą w pracy umowę - jeśli tak to bede musiala rozszerzac powoli diete pod okiem pediatry, jak nie ti karmie cyckiem 6 miesiecy a potem rozszerzam.
#1151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lewek piękne zdjęcia na mailu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Wtajemniczenie
|
Kraven
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Ja od dwoch dni sie zle czuje ale tylko w nocy mnie jakos muli ze w kiblu siedze cala noc ![]() Co sie dzieje z meilem? Dlaczego zablokowali? Bylo juz tak wczesniej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Wtajemniczenie
|
elena ja też nie warzę
![]() ostatnio był warzony na szczepieniu i teraz w grudniu będzie kolejne. Ale takie ma fałdki na nóżkach, że jestem spokojna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Łoooo Asiulka ma juz choinke,wiec ja tez sie bede musiala za to wziąść,a do ubrania mam dwie-bo jeszcze u babci.
Chyba jutro idziemy szczepic,i ide jutro z małym na terapie... wiem wiem,ale podobno jakimis masazami likwoduja szok poporodowy itd,moze przestanie tyle wyć ![]() http://bowenpolska.pl/PL/posts/can-t...nique-help-me/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki.
Od piątku mnie nie było i widzę że sporo do nadrobienia ![]() Widzę że Jaśko w szpitalu tak więc dużo zdrówka dla niego ![]()
#1157 |
Zakorzenienie
|
Jejku ten kleik mi zostaje na sam koniec jak mały mleko wypije i reszta przelecieć nie chce pomimo zrobienia poprzecznej dziury w smoczku
![]() Może zrobić w kształcie krzyżyżyka?? W ogóle myślałam że ten kleik sie cały rozpuści a to takie grudy zostają gęste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
potworkowa
|
Cytat:
zdrówka dla Jasia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
Kobiety myślicie, że jak Maksowi dam 150 mleka to będzie za dużo? Na opakowaniu jest napisane, że 4miesiąc dziecko powinno tyle zjeść a mojemu już 120 nie wystarcza chyba bo płacze przy braniu do odbicia. Leci Mu już 3 mc i tydzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
potworkowa
|
może w cieplejszej wodzie rozrabiaj? nie mam pojęcia czemu tak się dzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Rozeznanie
|
Ale mi się ta kurtka podoba
![]() tylko powiedzcie mi, dlaczego taka droga? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |
Wtajemniczenie
|
witam wieczornie
![]() przede wszystkim zdrówka dla Jaśka ![]() Iga dziś zaszalała z kupą , wychodzi na to że wszystko wraca do normy ![]() ogólnie dziś jak aniołek, cały dzien prawie przespała ![]() Cytat:
![]() ![]() znowu mam dylemat.. wybieram krzesełko do karmienia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Rozeznanie
|
Wysłałam sie na meila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zadomowienie
|
dobranoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |||||
Zakorzenienie
|
Tamlin, wracaj szybko do zdrówka
![]() dzisiejszy dzień upłynął mi zdecydowanie przyjemniej. po pierwsze słońce, które łaskawie wyszło zza chmur na 3 godzinki a my w tym czasie pomaszerowałyśmy na 1,5 godzinny spacerek zaliczając przy tym sklep z lego (upatrzyłam prezent dla chrześniaka) i ciuchland, w którym obkupiłam Zuzankę i sporo maleńkich błękitnych ciuszków kupiłam dla siostry koleżanki (dziewczyna wpadła z chłopakiem. Oboje w liceum. w domu trudna finansowo sytuacja. na wyprawkę za bardzo nie mają, więc stwierdziłam, że postaram się pomóc skoro rzeczami z ciucha nie pogardzą). Cytat:
![]() Zaskoczyłaś mnie tymi włosami, bo ja ich tak dobrze nie oceniam. Od jakiegoś czasu używam szamponu i odżywki schwarzchopf z serii gliss kur http://www.glisskur.schwarzkopf.pl/g...l/pl/home.html i odżywki w sprayu do rozczesywania (bo bez niej rozczesanie po myciu było prawie niemożliwe, tak mi się te farbowane włosy plączą). bardzo mi te kosmetyki do gustu przypadły i widzę, że po nich faktycznie ładniejsze są włoski Cytat:
Zuzia też wcześniej robiła jedną wielgachną kupę, która nie mieściła się w pieluszcze, a teraz każdy bączek, to mały kleksik + jedna większa (ale nie ogromna) kupka w ciągu dnia. Mi ten schemat nawet pasuje, bo przynajmniej nie muszę zmieniać ciuszków ![]() Cytat:
oj no przypomniałaś mi, że muszę się do dentysty wybrać. Jedynka na dole mi się chyba ukruszyła? takie na środku dziwne coś się zrobiło. No i w ogóle bolą mnie zęby. ósemki też muszę wyrwać wreszcie, bo mam za małą szczękę i przez te głupie ósemki jedynki mi zaczynają na siebie nachodzić. boję się tego, że będzie bolało ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
może gdyby mój pokarm córi nie wystarczał, to bym się zastanawiała. ale póki co pięknie przybiera na samej piersi, wiec poczekam do skończonego 5 mca na pewno. mój pediatra tak samo uważa, że nie ma co za wcześnie wprowadzać pokarmów, jeśli nie ma takiej potrzeby.
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
chora jestem niestety wiec nie nadrabiam, tz tez chory. Wezwalismy rano tate na "służbe", zeby zaopiekował sie Mają. W trakcie tz dostał wezwanie do pracy, bo jego zmiennikowi wzieli córeczke w wieku Mai do szpitala, a zona poszła z mała do szpitala. Wiec zmiennik tzta musiał wrócic zeby zajac sie synkiem starszym. Po południu przyjechała wiec i mama do mnie. Jtr. z rana siostra,zeby mi psa wyprowadzic przyjedzie, a po południu mama z tata. Kochana mam rodzinke, co ja bez nich bym zrobiła... Mam katar masakryczny i przez to jestem mega osłabiona i gardło, wiec karmie mała dalej piersia w maseczce:P wczoraj chciałam wysłac prezentacje juz gotowa, ale nie mogłam załadowac bo za duza....i teraz jestem w kropce...i jeszcze sie jedna mamusia zgłosiła zeby ja umiescic ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Wypiłam jedna, ale juz wiem, ze moze zmniejszac laktacje, wiec pije rumianek z sokiem malinowym ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37946287]uu to sie kuruj ![]() ale fajnie.mój tak jeszcze nie potrafi sie na przedramionkach dzwignac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- ok, zielona jak dołacze te mamusie ktora sie teraz zgłosiła to powiesz mi jak to zrobic, ok? bo ja nie wiem jak.. zgłosze sie do ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |||
Wtajemniczenie
|
bo sama ją zaprosiłam
![]() wcześniej potrzebowałam pomocy przy silnych atakach kolki u małej ale z dnia na dzień jest coraz lepiej i już podziękowałam za pomoc. w razie czego zadzwonię po moją mamę ![]() Cytat:
a jeśli można spytać jaki Mała ma poziom hemoglobiny i krwinek czerwonych? moja ma anemię, więc ciekawi mnie jakie wyniki są w normie. i brawa za leżaczek. moja ma go w nosie ![]() jedynie huśtawka elektryczna jej się podoba i trochę w niej posiedzi. też nie za długo ale zawsze coś ![]() Cytat:
ja kiedyś próbowałam powiększyć dziurkę i nic z tego, leciało tak samo. Cytat:
![]() moja zjada zazwyczaj 90-100 ale czasem zdarzy jej się 160 a jest młodsza od Twojego Maksa. i je też częściej niż jest to podane na mleku. Lena woła jeść już po niecałych 2 godzinach... prawdziwa głodzilla z niej ![]() dziewczyny, pewnie już była o tym mowa ale zapytam. czy któremuś z maluchów zrobiło się zgrubienie w miejscu podania szczepionki? po jakim czasie zeszło? u Leny powstał mały czerwony guzek na jednej nóżce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa ![]() Gda spróbowałam tego sposobu 5 "S" kilka razy i powiem że coś w tym jest. Nie wiem czy to przypadek czy faktycznie działa, ale ostatnio mały często woła mnie do łóżeczka zanim zaśnie na noc i już mnie nerw bierze, bo niby nakarmiony i śpi, a po chwili płacz i tak np. 6x. No i opatuliłam w końcu, wcisnęłam smoka, włączyłam suszszszarkę i bujam, niezła gimnastyka swoją drogą ![]() ![]() Jestem padnięta ![]() Idę spać, dobrej nocki! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.